Emmas vecka


Lång tisdag

Hejhej! Idag har jag varit trött och halv seg. Beror dock på att jag bara sov 3timmar i natt, hatar att jag inte kan somna ordentligt!  Menmen, skolan flöt på som vanligt, vi hade sista djurkunskaps lektionen idag också! Riktigt riktigt nice om ni frågar mig, Irma och Matilda. Tog som vanligt 5 bussen ut till stallet och mådde illa hela vägen.. 35-40minuter alltså. Inte riktigt kul, har helt plötlsigt börjat blivit åksjuk när jag inte ser vägen. Så fårt blocken försvinner ner på telefonen till exempel så mår jag illa.. Sen var det bara att rida när jag kom till stallet. Hon var inte alls med på noterna idag och jag hade ingen lust så det gick ju inte direkt bra.. När hon blev tjurig stod hon och stutsa upp och ner på bakbenen.. Hoppas på bättre resultat i morgon, kanske ska ta sadel då? Fast nej jag gillar att rida barbacka.

Annars så längtar jag tills på fredag för då får jag äntligen min älskade och mycket väl efterlängtade Eclipse DVD 3-disc edition! Ska inte rida på fredag heller bara fixa inför tävlingen på lördag så jag kan kolla på Eclipse hela kvällen lång!

Bästa tjejerna riiight? ;)


Nån som gillar köttfärslimpa? inte jag!

Hallå i stugan! Irma här! Nu sitter jag ner i vårat kök och kockar lite ägg, jag har inte ätit så mycket idag så jag är jätte hungrig. Toppa gick verkligen super att rida idag! Hon blir bättre och bättre för varje dag som går. Jag red henne på volten och jobbade lite med att få henne att "spåra", hon skjuter ut bogen lite i traven så jag jobbar med att trycka in den och samtidigt ställa henne lite inåt , vilket hon tycker är jätte jobbigt. Hon var väldigt pigg och positiv idag vilket alltid är roligt! Det blev ingen mer ridning en så idag så får ta tag i Komplett i morgon igen. Jag ska gå ut och fodra lite senare i kväll men först blir det te och en ägg-macka till ett Glee avsnitt.
Irma


En söt bild på Garlic som jag och Emma tog igår


Älskar vintern!

Red i morgon solen på volten där det var perfekt snö! Man hörde det mysiga vinter-knastrandet under hovarna på Sten, Nu är det verkligen vinter! Körde lite kondis träning idag och galloperade verkligen ur honom. Gasade på långsidorna sen försökte jag att korta honom på kort-sidorna.. Det ända svåra idag var att rida i mina thermo-stövlar , haha! Superponnyn var perfekt idag och nu vill jag verkligen tävla på Lördag, men det varken ska jag eller kan jag göra. Nu ligger jag & syrran och kollar senaste Gossip Girl, woho!

 

Emma



Bild ifrån igår kväll när jag försökte fotta honom , men det ville han såklart inte haha!


Irma's vägg!

Passade på att fotta Irma's väg med rosetter idag. Tycker den är såå fin och en dag vill jag kunna ha en likadan! Hoppas hon inte dödar mig nu haha, var bara tvungen. :)

Har ni era rosetter upsatta hemma? Eller ni kanske har de i stallet hos den hästen ni vunnit de med?


Ny väst!

Woho , äntligen har min nya race-safe ridväst kommit! Längtat jättelänge, det fanns ingen bra storlek som passade mig så vi special beställde en till mig ifrån ridsportsbutiken Candy's här i stallet. Nu slipper jag min fula gröna haha, den är så ocharmig att ha på tävlingarna.. hehe!

 


Scapa Sports!

Har nu suttit en stund och surfat runt efter Scapa Sports återförsäljare eller liknande. Dock utan lyckade resultat, är det så att det inte finns någon här i Sverige säljer dessa ursnygga schabrak? Jag har nämligen gått och blivit riktigt sugen på att skaffa ett Scapa schabrak. De är tjocka med stora rutor = Jätte snyggt! Snygg och väl tänkt passpoal. De är verkligen bara grymt fina och vad jag sätt och läst så har de en utmärkt kvalité. Men då kommer vi till det svåra.. Var får man tag på dessa schabrak? Om någon vet det så kommentera inlägget. Skulle bli evigt tacksam! :)

Linaa

 

Vad tycker ni om Scapa Schabraken. Snygga eller överskattade? :)


- 17 grader!

Nu har vi nyss kommit in efter en snabb ridning, det var svinkallt ute! Hade med mig min system kamera ut så lägger in några bilder som vart helt ok :) Sten skötte sig super bra, vann över honom i bock duellen mohaha! Nu är jag glad. Toppa har hittat sitt nya jag , en superpigg snygg ponny, Hon var som en komet idag på volten!

Emma & Irma




Irma's Jumping Garlic




Emma's  SuperSten & sin förra ponny KissMe :)

Dags för skola!

Snart är det dags för mig att åka till skolan. Pappa var så snäll så han åker hem och kör mig in till stan, då slapp jag gå till bussen i detta kalla väder! Guld värt av honom. Denna morgon har varit seg, men ändå skön. Jag hann kolla på 2 avsnitt av House, började kolla på säsong 7 natten mellan lördag/söndag och nu är jag på avsnitt 8. Så många som det fanns att ladda hem hehe. Me gud vad bra säsong 7 är måste jag säga! Riktigt riktigt bra serie det där. Nej men nu ska jag packa ihop min grejer och sen åka iväg!

Sjukt bra låt av September!

Resuscitate Me


Årets julklapp?

 

Är nog säker på att alla har sett den nya snygga moderna kavajen ifrån Animo! Irma visade mig den idag och i början gillade jag den inte alls, men nu i efterhand älskar jag den med! Sitter skit snyggt = bra passform , Bra material som andas när man rider också är den bara allmänt snygg. Finns i flera färger som visas på bilden :) Tror nog att det får bli en sån här att önska sig i julklapp!




Fullspäckad dag = helt slut!

Nu är vi tillbaka igen efter en lång dag på globen! Showen var helt okej dock var hoppningen bäst, själva inlednings och avsulutnings showerna var inte direkt jätte bra. Prins Carl filips pris var roligt att se och stjärnornas hoppning var super! och som alltid var det jätte kul att se alla elit-ryttarna! jag (Irma) shoppade även lite mer det blev en tröja från jacson som jag har spanat på ett tag men som har varit slut överallt.





Glad och fin ponny!

Dagens ridpass!
När jag kom ut till stallet bestämde jag mig för att rida barbacka. Så tog in Rudy, borstade lite snabbt, broddade bak, hämtade ett stalltäcke och red iväg. När vi hade kommit precis till grannens hus så stannade hon och vägrade gå. Vid deras lada stod deras hund och skällde och Rudy vägrade gå framåt.. Stod där en stund innan jag fick hoppa av och leda henne förbi ladan och sen hoppa upp igen och rida iväg. Hon var lite spänd men det gick bra. Red på en traktor väg som första delen var fullsmäckad med snö! snön räckte upp till knäna på henne men hon traskade på. Tog lite galopp i en backe och hon lyssnade super fint! Sen kom vi ut på en åker, även där galopperade vi och hon lyssnade super! Hoppade stort över en lite fläck med vatten. Haha söt ponny måste jag säga! Red sedan ner på nästa åker och i slutet av den stannade jag en stund för att bara kolla omkring. Hon blev otålig och började resa sig lite.. Hehe jag satt kvar och red Slingan åt andra hållet hem. Hon var super duktig hela vägen hem. Det är så kul att rida henne när hon är glad!

Jag kommer aldrig få nog av denna bild.

Nu drar vi igen!



mot globen!


Dagens shopping

Nu är vi hemma hos emma en sväng för att lämna litepåsar så vi slipper bära dem hela kvällen. Vi ska snart åka tillbaka för att kanske shoppa lite med och gå på kvälls showen. Förutom sakera som är med på bild köpte vi även boxskyltar till våra ponnyer, emma köpte en till Sten och jag(Irma) köpte till Garlic, Mary och Komplett, förhoppnings vis ska de bli levererade innan lucia.



Irma&Emma

Irmas köp till Garlic :)


Ett Equiline schabrak , skitsnyggt i verkligheten och riktigt tjockt!
Jacson-schabrak med liten diskret passpoal . båda =  SÅ Irma style.. haha!

Emmas köp till Sten :)


Superbra ryktväska
White-board stalltavla
Stalltäcke från buster frio
Fintäcke i fleece
Täckesgjort & Isbroddar!

och till sig själv! :D



De två ridbyxorna som Vi bytte idag till en större storlek ( Börjes ridbyxor var JÄTTE små! )


Seg förmiddag

God förmiddag!
Nu är Emma och Irma i Globen. Jag skulle också föjlt med men sen så kom det till det där med pengar.. Hade inte tillräckligt för att det skulle räcka till all shopping som jag skulle vilja göra.. Men nästa år då ska jag verkligen ta mig tiden till tänka lite innan att man ska spara pengar kanske hehe! Jag ska i alla fall snart åka till stallet och rida min lille bus ponny. Idag blir det ut i naturen igen och låta henne gå lite hårt. Hon måste få upp lite kondition så det är bara att jobba vidare. Det blir en vanlig söndag helt enkelt!
Ni som inte är i Globen, såg ni Gran Prix hoppnigen på TV? De gjorde jag i alla fall! Duktiga ryttare måste jag säga!
Linaa

Nu drar vi!

Nu sticker vi n( Emma & Irma ) till globen! Hörs ikväll / Emma & Irma


Lördagen.

Nu hinner jag skriva lite. Dagen började inne i Norrtälje i några timmar, fixade med saker åt mig bror med mamma och han och mamma köpte lite lådor till mitt skåp i stallet. Åkte sedan ut och red och det var super mysigt. Lite kallt menmen. När jag skulle hämta henne stod alla hästar nere vid grinden och åt men Rudy stod 50meter bort helt ensam.. Hahaha, jag skrattade lite åt henne. Hon såg verkligen mobbad ut, min lille sötnos! Red i alla fall ut i en av hagarna och hon var verkligen på hugget. Reste sig lite grann och höll på.. Så himla söt är hon när hon blir lite små sur och håller på sådär. Men hon fick springa av sig ordentligt och i morgon ska jag rida ner mot bron tror jag och rida lite på åkern där nere och i galoppbacken! Hemma sne har vi julfixat lite och bakat lussebullar, lyssnat på Muse och haft det bra. I kväll ska familjen även gå och se den senaste Harry Potter filmen. Det ska bli super kul!

Jag menar är hon mobbad? Fast nej, det är ju hon som mobbar..

Söt och höig är hon ändå!

Praktiska lådor!

Lite sånt fick jag fixat idag. Nu börjar det hoppning på TV meen jag måste duscha!

Rudys låt, min älskade fina bästa ponni.


Dagens

Nu sitter jag inne och slappar vid datorn, igentligen skulle jag vara på väg till Emma nu men mamma har inte kommit hem än så jag kommer inte in till norrtälje:( Jag var uppe tidigt idag och red Toppa och Komplett. Jätte kul att rida toppis! hon gick super och hon blir piggare och piggare hela tiden, längtar till tävlingen nästa helg! Jag tog även upp sten på volten en stund och jagade runt honom för att han ska bli av med lite av all energi han har, vi vill ju inte att emma ska åka av igen! Såg ni Idol igår? jag håller verkligen med Lina! Olle är bäst!! Vem hejjar ni på? och vem tror ni kommer vinn? jag tror faktiskt på Jay, han är sjukt bra!


Irma


En av mina favorit bilder på Garlic! Tagen av Lina när jag tävlade på Edsbro, i somras tror jag det var


Sakerna jag köpte på SHS igår :

Till Sten :)


2 Allround Schabrak 1 Hoppschabrak
Sjöhagen fellece-täcke med matchande allround Schabrak
Reflex-boots till vintern från Horze & Grimma med ludd
Man & Svans-borste & en vanlig enkel grovborste
Sadelgjord med hopp-platta ( Hopp-platta)

Till mig :)



Tävlings-skjorta & Ridpiké
Pannband från horze & tvåpack tävlingsstrumpor

köpte även 2 par ridbyxor men de var jättesmå i storlekarna så jag måste byta de på söndag :(
Men är riktigt nöjd med sakerna, på Söndag ska jag & Irma dit och röja ännu mer! :)

Emma


tankar..

