Mitt 2010!

Jag tänkte ta och resumera mitt 2010. Ni som läser har bara fått vara med i ca 2månader men nu ska jag dra hela mitt 2010!

Januari
Inledde det nya året med en av mina närmasta vänner Sofia. Jag var otroligt mycket med min föredetta klass, vi gick på bio, hade våra fantastiska filmkvällar och mös. Färgade håret under denna månad! Brunt. Lyssnade jätte mycket på musik av olika slag och fick nya favoriter. Red en del också hah! Fick min älskade iPhone, lekte en del med den. Första galorna för året var i gång och jag satt uppe hela nätterna och sov i skolan! Hade otroliga problem som ja nu skrattar lite åt. Rudy var pigg och glad hela månaden! Fick reda på att Breaking Dawn skulle göras till film!
Februari
Min månad! Fyllde år den 10. Då fick jag ett par RayBan Wayfarer, pengar biopresentkort osv. Var mycket med Kristina och vi hade våra planer men som inte gick igenom.. Första Nationella Proven, uh va nervös jag var. Såg The Valentines Day på premiären. De släpptes en drös med bilder från Eclipse på alla hjärtans dag så jag var en aningens glad!  Fick reda på att Eclipse trailern skulle släppas i mars. Mer galor att titta på och min Robsten värld växte. Plus otroligt mycket i skolan. Rudy var även här pigg och glad och tränade även för vår tyske tränare. Färgade håret svart.
Mars
SPORTLOV! Wohoo. Var mycket med Irma. Gick på bio endel också haha. Klippte håret själv. Det blev lugg + lite rockigt ruffs, jäävligt coolt! Oscar Galan med Kristen och Taylor som presentatörer. Den 10, 10sekunders teaser från Eclipse trialern= OMG moment haha! Den 11, Eclipse trailer= OMG momenetx100000. Tyckte Sverige ska ha WallMart. New Moon släpptes på DVD den 20 och firade dagen efter 100dagar till Eclipse. Eclipse poster släpptes. Jag var helt otroligt glad hah. Tränade för vår tyske tränare med Rudy som var stark och lite små jobbig. Läste ut Eclipse ibörjan av månaden och började läsa den igen i slutet av månaden!
April
Gick på ett april skämt om att Rob,Kristen och Taylor skulle komma till Sverige haha! Tävlade med sisådär resultat. Den tiden då hon var ett monster på tävling + att jag var ett nervvrak. Glömde att andas och sånt.. Bokade en Thailands resa med mamma. Kristen Stewart fyllde 20 den 9April! hurraa! Maskerad med klassen, underbart kul! Terräng tränade Rudy vilket var super super kul! Fick reda på att Bill Condon skulle regissera Breaking Dawn! Andra Eclipse grejer hände även denna månad. Läste även ut Eclipse & Breaking Dawn. Valborg= arbete med klassen. AWESOME!
Maj
Var med Irma på tävling. Eclipse Eclipse Eclipse osv. Rudy var lite svullen men det blev bra! Boken biljetter till Muse konsert med fick senare in på månaden reda på att de ställde in konserten.. Jätte mycket Eclipse intervjuer och annat relaterat. Robert Pattinson fyllde 24år den 13!  Tävlade på Roo med en 2:a placering i LC. Var överlycklig. Muse släppte ny låt. Den 24 åkte jag till ITALIEN på klass resa i en vecka. Bästa veckan någonsin! Fick reda på att Kristen och Taylor skulle komma till Sverige den 21 Juni, men då är jag i Thailand = Sad face.
Juni
Var så otroligt lycklig, en super resa och allt var så bra! MTV Movie Awards var en super hitt! Chattade med fans och hade det sjukt kul. Hade avslutnings bal vilket var grymt grymt kul! Sen.. Avslutning, tårar som rann och rann. Det var hemskt. Sommarlovet började och jag drog iväg till Thailand i 2veckor. 2 veckor som var mysiga. Missade dock Eclipse premiären med 1 dag men jag överlevde.
Juli
Såg Eclipse det första jag gjorde när jag kom hem från Thailand, vilket underbart moment!  Såg den 5gånger under 7dagar. Träffade goa männiksor från min gammla klass, tränade för AK med Rudy. Rammlade med moppen och kunde inte rida på 1vecka. Var annars i stallet hela tiden. Var i Dalarna och jobbade med pappa och känade pengar. Gick på bio 6gånger under denna månad tror jag.
Augusti
Hjälpte till på ridläger med Irma. Lärde känna världens bästa Emma denna månad. Var i Stockholm hos Carro. Såg Eclipse 2gånger till. Var deppig för det var 1år sen min älskade vän Erik dog i drunknings olycka..  Träningsläger för lagen, sjukt kul! 16 Augusti var det mammas födelsedag och även ROBSTEN HAPPY DAY! Det släpptes lite kissing pictuures.. Herregud vilken dag det var. Var överlycklig. Färgade håret, tävlade och jaa. Den 23, började skolan!
September
Hopptränade för AK. Hjälpte till på ponny utställning och var själv med i en Drop In klass. Allsvenskan drog igång. Det gick så sjukt braa till jag tappade hästen och ramlade av.. Rudy var även halt, svullen och konstig en vecka. Startade min första LB med henne, 4fel i grunomgången. Tävlade ännu mer med pet.. Denna månad var det även mycket Robsten videos som jag började kolla på!
Oktober
Började omgås mycket med Matilda. Sov hos Irma en del haha. Skolan flöt på braa. Startade min första dressyr klass någonsin på KM. Det gick helt okej, eller ja vann faktiskt hah! Umgicks mer med Irma och Emma. Ännu mer Robsten madness bröt över mig. Är verkligen totalt fast i dem. Rudy var glad och pigg och började buusa mer med mig! Första snön kom.
November
En tråkig månad, eller ja inte direkt. Skolan kändes lätt men saknade min gammla klass allt för mycket ibland. Startade min 3:de LB med Rudy och blev placerad. En underbar känsla att veta att hon kan. Bloggen öppnades ordentligt i November också. Tävlade ännu mer. Den bästa rundan jag gjort med Rudy i LC förutom nedslaget och sen utesluten i LB. Men så var det. Breaking Dawn inspelningarna började och det kom ut en drös med bilder. Helt sjukt vad det var underbart!
December
Tävlade även här, det var kallt och eländigt. Bra gick det inte heller. Eclipse släpptes på DVD och jag hamnade än en gång i min Robsten bubbla. Gjorde mycket i skolan och blev så otroligt trött på mycket och ville inget. Det blev kallt ute och sen blev det äntligen lov. Sovit sovit sovit, ridit barbacka större delen av december. Rudy fick vila i 2 veckor. Hade en super mysig julafton och nu väntar ett mysigt nyår och massvis med förväntningar inför 2011! Thailand, massvis med tävlingar, träningar, BREAKING DAWN del 1 på bio!!! och såklart världens bästa GrytaGirls!

Just nu känner jag mig så här efter att ha skrivit allt detta. HAHA! Ha ett super kväll nu alla coola som sitter där ute, för det ska Gryta Girlsen haaa!

hej då gryta!

Jag mår lite bättre nu efter att ha spenderat förmiddagen i sängen och kollat på den tecknade serien Avatar. Har ni sätt den? Det är serien som filmen The last Airbender är byggd på. Tyvärr fanns den bara att köpa på Svenska men det får duga haha. Nu ska jag ta nått att äta innan pappa kör in mig till Norrtälje för att möta Lina sen bär det av till emma.
Irma

Kommer Lina och jag ha lika kul när vi åker buss som vi hade i Onsdags? man vet aldrig haha så jävla skön tjej den där Lina Larsson!


Bläää

Kul att man vaknar upp på nyårsafton och mår skit! Som ni kanske har läst så ska jag och Lina till Emma ikväll så jag hoppas att jag orkar det. Jag planerar att spendera de närmsta timmarna i sängen  och dricka massa te så kanske jag mår bättre sen, så natti natti så hörs vi senare.
Irma


Världes bästa garlic som jag tyvärr inte orkar rida idag


Sista morgonen på 2010

God morgon!
Sista dagen på året och jag vet inte alls vad jag vill ha till frukost.. Hatar när det blir så. Båda mina föräldrar är borta så jag får se när jag kommer ut till stallet. Sen i eftermiddag åker jag och Irma till Stockholm och sen vidare mot Emma och spenderar nyårs afton hemma hos henne! Hoppas på en trevlig kväll med det tror jag vi kommer få.
Nej men nu ska jag hitta på något jag kan äta till frukost.

Vi kör favorit i repris bild!


Gryta Girls #1 Videoblogg - Emma !

SÅHÄR ser man ut efter att ha legat sjuk en hel vecka! Riktigt het tjej i videon. PUSS!


Dagens

Dagen började tidig med att baka tårta till Mark för att sedan vecka honom och ge honom hans presenter. Han fick två tröjor av mig, en HTC Legend mobil av mamma och pappa och långkalsonger av mormor. Liter senare gick jag ut i stallet och longerade Gallan, det gick jätte bra! Han är väldig lätt att longera och han jobbar på bra, jag satte på en inspänning efter en stund. Sen tog jag ut Kompa på en tur i skogen, jag red en lite längre runda än vad jag brukar, jag tänkte börja länga rid passen lite nu när hon orkar mer. Efter lunchen tog jag en sväng på Toppa även det gick jätte bra! Nu ska jag kolla om det går nått bra på tv, jag kanske skriver mer senare.
Irma

Vad tycks om tårtan jag bakade? den var jätte god!

Inget stall för mig idag

Idag ska mamma rida Rudy åt mig så idag får jag en häst fri dag. Ibland är det lite skönt. Så ja idag ska jag fokusera på mitt andra stora intresse, musik! Håller på att leta efter lite noter till låtar jag ska försöka lära mig på piano. Så min dag kommer spenderas med pianot och gitarren! Fick precis tag på ett par noter som jag letat efter rätt länge.
Dessa två låtar ska jag börja med idag!

Compromise/Bella's Theme - Howard Shore

Jacob's Theme - Howard Shore

Lyckliiig

Just nu är jag överdrivet glaad.. Mamma bokade precis en resa för henne och mig till världens bästa THAILAND i mars 2011. Ååååååh vad jag längtar. Det kommer bli skönt att komma iväg i 2veckor och framför allt till paradiset. Mamma och jag har suttit och kollat på hotell nu en stund. Finns ju så otorligt mycket att välja mellan men vi får se var vi hamnar. åhh jag längtar hihi!

Säg nej till det där? Nej jag tänkte väl att det inte gick!

29 december 2010

Idag är det den 29 december vilket betyder att min lillebror Mark fyller år imorgon. Köpte en present till honom när Lina och jag var i Stockholm idag. Vad det är får ni veta imorgon eftersom han ibland läser bloggen. Förutom Marks present köpte jag tre tröjor, ett par skor, ett vitt bas linne och en klänning som jag letade efter i tre olika butiker innan jag hittade den i rätt färg. Jag är särskilt nöjd med klänningen som är super snygg!
När jag kom hem red jag en sväng på volten med Toppa och hoppade några skutt på ett litet räcke. Det gick jätte bra! Det känns verkligen som om hon börjar fatta vad det handlar om, hon sköter sig själv fram till hindrena. När lina hade åkt gick jag ut och red Kompa, jag ville inte rida på volten så det blev en kort runda i mörker.
Irma

Min söta lillebror som inte är så liten längre, han fyller 15 imorgon


Stan i morgon!

Nu måste jag börja röra mig mot sängen så jag orkar gå upp i morgon. Ska upp 7 för att hinna med 8bussen in till Norrtälje och sen vidare till Stockholm med bästa Irma. Vi ska gå där inne hela dagen lång och hoppas på att få med oss en viss Emma tillbaka till lilla Norrtälje. Får se hur detta uppdrag går. Men nu ska jag i alla fall borsta tänderna lägga mig och läsa och sen sova!
Linaa

Bild på Edward, snutte.. HAHA!

Bilden är i alla fall från Neutron Star Colision Videon av Muse <3


Dagens ridpass

Garlic
Började med att skritta fram ute och sen gick jag in på volten. Han kändes väldig stark och spänd idag så jag red mycket övergångar och små volter för att få honom att lyssna och mjuka upp sig själv. Det funkade jätte bra! Mot slutet av rid passet jobbade jag lite med att flytta för skänkeln, det är nått som både han och jag har svårt för. Garlic vill inte riktig flytta med sig bak benen utan det blir hela tiden efter och han trampar inte över ordentligt det blir inte bättre av att jag låser mig och fastnar i tygeln, det är inte nått som jag är så bra på men jag jobbar på det!

Komplett
Red henne ordentligt på volten för första gången sen jag satte igång henne. Det gick super! hon är lite spänd och springig och krullar gärna ihop nacken till en boll så jag jobbar på det!

Toppa
Red även henne på volten och det gick helt okej. I början var hon spänd och ville inte samarbeta men det blev bättre på slutet. Jobbade nästan likadant som på Garlic med massa volter, åttor och övergångar.

Ridningen

Dagens ridning
Bestämde mig för att ta ut henne idag. I början var hon bara lojj, lyssnade inte alls. Som om hon inte kände min skänkel alls, hade t.o.m sporrar idag men nej hon hade ingen lust? Försökte jobba henne på en volt i trav men nej hon bara körde upp huvudet och sköt ut bogen.. Tog en galopp och efter det var det bara massa spring i benen och då blev hon i stället jätte stark.. Jag är inte nöjd någonstans med ridningen idag för hon var verkligen inte rolig..
Hoppas att hon kan skärpa sig tills i morgon.

