GrytaSödergård

Tänkte berätta lite snabbt om hur allt ligger till och så att ni får en liten inblick ur hur vi verkligen har det här i vårat stall!

Till att börja med kan jag berätta att gården heter Gryta Södergård och ägs av Per & Anna, som är Irma och Mirahs föräldrar. Här har de på somrarna ridläger-verksamhet men även på andra loch och vissa helger så kan man boka in sig för att komma upp och bara mysa i denna härliga stall-miljö. Gården består utav ett stort stall med 18 vanliga boxar och 2 föl boxar, en spolspilta , gödselstack , fika rum , foderkammare, ''hall'' där vi har våra skåp & förvarar alla våra saker , samt 2 st sadelkammare. Över stallet finns en loge där vi samlas och äter tillsammans med ridlägerbarnen och om det är något speciellt event med klubben m.m .



Bredvid stallet har vi en lokal där Candy's Ridshop just flyttat in och den lokalen ska uppgraderas så den blir minst dubbelt så stor! Nästintill den har vi den så kalalde lägenheten som består av 2 våningar. På undre våningen är det ett kök och ett badrum med dusch & WC. På övervåningen är de indelat i 3 olika rum. 1 stort rum där vi har 3 våning sängar + 1 enkel sedan. Sedan mitten rummet där vi ledare brukar sova. Och till sist lilla rummet som består av 2 dubbelsängar! Här bor bla. ridlägerbarnen och familjer som hyr in sig!

Det finns även ett stort bostadshus där familjen Westerlund bor , samt minst 40 hektar med mark och otroligt fina ridvägar samt hagar man bara kan drömma om! Volten har bra underlag men är dessvärre ganska liten kan inte säga vilka mått den har men den fungerar iallafall. Till hösten planeras det både att byggas ridhus samt bygga ut volten!


Det här var lite om hur vi har det, tänker lägga in ett till inlägg senare om hur många hästar och ponnyer vi har. Låter det intressant?!





Kommentarer
Postat av: Anna

Va mysigt det låter! Jag vill gärna läsa om hästarna:) Jätte bra blogg!

2011-03-26 @ 10:13:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0