Team GG på väsby!

Här kommer de preliminära startlistorna för alla oss tre i helgen! Vi åker som sagt iväg med 4 st ponnysar och startar 7 starter sammanlagt!

 


Seg chey hey!

Städa var det ja.. Heheh tror ni allvarligt att jag gjort det ? Nej.. Jag fastnade först framför facebook som jag alltid gör. Sen kom jag på att jag måste se de Grey's Antomy avsnitt jag missat så det är jag helt inne i nu. Men gud så bra det är. Ska se på ett till sen ska jag städa och hoppas att mamma kommer hem snart så jag får höra hur min prinsessa skötte sig idag. Ibland är det väldigt skönt att inte behöva åka ut till stallet. Utan bara få lite tid för sig själv. Men nej jag ska fortsätta kolla på GA och sen städa, snabbt!

fin prinsessa


Min gamla drömhäst

När jag var liten så var det här min drömhäst! Jag hade affischer på honom i mitt rum! Jag så en bild i nyaste ridsport förra veckan och jag måste säga att han börjar se ganska gammal ut nu men när jag sökte på en video på youtube och hittade den här nedanför så fattar jag varför jag gillade honom så mycket!

Här är Baloubet de rouet:


Emma imorse!Idag var det såpass varmt ute att det räckte med vår Vätö Hoppning Skal jacka att ha på, skönt att slippa alla dessa tjocktröjor och dunjackor!

Stövlar: Jacson
Ridbyxor: Helskodda HorseHead
Jacka: Jacson Skal Jacka
Pannband: Horze
Handskar helt i skinn : Jacson


Chill eftermiddag

Fick sluta tidigare på praktiken idag så nu är jag hemma. Idag ska mamma rida Rudy åt mig för jag behöver fixa lite saker här hemma, typ städa mitt rum om nu Irma och Emma ska hit i morgon, packa upp min resväska kan vara bra också. Ska ringa mamma och säga åt henne vad hon kan jobba henne med idag. Men annars ska jag chilla resten utav eftermiddagen och kvällen.

cool chey hey! sen så kan ni ju alltid lyssna på min ängel, Sam Tsui :)


Sjuk..

Idag stannar jag (irma) hemma från praktiken, jag mår inge vidare. Jag ska gå och lägga mig igen snart så får vi se om jag orkar rida lite senare, det vore bra om jag red iallafall en eller två hästar. Med update kommer senare.


Film från dagen

Update från Emma -[' vill bara påpeka at tjag och Sten hade en väldigt osymetrisk dag. Det han ville hängde inte jag med på och de jag ville hade han ingen aning om. Men en sak vet vi, han kan hoppa som tusan. Tror han hoppade minst 1.30 om man ser på hur högt över han är. Krutpaket till häst, eehja. ']

 


Garlic på pelham

Idag provade jag att rida Garlic på ett pelham bett med gummistång för första gången. Jag fick låna det av Matilda. Han funkade super på det!! Jag satt och log hela tiden, han har aldrig varit så mjuk i munnen förut! Allt känndes super bra idag, han var på tårna hela tiden precis som jag vill ha honom annars blir han allderles för lång. Jag ska beställa ett eget så fort som möjlig och rida på det när jag hoppar och rider ut!


Hoppningen idag

Idag var vi då i ridhuset och hoppade.
Kände direkt när jag hoppade upp att Rudy var riktigt taggad idag och det höll i sig hela passet. Hon gick stadigt i skritt och trav och i galoppen blev hon som vanligt väldigt stark men kunde idag korta henne mycket innan vi började rida på hinder. När vi började hoppa så sög hon fint på hindrerna men har så lätt att bli lång. Jag fick däför jobba hur mycket som helst med att hålla och driva hela tiden så hon blir kort och får med sig sina bakben. Hon hoppade då riktigt fint och jag blev helt slut! Jag är nöjd med Rudy men inte med mig själv. Tyckte jag red otroligt fult och slarvigt... Måste börja rida mer ordentligt och inte som jag red idag. Får ta och rida med samma styrka men snyggare på Söndag när det är dags för tävling!

jag vet, jätte dålig sits över hindrerna... Ueeek vad fult det såg ut idag. Brukar se mycket bättre ut. :(

Ponnyn hoppar som om det inte var något iallafall!


Ridhus bilder

 

 


Ikväll = förhoppningsvis ridhus!

I eftermiddag kanske vi GG's ska dra iväg till kvilunda för att hoppa lite, skulle ju behövas inför tävlingen för allas del! och denna gång ska vi vara snabba med film och bilder , we promise. Men just nu sitter nog alla vi tre tjejer på en varsin lektion, jag kommer att börja dagen med No -prov i 2-timmar, mums!


-Snälla pappa, ge mig ett ridhus i 17-års present? ååhhh tack!


Tävlings planer

I helgen ska jag(Lina), Irma och Emma åka till Väsby och tävla. Alltså hela GG ska dit! Idag är planerna att vi ska åka till ridhus och träna. Irma ska starta LD+5 på Toppa och LC LB på Garlic. Jag och Emma ska starta LC LB på Sten och Rudy. Det ska bli riktigt kul att komma ut och tävla nu igen. Nästa helg ska även jag och Emma åka iväg till Sollentuna och starta LC LB. Mycket tävling nu men man måste ta chansen nu när det finns tävlingar som passar en. Vi får hoppas att det går bra även då men nu får framför allt hoppas att det går bra i eftermiddag när vi ska till ridhus. Rudy har kännts väldigt pigg och stark de senaste dagarna så vi får se hur det går. Det är även dessa hästar som jag nämnt som ska med i dag.

Hoppas det går så här bra i helgen!

 


GG gillar!

Broderade eller stripade transporter, Det är supersnyggt och ser riktigt proffsigt ut! Har alltid tyckt och tänkt att när man ser en transport där det står t.ex Linda Heed på eller Matilda Melkersson & Libistro , så är det en hel klass för sig. Bokstavligen älskar det. Blev inte lite överlycklig när jag såg Westerlundarnas nya där de både är bilder och namn på. Avis på Irma ohja! Men tillbaka till saken, en rejäl tumme upp för Transporter med logga på!

 

 


Team GG


Städat i sadelkammeran

När vi kom hem idag hade Mirah och mamma städat i vår sadelkammare. Vi har våra privata saker separerade från alla de andra som är i stallet och läger hästarna. Så nu fick vi iordning där ordentligt, nu gäller det bara att hålla den ordningen också!Dagens ridpass

Idag red jag och Lina tillsammans, eftersom det var snöblandat regn ute så var det väldigt halt på alla vägar där isen ligger kvar. Så vi tänkte att det nog skulle bli en lång skrittrunda på asfaltsvägen idag men när vi var ute och red så hittade vi en grusväg som vi aldrig hade ridit på. Vi provade att rida in där och det visade sig vara jätte bra! Mjukt grus hela vägen! Så där red vi på alla hästar idag. Vi bestämde oss för att kalla den vikvägen.Sten & Toppa
Lina red sten och jag (Irma) red toppa. På väg bort från gården var sten lite skänkel döv och trög men Toppa skrittade på i bra tempo. När vi kom på grusvägen och började trava kom Sten igång lite. Toppa var jätte duktig och lyssnade jätte fint för mina hjälper. Lina var väldigt nöjd med Sten som höll sig på marken så det blev ingen flygtur för Lina idag! När vi vände och red hem igen så blev Sten lite piggare och kröp ihop lite så det blev bara skritt och trav hemåt. Precis innan asfaltsvägen låg det en jätte läskig preselning som vi stod ett tag och försökte få hästarna att gå fram till. Vi var båda jätte nöjda med ridpasset!

Rudy & Cormack
När vi kom tillbaka så gick vi ut direkt med Rudy och Cormack, Lina red så klart rudy och jag Cormack. Inte än jätte bra ideé att ta de två tillsammans! Cormack är inte riden på typ en vecka så han hade överskottsenergi till 1000!! Och rudy var jätte stark och pigg idag! Det blir inte bättre av att de taggar varandra heller. På vägen bort gick det jätte bra men när vi vände igen så ville ingen av hästarna skritta, eftersom ingen av oss ville skritta hela vägen hem så tog vi en liten galopp. Cormack stack så klart direk och Rudy stod på bakbenen en stund innan hon stack efter! Vi lyckades stanna dem efter en stund och sen blev det bara skritt hem.
Innan de stack så jobbade Lina mycket med halvhalter för att hon inte skulle sticka (hon var super pigg hela tiden!) och jag jobbade med att ställa Cormack mycket, han brukar bli lugnare då.

Cakan & Garlic
Det var tänkt att Lina skulle prova Cakan men vi bestämde oss för att bara ta en kort och lugn tur eftersom vi hade annat och gör också. Så Lina får prova henne nån annan dag när vi rider lite mer ordentligt. Det finns inte så mycke mer att säga om det ridpasset, båda hästarna skötte sig super bra!
Lina och jag har ju så klart våra egna favoriter!


Videoinlägg - Lina snackar om pessoa!

Spelade in när jag snackade om pessoa för jag orkade inte sätta mig ner och skriva det ännu en gång, för har skrivit om det här och här. Så nu får ni se mig och höra mig prata om bettet.. Kan medge att jag blev lite nervös och det är därför jag låter så konstigt!

Ni får annars gärna kommentera om hur brun jag är hahah!


Nu ut till stallet!

Nu ska Irma och jag ut och rida 3hästar var, alltså 6st! Så vi måste alltså ta och komma igång nu! Jag (Lina) ska rida Rudy, Sten och ska även få prova Cacan! Irma ska rida Toppa, Komplett och Cormack, hennes storesyster Mirahs häst. Så nu går vi ut till stallet och blir där ett bra tag. Här snöar det rätt mycket men det verkar smälta så fort det hamnar på marken, det är ju i alla fall något!

Vi hör av oss såfort vi kommer in från stallet!

Photo Booth på mac måste ju vara en av de roligaste sakerna man kan underhålla sig med!

 


Matilda tipsade om..

Bloglovin, så här kör vi!Följ min blogg med bloglovin


ang. Mugg!

Maya skrev tidigare igår ett inlägg där hon nämne att sin ponny fått mugg, Så jag tänkte skriva ihop ett litet inlägg om just mugg. Hur man ska försöka behandla för att få bort, konsekvenser & hur de kommer till osv.

Till att börja med att berätta så är Mugg en sorts hudinflammation i karleden på hästen som beror på en sårinfektion. Huden i karleden är tunn och känslig och hålls den inte ren så uppstår det lätt småsår, vilket kan leda till större sår och allvarligare sjukdomar. Det finns flera olika sätt hur man upptäcker symptomen på en häst men de vanligaste är b.la sårskorpor i karleden, men ibland så uppstår även värme och svullnad på grund av att infektionen sprider sig.

Det som orsakar mugg är att huden runt om karleden är ett tunnt skydd mot oönskade bakterier ich äckel saker som djuren inte vill ha in i deras kroppar, men detta ''skydd'' kan brytas om huden blir fuktig eller våt samt sårig. Huden kring karleden blir lätt infekterad av bakterier då den är tunn och därför extra känslig för detta.

Om muggen inte behandlas i tid kan följderna bli  att det sprider sig uppåt på hästens skenben, då kallas sjukdomen rasp.  * taget från bukefalos hemsida * En vanlig komplikation är lymfangit. Lymfangit innebär att lymfkärlen i hästens ben inflammerats. Lymfkärlen transporterar normalt bort vätska från vävnaderna. Vid en inflammation i lymfkärlen sker inte detta. Då samlas vätska i hästens ben som sväller kraftigt. Tillståndet kan bli kroniskt om det inte behandlas i tid. Hästen får ett så kallat elefantben.

Men dock det största som brukar ske pga muggen är att de går så långt så att hästen blir halt då småsåren blivit större och skaver när den rör sig. Den smärta brukar gå över med rätt behandling och omvårdnad på c.a 1-2 veckor.

Att tänka på är att kolla karlederna lite då och då under regniga perioder. Spola av om karlederna är allmänt smutsiga, och om hästen gått på saltiga underlag (som nu i vinter) Spola gärna av benen med.  Håll även koll så att inte boots, skydd m.m skaver eller sitter för tight.

Att behandla mugg är bara en fråga om mån och tid. Tvätta av karlederna med mild tvål och gnugga tills de små sårskorporna lossnar ( bakterierna sitter under skorporna). Efter det är de bäst att smörja in med en mjukgörande salva så att huden håller sig ren & fin. Jag själv brukar använda equlines Equibalm salva! Den är tiktigt bra och finns att köpa i butiker för inte alls mycket. slänger in en bild på de när jag hittar en!


  två exempel på mugg

hoppas inlägget gav er läsare något :)


Roeckl handskar

Igår när mamma hämtade oss så fick jag mina Roeckl handskar som var min födelsedags present från mamma. Jag har ett par från tidigare och jag älskar dem! Har svårt att rida i andra handskar nu när jag har ridit i dessa. De kostar runt 500-600kr men är så värda priset. Rider du inte i dem varje dag (som jag gjorde med mina gamla) så borde de hålla längre än mina gamla. Så dessa ska jag bara ha på träning och tävling!

Kommentar!

Alla kommentarer kan vi tyvärr itne svara på detta sättet utan då går vi hellre in på er blogg och svarar i kommentarsfältet, men när de är ''frågor'' gällande GG's så svarar vi här! :)


 
Evelina!

Absolut ska vi fixa det, gör det på en gång och lägger även där i all inlägg vi skrivit om just våra hästar och vilka vi haft tidigare osv. Det finns en del sånna inlägg i bloggen gäller bara att hitta dom! Men nu är de alldeles strax klart, Tack för kommentaren och ideén tjejen!


Lina at Irmas place!

Ikväll kommer nog Lina sova hos mig! Så att vi kan spendera lite tid tillsammans, vi blir helt galna när vi inte träffas på flera veckor! Så när vi kommer hem i eftermiddag så ska vi rida på Sten, Rudy, Komplett, Cormack och Garlic! Sen blir det blogga blogga blogga och sen kanske nån film.Vi har galet apigt tillsammans!
Det var super kul att träffa Lina igen igår!


GG gillar!

Vi tar tillfället i akt och hissar Schockemöhle schabraken. De är riktigt snygga, väldigt simpla men i detta fall är det snyggt. Tjocka och bra kvalité. + För den snygga loggan! Ett sånt här ska inskaffas i framtiden! Synd bara att de är svåra att få tag på! Huvan på bilden var ju också riktigt snygg!


Den döde uppstår!

Somnade bra tid igår och har faktiskt fått sova ialalfall 7 timmar i rad nu, vaknade runt 8-tiden men har haft ont i kroppen och bara legat och vridit mig fram och tillbaka i väntan på om jag vågar ta mig upp eller inte. Hatar att ha det så här. Ena minuten känner man sig nästan 100% frisk och får lite hopp, sen nästa när man väl reser sig så blir man svimfärdig och får nästan en black out. Men idag mår jag bättre, mycket bättre. Sitter redan med ett glas Svartvinbärs saft och ska försöka få i mig så mycket näring som möjligt idag så att jag kan ta mig till förstskolan sen upp til Gryta imorrn. Älskade Gryta. Älskade änner. Älskade Team GG.

 

  
Laddade upp denna på bilddagboken för att kunna spara den sen lägga in den på bloggen, på 30 sekunder fick jag det här i Privat Mailen och jag dog lite smått haha..


MH vs. MH

Vilket gillar ni mest Modern Horse eller Mountain Horse?

Jag vet att det har varit en del tvister mellan dem! Modern horse logga är nämligen nästan en kopia av en av mountain horse! Och ni måste hålla med om att de båda namnen låter ganska lika. Men vilket märke tycker ni bäst om? Själv föredrar jag Mountain Horse, de ha snygga saker med riktigt bra kvalite!Överst är Mountain horse och under Modern Horse

 


Sitter i skolan!

Hejsan!
Just nu sitter Irma och jag i skolan. Tog med min data och upptäckte att det fanns olåst trådlöst nätvärk här. Riktigt nice måste jag säga. Idag så går vi till typ 16 tiden.. Segt men det får man väl stå ut med. När vi kommer hem till Irma ska vi rida massa hästar så det blir mer uppdatering ikväll någon gång!

Jag kommer dessutom skriva ett mega inlägg om varför jag rider på pessoa på Rudy eftersom det är så himla många av er som hackar ner på mig så känner jag att jag ska förklara utförligt..


Svar angånde kommentar..

Varför rider du henne på BÅDE pessoa och remont? Stackars mun :/
Svar: Jag har gått igenom den här frågan så måååånga gånger och jag är så trött på att folk bara ska hacka ner på än. Jag har inte läst ett dugg om att remont ska vara dåligt?? Det är väl samma princip som pullar eller achen rem? Eller är jag helt ute och cyklar, och i så fall rätta mig gärna. Men pessoat rider jag på för att hon är stark. Läste du kanske inte det eller?? Hon blir stark och tar bettet och det är ju inte så himla kul att ha en häst som sticker iväg med än. Jag ska i morgon eller någon annan dag såfort jag får tag på ett pelham bett prova det. Funkar det så byter jag till pelham.
Men snälla kan ni bara sluta lägga er i vad jag rider med för något. Ni känner inte min häst och jag vet vad jag ska ha samt inte ha. Vilket som funkar eller inte funkar. Blir så otroligt trött på att höra allt detta skit snack om pessoat. Jag vet att det inte är bra jag vet men just nu är det de ända som funkar. Har provat massa andra men hon blir stark, lång och tar bettet.
Jag skulle verkligen kunna verkligen dampa sönder just nu och skriva det mest olägliga men jag ska hålla det till mig själv eller tills jag kan sitta och svära över det senare.
Det är inte din häst så döm inte.
ueeeek vad irriterad jag blev nu!....

Dagens ridpass

Rudy
Efter att inte ha ridit på över 2 veckor var det underbart att komma ut till stallet igen och hoppa upp på min älskade prinsessa! Red med Irma som red Sten nere i Skogstorp. Vägen är ridbar på vissa sträckor. Bättre än inget! Rudy var verkligen taggad och precis som hon brukar när man rider ut! Hade mycket fart framåt och blev lite stark men ändå så underbar! Man märker verkligen hur mycket man har saknat allt detta. I morgon blir det väl samma ställe igen men ska då försöka jobba henne lite mer!


Outfits ala Lina och Irma

Lina
Hjälm: Charles Owen Wellington Classic
Polotröja: NorthBrook Sports
Jacka: Klubbjackan från Jacson
Ridbyxor: Treadstone
Stövlar: Pioneer
Handskar: Roeckl
Irma
Hjälm: Back On Track
Jacka: Klubbjackan från Jacson
Ridbyxor: Moutian Horse
Stövlar: Moutian Horse Supreem High Rider

Bilder från dagen

Här kommer det lite olika bilder från dagen, stallet som skolan hehe! :)Ja såhär brukar det se ut en vanlig dag för GG's!
Jag och min tunga som är ute på varje bild hahah! :D

Ny hjälm

Idag fick jag äntligen min nya Charles Owen Hjälm. Är grymt nöjd med den!
Gillar bilden!

Haha söta sten och Bello!


Dagens ridning

Garlic
Direkt när vi kom hem efter skolan så sprang jag ut i stallet och red Garlic. Det blev en kort runda barbacka i alla gångarter. Han gick jätte bra! Lyssnade väldigt bra och var uppmärksam på mina hjälper. Jag jobbade lite med att flytta honom för skänkeln men annars så blev det en ganska soft runda.