Även när man kan vara som mest irriterad på henne att hon inte lyssnar så är hon så otroligt söt.
När jag släppte ut henne stod hon och kollade på mig med stora snälla ögon. Hon har verkligen
världens snällaste ögon. Då är det svårt att vara lite små sur på henne.

Linaa

orkar inte äns titta på den..



såhär har jag spenderat min senaste vecka! Får alldeles strax ett nervsammanbrott och kommer lägga mig och skrika.. alla mina planer, alla mina vänner och stackars lilla Sten... en hel vecka har jag inte hunnit med honom och gud vad dum jag känner mig för det. JAG HATAR ATT VARA SJUK ORKAR INTE MED DET HÄR! Roligare är det ju inte när man känner att man inte blir bättre heller. Jag vill inte, snälla gud hjälp mig? ... skitsamma..

 


Godmorgon

Godmorgon!
Ja.. idag vaknade jag halv 12. Det känns lite jobbigt eftersom nu är det bara ca 3-4timmar kvar av dagen som är ljus så jag måste väl snabba mig på och komma ut till stallet. Vill ju helst rida när det är ljust. Annars har jag inga planer för dagen. När jag kommer hem ska jag nog ta det lugnt. Känner mig lite små förkyld och vill inte bli värre.
Nejmen nu ska jag äta frukost.
Linaa

Jag vill tävla!

Jag börjar bli riktigt sugen på att tävla igen! Jag ska nog tävla toppa den 5 januari och funderar på att ta med Gallan också. Men tyvärr så finns det inte LA där och det är det som jag vill tävla eftersom det är det som jag och Garlic behöver träna på. vi får helt enkelt se hur det blir med det.
Irma

En av min och Garlics första tävlingar tillsammans på Sorunda







Sten var också med

Dagen

Dagens ridning!
Red Rudy på volten tillsammans med Irma och Toppa idag. I början av passet var hon jätte lojj. Lyssnade inte ett dugg på mina hjälper eller min skänkel. Fixk väcka henne lite med en galopp och efter det så blev hon mer allert. Är helt okej nöjd med passet. Eftersom i slutet så sökte hon sig nedåt i traven fint och i de små galopperna tog så gick hon och böja helt okej.
Fick sen rida Irmas Komplett, underbar häst! Verkligen super super mysig. Det var första gången jag red henne idag och rider gärna henne igen!
Annars så är det bara bra. Jag och Irma hade det jätte mysigt igår kväll/natt. Kollade på film snackade skrattade som vanligt. Hon är guuld värd bruden!

miina girls är bäst

Dagens ridpass

Toppa
Red på volten tillsammans med Lina och Rudy. Jag är inte nöjd med dagens rid pass, hon gick bättre på slutet men för det mesta lyssnade hon inte alls idag. Men men alla har ju dåliga dagar. Eftersom hon inte ville vara med idag så jobbade jag bara med lydnaden.

Garlic
Red ut på Garlic tillsammans med Lina som den här gången red på Komplett. Gallan gick helt okej men han hade lite svårt för att korta sig idag,han ville bara springa.
'
Komplett
Lina red kompa idag.


Kung Caspian och skeppet Gryningen

Hallå där i stugan det är Lina och Irma här som letar efter godis-missfoster. låter roligt va? Ikväll var vi inne i Norrtälje och kollade på Narnia 3 och den äger!!! super bra film! Vi ska se den senare i veckan igen. och Irma har en liten crush på Caspian hehe. Nu ska vi fortsätta äta godis och gurka med brunsås! btw om ni aldrig har ätit gurka och brunsås så måste ni prova! det är lätt det godaste som finns!!
Irma

ett godis missfoster! vi döper honom till lars-åke


At Irmas place!

Hejhej!
Nu sitter jag i Irmas rum, lyssnar på musik och surfar runt. Irma är i duschen för tillfället så då är jag helt själv i hennes rum hehe! Vi hade tänkt att gå ut och rida efter lunchen men som vanligt så blev vi alldeles för sega så nej vi hinner inte det idag eftersom vi ska på bio om 2 timmar. Men i morgon är en ny dag och då ska vi hinna rida! Annars så hör vi av oss mer ikväll när vi har kommit hem från bion och så.
Vad har ni gjort idag?
Linaa & Irma på ett hörn :)


Så där trött är jag inte idag!


Annan dagen

Hej hallå!
Hoppas ni sovit bra. Det har jag gjort, vaknade lite halft i morse av att Emma ringde mig. Nästan bra att jag kom upp då vid halv 11 och inte sov för länge. Nu på morgonen har jag myst med min kisse och kollat på TV. Nyss såg jag det bästa ur Lilla Kyckligen, hahah. Ibland är det så kul att kolla på barn filmer. Igår kollade jag på halva Hitta Nemo.
Nu däremot sitter jag och lyssnar på en underbar låt och ska skriva ut lite bilder tror jag. Ska nog skriva ut en som jag gjorde i photoshop igår från scratch. Blev faktiskt riktigt nöjd med det, resultat är här nedanför!
Om en stund ska jag väl ta och klä på mig och åka ut till stallet och rida min lilla ponny och umgås med Irma innan vi drar på bio. Men innan jag åker nån stans så måste jag hitta min plånbok! Jag vet nämligen inte vad jag har gjort av den..

Jag älskar att hålla på i photoshop och igår satt jag en stund med den här bilden och gjorde helt själv :)
Linaa

Guten Morgen

Irma här! Jag ska gå ut i stallet nu men jag skriver ett litet inlägg först. Jag tänkte börja med att rida lite på Garlic idag och sen tar jag Toppa senare när Lina kommer. Ska hinna med Kompa innan det och mocka fyra boxar så nu börjar jag få lite brottom. Som Lina skrev tidigare så ska vi kolla på bio ikväll, det blir Narnia i 3D, hoppas att den är bra! Senare ikväll när vi kommer hem kanske vi kollar på nån mer film men det tar vi då.
Irma

Komplett tidigare på hösten


Godnatt eller typ

Nu blev klockan jätte mycket igen, eller okej inte så jätte jätte mycket men ändå.
Jag ska plocka bort alla grejer från min säng och sen ska jag hoppa ner där och börja läsa ur Water For Elephants. Hoppas på att boken är bra, har hört från många andra att den är lätt läst och intressant. Så det ska bli kul.
Nu måste jag leta reda på min iPhone och sen lägga mig i sängen.
I morgon ska jag och Irma gå på bio och sen ska jag sova hos henne. Det kommer bli super!
Linaa

Återuppstår från de döda..

Som ni kanske märkt i bloggen ( eller kanske inte alls ) så har jag , Emma, inte bloggar något alls på ett längre tag. Nu kommer förklaringen! Natten till fredag ( julafton ) blev jag sjuk , jättesjuk. Vilket betydde att hela julafton fick jag leva på alvedon, dicloflenak , ibuprofen osv. För att orka vara levande med alla andra .. Enda sen dess har jag varit helt död och inte kunnat äta något alls. Fatta att jag missade allt gott på julbordet för den här SKITEN! Allt som kommer ner åker upp igen.. Blä blä. Har druckit lite vatten och avslagen cola så jag fått i mig vätska men knappt de går ner i min 40 graders feber varma kropp.

Bloggar från min julklapp , en iphone 4! Orkar inte med datorn haha.. Ska försöka ta en dusch nu sen någon mer painkiller och försöka få lite sömn. När jag blir frisk ska jag och min älskade system kamera upp till de bästa igen GG's !

Hoppas er jul var bättre än min, lägger in ett ordentligt inlägg när jag blivit bättre.
Emmaa

Just say I do

Dagens ridpass
Longerade henne först med gummisnodd. Har tänkt att göra det lite smått för att börja bygga upp ryggmusklerna igen. Efter ha gjort det en stund så hoppade jag upp i sadeln. Hon var inte direkt så samarbetsvillig då men mot slutet av passet gick hon fint och sökte sig nedåt. Då nöjde jag mig och skrittade av.
Vill ta det lite lugnt nu i början innan hon är helt på ala fötter igen efter vilan!

Hade andra delen av släkten här idag. Fick lite pengar av dem. Hade et jätte mysigt med små kusiner och farmor och faster. I kväll ska jag nog skriva ut lite bilder och börja tänka på mitt collage jag ska göra och sätta upp på väggen här hemma. Har en idee måste bara skissa lite på den :)

Jag älskar Robsten videos!
Irma och Emma blir nog lite glada när jag säger att det här är Glee's version av "Marry You" - Bruno Mars :)
Linaa

.

Jag har haft fullt upp hela dagen men nu har jag en stund över så jag skriver ett kort inlägg. Min syster är här med familj och vi håller på att laga mat, ikväll blir det kalkon. Det blev ingen ridning alls för mig idag utan jag tar det imorgon istället. Nu jag gå ner och hjälpa till lite. Hejdå!
ps. Svar till tilda: Nej jag drack inte öl jag drack julmust:P När kommer du hit?
Irma

Haha söt häst min syster har!


Presenter

Jag hoppas att alla hade en jätte mysig julafton!
Min var super och jag fick fina saker som jag önskat mig men även inte önskat mig. Här kommer lite bilder på vad jag fick!

En klänning från min moster & en tröja från min älskade bror

En fotoskriver från mamma och pappa + fotopapper. Denna kan skriva ut A3! :D

Boken Water For Elephants från mormor!

Muse's live dvd! från eva, danne, emelia & jakob

Lite money från mormor och bio presentkort från eva & danne

sist men inte minst, ett Glen Gordon schabrak från mamma och pappa!
Jag fick även agera som tomte! eller en tomte nissa som min lilla kusin sa att det var som kom med julklapparna!
När som helst så kommer fler släktingar hit så då får jag lite mer saker:)
Linaa

God morgon

God morgon kan man säga till de om precis har vaknat, själv har jag varit uppe ett tag eftersom jag hade morgonfodringen. Hur var gårdagen då? Jag hade det jätte bra! och är jätte glad för det fina julklapparna som jag fick. Fick bla en kamera av mamma och pappa, kläder av min syster och en jättefin duk av min mormor som hon har gjort!
Nu ska jag gå och hjälpa mamma duka frukost och resten av dagen är det stallet som gäller. Lagom till lunch kommer min morbror med familj och ikväll kommer min syster Annicka med familj så idag blir det fullt hus. Nu ska jag springa ner i köket. see you soon!
Irma









Komplett

Nu har vi kvällsfodrat och ska snart äta efterrätt och lite senare ska vi öppna julklapparna. Men medans jag väntar på det tänkte jag lägga in en bild som jag tog idag på min fina Kompa!



De andra djuren i Gryta

Förutom alla hästar på gården finns det även två hundar och fem katter på Gryta Södergård. Vi har min hund Basse och så har vi lilla Molgan, och de fem katterna Knoll, skorpan, prillan, Klara-bella och Svarten. Och så har vi ju mirahs lilla nakenhund Jejja men hon räknas inte. Mirah och jag var ute och tog lite bilder på katterna idag och så här blev resultatet:

Klara-Bella
Svarten
Prillan
Skorpan
Knoll

Lägger ut en bild på Garlic också för att han är så söt!!

God jul!!

Nu sitter jag och Mirah och slår in julklappar! Lite senare ska vi gå ut för att fixa stallet. Men nu ska vi fortsätta så att vi blir klara! God jul på er!
Irma

Mirah och Jejja, fråga inte om byxorna haha

Mirah, jejja och basse

Diggar paketet som jag ska få av mirah!

GOD JUL!!

Jag vill önska er alla en riktigt mysig julafton!
Red på morgonen med Irma vilket var jätte mysigt. Rudy var glad och pigg.
Nu ska min familj åka in till Norrtälje och hem till våra kusiner och vara där hela dagen och kvällen.
Jag hör av mig ikväll när vi kommit hem om vad jag fått och hur dagen var
Men ha en super super jul idag!
Kramar eran Lina

Stallet + massa bilder

Kommit hem från stallet. Klapparna är inslagna och nu är det bara att städa lite till sen är jag äntligen klar!
Red min lilla prinsessa med Irma idag och hon var pigg och glad! Tog första galoppen på 3veckor, underbart! Rudy tyckte det var super kul och ville fortsätta men det fick räcka med en kortis tyckte jag men hon tog alla chanser hon fick och galopperade. Söt ponny.
Nu här hemma så slog jag som sagt in mina julklappar som jag har köpt och väntar nu på middag. Sen ska vi klä granen och fixa lite mer. Jag skulle vilja sitta och lyssna på julmusik men jag gillar inte julmusik! Tycker det är otroligt tråkiga låtar och sånt.. Nej tack! Men nu ska ni få se lite bilder från dagen!

Så här ser det ut hemma hos mig.

Söt och hungrig ponny!

Sööt tjock hest :)

Knoll är kung och Skorpan och Prillan är hans tjänare eller ? haha :D

Lilla Klara-Bella eller Bella som hon kallas som Irma skrev tidigare om. Så himla söt!

Sen Bellas brorsa Emmett! Cool bebis jag har :)

 

Vi har snart en hel tjock Twilight familj här.. Nästa katt vi skaffar får jag döpa till Edward, dock måste han vara grymt gyrmt vacker annars så kan han inte heta Edward.

 

Linaa


Klara-bella

En bra sak som hände igår var att vi fick en ny katt till stallet. Hon är Svartens syster och ska heta Klara-bella, hon kallas för Bella. Jag lägger ut lite bilder på henne senare idag eller imorgon.
Irma

inget internet..

