Hemskheter inom ridsporten..

[ Detta inlägg skrev jag i början av november och slänger in det igen bara för att påpeka hur viktig säkerheten verkligen är. Det är hemskt hur mycket händelser som skre bara för att man inte tänker lite extra.. ]


På senaste tiden har olyckorna inom ridsporten inte bara gett rubriker i Ridsportstidningarna, utan de har nu även lett ut till de större medierna utanför hästvärlden. Först och främst har vi 7-åriga Alva som blev ihjältrampad under en ridlektion , sen även den 17-åriga tjejen en bit utanför Eslöv som en dag hittades död i ett ridhus. Och under de senaste åren har de skett ett stort antal olyckor inom hästsporten där skadorna både varit minimala och varit så grova att de lett till döds..


Det är så enkelt att något sånt ska kunna hända. Det är levande varelser vi håller på med, inga robotar eller maskiner som alltid går som de ska. Hästar har egen vilja, en enormt stor egen vilja! Såklart en människa kan bli livrädd för någonting och hoppa till, varför kan inte lika gärna hästen det då? Svenska ridsportsförbundet fixar krismöte om detta och frågar sig hur allt detta kan hända? Men svaret är ju redan så enkelt.

Inom ridsporten så står man för sin säkerhet till mestadels av sig själv. De har blivit obligatoriskt inom fälttävlan med både hjälm och säkerhetsväst, Dressyren behövs bara hjälm och i hoppningen ska man ha både och tills man fyllt 18år och lämnat ponny-stadiet. Allt som allt så är det lag på att alltid rida med hjälm, även om de bara är en skritt-tur till och från hagen. Att aldrig rida själv är ett ytterligare alternativ till ökad säkerhet. Det är mycket bättre att rida ut med en kompis , eller bara någon som går bredvid. Samma i ridhuset, försök alltid ha någon runt omkring dig. Det är på dessa sätt som vi utövarna inom ridsporten kan försöka att minska och utesluta olyckorna inom ridsporten..

Ingenting kan göras för att eliminera olyckorna helt och hållet. Det enda vi alla kan göra är att tänka säkerheten framför allt. Det är jättehemskt när olyckor sker och självklart så lider jag med familj och anhöriga till alla  som  omkommit eller skads inom häst-sporten och det var i grund och botten därför jag skrev det här inlägget. För att framföra hur viktigt det verkligen är med säkerheten.

 


Kommentarer
Postat av: tilda

nejmen en liten vince på bild :)

2011-03-21 @ 22:23:04
URL: http://elitryttarnas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0