Sten
Jag och Lina red ut tillammans på Rudy och sten och eftersom sten kan vara en bock häst och inte är riden på ett tag så åkte säkerhetsvästen på. Jag hade en liten klump i magen när vi skrittade ivägen men det försvann fort! Jag red först hela vägen och sten skötte sig super! På slutet av vägen så var det ingen is så vi kunde galoppera. Även då var han jätte duktig, han kastade sig lite för några suptunnor men annars så var det inget. När vi galopperade på vägen hem så lufte han rumpan lite men innan han han göra mer så skrek jag på honom och drev honom framåt, efter det skötte han sig jätte bra!

Toppa
Efter att lina hade åkt så tog jag ut Toppa en sväng. Hon var lite jobbig i galoppen idag, hon blev väldigt kort och stötig och drog iväg när jag skulle stanna henne så idag jobbade jag jätte mycke med sätet och inget med handen! Sista vägen hem var hon jätte fin och lyssnade super bra!!!


Galoppväg!

Fick nyss ett samtal från Irma & Lina. De var ute på en myyyyyyyysig uteritt och sade att de hade hittat en väg att galoppera på, Äntligen! De har ju varit is bokstavligen överallt men nu hade den tydligen smält en bit på skogstorpsvägen. Irma var så snäll att hon red Sten åt mig idag och de hade galopperat ute så hans överskotts energi borde lugna sig ett tag haha. Nu är jag så sjukt ledsen att jag itne kan åka upp dit, vill ju vara med mina tredjedelar!

 
helgens tävlings outfit

Då kommer ju bara frågan vad man ska ha på Sten i helgen, vilket schabrak & Luvs ( om man nu ska ha det) . Funderar på något utav dessa!


schabrak & Luva i Marinbltt med silver passpoal, Showmaster hööks


(ungefär som schabraket på bilden dock hoppmodell! ) Köpt i globen & Agria luva

Schabrak & Luva i brunt m silverpasspoal från showmaster hööksAgria schabrak med matchande luva ifrån globen mässan


Åreets första tävling..

På söndag nu i helgen ´så blir det min första tävling för mig & Sten! Ska bli jättekul att äntligen komma ut på banorna igen efter en krångel period. Får se om vi kommit någonvart sen sist, vilket jag hoppas att vi gjort! När jag tränade för A-K sist tyckte hon att de blivit en grym förbättring! Så i helgen smäller det, hela Team GG ska åka och har precis fått reda ´på att både Matilda och Rosanna ifrån Roslagen ska dit med, superkul!


Söndag den 3 April
Väsby L:C & L:B


Emma = död

den här helgen har varit den värsta i mitt liv. Jag har varit nära att ka in till sjukhuset 2-3 gånger men inte orkat ta mig ut till bilden, förstår ni hur illa det varit då? Nu har jag ÄNTLIGEN kunnat få i mig 2 alvedon och dricka 1 glas vatten s nu lever jag lite. DÄRFÖR har jag itne uppdaterat npgot. Hatar det här


HEMMA!

Yes ni läste rätt! Igår kväll vid 19:35 landade vi på Arlanda och var hemma hos mig i Tomta vid 21:30 ungefär. Igår kväll så fick jag äppelpaj av min kära far och vi satt och pratade en stund sen blev det duschen och sängen. Vaknade ca 20 över 6 i morse, KLAR vaken! Klockan var ju då för mig 11:20 så! Idag blir det åka iväg till skolan, träffa Irma på bussen först, GALET kommer det bli. Sen Matilda också hihi! Förhoppningsvis kommer Emma ut idag om hon är frisk. hoppashoppashoppas!
Nu ska jag fixa min inför skolan och så. Sitter just nu vid min nygammla data. Underbart att ha en bärbar och sen är det ju en Mac så jag ska verkligen inte klaga! :)
pigg chey whoho nu rockar vi loss dagen!

Tips!!

Letar du eller någon du känner efter en häst? I sa fall kan du kolla in den här sidan! Hon som driver det heter jenny och det var av henne som jag köpte Komplett, jag har även varit där på praktik i en vecka i nian. Hon är väldigt bra med sina hästar och också en väldigt bra tränare. Det finns inte så många hästar till salu hos henne men kanske en för dig?

Alltså kolla in http://jennyk.seFödelsedags-bak

Nu är det så att min storebror fyller 21 år, vilket betyder att jag såklart har bakat tårta! Så ikväll blev det 2 timmars bak för mig haha, jag älskar verkligen att baka! Det blev en Chokladtårta och en Chokladbolls-tårta. Just nu står båda under kylning för att imorrn provsmakas! [ lite allmän info bara som ni bör veta om mig, I ♥ Baka! ] 

 


Annons

Förra helgen la vi ut annonser på Toppa och garlic. Direkt när Galics var ute så ångrade jag mig och ville ta bort den, jag vill ju inte sälja honom! Men jag gjorde inte det. om han kan få ett nytt bra hem så måste jag ge honom den chansen, nu när jag ska ha stor häst så kommer jag inte kunna lägga ner så mycket tid på honom och det skulle inte vara rättvist, han vill ju inte bli pansionär. Men om vi inte hittar ett hem till Garlic som känns rätt så får han hälldre stanna på gården. Toppa känns också lite jobbigt att lämna ifrån sig, jag har trots allt ridit in henne själv och det känns konstigt att en annan ryttare ska tävla henne men jag har inte samma band till henne som till Garlic.

Tävling?

Vi GG´s har pratat lite om att kanske ha en tävling på bloggen och lotta ut ett schabrak eller liknande! Vad skulle ni tycka om det?


Gillar bilden!Haha söta sten och bello!


I love photoshop

har jag förressten skrivit hur mycket jag gillar att göra blogg designer?! Ända sedan Lina och jag satt i oktober -10 och knepade ihop vår första riktigta design har jag varit fast i själva görandet! Tyckte det var hur coolt som helst hur Lina kunde göra så otroligt snygga och välgjorda så jag var tvungen att fixa Photoshop och börja öva själv! Nu tycker jag att de är jätteroligt och har gjort en del headrar till olika bloggar!
här kommer några stycken av de jag gjort!

vad tycker ni ? :')


Bilder från matilda!

Här kommer lite bilder från när jag sov hos Matilda och fick rida hennes jättefina hästar!

 
Ser ni förressten hur bra deras volt är? inte en gnutta snö eller is någonstans!

Sen har vi ju alla dessa som bilder som skulle blivit perfekta om de fotades en sekund tidigare och lite mer på objektet, men men! :)
Home at last!

Efter 2.5 timmes bussfärd så är jag äntligen hemma och ligger med datan i knät och mobilen i örat! I luren har jag Irma och vi snackar om hur denna vecka kommer bli.

Men men gårdagen och morgonen var supertrevligt! Jag och Jennifer red sammanlagt 4 hästar båda dagarna och alla ridpassen var uteritter! De hästarna vi red var igår ( fredag ) Sten, Bello, Toppa & Rudy. Sen imorse så blev det Sten, Rudy, Bello & Komplett! tänkte skriva lite om var och hur vi red men sen kom jag på att det blir ganska tråkigt och långdragigt att läsa då vi bara kunde skritta på lite olika ägar hit och dit.. man kan bara älska all is som ligger över hela Gryta!
hatahatahatahatahatahatahatahatahatahatahata underlaget!tänk när man kan galoppera på åkrarna igen och bara rida slippa tänka.. ååh


Sista natten i Thailand

Helt otroligt vad dessa 2veckor har gått fort!
Nu sitter jag här på hotellrummet och har nästan allt packat och ska bara ta det lugnt fram tills mamma kommer tillbaka och det kanske vankas lite efterrätt? Hehe men i alla fall så är det så att i morgon ska jag åka hem och det ska bli hur skönt som helst! Vi ska åka från hotellet runt 10 i morgon bitti och kommer till flygplatsen senast halv 11. Sedan ska vi fördröja tiden där tills 12:50 när planet lyfter och börjar sin resa mot Stockholm Arlanda. Landar runt halv 8 i morgon kväll Svensktid. Då blir det bara hem och sova för att orka upp till skolan på måndag!
Men denna resa har varit super. Jag behövde verkligen komma iväg från allt skit som hade hänt hemma och har nu verkligen fått tänka igenom allt som hänt mer eller mindre. Ska bli skönt att träffa mina älskade GG's och snacka av sig med dem och komma in i vardagen igen. Speciellt börja rida igen. Som jag har saknat det! Helt helt jukt vad det ska bli kul på måndag kväll. Kommer vara så trött men uuussshh vad jag längtar!
Nej nu ska jag väl fördriva min tid på internet och sen packa det sista så jag slipper stressa i morgon.
Nästa gång jag skriver är jag hemma vid min "nya" data! hehe min pappa har köpt en ny så ska få hans gamla Mac Book Pro :D

Bild som jag tog i förrgår har jag för mig! :)


Hos mormor

Just nu befinner jag mig hos min mormor i västergötland, vi kom hit vid halv tolv i går kväll och kommer åka hem efter frukost imorgon. Idag ska vi ut på en liten utflykt så jag skriver mer och lägger upp bilder när vi kommer tillbaka.

Det visste ni kanske inte heller?

Fem saker ni inte visste om Lina!1. Hon är riktigt envis och har alltid rätt!

2. Hon släpper inte in vem som hällst i sitt liv men när man är inne så kan man lita på henne till 100%

3. Hon är knäpp! (verkligen!!)

4. När hon är glad så blir alla runt om henne glada, på så sätt är hon en sol ståle!

5. Efter två veckor utan Lina så blir man ganska utråkad, fråga mig! Jag vet!


GrytaSödergård

Tänkte berätta lite snabbt om hur allt ligger till och så att ni får en liten inblick ur hur vi verkligen har det här i vårat stall!

Till att börja med kan jag berätta att gården heter Gryta Södergård och ägs av Per & Anna, som är Irma och Mirahs föräldrar. Här har de på somrarna ridläger-verksamhet men även på andra loch och vissa helger så kan man boka in sig för att komma upp och bara mysa i denna härliga stall-miljö. Gården består utav ett stort stall med 18 vanliga boxar och 2 föl boxar, en spolspilta , gödselstack , fika rum , foderkammare, ''hall'' där vi har våra skåp & förvarar alla våra saker , samt 2 st sadelkammare. Över stallet finns en loge där vi samlas och äter tillsammans med ridlägerbarnen och om det är något speciellt event med klubben m.m .Bredvid stallet har vi en lokal där Candy's Ridshop just flyttat in och den lokalen ska uppgraderas så den blir minst dubbelt så stor! Nästintill den har vi den så kalalde lägenheten som består av 2 våningar. På undre våningen är det ett kök och ett badrum med dusch & WC. På övervåningen är de indelat i 3 olika rum. 1 stort rum där vi har 3 våning sängar + 1 enkel sedan. Sedan mitten rummet där vi ledare brukar sova. Och till sist lilla rummet som består av 2 dubbelsängar! Här bor bla. ridlägerbarnen och familjer som hyr in sig!

Det finns även ett stort bostadshus där familjen Westerlund bor , samt minst 40 hektar med mark och otroligt fina ridvägar samt hagar man bara kan drömma om! Volten har bra underlag men är dessvärre ganska liten kan inte säga vilka mått den har men den fungerar iallafall. Till hösten planeras det både att byggas ridhus samt bygga ut volten!


Det här var lite om hur vi har det, tänker lägga in ett till inlägg senare om hur många hästar och ponnyer vi har. Låter det intressant?!

Det visste ni inte!

Fem saker som ni inte visste om Emma!1. När hon går runt själv i stallet eller inne så går hon alltid runt och nynnar eller sjunger! Det är jätte mysigt.

2. Hon är alltid possitiv och glad!

3. Om du någon gång ska köpa en bok om hur en vän ska vara så se till så att Emma har skrivit den! Hon är nämligen expert inom ämnet!

4. Hon älskar godis! särskillt allt med cola smak

5. Hon är inte så blond som man tror faktum är att hon är väldigt smart!


Fredag!

Äntligen Fredag, superskönt för min del! Ikväll så ska jag ta med mig Jennifer upp till stallet och eftersom Westerlundarna ska iväg så ska vi bo i lägenheten för natten! Jag har packat allt ihop och kommer ha med mig datorn men får se om jag får igång internetet när jag väl är där! Vi har iallafall planerat att hinna rida minst 1 häst var och kvälls fodra ikväll samt morgonfodra och släppa ut imorgon, så de kommer bli en tuff helg!


[ Jennifer och jag hade lite kul igår med kameran och min ursnygga balkong, visst blev de bra?! ] 

Nu ska vi röra oss mot skolan och först ha idrott sen gå på studiebesök, direkt efter det rullar vi upp mot norrtälje för att fixa oxh trixa ihop det sista! Denna dag kommer bli riktigt Awesome om den blir som de känns, woho!


Till mormor

I helgen ska jag till min mormor i Mariestad så det blir lite dåligt med uppdatering från mig men jag ska nog kunna låna en dator och blogga lite iallafall. Vi åker vid 5-6 imorgon så då hinner jag nog rida några av hästarna innan, jag kommer hem igen på eftermiddagen på Söndag så det blir ridning då också! Eftersom Lina är borta också så får ni stå ut med Emma! Hon är faktiskt inte så jobbig som man kan tro den där Emma.Här är en bild från sist jag var hos mormor, jag bloggade faktiskt mitt första inlägg där!


Nya inköp!Nya benskydd till Cakan från Herve godignon. Jag köpte dem så klart i Candy´s! och de blev mina för dryga tusen lappen, jag är jätte nöjd, ända felet är att de bara fanns i svart och Cakan har brun utrustning.

(tyvärr har jag ingen bättre bild, den är tagen med min mobil)


Dagens ridpass

Cakan
Jag och Mirah skrittade ut tillsammans på Cormack och Cakan i skogstorp. Cakan var jätte duktig och väldigt lugn, hon tittade och frös fast i marken några gånger men det var allt, hon börjar vänja sig vid att gå ut nu!

Toppa
Jag red på samma ställe med Toppa men med henne så blev det även trav och galopp på de ställena där det var bar mark. Hon var lite mer spänd än vanlig och hade väldigt studsig och kort galopp idag, jag jobbade lite med det genom att korta och länga den så på slutet blev det bätte. På vägen hem var hon jätte lugn och fin!

Garlic
Jag red även Garlic i Skogstorp idag, det är den bästa vägen att rida på. Han gick jätte bra på vägen bort, jag jobbade mycket med att korta honom och det blev mycket tempväxlingar. När jag vände så blev han väldigt pigg och började studsa, han gjorde ett hopp upp i luften men när jag då blev arg på honom så slutade han direkt! Duktig ponny!!


Besökare, helt otroligt!

Även fast varken jag eller Irma har kunnat eller haft orken till att blogga ordentligt på några dagar så visar statestiken fortfarande på att ett jämnt antal unika besökare varje dag kommer tillbaka och kollar in bloggen. Helt galet vad bra ni är , Vi lovar att det kommer komma massor med roliga och carierande inlägg nu när isen smälter och vi kan blrja rida ordentligt igen. Sen att Lina kommer hem gör så att det bara kommer at tkomma mer och emr update då vår tredje 1/3 kommer hem så blir vi hela igen!

We promise, we will be back!


look at the stars, look how they shine for you and everything you do! ♥


kommer ni ihåg?Första riktiga designen hihi! :)

sa jag just, hemlängtan?

Sådär ja, vi kör en liten update från andra sidan jorden!
Hoppas ni har det bra hemma! Har hört att våren verkligen är påväg nu? Hoppas det är så för det skulle vara så otroligt skönt att komma hem till Sverige då. Med mig är det väl helt okej, just nu är jag trött på göra samma saker varje dag. Med ett annat ord kan man säga.. Hemlängtan... Tragiskt att behöva nämna ordet men that's it! Speciellt vid vissa tillfällen nu så känner jag bara att jag verkligen behöver mina tjejer. Ni vet, sätta sig ner och snacka om alla sina små tankar. För det behöver man. Det behöver jag just nu. Jag behöver Irma och Emma helt enkelt. Men snart är vi samlade igen och ni anar inte hur mycket jag längtar tills på måndag när jag får träffa dem! Känner jag mig själv rätt kan jag säkert börja gråta av lycka för sådan är jag.

Menmen. Ikväll ska vi bara chilla här i Nai Yang, äta mat gå lite på stranden, kanske en massage eller något? I morgon ska vi åka i till Patong och shoppa det sista. Vi var där igår och gick på bio. Riktigt nice! Sen i övermorgon så blir det packa packa hela kvällen för att på söndag dra oss mot flygplatsen vid 10 på morgonen.
Sådär ser mina sista dagar ut i Thailand och det ska bli skönt att komma hem till mina bästa vänner, vanliga rutiner och inte minst min älskade lilla ponny prinsessa!
Tidig Torsdag!

Nu är klockan run 10.20 och jag har hittils hunnit med att :

 • Morgonfodra
 • Ta ut hästarna i stallet
 • Ridit Sten
 • Ridit Komplett
 • Mockat Stens gamla box
 • Mockat Stens nya box!

Bra va? Jag har även hunnit käkat frukost och sitter nu ombytt och klar för att snart dra till bussen. Har tänkt att jag ska plugga lite MatteB sista minutrarna och även på bussen. Idag kommer Jennifer hem till mig så ska vi gå igenom lite skolgrejer och plugga massvis.. Fast det kommer nog mest bli att vi chillar i soffan!

Sten red jag ut barbacka på och jobbade mest med min egen känsla, att allt skulle flyta på och kännas bra! Vilket det inte gjorde.. Elelr jo så hemskt var det inte men ajg spänner mig fortfarande alldeles för mycket när jag rider ut. Idag berodde det nog ganska mycket på blåsten och att jag är trött som ett svin.
Komplett red jag en sväng ner mot skogstorp på. Vägen där har nästan helt tinat upp så där det itne var någon is gick det till och med att gallopera en bit på! Så vi tog en galopp v.ända sedan vände vi och hon taktade hela vägen tillbaka. För att jag skulle minska taktandet så gjorde jag en del halter och små volter på vägen vilket faktiskt hjälpte och till slut kunde hon skritta hela sista 100 meterna hem! Riktig pärla till häst den där Komplett, henne får Irma hålla hårt i.Vintrig bild på mig och mina favorit killar, Sten & KissMe De Gennes!


Riktig heting

fett snygg

Emmas vecko schema!


Kvällsjobb

Nu har vi ridit alla våra hästar och ska ut i butiken för att hjälpa Anna plocka upp och prismärka massa nya grejer som kom från mountain horse idag! Supersnygga ridbyxor och västar samt riktigt snygga tävlingsgrejer! :D Superkul att hjälpa till med sånt här, hörs senare ikväll!


DåligDag

Kan ni känna iblan hur livet går från toppen till botten på bara några få sekundeR? Så var det för mig idag. Det blåste ute, var mulet väder, isigt exakt överallt och pricken över i:et så kom det hur mycket bilar som helst på vägen idag när jag red. Vissa dagar orkar jag bara inte vara den där positiva Emma som alltid tycker att allt går bra och är nöjd. Idag red ajg som en kratta, Var allmänt nere och bara vill sätta mig med Irma & Lina och snacka.

Dålig Dag.


GG´s Hissar

Super bra päls glans med silicon i! Dock ska det vara Man oc svans glans inte Pälsglans den är inte lika bra!Dagens ridpass

Idag fick mina hästar stå eftersom jag är hos Matilda, så idag red jag istället på hennes hästar.

Bonny & Vince
Vi började med att rida hennes D-pnnyer, Bonny har hon lånat av oss för att rida till och tävla. Jag började med Vince men fick sen också rida Bonny en stund. Tildas volt är helt fri från sö och is så idag ställde vi upp två hinder och hoppade lite. Bonny stuttsade lite med Tilda och gjorde nått litet hopp men annars så var hon jätte fin! Vince skötte sig super och båda är så klart super roliga att rida!