Som det står i rubriken så hade vi inget internet igår därför blev det lite dåligt med bloggandet från min sida. Igår var det en riktig helvetsdag. Vi hade inget vatten, propparna gick hela tiden, när det var som kallast var det -28 grader, vi körde i diket, när vi var och handlade så blev det strömavbrott i hela Norrtälje så det var bara att åka hem igen och det var bara hälften av det som hände.
Nu på morgonen har jag varit ute och fixat i stallet, mockat b.la och jag ska snart gå ut igen men först ska jag gå ner och ta nått att äta.
Irma

Så här ser det ut i Gryta just nu!


Julstädning

Jag har städat hela morgonen och förmiddagen. Börjar smått bli klar men ändå så är det en del som ska göras mer idag. Har bara hållit på med mitt eget rum i 2timmar. Det tar tid för mig för när jag väl städar är jag så där övernoggran. Mitt skrivbord är i alla fall rent och snyggt nu, det står bara lite saker på det som inte ska stå här menmen! När min mamma kommer hem från Norrtälje så ska jag försöka få henne att köra mig till stallet så jag kan rida när det är ljust och ta lite kort på hästarna!
Men jag ska väl återgå till städandet och fortsätta i badrummet.
Linaa

Rosa band runt huvudet, rosa hotpats som inte syns och raybans? ser ut som bilden är tagen mitt i sommaren men så där ser jag ut precis nu!


Äntligen klar

nu är jag precis klar med granen och mitt pepparkaks stall! Har även slagit in de sista jul-klapparna så¨att jag slipper stressen imorogn, puuuh.. Jobbade hela dagen idag och ska göra desamma imorgon vilket betyder att jag mste springa och duscha genast sen somna p en gång.. kommer bli en riktigt lng dag imorrn, och jag är redan trött.. buhu ;) Saknar att bara vara i stallet och myysa.. men på eventuellt lördag eller söndag åker jag upp för att stanna någon vecka i gryta, med de bästa.

hoppas ni finner er julefrid / Emma




mitt framtida hem !


Jul hos dahlbergarna!







ända som saknas nu är the staar!


Finna julstämningen går ju sisådär.

Jag sa tidigare idag att jag skulle hitta julstämningen. Nu sitter jag och lyssnar på årets bästa Soundtrack från årets bästa film. Eclipse! Helt underbart vad det här soundtracket är bra. Så ja min julstämning kanske jag inte hittar så här men jag lyssnar på lina musik upp idagen! Har ni inte hört soundtracket eller vill lyssna ännu en gång på dessa underbara låtar som ingår i detta soundtrack finns det hääär --> The Twilight Saga: Eclipse.
Åh jag blir så lycklig av att höra dessa låtar. För detta var liksom min sommar 2010. Dessa låtar denna film, ååh blir bara så GLAD! Red inte idag som ni kanske förstår om jag säger -20 om inte mer ute i Gryta. Det var inget mysigt väder. Jag och Irma gick och svor om hur mycket vi hatar vinter för tillfället. Haha det kommer kanske gå över? eller så gör det inte det.
Ni får ha en trevlig kväll.
Linaa

En fågel prydnan som vi köpte på Koh Chang i Thailnad för 4år sen :) Som nu hänger ute i kalla Sverige ;)


En onödig dag

Man vet att livet har blivit bra snurrigt när man sitter å lyssnar på Westlife..
Listan.. Ja, jag har lyssnat på musik, fotat och spelat gitarr. Men resten?  Nejj jag känner verkligen inte för det. Ska ju ut till stallet men det kommer vara så kallt. Har en sån här dag ni vet som man bara vill ligga inne och mysa. Är så sugen på att läsa The Host igen, så man kanske ska ta och börja göra det? Annars så kan jag bjuda på lite bilder. Photoshop fixat och sånt där :)


Jag älskar att fota min ögon hehe:)
Båda texterna är från, The Host

Titta va snuttig Liten är!

LOV

Nu är det äntligen lov.
Idag ska jag:
- Börja städa mitt rum
- Lyssna på musik
- Städa ännu mer
- Spela gitarr
- Åka ut till stallet
- Slå in julklappar
- Hitta den jävla julstämningen som inte finns`?..
- Fota!
Och sen kommer jag säkert inte göra allt som står här och hitta på annat!
KRAMAR Linaa

Snöig mule!

Utrustning!

Den utrustningen som jag har mest av är förmodligen shabrack. Jag älskar att köpa nya! När jag tävlar har jag fem olika som jag brukar använda för det mesta. Vilket tycker ni är finast?
Irma

Det är vann Mirah med Garlic när hon tävlade lag med honom på Skånsta. Vi brukar göra så att om vi vinner häst saker så får hästen dem. Det kommer ifrån Mia´s
Här är min favorit från Lami-cell

Det här köpte jag i Candy´s för att ha på Toppa.
Köpte det här i somras för att ha på Garlic, blått med guldkant är hans färger. Det kommer ifrån Eqiline
Det här köpte jag i globen så jag har inte använt det än. Även det kommer ifrån Eqiline

Jullov!!!

Det blev ingen skola för mig idag. Jag vaknade av att Lina ringde och frågade vart jag är, haha lyckat. Mamma skulle köra mig men vi har 25 minus grader hemma så hon ville att hästarna skulle stå inne lite längre idag. Alltså han hon inte köra mig. Jag ska gå ner och äta frukost nu och sen blir det att gå ut i stallet direkt tror jag, eller så åker vi och handlar. Vi får se hur det blir...
Irma


Jag längtar till våren så att man kan rida ordentligt igen!


Varma ridhandskar

Jag måste tipsa om ett par ridhandskar som mamma köpte till mig för 2veckor sen ungefär som är varma!
På vintern brukar många ofta frysa om händerna när man rider. Jag hör till dessa personer som alltid fryser om händerna nästan jämt. Men med dessa vinter ridhandskar från Jacson så fryser jag inte! Även fast de är finger vantar. Utanpå är det mjukläder och inuti mysigt flece. Vinden drar inte igenom dem vilket är ett stort plus. Rör du lite på fingrarna hela tiden vilket du gör om du håller på i stallet och kanske lite när du rider så fryser man inte om fingrarna, i alla fall inte jag. Jag hissar verkligen dessa utsköna handskar! Plus att de är rätt snygga också!

Tummen upp för dessa!

Jag köpte dem i Candy's Ridshop (shoppen ute i stallet!) för ca 300kr på rea. Orginal pris runt 380kr :)


GRATTIS!

HURRA HURRA FÖR IDAG ÄR DET JACKSONS FÖDELSEDAG!

Fina fina fina fina Jackson Rathbone (Jasper i The Twilight Saga) fyller 26år idag insåg jag nyss!
Så jag kunde inte låta bli att bara skriva detta, jag är en sån person som gör sånt här när kändisar jag gillar *host* älskar..  fyller år! :) Så det kommer ni få stå ut med hehe!

+ vintern -

hade tänkt att skriva ihop liiiiite om Plus och Minus med vintern!

+ Pluuuuus +


- Ljuset!
Nu när snön lagt sig som ett vitt täcke över hela sverige s blir allt så mycket ljusare, och även på kvällen om månen skiner så ser man fortfarande mer!

- Jul-känslan! Att få in den rätta stämningen med massor av jul-belysning , musik och dekarationer hemma! För att absolut inte glömma all bakning som sker, pepparkakor och lussebullar i mängder! Det finns ju inge mysigare än att komma in efter en lång ridtur och ta en kopp varm choklad!

- Snön! Slippa all slask, is och hrda underlag! Nu när det finns massvis med snö så GÅR det faktistk att rida ordentligt, och att det blir definitvt mjukare landning om ponnyn skulle vara busig!

- Snygga täcken! Nu får man även chans att tjata till sig det där x-tra fina  och tjocka duntäcket man alltid velat ha till hästen, för nu när de är så kallt måste de faktiskt ha sådant! Iallafall jag älskar att köpa snygga stall-täcken, utetäcken och ridtäcken till de hästar jag rider. Och för att inte tala om att hästarna tycker de är ännu skönare de själva.

- Vinter bus! Sista och absolut bästa punkten, att se hästarnas glädje när de leriga och skitiga underlaget bytts ut emot en tjock pudermassa av snö. Att se busarna gallopera runt i hagen, av glädje, och bara använda den extra energi de fått. Att känna när man sitter på ryggen av hästen hur helt plöstligt energin har stigit till topp. Så att allt arbete blir kul arbete, hästarnas vilja och glädje är absolut det roligaste, mysigaste och bästa som finns att se.

                   


- Minuuuus -
även solen har sina fläckar, haha nej men det finns faktiskt en hel drööös med jobbiga saker som bara blir ÄNNU jobbigare under vinter-tid.

-kylan! Man tar på sig kläder lager efter lager för att bli varm och till slut ser man ut som en skitnödig pingvin när man går. Och även fast man har den där supervarma och sköna dunjackan på ,så lyckas men endå frysa utomhus..Inte gilla!

-kall och blööööt! Om man inte bestämmer sig för att gå powerwalk hem frn bussen, skolan etc. så slutar det med att man blir stel om frusen efter 5 minuter.Fingrar fryser, för såklar glömmer man ALLTID vantarna, trna fryser sönder även fast man har tredubbla sockor.  Snöar det ute så blir man även blöt på köpet. Roligt? Nej!!!!

- Upp och Nedförs backar! Backarna är ju lagom hemska, nej helt galet urläskiga! Speciellt när det är alldeles isigt och inte grusat, döfarligt. Det är oftast omöjligt att ta sig upp eller ner utan att halka. Och har man inte de rätta skorna så är det kört. Man ramlar och folk skrattar..Kuuul? NEEEJ!

- Trafiken! Ska jag ens nämna att alla bussar och tåg är försenade p.g.a vädret och väglagen? SL, sakta och långsamt?? ohja.. Då får man stå ute och frysa ännu mer och bli arg, galen, fruuuusen osv. Halt som fasiken är det också. Vågar man cykla? Nej, aldrig! Ska man börja tolka eller ka skidor till skolan? Kanske slutar med at man tr hästen!

- Skotta snön! Vissa ställen , städer/byar eller ja whatever har ju det svårt med att skotta..eller så hinns det bara itne med att ploga alltihop. Det roligaste är ju när man står där på uppfarten och äntligen skottat klar heeeeela , så kommer plogbilen...och vipps är uppfarten igenplogad IGEN. Snö till knäna och vägen till skolan som annars tar 5 minuter tar nu en kvart att gå. Dessutom blir man blöt och kall om fötterna. Inte kul nej!





Bilder från dagens ritt

Här kommer lite bilder från idag. Det är ingen superkvalite direkt men de får duga, vi kanske tar lite bättre bilder på lovet.


I've finally reached what i was woeking for..

JUL-LOV! Så himla skönt att komma hem , slänga sig i soffan och inse att äntligen är Jul-lov. Att vi har gått 1 hel termin i skolan, i ettan på gymnasiet är helt otroligt för mig att förstå! Vi började klockan 10 med jul-lunch opch alla i skolan samlades och åt tillsammans. Några uppträdde bland annat Hannah & Iris, men även några fler från andra klasser. När allt var klart och alla började säga God jul och krama om varann fattade jag att vi äntligen har lov och inte kommer se varann på en månad! Eller visst kommer man försöka hinna ses och träffa de flesta men för mig kommer det bli svårt....om ni tycker mitt schema var fullspäckat innan lovet, då ska ni se hur de ser ut under lovet....

Aja igår så red jag ut på älskade lille KissMe , barbacka , på vår äng vi kallar janmyren. Det var s otroligt mysigt att rida ut i så mycket snö så att jag släpade fötterna i hela tiden! ( visserligen är jag lite stor för kulan mend tror inte de skadade nått ) Skrittade mest men tog nra gallopp och travsteg , där han kändes riktigt pigg och fräsch! Superkul att sitta på honom igen!

Efter det longerade jag Sten med lite lösa inspänningar och stalltäcke på för att det var så himla kallt! Efter en halvtimmes jobb hade jag ingen känsler kvar i fingrarna s jag fick tyvärr trava av honom och bege mig in igen. Men under tiden han jobbade var han otroligt fin! Snön hade vräkt ner på volten med så i alla gångarter fick han lyfta x-tra mycket på benen, snygg ponnyyyy!!!!

Nu blir det ligga och slappa för mig, för imorrn ska jag jobba! Jobbar onsdag och torsdag sen fredag äntligen vila.. och juste, JULAFTON! :)

Emma


Dagens

Nu är jag inne från stallet en stund, jag ska nog gå ut igen snart för att rida Toppa och kanske Garlic men jag låter mamma ta in dem först. Som Lina skrev tidigare så var det en soft dag i skolan idag med bra redovisningar att lyssna på och lite matte tal att räkna.
När vi kom hem runt halv två så gick Lina och jag ut för att rida Komplett och Rudy direkt. Kompa gick jätte bra idag! Hon var väldigt pigg men lyssnade bra. Jag lägger ut lite bilder senare.