Här sitter man uppe hela natten när jag sagt att jag skulle sova tidigt idag? Men va fan det är fredag!
Kvällen hos släkten var super mysig, det är det nästan alltid när man får träffa alla. Fodrade sedan ute hos hästarna som gick fort när man är två. När jag kom hem kollade jag på när Olle sjöng från IDOL. Jag är kär, jag menar det, fy faaan vad han är bra.. Nästan lika damp attack som jag fick idag när jag äntligen kunde kolla på Twilight Audio commentary igen, det var awesomeness + att jag fick ännu en crush attack på Rob.. Nu har jag suttit och kollat igenom gamla texter och bilder från 8:an. Herregus vilka problem man hade då! Jävla trottsålder jag hade då.. Provade mig verkligen fram, hur jag skulle va och se ut och nu har jag landat här. Eller landat ar jag ännu inte gjort. Men i 8:an var det ju galet, haha! hittade bland annat detta som jag hade skrivit och kommit på själv..

''Du kan inte veta hur det känns fören du känner så. Ingen kan berätta för dig att det är så det kommer vara fören du är där själv. Ingen kan lösa de problemen som du själv har skapat. Bara en kan älska dig som du vill bli älskad.''

har inte berättat om mitt foto intresse, just nu ligger det lågt så jag vill ha en ny bättre kamera! :)


Globen!

Hemma igen efter en kul kväll på ridsportsmässan i globen! Lägger in lite fler bilder imorgon på sakerna jag köpt!

Emmaa

hello!!

Nu är jag inne från stallet efter att ha jobbat en hel dag! Jag har mockat alla boxar, soppat stallet, fylt vatten m.m. Jag han med att rida alla de hästar som jag hade planerat innan det blev helt kolsvart ute, Skrittade ut en runda på både Komplett och Musse, båda gick super(så super det kan vara att skritta hehe). Sen tog jag också och red ut en sväng på Toppa. Jag provade att sätta på henne en martingal idag eftersom hon ibland kan slå ganska mycket, och som med allt annat när det gäller Toppa så gick det utan problem, hon skötte sig jätte bra.
Nu ska jag börja laga lite mat och senare blir det massa chips och idol! Hejja Olle!!
Irma

Bild på mig och Toppa från tävlingen i Söndags


Show you're true colors

Jag har varit hemma i snart 2 timmar men inte har jag orkat skriva! Menmen, skoldagen var helt okej. Finns inte så mycket att säga än att Matilda är underbar! Fick skjuts hem av min snälla pappa så slapp gå i Norrtälje och hänga. Om en stund ska jag bege mig in till Norrtälje igen för att träffa släkten. Ska bli kul att träffa alla igen, dock hann jag inte med att rida idag så hon får stå idag igen.. Jag börjar få lite dåligt samvete över det alltså! Ska ändå ut till stallet i kväll då jag har kvällsfodring. Men rida blir det inget idag. Får ta nya tag i helgen och köra riktigt ordentligt då! inte bara barbacka hela tiden.. Ska ju tävla nästa helg, sista för säsongen! Hoppas det gå bra men hon kanske skulle behövas ridas lite mer innan dess. Ajja vi får se hur det går nästa helg! Nu ska jag fixa mig lite inför kvällen och sedan åka iväg. Ska va hemma hos mina kusiner klockan 18.00!

Den här bilden har jag nog inte visat. Det är i alla fall en av mina favorit bilder på mig och Rudy. Det bara strålar lycka ur denna bild. Kan inte låta bli att le!

Från när vi blev placerade i LC på Roo Gård.

I see you're true colors shining trough and that's why I love you


Tips - hästisbloggar!

Dressyrmupparna
TeamSl

Två superbra häst-bloggar. Ena bara om dressyr , andra om både dressyr & hoppning


Mina hästar

Genom åren har det passerat en hel del hästar här på gården och några av dem har varit mina ett tag. Här kommer  de hästar som jag har ridit sen vi flyttade hit för 6 år sedan, innan det hade vi bara tre hästar och du var de Miami Wice som gällde för min del.
Irma


Miami Wice
Sto född -95 som vi köpte år 2000. När mimmi kom till oss var hon i stort sätt oinriden, hon kunde ingen ingenting. Eftersom Mirah och jag inte hade ridit särskilt länge så var hon inte precis den perefekta ponnyn, men efter många år och mycke jobb blev hon världens snällaste! tyvärr var hon en liten D-ponny så vi växte ur henne och sålde henne till väsby ridskola. Mimmi är även mamma till Toppa och Totte.



Tammers Robin Hood
Efter många år med mimmi så hade jag tappat mycket självförtroende i ridningen, framförallt när det kom till hoppning då var Robban perfekt. Jag fick honom precis efter att vi hade flyttat till gryta och jag hade då både honom och mimmi. Det var även Robban som tog ut mig på mina första lokala tävlingar! Även robban såldes till Väsby Ridskola



Aparche
När mimmi började bli för liten så letade vi efter en nu häst till mig, det var då vi köpte appe. De första gångerna jag red honom var han helt perfekt för mig. Men efter några veckor började han flippa ur och tillslut gick hyan inte längre att rida han gjorde lufthopp och fick helt enkelt panik när det satt en ryttare på ryggen. senare åkte vi in med honom och fick veta att har kissenspine och pålagringar på ena framknät. Jag började rida honom igen förra vintern för att se om det skulle funka, tyvärr gjorde det inte det och idag är han min lille brors häst, han brukar gå promenader och liknade med honom och från marken är han väldens snällaste.


Darwin
När Appe inte funkade fick jag Darwin. Vi bytte honom mot en B-ponny som hette Snövit med en ridskola. Darwin blev min första riktiga tävlings ponny, det var med honom jag debuterade LB och LA! han är världes underbaraste ponny och om det  är någon som vet var han finns idag får du gärna höra av dig till mig:) darwin är helt enkelt bäst!!



Komplett
När Robban började bli för gammal för livet som tävlings ponny hittade vi min Komplett. Vi hade igentligen inte börjat leta häst en men jag såg en bild på henne och var fast! Vi åkte ner och prov red henne i Västergötland och jag tvekade inte alls på att köpa henne, hon var min drömhäst! och det är hon fortfarande!!



Whoopie
efter att vi köpte Komplett började jag rida gårdens salu hästar. en av dem var Whoopie, eller hoppsan som hon kallades. Hon var ett sto på 5 år som kom från Holland.Jag tävlade henne upp till LB innan vi sålde henne som sexåring.



Jul
Ett tag red jag även ponnyn Jul men inte särskillt länge, det var mest mirah som red henne. Jul och jag passade inte riktigt ihop. Vi träffar henne ibland ute på träningar och har det super hos sin nya ägare, de är verkligen rätt för varandra.



Etna
När Emma köpte Kulan av oss så köpte vi Etna av dem. Jag har nog alldrig sätt så mycke humör i en ponny förutom när det gäller Etna! hon kunde vara en riktig sur tant! i början stod hon mest på bak benen men efter lite jobb blev hon riktigt fin!



Jumping Garlic
Det är snart två år sen jag köpte min lilla ängel. Vi började kolla på honom redan i december men innan vi han provrida så blev han utlånad för senare köp! Men nån månad senare såg vi honom i ridsport igen, mamma ringde och pratade med dem och nån vecka senare åkte vi ner för att hämta honom. Vi hade honom på prov i en vecka men jag bestämmde mig för honom redan första dagen! det har varit rn lång och tuff resa med honom men jag har lärt mig mer en på någon annan häst och nu känns det som vi är på väg åt rätt håll.


Top Model W
sto född -06 e. vitluvens curbitz u. Miami Wice. Mimmis första föl här på gården. Jag började rida in Toppa förra höstan och för en vecka sen tävlade hon för första gången. Toppa är en super mysig ponny men blir lite irreterad när man börjar kräva lite av henne. Nästa helg blir det dags för tävling igen på Gustavsberg.


Cryptonit W
I somras red jag även våran andra fyraåring. Cakan är ett sto e. Non Stop R u. Caramell. Hon rids nu av Mirah men är även till salu.
Sten
När mirah blev för gammal för att rida ponny fick jag tävla sten tills han var såld. Vi fick ett jätte bra år och tillsammans tåg vi bådas första placering i LA, en andra plats på Rimbo ridklubb. Emma har tur som har en sån Super ponny!!

03 - Mina föräldrar

Jaha okej, vad ska jag skriva där då??

Nejdå! Mina föräldrar är de bästa som finns, för det mesta! De senaste åren har det ställt upp för mig så mycket. Kan inte tacka dem nog för allt jag fått och hur jag har de nu. Man kan säga att man verkligen inte gillar sina föräldrar men det gör jag! De är bäst. Även om de finns de dagar då man önskar att de kunde gå och göra något annat, så finns de alltid där för en. Jag tänker inte gå för personligt här, utan bara säga hur underbara de är och hur tacksam jag är för att de ställer på tävlingar helg efter helg och mitt tjatande. Mina föräldrar är bäst, så är det bara!

potatismos är gott

Idag är jag hemma från skolan, mamma glömde väcka mig i morse så jag missade bussen och mamma kunde inte köra. Så idag blir det stallet hela dagen, jag ska käna ihop lite pengar genom att mocka hela stallet och ta in hästarna i eftermiddag. Ner jag har mockat klart ska jag ut och rida på mina hästar och ikväll blir det väll att jag kollar på nån film eller nått.. och kolla på Globen så klart!!! btw hittade min mobil igen den har varit borta sen i förrgår, mamma hittade den i stallet.
Irma

i dag ska jag försöka hinna med att rida musen musse. Han är till salu btw, någon som är intresserad?


det här visste ni inte om mig!

-jag gillar att facerapa lina, det är min hobby.
-när folk säger att jag är knäpp se jag de som en komplimang.
-när jag var lite gömde jag mig under min mammas klänning när vi fick gäster, jag har nämligen alltid varit väldigt blyg.
-lina och jag har gift oss i hemlighet.(berätta inte för emma hon är inte så bra på att hantera sin ilska)
-jag är perfektionist när det kommer till ridningen, jag är nästan aldrig nöjd efter ett ridpass.
-jag äter godis 24/7 och älskar det.
-jag gillar inte skolan, finns det igentligen nån som gör det?
-jag vet att aldrig aldrig stavas med två L men jag glömmer alltid bort det.
-jag älskar snö och min dröm är att kasta en snöboll på Lina men än har jag inte vågat.
-jag hatar skräck filmer och om ina och tilda ska sitta och prata om alla de har sätt nästa gång de sover här så kommer jag slänga ut dem i snön!
-jag älskar bandet Tokio Hotel och såg dem i Goben i våras, de är bäst.
-jag är en tönt, jag har alltid varit det och jag gillar det. jag har till och med glasögon!
-för fyra år sedan tyckte jag att alla hinder över 60 cm var för höga.
-jag har några vänner som jag alldrig skulle byta ut och högst på den listan står Lina och emma. Även Matilda, Victoria och Nathalie är med på den.


Om du har läst den här listan så är du kanske lika knäpp som jag! ska vi bilda klubb?

Planering för dagen!



innan första punkten måste jag hinna plugga klart..kan..ingenting!
Först: Samhällskunskap-Prov, HJÄLP!
Efter det: Drar jag & Hanna till Gymnasiemässan i Älvsjö!
Sen till sist: Ska jag in till Globen med Anna , Johanna & Min mamma!

ehm.. nu gick min buss för 30 minuter sen.. borde nog skynda!

Emmaa


02 - Min första kärlek

Vi fortsätter med listan och nästa punkt blir kort..

Detta har jag tyvärr inget att berätta om! När jag var yngre var jag aldrig en av de tjejer som var ''killtokig''. Höll mig till mina hästarna och stannade där tills jag började i 6:an kanske? Då började det bli lite mer intressant. Men någon riktig kärlek har jag inte haft än, så väntar fortfarande..