Vi tog lite kort när vi hoppade så de kommer ut imorgon eller Torsdag

Bisse & Epok
Vi red ut tillsammans på Tildas C-ponny Bisse och en 6-åring som står i deras stall som Matilda rider ibland. Jag red Lilla Biss som gick super bra!


Uteritter!

Imorse hann ajg med att rida både Sten & Rudy innan jag skulle springa till bussen som gick kl 11! Red ut en sväng på båda två och klarade till och med av att trava Sten ute, ensam! Jag är så feg haha, Rudy traskade på som vanligt och är en riktig liten pärla! :) På Söndag kväll kommer Lina hem igen så då kommer hon nog bli glad! Imorgon kväll kanske jag & Irma ska iväg och träna hoppning för Cattis, men de är inte 100% klart ännu.

En annan grej som är 100% klar är att pappa ska köra Sten & Rudy till tävlingen på väsby, ska bli jättekul att ha han med mig för de är inte ofta han hinner!


Denna går på repeat i min skalle just nu, I can't get enough!


Emma idag

såhär snygg var jag idag, imorse åkte vår-västen på och jag frös inte ett dugg! WOHO!


Hos Matilda

Idag kommer jag (Irma) att spendera resten av dagen och kvällen med Tilda hos henne. Vi sak snart gå ner till stallet och rida hennes hästar, vi ska även hoppa lite. Men först ska vi orka resa oss från verandan där vi sitter och solar nu! Jag lånar Tildas dator lite senare ikväll och skriver lite mer.


Något jag saknar i stallet!

 

Önske tänkande men planen är att vi ska ha ett stående på våran mark nästa vinter!


Lite uppdatering från andra sidan jorden

Jag har inte hört av mig på några dagar men jag är ju faktiskt på semester!
De senaste dagarna har spenderats ute på havet, byte av hotell och ställe, solat,solat,solat, badat,badat!
Nu är vi i Nai Yang som ligger ändats 10minuter från flygplatsen. Vi har varit här sen i söndags och stanar tills på söndag när vi ska åka hem. Vi bor i en mini svit. Super fint och jätte bra hotell. Kanske lite stort för min smak men ändå väldigt mysigt och bra service osv. De senaste eftermiddagarna har det regnat och åskat massvis. Även idag från ca 4 så regnade det men nu har det nog slutat och vi ska väl snart ge oss ut och äta lite middag. Shopping och annat finns det inte mycket till här men det är lite skönt med några dagar då man bara kan slappa och slippa stressa sig igenom kvällarna. I morgon ska vi åka in till Patong och shoppa det sista sen behöver vi inte åka in dit mer och det ska vi inte heller göra. Skönt tycker jag. Sen ska det faktiskt bli skönt att komma hem om 5dagar. Lite hemlängtan har man ibland.
Men ni får ha det så bra så får vi se om jag hör av mig något mer eller om det inte blir förens jag landar hemma i Sverige.

vi kör lite ego style!


Vad tycker ni?nu kör vi gång ännu en vad tycker ni, denna gång är det Irma & komplett!´som ska bedömas!

Nu får NI chansen att bedömma oss, istället för att vi ska göra som andra bloggar och bedömma era bilder. Vi vill ha ERA åsikter så skriv exakt vad ni tycker och tänker om ekipaget ovan! Ponnyn kanske arbetar för lite med bakbenen? Ryttaren borde räta på ryggen? Matchningen var skitful? Eller var de bara jättebra? Säg nu vad ni tycker!

Dagens citat

"Sten fäller inte han bara tappar päls"

HAHA så blond Emma!!


Dagens aktivering, eller ja skritt-tur.

Då volten och alla bbra ridvägar fortfarande har ett tjockt islager över sig så gick det absolut inte att rida någonstans! Vi båda hade 2 hästar som verkligen behövde ridas så det fick bli två ordentliga skritt-turer bort förbi våra sommarhagar! Asfaltsväg hela vägen dit och tillbaka så idag blev det verkligen bara skritt. Emma red Sten & Rudy & Irma Garlic och Cakan!

Idag var det ljust ända tills vi kom tillbaka med våra sista hästar, alltså ända till klockan 19.00! Så skönt att både ljuset och vädret börja vända mot det normala igen och snart när vi ställer om klockan 1 timme framåt så går det mot ännu ljusare tider, WOHO! :)

I sommar ska vi rida långritt minst 1 gång i veckan, som vi gjorde här på bilden sommar -2010!


Sten har gjort det igen!

 

Ännu ett tecken på att vår lille Stene har nått spår eller ursäkta mig ett rejält spår av ADHD i sig! Idag när jag kom in efter ridpasset så hade han tagit sönder sin boxdörr, igen! Detta är då inte första, andra utan tredje boxdörren han pajjar inom detta år! haha! Hoppas min '' boll'' kommer snart så han inte tar sönder hela stallet. Nu står sten bredvid Garlic så får vi hoppas att han räcker som leksak för en stund!

 


gladgladglad!
Pratade nyss med en tjej över internet och nu håller vi GG's på med en liten idé vi spånat på jättelänge, äntligen ska de bli av! Vad tror ni de är?

Hemskheter inom ridsporten..

[ Detta inlägg skrev jag i början av november och slänger in det igen bara för att påpeka hur viktig säkerheten verkligen är. Det är hemskt hur mycket händelser som skre bara för att man inte tänker lite extra.. ]


På senaste tiden har olyckorna inom ridsporten inte bara gett rubriker i Ridsportstidningarna, utan de har nu även lett ut till de större medierna utanför hästvärlden. Först och främst har vi 7-åriga Alva som blev ihjältrampad under en ridlektion , sen även den 17-åriga tjejen en bit utanför Eslöv som en dag hittades död i ett ridhus. Och under de senaste åren har de skett ett stort antal olyckor inom hästsporten där skadorna både varit minimala och varit så grova att de lett till döds..


Det är så enkelt att något sånt ska kunna hända. Det är levande varelser vi håller på med, inga robotar eller maskiner som alltid går som de ska. Hästar har egen vilja, en enormt stor egen vilja! Såklart en människa kan bli livrädd för någonting och hoppa till, varför kan inte lika gärna hästen det då? Svenska ridsportsförbundet fixar krismöte om detta och frågar sig hur allt detta kan hända? Men svaret är ju redan så enkelt.

Inom ridsporten så står man för sin säkerhet till mestadels av sig själv. De har blivit obligatoriskt inom fälttävlan med både hjälm och säkerhetsväst, Dressyren behövs bara hjälm och i hoppningen ska man ha både och tills man fyllt 18år och lämnat ponny-stadiet. Allt som allt så är det lag på att alltid rida med hjälm, även om de bara är en skritt-tur till och från hagen. Att aldrig rida själv är ett ytterligare alternativ till ökad säkerhet. Det är mycket bättre att rida ut med en kompis , eller bara någon som går bredvid. Samma i ridhuset, försök alltid ha någon runt omkring dig. Det är på dessa sätt som vi utövarna inom ridsporten kan försöka att minska och utesluta olyckorna inom ridsporten..

Ingenting kan göras för att eliminera olyckorna helt och hållet. Det enda vi alla kan göra är att tänka säkerheten framför allt. Det är jättehemskt när olyckor sker och självklart så lider jag med familj och anhöriga till alla  som  omkommit eller skads inom häst-sporten och det var i grund och botten därför jag skrev det här inlägget. För att framföra hur viktigt det verkligen är med säkerheten.

 


nästan där..

Nu har jag nästan bestämt mig för att köpa en kavaj inför årets tävlings säsong! Då är den stora frågan bara vilken?!..


3-dagars vila..

Ajdå nu blev de så att Sten har fått 3-dagars vila istället för bara två, men det blev så sent så om jag skulle åkt upp till stallet igår skulle ajg vara framme vid 11 = att han endå inte skulle blivit riden så pass sent.. Så idag får vi se vad busen har lust med! Har iallafall packat alla mina saker och sitter just nu och pluggar matematik B plus att jag skriver med Lina som är i thailand!

 

Vi har nu planerat in 2 tävlingar i April som vi ska åka på tillsammans , första stopp blir Väsby den 3:e April och sdan 9:de eller 10:de April på Sollentuna! :)


nu har de överträffat sig själva..Pratade nyss i skype med Lina när jag hörde henne nästan dö av skratt, då hade hon hittat denna skön het ifrån Horze! Förstår ni att det är en ridhjälm? Som inte bara ser hur kul ut som helst utan kostar 149:-, hur säker kan den vara? haha! Ett gott skratt förlänger livet! :')

Tävling på Södertälje

Hela söndagen har jag varit med Andreas på tävling i Södertälje! Det var allsvenskan div I för han och hans lag Nyby Torshälla. De slutade på en 4:e plats av jag tror att det var 14 lag startande, superbra! Slänger in några bilder :)

 

 

 

 

 


.

Jag har tyvärr ingen dator att skriva på så det blir ingen med update för mig idag, det här inlägget har tagit ca 15 min att skriva och det funkar inte att lägga upp bilder men jag skriver mer imorgon!

Dagens skräck i punkter

 • Hur ska vi få på en häst som inte vill bli lastad?
 • Mirah hade aldrig kört transport förut!
 • Vi hade ingen vägbeskrivning, hur fan ska vi hitta? (vi lyckades bara köra fel en gång)
 • Intruz gillar inte att åka transport. Han har klastrofobi.
 • Vi kommer bli sena.
 • Vi är "bara" två timmar tidiga.
 • Intruz kommer kasta sig ut eftersom vi inte har en lång bom att åka brett med.¨
 • Jag tror jag har glömt nummerlappen
 • Vad har han för nummer.
 • Shit jag startar snart!!!.
 • Men åh när får jag gå in och rida fram.
 • Jag kommer spy
 • Jag kommer svimma.
 • Kan jag inte bara få gå in och få det överstökat.
 • jag ångrade mig! Kan vi åka hem?
 • Jag kan inte pogrammet!
 • Han kommer bli jätte spänd!
 • Jag får inte glöma pogrammet!!
 • Snälla, snäll jag vill inte komma sist.
 • Om jag får mindre en 5 på sitsen så dör jag.
 • Är det inte min tur snart?!?
 • ÅH äntligen är det över! Men hur ska vi få på hästen igen?
 • Och hur gör man om chaffören aldrig har kört släp förut och inte har en aning om hur man backar?
 • ALDRIG MER!!
 • Jag kanske kan starat nästa omgång också :)Resultat video och bilder kommer senare när jag har fått tillbaka min kamera sladd från min kära syster, det blir troligtvis imorgon. Nu ska jag lägga mig i soffan och sova min rygg har nämligem inte inte mått så bra idag, den var inte så sugen på att tävla.


Kavaj vs tröja?

Jag har alltid tyckt och sagt att jag tycker att de är så mycket snyggare att tävla med t.ex kingsland eller Modern Horse tröja istället för kavaj , Men nu har både Irma och Lina fått mig på andra tankar! På ponny och iallafall mig på ponny kan jag abra täka mig i tröja. Tävlade en gång i kavaj och visst var de väl helt ok bekvämt men jag kände mig riktigt obekväm! Så vad tycker ni kavaj vs tröja?Intruz

Här är filmen från när jag red Intruz i onsdags. Jag ska tävla honom imorgon och ska försöka tänka på att räta upp mig, sträcka på mig, luta mig bakåt och inte höja skänkel mitt mål är nämligen att få en 7a på sittsen!
Dagens ridpass

Idag var det snorhalt överallt utom på asfaltsvägen så det var det ridvägen som gällde.

Toppa
Idag blev det en lugn men lång runda i solen, jag red henne i över en timme i skritt och lite trav på de ställen där snön låg kvar. Idag jobbade jag mest med framåt bjudningen i skritten, det blev mycke skritt halt och tempoväxlingar och som sagt på de ställen där snön låg kvar blev det även lite korta trav stäckor.

Intruz
Truzze red jag med Mirah och Cormack idag, Mirah red för första gången på två veckor. Jag jobbade honom på samma sätt som Toppa men slängde även i lite skänkelvikningar!


Det finns inte så mycke mer att skriva, det kommer någ bara bli lugn ridning för mig de närmsta dagarna eftersom det inte finns någonstans att rida.


Hippi och Pina löshoppar

I måndags var vi i ridhuset och hoppade Pina och Hippi. Båda två gick jätte bra men Pina är fortfarande lite osäker och vet inte riktigt hur hon ska göra så hon får ta Hippi som draghjälp, han har verkligen koll! och han tycker att det är superkul. Hippi hoppade på slutet 1,40 men tyvärr fick vi ingen bra film på det.19 Mars 2011

Idag är det som rubiken säger den 19 Mars, igår eftermiddag och kväll snöade det riktigt mycke här i Gryta och det ligger nu lite mer en 1dm snö på marken! Det gör inte direkt det hala underlaget bättre att rida på. Min rygg gör fortfarande ont men idag måste jag rida iallafall två hästar! Men det tar jag senare ikväll för nu på förmiddagen ska jag in och shoppa kläder, jag behöver förnya lite i min garderob! Jag slänger in lite tidsinställda inlägg under dagen! Och jag ska försöka se om jag kan slänga in videon när jag rider Intruz i ridhuset nånstans.


Fredag kväll!

Som jag skrev tidigare idag så är jag nu hemma hos Andreas vilket betyder att Sten frå stå för dan. Idag har vi bara tagit det lugnt och fixat lite smått i hans stall. Kanske ska ta oss ut och kvällsfodra ikväll får se sen. hörs mer imorrn, nu är det fredagkväll!


Den söta sidan av Garlic

En sak som gör Garlic unik är vad han gör när man ska tränsa, han tycker att det är hans stund och vill mysa lite extra då! För att göra det så lägger han upp huvudet på axeln eller i famnen när man tar fram tränset och han blir riktigt nöjd när man då börjar klia honom i pannan. Han älskar det! Nu har han även börjat göra det ibland när man hämtar honom i hagen, det är helt enkelt hans sätt att säga MYS MED MIG!

 

 

 


Klippa sin häst?

Nu när tränings och framförallt tävlings säsongen börjar komma igång igen så har jag verklgien blivit sugen på att klippa Sten! Rudy & Garlic är redan klippta men vi hann inte med Sten just då.. Så nu kommer dilemmat, hur ska man klippa? Det finna ju massor av olika varianter och jag hittade en grym sida som jag länkar här! där de står massvis om det, men vad är framförallt snyggast?

bilder och info här! :)

  


GG Gillar!

Mountain Horse Damridbyxa LaurenÄn så länge har jag dem i rött, blått och vitt! Men jag vill och kommer förmodligen att köpa även de bruna och de svarta. De ät helt klart mina favorit ridbyxor, jag älskar dem!! De är i ett jätte bra matrial och har en mjuk helskoning. Jag gillar den breda kanten upptill och säskillt att den blir högre bak, det är jätte skönt när man rider. Jag tycker att korset bak och märket med guldtext är jätte snyggt och det är även väldigt snygga fickor fram! Även Lina och Emma tycker att det är super sköna och snygga.
Ni kanske har märkt att Mountain Horse är ett av mina favorit märken?


Mina blå och röda!

 

 


Promenad

Igår tog jag en superlång promenad med Sten så han verkligen fick sträcka ut sig efter ridningen i ridhuset! Det kanske inte kom fram på videon men vi red säkert i över 70 minuter och Sten blev riktigt svettig! Så dan efter fick han ta det lugnt, gick en 30-40 minuter bort mot båra sommarhagar och gud vad jag saknar att ha hästarna där. Stora ängar fyllda med gräs och skogs dungar här och där. Just nu är de heltäckta med snö och man vill bara gå i Idee..

Idag Fredag får Sten vila för jag hinner tyvärr inte upp till Gryta. Gårdagen spenderade jag hos Johanna på Ekerö och ikväll ska jag till Andreas så nästa gång jag tar mig till stallet är på Söndag. Får se om Irma kanske har tid och ork över någon dag för att motionera lite på min lille kille annars får han 2-dagars vila! .... vilket betyder att han kommer vara cccrazy på söndag, -ajdå..


hihi Stens mat och sov klocka!


Mysig dag

Nu har man kommit in på hotellrummet, duschat och fixat på sig lite kläder.
Idag for vi iväg till Liaem Singh igen, hehe. Vi blev bara där till ca 14. Jag gik och la mig vid poolen i 1 och en halv timme sen när vi kom tillbaka hit. Vädret har varit super idag. Strålande sol med mycket vind. Skönt när det svalkar så man slipper ligga och bli hur varm som helst i solen. Ikväll tror jag att vi ska ut och shoppa det sista som vi kan tänka på nu och sen såklart äta middag. Jag har önskat Savoy ner mot stranden och det ska det bli. I morgon ska vi troligtvis ut på en dagskryssning. Hoppas det blir av för det skulle vara super mysigt. Jag tänker dessutom på alla fina foto möjligheter jag skulle få.
Nu ska ni få några bilder från idag!

Internet är så segt att jag vill döda det!!! Så det blev bara en bild idag.

En riktig ponny!!

För oss GG`s så är en riktig ponny en liten rund fluffig sak som är riktigt envis! Jag tycker att det är ganska tråkigt att man inte ser de envisa russen och liknande så ofta på tävling längre. Jag tycker inte att en B- eller a-ponny ska se ut som en storhäst! Det har vi tillräckligt av!


En riktig ponny?? Vad tycker ni?

 


Mot praktiken!

Nu ska jag åka iväg till praktiken hos Anna-Karin! Jag kommer att vara fram där 09.14 och är hemma igen runt tre. Då ska jag rida lite om min rygg pallar det och senare ikväll vid sextiden så ska jag till min systers skola för att se några framträdanden! Det är så min dag kommer att se ut och som ni kan se så är jag ganska så upptagen men jag ska blogga så mycket jag kan endå!

Förhoppningsvis hinner och orkar jag rida min prins idag! men Intruz är viktigare just idag

 


Dålig uppdatering

Det har blivit lite dåligt med uppdateringen idag. Emma har suttit på bussen halva dagen och jag har haft så ont i ryggen så jag vill hällst bara ligga i sängen och klaga. Förhoppningsvis så blir det bättre uppdaterat imorgon!


Svar på kommentar!

När man praoar hos er får man bo på gården då?

svar: Ja om allt funkar bra! Om man bor lång bort kan det vara bra, dock måste man betala lite för maten. Man får bo antingen i ridlägerboendet eller i vårat gästrum.


Emma och sten 16 mars


Ridhusbilder


Sen finns det 200 bilder till men tyvärr så såg de flesta ut såhär, ur fokus och suddiga. Man abra jippi!Årets föl u. Caramell

I år kommer det bara ett nytt föl till Gryta Södergård, det blir ett föl u. Caramell e. King Louie. Caramell köptes in som gårdens första avelssto, hon hade aldrig tidigare tävlat men har dubbeldiplom som 3-åring! Efter det har hon bara gått som avelssto. Hennes tidigare föl hos oss är Cakan, Calle, Pina och Royne. Alla tre är väldigt fina med bra steg och stor galopp. För oss spelar det ingen roll om vi får ett sto eller en hingst eftersom Caramell har fått två fina avkommor av varje. De är möjligt att det här blir Caramells sista föl eftersom hon blir 21 i år är hon inte längre någon ungdom!Caramells första tävling med Mirah


Cassis Royal "Royne" Caramells yngsta avkomma f- 10


Oaktiv dag idag!

Idag kommer nog jag (Irma) inte att vara så aktiv, min rygg har nämligen blovit mycke sämre, idag har jag tillomed svårt att gå! Jág ska till praktiken senare idag men jag ska inte rida nått utan det blir bara stall arbete idag. Vi får se om jag klarar av att rida alls idag, isåfall ska jag ta med Intruz och Cormack till ridhuset och de andra får vila för idag vill jag bara ligga kvar i sängen!