Irma

We are a masterpiece

Då var man äntligen hemma.
Gjorde inte något bra i skolan idag alls, kanske bara matte men då var det Irma som fick tänka och jag skriva haha. Vi slutade 12.00 så vi fick skjuts hem till stallet. Irma och jag red ut på Rudy och Komplett, tog lite bilder som Irma kanske lägger upp sen. Rudy gick helt okej idag, hon var lite okoncentrerad men man orkar inte hålla på och tjaffsa så mycket. Det är huuur mycket snö som helst här, helt otroligt. Ikväll ska jag inte göra ett skit! Tänkte på att städa mitt rum när jag var i stallet men nu när jag kom in i det så kände jag att det kan vänta tills på torsdag..! :)
Linaa

Kolla vem som satt i trappen och väntade på mig när jag kom hem! Min lille älskade Emmett :)

Som är brorsa till Irmas lille kisse Svarten :)


Good morning

Gos morgon!
Här sitter jag med min lilla älskling Emmett i knät och äter frukost. Idag är det en kort dag i skolan, nästa sista dagen sen är det äntligen lov! Drömde en as läskigt och äcklig dröm i natt! uuushh är fortfarande rädd! hahaha. Åker ut till stallet efter skolan och sen hem efter det! Hör av mig nån gång sen!
Linaa

Knasig bild från igår på min bror, Emmett och mig! heh :)


Who owns my heart?

Nu kom jag hem och jag är heelst slut. Kanske för att jag låg och läste hela natten men ändå! Skolan var rätt onödig... Skulle hällre stanna hemma men ja det kanske många vill? Det tog låång tid att åka till stallet för en buss stod tvärs över vägen i korsning när vi var halvvägs. Haha fy vad jag skrattade! Men vi fick vända där och åka en annan väg. Jag och Emma hade i alla fall kul i bilen så det var inte så farligt  När vi kom ut till stallet gick vi en en stund och sen ut för att fixa och sen rida. Idag travade jag på min lilla prinsessa och det var såå mysigt. Hon var lite bråkig på hemvägen men annars skötte hon sig bra. Är så sugen på att galoppera på henne men det får vänta tills på torsdag tror jag. Sen på Julafton ska jag och Irma ut och galoppera i snön!  Nejmen det var väl allt jag hade och berätta nu. Ska snart duscha och sen ska jag läsa lite favorit delar ur The Host. Jag har blivit helt saligt kär i boken.
Jag har inga nya bilder att dela med mig av för jag har slarvat bort min laddare till kameran.. :( Så det får bli lite gamla faoriter.

Snutte Robban! Bilden är snart 2år gammal. Men så underbar! :D
Linaa

Utrustning!



Jag ska köpa en ny hjälm men har lite svårt att välja. Just nu står det mellan dessa två Charles Owen Wellington Classic och Back on Track EQ2 hjälmen. Charles Owen hjälmen ligger på runt 1300:- och kan köpas här ifrån en Engelsk hemsida medans Back on Track hjälmen ligger på 2900:- och kan köpas här men även i Candy's ridshop på Gryta Södergård ( vårat stall's ridshop! ). Det är ganska stor prisskillnad men vilken ska man egentligen köpa?
Westerlundarna tycker Back on Tracken slår allt det vet jag, men vad tycker alla andra? :)

/Emmaa

Dagens ridpass

Garlic
Red ut med Mirah och Mamma. Det blev en kort sväng ner till bron och tillbaka med lite galopp och trav. Jag red honom barbacka som vanligt och han kändes riktigt bra! Lyssnade jätte bra och gick i en lugn och samlad galopp.

Toppa
Började med att rida henne på volten. Det var ganska mycket snö där så jag red inte jätte länge, men hon kändes super! Hon var väldigt pigg och framåt och arbetsvillig! Jag ställde även upp ett litet kryss på långsidan, jag har inte hoppat henne sen tävlingen så det kändes som om det var dags nu! De fösta två gångerna som jag kom på hindret stannade hon till innan och gick över men sen hade hon hittat flytet och gick jätte bra. På slutet höjde jag upp det till ett räcke på ca 60 cm och även det hoppade hon jätte bra! Pratade med mamma om att åka till ridhus i helgen så kan jag hoppa lite mer.

Komplett
Red ut med Lina och Emma. Jag red henne barback vilket hon inte gillar. Hon kändes jätte bra! Jag gick tillbaka lite tidigare än Emma och Lina eftersom Kompletts kondition är på topp, men den kommer snart tillbaka!

Varning för bildbomb!!!

Nu är jag inne och väntar på att Lina och Emma ska komma hit. Som jag skrev tidigare idag så tänkte jag rida Kompa med dem. Jag är än så länge ridit Toppa och Garlic, men mer om det senare. Det blev tyvärr inga bilder när jag red Toppa men jag tog lite bilder runt om.
Irma

Toppa
Razza och Caramell står inne på dagarna eftersom vi håller på att vänja av fölen. De är väldigt vackra just nu hehe
Våran lilla Svarten, han är brorsa till Linas katt

Basse
Komplett
Våra Islandhästar + travare
Islandshästarna heter Fluga, Saga och Gustur och travarna heter Electra och Ellinor.

Det blev ingen skola...

Egentligen skulle jag vara i skolan nu men så blev det inte. Istället ska jag gå ut och rida mina hästar. Jag tänkte börja med att ta upp Toppa på volten och hoppa några skutt. Sen tänkta jag rida lite "dressyr" på Garlic, det var ett tag sen. Och sen ska jag rida Komplett men det gör jag nog med Lina och Emma lite senare.
Nu ska jag ut i stallet. mamma kanske tar lite bilder när jag hoppar Toppa, isåfall kommer de ut här senare.
Irma


Min lilla Toppa
Bilderna är tagna av Mirahs Emma





Dags för skola!

Nu ska jag stacks åka till skolan. Eftersom det inte finns några bussar som passar in på måndagar så får jag skjuts till Norrtälje av mamma idag. Nu på morgonen har jag städat mitt rum, det behövdes verkligen! Jag är inte helt klar än men förhoppningsvis så blir jag klar med det ikväll, efter att jag har ridit.
Nu ska jag försöka hitta mina böcker! Det kommer inte bli lätt, jag har ingen aning om var de är. De kan ligga i mitt skåp men jag har slarvat bort alla mina nycklar så jag kommer inte in i det. Lyckat...
Irma


Haha söt hund jag har!


Everything is great!

Hejhej!
Här sitter jag med en ansiktsmask på och ska snart börja fixa mig inför skolan! Ibland är måndagar väldigt sköna, speciellt när man låg och läste hela natten.. Hehe. Men gud vad boken var bra. Är alldeles salig! Som när jag hade läst Eclipse typ!  Börjar precis som vanligt 13.00 idag och efter skolan ska jag åka ut och rida. Egentligen brukar mamma göra det men idag ville jag så gärna och hon förstod mig. Så idag ska jag ut och busa med min lilla ponny. Ska börja trava henne lite idag tror jag. Annars är allt på topp nu. Känns skönt att känna så nu när lovet snart drar igång.
Ha en bra dag så hörs vi ikväll!
Linaa

Den där dagen då alls gick väldigt väldigt bra. Älskade lilla ponny.


The Host

Jag läste precis ut The Host! Som jag skrev tidigare så sa jag ju att jag säkert skulle läsa ut den och ja det gjorde jag! För er som inte vet alls vad det är för bok så är det en bok av Stephenie Meyer, skaparen av den bästa bok serien någonsin. The Twilight Saga. The Host är en bok som hon skrev efter hon skrivit klart Twilight serien och denna bok är hur bra som helst! Det tog ett tag för mig att komma in i den men när jag väl gjorde det blev jag fast, som nu läste 300sidor nu idag och sen var den slut. Jag har både skrattat och gråtit under dessa 617 sidor som boken är på. Men inte klagar jag för den var verkligen underbar! Måste läsa den en gång till så jag verkligen får med allt. Den ska ju spelas in som film, något jag verkligen kommer att se! Nej men nu ska jag sova, så där halv 3 på natten. Men that's life när man fastnar i något!

alla älskar ljusblått!

Eller iallafall både jag & Lina här på bloggen! Är det bara jag som älskar att mixa och matcha med utrustning i samma färg? Bara älskar att få till det där pluttegulliga och lite smått överdrivna haha, Då jag hade KissMe matchade jag alltid i ljusblått. Han passade så galet bra i det så jag skickade med alla hans ljusblå saker till Anna som köpte honom. Irma klagade alltid på att jag fick honom att se ut som en b-ponny men jag älskade det!

 


 

ljusblått in my heart!


Söndag

Har inte skrivit på hela dagen..
Hade tänkt att åka ut till stallet vid 12 men när vi åkt mindre en halvvägs ville inte mama köra längre för vägen var totalt igen snöad. Man såg inte var vägen var. Så vi fick åka tillbaka hem igen, där satt jag och läste på en fanfiction. Vi åkte sedan till min moster Clara och kusin Linus i Stockholm eftersom han fyllde år tidigare i veckan. Till Stockholm kom vi i alla fall eftersom där är det motorväg nästan hela vägen så då kunde man åka. Hos dem hade vi det jätte mysigt, det bjöds på mat och tårta. Hela vägen dit och hem så läste jag The Host av Stephenie Meyer. Den är så galet galet bra! Nu kollar jag på Bones och ska efter det fortsätta läsa! Har en känsla av att jag kanske läser ut den ikväll. När jag väl kommer in i bok brukar jag inte kunna sluta läsa. Så var det med Eclipse och de andra ur Twilight sagan.
Pussar Linaa


färdig bakat!

Lussebullar - check
Knäck - check
Brändamandlar - check
Pepparkakor - check
Jag kanske ska göra lakritskola också men annars är jag klar!
Jag har inte bakat pepparkakorna själv, jag tycker att de i affären är mycket godare. Men jag har fixat massa kristyr på dem! Jättegott!! Jag har bara smakat en och den bad om det!
Jag har även fixat en inlågning till Stotify som jag lyssnade på medans jag bakade! Massa Muse, the Killers, Mike posner och Tokio Hotel så klart!!!


Irma


Den bad om det!

sommar tack!!

Nu börjar jag bli trött på snön! Jag älskar när solen skiner och man kan rida ut och galoppera på åkrarna men när det är mulet, snöar och blåser som tusan längtar man tillbaka till sommaren! Det blir nog ingen ridning för mig idag, jag orkar inte i det här vädret. så istället så ska jag förbereda lite inför julen genom att baka! Ett litet tips bara: baka aldrig med svarta jeans på dig! Jag gjorde det igår och vi kan säga att de inte var så svarta efteråt.
Irma

längtar tills jag kan komma igång och träna terräng igen..
och tills det kommer nya föl till gården
Vem kan säga att man inte längtar tills sommaren när man ser den här bilden!

This is how we do it


GrytaGirls - Rockn'roll


Stalleet

Hemma från stallet. Åkte ut vid 6 och red först min lilla ponny som även idag var på bus humör. Herregud vad hon kan resa sig.. Hade ingen aning om att hon var kapabel av att göra sånt. Jag tycker ju inte det är ett dugg läskigt eftersom jag har full kontroll hela tiden. Men idag reste hon sig verkligen högt + att hno sparkade med frambenen. Vi tog sedan in alla hästar som ska in och det gick super lätt. Det är verkligen inget problem. Om ett tag blir det väl middag och sen ska jag slappa hela kvällen lång. Hör nog av mig! ;)

Just nu rullar denna remix av Bad Romance i mina högtalare, så grymt bra!

Låten är verkligen sjukt sjukt bra!

Tilda hon förstår precis vad jag menar om jag skriver:

"I want you in my room when your baby is sick, I want your love"

Pussar Linaa


Norrtälje here I come!

Hallå Irma här! Jag har varit ute i stallet och jobbat hela morgonen. Mockade alla boxar och soppade stallet, men jag här även välkommnat tre hästar som ska stå här i två veckor medans ägarna är på semester och sagt hej då till lilla Mussen som är uthyrd och åkte idag.
Nu ska jag äta lunch och efter det ska jag åka med mamma in till Norrtälje för att handla julmaten. Jag slänger in ett litet inlägg senare.
Irma

Haha söta tjejer... eller inte..

Julgran!

Nu har i varit ute och huggit julgran. Vi hittade en bra tycker jag, ska bli intressant hur min lille Emmett kommer attackera den när vi sätter upp den på torsdag. Vi tar in och klär alltid granen dagen innan julafton. Hur brukar ni göra?

Nu ska vi åka in till Norrtälje och kolla efter lite julklappar. Mamma ska köpa en pannlampa åt mig som jag ska ha när jag rider på kvällarna, måste ju faktiskt kunna se något!
Igår kväll satt jag och kollade runt på youtube och hittade en super fin Robsten video. Som ni kanske vet så är jag Team Robsten. De är det bästa kändis paret som finns, även om de inte har gått ut i publik så vet jag och alla andra Robsten fans att de är tillsammans, kolla bara på blickarna!

Linaa


Emma jobbar!

Idag + imorgon ska jag hjälpa min storasyster på jobbet med julruschen, så tyvärr kommer jag nog itne kunna blogga så himla mycket.. MEN tur att vi har våra 2 andra GrytaGirls, the best of best! hihi, hörs ikväll!

Emma

 

gammal låt, men ack så bra! Pixie lott - Gravity!


Piké , snyggt eller ej?

Själv tycker jag att det är supersnyggt att rida i piké tröjor, men även att rida med en piké sen en v-ringad stickad över! Det är itne bara snygg utan skönt också! I somras red jag nästan bara med det för att jag alltid ( oftast;) ) försöker rida med långarmad ifall man skulle ramla av och skrapa upp sig, haha jag är fjollig jag!

 

Men tycker ni att det är snyggt att rida med piké , eller med stickad över? :)



Jag & Top Model W i somras, med piké och stickad över!


Svar + House & Morgondagen

Svar till sofie om ''det finns inga dåliga bett, bara dåliga ryttare'':
Jag red min häst på pessoa ett tag och böt för 1½månad sen till vanligt tränsbett och hon lyssnar bättre nu. Nu rider jag på vanligt tränsbett på volten och med pessoa ute för att hon är stark och jag tycker hon går bra när jag böt bett. Säger bara som sagt jag vet vad jag gör och alla hästar är olika.