Som sagt Kort punk! :)

Dagens

Hejhopp!! Nu ska jag allderes strax gå och lägga mig men tänkte skriva ett litet inlägg först. Idag red jag barbacka på Toppa för första gången!! det gick super hon var jätte duktig:) super ponny! Hon skötte sig i båda varven och jobbade på fint i traven, jag jobbade lite med galopp fattningar och det gick jätte bra, på slutet fattade om ävrn rätt i sitt svåra varv:) jag är jätte nöjd med henne.
imorgon blir det en ganska soft dag iskolan, dock ser jag inte fram emot datakunskapen vi ska nämlingen välja ett ämne för en power point redovisning och jag ha ingen aning vad jag ska välja:( men det löser sig nog:)
Nu ska jag snart gå och lägga så att jag årkar gå upp tidigt imorgon..


Länge leve kung Baltazar den tjocke!
Irma


Lång torsdag

Nu har jag ätit middag, kollat på Bones och nu är det bara engelskan som måste göras och sen sova! Egentligen så vill jag duscha.. Men det hinner jag inte idag då.. Skolan idag var seg och jobbig. Torsdagar hör inte till mina eller Irmas favorit dagar. Men dagen blev ändå så sjukt bra när jag såg att Bill Condon som regisserar Breaking Dawn släppte en bild från Breaking Dawn..På Bellas hand och vänta på det.... FJÄDRAR!! Ni som har läst BD vet vad jag snackar om. jag menar det var galet, stod och skrek och hoppade. Underbart! Vi kom ut till Gryta runt halv 7 efter lite omstädnigheter och ute i stallet var vi runt 19:25.. Idag red jag barbacka som vanligt nu för tiden. Hon lyssnade super super i skritt och traven. Var lite lojj i galoppen. När Irma gick upp med Toppa och vi var kvar ensamma på volten blev hon stark och väldigt framåt! Kul men lite jobbigt eftersom hon drar lite grann. När jag hade ridit, fixade jag i stallet en stund och plockade i mitt skåp. Får fortsätta i helgen då jag kan fixa lite lådor och sånt. Nejmen nu måste jag göra engelska läxan.. På tok för sent!

Jag menar, underbar bild!


Lite nyheter

 

För det första har vi en ny info-ruta som kommer direkt ifrån Tidningen Ridsports hemsida, där man ser de senaste av nyheter inom just Ridsporten!

Sen till det andra så går det nu att gilla våra inlägg genom facebook . Detta är kul att se vad som uppskattas men även så vi får vi lite extra publicitet med hjälp av det, hehe!

 

Hoppas ni gillar det, jag tycker det är riktigt ROCKIGT!


Skolan

Nu sitter jag(Irma), Lina och lilla Tilda i skolan. Vi har rast och har precis skrivit lite på våra uppsatter som vi gör i naturkunskapen, jag skriver om jätteräkor som heter Laban hehe. När vi kommer hem senare ikväll tänkte jag ta upp mina ponnysa på volten och ridalite. De är inte ridana på några dagar pga vädretn men idag är det lite bättre. Ha det bra tills vidare!!

Irma

Världes finaste 4-åring!!


Tummen upp för

Snön!

Äntligen har det kommit massor med lös-snö som gör att vi kan rida på volten igen! WOHO, detta har iallafall vi på gården längtat efter. Nu kan vi börja rida och träna igen som vanligt för nu har de mesta av all is försvunnit och ersatts med SNÖ!

like'like'like'like'like'


01 - Presentera mig själv

Börjar med denna lista idag och slutar dagen innan julafton skulle jag tro!

Men som sagt, presentera mig själv. Jag heter då Lina Elisabeth Larsson, föddes den 10 februari 1994 i Stockholm och har bott utanför Norrtälje där jag bor nu hela mitt liv. När jag var liten var jag den blyga, men väldigt envisa tjejen. Fick jag inte som jag ville blev jag sur/ledsen och gick bara iväg. När jag växte upp hade jag alltid hästintresset med mig. Mina närmaste kompisar hade egna hästar och dem red jag på då och då. Min kusin på pappas sida hade också häst som jag fick rida på. Förutom hästintresset har jag alltid älskat musik. Har alltid gått i kör och uppträdde gärna under lucia och andra framträdande. Har genom hela mitt liv fått höra att jag har en fin och stark röst att lyssna till. Detta musikintresse ledde till att jag sökte till musikklass i 7:an, jag kom in och intresset blev ännu störra. Under dessa 3 år(7-9) så gick jag i världens bästa klass. De är så underbara. Vi var som en ända stor familj. Gjorde 3 musikaler tillsammans, detta var den bästa tiden i mitt liv. Jag hade en underbar ponny som jag utvecklades av och de bästavänner man kan önska sig. Under denna tid växte mitt självförtroende mycket sd jag fick höra hur duktig jag var på det ena och det andra. Samtidigt som detta var den bästa tiden var det även den värsta... Den 10 augusti 2009 förlorande vi i klassen en av våra klasskamrater, som stod väldigt nära till mig.. Detta medförde att 9:an var ett helvete och att jag förändrades totalt. Jag har fortfarande inte kommit över detta. Har ni aldrig förlorat en vänn så vet ni inte hur det känns. Det är inte samma sak som att förlora en släkting. Livet gick vidare med tack av stöd från en nära vän som jag kommer till.. Sedan för 1år sen det var då allt började vända. Det var då jag och Irma började komma varandra närmare. Tillslut blev det så att vi umgicks varje helg och flera dagar i veckan eftersom hästen stod ute hos henne. Sen nu i sommras träffade jag ju även underbara Emma.. Dessa två tjejer har vänt upp och ner på hela mitt liv, gjort det så mycket bättre. Ni kommer inte kunna hitta bättre människor än dessa två! Något som man annars kan beskriva mig med är.. Twilight-galen. Jag älskar allt som har med det och göra. Är ett sånt där riktigt fan som kan det mesta om allt som är Twilight relaterat.. Jag vet inte riktigt hur jag annars ska kunna presentera mig själv. Glad sprallig tjej som vill det bästa men inte alltid lyckas, envis och just nu rätt självsäker..

Första delen av min lilla lista.. Red inte idag, var snöstorm och jag var lite lat. Men i morgon tar vi nya tag!

Har vi flyttat till nordpolen?

Så känns det just nu , iallafall här i Gryta! Det blåser som sjutton ute och snön bara vräker ned, när jag gick ned med Sten tillvolten fick jag snö upp till knäna vid vissa ställen! Idag har hovslagaren varit här ute och Sten har blivit nyskodd , denna gång fick han äntligen skor med broddhål i! Irma visade mig hur jag skulle brodda honom , hihi första gången för mig..jag vet, hahahah..., men iallafall! Efter hon visat och instruerat mig så broddade jag båda framhovarna med 4 i vaje! Vi brukar bara brodda framhovarna för att de inte ska råka sparka någon i hagen eller  att något liknande skulle hända. ( Men när vi rider broddar vi bak med, trus us ;) ) . Släppte lös Sten på volten i snöstormen och han for runt som en galning, idag var verkligen som jag skulle filmat honom! Superkul att se honom njuta och tycka det är roligt att springa lös som en tok ! 

Imorgon ska jag upp tidigt och rida sedan dra mig hemåt igen,om bussarna nnär snökaoset har kommit igång.. PÅ RIKTIGT!

Emma


Lista

01 - Presentera mig själv
02 - Mina första kärlek
03 - Mina föräldrar
04 - Det här åt jag idag
05 - Vad är kärlek?
06 - Min dag
07 - Min bästa vän
08 - Ett ögonblick
09 - Min tro
10 - Det här hade jag på mig idag
11 - Mina syskon
12 - I min handväska
13 - Den här veckan
14 - Vad hade jag på mig idag?
15 - Mina drömmar
16 - Min första kyss
17 - Mitt favorit minne
18 - Min favorit födelsedag
19 - Detta ångrar jag
20 - Den här månaden
21 - Ett annat ögonblick
22 - Det här upprör mig
23 - Det här får mig att må bättre
24 - Det här får mig att gråta
25 - En första
26 - Mina rädslor
27 - Min favorit plats
28 - Det här saknar jag
29 - Mina ambitioner
30 - Ett sista ögonblick

Jag tänker följa denna lista i 30 dagar framöver. Tänkte att ni läsare ska få lära känna mig(Lina) mer utanför häst världen. Då jag har redan som 16åring hunnit vara med om det ena och det andra.. Tar själv på mig en utmaning som nog får mig själv att tänka och fundera på vad precis jag igentligen varit med om i denna värld.

Emma & Sten

helgens tävling gick allt förutom bra. På framridningen lekte Sten bara med mig och for runt med bakbenen i vädret hela tiden.. Vilket gjorde mig rädd, jätterädd! Hoppade knappr fram något men gick ändå nolla i LD och fick en clear round rosett.

Framridningen  till LC gick bättre. Jag var avslappnad och när han började bråka tog jag mig i kragen och vann över honom. Gud så bra det kändes, det gjorde hela min dag att jag klarade av att få bort det ifrån honom. Väl inne på tävlingsbanan kändes han supertaggad och drog ganska mycket. Helt klockren tills efter muren (3an) då han på något konstigt sätt drog åt vänster och in mot väggen. Jag tappade balansen men rätade upp mig och fortsatte rida klart banan, dock med 4 fel för överiden väg. Han var superstark och jag kan erkänna tt jg knappt hade någon kontroll alls. Men men jag är glad att jag klarade av att sitta upp igen .

 


Han hoppar allt. Det är bara jag som måste övervinna mig själv tills nästa gång. World's greatest.


Globen i helgen!



Nu i på fredag så blir det återigen dax för Globen Horseshow i Stickholm! Men det många missar är ju ridsportsmässan som hålls i annexet under själva Globen. Där kommer butiker och affärskedjor med ställ där de säljs massvis med häst-saker till mäss-priser!

Jag ( Emma ) ska själv gå på bara mässan Fredag eftermiddagen med Anna & Johanna som köpt Kulan. Sedan på Söndagen ska vi GrytaGirlsen vara där hela dagen!


Först morgonshow

Sen under lunch-showen ska vi gå i annexet!

Sen till sist ska vi se kvälls-showen

Hur ska ni göra i helgen, ska ni bara gå för mässan eller se någon speciell show?


hemma...

Godmorgon!
Idag blev jag hemma från skolan då jag inte somnade förens halv 4 i natt och mår illa.. Sisådär jobbigt.. Får se hur det blir under dagen om jag kan äta eller något. Ska alldeles snart ta fram mina skolaböcker och jobba på i dem så jag inte kommer allt för mycket efter. Det blir en sådan tråkig dag här hemma helt enkelt så får jag hoppas på att jag kan komma iväg till skolan i morgon. Hoppas på att mamma kommer hem i någolunda tid så jag kan åka ut till stallet senare i alla fall.
Kram Lina
Updtate:

Titta på min lile snutte ponny va FINT hon hoppar här.. åååh sööötaste bästa Rudy

Tävlings resultat

Dagen gick helt okej när jag kollar på helheten, jag är jätte nöjd med LBn på Garlic han gick verkligen super!! våran bästa runda någonsin! älskarmin ponny!! Det var även en fotgraf på plats så jag hoppas på att bilderna kommer ut de närmaste dagarna om det är nån bra på Garlic så kanske jag ska köpa någon.

Toppa LD
Toppas första tävling!! Jag blev riktigt förvånad när vi tog ut och började fixa henne, jag trodde hon skulle vara lite stessad och på tårna men hon var helt lung. Hon bara stod där och när jag sen satt upp och red iväg så var hon helt lungn från första början och lyssnade jätte bra. Hon började visa att hon är en unghäst när vi skulle gå in på framridningen, det tyckte hon var läskigt. Hon skötte sig bra både på framridningen och framridningen men gick och skrek efter sten väldigt mycket och var lite okonsentrerad. När vi kom hon in på banan var hon väldigt spänd och ofokuserad. jag gick fram och kollade på de flesta hinderna och när jag satte igång kändes hon inte så framåt som jag vill han henne men jag fortsatte endå, tyvärr blev det ett stopp på ettan. Vi hoppade sedan tvåan, trean och fyran men fick två stopp på femman, alltså utesluten.. men sftersom det var clearround fick man göra omstart vilket jag valde att göra. Anrda gången gick detbättre men kaften tog slut mpt slutet. Det slutade men ett stop på ettan och två på sista, men toppa var super!!