Föresten så bokade pappa och mamma en resa till oss i April igår! Den 9 April åker jag iväg till Nice i Frankrike över en helg! Måste passa på att tacka min fantastiska mamma som alltid ställer upp och kör mig till träningar och tävlingar!Hit sak jag!


Sjuk i Thailand; Check!

Igår när jag skulle och orkade blogga så dampade blogg.se och jag kom inte in..
Men de senaste dygnet har väl inte varit någon höjdare. Igår morse mådde jag lite halv illa men tänkte att, äsh va fan. Så vi åkte iväg till Liaem Singh men blev inte där så länge då jag började må jätte illa. Vi pallrade oss hem till hotellet och jag låg i sängen hela eftermiddagen.. Tills jag blev magsjuk. uuueeek! Det var inte direkt det man hade planerat va? Men blev underkvällen mycket bättre och nu mår jag nästan som jag gjort innan. Har bara lite svårt att äta men det förstår man väl. I dag stannade vi vid poolen ifall jag skulle bli dålig igen men det tror jag inte att jag blir, eller jag hoppas i alla fall inte det. Ligger faktiskt vid poolen nu med datan. Ska göra en skoluppgift tänkte jag. DUKTIG LINA!

hamnar väl i den lilla jaccuzin sen ;)


Irma och Intruz idagIrma
Ridbyxor: Mountain horse
Tröja: Jacson
Piké: Tommy Hilfigger
Väst: Mountain horse
Stövlar: Supreme high rider
Hjälm: Back on track

Intruz
Täcke: Newmarket Rambo
Schabrak: Showmaster
Lindor: schockemöhle


Super bockaren Stone!

Ridhusridning idag = hoppning, super kul! Jag var stel och livrädd hela början av ridpasset och Sten bockade som en galning. Så nu ahr Amanda fått sätt den ''Elaka'' versionen av mig haha, när jag sätter Sten på plats och bara lackar ut totalt.. Red dressyr och jobbade massor med at than skulle gå som jag ville , sen efter ett tag började vi jobba på galopp bommar som vi sen höjde upp till en 3-studs. Han kändes riktigt fräsch och het på hinder idag, vilket är superkul nu fattar jag att han kan gå hur långt som helst! Krävde inte så extremt mycket ut av honom på studsen utan ville mest kunna kontrollera tempot och få honom att använda sig av hela kroppen och inte bara slänga sig över hur högt som möjligt, för det vet jag redan att han kan!
Så vi hade alltså en 3-studs på ena lång sidan och på andra ett räcke där vi hängde fram en mur-matta. Då kan jag ta fram en annan sak som jag verkligen hatar, räcken! Jag klarar inte av att komma från en lång galoppsträcka ochs edan hoppa ett ensamstående räcke, då dör mina nerver.. Både på tävling och träning! MEn iallafall rullade på några gånger och slutade med att jag tog både studsen och räcket som en bana. Höjde upp en sista gång i slutet och det var faktiskt 1.15-1.20, vilket jag absolut inte trodde att de var! Blev lite chockad ehehen, men allt som allt så skötte han sig fint. Det går faktist bättre när han bockar för då börjar jag rida , på riktigt.

 


Dagens ridning

Cormack
Jag tog upp honom och red på volten tillsammans med Emma och Rudy. Han gick jätte bra! Han var väldigt lugn och fin och jobbade på i bra form. Jag jobbade mycket med en övning som jag rider ofta, nämligen att rida en åtta över travbommar, jätte bra för att lösgöra hästarna och få dem att komma igång med bakbenen. Jag brukar även öka och minska volterna och lägga in lite halter. Det var tyvärr för halt för att galoppera på banan idag men jag galopperade lite på vägen som går upp till stallet fram och tillbaka. jag ville göra av med lite enegi eftersom jag ska åka till ridhuset och hoppa för första gången på honom imorgon!

Intruz
Vi åkte iväg med Sten, Garlic och Intruz till ridhuset idag så att jag kunde jobba igenom Truzze ordentligt innan Söndag! Han ska även med imorgon när jag ska dit med Cormack så att jag kan rida pogrammet lite. Intruz skötte sig jätte bra idag och ridningen känndes bra det finns såklart lite att jobba med tex hans form som är lite för öppen och min sitts (jag blir lite för framåt lutad ibland och lyfter skänkeln lite), jag ska försöka tänka på det på Söndag!! Annars så gick han jätte bra!

Garlic
Amanda red honom i ridhuset idag och hoppade även lite, det gick jätte bra!

De andra fick vila idag!

Dags för storhäst

DEt har börjat bli dags fö börjar mig (Irma) att börja tänka på storhäst köp! Det här är mitt sista år på ponny men jag räknar med att börja tävla häst redan i år! Vi har ring på många hästar och varit och provridit en och det finns många intressanta. Jag har egentligen ingen check lista på hur jag vill att min häst ska vara, det ända är att den inte får vara äldre än 13 år, den ska ha mycket kapacitet och den får inte vara allt för dyr. Om det är en lite äldre häst så vill jag att den ska ha tävlat minst 120 med bra resultat men det är inte så viktigt på en yngre häst, är den äldre än 11 så vill jag gärna att den ska ha tävlat 1,30. Men det absolut viktigaste för mig är att kemin stämmer! Det ska vara en häst som jag trivs med och kan utväcklas med, en häst som är rolig att rida varje dag!!

Självklart så har jag även små önskemål om hur hästen ska se ut och vara också men det är inte så viktiga! Den får gärna vara mörkbrun, svart eller gråskimmel. runt 1,65 hög, pigg och framåt, hoppa med mycket kraft och rygg och det får gärna vara en högrest häst med långa smala ben. Jag har heller inget problem med en häst som har mycket humör eller gör glädje språng, det tycker jag för det mesta är kul! Men man vill ju inte ha en häst som bara bråkar.

Har ni nått tips på hästar så får ni gärna höra av er!


Amanda och Donna

Om ni har läst bloggen tidigare så kanske ni har sätt att Amanda står nämd ganska ofta! Amanda är här och har prao i två veckor, hon har också varit är tidigare på ridläger två gånger (en av gångerna red hon Garlic) och så har hon varit här vissa helger och det kommer hon även vara i framtiden så hon kommer nog nämnas fler gånger!
Med sig har hon sin foder häst Donna som är det sto f-94 korsning halvblod/arab, jätte fin! (och trevlig att rida!). Amanda är 15 år och bor i Sorunda. Kan ni gissa favorit hästen i Gryta? GARLIC så klart!!!
God morgon!

En vanlig onsdagsmorgon, upp 06.30 ta bussen som går 07.30. Slutar sedan skolan vid 13 och tar bussen till stallet 13.20. Men i eftermiddag ska vi nog ta och åka iväg till ridhuset, vilket ska bli superkul! Dock äringet 100% bestämt än men tror det ialalfall. Det blir superbra då jag och Sten får chansen att hoppa lite mer. Funderade på en 3 studs på ena lång sidan och sedan en kombination räcke-oxer på andra så man kan variera sig och rida som en åtta. Vad tror ni?


 skola sen rida i ridhuuuusssss


Tammers robin hood

Lina hade en medryttar häst hos oss tidigare som heter Tammers Robin Hood och kallas Robban och jag såg faktiskt honom idag!.. nästan. Han hette 2877 och var en ung tjur på 5 månader! De var jätte lika!


Kan det vara 2877?? Nehe nu var det BobVäsby , check!Börjar med en mjukstart på tävlings säsongen med en LD+5 och LC, [ efter många om och men med transport problem och lite saker som kom emellan så blev det så att ajg anmälde mig till L:C &  L:B istället! ]
det roliga med den här tävlingen är att alla vi GG's ska åka tillsammans och att på Väsby ridklubb står några hästar som Gården haft tidigare!


5 punkter som beskriver mina hästar!

Garlic
Perfektionist, allt ska vara gjort på hans sätt!
Mysig, älskar att bli borstad och myst med.
Trygg, Han är otroligt trygg att rida på.
Stor galopperad! , de som aldrig har ridit honom håller på att flyga ur sadel när han tar första galoppsprånget.
Ärrad, det märks på honom att han har varit med om mycket i sitt liv, både bra och dåligt.

Toppa
Envis, som tusan!!
Lite lat, det märks inte alltid i tempot men hon orkar bara inte ibland, det blir bättre och bättre hela tiden. vi har alltid sagt att hon aldrig kommer funka på ridskola eftersom hon nog lätt blir "avtrubbad".
Vacker, hon är väldigt vacker att titta på men det visar sig tyvärr inte så bra på bild.
Bestämmd, det hör med att hon är envis.
Trygg, precis som Garlic så är hon väldigt trygg att rida på!
Cakan
Känslig!, hon är väldigt känslig för alla hjäper.
Vapig, det märks på henne att hon är unghäst.
Krutpaket, ibland är hon en bomd när man rider men hon exploderar aldrig.
Älskar att hoppa, det är det bästa hon vet!
Lite blyg, när hon var liten var hon väldigt skygg men nu när hon hanteras varje dag så har det blivit mycket bätte men hon tycker att det ärlite jobbigt med många människor.Komplett
Känslig, både i hanteringen och ridningen.
Hoppar allt! , när hon stannar ta jag ut vetrenären och kollar om hon är halt!
Kraftig, hon är kraftigt byggd och det känns när man rider.
Lätt i handen, man har nästan ingen tygnd i handen när man rider henne.
Vacker, hon är vacker på ett annat sätt en Toppa, hon är häftig men vissa tycker att hon ser ut som en ko!


Dags att dra ner?

Något som jag har funderat mycket på den senaste veckan är om det kanske är dags att dra ner på tävlingar för Garlics del. Det känns som om han inte tycker att det är lika kul längre och det är ganska krävande för en 21- åring att hoppa runt på en LA bana. Jag har fått några bra banor i LA men det jobbet som det har krävts av mig känns som om det är för mycket, man vill ju att hästen ska vilja hoppa! Det kanske skulle räcka för Garlic att hoppa runt på lokalt och kanske tävla nån regional ibland. Dock vet jag inte vad skulle bli av med honom då. Jag vill ju inte hoppa lokalt! och om ett år får jag inte tävla ponny längre. Hos oss finns ju alltid allternativet att ha hästen som lägehäst men Garlic vill ju träna och tävla! Därför har jag börjat fundera på att sälja min prins, om det skulle varaa en liten duktig tjej som ville ha en gammal läromästare och kunde erbjuda honom ett bra hem så skulle jag nog inte tveka även omdet svider. Även om jag skulle fortsätta rida honom nu så ska jag ändå lägga ner mer tid på storhäst nästa år och då kommer Garlic hamna i skymmundan och det vill jag verkligen inte! Jag får helt enkelt se vad som händer med honom, inget är bestämmt än!
Skolan

Idag kom jag hem lite tidigare från skolan så jag ska skynda mig ut i stallet nu så att jag hinner rida fler hästar idag. På hela förmiddagen idag var vi på studiebesök på en av Arlas mjölk gårdar, både jag och Lina går på Norrtälje Teknik gymnasium med inriktning Naturbruk! Men idag var ddt bara jag och Tilda där. Vi var på gården fram tills lunch och åkte sen till skolan där vi inte riktigt hade några riktiga lektioner, ganska soft dag alltså. Nu ska jag ut i stallet som sagt och försöka hinna med att rida tre hästar, vi får se hur det blir med det!

Jag och Tilda!


Licens, check!

 

 

Äntligen har pengarna för licensen kommit in det tog ett tag men nu har jag regional licens! :)


GrytaGirls

Nu är det nära!Ny hjälm!

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och bestämt mig vilken hjälm jag ska ha och till och med beställt in den! Här är den , kan ni gissa vilken?


Svar på tal

 

Svar!

Kul med kommentarer och jag gillar både bra och dålig kritik så tveka inte att kommentera ännu mer aom hur just jag ( EMMA ) rider! Till kommentar 1, mina läder är väl inte så extremt korta? de är mina vanliga läder och ja varför jag inte längt de och rider med dressyr läder är helt enkelt at tja gitne orkat gjort det haha! Så ska väl ta mig i kragen och börja variera melan mina ''hopp'' och ''dressyr'' stigläder. Dock hatar jag att rida i dressyrläder, haha!


Tävling i helgen!

I helgen är det dags för Vätö Ridklubb att starta Allsvenskan i dressyr på häst! Egentligen var det tänkt att Mirah skulle rida Intruz men hon har fått problem med ryggen och kommer inte kunna starta, så då faller det på mig! Jag ska alltså gå in och rida ett dressyr pass på Intruz och det är bara att hoppas att det går bra så att jag inte förstör för laget. För att se till så att jag inte gör det så ska jag hård träna den här veckan! Mamma har lovat mig att hon ska köra mig till ridhuset minst två gånger den här veckan så att jag kan jobba igenom honom lite!

 

Mirah och Intruz i sommras


A day on paradise beach

I morse bestämde vi oss för att åka iväg till Paradise beach och det gjorde vi. En väldigt liten strand som låg 20-30minuter sydväst om Patong. Stranden var jätte fin men jag gillar Liaem Singh bättre.
I går kväll när vi var ute på stan köpte jag min två pike tröjor från Ralph Lauren. Skit snygga att ha och rida nu när det snart kommer bli varmare ute. Köpte även iPhone skal till lilla Emma och ska köpa ett ännu ett till idag samt ett till mig också. Idag ska jag orkar köpa två par solbrillor åt Matilda och Irma också. Mycket shopping här!
Såg att kommentarerna har minskat.. Kom igen nu vi har ju endel besökare så sätt igång att kommentera nu! Mycket roligare att skriva om man får respons för det. Och som jag sagt förr, kommenterar ni hittar vi till er!Såhär lockigt blir mitt hår efter en dag på stranden.. Ser helt CRAZY ut!

Flyttning för skänkeln

Sten


Idag var det verkligen en isbana på volten, man kunde nog åkt med skridskor där. Det värsta var inte isen utan att Sten såklart gick igenom isen och under där var det massa vatten, kul! Så idag blev det ett skritt pass för mig och lille Stonie. Skrttade fram i 20 minuter och jobbade verkligen hela tiden. Började jobba med formen och sen flyttning för skänkeln , vilkiet gick super! Slutade med att jag kunde jobba skänkelvikning i båda varven genom halvt igenom! Supernöjd med min supersöta Sten!

såhär snygga var vi idag!
Stövlar: Tattini
Ridbyxor: Mountain Horse rida röd
Tröja: Ralph Lauren
Väst: Equilline
Hjälm: Tattini

Stolsits? i behov av sits-träning!

Sist när jag och Irma fottade när vi red insåg vi att jag har en tendens att få lite stol sits! Jag tycker de är mycket bekvämare att rida så som jag alltid gjort så när Irma bad mig flytta bak skänkeln en bra bit kändes det helt fel! Nu ahr jag hittat ännu en grej som jag ska träna träna och träna på vid varje tillfälle jag rider!

Tackar gud för kameran, utan dessa bilder skulle jag nog aldrig förstå hur stor skillnaden är!


Problem!

Efter att ha ridit fyra hästar idag så har jag väldigt ont i nackan och axlarna! Vilket inte är så bra för mig eftersom jag har haft mycke problem med min rygg tidigare. Jag hade tänkt rida Cakan också idag men jag fick skippa det och vila istället så att det inte blir värre! Om jag har tid i kväll så lägger jag mig nog i ett varmt bad och hoppas att det blir bättre då!


Garlic på Heby


Dagens ridpass

Komplett
Jag började med att rida henne på volten men hon var jätte pigg idag och då går hon bara och krullar ihop nackan och blir väldigt tung på frambenen, så istället fick det bli en uteritt! Jag försökte rida på en väg som vi  kallar slingan men det var för mycket snö så jag fick vända, jag kännde inte för att rida på vägen i runes kurva (Den ända vägen ute där vi kan galoppera och trava!) så idag blev det en skritt runda på asfaltsvägen. Jag jobbade lite extra med att flytta för skänkeln och jobba fram henne till handen i en lite djupare form. På väg bort från stallet så gick det jätte bra men på vägen hem gick hon bara och tacktade som vanligt.


Intruz
Jag och Amanda red ut tillsammans på Truzz och Bello. Båda två gick super bra! Intruz var lite lat idag och ville inte riktigt kliva på framåt men efter första galoppen blev det bättre och han lyssnade riktigt bra! Jag ska rida honom mycket den här veckan eftersom jag ska tävla honom på Söndag!! Men mer om det senare.


Cormack
Inte precis mitt bästa ridpass på honom.. Jag red ut själv för första gången på honom och på vägen bort gick det jätte bra, han gick lugnt och samlat och lyssnade bra på hjälperna. Men när jag skulle vända ändrades det ganska snabbt! Han började tackta direkt när jag hade vänt runt honom och försökte dra ner huvudet för att ta tygeln, jag skrittade en stund innan jag drev fram honom i nått som skulle vara en lugn trav, direkt så tar han bettet och sticker och när jag försöker stanna honom så gör han ett hopp och springer sen fortare. Jag lyckas tillslut korta galoppen men han drar iväg igen! Precis innan vägen tar slut och asfalten kommer så blir det lite större plats på sidorna av den smala vägen och jag lyckas vända runt honom på en liten volt och han stannar. Jag skäller lite på honom innan jag vänder hem och han skrittar lugnt hela vägen!


Toppa
Jag red ut en kortis på henne också. Det blev samma runda som på Kompa, alltså bara skritt. Hon skötte sig jätte bra som alltid när man rider ut! 


Mental träning

För ca två år sen tog våran klubb en tränare som heter Katarina Bonde för att ha ett föredrag om mental träning, nån som tränar för henne? Det var mycket som hon sa den dagen som jag tyckte var väldigt bra, det mesta handlade om att tänka positivt! Det som fastnade mest i min hjärna var när hon sa till oss att skriva en lista på hur vi tyckte att en bra tränare/lärare/chef ska vara, när alla hade skrivit klart listan, som för det flesta var fullproppad med bra egenskaper, så sa hon till oss att kolla på listan och tänka på hur många av de egenskaperna som stämde in på oss som ryttare. För det är precis det vi är! Vi utbildar hästarna därför är vi deras lärare och tränare och målet för alla ryttare är att bli hästens ledare och chef, det är bara rättvist att vi ska vara mot dem precis så som vi vill att våra tränarer är mot oss och jag tycker att det är något att sträva efter!

Mental träning handlar om sättet men tänker och det blir faktiskt bättre av att tänka possitivt! Om man går i på en träning och tänker att man är bäst av alla så kommer det gå bättre! Jag måste dock erkänna att jag inte är så bra på det själv, men alla har nått att jobba på. Jag har börjat med att ta en minut varje dag och tänka på vad som är min styrka som ryttare och jag märkar att jag kan lägga till saker på listan vartefter.

Jag tycker att det lika viktig med mental träning som med hopp- eller dressyrträningar! Även om det bara är att tänka på sin bra sidor som ryttare, hur bra man ska hoppa den där bana eller hur perfekt skänkelvikningen kommer bli!

Rudy på Heby

Lina och Rudy LB på Heby förra helgen! Lina var super nöjd.
Videon på Gallan kommer senare.


En GG mindre..

Nu och två veckor framåt så har Lina lämnat oss i kalla Sverige för att åka till Thailand som ni säkert sätt! Hon har ialalfall kommit fram ordentligt och redan soalt och badat i hela 2 dagar! Så från hennes sida kommer det inte bli så jättemycket häst update utan mest update för att se att hon lever och mår bra i värmen! Ni ska veta att vi saknar henne som tusan, hon är ju trotsallt en 1/3 del avv oss GG's!


Löshoppning!