Såg nyss ett avsnitt av House med min gulliga bror. Verkligen en bra serie. I morgon kommer en av mina kusiner hit och hans pappa så ska vi ut och hugga julgran! Sen blir det stallet för min del. Ska skritta ut på Rudy och kanske får sällskap av Irma. Har även insläpp i morgon så kommer hem nån gån runt 7 halv 8 kanske.
Ha det bäst!
Linaa

Super glad!

Har letat som en galning efter pullar tränset med stenar i svart som kommer ifrån hööks men tyvärr så är det antingen helt slut eller så har det slutat tillverkats! Vilket gjorde mig jätteledsen men kikade runt lite på internet och hittade faktiskt ett begagnat som jag mailade på, och när jag såg svaret blev jag jätteglad! Det fanns kvar och hon ville ha 250:- för det, vilket jag verkligen är villig att betala! Visserligen begagnat, men jag bryr mig inte så mycket det stod att det skulle vara som nytt! :)






det finns inga dåliga bett, bara dåliga ryttare.

Visst håller jag , eller jag kan nog säga Vi, med om att det ibland gör on av att se en 12-åring rida runt på t.ex pessoa, pelham eller liknande bett. Men även hur mycket man snackar om det så ändrar det inte något alls. Alla har olika syn på olika bett och gör som de själva vill. Vissa hästar kanske behöver betslas upp någon gång då och då för att lära sig, men då behöver ryttaren veta vad som ska göras. Så nästa gång ni ser någon komma ridandes med pessoa bett så säg ingenting. Tänk istället , eller hoppas att ryttaren verkligen vet vad den gör och att det är för hästens bästa. För att kunna ha kontroll på sin egen häst. Nog med tjatandet om bett , för egentligen finns det inga dåliga bett utan bara dåliga ryttare..

 



Rudy på pessoa under den tid hon var som starkast och behövde få annat och tänka på.
Vi vet vad vi gör med våra egna hästar.



Sten longerades med pessoa då han behövde ännu mera stöd för att kunna arbeta själv
( använde de nedre bettringarna) , Inget slitande eller dragande i munnen utan bara självmant.

Man ve bäst själv hur sin egen häst fungerar. Tro på ryttaren.


Stallet + ridningen

Idag red jag äntligen min lilla prinsessa som idag var ett litet busfrö. Men gud vad hon är underbar, så otroligt mycket kärlek till denna lilla eller ja stora ponny. HON ÄR BÄST!
Pysslade först med henne eftersom jag inte har gjort det på evigheter. Hon är så mysig och otroligt söt. Speciellt när hon får godis av en, då blir man verkligen populär. Hon står där med stora ögon, öronen framåt och kollar på en kärleksfullt, åååh man smälter ju lite när hon ser på en sådär. Min lilla sötnos.. Red sen ut barbacka och ja det var faart i henne.. Jag hade tänkt att bara skritta henne idag men det blev lite travsteg från hennes sida, hon va verkligen taggad. När jag gjorde halt började hon gå omkring och tog jag lite i henne och la sen på skänkeln började hon resa sig och ibland hoppa rakt fram när hon var påväg ner. Så himla söt ponny. Ska skritta i morgon och på söndag också så får mamma kanske trava henne lite på måndag. När jag hade ridit klart så pysslade jag lite mer, mysigt!
Nu vet jag faktiskt inte vad jag ska göra.. Ska inte bli försent ikväll för ska upp rätt tidigt i morgon.
Pussar Linaa

Bild från förra vintern :)


.

Nu är jag färdig med allt stalljobb. Jag har mockat och fixat lite och nu är det bara ridningen kvar. Men den tar jag senare, nu ska jag och min syster Mirah åka in till norrtälje och köpa julklappar! vi hörs när jag kommer hem ingen.


Irma

Mirahs häst Cormack


Hemma dag!

God morgon!
Idag blev jag hemma från skolan, lite halvdålig och sen var det en jätte onödig skoldag. Ska nog åka ut till stallet senare om jag får skjuts och då rida min lilla prinsessa! Annars så är det inte mycket jag ska göra idag. Läsa lite ur min bok som jag läser nu, jobba lite på en blogg design som jag har lovat kanske? Får se hur det blir. Hör av mig mer idag sen, det lovar jag!
Pussar Linaa


Dagens ridpass

Hallå Irma här! det var ett tag sen, jag har tagit en liten paus men nu är jag tillbaka! vi får se hur mycket dock, jag har inte riktigt tid...
Idag han jag med att rida ut en sväng på alla mina ponnyer. Det gick jättebra på allihopa!

Garlic
Jag red ut en sväng barbacka p¨å honom. Det blev mest skritt och galopp eftersom han trav är i stort sätt omöjlig att sitta ner i. Han skötte sig jättebra! Särskilt i galoppen som var helt underbar! handrog inte så mycket idag heller som han brukar göra.

Toppa
Red ut samma runda på henne och även denna gång utan sadel, det blir mycket varmare då. Hon skötte sig jättenra, dock blir hon lite spänd när man rider ut själv i mörkret, hon ser spöken hela tiden. När det dessutom blåser som tusan så blir det ännu värre.

Komplett
Red likadant på henne. Hon var väldigt sterssad eftersom hennes lilla Mary stod kvar i stallet och taktade i stort sätt hela vägen, men annars gick hon super!
Det var allt för den här gången


Irma

Water For Elephants

Några Robert Pattinson fans där ute?
Här har ni alla fall ett som sken idag när jag såg att Water For Elephants trailern hade släpps!! En film som jag verkligen verkligen måste se. Inte nog med att Rob är så otroligt snygg i denna film utan den verkar också vara väldigt intresant!

Bra va!?

Pussar Linaa


Torsdag

Hemma från skolan och stallet. I skolan gick allt som vanligt, dock är jag sjukt seg och orkar inget eftersom jag är sjuk eller något? Kan i alla fall inte äta, eller är inte hungrig och när jag äter mår jag illa.. Har haft såhär förut och tillslut gick det över, men får väl se! Var ute i stallet och mockade och så. Pappa var i Norrtälje så han körde mig och Irma, skönt! Nu ska vi laga middag.
Pussar Linaa

dagens ridning

SuperStone

började med en promenad ner till skogstorp ( en lång lång grusväg ) som uppvärmning utan inspänningar och bara med träns. Sen när vi komtioll volten började jag lkösgöra honom med hjälp av bara smått spändaoinspänningar . Idag var han på bus humör så det första han gjorde var att fatta galopp och bovcka, hjihi bus-sten! Spännde upp honom efter ett tag och han jobbade jättefint i slutet!


ser ni snön på bilden? har aldrig fått sdnö att fastna på bild men nu snöade de som bara den!

Belmondo

Blev ett litet dressyr pass på volten där vi jobbade fattningar från trav, skritt sen halt! Denna ponny är så underbar! Tränade byten i båda varv och lösgjorde honom bara lite smått, det ärså kallt och tråkigt attrida nu när de är snöstorm ute.. Red iallafall i 30-40 minuter, honom vill jag gärna rida igen!


hahah så ful i sin tjockaoch otvättade björnispäls.men ack så underbar :')

får see om jag verkligen harlust att pallram9ig ut igen och ta mig an musse.. annars blir de plugg för mig tills nästa buss går ( 17-tiden..)


snöstorm!

Idag öser snön ner från himlen, det snöar i ett! Har precis kommit in efter fixning i stallet, longerade även Sten med inspänningar pga vädret så ville jag inte rida honom.. Men idag hann jag inte med 11-bussen så jag är kvar en stund till. Nu hade jag tänkt att gå ut och rida Belmondo och kanske Decimus då båda ska bli uthyrda om ett tag. Båda är supermysiga att rida, Bello är en D-ponny & Musse är en liiiten häst.

Blir nog några timmars pluggande förmig med idag, tur att jag gjorde klart det mesta igår!:)

Emma


Mirah & Bello hoppar 1.25 på voten :)


Julmys med trion

Det var så otroligt bäst att ha super trion sammlad idag. Har saknat bästa Emma så mycket men idag fick vi ses och som vanligt är det helt underbart! Vi böt julklappar drack julmust sjöng på julsånger, skrattade och hade det rikigt mysigt. Snart är det ju julafton och jag är som ett litet barn och längtar jätte mycket. Älskar julen, det är den bästa högtiden på året engligt mig. Hela släkten samlad för det mesta, mysigt och underbart! Detta lov kommer nog även bli sjukt roligt. Vara med Emma och Irma de flesta dagarna, rida mysa och ha det bäst. På fredag ska jag börja sätta igång Rudy igen, har verkligen längtat efter det. Ska bli så roligt att börja rida min lilla prinsessa igen.
Linaa

Emma gillar, nej älskar!

Pullar-träns!
Tycker de är skitsnygga och det har jag alltid gjort. Har ALLTID velat ha en ponny som jag ska köpa ett snyggt pullarträns till, men ingen har varit i behov av det först nu. Hissar att det finns ett bra träns som gör att det ger ett annat tryck på hästens huvud än andra träns. Det är väl det som jag vet om pullar-träns/nosgrimmorna, att de ger ett större tryck på ''näsbenet'' och inte bara runt om nedre delen. Ett bra sak att undvika skav osv med, toppen bra att variera med ibland! Nu skaa jag klicka hem ett pullar-träns , woho!
Det översta är så Emma-style , PonnyPonnyPnny + lite små stenar och jag är såld! haha men de undre gillade jag också, tog de första bästa jag visste om att jag verkligen gillade. Dessa båda är från Hööks och ligger runt 500 - lappen.

Julklappsmys

idag har trion haft julklapps myssss! Vi kom på att det här är nog sista dagen innan jul som vi alla tre kommer att kunna ses och rida / fixa i stalelt tillsammans. Fredag till söndag ska jag själv jobba, sen är de skolavslutning på tisdag och ännu mera jobb onsdag torsdag. Efter det på söndagen eller måndagen kommer jag komma upp till stallet igen..känns som en evighet!                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Men nu är jag här och Det hade gått jättebra hos tandläkaren för Stene! :) De slipade ner hans vassa tänder längst bak i tandraaden och nämnde även att han har en liten gnutta ''överbett'' , vilket kan ge tryck mot sidorna. Lite svullen i vänster ''kind'' och det är nog pga hans engelska nosgrimma . Så därför ska jag byta och köpa ett snyggt pullar träns! Har alltid velat haft en häst med pullar, men inte haft någon användning för det tills nu. Tycker det är skitsnyggt!
Emma


¨
har på shuffle bland min musik och då kom den här, gaah vad jag älskade den förr.. If you're the one for me like gravity, I'll be your hero..

Breaking dawn

the international number one bestseller by Stephanie Meyer, är vad jag har framför mig just nu. Mamma kom hem med den igår och gud så bra den är! Skulle bara bläddra några sidor men så fastnade jag vid den på en gång så nu har jag suttit fasi någon timme och ligger på sida 99. haha! Var verkligen bra att lyda Lina , Irma & Johanna samt alla andras råd att läsa den för den är G R Y M. Speciellt på engelska då blir allt bara så otroligt bra. Love love love. nu ska jag slänga mig i sängen med min älskade bok, imorrn blir en lång dag som startar 06.00!

Emmaa


i brist på brö får man äta limpa.
Systemen, digital kameran och mobilen ligger nere så de får duga med en usel cam-bild!


Dag i täby

Hejhej!
Idag kom jag hem halv 9 ungefär. Var i Täby med Irma och köpte julklappar det var super kul, som vanligt!  Hittade alla mina julklappar så nu är det klart. I morgon är det onsdag och imorgon är det lång dag. Vilket jag inte alls har lust med, men snart är det lov så detta ska jag klara av. I helgen ska jag sätta igång Rudy igen. Det sk verkligen bli super kul att börja rida igen. Är så himla sugen på det. Nu ska jag äta glass med min bror och mamma!
pussar Linaa

JAG ÄLSKAR THAILAND!

Morgondagen, paniiiik!

imorrn är verkligen en PANIIIK dag för mig.. Börjar med att jag ska till Karolinska Sjukjhuset på återbesök med min arm som jag bröt för 2 år sen. Sen efter det måste jag snabba mig till skolan för att göra Nationellt i matte del II, det börjar klockan 09:00 och insläppningstiden stänger 09:30.. PANIK!

Och under tiden jag gör nationella i matte så ska Sten till hästtandläkaren i Uppsala! Jag som var supertaggad på att åka med sen krockar det med nationella i maattee.. suck! :( Imorgon eftermiddag ska vi GrytaGirls ha jul-fika, cilket innebär julklappar och bara myys! Lina kanske sover kvar också så vi kan se på n¨ån julfilm :) hihi!

puss/ EMMAA


plugg-time!

distansar ju 2 dagar i veckan och idag är en sån dag. Kom från stallet för en halvtimme sen och har nyss käkat lunch så nu ska jag rå-plugga. Har cirka 30 frågor om världskrigen ( första & andra ) som jag ska besvara, vi ska ha prov på fredag..och eftersom det är Klas så kommer alla frågor säkert dyka upp..

 

Imorse longerade jag Stone med inspänningar och han gick jättefint! Longerade cirka 40-45 minuter då att han fick jobba och tillomed blev lite svettig, de är bara bra för honom nu. Imorgon ska jag göra samma sak sen på torsdag ska jag upp i sadeln och rida lektion för Anna. Ska bli kul att se hur han kommer att vara nu efter några dagars jobb ifrån marken.

