vilo-dag

Idag blev det en hemma & vilo-dag för mig! Har varit hemma från stallet, hemma från kompisar och jaa bara varit hemma. Somnade jätte-tidigt igår och vaknade vid 10-tiden imorse. Blev en 12-timmar natts sömna inatt! Har städat mitt rum och vikt alla kläder i min garderob, så nu är det skitsnyggt! Haha plus att ajg upptäckte hur mycket kläder jag inte använder.. hahaha.. buhu ;(! Nu har familjen Dahlberg nyss ätit middag och Jag ska hänga med min storasyster Maria & Mamma ut och gå en sväng, känner att ajg behöver ut och få en nypa luft!

Emmaa


Lite om dagen så där va

Hejj!
Ridningen idag gick jätte bra. Red Garlic, Irmas ponny. Han var pigg och glad mysig liten(stor) ponny det där. Mamma red Rudy och hon gick bra! Sedan red jag även Sten, Emmas ponny. Han är lite svår och eftersom jag inte alls känner honom så gjorde jag bara lite enkla saker. Han lyssnade bra efter en stund och det blev jag nöjd med honom. Sedan fixade jag i stallet och tog in alla hästarna. Nu hemma har jag ätit middag och fixat på datan, lite med startsidan och facebook(bild nedan hehe) I morgon så ska jag inte rida eller ut till stallet. Ska fixa lite här hemma och sen ska jag hem till Jonis med lite kompisar från gammla klassen. Sjukt underbart! Nu lyssnar jag på Taylor Swift nya album. Senare i kväll vet jag inte vad jag ska hitta på, kanske blir någon film eller så. Ha det bra allihoppa nu!

Så ser min Facebook propfil ut nu, mycket fin!

Och min startsida, så sjukt fiiin hehe :)

Söndag

Om en stund ska jag åka ut till stallet.
Mamma ska rida Rudy och eftersom Irma är borta och hon frågade om jag ville rida nån av hennes hästar nu i helgen så hjälper jag gärna till och tar med Garlic ut på en liten sväng. Emma frågade mig även om jag ville ta Sten en stund. Får se hur mycket jag hinner men det ska nog gå och fixa. Just nu så är det verkligen inget som händer. Är trött och seg. I kväll ska jag sova och det ska jag göra i morgon också. Lov är det ju nu, så himla skönt! Men mer om lovet kommer det i veckan. Nu ska jag i stället gå och äta lite innan jag åker ut och fixar hos hästarna.

rockmirah rockbloggar

länge leve prinessen rockJEJJA.


Mirah rockar på att köra bil!!

Hejhej nu sitter jag hemma hos mormor och skriver, vi kom hit tidigt på eftermiddagen igår. Det tog nästan 6 timmar att åka och jag hade sjukt tråkit i bilen, jag ville ju se emma tävla!! Mirah körde hela vägen ner, hon kör jätte bra men det var väldigt trångt att dela baksätet med mark och pappa. idag ska jag kolla på reprisen på idol sen ska jag gå med Mirah ut på långpromenad med Jejja. Kommer hem på eftermiddagen imorgon så jag skriver mer då och lägger ut lite bilder från resan:)
Grattis Emms till placeringen!!



Irma

Video från går dagen

Som jag lovade skulle videon komma upp. Här är den nu också!
Kvaliten är inte den bästa eftersom det hela är filmat med min iPhone 3GS

Tävlingsresultat!

Efter många om och men slutade det att vi kom hem med 2 rosetter, en plakett & en sjätteplacering! Är super glad och nöjd med ponnyn, när allt annat gick nedåt kämpade han på in i sista sekund!

L:Cn
Jag & Lina hade inte så stor koll på hur många som var i klassen innan osv. så det blev lite stressigt med framidning och köret. Lastade ut när C-ponnysarna startat och red fram på en 20-25 minuter max haha! På Framridningen kändes han lugn och svarade på alla hjälper, han kändes rent av SKITBRA! Vår tränare Anna-Karin kom förbi och hjälpte mig på framridningen så att jag fick fram han bättre och stannade sedan även för att kolla. Stort TACK till det, de gjorde mig jätteglad! :) Inne på banan skötte han sig galant, bjöd mot hindrena vilket gjorde att jag gasade på lite extra så lite slarvigt kan jag förstå att det såg ut.. Tror jag gasade på så mycket för att jag är van med en häst som kan stanna, men det gör inte Sten! Red runt felritt med ganska OK tid, så det blev en rosett där!