Nu kom jag precis in genom dörren efter att ha varit i ridhuset och löshoppat Pina, Hippi och Mumin. Alla hoppade super bra men Hippi är helt klart stjärnan! På slutet hoppade han ett hinder på 1,40 vilket inte är så dåligt för en 4-åring! Även Pina skötte sig jätte bra men hon har inte riktigt Hippis mod, på slutet hoppade hon ett hinder på 1,10 med jätte fin teknik. Mumin slutade också när hindret låg på 1,10. Duktiga hästar! Jag filmade alla för att visa spekulanter så det kommer upp filmer från hoppningen de närmaste dagarna!Hipp Hipp Hurra W
"Hippi"

Campino W
"Pina"


Gullock
"Mumin"

Amanda och Pina

Sten & Garlic Bilder från helgen
Liaem Sighn

Idag var vi på den lilla underbara stranden Liaem Sighn som ligger ca 25minuter norr om Patong. Har varit här förut för 2 år sen och innan dess även några gånger tidigare år. Idag har vi bara solat och badat och jag har fått lite färg. I kväll ska vi ge oss ut och shoppa lite grann och sen blir det såklart middag, kanske vid stranden eller på någon annan av våra favorit resturanger upp mot centrum. Efter det kanske även en fotmassage? Det vet vi inte än men får väl reda på det senare.

Mitt batteri till min system kamera fungerar inte så vi ska försöka få tag på ett nytt idag. Därav de USLA iPhone bilderna.


Skola!

Nu ska jag strax sticka iväg till skolan, börjar 08.30 och slutar runt 2. Idag har jag först Engelska och sedan efter lunch ska vi ta oss iväg och klättra på idrotten! Ska bli superkul för när jag var yngre brukade jag ta mig till Karbin inomhus klättring och klättra förskojs skull, så får se om takterna sitter i! Efter det tar jag bussen på direkten upp till Norrtälje och sedan till stallet!

Världens bästa gymnasium, tack vare detta får jag chansen att leva min dröm!


Svar på kommentar

Maya
åhh kan inte du lägga upp min film också?


Svar: Klart jag kan! Jag lägger upp den på youtube ikväll eller imorgon:)

Team GG

Trava av..

Jag brukar alltid sluta mina ridpass med att trava av hästen en stund. Jag tycker att värma upp hästen och trava och skritta av är det viktigaste på ett ridpass och det går inte att göra för länge. Hur jag gör när jag travar av beror lite på vilken nivå hästen har, när jag travar av toppa handlar det mest om att sträcka ut traven medans Garlic vill jag ha i en lägre form så att han verkligen sträcker ut musklerna och strechar kroppen, det som han har svårast för är att göra det i balans utan att tappa bakdelen men vi jobbar på det. Även Komplett och Cakan vill jag ska sträcka ut kroppen men man kan inte riktigt kräva lika mycket av dem som av Gallan, Cakan är trots allt bara fem! Efter att jag är nöjd med traven och formen brukar jag sakta av till skritt och jobba en kort stund i skritten tills jag är nöjd även där, sen får hästen lång tygel, det gör jag bara för att det inte ska betyda vila bara för att man saktar av till skritt utan man ska kunna jobba där också.

Nu vill jag höra vad ni tycker! Tycker ni det är viktigt att trava av hästarna och bukar ni göra det?GG the movie ( 2010 )

Hittade en film jag gjorde för ett tag sedan, funderar på att fixa en ordentlig ny med bra kvaliteé och grejer. Skulle de tvara någonting? observera nu att denna är gammal, jag och Sten ser itne alls ut sådär längre tillsammans ska ni veta! :)

 


Toppa LD på stäket


Bättre sent än aldrig!


Detta köpte jag igår!
Ett skritt-täcke i ylle från Mia's! Har länge kollat på lite olika täcken och som ni vet vill jag gärna ha det marinblåa från rambo, men just nu passar det bättre med ett ylletäcke. Tycker det var riktigt snygg skärning på det vid skänkeln och det är bra för då kommer man åt ordentligt med! Passade han i brunt?


åhhh jag smälter mer och mer!

Hittade de här snygga tröjorna när jag kikade in lite snabbt på Horze hemsida, snygga som attan. Men man får skynda sig om man ska ha någon av de för de börjar redan att ta slut i storlekarna!
Den vita finns att köpa här! och de färgade här!

Nytt i garderoben

Den här köpte jag idag! PÅ Candys så klart! Jätte skön tröja från Mountain Horse , jag har gått och suktat efter den ett tag nu, kostar runt 400-500 kr.


Bilder - Komplett

Så här såg Komplett ut igår:

1 månad idag ♥

 


Vad tycker ni?


Denna gång är de en bild på Emma & KissMe De Gennes från vårat hoppträningsläger i somras!

Nu får NI chansen att bedömma oss, istället för att vi ska göra som andra bloggar och bedömma era bilder. Vi vill ha ERA åsikter så skriv exakt vad ni tycker och tänker om ekipaget ovan! Sten kanske arbetar för lite med bakbenen? Emma borde räta på ryggen? Matchningen var skitful? Eller var de bara jättebra? Säg nu vad ni tycker!


superglad!DEt här är det jag köpte igår, är jättenöjd med det! Kan ni se vad det är?


På schemat? Ut i stallet!

Nu ska jag gå ut i stallet lite senare än vanligt och mocka halva stallet och rida mina hästar. Igår han jag med att rida fyra hästar och förhoppningsvis hinner jag med det idag också! Cakan får vila i helgen hon hostade nämligen när jag red i Fredags, så idag ska jag rida Toppa, Cormack, Komplett och Garlic eller Amandas häst Donna. Lite senare kommer bilderna från ridningen igår upp och jag kanske skriver ett litet inlägg om övningen somjag jobbade med också! Men först STALLET!

Söndag = Sten vila!

en dag i veckan så tar jag mig inte upp till stallet utan bara är hemma och softar, pluggar eller är ute med kompisar. Den här veckan blev det idag på Söndagen men oftast annars brukar det bli fredagarna då helgerna kommer bli fyllda med tävlingar och träningar! Egentligen så behövs nog inte denna vilodag för honom men de är skönt för båda att ha något att se fram emot, eller framförallt för mig! Jag tycker det känns superkonstigt att inte vara i stallet en dag när jag alltid annars är där och oftast rider minst 2 hästar om dagen.. 

Har era hästar någon speciell vilo-dag? , isåfall varför? har ni några skäl eller är det bara för hästens bästa? :)


Smak prov!

Smak prov från bilderna som jag och Emma tog igår!
Jag håller på att ladda upp resten nu så de kommer senare.


I mitt älskade Thailand

Har nu varit i Thailand i 5timmar. Flygresan gick fort och var inte alls så jobbig. Sov mesta delen av den. Har nu idag varit nere vid poolen en liten stund men gick nu upp för att jag är så himla trött och jag vill inte somna där nere. Här är klockan lika mycket som hos er fst +6timmar! Så alltså 16.någonting. Ska senare ikväll gå ut och äta och sen väntar det sig en god natts sömn.
Vädret har varit perfekt för en första dag. Lite moln på himlen, blåser lite grann men varmt är det och jag älskar't

Såhär ser poolen ut. Bilden togs 2009 när jag var här under sommaren!


Vill du bli veckans GrytaGirl?Nu har vi tänkt att dra igång en liten ''Tävling'' igen, eller man kan mer kalla de som en liten utlottning! Istället för veckans ekipage som alla andra kör så gör vi Veckans GrytaGirl! Så vill du ha chansen att bli veckans GrytaGirl så maila in en bild på dig och din häst samt skriv lite om dig själv + hästen och länka till din blogg så kollar vi igenom alla bidrag och läser även bloggarna! Till sist väljer vi ut den som vi gillar och tycker mest om som får bli GrytaGirl of the week!

Vad tror ni om detta?
( vi tvingar ingen att göra någon reklam eller något sånt utan bara en liten kul utlottning som kan göra er läsare lite extra taggade till att läsa just vår blogg, nu när vi fått upp statistiken lite! Skulle va jättekul om några anmälde sig! Kommentera gärna om de var en hiss/diss , bra eller dåligt osv! Jätte tacksamma för alla som skickar in! :)

kARLO AND THE BLOND GIRL

Vad tycker ni? bättre/sämre? fortfarande lika kul? :D


Problem : Bilförare

Mitt emellan vår gård i Gryta och alla våra hagar så går det en asfalterad bilväg, där de kör massor med bilar varje dag. Denna väg måste vi alltid korsa, gå över eller skritta en bit på för att komma till volten våra hagar eller till våra stigar där vi rider när vi rider ut.  Anna har länge pratat om att vägen är jätte i vägen och att det inte alls är bra med den där, men ajg har faktistk inte märkt av den så mycket.. Tills nu. Efter incidenten med Sten så förstår jag verkligen hur mycket skada den där vägen tar, eller rättare sagt hur idiotiska bilisterna är.

Det är så himla obehagligt när det kommer bilar som rullar i 80 km/h mot en när man till exempel är på väg med 2 hästar ut till hagen, på väg ut på en uteritt i skogen med långa tyglar eller bara går där. Det största problemet är inte själva bilarna utan bilförarna . De saktar knappt in någonting alls och bländar inte av hel lyset vilket gör att vi har noll koll på vad som händer. Detta har jag verkligen insett nu och de är inte alls kul. Alla bilister måste förstå att det är levande djur vi har att göra med, inte bara en robot som lunkar på fram och tillbaka. Hästar kan självklart som vi människor också bli rädda eller göra något oväntat. Jag tror verkligen inte de bilister som inte saktar ned förstår hur mycket skada de kan utlösa genom att bränna förbi bakifrån med fullfart. Det var just de som hände med mig och Sten i torsdags, de kom 4 bilar i full kareta bakifrån vilket gjorde honom rädd och spänd = bockningar. Det värsta var nog att inte en enda person av de som satt i de 4 olika bilarna stannade och kollade så att jag var OKEJ, utan bara åkte vidare.

Så detta är ett problem jag itne har någon aning om hur vi ska lösa. Jag vet att Anna har ansökt om tillstånd till att sänka hastigheten, men som tyvärr blivit avslagit. Trafikstyrelsen kom med att '' hästar och barn borde inte vara på vägen'' , nähe ska vi flytta på vägen mellan stallet och våra hagar då?.. Jag hatar detta!


Cormack

Cormack är min systrers häst som jag kommer rida en heö del under våren. Min syster ska nämligen få barn och kan då inte rida! Cormack är en 19årig skimmel valack som mäter 165cm i mankhöjd. Innan han kom till oss hade han tävlat 1,40 och Mirah har startat felfritt upp till 1,25. Nu har ni en liten bild av cormack när jag skriver om honom i framtida inlägg!
Det är Cormack som jag ska starta i vårat div II lag på häst i vår!Jag ska försöka hitta min kamera sladd så att jag kan lägga över bilderna som Emma och jag tog idag.

Ni är grymma!

Vet ni hur kul de är at tkomma in och se detta? SÅ SJUKT KUL ATT BLOGGA, LOVE YOU GUYS!


På lördagkvällen går alla coola på fest förutom Emma som är hos sin häst!

FAST eftersom jag var i stallet igår fredag och imorse nu på lördagen så är jag faktiskt helt ledig lördag-söndag! Vilket blir superbra då jag hinner catcha upp med lite kompisar och kanske hinner träffa lite annat folk! Men ikväll kommer jag vara med Sandra , Snooris , Tvilling Norlund som jag gått i samma klass och spelat i samma handbolls lag som sen 6an! Ska bli supermysigt, så nu kom det lite ''stockholms Emma'' fram i vår älskade hästisblogg!

 

 


Väsby ridklubb

Nu är det iallafall bestämt att alla vi tre GG's ska åka till Väsby ridklubb den 3 april! Helgen innan dess ska vi också föröska ta oss ut på någon tävling men vilken är inte bestämd än!  På väsby ska iallafall alla tre GG's Starta L:C & L:B , 90cm & 1m.


Hoppning blev istället dressyr!


Självklart en dag som denna när solen lös och vädret var på topp så ska volten vara urusel. Så tråkigt när man väl har bestämt sig och tagit sig tid för att planera in något så kan en sån liten sak som detta förstöra det. Tänk om man hade ridhus, gud vad skönt det skulle vara! Underlaget på volten var så pass att det vara en massa vattenmassor och under det var det is. Superkul! nej men det gick att rida och jobba på stora mitt volten men inte så mycket mer. Så hoppningen som stod på listan blev som sagt dressyr istället!


Och då kan jag passa på att berätta för er hur mycket dressyren har hjälpt mig & Sten och hur VIKTIG den verkligen är! För några månader sedan i november-december så var det enda jag red inriktat mot hoppningen. JAg använde alltid martingal och jobbade endast med farten och takten. Vid nästan varje ridpass hade jag ett hinder eller bommar framlagda för att både jag och Sten tyckte det var SÅ mycket roligare än tråkiga dressyr övningar. Då var jag nöjd om jag kunde hoppa en kombination på 1.20 men struntade i om han kom i samlad och bra galopp utan var bara intresserad efter att det kändes bra = han kom över. Formen var ju abra att skratta åt, huvudet uppåt och stretade emot precis allt. Galoppen var ( som jag märkt nu ) inte äns hälften så bra som jag känner att den blivit nu och även min egen ridning har utvecklats grymt mycket.

I december när snön kom så kunde jag inte längre rida med bommar elelr hinder. Volten gjorde revolt och mot arbetade oss, detsamma med vädret. Det enda som gick var att jobba sig igenom med volter på olika ställen så som stora mitt volten etc. Det var då vi verkligen började jobba. Det var då jag började förstå att det fanns mer att träna på. Irma höll små ''lektioner'' för mig som verkligen fick mig att förstå hur sten fungerade och hur man skulle jobba honom för att få honom i rätt form osv. Efter det så tog vi varje ridpass som reds på volten som en dressyrträning , med eller utan sadel. Och skillnaden är verkligen ENORM. Nu ser vi ut som ett ekipage och inte bara en oförstådd häst med en orutinerad ryttare på sig. Utan NU har vi börjat connecta och förstå varann till 100%.

Sten är som en helt annan häst inte bara ridmässigt utan i hanteringen också. Han har blivit mycket lugnare, och hanterbar! Nu lyssnar han om jag säger till honom, är itne lika ''drängig'' och klänig osv. Han rusar inte genom stallgången utan sköter sig riktigt bra. Han har gått från en bråk häst till en mysig liten sak som man kan stå och klappa och pussa i timmar.

När Irma lägger in bilderna från idag så ska jag visa en bild från idag och en som togs för ett par månader sen så ska NI få se skillnaden. Nu har jag förstått hur viktig Dressyr-träningen är inom hela ridningen!

 

 
 


På dagens schema : Hoppning!

Nu har det smält ordentligt på volten så jag och Irma ska ta oss ut och försöka hoppa lite! Visst det kanske bara blir en 1-2 hinder, men hästarna får iallafall skutta lite! Funderar på att köra lite gymnastikövningar så som studs, cavaletti eller något liknande!

Mer update senare för idag har vi väldigt mycket att göra.Morgonfodring!

Nu är klockan runt 10-tiden och jag har faktiskt varit vaken ända sen 7 imorse! idag hade nämligen jag turen att morgonfodra stallet, haha. Började med att två unghästar hade rymt så jag kämpade med att fånga in de i 30-40 minuter men sen när de väl var inne rullade allt på superbra! Morgonfodring i vårat stall är att man kollar först så att alla hästar har vatten sen släpper ut de till deras hagar. Vi har 20 boxar var av att det står 19 hästar inne på nätterna så de är alla de som släpps ut.

efter fodringen har jag och irma jobbat med butiken och fixat inför rean i helgen, jag har även snott åt mig något riktigt fint som jag är supernöjd med! Kan ni gissa vad? , ett tips det fanns med på min ''inköpslista''!

Thailand i morgon!

Har nu packat det mesta av min grejer för morgon dagens resa till Thailand.
Jag kommer bli borta 2 veckor man har planerat att slänga in ett inlägg om dagen så ni kommer veta att jag lever och hur jag softar runt i mitt älskade Thailand. Irma och Emma får sköta hästdelen, men det klarar mina fina bästa vänner så bra! Under tiden jag är borta ska Emma rida Rudy åt mig ca 3dagar i veckan. Irma har sagt att om hon har tid och lust så rider hon kanske ut på henne nångång. Hoppas nu på att hon håller sig bra och snäll när jag är borta. Men ush vad jag kommer sakna min lilla prinsessa.
Jag bloggar lite i morgon innan jag åker! Nu ska jag hoppa i säng och sova.


Sista kvällen i Gryta på 2 veckor.

Som rubriken lyder, det här var sista kvällen jag var i Gryta på två veckor för i morgon kväll åker jag iväg till Thailand men mer om det kommer senare!

Ponny prinsessan hade rymt idag. När jag kom och skulle ta in henne stod hon utanför hagen med staket liggande på marken. SUCK! Tur att hon stod kvar i alla fall. När vi sedan hade fixat iordning oss inför att rida började vi gå ned mot volten men jag glömde stänga stalldörren så jag skulle vända henne och göra det och då.. Ja lilla Rudy halkar i uppförsbacken och ramlar med bakbenen och försöker förtivlande komma upp. Efter en liten stund som kändes jätte lång kom hon upp på benen. Jag blev jätte rädd att hon gjorde illa sig. Kände på henne och hon tog undan benet. Skrittade ner henne till asfalts vägen och travade fram och tillbaka. Irma sa att det syntes inget så vi gick ned på volten och jag skrittade ändats idag. Hon kändes helt som vanligt men vågade inte riskera något.
Nu ska jag packa min väska för i morgon kommer jag inte ha någon tid med det.


Stens Sadel
Såg häromdagen att Sten börjat få lite små skav efter sadeln bak på ländryggen, då sade Irma att jag fick låna en fårskinnspadd av de och se om det hälpte! Provade att rida med den idag och varken Sten eller jag märkte någon skillnad i ridningen. Efteråt kände jag efter och han kändes len och slät på ryggen. Får hoppas att detta fungerar nu!

 


Dagens GG OutfitIrma & Emma
Hjälm:
Back on track                        Hjälm: Tattini
Dunväst: Mountain Horse                  Dunväst: Mountain Horse
Tjocktröja: Jacson                           Tjocktröja: JC
Ridbyxor: Good Rider                        Ridbyxor: Jacson
Handskar: Hööks                             Handskar: Jacson
Vinter ridstövlar: Treadstone            Vinter ridstövlar: Mountain horse
Kompletts skada

Anledningen till att jag inte har ridit Komplett sen i Tisdags är att när jag red henne då så kändes hon inte fräsh. Jag vet inte om jag har skrivit det förut men hon är bara riden i 5 månader efter att ha stått i 1,5 år med en ordentlig vrikning. Det är i alla fall vad vi tror att det är. Hon blev halt för tredje gången sommaren 2009, alla tre gånger kunde man inte se någon på henne men jag kände det och när vi tog ut veträneren så markerade hon ordentligt vid böj prov. Vi trodde först att det var kotledsinflamation och behandlade henne för det men när vi sen åkte in för att rönkas sa de att det var något annat men de kunde inte säga vad. Tredje gången hon blev halt (precis efter igångsättning) bestämmde vi oss för att ge henne lång vila och betäckte henne. Jag började rida henne igen tidigt i höstas och sen dess har allt gått super, jag skrittade henne varje dag i 2-3 månader och jag kan inte beskriva känslan med de första trav stegen! Tanken är att jag ska börja hoppa henne när snön försvinner på volten och börja tävla när hon är fällt sin vinterpäls och jag ser verkligen fram emot det!
Idag gjorde vi ett böj prov på henne för att kolla om det var nått men hon markerade inte alls! Jag var bara lite nojjig, som jag alltid blir när det är Komplett. Jag hoppas att hon håller den här gången, hon är trots allt min lilla ängel!!