 

Emma



taco-kväll!

nu ska jag och Irma laga tacos och sen kolla på tv och kvällsfodra hästisrna! Visst är vi duktiga, ska laga till heeeela familjen!
Emma & Irma
daahlberg's
kvällen spotify-lista!

don't stop belivin

fast nu så känns det som om jag har slutat tro lite faktiskt.. Ingenting går tätt och allt känns bara megafel. Ärligt talat så har jag faktiskt inte suttit på sten på 6 dagar. Senaste tävlingen på södertörn var senaste gången jag verkligen red honom riktigt ordentligt, eller vistt någon gång då och då med ett antal bocksprång . Jag känner mig bara rädd och olust när jag ska rida. Kan ni någon gång få de så? Jag ver att Sten är en häst som behöver ridas varje dag och har lita små busigheter för sig, men inte trodde jag att JAG skulle känna så här. Redan från början visste jag att de skulle komma en tid med allt det här. De 2 första månaderna gick ju för bra, bokstavligen. Bra tränings och tävlingsresultat på bara några ynka veckor. Nu känns de som om jag aldrig kommer hitta tillbaka dit. Men det ska jag.
Skla börja jobba honom från marken mer och mer, släppa lös honom för att sedan longera med inspänningar. Vinna hans tillit. Vi ska bli ett. Sen nästa år tar vi tag i ridningen och tävlingar ordentlig just nu vill jag bara hitta tillbaka. Men vi ska klara det, vi ska bli bäst. aim for the moon and you might reach the stars. Jag satsar på att debutera L:A i maj -11 sen efter det får vi se hur allt går. Hoppas gör jag på att vi ska få flera fina rundor i L:An för att sedan starta msv. De är de drömmar jag har, men just nu vill jag komma igång på riktigt igen.
Emma



du är det absolut finaste jag har

lucia

Nu är jag nästan äntligen klar med uppsatsen om regnskogen. Har pyttelite att tillägga på diskussionen och sedan är den finito! Verkligen super skönt att känna att detta är det sista jag gör för i år i skolan.
Igåt var jag ju somsagt hemma hos Irma. Vi hade det super som vanligt. Med Irma och Tilda är det alltid kul. Skolan var helt okej idag, kändes som om jag inte direkt gjorde så mycket om jag säger så haha. I morgon ska jag åka in till Täby med Irma, om hon ville följa med. Köpa julklappar åt familjen och sånt. menmen, nu ska jag skriva klart det sista så jag kan komma i säng tidigt ikväll. Inte för att jag tror att jag kommer göra det men ändå! Måste också säga att det här är första gångern på 10år som jag inte medverkar i ett lucia tåg. Har ni någon aning om hur konstigt det känns?? Jag är så sugen på att gå runt och sjunga lucia sånger och stå och uppträda på scen som jag gjort de senaste 3åren.
Linaa

skolan!

Nu sticker jag till skolan, idag ser ajg ut såhäääär! Bloggar mer ikväll när jag anländer till Irma & co.

puss Emma


Gästblogg

Tjena! Bellina och irmward här, vi är väldigt trötta men still going strong! Planen var att dygna men lilla Retilda har somnat, inte så konstigt kanske eftersom hon är halvt människa. Igentligen skulle jag kanske vilja dricka hennes blod... men det vill jag inte.
Med Vänliga Hälsningar
Irmward Cullsund


På den här bilden fick även Emcob Blackberg vara med men det är bara att ignorera honom för jag och Bellina är så vackra tillsammans


sova?

Tilda och Lina gick just upp på mitt rum för att sova men jag orkar inte... jag får helt enkelt ha kul själv, vad ska man göra då då? ha snöbollskrig själv? eller sätta på nån film? nån som har nått förslag för jag har tråkigt...
Irma

Emma när vi var och handlade i fredags


gillagillagilla

Gilla på att äntligen så har en hästblogg tagit sig in på både mest aktiva OCH mest besökta listan på blogg.se! Superkul att se hur stort intresset är. ( och självklart så sitter jag och nördar den bloggen varje dag..) GILLAGILLAGILLA!

 


lekte lite med bilden jag menade i inlägget innan


eclips time!!

Nu ska jag, Linis och Tilda kolla på eclips, kul.. eller vi får se, jag lär få höra Lina säga med i varenda replik och tilda kommenter hur snygg edward är varenda sekund, as kul! eller inte! Vi slänger in ett litet inlägg när filmen är slut, hejrå!


Irma

Julemys

Fjärde advent hemma hos dahlbergarna är jul fix på hög nivå. Pappa har handlat ännu mer julbelysning till att ha ute på huset och mamma bakar så det luktar supergott! Pepparkakshus står på tur och strax är mamma klart men mitt håller på att torka lite grann. Iår har jag fixat ihop ett pepparkaks stall! Det kanske inte blir det snyggaste , men det blir määkta ballt ! Kan lova att ingen någonsin sätt liknande, haha.

 

Idag är jag jättetrött , så ska slänga mig i duschen sen efter det kommer jag säkert somna framför tvn. Funderar på att anmäla mig till lite jul-t'vlingar där man ska skicka in en vintrig jul-bild. Tror jag ska ta den på Sten mig & kulan i hagen, gillar den på ett konstigt sätt :)

 

Emmaa






december


Tredje advent

Emma jobbar och är duktig och jag, ja jag gör nästan ingenting!
Nejmen, idag är det 3:de advent. Det är snart Julafton kan ni tänka er? Min önskelista i år är rätt lång för en gångs skull så då har alla lite mer att välja på!  Idag ska jag sova hos Irma, det ska bli super mysig. Vi ska faktiskt åka ut till henne snart och köpa lite grejer i shoppen. Sen får vi väl se vad vi hittar på. Matilda ska också komma tror jag. Det blir en mysig kväll.
Linaa

Även om julen är sjukt mysig så kan jag inte hjälpa att längta bort till älskade Thailand.


Emma jobbar!

Idag kommer jag inte att kunna uppdatera så mycket alls, ska jobba hela dagen och hjälpa Maria i butiken. Men jag kommer hem ikväll runt 18-tiden så då kommer inlägg från mig! Idag får Sten antingen vila eller så rider Irmisen honom, tror hon vill ta tag i han efter gårdagen hihi ;)

Nu måste jag springa! Puss


Bioo!

För en stund sen kom jag hem från att ha sett The Social Network, ni vet filmen om Facebook? Men i alla fall. GRYM film! Den var verkligen grymt grymt bra. + att det fanns något att vila ögon på ibland hehe. Andrew Garfield har en av rollerna. Har sätt han i något annat men gud va han är snygg! Haha. Ja sån är jag bara så ni vet ;)  Jag rekomenderar er att se filmen, för den var verkligen super! Nu sitter jag och lyssnar på.. Enrique Iglesias? jag menar jag måste verkligen vara sjuk eller nått.. För han lyssnar jag aldrig på annars. Ajja man har väl sina dagar antar jag! I morgon är det julrea ute i shoppen i stallet. Ska ta med mig mamma och flörta lite heh! Nejmen nu ska jag fortsätta med det jag gör vilket är inget! Ha en trevlig natt allesammans!
Linaa


Lina har en nyy crush igen.. Han påminner lite om Xavier Samuel.. snyyggg! :)

Dagens ridpass

Idag red jag(Irma), Amanda och Emma en sväng på volten. Jag red sten åt emma, Emma red Musse och Amanda red Garlic. På slutet bytte vi hästisar lite...
Garlic
Amanda började med Gallan och han gick super! han såg jätte fin ut och Amanda var nöjd.
http://publishme.se/1769250/imagehandler/?go=upload&cb=tinymce.plugins.ImageHandler.cb_map.id_body
Musse
Musse var fantastisk som vanligt, han är alltid super att rida! Och efter att ha ridit musen kanske Emma blir sugen på att köpa stor häst direkt!?
Sten
Stone var en busig jävla skit ponny! och för första gången någonsin har jag ramlat av honom! bus ponny! Fan va arg jag var! han kändes ganska spänd och "lätt i rumpan" under hela ridpasset och till slut drog han till med en riktig bockning, och han slutade inte så tillslut flög jag:P när jag lyckades fånga honom igen satt jag upp och galopperade och då gick han bra.
söt ponny!

Hemma!!

Tidigare idag drog jag och Emms till Täby centrum för att träffa mina gamla kompisar Victoria och Karro! as kul att träffa mina härliga tjejer! Köpte även lite julklappar, kläder och annat nödvändigt. Nu ska jag och Manda kolla lite på film, vi hörs senare med lite bilder och dagens ridpass.


Irma

seg lördag

Irma & Emma har inte skirvit något idag? Oj jag trodde de skulle göra de när de hade ridit eller nåt haha..
Jag har inte gjort ett skit idag, roligt va? Haha. Eller jo lite har jag gjort, faktiskt. Nästan skrivit klart min uppsats, ätit godis och släppt in hästar + bokat biobiljetter tills i kväll. Jag och min älskade mamma ska gå och se The Social Network. Ska bli super, har velat se den jätte länge nu! Annars så har det inte hänt så mycket i mitt liv. Ha det bra.
Linaa

Så däär coool var jag förra nyår! :D

Där får ni även se mitt rosa/svarta rum heh :)


Kväll..

Har jag berättat om hur sjukt bra Vampire Diaries är!?
Jag såg precis avsnitt 10 av säsong 2. Så gryyymt bra, är verkligen helt kär i den serien. Ni som gillar, Twilight, True Blood. Eller ja drama serier med romantik. SE VAMPIRE DIARIES! Jag ska få Emma och Irma att börja titta på det... Jag kan nästan lova att de skulle tycka om det. Bra musik, snygga skådespelare, bra historia. Nej det är bara så himla braa! Nu ska jag faktiskt hoppa i säng och sova. Ska bli sjukt skönt. I morgon ska jag skriva klart min uppsats, ligga hemma och slappa. Jag ska alltså inte åka till Sthlm. Jag vill men känner inte för det bara, jag är en sådan person.
Linaa

Jag vill ha sommar och värme, jag saknar att vara brun!!


Box-skyltar!

Woho , idag när jag kom fram till gryta så visade Irma att våra box skyltar vi beställt i Globen kommit! Blev supernöjd med min men det är ganskaaaa fult att det bara står STEN mitt på haha, alltså inget ''Jumping Garlic'' , ''SuperStone'' eller liknande utan.. Sten.. haha! Min lilla bumling. Klubb-middan var mysig och trevlig där vi åt allt från pepparkakor & glögg till julbröd med kötbullar på! Nu har vi precis kommit in efter kv'lls-fodringen och ska slänga oss i sängen för att kolla på de sista avsnitten av Glee och lite senare kanske filmen Easy A.
Amanda kom också upp till Gryta idag och ska stanna här till Söndag så då får vi lite hjälp och ny arbetskraft i stallet, hehe! :) Imorgon kommer vi rida på förmiddagen sen senare vid 11-12 tiden ska jag & Irma röra oss mot sthlm för att möta upp några kompizar!

Emma, Irma & Amanda




Maya gästbloggar

tjeeena
Maya här, liet kort om mig mig bara. Jag har en ponny här i norrtälje men jag bor i stockholm, lite som Emma alltså.
Nu ska jag passa på att dissa MUGG!
Min ponny har fått mugg och det är superäckligt!!!!!!!! Ett tips, skaffa aldrig en häst med mugg, big NONO.
aja nog om detta, nu ska jag kolla på idol med grytagirlsN.
Ha det så kult på resturangen
Mvh DR MUGG

Myskväll!

Hemma efter en super mysig och rolig kväll med lite gammla polare!
Vi kollade på Fantomen på Operan, grymt bra film! Denna musikal film ska vi göra till vår egen musikal. Så Rebecka gick igenom lite vad som hon tänkt på och så. Det kommer bli grymt kul att träffa så många regelbundet igen! Har längtat efter att få göra nått sånt här. De senaste 3 åren har jag liksom haft musik minst 5timmar i veckan så detta ska bli super. Men nu när jag är hemma så ska jag kolla på Vampire Diaries och softa. Eclipse kanske åker upp på TV:n? Vi får se helt enkelt! Men ha en bra fortsatt kväll!
Linaa

dee ee beest! :D


Nu drar jag!

Nu har jag packat ihop de sista av mina saker så nu tar jag bussen och sticker till norrtälje! Är där vid tre tiden och blir plockad av Anna, då får jag även träffa supertrion! :) Ikväll har vi klubb-middag och det ska bli mysigt, tror jag ska ta på mig kvällsfodringen ikväll och morgonfodringen imorgon eftersom jag varit borta ett tag nu.. Ialllafall idag får jag träffa allihop igen, men framförallt min SuperSten!

 

Emma




Godmorgon!

Jag känner att klockan är allt för lite för att jag ska kunna tänka helt klart! Varför jag är uppe så här tidigt är för att jag måste gå till bussen idag... Då tänker ni kanske, men det kan väl inte va så jobbigt ? Men joo det är det. 3,6km tror jag det är.. Uuuusssh jag vill verkligen inte!! Men fick inte stanna hemma så det är väl bara att bita ihop och gå. Sen är det skola som gäller.. Men i eftermiddag ska jag träffa lite gamla klasskompisar, underbart!
Ha det braa!
Linaa

På mammas data har jag inte så mycket bilder, meen  Rob finns där.
och han är inte lite fin...

Hiss

Supreme High Rider
Jag nu haft mina Supreme high rider sen i somras och de är de bästa ridstövlarna jag har haft! Så sjukt sköna!! och dessutom tycker jag att de är riktigt snygga. Jag gillar den enkla designen. Stövlarna är gjorda i ett mjukt och skönt material och har jätte bra passform. Love dem! jag önskar mig säkerhets stygbygeln som kan användas till i julklapp!