L:C+5
Här blev det den abdoluta motsatsen, vi hade räknat ur att det skulle bli bra om jag började rida när c-ponnysarnas klass startade. Men det blev det ju inte, slutade med att jag skrittade runt i hopp om att få komma in in på framridningen  i cirka 45 minuter.. På framridningen drog han som en idiot och var allmänt jobbig. På banan kändes han bättre och tog alla hinder KLOCKRENT! MEN när jag skulle hoppa trean i omhoppningen som var en oxer efter en kraftig sväng blev jag tvungen att lägga en volt (=4 Fel). Fast det var inte volten som var problemet utan efter volten i min anridning mot oxern råkar ekipaget i collecting ring gallopera in framför mig, vilket ledde till att både jag och Sten tappade fokus, Kom fel på hindret och slutade med en avsittning för mig. = Utesluten. Alla på läktarn hölk med mig när jag tyckte att hon ridit framför och i vägen för mig så det blev att jag lade in en protest och fick starta om omhoppningen med 4 fel. Omhopnningen gick grymt bra, han var väldigt lugn och kändes som en dröm att rida / Antar att han var ganska slut med hehe :) Gick runt omhoppningen med ett mål = att komma runt felfritt. Och det gjorde jag, vilekt slutade med en 6:e placering och vårt första ärevarv! :D

Emmaa


glad tjej glad tjej glad tjej glad tjej glad tjej som har en super duper ponny. S T E N


Ridning :)

Hejsan!
Jag hade tänkt att lägga upp en film som jag klippt ihop från idag på Emma och Sten, men det strulade och jag hinner inte göra det innan jag ska se på Parnormal Activity. Med Rudy gick det super idag. Vi hoppade och idag hoppade vi en kombination med 2 galopp språng på 1.10-1.15 :D Hon var verkligen super. Filmen på Emma och Sten borde komma upp och jag visar lite senare precis vad jag tränade på osv.

Snyggingen i ett träns jag hittade hemma och lite ludd jag provade :)

På tävlingsplats

Hejsan! Här skriver jag från tävlings platsen! Emma har ridit LC som var clearround och skrittar nu fram för LC+5. LC gick bra för Emma felfritt och hon var nöjd. I denna klass satsar vi på mer samlad galopp. Ett bra tempo och en snygg runda. Komma på pris pallen är bara ett stort plus! När vi kommer tillbaka hem så får ni höra med från Emma. Jag lägger nog upp filmerna från idag ikväll när jag kommer hem från stallet. Ska rida min egna ponny sen.

Sova snart?

Nu ska jag snart hoppa i säng för att orka gå upp i tid för att följa med Emma i morgon! Det kommer bli super duper. Kvällen för mig var bra. Vampire Diaries=awesome, sjukt vad bra det är. Idol var också bra, Olle är bäst! Sjukt där med hur bra en människa kan va. Nu ska jag först plocka upp en av mina älskade gitarrer och lira och sjunga lite innan jag somnar. Bloggar kanske från mobilen i morgon!

Bjussar lite på mig själv! En bild från i sommras

Färdigpackad och klar!

Nu har jag putsat och fixat klart allt inför imorrn! Utrustningen glänser och det gör också hästisen, Super Sten! är så sjukt taggad inför imorrn och sämre blir det ju inte då Lina ska med och hjälpa mig! Skit kul och är laddad till 100 % ! Tidsplanen ligger runt så här ; Går upp 06.00, Morgonfodring 06.10, Äta frukost & packa det sista 06.45, När hästarna ätit klart ska jag börja släppa ut de ( tippar på att det blir runt ) 07.15, Få på släpet på bilen & Lasta 07.50. Sen rör vi oss mot Ridklubben Rimbo Ryttare vid 8-tiden!

Emmaa

 

Uteritt med knäppa Lina

hello!! nu är jag inne från stallet efter en härlig eftermiddag. Idag red jag ut en sväng på Komplett, världens bästa ponny!! får bara skritta henne men hon är endå jätte rolig att rida. red även ut en sväng med Lina. när Emma kom lite senare red vi tillsammans på volten på Sten och Toppa. Toppa gick bra men det är en sjukt envis ponny!! Lägger ut lite bilder från dagens uteritt med Lina.