Garlic LB
Var somsagt min bästa runda någon sin!! han var helt perfekt! slutade med en dubbel nolla och en femte placering!

Garlic LA
Garlic var super dockred jag riktigt dåligt! Garlic måste verkligen ridas i vare steg men jag gjorde inte det, jag är inte alls nöjd med min ridning i den här klassen. Det slutade men en utesluning.. men Garlic var somsagt Super!!


Dagens

Nu sitter jag nere vid stora datorn och lyssnar på nyheterna hehe.. Idag var jag ute och skrittade på Toppa och Garlic, båda skötte sig jätte bra. Jag kom precis in får stallet jag tog även in hästarna idag eftersom mamma är i stockholm. skolan idag gick fort som alltid på måndagar men inte så jätte kul att gymma som vi gör varje måndag på idrotten, känns dock som det behövs:P Nu ska jag kolla på Top Model återkommer lite senare med tävlings resultaten:)


Irma


Pure Awesomeness!

Denna kväll har jag inte gjort något men jag kände att jag behövde det... Hehe!
Fick nyss värsta kicken och klickade på play på första låten på min älskade Muse spellista på Spotify. Fytusan vad de är bra dessa grabbar. Jag och Irma skulle faktiskt gått och sätt dem i sommras men de ställde in sin konsert i Stockholm.. Har jag tur så kommer de kanske till Göteborg sommaren 2011, då jävlar ska jag ner och se dem. Är det så att ni inte har hört dessa underbara grabbar såå kolla in min grymma spellista Muse <3. Och som smakprov bara här i bloggen slänger jag upp live framträdande from Wembley Stadium:
Knights Of Cydonia, en av mina favoriter. Så galet awesome!!



Nuu till hur det gick för mamma med min lille bus ponny. Man kan verkligen kalla henne det idag. Hon hade hållt på och små stegra och gick på tå hela tiden och försökte dra iväg i galoppen. ROLIG PONNY! Sånna dagar vill ju jag rida henne. Mamma sa ändå att hon skötte sig och framför allt att hon tyckte det var roligt. Blir glad själv när jag hör att hon är glad. I morgon får jag rida henne och då hoppas jag på att hon är minst lika glad.

Glee club rules!

Ligger i vårat nymöblerade vardagsrum och såg precis första avsnittet av Glee, och jag kan dela med mig av att jag är SÅLD på det! Just nu håller jag på att ladda ned hela första säsongen för att ligga och strötitta på. Riktigt kul att äntligen hittat en till superbra serie att titta på! Glee Glee Glee.  heheheheheh :)

Annars då så kom vi i säng väldigt sent igår vilket gjorde att jag inte orkade ta mig upp vid 5-tiden för att pallra mig till skolan..det kändes inte direkt bra att missa en dag helt i onödan.. Men men! Fixade i stallet någon timme sedan släppte jag lös Sten på volten, då de var is ÖVERALLT vågade jag inte rida utan broddar.. Han fick springa av sig lite energi sen släppte jag honom i hagen!

En superbra grej jag tänkte nämna är att våra skåp äntligen har kommit upp i stallet! Det beställdes flera sprillans nya skåp ifrån IKEA för någon vecka sen och nu är alla monterade och klara! Så snart ska alla vi ''privatägare'' i stallet få ett eget skåp att ha alla saker i. Gud så skönt det ska bli, har verkligen väntat! :) 

Så de var lite goda nyheter från dagen pussss
Emma

[ film kommer inom kort den bearbetas på youtube för tillfället! ]


 



p.s älskar mössan, galet varm! d.s


Dags för skola

Nu ska jag alldeles snart sticka till skolan. Börjar som vanligt på måndagar klockan 13.00 och idag fick jag turen att få skjuts av min pappa då han var hemma. Det känns jätte konstigt att åka iväg till skolan eftersom min bror är ledig idag så känns det som jag också borde vara det men nää så är det inte. Ska inte åka ut till stallet idag heller så när jag kommer hem får vi se vad som händer. Så nu ska jag bara packa ner mina grejer i väskan och sen åka iväg.
Ha en bra dag!
Pusshej Lina

Måste medge att det där en den rätta sidan av mig bortifrån hästarna :)

Film från tävlingen: LC

Nu så kommer det en liten video från L:C med mig och Rudy. Kanske inte det bästa som filmats men det är ändå något! Ska försöka ta mig till och köpa en riktig filmkamera så man kan få lite bättre filmer. Men så länge får min älskade iPhone duga.

Sådär fixat och klart, nu ska jag sova!


hållt igång i 17 timmar!

Som rubriken säger så har vi`(Emma&Irma) varit igång ända sedan kl ringde vid 04.30 med allt ifrån knoppning till lastning men även bocksprång och dampgarlic! Alltså är vi rätt så slut just nu och har intehaft någon chans att uppdatera bloggen, förlåtförlåtförlåt! Tur att man är TRE ! :)  Idag har vi allt som allt varit iväg med 4 st hästar ifrån stallet. och för att ge svar på en kommentar vi fått så kan vi säga att : Garlic & Toppa ägs av Irma, Rudy av Gryta Södergård AB och Sten av Emma. Så ägs de flesta hästar somstår här av gården. Gryta Södergård AB .

Tävlingen har gått från en gråtande tjej på en galen ponny till ett toppen slut med placering i LB för en av oss! Men mer detaljerad tävlings-resultat kommer senare för nu ska vi slänga oss i soffan och kolla på Harry Potter & de vises STEN!

Emma & Irma


Tävlings resultat

Hejhej!
Nu har jag(Lina) äntligen kommit hem från Södertörn och stallet. Tänkte nu berätta hur det gick för min del!
L:C
När jag red fram var hon grymt taggad och lyssnade verkligen super. Det var inget problem alls på framhoppningen eller något hon var så himla rolig att rida när jag själv kände att hon var riktigt pigg och glad! När jag kom in på banan höll sig detta tempo hela vägen runt. Rundan kändes super bra och omhoppningen den samma. Tyvärr så rev hon sista hindret i omhoppningen då jag verkligen chansade och tog en riktigt snäv sväng. Men man måste ju försöka och se hur det går. Jag är ändå riktigt riktigt nöjd för hon var verkligen skit duktig!
L:B
Hon kändes jättebra på framridningen här också. Lyssnade bra och hoppade jättefint på hindrerna. Jag startade först i denna klass och när jag gick bort till ridhuset tog det ett tag för mig att få komma in och under den tiden blev Rudy otålig och jag blev jättenervös. Ush det var jätte jobbigt, förstod inte alls var det kom ifrån. Väl inne på banan kände jag redan från första hindret att hon inte hade någon lust.. Hon stannade på 2:an som var en stor maxad bred oxer. Kom på den igen och då hoppade hon fint. Fick en dålig väg till 3:an men hon hoppade den och 4:an. 5:an som var en mur tog hon också bra. Sen kom vi till kombinationen... Hon blev lång innan och tvekade, hoppade A men stannade på B.. Därmed utesluten eftersom det var regionalt. Men det är sånt som händer. Våran första regionala tillsammans och hennes första någonsin. Det är bara att kämpa vidare.
Jag är sjukt nöjd med dagen även om resultaten var sådär!

En video från L:C kommer dyka upp någongång under kvällen!

Jag älskar henne lika mycket ändå.

Stalldag + tävling i morgon!

Headmaster rock Mirah bad om en uppdatering, det har varit lite dåligt med det under dagen. Trodde faktiskt att Emma eller Irma skulle ha uppdaterat så här dags men nej så var det inte. Så jag får väl skriva en snabbis! Var i stallet i 6 timmar idag. Mockade hela stallet och fixade och donade. Sånt måste man ställa upp på ibland! Red barbacka på min lilla ponny som jag alltid gör innan tävling nu för tiden. Hon lyssnade helt okej och jag hoppas att hon går bra i morgon när vi ska tävla. Jag och mina föräldrar åker från Gryta runt 08.00 då tar vi med oss Rudy och Garlic och åker iväg mot Södertörn. Vi blir borta hela dagen lång så mer uppdateringar kommer i morgon kväll om inte Emma eller Irma skriver nu nån gång. Här nedan för får ni se hur jag startar i morgon.
LC: Startnummer 3 av 24ekipage varav 3 efteranmälda

LB: Startnummer -3 av 22ekipage. Jag borde inte vara efteranmäld då jag anmält mig i tid men de hade satt in mig på fel klass så det strulade jätte mycket. Ska prata med dem på plats i morgon och fråga varflr det blev så här.


Nu ska jag hoppa ner i sängen och sova. Ha en bra kväll och morgon dag så hör jag av mig!

I see snowflakes

Godmorgon!
Jag har varit vaken i ungefär 1timme nu och väntar på att min mamma ska komma hem från Norrtälje så hon kan köra mig ut till stallet där jag ska träffa, Irma, Emma och Johanna! Sjukt kul ska det bli. Just nu lyssna jag på braa musik, hehe Taylor Swift:) och kollar jag ut genom fönstret så snöar det. Jag tror att snön som kommit nu är här för att stanna eller vad tror ni? I morgon är det dags för tävlingSödertörn och hela GrytaGirls gänget ska faktiskt dit! Emma & Sten ska starta LD LC. Irma & Toppa ska starta LD. Jag & Rudy ska starta LC LB. Irma & Garlic ska starta LB LA. Här har vi GrytaGrils ekipage i varje klass, inte dåligt det va! Nu ska vi väl ändå kunna bli placerade någon stans va?
Nej nu ska jag faktiskt gå upp till min rum och spela lite gitarr. Blev väldigt sugen på det nu!
Puss och Kram Linaa

Hehe, ja gitarr. Eller ja en av mina :)

Snö i stockholm!

Snökaos hemma hos mig så jag får skjuts in till tekniska högskolan för att sedan ta bussen ut till stallet. Har inte kunnat skriva om senast jag red för internetet varit nere men de enda jag kan säga är att det slutade på marken.. haha.. Nej men snart så sitter jag & Johanna på bussen upp till Gryta och då ska vi rocka som aldrig förr, Johanna? Ja om ni undrar vem det är så är det en 17, nästan 18, årig grytatjej som lånat hem Karlo över vinterhalvåret! I somras var hon här uppe och hjälpte till med ridlägrena då familjen har sommarstuga lite längre bort! Ska bli jättekul att hon ska följa med, ingenting blir tråkigt när man är me johanna!

Reseförslag Lördag 20 november

11:35: Du är framme 13:43.
1 byte. Restid: 2 timmar och 8 minuter

  1. blåbuss 676
    11:35 - 12:38 blåbuss 676 från Tekniska högskolan mot Norrtälje. Kliv av vid Norrtälje busstation.
  2. blåbuss 676 ansluter till:

  3. buss 645
    12:45 - 13:43 buss 645 från Norrtälje busstation mot Gåsvik. Kliv av vid Söderby nedre.


 Hehehe, nu ska jag också passa på att berätta om mitt senaste inköp, en mössa! Blev så käär i Headmaster Mirah's pälsmössa så att ajg var tvungen att köpa en egen! Jag köpte min på Åhlens för 299:- och jag älskar den redan, om ni vill veta så har jag den på mig nu ha-ha! :)

Emmaa


Södertörn Ryttarcenter

Nu blir jag snart galen!
För det första är jag anmäld med fel häst men detta var mitt fel, har mailat och fått svar att de ska göra ett hästbyte så snabbt som möjligt. Men för det andra så står det att jag är anmäld i Sorunda Ridklubb? Jag har inte tävlat för den klubben på minst 1år och de senaste 4-5tävlingarna har jag tävlat för Vätö Ridklubb. Nu blir jag både stressad och gaalen! Måste springa och börja packa eftersom jag & Johanna rör oss tidigt mot stallet imorrn.