Irma



Världens bästa!!

Jag har världens bästa vänner!! Imorgon kommer Emma upp igen efter att ha varit bort i en vecka, jag har verkligen saknat henne! Varje dag får jag träffa bästa Lina och Tilda i skolan, med dem blir de aldrig tråkigt!


You girls make my day!!



Bästa Emma!!

dagens ridpass

Garlic
Red honom barbacka en kortis, jag red bara en lugn runda till bron och tillbaka. Det tog ca en halv timme. Han skötter sig super!

Toppa
Red även henne barbacka fast tog upp henne på volten. Jag är inte alls nöjd med det ridpasset, hon gick inte bra och jag red skitdåligt. Har ni någonsin sånna dagar när man inte är alls nöjd med sin ridning men inte gör något för att förbättra det. Jag hade en sån dag idag jag gjorde inget för att förbättra min ridning utan fastnade lite. Det får jag ta itu med imorgon.


Irma

Bästa Garlic!!!

Emma & Sten 2 månader!

Idag firar vi 2 månader, för exakt 2 månader sen blev han bara min! De har gått så snabbt och varit så kul alltihop, kan fprtfarande inte fatta att han verkligen är min! 2011 kommer att bli så grymtbra, vi ska rocka rocka rocka! Hipp hipp hurra , vi firar 2 månader idag!

 



 


you are the best thing that ever been mine .


i skolan

Nu sitter vi i skolan och har rast. Vi har hållit på och skriva på våra uppsatser som ska vara klara på tisdag. För mig går det faktiskt helt okej. Jag tror vi går lång dag idag.. Vilket jag verkligen inte har lust med menmen det är väl bara att suck it up liksom! Efter skolan får vi då skjuts ut till stallet av min mamma. Jag ska bara mocka och fixa åt Rudy sen hem och fortsätta med skolarbeten. Jag är verkligen riktigt sugen på att rida min lilla söta ponny men hon ska få vila i minst 1 vecka till.
Men jag skriver mer när jag kommer hem ikväll innan jag drar igång med skolarbetet.

fina fina fina fina fina fina fina fina fina Rudy

Sova

Det blir ett kort inlägg idag! Tilda och jag ska snart gå och lägga oss. som Lina skrev så hoppade vi lite idag, det var jätte roligt att hoppa stenis igen men Gallan är fortfarande bäst! När Lina hade åkt red jag och Tilda ut på Toppa och Komplett och senare när vi kom in la vi oss och kollade på I Know who killed me, jätte bra film! Men riktigt äkligt! Nu ska vi sova godnatt!
Bilder kommer imorgon:)


Irma

Onsdag!

Hejhej!
Nu har jag kommit hem från stallet och ätit middag och ska alldeles snart sätta igång med uppsats skrivandet..
Idag så red jag faktiskt. Fick rida Irmas Garlic och lite på Emmas Sten. Allt gick bara bra. Vi hoppade lite grann, riktigt roligt! Matilda var med oss också och hon red Musse. Irma och Tilda kanske lägger upp lite bilder sen men nu måste jag fortsätta skirva på uppsatsen så jag blir klar med den!

Finaste sötaste bästa!

Jul-stämning!



 

Lyssnar på vinyl 107's Jul kanal, medans jag har fixat och donat på min över våning. Har till och med slagit in ganska många jul-klappar så strax äe jag klar. Nu är det verkligen jul! ( iallafall på min våning hihi! )


If this is reality then what am i still doing here?

Emma här, känns som att det var ett tag sen jag slängde in ett blogg inlägg. Just nu mår jag inte speciellt bra, det är därför. Ni får förlåta mig för det men de är inget jag kan hjälpa. Kan ni känna ibland att kroppen & orken bara tar slut? Att man inte orkar göra de där sista , går och lägger sig men sova kan man inte heller? Jag vet inte vad det är, den här veckan skulle bli en skön vilo vecka för mig, inget stall , ingen ridning bara hemma. Men ikke sa nicke nu mår jag bara sämre än innan.. Vet inte hur jag ska förklara det men dåligt är det bara. På Fredag ska jag iallafall orka ta mig upp till Stallet. Det är bestämt. Till mina bästa tjejer och då ska vi ha Jul - middag med Klubben! Kommer bli jättemysigt, ska bli kul att träffa världens bästa häst också. Irma skulle hoppa honom lite idag ( han är en sån som inte klarar 1 vecka utan ridning ) Så hoppas de går bra, min lilla ängel.

 Mina vänner är verkligen bäst, det är så skönt att det förstår . Utan er skulle jag orka mindre än jag gör idag. Ni är min livsglädje.

inte allt så glada /
Emma





I miss your tan skin your sweet smile so god to me so right..


Dags för skola

Nu ska jag dra till skolan, jag missade bussen idag så mamma kör mig. Vi slutar som jag skrev tidigare kl 12 idag så mamma åker ner till Täby medans jag är i skolan och sen hämtar hon mig på vägen hem, så idag kommer jag förhoppningsvis hem runt halv 1. Nu ska jag gå ner och äta något innan vi åker, see you soon!


Irma

Roliga lektioner? knappast! Lina somnar t.o.m :P


plugga hela natten?! ser verkligen framemot det! not!

Inne igen efter kvällsfodringen och jag ska fortsätta plugga för engelska provet vi ska ha imorgon.. kul, jag kommer säkert sitta uppe hela natten. Dock brukar våra engelska prov vara ganska lätta så jag hoppas att jag klarar det. Imorgon börjar vi kl 10 och slutar 12 så det blir en ganska najs dag, ev följer Tildis med mig hem efter skolan så kan vi hoppa lite hästar. Nu måste jag plugga!! Hejdå!


Irmward Cullund

GrytaGirls is the shit!!

Måndagen

Igår var jag hos Tilda och sov där. Vi var bara i skolan för att göra ett prov så vi kom hem till henne kl 11. Efter att vi hade ätit lite gick vi ut för att rida Bonny och Kiara.
Jag fick prova rida Kiara som är Tildas systers häst, hon var jätte rolig! Vi hoppade även några skutt och hon kändes som en "Irmahäst". Hon sparkade några gånger och var väldigt pigg men Tilda hade fått mig att tro att det skulle vara mycke värre än så haha. Matilda red Bonny och hon gick jätte bra! Hon såg väldigt lugn ut, hon och Tilda passar bra ihop! Jätte söt ponny och jätte duktig ryttade!!
När vi kom in kl 6 satt vi vid datan en stund och sen kollade vi på en skräckfilm, då var jag inte så glad på Tilda längre! Jag hatar skräckfilmer!!

Irma


Jag och Kiara




Matilda och Bonny haha jag är sämst på att ta kort!!!




Dagens

Goddagens! Irma här! de var ett dag sen.. jag här inte skrivit på typ ett dygn hehe. Idag har jag ridit Cakan och komplett. Cakan tog jag uppe stund på volten, vi ska till ridhuset med henne och Pina imorgon så hon behövde ridas idag. Jag tog det lite lungt med henne eftersom hon inte är riden ordentligt under de senaste månaderna. Komplett skrittade jag bara en kortis idag, det får bli mer imorgon.
Irma


Jag och Cakan på en hoppträning i somras.
Cakan är ett 4-årigt sto e. Non Stop R ue. Nebraska. hon är Till Salu

Uppsatts skrivande..

Hejsan allihoppa!
Idag så var Irma super duper snäll och sa att hon kunde mocka åt mig. Så jag kom hem efter 15, även fast vi slutade 12.10 hhaha! Ajja, nu sitter jag och skriver en uppsatts om regnskogen, roligt va? Nej verkligen inte.. Men skolan är ju som sagt viktig så det är bara för mig att skriva och skriva så jag blir klar med denna tills på tisdag, alltså om en vecka. Dock är jag en sån person som inte kan sitta och skriva ett skolarbete konstant i 3 timmar.. Jag hittar alltid på nått annat att göra.. Så kan det vara ibland. Ska väl fortsätta skriva mer nu!
Linaa

kuul cheeyy vars lillfinger ser CP ut! haha

Diggar ni ringen eller?? Edward typ liksom ställde en lite fråga ;)


Skola:´(

irma gillar inte skolan /Lina
Lina har gift sig med Edward!!!!
Emma är inte här! Var är du Emma?!
Tilda är bara allmänt rolig, som alltid!

Hejdå säger Lina och Irma och Tilda och kanske Emma, men det vet inte jag för hon är inte här:´(


 

bad updates!

Ingen vidare uppdatering idag va?
Jag vet inte vart Irma och Emma har hållt på med hela dagen? Men något inlägg från dem kommer nog i morgon. Pratade lite med Emma i telefon i morse vilket alltid är lika trevligt. Och Irma har jag ju i för sig skrivit med på facebook, kul liv! Men jaa.. Från min sida kommer det inte bli så mycket om hur det går med hästen de närmaste 2 veckorna då jag har bestämt mig att hon ska få vila. Så kan jag konsentrera mig fullt på skolan i stället de här sista veckorna innan jullovet. I morgon går vi bara till 12, hur skönt som helst. Funderar på att åka in till Stockholm och köpa julklappar men kanske tar det på onsdag då vi också slutar 12 skulle jag tro. Jag ska väl ta och sova nu, kanske.
Vi hörs i morgon!
Linaa

världens grymmaste kvinna.

avgudar henne!


Måndag

Hejsan!
Nu kommer första inlägget för dagen.. lite dåligt eftersom jag har varit hemma hela dagen lång. Men har faktiskt varit inne i Norrtälje och fixat julklappar åt lite folk och så. Kollade nyss precis klart på kommentarspåret med Rob och Kristen som är så extremt roligt! Jag menar det är underbart. Nu ska jag hämta lite böcker och block, ska nämligen skriva på min uppsatts!
Ha de bra!

Måste också säga att menyn till Eclipse dvd:n är cool! haha.


Man måste ju studera..

Just nu sitter jag och håller på med min Temins-uppsats i historia. Det arbete som vi (skulle ha ) ska ha jobbat med hela terminen. Men jo såklart så blir det att sitta sista dagarna innan och knappra på tnagenterna på datan. Så nu ahr ajg skrivit cirka 5-6 sidor och har en liten del kvar. Känns bra! Sitter med Cola, Weinergum , Musik & min älskade mobil. hehe :) Annars så har jag jobbat hela dagen i butiken, that's why i havent bloggggD anything! :)

Åter till studerandet!
Emmaa



Trött , osminkad och allmänt omysig tjej som egentligen vill visa tummen ner.


Trötter

Nu är det dags för mig att sova men först ska jag skriva ett snabbt inlägg. Idag har jag ridit Musse och Toppa, Toppa skötte sig jätte bra! jag red ut med mamma och Mirah. Toppa skötte sig super Cormack därimot hade lite damp och skenade hem det slutade med att Mirah som red barback ramlade av i snön och fick hjärnskakning och Cormack sprang hem själv dock är båda okej nu. Imorgon åker jag till skolan för att göra ett prov och efter det åker jag till Tilda, jag kanske får låna hennes dator annars skriver jag på Tisdag. Ha det bäst!!!


Irma

Emma och Johanna på Intuz i somras

Seg dag!

Irma är så duktig och bloggar på!
Idag har inte jag gjort något bra över huvudtaget haha! Har bara legat hemma i soffan och segat hela dagen lång. Men ibland så behöver man faktiskt det. Var nyss ute i stallet och mockade och fixade höpåsar. Har nu bestämt mig för att ställa av Rudy i 2veckor framöver. Hon har gått mycket och hårt hela hösten och känner att hon är värd en liten vinter vila. Då kan jag satsa på skolan de sista 2veckorna innan det blir lov. Ikväll börjar det en ny säsong av Bones på TV3, det har jag längtat efter. I morgon är jag även ledig från skolan, riktigt skönt! Ska ta itu med en uppsatts och såklart se på Eclipse!

Linaa

hej! hej då...

Hej! Jag är inne en snabbis och har fikat lite med mamma och pappa, det blev te och världes godaste godis, after8!! Jag ska ut igen och fortsätta rida och mocka. Jag har ridit Musse en sväng på Janmyren och han gick super! Han var ganska pigg och stutsade lite i början men lungnade ner sig ganska snabbt. Jag galopperade runt lite på en volt och han skötte sig jätte bra. Nu ska jag springa ut och rida Kompla en sväng, förhoppningsvis sköter hon sig lika bra som hon gjorde igår.
Hej då!
Irma


En liten del av Janmyren där vi rider i storsätt varje dag på vintern




Jag fattar inte att Emma inte kan tycka om våra stallkatter, de är ju jättesöta! Här är Skorpan och Knoll


Vinter paradiset i gryta

Godmorgon! Det blev lite dålig uppdatering igår från min sida, tror att det är nått fel med min dator för de inläggen som jag har skrivit har försvunnit men jaja ny dag... Jag var ute och släppte ut lite hästar i morse och snart ska jag även ut och rida, idag blir det nog Toppa, Komplett och Musse, jag kan fortfarande inte rida Garlic pga hans lösa sko men mamma kanske hinner ta av den idag isåfall ska jag även rida honom. Om jag ska hinna med allihopa så måste jag nog springa ut på en gång så vi hörs senare:P
Irma
Så här ser det ut hos oss just nu, jätte mysigt att rida i! jag älskar snö!!!

lååång kall dag

Hemma från en låång tävlingsdag med inga videra resultat..
Jag tänker inte gå in på detaljer men säger.. Ingen framridning bara framhoppning och där kunde du trava och galoppera. En ponny som hade total egen vilja och idag inte lyssnade ett smack. En ryttare som var trött och frös större delar utav dagen. Jag kommer inte tävla när det är så här kallt igen. Fy ush och blä! Funderar på att ställa av henne ett tag nu och låta henne vila och sen köra igång igen efter jul! Vi får se hur det blir med detta. Nu ska jag snart äta middag. Sen kolla på Vampire Diaries eller kanske Eclipse om jag får låna TV där nere!


min älskade lilla ponny kan, men bara när hon vill.. finaste bästa..
Bild från Botkyrka 6/11

Dagens ridpass

Hejhej! Det verkar som om det är nått fel på min dator eller nått för ingen av de inläggen som jag har skrivit idag har komit ut på bloggen... så jag antar att det här blir mitt första inlägg för dagen. Idag har jag ridit fyra hästar, jag började imorse med att ta ut Komplett på en tur på skogstorps vägen och så blev det lite galopp på Janmyren(en av våra närmsta åkrar). Efter komplett tog jag upp Toppa en stund på volten, jag hade tänkt rida ut på henne men hon började bråka direkt när jag hoppade upp så det blev volten istället, jag är inte supernöjd med det ridpasset men hon gick bättre fram emot slutet ialllafall. Jag red även Musse och Sten på volten, båda gick super! Musse är en dröm att rida super härlig häst! Sten har jag inte ridit sen Emma köpte honom och det kändes riktigt konstigt att fixa honom men när jag började rida var han samma gamla vanliga Super Sten!! Nu ska jag sätta mig och plugga Djurkunskap jag har nämligen prov på det på måndag, super kul! eller inte...