Irma

                                                 Lina och hennes fina ponny rudy



                                                     Jag och min fula ponny Garlic :p




                                                                 Lina och Rudy

'


                                                                    Linas pose!!!!




                                                                   Basse just nu:)


Dagens!

Hejhej! Skoldagen var riktigt soft, började 08.50 och slutade 12.00! Efter skolan så fick jag och Irma skjuts ut till stallet. Idag så red vi ut eftersom det var ljust när vi kom fram. Rudy och Garlic tyckte det var jätte roligt. Rudy blev som vanligt lite stark men hon måste få springa av sig ibland tycker jag. I morgon ska jag följa med när Emma ska tävla på Rimbo med Sten, som en hjälpande hand och för att det är kul att hänga med på tävlingar. Min kväll kommer bli rätt slapp, ska kolla på Vampire Diaries som är så galet grymt och sedan blir det Idol också! Vampire Diaries kanske det bli nu får se. Och så klart ska jag gosa med min lilla Emmett :) Ha det bra!
Lite random bilder!!

I morse i sidospegeln på min älskde flakmoppe.


Tomten finns redan på Coca-Cola flaskan?? (y)

Min fina Rudy hoppar suuper :D

Good music! :D We R Who We R - Ke$ha

Nattinatti

Eftersom det är torsdag så hade jag kvälls fodring som jag precis kom in ifrån. I vårat stora stall tar det nästan en timme, det är sjukt tråkigt! men det gick bra:)
imorgon har vi en ganska nice dag i skolan vi börjar nio och då har vi läsning i en timme sen är det håltimme och efter det ska vi han nån förläsning istället för idrott. Sen slutar vi!! Lina och jag blir hämtade av mamma så jag är hemma innan ett imorgon. ska rida hästarna då innan vi åker till mormor på lördag morgon. Nu ska jag sova så jag orkar gå upp 6 imorgon. Såg ni robinson idag fresten? jag fösöker tvinga Lina att kolla på det men muppen vägrar!



Irma



bjuder på en bild på världes bästa ponny, skulle ha ridit henne idag men det blev så mörkt så det får bli imorgon istället


Ridning och lilla Emmett

Hejhej!
Nu har jag kommit hem från stallet och en skoldag! Skolan flöt på bra torsdagar är rätt sega men det var ändå helt okej! Ridningen gick helt okej, jobbade på de saker som A-K sa att jag skulle tänka på. Rudy gick helt okej, höger varv är jobbigt så det är bara att jobba vidare på det. Tänkte även mycket på min sits och hur jag satt när jag red. Efter ridning så åkte vi och hämtade en lite kisse. Han är runt 10-11veckor, svart och vit och han ska heta Emmett. (bild under) Han sitter faktiskt just nu brevid mig. Han är hel cool, inte ett dugg rädd eller så, verkar trivas bra. Hoppas ni också har det bra så hörs vi!
Pusshejj/ Lina


Lilla söta Emmett :)

Hello!!

Kom precis in från ett ridpass på volten med Gallan:) han var lite stel idag så jag jobbade med att lösgöra honom. han gick bättre i slutet av ripasset dock vill han inte alls sammarbeta idag så jag är inte helt nöjd. Eftersom Emma red Toppa åt mig idag så var det bara Garlic kvar att rida så nu ska jag snart lägga mig framför tvn och äta chips... önskar det var fredag:(


Irma

förberedelser!

Håller på att plocka fram och packa ner lite grejer till tävlingen i helgen. Jag kommer göra så att jag tar med mig alla saker upp imorgon , fredag , och sover där till lördagen! Det blir smidgast för mig så att jag verkligen hinner bli klar med allting. Mamma & Pappa kommer upp med bil  och släp sen vid sju-tiden på Lördag morgon! Gud så kul det ska bli, världens b'sta STEN!


 
Det jag fixat än så länge;
Vita helskodda ridbyxor, Tävlingströja, Linne att ha under, Stövel-Strumpor, Stickad V-ringad tröja, En till stickad tröja att tävla i, Superstone T-Shirten och Nummer-Lapp att sätta på martingalen!

Nu de mesta bara strykas och göras snyggt sen har jag resten i stallet!


Morgonridning!

Började dagen med att rida ut på först Sten där jag red ner till bron och tillbaka. Varierade tempo både skritt, trav och galopp. Blev väl en 20-25 minuters ridning lite snabbt vid 9-tiden för jag skulle försöka hinna hem i god tid. Efter Sten red jag Toppa ( Top Model W ) Irmas 4-åring som är hur mysig som helst! Red samma vända där och hpn gick jättebra. Tog alla fattningar rätt, lyssnade på skänkeln och var allmänt positiv :) !