Emmaa

 

Sorunda RK ? Kiss Me De Gennes ? ..... damp


1 år har gått

Nu är det precis 1år sen jag såg början av New Moon för första gången. Det känns helt sjukt att tiden har gått så fort. Den här dagen var helt tokig för 1år sen. Var med min finaste och bästaste vän som jag nu inte alls hinner träffa lika mycket längre vilket är hemskt, för hon är verkligen sjukt bäst. Vi gjorde det här tillsammans och det var helt galet. Vi förstår oss på varandra som nästan ingen annan gör.. Jag saknar den vänskapen vi hade då och vill kunna träffa henne lika mycket nu som då.. Vi delar något som är speciellt, det var liksom vi och alla visste det. Saknar 2009 hemskt hemskt mycket, men älskar 2010 för då kom dessa fina älskade vänner som jag driver detta med in i mitt liv, som just nu står mig närmast. Ska inte klaga på något som hänt detta år för iår har inget hemskt hänt, ingen av mina vänner har dött, ingen skadad. Bara jag själv som sätter för höga krav och jag själv som aldrig blir nöjd.

ni lyser upp min vardag tjejer. Så jävla grymma på alla sätt och vis

På bra humör!

Vi GrytaGirls har nog inte berättat om hur totalt besatta vi är av Olle Hedberg som är med i Idol detta år? Haha men nu är det så att det är vi haha. Ni skulle bara höra våra konversationer.. Han tog mig(Lina) med storm när han sjön The Scientist i slut audtion. Hans absolut bästa framträdande enligt mig, eller ja Your Song som han sjöng i kväll kan också mätas med det men ändå. Han är så himla grym!
Så där ni fick jag skriva av mig om det hah! Idag slutade vi klockan 12.00 som Irma kanske har skrivit. Red ut tillsammans på henne först med Rudy. Hon red en snabbis på Garlic och jag stannade kvar nere på ängen med Rudy. Hon var inte lite pigg då alltså. Stegrade lite smått hoppade upp i luften och stuttsade lite. Så himla roligt! Tog sedan ut Emmas ponny Sten tillsammans med Irma och Toppa. Sten hade dagen innan bockat lite för mycket så Emma flög av vilket hon inte har skrivit något om?? hehe. Han bockade lite grann med mig också. Jag tyckte det itne kändes så högt men Irma sa att han bockade rätt rejält. Ni kanske redan läst min kommentar som Irma skrev? ''Fan vad han ska bocka då''. Irma tyckte jag i alla fall kunde lossas att vara lite rädd, men jag tyckte inte det där var direkt läskigt eftersom läget var under kontroll. Ruulig ponny det där! Nu senare i kväll funderar jag på om jag faktiskt ska ta och kolla på The Twilight Saga: New Moon. För i natt är det precis 1år sedan jag såg den för första gången, midnatssvisningen med en av mina bästa vänner som jag inte träffat på hur länge som helst:( Tiden var underbar då..
Pussar från Lina

Så där såg det ut där jag red idag ungefär :)


Pigg ponny! :)
Och innan ni kommenterar massa skit om pessoa så rider jag ändast med det när jag rider ut för hon blir så stark och ibland när jag nöter lite dressyr. Annars är det vanligt tränsbätt som gäller. Hon går bra på pessoa ute för då slipper jag tappa kontrollen totalt och att hon sticker iväg.

Dagens

Nu är jag inne från stallet och har fikat lite. Linn slutar idag så vi hade lite avslutningsfika med henne. Ridningen idag gick bra, Garlic skötte sig jätte bra som vanligt men det var svår att rida eftersom han fick jätte mycke styltor, han är inte direkt stadig heller utan halkar hela tiden, jag broddade honom idag men det hjälpte inte mycke. Lite senare rida jag ut på Toppa och Lina red Sten åt Emma. Det gick bra! jag älskar Linas komentarer!! hon blir jätte irreterad när han bockar med henne! Den bästa va Asså fan va ska bocka! haha dog lita av garv där:P Ikväll ska jag åka in till Norrtälje för att se Harry Potter med familjen men vi kanske hörs innan det!




Irma

 


1 år kvar!

Idag har jag(Lina) gått omkring och tänkt att om precis 1 år har jag sätt The Twilight Saga: Breaking Dawn part I. Det är helt sjuukt enligt mig, och sjukt att slutet är så himla nära!?:( Haha men ändå man längtar inte lite ska jag säga. Matilda min fina älskade vän och jag har snackat om hur perfekt den filmen kommer bli. Hon och jag förstår varandra på den där nivån. Kände att jag bara var tvungen att dela med mig av en annan del av mitt liv, inte bara hästarna utan den lilla Twilight biten! Som inte är så liten me ändå.

Så mycket bättre!

Det är skönt att komma hem någolunda tidigt ibland! Skolan idag flöt på rätt snabbt. Kan inte direkt säga att jag gjort speciellt mycket idag. Menmen sånna dagar har man ju också ibland. Fick sedan skjuts ut till stallet av min snälla mamma. Hon mockade och fixade höpåsar åt mig när jag var ute och red. Idag var hon faktiskt rätt duktig. Red barbacka, jag älskar verkligen att göra det! Hon lyssnade fint och gick rätt bra. När jag skrittade hem pratade jag med Matilda. Nu har jag precis ätit middag och ska nog sätta mig och göra lite läxor om en stund. Ha det bra!

Bild som ja hittade här i arkivet på bloggen. Söööt min ponny är :)

Nya stövlar

Igår fick vi hem våran senaste beställning från Treadstone till affären och då kom även mina ny vinter stövlar. Jag red med dom på Toppis igår och de är supersköna! et känns som man har riktiga ridstövlar på sig! De är fodrade med fårskin så de är också riktigt varma! stort plus till dom!!!



Irma


Dagen!

Hemma och har faktiskt pluggat liite nu. Jag blir lagom stolt, eller inte. Skulle behöva göra allt nu men jag känner att jag inte har lust. Konstigt? Ajja, skoldagen gick rätt fort faktiskt, men ändå var det en lång onsdag så det var segt.. Kom ut till stallet tidigare än planerat för jag fick skjuts av min snälla pappa. Väl ute i stallet tog jag på mig mina nya rockiga rosa stövlar! Så sjukt coola, tycker jag hehe. Bild nedanför. Till ridningen: Dääär gick det inge bra. Volten är fortfarande stenhård så jag gav mig ut på Janmyren precis som Emma och Irma. Min lille ponny ville inte i dag heller lyssna och föll bara in när jag försökte jobba henne på volt. Hon drog och var stark och allmänt lam på mina hjälper. Mitt tålamod försvann rätt fort må jag säga. Så jag gav upp och skrittade hem igen. Nu ska jag gå ner och kolla på True Blood och sedan Grey's Anatomy!

Min super coola och GRYMT sköna stövlar köpta på Hööks för 299kr tror jag :)


Reflexdags!

Idag kände man verkligen att det börjat gå över mot den riktiga vintern. Redan närklockan slog fyra så var de kolsvart ute och vi fick sätta på massor med reflexer föratt synas. Både jag & Irma hade idag reflex-täcke , benrefler och reflexvästar på oss idag. Jag har en så smart grej om en reflex brösta som man sätter på exakt som en martingal på hästen, riktigt bra så man syns framifrån  :) Idag red vi på Janmyren som är en åker med skrittavstånd från stallet. Den är även känd som en av Sten & Garlics dampåkrar. Sten bockar som en dampunge och Garlic springer på som ett dampbarn. Jaa bara Rockn'Roll där , haha! Nej men ridningen gick helt okej, Sten bockade för första gången riktigt ordentligt med mig på ryggen & Garlic var stark och drog ganska mycket sade Irma som sitter här med mig just nu. Hon provade även att byta bätt på Garlic i hopp om att få honomlite mindre stark vid uteritter.

Nu ska vi lägga oss och kolla på film!
Emma & Irma


Idag är jag prosit

Hallå!! det är en snorig Irma som skriver... Jag har varit hemma från skolan de senatse dagarna eftersom jag är sjuuk, det suger!! har legat i soffan hela dagarna och snytit mig varanan minut, för mycke information?? haha jag hatar när folk snyter sig det är det värsta ljudet som finns! Cliniceni måndags var super! jag fick lite tips på hur jag ska träna framförallt Toppa och alla ryttarna som vi såg red jätte fint! jag kännde igen några av sakerna de gjorde från både Anna-Karin träningar och framförallt Filp träningarna! Han är verknligen super vi i gryta längtar till han kommer till sverigen nästa gång!
Senare idag hade jag tänkt palla mig ut i stallet för att rida, mamma kanske kan köra mig och Mirah till ridhuset så jag hinner hoppa Toppa innan tävlingen på söndag, jag är jätte taggad på att tävla henne för första gången!! Måste bara bli frisk först!! ha det bäst!!!


Irma


Sitter och skriver på våran stora dator på nedervåningen där jag hittade massa gamla bilder!!

Toppa förra sommaren


Cormack


Lina och rudy



Känner ni igen sten?! en bild från förra hösten


Mirah och garlic rider ärvarv efter en vinst på Skånsta



Aparche på KM förra året




Söta Maya och fina Miami wice


Salme på KM förra året


oseriös matte..

Sitter på vår matte lektion som inte direkt är speciellt krävande haaha.. Sitter även och funderar på vad man ska hitta på med ponnyn ikväll, måste hoppa honom innan södertörn på söndag men just nu tillåter varken vädret eller underlaget på volten det. Uschhhh vad jag hatar när underlaget blir som asfalt , de sliter ju så mycket överallt..
Emmaa

jag rimmar på..

Idag är jag på sånt dåligt humör! Orkar inte göra något över huvudtaget. Nu ska jag igentligen sitta och göra mina läxor men orkar jag det? Nej fyyy vad jag är osugen på det just nu. Ridningen gick inget bra, det var jätte hårt på volten så jag red ner på en äng, där var det mööörkt men kunde rida i alla fall. Hon lyssnade inte för ett öre och var bara allmänt dryg. Ston ibland alltså.. Ja jag har inte så mycket att berätta.. Ursäktar mitt hemska humör idag men ibland är det så. Nu ska jag in och kolla lite bilder från Breaking Dawn inspelningarna och då kanske jag blir lite gladare.

Italien, där var jag som lyckligast. För där var alltid helt jävla perfekt.

bästa veckan i mitt liv. med världens bästa klass.


Sadel problem!

Min tränare sade för ett tag sedan att sadeln jag har glappar i bakkant och inte ligger bra på Sten. Så nu ska jag köpa 2st nya, en hopp & en dressyr! Frågan är bara vad jag ska göra med min gamla sadel. Ska jag sälja den? Byta in den mot en ny? Lämna in den till t.ex mustang och få den såld? och om jag skulle sälja den hur myscket borde jag lägga ut den för?.. alltid lika svårt med sadlar tycker jag, men för mig blir det nog att åka ut till Mustang i Täby och prova ut en ny ordentlig sadel! Först och främst hopp!

 



Min nuvarande sadel: Henri De Rivel flatback 17" hoppsadel med normalbom
Älskar verkligen den här sadeln! har haft den ett par år och det är den absolut skönaste sadel jag haft, någonsin!
Så vad kan denna vara värd om jag skulle sälja den? kan tippa på att den är 5-6år gammal och i fint skick.


Dagens.. väldigt tråkigt!

Min dag har varit så otroligt ointressant. Har pluggat hela dagen och nu sitter jag och äter middag, fast väldigt tidigt. Irma och hennes mamma kommer förbi här om 1 timme kanske och sen hämtar vi upp Emma i Norrtälje skulle jag tro och sen drar vi vidare mot Täby. Kvällen kommer nog bli kul, speciellt när man träffar sina underbara vänner.. Jag ska väl äta upp och sen läsa lite mer och senare klä på mig.. Hehe så långt har inte jag kommit liksom. Ha en bra kväll så hör säkert någon av oss av sig, hoppas jag hehe!

Jag vet att ni i hemlighet älskar när jag lägger upp massa fula bilder på mig själv:)

Tänkte bara ta och visa min rätta sida!

Denna bild är från den 21mars 2010 ;)


Ikväll : Hoppclinic!

Ikväll ska GG gänget åka till Täby Ryttarcenter för en Hopp clinic som kommer att hållas av Sylve Söderstrand & Lotta Björe! I Clinicen kommer det att fokusera på hur man själv och hästen ska få erfarenhet att kunna gå ifrån LC upp till 1.40 klasser! Det ska bli riktigt spännande & kul! Men det roligaste av allt är att vi gör det tillsammans. Du kan läsa mer om kvällens Clinic här , Arrangören är JumpClub.