Irma

hiss

Tänkte avsluta dagen med att hissa mina favorit schabrak från lamicell! älskar dem, jag föredrar tjocka schabrak och lamicells är riktigt snygga! för några veckor sedan köpte jag ett beiget med mörkgrön kant och jag här även spanat in ett brunt i våran affär sonm jag funderar på att köpa. De är jätte snygga och dessutom riktigt bra!

Irma

Mitt Lamicell schabrak som jag köpte i våran affär Candy´s ridshop









daaaamp!!!!!

Just nu här jag världens damp!! Hur fan kunde Olle åka??? Han äger!!! Olle for president!! ooh yes

Total freakout!

Nu måste jag egentligen gå och sova men vet ni vad?.. Jag har just sett kommentarspåret med Rob och Kristen och jag lever just nu på höjden av freaking lycka!! Vill bara skrika ut hur mycket jag älskar och avgudar dessa människor. Jag menar Kristen är den grymmaste och vackraste kvinna på denna jord. Sen Rob.. Jag har inte skrattat så mycket som jag gjorde nu på länge. Hans kommentarer är PIRCELESS! Jag är verkligen kääär. Han är så perfekt osv osv.. Heheh! Ni som har möjligheten att se kommentarspåret med dessa underbara personer så tveka inte, så jääävla roliga.
Robsten in my heart!

Ursäktar mig för denna totala damp attack jag just skrev ner. Var bara tvungen att skriva av mig så jag slapp skrika rakt ut när mamma och pappa sover. Påtal om sova. Det måste jag göra nu annars kommer jag inte orka i morgon när jag drar iväg till Gustavsberg! Ha det braa!
Linaa som äälskar The Twilight Saga så grymt mycket...!!

Eclipsed

Tar en paus från Eclipse extramaterial tittandet och bloggar!
Skoldagen var helt okej, har det alltid roligt med Irma och Tilda så det är ju alltid bra!! Slutade 15.00 och fick skjuts hem av pappa och sedan åkte jag och mamma ut till stallet. Vi fixade med Rudy inför morgon dagen. Har kanske inte varit jätte tydlig om det men i morgon är det säsongens sista tävling för mig och Rudy. Hoppas verkligen att det går bra. Uppladdningen har inte alls varit den bästa men hon kanske piggnar till när vi kommer ut och får hoppa lite grann!
Menmen nu ska jag fortsätta kolla på Eclipse och nu gäller det.. Kommentarspår med Kristen och Rob. Om jag har längtat efter det här!


Helt wonderful! NU MER ECLIPSE :D


Godmorgon!

Jag hade tänkt gå upp kl 7 imorse men så blev det inte riktig... Jag stängde av väckar klockan och gick i stället upp kl 8. Jag kom precis in efter att ha ridit Komplett, det gick super det blev skritt ner på skogstorps vägen och lite galopp på "Janmyren" som är våran galopp åker. Hon var jätte pigg som vanligt och taktade hela vägen hem, älskar den ponnyn! Nu ska jag äta lite frukost (tomtegröt! mums!)och sen ska jag gå ut i stallet igen och rida Toppa, Musse och skritta lite på Garlic och om jag hinner ska jag rida Sten eller så släpper jag honom en stund på volten.
Det var allt just nu, nu ska jag gå och äta frukost. See you soon!!
Irma


Skön bild på Emma och Johanna... Grattis till Johanna som fyllde 18 år i veckan!! Synd att jag inte kunde vara med och fira dig!

snöoväder

Hallå! Nu är jag hemma och inne från stallet för stunden. Det tog lite längre tid än vanligt att åka från Norrtälje idag eftersom det snöar ordentligt här och inga vägar är plogade än. Skolan idag var helt okej, det är alltid kul att träffa Tilda och Lina! som ni kanske märker så åkte inte tilda och jag till Emma idag, jätte tråkigt eftersom båda såg fram emot det men mamma är sjuk så jag stannar hemma idag så att hon kan få lite hjälp med stallet. Det blir inte heller nån tävling för mig imorgon, vet inte om jag har skrivit det tidigare men jag årkade inte åka så lånt för att starta en klass i kylan. Nu ska jag hjälpa min mamma att laga lite mat, bi hörs senare!




Irma

Hittade den här bilden på mig och Kompa igår, det är nog den ända bilden jag har på när jag rider henne

Fix hos johanna!

Nu är vi hemma hos johanna och ska käka lite. Sen efter det byta om och draa till mitt och Johannas gymnasiums julfest! Ska bli skitkul och är hemma vid 1-2 tiden tror jag. hoppas ni får en grym kväll, för det ska ajg ha !

Emma



tråkig dag

Min dag har verkligen inte varit intressant på någon nivå. Har bara suttit och inte gjort något. Kul liksom? Nej verkligen inte. I morgon ska jag åka till skolan, men kommer nog inte vara med på idrotten då jag känner mig lite dålig.. Såg att Irma kanske skulle till Emma i morgon, såklart missar jag det eftersom jag ska tävla på lördag. Vist det ska ju såklart bli super kul att tävla men just nu så behöver jag egentligen umgås med mina vänner för att veta att de finns där. Tar aldrig tillvara på dessa chanser.. Sak samma jag kan inte sitta och sura över allt nu nej. Ska väl ta och hoppa i säng och sova så jag orkar med morgon dagen. Det blir en snabbis ut till stallet för att fixa med henne och så. Sen ska jag hem och kolla på Eclipse!!

Linaa

jag typ gillar den här :)


Dagens

Idag har det varit en ganska lungn eftermiddag för min del. Jag red inte idag istället har jag pluggat lite och kollat på Glee och Robinson så klart! Det var en rolig dag i skolan idag med massa skratt tillsammans med Tilda! Imorgon blir det en ganska soft dag i skolan vi börjar klockan 8.50 och har inte så många lektioner. Imorgon åker nog jag och Tilda ner till Emma i Stockholm och sover där. Det kommer bli super kul att umgås med tjejerna! Nu ska jag fortsätta kolla på Glee, vi hörs senare.
Irma

Bästa tjejerna på bussresan igår




dags att hissa något!

Jag hissar Fleece-täcken!

Fleece-täcken snygga och super roliga att köpa, för oftast kostar de inte så himlans mycket så man kan köpa flera och variera massor! Bra att ha ifall man spolat av hästen och den behlver torka lite snabbt, då slänger man på ett flisis. På väg hem från tävling och hästen är små-svettig, på med ett flisis! ( eller ett supersnyggt ylletäcke! ) Tror jag har fyra eller tre eller fyra fleece täcken, till en häst hihi! Love them!

Dagens hiss!



Man kan bara älska Rambo's täcken. Får nog bli ett sånt här fast i marinblått till ponnyn som nästa köp. Älskar!


Our love could be forever

älskade bästa vän.

I know this is the most precious thing that I’ll ever find

And here we are, its so obvious, its only the two of us, I want you to know


Jobb från marken

Idag jobbade jag Sten från marken, Longerade med inspänningar och det gick verkligen superbra! (Gud vad positiv jag blivit helt plötsligt, måste vara snön!) Nej men värmde upp med lösa inspänningar så han bara fick jobba igång kroppen sen efter ett tag drog jag åt de en bit och det gjorde verkligen skillnad! Man såg hur han sökte sig neråt och verkligen reste upp ryggen. Jag är inte så super-duktig på dressyrdelen och speciellt inte nu när de är svinkallt ute så de här var jättebra för både Sten & mig! Jag fick öva på longeringen och även kontakten , ryttare - häst, och Sten fick jobba med de som jag inte klarar av att obba med honom från ryggen just nu! Jättenöjd med ''ridpasset'' idag!

Nu är jag glad. Glad & positiv och jag har verkligen insett att det är det här jag VILL göra. Jag älskar att taa bussen upp till Norrtälje. Upp till stallet, Upp till några av mina bästa vänner! Speciellt nu när snön kommit också så blir det ÄNNU roligare, för jag är en sån som ÄLSKAR snö, snöbolls-krig och att vara extra elak genom att komma bakifrån med snöö i handen. heheh! Älskar vädret nu , visst det är svin-kallt men fyfan vad mysigt det är att komma in ifrån ett ridpass och värma sig med en kopp varm choklad! Love love love!

Emmaa




I mina ögon har du allt, Världens bästa ponny!

 


You girls makes my life worth living.


Hemmelihemma!

Jag blev hemma idag då jag inte orkade åka till skolan och min mamma förstod mig så hon sa att jag skulle stanna hemma. Jag ska nu äta lite tror jag och sedan jobba lite med skolarbete. Just nu ligger min lille kisse Emmett brevid mig och sover, han är så otroligt söt. Mamma får åka ut till Rudy idag för jag hinner inte åka idag. Så hon skulle rida henne en snabbis då jag inte vill att hon ska gå hårt idag eller i morgon. Jag har suttit och kollat på hästannonser en stund nu.. Hittade då en 3årigt sto från Holland som jag föll för direkt.. Illa då jag inte ska köpa storhäst förens om 2år. Haha menmen man kan ju i alla fall kolla!

Jag menar han är ju världens sötaste!


Jätteräkor eller?

Nu sitter jag och Tildis i skolan och bloggar lite. Linis är inte här idag så vi får försöka ha kul utan henne. Idag sov Tilda och Emma hos mig och vi hade väldigt roligt, som vanligt låg vi och pratade halva natten så idag är vi väldigt trötta och matilda tjatar hela tiden som vanlig! bajs unge!!! Vi slutar halv fem idag och det blir ingen ridning ikväll, vi har typ tre prov nästa vecka och det kanske är dags att börja plugga...

Irma

Tlida övertalade mig att trava henne igår, hon är underbar!! tilda du måste prova!!

Negatiiiiiv.

Jag är trött och känner att jag verkligen inte orkar mer! Skolan var seg jag har ingen lust alls! Vi åkte till Sthlm gick på museum i 2 timmar knapt sen åkte vi tillbaka till jobbiga och hemska Norrtälje.. Sen satt vi på helvetes bussen i 40minuter dock var resan kul när man har världens bästa tjejer där. Sedan red jag och idag gick det helt okej, as usally så red jag barbacka för jag är förfärligt lat. Arn hade vi stallmöte och sedan drog jag hem och nu ligger jag här och orkar absolut inget. Jag vill sova men ändå inte. Jag orkar absolut inte gå till skolan det känns som jg har alldeles för mycket att göra fast det har jag inte.. Jag vill flytta långt här ifrån skit Norrtälje och bara börja om nån annan stans. Orkar inte med det här sättet längre.. Uush vad jag är negativ till allt men jag känner att det inte finna nån mening med att försöka när jag ändå inte alltid vill.... Linaa Ledsen för allt negativt men jag behövde skriva av mig hehe.. Fattar inte hur jag orkade skriva detta på min iphone.?

Myys i Gryta!

Just nu sitter , eller rättare sagt ligger hehe , Jag Irma & Matilda i Irmas rum! Vi har precis kommit in ifrån stallet där Irma & Matilda varit ute och skrittat Komplett & Musse och jag mockade iordning Stens box! Idag bytte även Sten plats i stallet för han har en tendens att bli helt till sig när det kommer till att folkj ska hålla på med höet i hö-rummet. ( mitt emot Stens box ) . Så nu står han längst ned i stallet med de andra privat hästarna! Hoppas att Irma ska flytta ned Garlic dit sen också, då skulle de bli skitkul hahaa! :D
Irma travade för första gången sen Kompans skada idag, och det gick jättebra! Hon kändes lugn och fin , inte alls hetsig och takt-ig som hon brukar! Superkul, hoppas att allt framåt kommer gå bra med igång-sättningen av henne!
Jag & Sten tog ett lugnt barbacka-pass på volten där ajg även fick prova att rida Lina's babyyyy Rudy! mysigt att pulsa runt i snö drivorna nu hehe :) Men nu ska vi lägga oss och kolla poå Glee, sen ska ajg ut och kvällsfodra..
Emmaa
Irma & Matilda!

RSS 2.0