Var klar i stallet runt 10- halv 11 och då fick jag skjuts av Anna till Stockholms-bussen sen nu är jag hemma !

Emmaa


A-K träning!!

Vi har nyss kommit in ifrån både Dressyr och Hoppträning med Anna-Karin! ´Jag (Emma) red ett dressyrpass på Sten och jobbade väldigt mycket med att få till rörligheten i bogen samt galoppen! Vilket gick jättebra och slutade med en rund och fin galopp, är supernöjd det är ju STEN vi pratar om ;) !! och jag (Irma) tränade först Dressyr på Garlic som gick OkEj. Gallan var fin i steget men lite krånglig i formen. Egentligen är det nog bara Irma som tycker det gick sådär, utifrån såg han fin fin ut ! Efter Dressyrpasset byggdes det en hopp-bana och det blev hopp-Träning för Irma & Top Model W , Mirah & Campino W och Linn med Cadi. Alla dessa är ung-ponnysar men utifrån såg de riktigt bra ut! Top Model W & Campino W är hästar som Westerlundarna själv fött upp.

Emma red Kissme en sväng mellan träningarna och han gick bra men var väldigt framåt och jobbig att jobba med. Tror nog att han mest ville springa av sig lite energi haha, efter jag red Kulan så tog ajg en promenad med Hippie ( Hipp Hipp Hurra W ) i 15-20 minuter för att han blev kastrerad igår och ahr stått inne sen dess :) !

Det var lite från oss om dagens ridpass! / Emma & Irma



Träning och kisse

Kom för ett tag sedan hem från stallet. Tränade för Anna Karin idag och Rudy var jätte duktig. Jag är verkligen riktigt nöjd och det är så kul att få höra att hon går så pass mycket framåt. Min lille ponny är bäst! Nu är jag verkligen sugen på att tävla. Men snart så är det dags! Igår blev det inget skrivade för mig för då var jag hemma hos Matilda med Irma och vi red hennes ponnysar, riktigt riktigt roligt. Vi kommer även hem hit till min familj få en ny medlem, i morgon ska vi åka och hämta en liten kattunge på ca 10veckor. Ååh vad mysigt det kommer bli. Visar bilder i morgon om jag får några. Ska fundera på lite namn för jag ska döpa han hehe, eller ja jag vill verkligen det. Har ni något tips på namn? Ett Svenskt människo namn vill jag verkligen inte ha. Funderar själv lite på Bliss, han är svart och vit :) Hör av mig sen i kväll för nu ska jag kolla på True Blood och Grey's Anatomy.

*Utrustning!


Dunjacka - Kingsland
Tävlings skjorta - Kingsland
Tävling ströja - Kingsland

Gel Sen skydd - Veredus Carbon

Ge mig Ge mig Ge mig!


onsdags - planering!

Så här ser min onsdag ut:

14:55: Du är framme 17:25.
3 byten. Restid: 2 timmar och 30 minuter
  1. buss 165
    ca 14:55 - 15:18 buss 165 från Helgestavägen mot Liljeholmen. Kliv av vid Liljeholmen.
  2. tunnelbanans röda linje 14
    15:23 - 15:47 tunnelbanans röda linje 14 från Liljeholmen mot Mörby centrum. Kliv av vid Danderyds sjukhus.
  3. blåbuss 676
    15:54 - 16:51 blåbuss 676 från Danderyds sjukhus mot Norrtälje. Kliv av vid Norrtälje busstation.
  4. buss 645
    16:55 - 17:25 buss 645 från Norrtälje busstation mot Gåsvik. Kliv av vid Söderby nedre

Möter upp mina favoriter Irma & Lina i Norrtälje och tar bussen ut till stallet, där ska jag rida världens bästa KissMe först en sväng sen blir det Dressyr-träning för vår tränare Anna-Karin på Sten! :) hoppas vara klar med allt runt 21 och komma i säng i bra tid ikväll. Ska försöka filma lite av dressyrträningen och eventuellt fota något från ritten med kulan!
Emmaa

världens grymmaste fransman!