Täby nästa för JumpClub "on tour"

Hur tränar du din hopphäst från LC till 1.40 klass?
 Vilka krav ställs på dig och din hopphäst för att du ska kunna tävla på olika nivåer?





Ingen skola

Svar till Karin om ''Ridning och allt annat'': Tack så mycket :)

Nu till dagen... Jag och Irma skulle fått skjuts till skolan idag. Irma hade blivit dålig under natten och när jag vaknade nu för ca 25 minuter sen så var det försent för mig att ta bussen så jag blir också hemma idag. Emma är ju också hemma, så hela GG gänget skippar skolan idag! 2sjuka och 1 som missade bussen. Härligt.. Jag ska i alla fall lägga bort datorn och sätta mig ner med Djurkunskaps boken och plugga och sen följa skolschemat fast hemifrån. I kväll ska även hela GG gänget åka på clinic i Täby som Jump Club anordnar. Ska någon annan dit?
Ha en bra dag nu så hörs vi senare!

Min söta lille Emmett :)


Älskade hostmedicin!

Just nu lever jag på Strepsils, Alvedon, Nässpray & Hostmedicin.. Visst låter det underbart? Hoppas verkligen ni är avundsjuka! Kände av det här redan i torsdags och så som jag trodde så vaknade jag Fredag morgon dundersjuk. Lördagen var bättre och jag kände mig helt okej fram mot kvällen då jag bestämde mig för att åka till Johanna. Söndagen var helt sjukt härlig och jag kände mig nästan helt återställd, bortsett från några host-attacker haha. Sen så ska jag självklart vakna upp idag med uppsvullna halsmandlar, hosta som jag vet inte vad och bara allmänt febrig. JAG VILL INTE! Vill verkligen inte vara sjuk, inte nu jag hinner bara inte.. Det här sabbar hela mi vecko-planering och för att inte tala om Stens! Men tror jag får ta och pallra mig iväg till stallet idag endå, så åker nog någon gång vid 14-tiden.. Har saknat hästisarna, inte varit där sen i Torsdags, det ger mig dåligt samvete..som f*n.. :(

Känner ni ibland att ni får dåligt samvete av att inte ha hunnit/kunnat vara i stallet som jag får?

Hoppas ni ahr det bättre än mig! Emmaa



Så här GRÅ känner jag mig för tillfället. usch!


Vill ha!!

En sak som ligger på min önskelista till julen är en nu kavaj! jag har kollat runt lite och hittat några som jag skulle vilja ha men jag har inte hittat en som är helt perfekt än! jag vill ha en svart eller mökblå figursydd med nån fin krage, det är också viktigt att den inte är vid i armarna eller bred över axlarna. Jag har hittat några som passar in på den beskrivningen men som sagt ingen som är helt perfekt! Jag har också tänkt köpa ett nytt träns till Garlic ska beställa hem det på bilden under i storlek cob.



Irma

De här tränset vill jag ha på Garlic och tävla med

Här är några kavajer som jag kan tänka mig men som sagt så vill jag ha en svart eller en mörkblå


Kvällsfodring

Nu har ja kommit hem från stallet efter att ha haft kvällsfodringen. Allt gick bra och nu ska jag hoppa i säng och sova! Ha det bra!

Tävlings resultat

Hejhej!!
Jag (Irma) kom hem från tävlingen för drygt en timme sen, det blev en lång dag med många starter på Djursholms ridklubb. Dagen var inte helt lyckad för min del Intruz kändes inte riktigt som vanligt, men för laget gick det  helt okej vi slutade 6a av 13 lag.

Förklassen 1,05
Intruz gick okej på framhoppningen med tanke på omständigheterna, framhoppningen var enligt min åsikt allderles för liten så det blev lite för trångt för "lilla" Intruz. Han hoppade allt men han kom lite fel på oxern några gånger och hoppade av väldigt stort innan jag lyckades lägga honom rätt. Inne på banan var han inte alls sig själv han var lite på tårna och det var några tittiga hinder som han inte ville gå fram till. Fram till ettan som var ett plank gick han med lite dåligt tryck men hoppade ändå som han brukar, efter den var det em båge till tvåan som var en oxer som vi fick ett stopp på! jag blev verkligen förvånad han har aldrig stannat med mig förut, men vi körde igen och andra gången hoppade han stort över som vanligt. Även på trean som var en oxer så la han på en nit men andra gången jag fösökte på den så ville han inte. Alltså blev vi ute slutna, man ska väll bli det nån gång också antar jag och det var första gången för Truzz.

Lagklass 1,05
Efter en inte så lyckad förklass var det bara att jobba hårdare i lagklassen och det gjorde vi båda två. Jag gick ut som första start i vårat lag. I den här klassen känndes han lite bättre men som sagt svårt att hoppa fram med bjässen! Första hindret på banan var samma som i första klassen men det var nu flyttat, det tog han galant. Även andra hindret seglade han över men på trean fick han ett lite stort sprong så vi kom lite fel på fyran men det löste vi. Femman hoppade han felfritt men på sexan blev det lite problem det var en kombination som han rev första i och sen stannade på andra men när jag kom på den igen så hoppade han stort över. Han kom lite fel på både sjuan och åttan men hoppade båda. Vi slutade på nio fel varav ett av dem var tids fel. Jag är ganska nöjd med det med tanke på omständigheterna. Mirah hoppade rut med fyra fel på Cormack, Johanna red runt men noll fel! och kim fick åtta fel alltså slutade vårat lag på tolvfel.




Irma


Dagens ridning och allt annat.

Nu är jag hemma efter en dag som har tillbringats lite här och var.
Det var sjukt skönt att komma ut till stallet i morse. Tog det superlugnt, mockade och fixade hö och sedan hämtaden jag min älskade lilla ponny. Fixade med henne ett tag och red sedan ut. Idag var hon ett monster fast ändå inte. Hon var så himla pigg och trippade fram hela tiden. Red på en äng där det var rätt mycket vatten och hon bara klampade igenom det. Hon brukar tycka vatten är läskigt men idag så bara gick hon på. I galoppen då så var hon ett monster, körde ner huvudet och stack. Jag försökte ta upp huvudet på henne men då slänge hon på det så att tyglarna började glida och sen drog hon igen.. Verkligen en pigg och busig ponny hade jag idag! Red sedan Gillingeviken rundan tillbaka och hon var pigg och framåt hela tiden. Efter stallet så städade jag och sen in till Norrtälje och handlade med min pappa. Nu ska jag gå ner och plugga djurkunskap hela kvällen tills jag i kväll ska ut till stallet igen och ha kvällsfodring. Men som sagt nu ska jag PLUGGA!

finafinafina ponnyy


We take one step

Godmorgon , eller god förmiddag kanske man ska säga? Ajja, idag är Irma och Emma i Djursholm där finalen i div III för häst går. Irma tävlar och Emma är där som hjälp. Hoppas det går bra för vårat vätö lag idag så kan de ta hem hela allsvenskan! Jag däremot är hemma och har lite saker jag ska hinna med idag. Just nu äter jag lite furkost sakta en säkert och sen ska jag åka ut till stallet och rida. Idag ska jag äntligen kunna rida ordentligt då jag kan komma ut. Sen ska jag plugga och städa. Lite halvtråkig dag men det måste göras!

Lite ego bild från Thailand i sommras :)


Nytt i sadelkammaren

Jag köpte ett nytt schabrak idag som jag tänkte ha på Intruz imorgon, det är skönt att ha en ridsport butik på gården. Det kom även en leverans från Jacson igår så Mirah har fått sitt hackamore som hon måste ha på Cormack numera, dock tyckte hon att det var lite för hårt så hon fixade det lite med fårskin, jag lägger ut en bild på resultatet. Även mamma har iförsaffat lite nytt hon köpte ett täcke till Intruz som jag ska få låna imorgon, jätte fint!!


Irma



Parodi hit och dit!

Från hästar till något som absolut inte alls har med hästar att göra...
Jag antar att många/de flesta vet vad Twilight rä för något? Jag(Lina) är om ni inte redan hört det total besatt av böckerna och filmerna. Någon av er kanske även har hört talats om The Hillywood show som gör parodier av lite allt möjligt, men deras största genombrott fick de när de gjorde en parodi  av Twilight. Nu har jag äntligen hittat deras parodi av Eclipse som släpptes i går som jag kan se. Fy tusan va dessa människor är tallangfulla. Så galet sjukt roligt är den också. Innan ni ser Eclipse parodin kanske ni ska spana in Twilight och New Moon så ni fattar upplägget! ;)

Sånt här kan jag sitta och skratta åt hur länge som helst!
Nu ska jag slå på Vampire Diaries hehe!

Fädig packad

Nun är jag klar i stallet för idag.. hästarna skötte sig jättebra och jag har packat alla Intruz saker. Imorgon blir det som sagt tävling på Djursholms Ridklubb. Det är finalen i div 3 och det har gått jätte bra hitills så vi hoppas att vi ska lyckas lika bra imorgon. Nu ska jag sätta mig och plugga lite djurkunskap som jag har prov på i veckan, lite senare blir det nog att lägga sig och kolla på nån film och slöa i soffan, imorgon åker vi hemmifrån runt 9 så jag har mycke tid på mig på morgonen.


Irma

Hela laget på senaste lagtävlingen

This is the first page..

Nu är jag hemma efter en morgon hos Matilda och sen en eftermiddag hemma hos mormor i hennes nya lägenhet och såklart ute hos ponnyn! Jag har varit på dåligt humör hela dagen men det vände när jag fick åka ut till min älskade häst. Red bara barbacka en sväng på volten för att hinna. Hon lyssnade super fint. I kväll ska jag kolla på Vampire Diaries och sega. I morgon blir det rätt tidigt upp och åka ut och rida så jag hinner plugga resten av dagen!

Bild från träningslägret i sommras, de dagarna var nog de bästa på hela sommaren...

Tjooohoo

Nu är jag hemma från Tilda och ska nu springa ut i stallet och sätta igång och rida mina hästar. Idag rider jag nog inte Toppa men jag ska försöka hinna men Intruz, Garlic, Komplett och sen longera Sten åt emma som är sjuk... får se hur det går eftersom jag även ska mocka några boxar och packa till tävlingen imorgon, jag kommer nog inte vara inne förens sen ikväll. See you later!
Btw hur stavad egentlien pannkakor?!

Irma


Toppenbra Schabrak !


Glen Gordon - Ett bra märke som inte kostar allt för ,ycket. De har snygga schabrak med bra passform och till de flesta finns det skitsnygga matchande luvor! Också är såklart GG loggan riktigt snygg, GrytaGirls ni vet haha!


Equilline - tycker ajg kan säga har de snyggaste och bästa hoppschabraken! Finns i ett stort utbud med varierande färger och är enkla men ändå riktigt fina. Det snyggaste med Equillines schabrak är nog de helt enkla med en vanlig snygg passpoal runt om. Equillines schabrak ligger på en prisklass runt 4-600 kr :)


HL Equipment - är en serie som jag förälskat mig i! Såg täcket på en tävling och vart helt överförtjust med det texten ''Be somebody'' på bogspännet. Så jag är helt sld på deras marin-bla kollektion. Denna serie finns även i brunt men jag tror inte jag ahr sätt den i några andra färger, har ni ? Jag måste iallafall ta och beställa hem de här så snabbt som möjligt. Snyggt täcke, Snyggt schabrak, Snygg luva!

Scapa Sports - Sen kommer vi till de sällsynta och eftertraktade Scapa Schabraken. I början var ajg tveksam till dessa schabrak men nu har jag insett att de både är skitsnygga och skitbra! Tjocka och fodrade i modellen, Snygg logga och SNYGG DESIGN! Scapa schabraken finns i massor med olika färger de finns också tillhörande luvor till de flesta av schabraken , vilket är toppenbra! Jag har haft ögonen öppna efter ett marinbltt scapa schabrak med rosa passpoal. Åh så fint de är.. Scapa schabraken kan bland annat köpas här!