Candy's i helgen!

I helgen är det rea i Candy's Ridshop som vi har här på gården, Superkul! Nu ska lagret rensas inför nya vår och sommar kollektionerna så det kommer vara en hel del grejer som ska bort, och en hel del grejer som kommer hamna hos mig säkert!

 

Så se till att besöka Candy's Ridshop Lördag & Söndag kl 10-14.00 !


GG HISSAR!

Mountain Horses vår kollektion!

<


Det finns jätte mycket snygga saker och en hel del av dem kommer nog hamna i min garderob när det som vi har beställt kommer fram! Hiss på hela kollektionen!

största rädslan inom ridningen..

För ett tag sen lade jag upp ett inlägg om min hopprädsla som jag nu övervunnit. Dock så har det dykt upp ett nytt problem.. Jag är bokstavligen livrädd för att rida ut i skogen.

På volten , I ridhuset eller ja där de är inhägnat är jag hur kaxig som helst och tar mig an allt och alla. Men så fort man går utanför de där dörrarna och ut i den fria marken blir jag stel som en pinne. Börjar hästen skutta lite eller fatta galopp av sig själv blir jag skräck-slagen och vill bara hoppa av. Ärligt talat vet jag itne alls var allt detta har kommit ifrån men nu är de värre än värst. Jag övervann de i början av december sen kom Stens bråk period  vilket utlöste rädslan igen. Sen dess har jag fått rida ut på till exempel Toppa, Garlic och Komplett vilket gjort mig säkrare och ett tag började jag tro att jag helt hade kommit över detta. Sen igår när jag red ut på Kulan kände jag den där äckel känslan komma krypandes i magen och längs rygg raden igen. Jag frös till och spände mig hela vägen = Hästen tar tillfället i akt och spänner sig ännu mer.. Desamma idag när ajg skrittade ut på sten, då jag var avslappnad gick allt som smort men sen när jag började spänna mig så gick allt åt pip svängen..

Detta är ett av mina största problem inom ridningen, som jag inte vet hur jag ska bota.. Jag vill också kunna hänga med Irma & Lina ut och rejsa i skogen, på åkrarna eller bara mysa i skogen.. Men just nu är jag för feg.


Spö på unghäst?

När jag rider unghästar eller ungponnyer så rider jag i stort sätt alltid med spö. Jag använder det som framåt drivande hjälp. När jag rider Toppa tex som vissa dagar är ganska lat så brukar jag läga på spöt en gång om hon inte svarar på skänkeln. Jag har fått lära mig att det är bättre att göra så än att fortsätta driva med skänkeln eftersom det ofta ger resultatet att hästen blir skänkeldöv. Så istället för att banka med skänkel lägger jag på spöt en gång, när man har hållt på så ett tag så får det effekten att hästen blir mer framåt driven. Det här har funkat jätte bra på Toppa!
Så nu kommer en fråga till er! Har in unghäst/ungponny och hur rider ni dem? Det vore jätte roligt att veta, man kan ju alltid lära sig nått nytt!

Självklart använder jag aldrig spöt som bestraffning utan bara för att driva hästen framåt! Jag tycker att det är väldigt viktigt att spöt används på rätt sätt!!
Toppa rider jag oftas med spö

Den stora bettfrågan

Jag har hört så himla mycket skit om pessoat. "Det är ett hävstångs bett det är bara dåligt för hästen". "Hästen kommer inte kunna gå bra om du byter bett". "Hur kan du rida på pessoa är du dum i huvet eller" osv osv.
Jag rider med pessoa på Rudy för att hon blir stark och lång. Detta bett fungerar super för mig. För jag slipper allt slitande i munnen som jag ibland behöver göra när jag rider på rakt, tvådelat eller tredelat. Alla har såklart sina åsikter om olika bett typer men tycker ni inte att ryttaren till hästen ska avgöra med hjälp av tränare vilket bett hästen ska ridas med? Jag böt till pessoa för att bara prova om hon gick bättre på det. Min tränare sa att jag skulle rida med det men att sträva efter att rida med vanligt tredelat. Jag red då med pessoa ett tag i höstas sen böt jag till tredelat och då fungerade det bra. Nu i vintras böt jag tillbaka till pessoa för hon blev så himla pigg och stark och har sen dess hållt kvar mig på det. Ska nu igen börja varijera mellan olika bett. Ska även prova ett pelham nån gång.

Så nu behöver inte ni läsare som rockar fråga varför jag rider på pessoa. Men fråga gärna massa annat för det är bara super kul!

Pessoa                                                            tredelat

tävlingsplanerna..
Första tävlingen blir tyvärr inte på ågesta nästa helg, den var tyvärr helt proppfull.. Mailade till och med och dubbelchecka men tyvärr inte. Första blir istället på Väsby!


Till prao!

Nu åker jag iväg till praktiken hos våran tränare Anna-Karin! Jag är hos henne varje Torsdag och fredag. Mer inlägg kommer lite senare.Tränings läger för Anna-Karin i sommeras!


Besökarna stiger

Ni bara fortsätter att besöka och besöka och blir fler och fler för varje dag! Helt otroligt vad ni rockar!! Fortsätt så här för det är så otorligt kul att blogga när man får så mycket respons för det. Kom ihåg, kommenterar ni hittar vi er!
Tack tack tack en än gång!

Ridning i bus väder!

Idag var det uteritt som gällde! Vilket inte var jätte kul eftersom det var snöblandat regn och blåste som tusan, man blev riktigt blöt!

Cakan
Vi tog en sväng ner i Runes kurva tillsammans med amanda och Bello. Cakan gick super! Hon brukar vara väldigt jobbig att rida ut på men idag gick det jätte bra. För det mesta så brukar hon gå på tvären och vara jätte spänd och stressad, hon tycker att det är lite jobbigt att rida ut! Men idag var hon jätte lugn och fin, hon lyssnade bra och gick stadigt mellan skänklarna hela tiden. Hon har varit väldigt lugn de senaste gångerna som jag har ridit så det känns väldigt bra!

Toppa
Efter att jag hade ridit Cakan så tog jag ut Toppa en sväng, hon gick super, super bra! Hon är underbar att rida ut på. Jag red samma runda som med Cakan och det blev mycket trav och galopp. Hon blev rädd och hoppade till en gång men annars var det inget! När jag rider ut på toppa brukar jag jobba mycket med tempoväxlingar, efter som hon är ganska naturligt "lat" så måste hon hela tiden ridas framåt, idag gick det jätte bra!

Garlic och Komplett fick vila eftersom jag ska hjälpa mamma med webbshopen för Candy`s.

Sommar känsla = inga täcken!

En riktig sommar känsla för mig är när man tar av alla tjocka vinter täcken från hästarna. Det tar så mycket tid med täckena också! Att ta av dem innan ridning, att sätta på ländtäcken, att sätta på svettäcken, att byta till natt täcke och sen byta till inne täcken, inte så jätte kul när man gör det på minst tre hästar varje dag! När Garlic var nyklippt så gick han med tre täcken ute och även om det inte tar överdrivet lång tid att ta av dem så är det ju tid som man skulle kunna lägga på att borsta lite extra istället! dessutom får hästarna så mycke finare päls utan täcken!

Så för mig är inga täcket sommar känsla och jag längtar tills jag kan ta av dem!


Dagens ridpass

Rudy
Bestämde mig idag för att prova rida henne på vanligt tre delat bett istället för pessoa som jag rider på annars. Hon var jätte fin i början. Arbetade på bra i skritten och lyssnade på mina hjälper. Hon gick ned i en fin form och höll den när jag började trava. Gick på volt spår och över lite bommar på en av volterna så hon fick lyfta ordentligt på sinna fötter. Det gjorde hon jätte bra, gick och länga och korta rätt så bra. Sen kommer vi till galoppen. Hon blev jätte stark och tar bettet.. Jag fick jobba ett bra tag för att få henne på en bra volt i någolunda form. Gick över galopp bommar och det gick väl helt okej. Hon var som sagt stark. Travade och skrittade sen av och hoppade av en blöt häst och jag var också lite blöt..
Såklart så har min laddare till min systemkamera pajat. PANIK! :(

Söt häst och eh söt tjej?


Ut till stallet!

Jag har velat fram och tillbaka ett bra tag nu om jag ska åka ut och rida eller bara mocka. Nu har jag bestämt mig och jag tar och rider. Ska ju åka bort i 2veckor snart så måste ju vara mycket med min prinsessa. Ska se om jag får igång min system kamera för i så fall kan jag fota lite! Så nu måste jag hoppa i mina ridkläder så jag kan åka ut till min lilla prinsessa och motionera henne och framför allt. Mysa!

Bild från förra våren.


Vad tycker ni?Nu får NI chansen att bedömma oss, istället för att vi ska göra som andra bloggar och bedömma era bilder. Vi vill ha ERA åsikter så skriv exakt vad ni tycker och tänker om ekipaget ovan! Sten kanske arbetar för lite med bakbenen? Emma borde räta på ryggen? Matchningen var skitful? Eller var de bara jättebra? Säg nu vad ni tycker!


Ny inköpt!

Igår när jag och Klara var iväg och kollade lite i hästbutiker så fick jag med mig något supersnyggt hem. ett par fram och bak - skydd ifrån Glen gordon! Helt i svart med tre extra linjer på baksidan av senskydden, Enkla men så Emma och Sten! Och ett litet plus i kanten på 'GG' Loggan som syns tydligt, man är ju en GrytaGirl? :DFör 419.- blev dessa godbitar mina , köptes på :


Ponny tiden

Emma och jag satt och pratade om hur underbart det är att ha ponny och sen kom vi in på att det är faktiskt mindre än 2år kvar på vår tid tillsammans som tävlings ekipage. Jag och Rudy har verkligen så många fina och fula minnen tillsammans men denna ponny är i mina ögon världens bästa. Själv har jag lite svårt att tänka mig att om 2år så får jag inte tävla ponny längre och måste du sluta rida min älskade prinsessa. Ponny tiden är verkligen en underbar tid som man bara får 1gång i livet och man ska ta tillvara på den. Skulle aldrig i hela mitt liv byta ut den här tiden. För den har varit underbar och känner på mig att den kommer vara det också!
Den dagen då jag inte längre kommer rida min prinsessa kommer tårarna spruta från mina ögon.

Hur känner ni som har ponny? Känns det jobbigt att tänka att om nått eller några år så kommer eran tid vara över?

Ponny är bäst!


Just nu, på 676an!

Som rubriken lyder så sitter jag just nu på bussen på väg hem till stockholm, hästig och dann! Morgonen i stallet gick riktigt snabbt, men mycket hanns med. Började med att Anna körde ut nya höbalar till de hagar som ska ha de , sen så tog vi ut hästarna till deras nya hagar! Idag var de nämligen dags för alla att rotera ett varv och flytta. Framförallt gjorde vi detta då vi inte ville ha hingstarna och stona så pass nära varann och att bråkstakarna rymmer hela tiden! Så nu är alla flyttade och klara! Kommer in ett inlägg om nån dag där jag fotograferat och kan visa hur alla står.


Efter det tog jac och mockade samt fixade klart alla mina stallsysslor så jag kunde ta en tur med Sten.

Sten:

eftersom han har gått så framförallt bra och helt okej mycket så tänkte jag ta en skritt-tur ut i det ina vädret! Vilket jag gjorde , men fick gå halva vägen till fots.. Gick bort mot Runes kurva som annars är vår galopp väg men idag blev de bara skritt. På dit vägen var han spänd och ville inte lyssna för skänkeln alls och smart som jag var tig jag varken spö eller sporrar med mig.. Efter lång tid kom vi fram till vändpunkten där jag hade tänkt att vi skulle vända och skritta tillbaka , vilket bara blev pannkaka. Sten spände sig ännu mer och ville bara rusa hem igen.. Kunde iallafall skritta honom en 20-30 meter tills jag hör hur det dånar bakom mig, tror ni ute att det kommer 4 bilar i full fart bakifrån som gör att Sten dampar loss totalt? Usch så arg jag blev, förstår man inte att man ska sakta ned när de ser en häst på vägen. Sten brallade ur totalt och började bocka och bocka och bocka, inte kul att sitta barbacka då inte. Som tur vad fattade bilarna att de skulle stanna och se så att jag klarade mig förvatt sen åka förbi som i genting hänt. Slängde nig av i en snöhög så inget känns ömt eller ont iallafall. Blev bara riktigt arg på Sten och tog upp honom på volten där han jobbade perfekt som vanligt. Avslutade med att skritta bort tiöl hans nya hage vilket kändes bra. Busponny.


Rolig framridning!

När Lina och jag (Irma) rider tillsammans brukar vi alltid skritta fram brevid varandra. Att skritta fram är kanske inte det roligaste på ridpasset men det är ju super viktigt, själv brukar jag skritta fram i minst 10 minuter! för att göra det lite roligare så brukar jag och Lina hitta på olika lekar och liknade! Ibland pratar vi bara men för det mesta så hittar vi på nått! Något som vi har börjat göra ganska nyligen är att vi gör kadrilli pogram som vi rider i skritt, super kul! Ibland brukar vi även leka kull i skritt, reglerna är att antingen häst eller ryttare ska nudda det andra ekipaget och ingen trav är tillåten! Och anledningen till att Emma och Sten aldrig är med? Sten är mobbad... Och föräldrarna vill ha lite egen tid!

Det är är några sätt som vi brukar rida fram på, brukar ni göra på nått speciellt sätt?

för världen är du någon men för mig är du världen


I will never let you fall
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all
Even if saving you sends me to heaven


TRY TO REACH THE STARS

En sak vi GG's brukar göra när vi ridit klart, om det är skymning eller mörkt ute, är att vi brukar luta oss bakåt och lägga oss längs hästens rygg riktad rakt upp mot stjärnorna. Det är det mest avkopplande man kan göra efter ett hårt ridpass och de senaste dagarna då vi ridit barbacka har vi kunnat njuta ännu mer. man får sig verkligen en tanketläsare när man ser allt där uppe , uppe och ute i universum! Det är helt otroligt hur många små prickar som är hela galaxer fyllda med liv.

Prova någong gång, det är inte bara avkopplande utan också rätt så mycket stretchning för ben & rygg musklerna haha! :)

 

här är en video som ger en själv en riktig tankeställare, ni behöver absolut inte titta på hela men VI rekommenderar iallafall att se en stund! Värld att se, big time.


Ett lyckat ridpass!

Rudy
Min älskade lilla prinsessa. Red på volten tillsammans med Irma och Emma och hon var så mysig. Så fort jag kortade tyglarna och började jobba henne gick hon ned i en bekväm låg form och arbetade på med mycket kraft framot bakifrån. Gick super fint i traven och hade ett bra flow. Det ända som bråkar nu är när jag ska flytta henne för skänkeln i vänster varv. Så har nu bestämt att jag ska strunta i det tills jag kan få hjälp av tränare. I galoppen arbetade hon på jätte fint och sökte sig nedåt här i båda varven. Gjorde övningar genom att rida snätt igenom och sakta av till trav och byta galopp. Hon har inte fått till galopp ombyte än men det kommer! Sen kunde jag även korta henne jätte mycket i galoppen idag. Hon var så himla fin. Älskade bästa finaste ponny.


Outfit Lina:
Hjälm: Hööks
Jacka: Runway ( min skoljacka som nu får bli ridjacka!)
Ridbyxor: Treadstone
Stövlar: Pioneer

Outfit Rudy:
Träns: Eget ihop plock
Sadel: I have no idea!
Schabrak: Jacson
Ländtäcke: TM

Åhnej, inte igen!

nu när ÄNTLIGEN solen hittat hit och all snö börjat dra sig undan , Jo tror ni inte att det ska ta och börja snöa då? Idag vid 19-tiden när vi precis skulle börja rida så kom det massor emd snö ner från himlen. Gud så nere jag blev, fast lite gladare blev man allt när man hörde Irma sjunga '' Jag ser det snöar , jag ser det snöar'' låten, så söt är hon!

 

ägande bild tagen från expressen.se


Emmas ridning under dagen!

Spelade skol DM i inomhus fotboll vilket ledde till att jag slutade runt 10-11 tiden. Efter det drog jag och klara till lite hästaffärer och kikade på vad som fanns att erbjuda, tror ni jag köpte något? hihi. Kom upp till stallet redan vid 13-tiden och sen dess har jag hunnit rida 2 hästar och mockat Stens box! Gud vad seg jag måste varit idag.. attans!

KissMe De Gennes

Började ridningen med att rida ut på Kulan tillasmmans med Amanda och sin ponny Donna. Juste , de måste ni få en bild på tillsammans! Både kulan och Donna var super på tå, vilket i början var kul men övergick till bara allmänt irriterande. Då jag red i Kulans dressyr sadel, Knight , Så hade jag ingen bra balans. JAG KAN iNTE RIDA I DRESSYRÄ SADLAR. Självklart kände han det och vid första galoppen for bakdelen upp iluften. Detta skedde sedan hela vägen och jag sträckte till ryggen.. superkul! Efter uteritten som blev en lång skritt tur så tog jag tag med ponnyn på volten. Och GUD vad fint han gick där! Är helt förälskad i lille KissMe just nu, och är super glad att jag får chansen att rida honom! Så på volten gick allt super!


KissMe De Gennes , min förra ponny som nu ägs av Anna Löfven m familj.
Sten

När Irma & lina kommit hem från plugget så blev det att ta tag i Sten tillsammans med de. vi red alla 3 tillsammans på volten , och jag tror nästan att det går som bäst när vi rider alla GG's tillsammans. för idag red jag med full utrustning och han gick som en stjärna. För första gången ( verkligen ) så klickade allt i galoppen! Har  kämpat med det de senaste ridpassen och nu så kom flowet! Formen satt perfekt och idag började jag jobba med flyttningar för skänkeln som sen ska bli ordentligare skänkelvikning. ( Givetvis kan redan Sten detta, men med mig så tar det lite extra mycket tid att bevisa det ) . Så en glad Emma , ikväll IGEN!


SUPERSTONE ROCKAR FETT ÄVEN FAST HAN ÄTER FLUGOR!

Inköpslista!

Till Stonie & Emma!


1. Pullarträns från horze 399:-
2. Back on track Mips hjälm, Candy's 2600:-
3. Ordentligt sätt benskydd
4. Rambo skritt täcke ca 900:-?
5. Domani ylletäcke


Dagens ridning

Toppa
Även idag tog jag upp henne på volten! Hon gick jätte bra! Som jag har skrivit tidigare så skjuter hon ut bogen väldigt mycket men det blir bättre och bättre varje gång jag rider. Idag jobbade jag mycket på små och stora åttor och volter för att få in bogen ordentligt. Hon var lite jobbig i galoppen idag, hon kunde sakta av till skritt helt plötsligt och ville inte fortsätta, hon gjorde det bara två gånger så det var inte så farligt, hon är ju trots allt bara fem! Imorgon blir det uteritt!!

Garlic
Jag var lat idag och orkade inte sadla och det kommer mina ben få lida för!! Garlic har en trav som är väldigt jobbig att sitta i så jag fick sitta och klämma med benen hela tiden! För att skona min rumpa lite så red jag ganska mycket lätt så imorgon kommer jag ha träningsvärk. På Gallan blev det mest galopp arbete, jag jobbade med att korta och länga och byta galopp vilket han har blivit väldigt bra på! Idag gjorde han bra galoppombyten 9/10 gånger!! Imorgon får han nog vila!

Cakan och Komplett fick vila idag. Jag hade tänkt rida ut på Cakan men det blev för mörkt så jag får ta det imorgon istället.