Ridklubben Rimbo Ryttare

Nu är vi äntligen anmälda till den lokala ponny-hopnningen på Rimbo i helgen! Släp, bil , sov-plats, Ja nu är ALLT fixat! Blir min första tävling då bara jag & Sten åker så vi ska bara starta en Clear Round i L:C sen en L:C+5 A:0 A:0 , är så taggad! :D

Emmaa


Jag & Sten Roslagens Rid och Kör Klubb i Sommras!


dislikes!



 Hata hata hata iskall och genom-frysen torv! Stort minus med kylan, snart får vi börja använda oss ut av torv mix igen :( bläää det här får en FET DISLIKE - Stämpel!


Uteritt i morgon soleeen!

Kom´nyss in från en sjukt mysig ute-ritt! Red ut på åkern med Irma och Garlic men idag följde även Irmas hund Basse med ! Nu ska jag sätta mig och fortsätta plugga matte!

Emmaa




Basse , Irma '& Garlic


Who's this ?!



Här har vi den sista tredje delen ( 1/3 ) ut av bloggens grundare! Irma Westerlund, just nu ser hon ut så här men det håller på med en förändring ska ni veta! psssssssssst berätta inte att jag bloggat åt henne och lagt ut bilder på henne, hon är lite foto-skygg och en sällsynt art kallad IrmiSsen!

Irma just nu!


Nostalgi

Hör av mig lite snabbt även om jag inte varit ute i stallet idag. Men mamma har ridit henne och hon sa att hon skötte sig så det är ju alltid kul att höra! Jag träffade massa kompisar från min gammla klass, nostalgi på hög nivå! Åt på pizzerian som vi alltid åt på förut. Gick runt i skolan och hade det mys. Hoppas ni hade det bra idag också, med eller utan häst :) Pussar / Lina

Kvälls-ritt!

Har precis kommit in efter en lång ridtur. Det blev först en sväng i skogen sen för mig ett bra jobb-pass på volten för Sten! Irma provade att rida Cormack som är Mirahs häst och Mirah provade Garlic som är Irmas. Bra att byta lite ibland och känna på andra hästar, men de behlvs nog inte med de här tjejerna som har ett antal hästar att rida här på gården haha! :)  För er som inte vet så är Mirah 19 år och stora syster till Irma, och ja det märks ofta men faktiskt inte idag  ! ;)

Jag och Sten jobbade idag på volter och det mesta på böjt spår. På lördag är det tre veckor jag haft honom så har ine så mycket att jämnföra med men allt går superbra hittils! Övade även lite galopp fattningar både från skritt och trav där det blev lite motgångar men när det väl gick så gick det superbra!

Emmaa


Irma och Cormack  /   Mirah och Garlic

STEN!


Bra häst-bloggar!


Rosanna Zimdahls blogg
Lovisa Munter - Lovicious blogg
Askered & Lindsells blogg

Isabella Franssons blogg
Emma csendes - Pijanos blogg
och såklart Matilda Melkerssons blogg !



Tyler ward - Teenage dream acoustic!



Här kommer en liten lista på bra hästbloggar, enligt mig såklart ni behöver inte tycka om de! :)

/Emmaa


Lina's Veckoplanering

Jag hakar på Emma och skriver en veckoplanering, så ja nu ser ni vad jag tänkte hålla på med nästa vecka.


Emma's Vecko-Schema!



Jag har under en tid börjat fundera på att börja plugga lite på distans och nu så har jag och min familj kommit överens om att det här! För mig blir detta super bra då jag kommer stanna kvar Måndag och Onsdag-kvällar i stallet och sova uppe i Gryta. Då kommer jag även kunna hjälpa till enklare med morgonfodringar, Utsläpp osv. Men jag måste även kunna ta mig i kragen och verkligen göra de som behövs göras på dagarna i skol-väg. Nu gäller det bara att kunna göra en överenskommelse med rektorn också, sen är allt klart! Så detta kommer förhoppningsvis att bli mitt och Stens vecko-schema för några veckor framåt :) !