Hos Matilda

Hejhej!
Nu sitter jag och Irma hemma hos Matilda, Emma kunde tyvärr inte vara här för den stackaren har blivit sjuk :( Hoppas hon blir bättre!! :) Annars är allt bra med oss, vi kom nyss in från stallet, vi skrittade ut barbacka på Matildas ponnysar. Nu ska vi gå och ha en super kväll, ha det bäst! puss och kram!

Hello!!

Nu har vi en rast i våran datakunskap lektion, om nån timme så är det dags att sluta och då åker vi hem till Matilda där jag och Linis ska sova inatt, det ska bli jätte kul! Vi ska få träffa Tildas kompisa Ida och Malin också! Imorgon tror jag att jag kommer hem runt 2-3 och då ska jag rida alla hästar och förbereda inför tävlingen på Söndag! Linis och jag kanske kan låna Tildas dator ikväll annars hörs vi imorgon!



Irma


min fina Garlic får stå för bilden idag


Michelin gubbe!

Nu sitter vi här, Emma & Irma, och väntar på att vi ska få skjuts till bussen! Idag blir det en lång dag för Irmis för hon slutar inte förstäns 15.15 och de två sista timmarna har hon datakunskap HEHEHEHHEEHHEHE! För Emma blir det hem och kurrera sig , Hon ska leva på tee och halstabletter! Igårkväll anmälde vi oss till Södertörn Ryttarcenter! För Emma blir det LD, LC då hon inte har regional licens till sig själv. Irma ska tävla LB,LA på Garlic men även LD på Toppa!

Emma & Irma



Får bli en bild på Headmaster Mirah & SuperSten på deras tid :)


Lina hissar och dissar!


Idag hissar jag, TORVMIX! Det är så grymt grymt bra! Vi började använda det i boxarna denna vecka eftersom vintern närmar sig och eftersom vanligt torv fryser så går det knappt att använda men torvmixen är mycket bättre. Dessutom ser det frächare ut. Jag gillar det verkligen!!

Hissar även idag något som inte har ett dugg med hästar att göra, snygga tatueringar. Fick bara det upplploppat i hjärnan så tänkte att då kan jag väl skriva om det? Eller vad tycker ni? Är det snyggt med tatueringar?? Jag tycker det är sjukt snyggt om de är lagom stora. Själv har jag funderat på en tatuering ett tag men vet inte om jag vågar.. I så fall skulle det vara så här..

 












Jag dissar is och frusen volt! Eftersom vi inte har ridhus än så är det volten som blir vårat offer denna kalla dag. Snö och is var det idag, inte super hårt men det var halt, för min del gör det inte jäätte mycket men ändå så är det så himla jobbigt! Jag har aldrig riktigt varit ett fan av vinter. Tycker inte om kyla eller snö så förstår inte riktigt vad jag gör i detta avlånga land.. Ajja, nej men snö och is som fryser=dåligt!

Håller ni med mig på någon höger eller vänster?:)

Can't go further than this

Ligger på golvet och sover på vår lille kung Baltazar. Han är allt bra han! Snön hade stelnat rejält idag så det var abra is överallt, bokstavligen överallt. Försökte rida lite på volten men de blev mest att trava och försöka hålla igång med hjälp av volter , halter osv. Är helt slut i kroppen och mina halsmandlar har nyss svullnat upp.. JIPPI ROCKNROLLL.. NEJ! Så för mig blir det ingen skola imorgon ska vara hemma ( norrtälje ) och sova tills 10-tiden. Sen tar jag 11-bussen hem ! I helgen blir det att vara skötare för Irma, Mirah & Johanna som ska tävla finalen i lag hoppning div III. Nu jäädrar ska Grytaborna ta hem de här! Det var allt för mig, idag är ajg bara seg och trött.. sova klockan 22.00? ohja.

Emmaa




rockaa på!

Nu har man kommit hem och ätit middag och nu återstår igentligen bara att plugga men tror ni jag känner för det? Nej verkligen inte.. Har lite problem med anmälning till tävlingen i Södertörn nästa helg, skaffade licens till henne i måndags och betalning har inte kommit in än så kan inte anmäla mig:( hoppas det funkar imorgon! Men till dagen. Jag kände mig jätte lat och orkade faktiskt inte sadla så jag tog ut henne barbacka och fan, ursäkta svordommen men hon gick så fiint! Jag stadigt i form i trav hela tiden, sökte sig nedåt helt själv. Behövde bara hålla stadigt på yttertygeln i början och sen så gick det på rullandeband. Blev verkligen stolt över henne då. Ska väl ta och plugga snart skulle jag tro, men först..
Brukar ni rida era hästar barbacka ofta? Och känner ni att dem går bättre eller sämre då?

Hon fick ha sitt träns som jag har när jag hoppar idag för där sitter fårskinsluddet.



I LOVE ROCK'N'ROLL!

hemma

Nu är jag hemma och inne från stallet. Jag red bara Toppa idag och det gick superbra! det känns som om hennes trotts period börjar gå över och det passar ju jättebra eftersom det är dags för hennes första tävling nästa helg! Vi ska tävla LD och jag ska även ta med Garlic och tävla LB och LA. Det ska bli superkul det var länge sen jag tävlade nu men först sk jag tävla på söndag då är det nämligen dags för finalen i Div 3 på häst där jag tävlar min mammas häst intruz.



Irma


Top Model w



Emma och Toppa



Mirah och Intruz på hoppträning, han är stor hela 180 cm!!

I skolan!

Just nu sitter jag i skolan med Matilda och Irma på varsin sida om mig. Vi har haft Naturkunskap och nu ska vi skriva om vårt projekt arbete. Dagen började knäppt för bilen startade inte så vi fick låna vår grannes bil, men kom iväg till skolan ändå. Hör av mig sen i kväll när jag kommer hem från stallet.


Bara för att så lägger vi upp denna vackra bild :)


Good morgon

Här sitter jag och känner mig tröttare än aldrig för hah! Idag har vi en jobbig dag i skolan, torsdagar har de senaste 3 åren varit värst. Så det är väl bara att palla sig igenom dagen och sen ta det lugnt ut till stallet och träffa Emma igen som jag inte har träffats sen i måndags! Så det blir nog braa. I morgon är det fredag och det är skönt! Då ska vi GrytaGirls hem till vår kära vän Matilda och ha det roligt. Ha en bra dag nu!

Lina

I wanna go and never come back

Nu ska jag strax sticka till bormma för ungdomsparlamentet.. Slutar vid 15-tiden och då får jag äntligen dra till min andra värld. Världen där allt alltid är så toppen bra! Hmm vad kan jag prata om? Jo The world of GrytaGirls såklaaaaaaart. Mitt andra hem, Min andra värld, Mitt andra liv. Love it . Så syns ikväll då de blir ett inlägg om dagens ridning på min superpony.

 

Emmaa


Ni är underbara!

På de senaste dagarna har statistiken höjts , vilket vi är överlyckliga för! Och tack vare detta har även kommentaren börjat rulla in, det är jättekul! TACK SÅ HEMSKT MYCKET! Gud så kul det blir att blogga när vi ser att de bara blir fler och fler som tittar in, Tack ni är underbara! Nu ska vi rocka ännu mera, GRYTAGIRLS!


Hästar de senaste 4åren

Tänkte lägga ut lite bilder och info om hästar jag ridit de senaste åren!



Tammers Robin Hood
En valack född 1990, e: Tammerfors u: Russi
Korsning fullblod/russ.
Denna ponny lädre jag mig mest på. Började rida honom vintern 2007 tror jag. I början så var det mest bara ut och rida och mysa. Senare så blev det lite mer träning och tävling. Tävlade första halvåret eller så bara på klubb nivå med bra resultat han hoppade allt! Sen blev det lokal nivå och de första tävlingarna gick det bra där med. Placeringar och hela köret. Sedan gick det utför. Nog för att han var gammal. Sedan blev jag för duktig och behövde en utmaning. Det kommer vi till. Men Robban var verkligen ponnyn som lärde mig allt. Han ligger mig nära hjärtat.




Whirl-Wind

Var min kompis mammas kompis gammla travare som jag red på helgerna för 3-4år sedan. Hon hade gått på travet 1-2år men klarade inte av det så hon blev omskolad till ridhäst. En stor häst på 180cm i mankhöjd. Hon var mycket pigg och framåt hade en enorm trav och galoppen jobbade vi på. För ca 2-3 år sedan kanske det var så avlivades hon pga. ab sjukdom. Väldigt synd för en sån snäll häst.



Jul

Hon är ett sto som är född 1998 som jag började rida förra sommaren. Ville ha en utmaning och tänkte att hon kanske är något? I början var det svårt, som det alltid är med en ny häst, nästan i alla fall. Jag red henne i 2-3månader kanske och insåg att det funkade inte. Det tyckte i alla fall min tränare och andra runt omkring. Har sätt henne ute på tävling lite grann nu med sin nya ägare och hon verkar trivas.


Rudy
Nu kommer vi till min älskade pärla som jag har precis nu. Henne började jag rida precis efter Jul, alltså förra september. Mellan mig och henne sa det verkligen klick direkt och det är jag glad över. Har aldrig hört så mycket gott om mig som ryttare som jag hör när jag rider Rudy. Hon är somsagt ett Connemara sto född 1997. Jag har tagigt henne från botten till LB på 1år. Det gör mig stolt över mig själv och henne.

Blir bara bättre och bättre!

Klickade mig in på en blogg och såg att Eminem & Rihanna's - Love the way you lie part 2 har släppts! Så grym att jag bara blev tvungen att lägga ut den på bloggen. Vad piffar inte upp en blogg som lite musik? även hästbloggar kan ha lite random inlägg ibland, eller hur?! :) Delar med mig av den här toppen bra låten, Texten är grym & Genialisk! denna får en fet like like like like stämpel!

 



On the first page of our story
the future seemed so bright
then this thing turned out so evil
I don’t know why I’m still surprised

even angels have their wicked schemes
and you take that to new extremes
but you’ll always be my hero
even though you’ve lost your mind


Jumping garlic

Tänkte ägna ett helt inlägg till min underbara ponny! Han är en av de bästa hästarna som finns och en häst med väldigt stor personlighet! Han är en häst som inte ger mycke gratis men ger så ger han allt!! Här kommer lite bilder på min ponny.

Irma

 

 

 


Dagens ridpass

Eftersom vi slutade tidigt idag så han jag med alla tre
Garlic gick jätte bra, jag red ut en sväng med Lina det blev en kortis ner till bron och sen red vi en sväng på åkern. Garlic skötte sig bra som vanligt, på vägen hemåt på åkern blev båda två väldigt pigga och det blev några sparka från garlic och han stutsade över nästan hela åkern men det är bara kul när han blir så han gör allt så perfekt annars.
Toppa fick även hon gå på en uteritt men henne red jag själv med, hon skötte sig jätte bra som hon alltid gör på uteritter. Hon går på i ett bra tempo så jag passade på att göra lite tempoväxlingar och övergångar, hon behöver det.
Komplett. Jag tog upp henne tillsammans med Mary till volten och skrittade lite där eftersom det hade hunnit bli så mörkt ute. Mary for runt som en galning som vanligt och när hon gör det får man verkligen se vilka fina gångater hon har. Idag fick jag även se henne hoppa! det stod en kombination framme som nån hade glömt att ta bort och medans jag red runt med komplett så passade Mary på att ta den några gånger. hinderna låg bara runt 50 men hoppade som om de vore betydligt högre! och hon hoppar riktigt fint!!



Irma

Länge leve kung Baltazar! (han ville att jag skulle skriva så)




glader

hello!! nu är jag redan inne från stallet efter att ha ridit alla tre ponnysar! jätte skönt att komma in så tidigt! Kanske är det en anledning att jag är jätte glad idag! eller så är det för att mina hästar skötte sig så bra idag men det har nog också att göra med att Emma kommer upp imorgon igen och att jag får träffa Linis och Tilda i skolan imorgon. Att jag just nu häller i mig chips och äter julmust kan också vara en anledning, har ni nån gång ätit julmust med sked? det är så mycke godare!!


Irma


Jag just nu hehe


På G just nu!