Emmas och Tildas stora äventyr

Lite bilder från Botkryka när vi var där och tävlade i November. Man hittar jätte ofta sånna här bilder med roliga ansiktiskt uttryck och vi har snackat länge om att vi skulle göra en serie och nu gjorde vi det!

Skulle ni tycka det var roligt med fler sånna här? Kommentera i så fall!


Mål för 2011

Jag har länge tänkt på vad jag ska sätta för sorts mål för 2011, mitt och Stens första tävlingsår tillsammans. Många säger till mig '' Tänk på att inte ta det för snabbt'' och saker som ''stressa inte upp i klasserna'', visst det är jätte sant och superviktigt att ta allt i sin tid och ordning. Men jag vill inte skutta runt i LD och LC klasser i ett år bara för att man ska göra det. Utan mina mål för iår är att tävla LB som standard sen i slutet av året ha stadiga och framförallt fina rundor som känns bra i LA. Jag struntar fullkomligt i placeringar och så vidare, men mitt helt klar långsiktiga mål för år 2011 är att tävla LB och ha stadiga rundor i LA.

Många kanske tycker att jag är knäpp som sätter upp ett så högt mål för oss, men de gör inte jag. Självklart kommer jag starta LC och LB tills allt känns 100% bra, så vi kanske inte debuterar LA förstäns i höst? eller kanske till vintern? Men det spelar ingen roll för detta är endå mitt största mål. Sen kommer det säkert att sättas upp mål inom träningen med Anna-Karin och dressyren, men dessa är mina tävlingsmål för mig och Sten.  Har ni satt upp era mål än?Det kommer bli svårt men vi ska klara det, för tillsammans kan vi allt!
bilden är från debuten i LB


Cryptonit W

Jag kanske inte har berättat det men Cakan som jag skriver mycket om nu är min nya häst. Vi har inte köpt henne utan hon är en av våra egna uppfödningar. Hon heter Cryptonit W men kallas för Cakan eller Cookie. Hon är född samma år som Toppa alltså 2006. Hon är 160cm i mankhöjd. Hon är e. Non Stop R ue. Nebraska. Tanken är att hon ska säljas i år men tills hon blir såld så ska jag rida och tävla henne.


Säljer min sadel!

Hittade Sadeln ajg hade på Chanel ute i garaget och tänkte slänga ut den på annons nu på en gång när jag väl sitter vid datorn! Så här kommer den :)


Årets första tävling!

Nu är det nästan klart att det blir den 19 marsÅgesta Ridklubb som blir min & Stens första start på året! Åker dit för att bara starta LD och LC , sen efter det kommer vi börja starta LC och LB som standard på tävling. Som allt känns nu så kommer det att gå superbra, ganska skönt att de bara är enkla klasser och ett plus i kanten att LD:n är Clear round så vi kan skita i allt annat och bara ta det i vår egen takt. Innan dess vill jag kunna hoppa minst 2 gånger till, om det är på banan eller i ridhus spelar ingen roll bara han hålls igång ordentligt! :)


Thailands resa.. Vem rider Rudy?

På lördag, alltså den 12 mars drar jag(Lina) iväg till Thailand för 7:de gånger. Ja min mamma älskar Thailand så hon vill gärna åka dit 1gång om året. Eftersom jag blir borta i 2veckor så måste ju Rudy verkligen ridas för att hon ska hållas i gång och inte tappa allt som vi byggt upp nu. Vilken tur jag har då som har Emma och Irma till hjälp. Emma har sagt att hon ska rida henne när hon har tid och hon ser fram emot det. Det glädjer mig för då vet jag att hon hamnar i bra händer! Sen får vi inte glömma Irma som också om hon har tid och lust får ta sig an min prinsessa! Även fast hon inte hör till Irmas favoriter att rida.

 


hmm..


Berättelsen om Sten & FlugAn

Gillar ni det här ? Kolla senare idag för det kommer en till!


Besöksrekord!

Ni äger helt enkelt! Forsätt såhär allihoppa!

TACK TACK TACK TACK!!

Dag 7 - Top 10 favorithästar

Här kommer nästa dag på listan! Min top 10 lista på favorithästar:

1. Garlic - Det finns vissa dagar när jag avskyr den hästen, i Lördags var en sån dag! Men för det mesta är han bäst! Har har en helt unik persolighet och är för det mesta helt underbar att rida på! Särskillt att hoppa.


2. Komplett - Min bäbis!
3. Darwin!! - Min gamla ponny som jag älskar. Jag har fått lite kontakt med hans nya ägare och det är super kul att se att han har det bra!
4. Cakan - Underbar att rida och bästa att hoppa, man flyger verkligen.
5. Sten - Inte alltid rolig att rida men han har en personlighet som klår allt! Håll hårt i honom Emma.
6. Mary
- Kompletts fölis och min framtida häst!
7. Rudy - Men bara hennes personlighet! Hade man kollat på ridningen hade hon hamnat lååångt ner på listan!
8. Cormack - Min systers häst.
9. Bisse & Bonny - Matildas hästar! Gillaar hennes vince också men honom har jag inte ridit så mycke.
10. Toppa - Sist men inte minst! Toppa. Söt ponny men inte min typ av häst men hon är bäst i alla fall!


Irma @ Linas place

Just nu sitter jag och Irma här hemma hos mig (Lina). Vi ska väl äta middag snart och sen så hittar vi alltid på något annat roligt mitt ute i skogen! I morgon ska vi gå till skolan vilket vi inte gjorde idag.. hehe! Så det får inte bli för sent men det kommer det nog bli.!

Vi ser båda ut som freaks men fina ponnisar har vi! :)

Mr & Mrs. Jumping på bilden ;)


Rudy & Intruz

Rudy
Idag red jag henne på volten tillsammans med Irma och Amanda. Hon var faktiskt riktigt fin idag. Lyssnade bra på mina hjälper. Hon var lite jobbig när jag skulle flytta henne för skänkeln i vänster varv. Vilket slutar med att hon blir sur och börjar ställa sig smått på bakbenen.. Men hon gav med sig efter en stund och då blev jag nöjd. Är alltså nöjd med dagens ridpass!

Intruz
Red ut med Irma och Toppa. Känner honom fortfarande inte så just nu är det mest bara för att jag ska lära känna honom alltså. Hitta knapparna osv. Men han skötte sig också bra. Det kommer nog bli bra med tiden ska ni se! Ser verkligen skit liten ut på han! Men jag kommer upp utan hjälp! Han är ju 180cm i manken. Högt? Ja!

 


blev ''hottad''

Blev superglad när jag gick in på Matildas blogg [ Elitryttarnas ] och såg att hon hade ''bedömt'' min bild! Jag blev superglad av resultatet, och tycker de är superbra med kommentarer såa tt man vet vad man kan förbättre och ändra på!
Dagens ridpass

Cormack

Mirah mådde dåligt så idag fick jag rida Korvmackan. Jag red på volten tillsammans med Lina och Amanda. Han gick jätte bra idag. Han var väldigt lugn hela tiden och lyssnade bra på hjälperna.


Cakan

Jag red henne en stund på volten. Hon var väldigt lugn, lite för lugn idag. Jag behövde driva hela tiden idag vilket jag inte brukar behöva på henne! Annars så gick hon jätte bra!


Toppa
Jag red ut med lina och Intruz, det gick super!!

Garlic och Komplett fick vila.


Hööks vs Horze[ Jag ska ha ett i svart men tyvärr hittade jag ingen bra bild på det ifrån Hööks i svart ]


GrytaGirls

The best of both worlds


Bloggtrafik!

För övrigt blev vi tipsade av Matilda att bli medlem på en sida som heter bloggtrafik, så det blev vi och nu har statistiken ökat och de är ju superkul! Tycker ni med ska bli medlemmar genom att klicka här!
Tisdag = Promenad

Gårkvällen spenderades med alla tre GG's plus Amanda som kommit hit med sin häst Donna, Amanda ska praoa här de 2 nästkommande veckorna så henne kommer ni säkert att få se mer av i bloggen! Iallafall, båda jag & Lina sov över hos Irma på gården igår så imorse fick jag sällskap i stallet, supermysigt. Ananrs har jag faktiskt börjat gilla dessa tisdag och torsdag mornar då de bara är jag och Sten helt ensamma i stallet :) 

Bestämde mig tidigt för att jag bara skulle ta en promenad med Sten idag, kände att han kunde få en dag ledigt plus att det bara är bra att han får sträcka på benen lite extra.  Gick med honom bort till våra sommarhagar som tar cirka 15-20 minuter att gå på en asfalts väg. För engåns skull tror jag faktiskt att det var bra att promenera på just asfalt för det var de enda stälet där de inte var isgata idag!


Här kommer lite bilder på Sten som jag fottade för några dagar sen!

   


något som underskattas..

Västar! Dunvästar eller vanliga tunna västar är inte bara supersnygga utan också sköna att rida i! Nu till våren har de börjat dyka upp hur många riktigt snygga västar som helst och man bara smälter! Både Jag och Irma har en varsin väst från Mountain horse som vi använder hela tiden! Det sköna är att man slipper de krångliga med en stor och jobbig jacka även fast den värmer nästintill lika mycket. Här kommer några snygga västar jag hittade på nätet!

 Mountain horse


Pikeur


Hela tre hästar ridna!

Idag hade jag ingen lust med någonting, och då menar jag det verkligen allt jag ville var att komma ut till stallet på en gång.. Var i skolan på morgonen då vi hade engelska sen var jag tvungen att sticka för att hinna ut till Gryta med den tidiga bussen. Och såklart mår jag så mycket bättre när jag kommer ut till den friska luften , min fina ögonsten och de bästa av vänner! Idag hade jag fått i uppdrag att inte bara rida min Sten utan att även rida KissMe och Top Model W!


Sten

idag var en sån dag som de flesta har varit för min del att jag bara vill mysa och få upp vårt band igen så jag tog och red barbacka! Jobbade igenom honom och ställde samt lösgjorde honom i båda varven , och vet ni hur fin han var?' Nu är vi definitivt inne på mer än rätt spår! Flowet i galoppen kändes jättebra och Stene var pig och glad. Efter ett tag lade jag upp ett liter sockerbits hinder i mitten på volten som vi började trava över och byta varv som en åtta. Då jobbade jag med att hålla ställningen i traven och inte tappa kontrollen. Sedan kom vi fram och gjorde detsamma i galoppen! Kan ni förstå att JG "hoppade" Sten barbacka? Haha det kan iallafall inte jag! Hästen som för en månad sen var oridbar är en riktig STAR nu! Avslutade passet med 10min nerjogg plus skritt. Bästa bästa poney!

KissMe De Gennes

efter Stens pass tog jag tg ilille kulan! Gjorde samma sak med honom red barbacka och jobbade med denna lilla sötnos mest med att korta och länga traven. Han kändes perfekt! I traven gjorde han allt jag bad honom om och som de kändes då så skulle vi kunna starta några klasser i dressyr närsomhelst! En riktig drömprins har ni där! Galoppen har i stort sätt alltid varit hans svaga sida men till och med den gick att jobba riktigt bra idag. Superglad ryttare och trött ponny hihi!

[ observera att kulan inte är riden på 2 veckor plus att det inte är min ponny längre! :) ]Top Model W

sist men inte minst , fast yngst, så red jag toppa barbacka hon med! Då hon fortfarande är ungponny så försökte jag bara att jobba lite grunder så som halter , igångsättningar och att hon skulle lyssna och reagera bra. Efter ett tag tränade vi lite galoppfytningar med som hon tog jättebra! Lite seg och trött i galoppen men de var bara bra för mig att få jobba lite extra! Irma hoppade upp i slutet och red igenom henne ordentligt på sitt sätt , de är hon som ride henne annars så de känner varann bäst! Medans Irma red toppa fick jag hoppa upp och prova Linas poney Rudy som jag ska rida nu när Lina sticker till Thailand!

så sammanfattning så blev jag riktigt nöjd med alla tre hästarna idag! Vet inte om det var mitt humör eller bara att allt gick så himla bra ! :')

 


Marinblått=Ur snyggt

Jag älskar att mixa och matcha! Just nu har jag kommit in i en marinblå period. Tycker det är så grymt snyggt med marinblått. Har som sagt ett marin blått Glen Gordon schabrak och ska inskaffa mig lite mer snygga marinblåa schabrak från Lami-cell och JW (John Whitaker). Ska också köpa ett Rambo ländtäcke när jag har pengar till det samt ett från Glen Gordon. Rambo ländtäckerna kanske ni har sätt, de som skiftar i marinblått, ljusblått och beige. Glen Goron täcket är i samma färg som mitt schabrak, marinblått! + På det här ska jag försöka skaffa mig blåa Soft Up stigbyglar!

Har ni någon speciell färg som ni verkligen älskar att ha till era hästar?


Dag 6 - Det här äter min häst varje dag

Det blir lite glest mellan dagarna men jag tar det helt enkelt när jag har tid. Så här kommer dag 6!

Det här äter min häst vaje dag
Så här äter mina hästar på vintern, när det blir varmare kommer listan att ändras.

Garlic
Morgon, Lunch & Eftermiddag: Garlic går med fri tillgång till Hö hela dagarna.
Kväll: 5kg hösilage, 1kg protein plus, mineraler och betfor


Toppa
Morgon: 2 kg hösilage
Lunch: 2 kg Hösilage
Eftermiddag: 2 kg hösilage + lite havre efter ridning
Kväll: 4 kg hösilage, 1/2 kg havre, mineraler, betfor

Komplett
Morgon: 2 kg hösilage
Lunch: 2 kg hösilage
Eftermiddag: 2 kg hösilage
Kväll: 5 kg hösilage, 1/2 kg havre, 1/2 korn, mineraler, betfor

Cakan
Morgon, Lunch & Eftermiddag: Cakan går med fri tillgång till Hö hela dagarna.
Kväll: 6 kg Hösilage, 1 kg havre, mineraler, betfor


Inte ett jätte roligt inlägg kanske men nästa dag på listan blir lite roligare! Så ska jag skriva min topp tio lista på favorit hästar, nån som kan gissa vem som ligger etta?


Något som är skitsnyggt!

Något jag tycker är väldigt snyggt och stilrent är att använda benlindor! Själv är jag riktigt usel på att orka linda på lindor som sen kommer bli 3 gånger så smutsiga efter bara ett ridpass , men de är verkligen superkul at mixa och matcha! Jag själv äger kanske en 3-4 par benlindor i olika färger men använder främst mina marinblåa från Showmaster och mina Vita från hööks, båda helt i fleece.

 


Hejdå sportlov!!

Nu ska jag snart gå och lägga mig eftersom jag ska upp tidigt imorgon! Skolan börjar igen efter en veckas lov! Imorgon kommer Emma hit och Lina kanske sover här så det är iallafall lite att se fram emot! Nu är även en tjej som heter Amanda här och ska ha praktik hos oss i två veckor så hon kanske också följer med ut och rider imorgon. Vi får se hur det blir med det, nu ska jag sova! Hejdå sportlov!


Min prinsessa

Finaste delen av mig, min bästa vän


Dagens ridpass

Rudy:
Bestämde mig för att ta ut henne barbacka på en lugn tur efter tävlingsdagen igår så hon bara gick sträcka ut på sig. Hon skötte sig väl helt okej. Red ner i Runes kurva och då rider man förbi Vallhagen där Rudy står och där stannade hon och vägrade gå. Hon höll på och kicka mot spöt och dumma sig men vann över henne och vi fortsätte. Sen var hon fin och lyssnade bra tills man vänder hem. Då blir hon jätte stuttsig och står på bakbenen och fjantar sig när man tar lite i henne.

Nu ska jag snart äta lite middag sen ska jag gå och lägga mig i sängen. Är galet trött.

design-dilemma!?

Jag har börjat titt aoch tänka lite på att jag tycker att vår gröna bakgrundsfärg är lite fööör stark, så jag kollade lite vad som skulle passa och satte ihop en bild så ni kan hjälpa oss välja. Vilken tycker ni? Den mörka är den vi har som bakgrund nu och den ljusare är ungefär så som jag tror blir snyggare att ha!

 


Dagens ridpass!

Toppa
Idag blev det ett långt och hårt pass på volten! Det var första gången på flera veckor som jag red henne på volten, jag brukar mest rida ut eftersom hon har haft lite dålig framot drivning. I början var hon väldigt stel men jag jobbade med massa volter och vändningar så hon blev mjukare mot slutet! Jag jobbade också mycket med hennes bog som hon gärna skjuter ut! Det är dags att börja hård rida henne nu för att få igång konditionen för tävlingssäsongen.

Cakan
Jag red henne en kort stund på volten och jobbade bara i skritt och trav. Jag broddade henne bak innan för att det skulle gå bättre att rida men hon halkade runt ändå, hon bär sig inte så bra än och har lite svårt med balansen. Annars så kändes detr super! hon var lugn och fin.

Komplett
Jag tog upp även henne på volten idag vilket jag inte gör så ofta! Hon kändes jätte fin! Hon brukar gå mycket bakom handen men idag vågade hon ta lite stöd i handen och det är ett stor framsteg!

Garlic
Maya red honom idag och han var super, super fin!! Maya rider honom väldigt bra. Han var lite busig idag och bockade lite men allt gick bra!


I röksta idag!

Efter jag blev klar i stallet så åkte jag med Maya & Salme till deras stall som ligger 15-20 min ifrån gryta. De heter Röksta och var ett jättemysigt stall! Där fick jag prova att rida Salmes ponny som är ett C-ponny Sto som heter Naicy! Skitfrän häst, verkligen as cool! Super på hela tiden och trippig och studsig men gick även att ta i, en riktig Irma häst om ni frågar mig!

Bilder på Salme & Naicy samt Maya & Vallmo

Söndagens update

Ursäkta att vi itne hunnit med att blogga idag. Jag (Emma) kom nyss hem och ska skriva några snabba inlägg som jag slänger in under dagens gång! Hoppas ni inte blir allt för ledsna!


Barbacka ridning

 

Sten:

Idag hade jag verkligen ingen lust med att rida, så jag tog bara fram Stens träns och hoppade upp barbacka. Började med att bara skritta och mysa i cirka 20 minuter, låg mestadels på hans rygg och bara tittade upp rakt i ingenstans det är så mysigt! EFter ett tag tog jag tag och jobbade honom i traven och GUUD så fin han var! Verkligen helt perfekt, tog hjälperna exakt som han skulle , sänkte sig precis som jag ville att han skulle göra och höjde upp ryggen så de kändes som om jag flög! I Galoppen var han minst sagt lika trevlig och allt kändes super där med! Irma slängde til och med in en kommentar och sade att han såg mycket finare ut i kroppen och sin tjockis mage börjar att försvinna! Gud så glad jag var idag , satt bara och log på häsrtyggen och ville absolut inte sluta rida! Avslutade det hela med att skritta ut en sväng och till och med det gick bra idag.

 

Idag var en riktigt bra dag för oss båda, hela veckan har varit rent utsagt grym! Nu hoppas vi att allt detta håller i sig så ska jag ta och tita på lite tävlignar och förhoppningsvis anmäla oss till vår första L:C , L:B för året!


OutfitSå här är en typisk stall outfit för mig när jag känner att jag har ork att klä på mig ordentligt!

Ridstrumpor: Vunnit
Ridbyxor: Good Rider, världens grymmaste! Ligger runt 1200:- hos Candy's , men de är de verkligen värda då de sitter som en smäck och är SUPERSKÖNA!
Pikétröja: köpt på globen mässan!
V-Ringad: Stickad från H&M

GG = GodisgrisarSom en paus mellan klasserna drog vi iväg och köpte lite godis! 300:- fattigare men 4 kg godis rikare, så GG style!