Vad tror ni om det, har jag missat något?

pusshej/ Emmaa


Regn och utsläpp

Var ute och släppte ut hästarn i morse, jobbigt att gå upp men man vaknar i alla fall. Allt gick bra, som det brukar alltså. Får se om jag åker ut och rider idag eller om jag hoppar det och att hon får vila. Kanske skulle träffa lite gammla kompisar idag och annars har man ju alltid mamma som ställer upp.. Vädret här är regnigt och slask. uuuuh. Ha en bra dag.
Pusshej / Lina

Solig dag med mysigheter

Ridningen idag!
Rudy var på toppen humör idag. När jag först hämtade henne i hagen kom hon i full galopp när jag roppade på henne. Så himla gulligt. Vist blir man gladare när något sådant händer? När jag väl kom ner på volten så var det bara att sätta i gång. Hon var rätt okoncentrerad i början och sprang mest på men lugnade ner sig i traven efter en stund. Galoppen där emot funkade inte så som man vill i dag. Hon drog mest och lyssnade inte. Men det är bara att jobba vidare på detta så kommer det nog tillslut gå. Min egen eftermiddag slutade med lite plugg och Vampire Diaries. Ska chilla galet resten av kvällen för att gå upp tidigt och ha utsläpp i morgon bitti.

Innan ridpasset


En stund in på passet:)

Lördagsmys i wintriga-Gryta!

Morgonen spenderades hemma hos Lina där vi åt frukost och drog senare vidare till Gryta, där red vi i morgonljuset och bara njöt av de sköna vädret. Enligt min åsikt är det här nästan det bästa som finns med snön, dock är det väldigt jobbigt med alla snö-kockor och styltor som hästarna får.. Halkan är inte direkt heller att leka med! Jobbade lite galopp-fattningar från både halt,skritt och trav vilket slutade skit bra! Sten svarade för minsta lilla skänkel och allt bara flööt på! Vid 14-tiden fick jag skjuts ända till Brommaplan och därifrån tog jag tunnelbanan vilket resulterade med att jag var hamma vid halv fem tiden. Nu blir det Tacos till middag sen bara mysa framför TV:n! Pusshej / Emmaa

 

 


Finaste Sten


Älskade Gryta Södergård


Rockar hos Rudy

Tjena! Jag sitter hagen och kollar på min söta ponny! Ska snart sticka hem men först in till Norrtälje. När jag kommer hem så berättar jag om vad jag gjorde idag när jag kommer hem. Hör av mig! Pusshej/ Lina

rockar loss hos Lina!

Tillbringat hela dagen i stallet med hoppträning och lite annat som gick att göra på volten. Vaknade till snö, snö och åter snö men värre var det ändå här i Norrtälje. Hur mycket snö som helst och då överdriver jag inte! Lina & Jag rockade runt i stallet och jag var hyperexalterad av all denna snöö så jag vet inte vad. Filmade dagens träningspass med men på något vis vill inget film-redigeringsprogram ta emot våra filmklipp från mobilerna. suck! Övade på avstånd mellan räcken men mest sneda vägar från ett hinder till ett annat! bild kommer. Nu ska vi nog lägga oss efter att ha kollat på Lina's musikal Tarzan från 7:an!

pusshej/Emmaa

dagens övning! :)

winterwonderland, norrtälje!

Om oss!

Lina

Hej hej! Jag är en tjej på 16år som går första ring på gymnasiet. Går naturbruks linje med inriktning hästhållning. Går denna linje för att orka med skolan och såklart mitt brinnande häst intresse. Lite om hur man kan beskriva mig då, jo en glad sprallig tjej som just nu verkligen älskar livet! Jag älskar Twilight och då menar jag verkligen älskar. Är helt totalt besatt av det. Robert Pattinson är den snyggaste människan som finns. Motke på han! ( Motke är ett på hittat ord av mig, Irma och vår kompis Matilda) Det har förändrat hela mitt liv. Helt sjukt om jag får säga det själv men ändå underbart. Musik är en viktig del i mitt liv, har gått i musikklass och nu spelar jag mycket gitarr och sjunger, spelar även lite piano. Nu till min lilla häst. Rudy som hon heter är ett connemara sto som är 13 år gammal. Jag började rida henne för över 1 år sedan då hon var nästan inprincip outbildad inom hoppning och dressyr. Hade tävlat 1 gång innan och nu ett år senare startar vi LC LB med stadiga resultat. Hon är väldigt söt ponny som är super snäll i all hantering. I ridning börjar hon nu bli väldigt mycket framåt. Hon älskar att hoppa och är väldigt bra på det. Dressyren går även framåt och det är kul att veta att man själv har lagt ner så mycket arbete.. Innan Rudy så har jag ridit alla möjliga typer av hästar. Har nu i vinter ridit i 11år och tävlat i ca 4år som har slutat med blandade placering med olika hästar. Ni hittar även mig på min privata blogg där jag blandar in allt i mitt liv, Twilight musik, hästen, vänner, ja som sagt allt! Ni hittar den här!