Dagens outfitt
Irma:
Ridbyxor - Mountain Horse
Ridstövlar - Mountain Horse, Supreme High Rider
Hjälm - Back on track
Kavaj - Pickeur
Handskar - Roekel
Dunväst - Mountain Horse


Garlic
Träns - Vet ej, jag har köpt det av Lina!
Benskydd - Horze
Schabrak - Lami-cell (Beige med grön kant)
Sadel - Globus
Broderat ländtäcke - Present från mamma för hundra år sen!
Magplatta - Glen Gordon

Ur Irmas tävlingsperspektiv!

LB:

På framridningen och framhoppningen kändes han lite loj och det var svårt att tagga igång honom eftersom det var ganska trångt, så jag fick ta det på banan istället! Han kändes jätte bra inne på banan och hoppade högt över alla hinder! Det var en bana som passade Garlic väldigt bra! Han kändes bra fram till omhoppningen då släppte jag honom i en milli sekund och han stannade. Efter det stoppet kändes han bättre. Vi slutade på åtta fel i omhoppningen efter en rivning också! Jag är nöjd med det resultate.

LA:

Det finns inte så mycket att säga om det förutom att det slutade med uteslutning på tredje hindret och en väldigt arg Irma! Han kändes super och flög över ettan och tvåan men sen ville han inte vara med längre. Jag tror inte att jag kunde ha gjort något annorlunda, han ville bara inte...

Emmas ridning under dagen!

Komplett:


På en gång när vi kom hem ifrån tävlingen så tog jag och Maya en uteritt med komplett och Toppa! Jag red Komplett och maya Toppa. Vi red genom runes kurva och skrittade samt snackade mest. det var superhärligt väder ute så man kunde bara njuta och för en gångs skull verkligen tänka. Joggade sedan 10-15min med de och ajg jobbade först och främst med att komplett inte fick gå bakom handen eller bakom lod blablabla. Hon kändes superfin och sedan galopperade vi en bit på både dit och hemvägen!

Sten:

Orkade inte anstränga mig så mycket idag så jag tog bara ned honom en snabbis barbacka på volten. Men gud vad fin han kändes! Jobabde jättemycket i galoppen och gasade som attan, gud vad kul det var! :D Min ponny är så himla mysig alltså. haha! Är supernöjd med honom nu och allt känns bara för bra. Åh så glad jag är!Jumping Garlic & Rudy idag!Såhär snygga var våra GrytaGirls idag på tävlingsplatsen! :)


Hos Irma i kväll!

Håller på att packa inför att åka iväg hem till Irma och spendera resten av kvällen med trevligt sällskap. Maya och Emma kommer vara där och kanske Salme också! Vi ska chilla, kolla på film och ha det så trevligt som man kan ha mitt ute i ingenstans(Gryta) en lördag kväll.
Väntar nu bara på att min iPhone ska återställas då den dampade sönder igår och ville inte fungera som vanligt idag. Så nu har bjag återställt den och hålller på att fixa tillbaka den precis som den var förut. Det verkar ta längre tid än vad jag trodde men men jag får komma ut dit lite senare bara!

fin prinsessa, jaa!


Tävlings resultat

Mitt mål var att gå runt hela banan. Jag lyckades inte men jag är ändå så himla nöjd med henne. Helt otroligt vad fin hon var förutom de 2stoppen. Hon hade bjudning hela tiden. Lyssnade på mig in i det sista. Jag älskar verkligen mina fina fina prinsessa! Banan var en perfekt Lina&Rudy bana. Inte allt för stor mycket svängar, så jag inte tappar henne och hon blir 10000meter lång. Utan att jag måste jobba hela tiden. Jag kommer lägga upp film sen när jag får den så får ni se henne. Hon var så fin idag, just nu är hon alltid fin! Min bebis prinsessa. Känns lite surt att åka iväg i 2veckor nu när hon är i TOPP form.


Musik och hästar

Nästan alltid när jag i stallet själv så lyssnar jag på musik. Oftast är det min spotifylista som rullar i hörlurarna från min iPhone. Jag älskar verkligen musik och den får mig oftast lugn och avslappnad. Slipper alltså känna stressen som man ibland kan ha. Så i stallet är jag nog inte ensam om att ha musik, eller hur? Många har radio osv. Men jag lyssnar på musik när jag rider också. Rider jag t.ex ut själv så har jag musik för att inte känna mig så ensam. Har då på högtalare från mobilen och inga sladdar och proppar i öronen för jag vill kunna höra om det kommer en bil eller om någon skulle ropa på mig om jag rider nere på volten. Jag får insperation av musiken liksom går låten i högt tempo kanske man rider i ''takt'' till det osv. Tycker det är super skojjigt!

Brukar ni ha musik när ni rider ?


Godmorgon!

Har precis nu ätit lite frukost och ska om en stund åka ut till stallet. Vi har räknat med att försöka åka nångång runt halv 7 - 7. Tävlingen börjar 9 och det tar ca 2timmar att åka till Heby. Vet inte hur lång dagen blir men det känns som om den kan bli ganska lång. Vi hoppas att det går bra både för mig och Irma idag. Emma och Maya ska med och hejja på oss och så har vi såklart våra mammor med också!

Hon kan gärna få hoppa så idag!


Startnummer inför morgon dagen + lite tankar.


Jag startar som nummer 10 i LB av 42 starter, alltså rätt tidigt. Har sätt att det är många duktiga ryttare och ponnyer med i morgon. Jag har inga som helst krav på att jag ska komma placerad. Utan i morgon vill jag bara försöka komma runt banan. Nått pet eller så är okej men jag vill inte stanna ut mig. Det här blir våran andra regionala LB tillsammans. Senast stannade vi ut oss. Men nu känns det så mycket bättre och bara jag kommer ihåg att rida hela tiden och verkligen jobbar så ska vi kunna ta oss runt. Hon har inget problem med det här utan det är bara jag som måste få henne att verkligen vilja. Har man ett sto så har man!

Packat och fixat!

Har hela eftermiddagen packat och fixat inför morgondagens tävling! Jag känner rätt så taggad, har bara varit på dåligt humör hela dagen menmen vi ska tänka framåt! Har putsat träns, sadel, stövlar och benskydden. Mina benskydd är i läder så det är viktigt att man tar hand om dem också för de utsätts ju för mest om man jämför med resten utav utrustningen. Lagt ner mitt marinblåa Glen Gordon schabrak, lendtäcke, hjälm, benskydd, rosa flecetäcke, sporrar, spö och sist men inte minst, okej jo minst nummerlapp! Jag är nog helt packad och mina egna kläder ligger här på sängen brevid mig. Ska försöka att komma i säng i bra tid ikväll då jag måste upp runt 5 i morgon.

Brukar ni göra allt i nån speciell ordning innan tävling?


Långa ryttare på små ponnyer

Jag och Maya pratade lite igår om hur långa och stora ryttare ska vara för att rida ponny och jag tänkte dela min åsikt!
Jag tycker att det är bättre med för långa ryttare än för tunga. Om man tex skulle ha en B-ponny under inridning tycker jag att det är bättre att ha en lite lång duktig ryttare som har koll på kroppen än en nybörjare som är "lagom" stor. Självklart ska inte ryttaren vara överdrivet lång, men har man koll på kroppen när man rider och hjälper hästen att balensera upp sig så tycker inte jag att det spelar någon roll. Jag tycker själv att jag börjar bli lite stor på mina hästar, särskillt på Toppa men jag rider henne hellre själv än låter någon annan göra det. Jag skulle dock inte starta några större klasser i hoppning eller hoppa höga hinder med en ponny som är för liten och tanken med Toppa är att hon ska säljas till sommaren. Jag tror att än ryttare som inte har riktigt koll är sämre för en ponny som bygger muskler och lär sig än vad en stor ryttare är. De här åsikterna handlar mest om hästar under tillridning och inridning som behöver en stadig ryttare, har man en erfaren tävlings häst som är för liten så tycker jag att det bästa för hästen är om den får gå till en annan ryttare, även om den inte tar överdriven skada av en lite lång ryttare. Jag tycker dock inte att man ska rida såm ponnyer som man är både lång och tung!
Det bästa är ju såklart små duktiga ryttare men tyvärr så finns det inte så många. Vad tycker ni om det här? Håller ni med mig eller har jag helt fel?


Ny blogg design!

Sådär, nu fick ni se vad vi höll på med hela kvällen igår. En ny snygg vårig design. Vi är verkligen super nöjda med den och hoppas att ni också tycker den är snygg. Det kanske inte var så jätte svårt att gissa eftersom vi har teasat lite granna men men nu är den uppe! Vi ska nu sticka till bussen och påbörja vår färd mor Norrtälje!


Så vad tycker ni!? Släng in en kommentar!


Tankar inför tävlingen!

Som jag har skrivit så är det dags för tävlig igen imorgon! Jag ska rida Garlic LB och LA på Heby och jag är jätte taggad! Han har känts super fin de senaste veckorna och jag har en bra känsla i magen! Jag hoppas på att kunna slå ritten som jag red sist jag tävlade LB regionalt! Det är jag säker på att jag kan göra. I LA derimot så kommer det bli lite svårare! På garlic har jag en nolla i LA, den var på Tierp i sommras, han kändes jätte fin då. Problemet för mig är att jag slutar rida i LA, det blir liksom för stort! Men det är sista året på ponny för min del så det är dags att börja rida! Mitt mål på Garlic för i år är att kvala MSV om jag lyckas med det så är jag super nöjd! Att tävla det är inte så viktigt även om det vore kul att ha gjort det innan jag börjar tävla häst på riktigt. Om jag ska nå det målet som jag har med "Gallan" så är det dags att brja jobba på det nu. 
Imorgon ska jag rid aför felfria rundor i båda klasserna och hoppas på att Garlic är på rätt humör, han humör avgör ganska mycket på tävling. Jag ska börja direkt när jag kommer in med att tagga honom till 1000! Han blir riktigt fin när han väl är på tävlings humör och jag ska få honom att visa det imorgon!

 
Godmorgon!

Det är Irma som skriver nu! Emma och Lina sover fortfarande men såklart så kan jag inte sova längre än till åtta! Så är livet när man är morgon pigg.. När tjejerna har vaknat så ska vi börja röra oss upp till Norrtälje och ta hand om hästarna. Jag ska hinna med att rida så många som möjligt idag men viktigast av allt är att fixa innför tävlingen imorgon! Ikväll sover Emma hos mig och hon följer ev med på tävlingen imorgon, förhoppningsvis följer Maya också med! Nu ska jag försöka hitta nått att fördriva tiden med! Vi skriver mer senare.GG´s + Maya på hoppträning i sommras
Från väster: Lina & Rudy, Emma & Kulan, Maya & Bonny, Irma & Garlic


Kan ni gissa vad vi busungar håller på med?..


GG goes GG, eller ?

GrytaGirls goes... GrytaGangsters. De ni!


Idag har vi tyvärr inte hunnit blogga för Irma har haft hela stallet + att Maya var på besök. Lina sov, pluggade och red och sen åkte vi hit till Emma. Och vad Emma nu har gjort vet bara hon! Vi skriver mer senare!


Kommentarer och besökare

Gud så kul med så pass mycket kommentarer och besökare även fast vi uppdaterat riktigt uselt! Tack fina bloggläsare! :)


GG's aktivering under dagen:

Emma
Sten:

Efter gårdagens träningspass så tyckte jag själv att vi båda förtjänade en dags vila. Sen för det andra skulle jag tyvärr inte hinna med Sten idag. Riktigt tråkigt att inte hunnit se honom idag, haha fjollig man är! Tanken var att han skulle skos idag men tyvärr så kunde inte vår hovslagare ta sig ut till Gryta då hennes hästar rymde, hehe hoppas hon fick tag i de! :)


Irma

Toppa & Garlic:

Uteritt med vår lilla fjärde GrytaGirl som inte är en GrytaGirl MEN borde vara det , Maya! Maya red toppa och jag Garlic. Båda skötte sig bra och det blev en mysig runda ner till Rune's kurva med mycket galopp och piggelin ponnysar!

 

Komplett:

Maya red Komplett tillsammans med Lina & Rudy, medans jag själv mockade ALLA boxar i hela stallet. Tungt, men riktigt skönt när de väl var gjort! Komplett såg mjuk och fin ut och Maya var nöjd, så alla glada och nöjda!

 

Lina

Rudy:

Idag älskade jag min ponny, hon var super! Hon var mjuk i munnen och lyssnade super på mina hjälper. Hon protesterade lite när jag skulle flytta henne för skänkeln, alltså upp på bakbenen. Men jag vann över henne idag och då gick hon fint även där. Sen i galoppen var hon underbar. Gick i fin form i båda varven varv efter varv och gick att ställa och allt. Jag var verkligen super glad och nöjd med min ponny. Eller kanske är de nya ridstövlar?? :)


FUTURE

Nu har vi GrytaGirls börjat snacka om massa sommar planer, men framförallt design planer. Nu blev ni nysikna va?! YESS :D


BästBästBästBäst

you're my star

Charels Owen Wellington Classic

 

Var inne hos Hästshoppen i Norrtälje idag och skulle köpa denna ursnygga hjälm. Tyvärr hade de inte min storlek inne men de har beställt en åt mig så får en ny hjälm lagom tills när jag kommer hem från Thailand.

Super super super super! Har verkligen längtat efter att få köpa en ny hjälm och nu ska jag ju göra det.


Träningen från Linas sida

Jag börjar med att säga att jag är jätte nöjd!
Hon lyssnade fint hela passet igenom och var helt perfekt idag. Hon gick framåt, hon gick att korta ,länga. Hon var så så så mysig och rolig att rida och jag känner mig sjukt taggad inför helgen när jag ska till Heby och starta LB. Nejmen det finns inte så jätte mycket att skriva förutom att hon var så super. Det känns som en helt annan häst om man jämför med förra veckan. Men okej förra veckan var ju allt skit med mig och idag var det inte alls så. Jag är påväg mot som jag var innan allt hände för några veckor sen. Behöver inte vara den där överlyckliga som jag var för 2veckor sen. Men kan va som jag var för 1månad sen för då var det bra och det ska nog bli så igen.


Nu ska jag fortsätta lyssna på Sam Tsui som jag är kär i. En kille med en KILLER voice.
Träffar jag nån som kan sjunga och spela så ska han bli min. :) hehe

Like, Like and Like!


Den alltid lika användbara , IKEA - Påsen! Kan nog lova att dessa påsar används till allt och finns i varenda stall!


Hoppningen!

Emma & Sten

I början var vi båda väldigt spända och sten tog för sig att göra några bock serier, men ajg satt kvar och vann över honom haha! Hoppade väldigt många bra övningar som vi kanske orkar rita upp senare annars skriver väl Irma eller Lina lite mer utförligt om hur vi gjorde. Mot slutet blev vi båda mer avslappnade och allt gick superbra. Landade på en bana som kanske låg runt 90cm, men höjden spelade itne så stor roll då jag var överlycklig at tjag klarade att hoppa honom igen! :)
Irma & Toppa

Träninghen började bra! Hon kändes väldigt framåt, särskillt i galoppen. När vi sen började hoppa så tycker jag att jag var lite dålig på att rama in henne till hindrena men hon hoppade fint ändå! När vi hoppade den sista banan så gjorde jag en miss som gjorde att hon stannade, när hon har stannat en gång så kommer hennes sto humör fram och hon vill inte hoppa mer, efter att jag hade tryckt över henne några gånger så fick hon tillbaka hopp lusten lite och hoppade bättre. Det var jätte kul att rida en riktig täning för Anna-Karin igen!


GG's on tour
Såhär ser vi ut nuförtiden när vi tar oss till träningar/tävlingar osv med stora släpet! Så Nu är vi förmodligen påväg ut till Kvilunda . om inget har hänt som det ibland kan göra här i gryta hhehehe. TAGGARÅ!

GG's goes jumping

Imorgon kommer vår älskade och efterlängtade tränare ut till Kvilunda för att ha hoppträning för oss! Anna-Karin! Ska bli superkul att träffa henne igen, just nu är de bara Irma som träffar henne då hon praktiserar hos A-K. Vi andra har fått vänta FÖR länge för att träffa henne! Så jag kan nog tala för oss alla GG's att vi är supertaggade inför hoppträningen!


Och jag kan säga att det kommer att bli min och Stens första hoppträning tillsammans! Ett tillfälle värt att minnas!

musikmåste:

GG style. Lina är kär, verkligen kär. Emma dör lite grann bara. Irma, LYSSNA!

GG´s hissar

Angelica Augustsson

Jag (Irma) och Matilda satt och kollade på världscup hoppningen i söndags och hade då ingen aning om vem hon var, men vi tyckte att hon red väldigt bra! Senare fick jag red på att att det var hennes debut i världscupen och hon vann den!! Jag blev riktigt imponerad! Hon slog ryttade som Rolf-Göran Bengtsson, Ludger Beerbaum och Edwina Alexander!! Vi har nog inte sätt det sista från henne!

HISS HISS HISS


Pioneer stövlarna!


Super glad tjej!

-


Toppa & Intruz
Jag och Victoria red ut på förmiddagen på dem. Toppa skötte sig jätte bra! Hon var väldigt lugn och fin, på slutet så började hon slå mycket med huvudet men då lät vi bara henne gå först så blev det bättre. Intruz gick också bra! Tyvärr så tar han myrsteg och blir väldigt spänd när det är halt ute vilket gör honom väldigt stel så vi får se hur det blir med tävlinen i helgen för hans del!

Cormack
Jag red Cormack åt Mirah idag och hon red Komplett åt mig. Om ni har läst bloggen tidigare så kanske ni har sätt att jag har skrivit att Cormack är en av de svåraste hästarna som jag har ridit och det visade sig verkligen idag! Han vär jätte stark och drog iväg med mig hela tiden. Idag gick det knappt att lägga på skänkeln alls och jag kan lugnt säga att jag kommer ha tränings värk i både armar och magen imorgon som han drog!

Garlic
Garlic tog jag upp på volten och red tillsammans med Lina och Emma. Han gick verkligen SUPER idag!! Emma och jag la fram två bommar (vi ville ha fler men de var väldigt svåra att hitta i snön) och red hela rid passet utan stigbyglar. Vi började med att trava över bommarna medans vi red lätt utan stigbyglar, mellan bommarna så gjorde vi några halter, sen gjorde vi om övningen lite och istället för att göra halt så flyttade vi dem för skänkeln, Garlic gjorde allt super bra! Vi flyttade sen ut bommarna till galopp bommar och red på dem så, galoppen är Garlics starka sida men så fin som han var idag har han inte varit på länge!!

Mamma red Cakan åt mig idag så alla mina hästar blev ridna!Lyckotårar

Sten idag:

Idag blev det ridning utan stigbyglar för vår del! Stene gick i riktig fin form , hade riktigt fint steg och lyssnade så sjukt bra så jag vet inte vad! Fatta att för en månad sen vågade jag knappt sitta på ponnyn och nu går han som en D R Ö M! Helt unbelieveable! Jobbade sedan som en åtta där övergångarna var över travbommar som sedan blev galopp bommar, och kan jag säga annat än att han gick gal1 bra? är supertaggad för imorrn!


bästa bästa bästa ponny!

Nya Pioneer stövlar!

Fick nyss ett sms från Irma om att mina nya ridstövlar från Pioneer har kommit! Wohoo jag blev inte lite glad. Så idag ska jag rida med nya ridstövlar och känna mig galet snygg. Tar bild på dem när jag kommer ut till stallet vilket blir i eftermiddag nån gång.

Funderar på att köpa strasstenar och dekorera dem med.. Får se hur jag gör med den saken! :)


RSS 2.0