Emma
Hej däär! Mitt namn är Emma Dahlberg och jag är som lina en tjej på 16 år. Började nyss gymnasiet i åk 1 på Stockholms Idrottsgymnasium ,inriktining Sam/Ekonomi, där jag får chans att lägga mitt schema så att jag helt kan sattsa på ridningen under de kommande 2-åren då jag får tävla ponny. Jag är en posititv och glad tjej som ser det mesta på ett bra sätt och ger allt en chans. Ridningen har alltid funnits som ett intresse hos mig då jag är uppvuxen ner mot nynäshamn där de nästan bara fanns de man kunde göra. Under livets gång har det blivit att jag ägt 4 hästar då den senaste var KissMe De Gennes som lärde mig allt. Just nu har jag precis köpt mig en ny D-ponny som heter Sten. Sten är en vallack imp. holland som är född år 2000. Tidigare ägde Irma honom och de har tävlat med placeringar upp till L:A tillsammans. Men nu är det min tur att ta mig ut på tävlingarna då detta är min första riktiga tävlingsponny som jag har chans att komma någonstans med! SÅ de kommande 2-åren kommer bli superkul för mig. Back to MY life då, jag bor i en villa i örby/älvsjö men JA jag har stallet i Norrtälje. På den fritid jag har , när jag inte pendlar fram och tillbaka till stallet och även mina nära vänner, så är jag annars ute med kompisar, lever livet som en 16-åring men dock till mestadels pluggar jag, buhu. Mig kan ni också hitta på min privata blogg ( som jag delar med en kääär vän! ) där  jag skriver om min vardag lite mer specificerat fast för tillfället har de för mestadels blivit bara häst häst häst.. hahaha alltså bäst bäst bäst! Nej men ni hittar den här!

Irma

Hello!! mitt namn är Irma Westerlund och jag är en tjej på 17 år som bor i Gryta, Norrtälje. Jag går första året på gymnasiet i samma klass som Lina på Norrtälje teknik gymnasium, går nu i samma klass som alla små -94 hehe. Själv är jag -93 men jag tog en välbehövd paus från skolan förra året och jobbade hemma på gården istället. Jag bor på Gryta Södergård där Linis och Emms har sina ponnysar och mitt hus är även mötes platsen för GrytaGirls fanclub (nämde jag att den består av mig, emma, lina och min hund Baltazar såklart?). Vi har rund 30 häster på gården och fyra av dem är mina. Jag har min underbara ögonsten Komplett som är världens bästa att rida men som tyvär har varit skadad till och från men nu efter att ha gått med föl och vilat i nästa 1,5 år så hoppas jag att hon ska hålla. Komplett hade aldrig tävlat innan jag fick henne min tillsammas så tävlde vi upp till LA innan hon blev skadad. I somras föddes lilla Marvalous Mary, hon är ett litet skäck sto e. Sambesi u. Komplett, eller hon är inte så liten längre hon är nästa lika stor som mamma nu och vi räknar med att hon ska bli runt 1,60cm och om några år så är det jag som ska rida henne. Jag har även min super ponny Jumping Garlic som är en maxad D-ponny på 20 år, jag antar att man kan säga att han är min läromästare, han har tidigare tävlad upp till 1,40cm och med mig har han gått felfritt upptill LA, mitt mål med honom är att vi nästa sommar ska kvala till medelsvår och vi jobbar på det nu. Min sista ponny har jag ridit in själv hon är en D-ponny på 4 år och heter Top Model W hon är e. Vitluvens curbitz och u. Miami Wice som var min gamla ponny som står på väsby ridskola nu. Toppa börjar nu bli redo att starta en lokal hoppning men hon har hamnat i en bråk period så vi väntar nog lite med det, vi får se om hennes första start blir senare i höst eller under den tidiga våren. Jag är alltså äldst av oss gryta girls även om det inte alltid märks, jag är för det mesta en glad och lite knäpp tjej men kan också vara ganska blyg och väldigt envis vilket fördet mesta är en bra egenskap i ridningen. Det var lite om mig och mina ponnyer, Ha det bra tills du tittar in här igen!!




Välkommen till min nya blogg!

Hejsan hur är leget ? snorkårka :)


RSS 2.0