Kom nyss upp ur ett långt varmt bad i hopp om att väcka min fötter till liv igen! Gissa varför? Jo idag har jag varit på vandring med skolan, vi har gått hela roslagsleden som slutade med att den var 15 kilometer lång, förstår ni att jag har gått 1.5 mil ?!?!?! Det gör inte jag , haha! Men nu är jag helt slut i mina ben och håller på att fixa två filmer som jag gärna skulle vilja se. Hittade filmerna på den här bloggen och de verkar vara sånna där mysigt-töntiga häst filmer, Sååå Emma-style haha! Idag blir det inget stall för mig, Imorrn ska jag vara i brommaplan vid 09.30 så hinner tyvärr inte. Funderar på att ringa Johanna och åka över till henne ikväll.. men orkar jag verkligen det? får se lite nu ska jag lägga mig och kolla på 2 härligahästfilmer!

Emmaa  


          


You think you are cooler than me

Hemma från stallet tidigt idag, verkligen grymt skönt! Skoldagen var även riktigt soft, vi hade bara 2 lektioner och på en av dem satt vi bara och pratade. På den andra jobbade vi Svenska men jag tycker språk är kul(förutom spanska!!) så det var inte direkt jobbigt, speciellt när vi skriver egna historier. Så kul! Fick sedan skjuts hem av Irmas syrra Mirah som tog körkort igår, rockigt va? Så vi kom till Gryta runt halv 1 kanske. Då åt vi lite och läste Frida. Sedan bar det ut till stallet för att rida, jag red i lördags senast så det var kul! Rudy skötte sig jätte bra för att vara henne när man rider ut. Lyssnade och drog inte allt för mycket. Sedan fixade jag i stallet och for hem. I kväll skulle jag behöva plugga men glömde boken i skolan, smart! Tar det antagligen lugnt i kväll alltså.

Lina

Bild från förra vintern!


skola

Idag fär jag skjus av min syster till skolan så jag kunnde ta det lungt på morgon, jag brukar alltid stessa även om jag går upp 1,5 timme innan jag ska åka! jag är alltid jätte seg på morgon. Snön ligger kvar på marken så när jag kommer hem rund halv 1 så blir det uteritt i snön! ska försöka få me Lina på det också! Nu tänkte jag ta och plugga lite innan vi ska åka så kanske jag slipper göra det ikväll. vi ses i eftermiddag!



Irma

Funderar på att..

klicka hem de här två för att ha i stallet och eventuellt på tävlingsbanan! Det ena är en varm och skön vinterjacka som skulle vara en perfekt stalljacka. Varför köpa samma jacka fast från kanske kingsland och fyra gånger dyrare? Nej igår när jag och Irma satt vid datorn så sade vi faktiskt att man kunde beställa hem en sån här för att ha i stallet, hur skönt som helst PLUUUS att man itne behöver vara så rädd om den!

Det andra på bilden är en enkel och vanlig V-ringad tröja som fungerar lika bra att ha i stallet som på tävlignsbanan, ifall man gillar att tävla med tröja då :) Tröjan finns i flera olika färger och den hittade jag på Rosanna's blogg för ett tag sen och lade den på hjärnan! 



Sååå Gryta-Style, så vad tror ni blir det nya GrytaGirls-Jackan?! Man kan väl alltid hoppas :D


Lina hissar och dissar!

Nu tänkte jag köra igång en liten hissning och dissning.
Denna gång ver jag att det nog är många tävlingsryttare (även andra) som inte kommer hålla med mig men idag är det jag som skriver så dår blir det detta resultat!

HISSAR

Jag hissar Charles Owen hjälmen för den är grymt snygg! Har fallit pladask för den och funderar starkt på att inskaffa en sådan. Har hört från vänner och andra som har hjälmen att den är väldigt varm och känns tung, men jag tycker fortfarande att den verkligen är riktigt snygg. Troligtvis blir detta min nya hjälm, men lutar även lite mot Back On Tracks nya MIPS teknologin hjälmen(bilden precis åvan), den är snygg den med. Jag vet vad Irma tycker jag ska köpa i alla fall haha!

 

DISSAR

Nu kanske jag får många protester men jag dissar GPA Speed Air för dess utseende. Nej jag tycker verkligen inte den är snygg. Har många smeknamn för den, flughjälmen, högtalarhjälmen osv. Både jag och Irma har samma smak när det gäller denna hjälm. Den är inte OK i Gryta Girls stylen! hehe. Har provat hjälmen och den är skön och säkert jätte skön på sommaren när det är varmt osv. Men fortfarande inget som jag skulle kunna tänka mig ha på mitt huvud.


You give me everything just by breathing



Jag är så glad att jag har hittat ett par så bra tjejer som ni är. Ni gör min vardag och ger mig allt genom bara att vara er själva. Innan jag träffade er hade jag inget alls, nu har jag de bästa av vänner och världens bästa ställe att åka till varje dag. Vår trio får aldrig splittras , never never never!



GrytaGirls GrytaGirls GrytaGirls, Ni ROCKAR min värld!


Tummen upp för -

Cheval Liberté's hästtransporter!
Om vi får säga vad vi tycker så är det att Cheval står för de mest prisvärda och snygga transporterna. De är både bra konstruerade plus att man alltid kan beställa till Sadelkammare , Bo-del mm. Westerlundarna här på gården har nyligen beställt ett sprillans nytt 4-hästars Cheval släp, ska bli riktigt kul att se när de kommer , de ska komma snart då blir det massa bilder! Emma och hennes familj har börjat fundera på att köpa ett släp och de är överens om att om de blir något ska det bli ett Cheval! Så tummen upp för Cheval Liberté!



Chval släpen kan köpas här !


snöstorm

Idag blir det ingen ridning för min del, det är för mycke snö. Jag var ute för en stund sen och hjälpte till alla hästar och höll på att frysa sönder! det snör och blåser på bara nåra timmar har vi fått nästan tre decimeter snö här i gryta! jag ser fram emot att rida imorgon jag får skjus hem av mirah som tog körkort idag så jag är hemma runt halv ett så då ska jag ta och rida ut min hästar i snön! Nu ska jag sätta mig och plugga och lite senare ikväll kanske man kan hitta nått bra på tvn? see you later!



Irma

tilda och jag tog lite bilder med min värdelösa mobil kamra medans vi väntade på mamma





lilla Molgan! han är sjukt söt!!


Skolan.

Hemma redan?
Ja idag blev det så för mig, idag så var det dags för att dissikera gris i skolan. Förra gången vi skulle göra det fick jag panik attack och slapp, men idag skulle jag göra. Men klarade jag det? Nej... Hyperventilerade skakade osv. Så min lärare sa att jag skulle strunta i det.. Fick skjuts hem av pappa. Åka ut till stallet kommer jag inte heller göra. Rida skulle inte direkt gå, eller vara mysigt i det här vädret. Irma skulle mocka åt mig så snäll som hon är. pusssar till henne säger jag bara. Sen vädret!?!? Vitt snö täcke över marken och hela Norrtälje.. Ushh jag gillar det verkligen inte. I kväll ska jag läsa lite djurkunskap, öva på engelskan och sen ta det lugnt. Ha det bra!
// Lina

Så ser det ut hemma hos mig..

Morgonritt!

Idag är det Tisdag vilket betyder att det är en av mina distans dagar. Ställde klockan på 07.30 och drog ut till stallet för att fixa allt som skulle göras. Mocka , hö-påsar och städa lite :) Red ut sen vid halv 9, 9-tiden och då hade det börja blåsa som jag vet inte vad! Sten blev verkligen på hugget och var på riktigt bus-humör så efter några bock-spr¨ång och tvär väningar klarade vi oss genom uteritten.. hehe.. var fortfarande stenhårt ute dock så det blev bara an liten med tur med några galopper men mest skritt. Nu är klockan runt 10.20 och jag har precis ätit frukost och gjort mig iordning för hemresan! Min buss går 11.07 och jag räknar med att vara innanför min döörrr hemma vida 14- tiden!

Emmaa



Ikväll varnas det för att det kommer att bli snöstorm!? Så tänk om mna vaknar upp och det ser ut såhär imorgon, eller kanske redan ikväll?! bild från förra året.


Stall outfitttt

Kom nyss in efter att ridit både Sten & Komplett en sväng på volten. Idag var de minusgrader vilket gör att volten fryser. Hatar när vintern börjar komma lite i smyg för då blir det bara svinkallt och stenhårt överallt! Hellre massor med snö och bra ridvägar än Stenhårt och bara jobbigt. Skrittade bara idag på båda, jobbade lite halter och böjningar. Då jag red Komplett fick Mary komma med ned på volten, hon är så otroligt gullig! Galopperade runt och gjorde små bock-språng över bomarna som låg nere. När hon blir häst sen om några år kommer hon inte bara att vara bäst utan världens underbaraste med! lilla lilla maary!

 

Som jag skrev så var det svinkallt och -8 grader ute idag! Så tänkte slänga in en dagens stall-outfit med mössa och hela köret! ´Provade på lite nya saker idag och en av de var att rida med mössa.. som dessvärre misslyckades haha såg både ut och käände mig som ett mongo! :) men SKÖNT var det!

Emmaa



Världens skönaste , men kanske fulaste också haha, mössa från Mountain Horse!
Vätö Klubb Jackan från Jacson  och  såklart håret i två flätor, gulligt vaa? hihih ;)


köttbulle

Nu är jag(Irma) och emma inne efter dagens ridpass. Jag hade tänkt rida lite dressyr men volten var stenhård så det gick bara att skritta, idag hatar jag vintern. Jag gjorde lite skänkelvikningar och bakdelsvändningar, fick hjälp av min syster rock-Mirah som red med oss. garlic gick jätte bra han lyssnade bra och flyttade fin för skänkeln. Efter gallan tog jag upp toppa en sväng på volten och jobbade lite övergångar skritt-halt samt jobbade lite med hennes stela bog som hon gärna trycker ut. Toppis gick också väldigt bra idag. Nu ska jag sätta mig och plugga inför matte provet imorgon men först ska emma och jag baka lite hastbullar(eller hästbullar som emma säger). Lite senare ikväll kommer det ut lite bättre bilder på Molle som lilla valpen ska heta.


Irmward

Epic morgon

Idag blev det ingen stall dag för mig som vanligt eftersom mamma tar åker ut på måndagar. Hon red henne inte för hon hade tappat en sko.. menmen hovslagaren kommer i morgon så då kan jag rida. Skoldagen flöt på som vanligt, lite segt.. Skulle vilja ha lov lite längre menmen. Irma sov här igår och vi kollade ju på EMA. Det var super ich vi hade det kul, som vanligt. I morse när vi vaknade så vaknade framför allt jag till något EPIC! Bilder från Breaking Dawn inspelningen, de började spela in i går och håller på till den 22april, detta har inget med hestisar att göra men med mig (Lina) så har det! Jag har gått runt och varit sjukt glad hela dagen. Nu hemma så har jag kollat på massa bilder och videos från inspelningarna. Helt sjukt vad jag längtar. I går kom jag fram till att det var 1år och 10dagar kvar tills vi sitter i biosalongen. Sjukt sjukt.. Ajja nu ska jag väl fortsätta leva i min lilla bubbla och sen plugga matte.. Har prov i morgon varken jag vill eller inte. Så, ha en bra kväll nu!
/ Lina

Häst bilder idag? Nej idag är det BellaEdward / Robsten love. BÄST! :))
Säger bara välkommen till världen av Lina

Super söta Sten

Årets Häst 2010

slängde in en bild på Sten för skojs skull, döpte bilden till Super Sten såklart!


Lugn dag, för alla?

Idag tog både Sten & Jag en vilodag, så ingen träning för varken han eller mig! Och som jag ser det har alla tre av oss GrytaGirls vilat idag, kanske helt utmattade efter igår? Nej men vem vet! Just nu har jag precis kommit ur duschen och ska lägga mig och kolla på vem kan slå filip & fredrik, gud så kul det är! Hoppas att de får en utmaning ikväll och inga mesar haha! Vi Gryta Girls borde var med i det och äga ut allt och alla.. eller? Sen ikväll får vi inte glömma EMA 2010 på Mtv, heja heja heja! masssor med pussar till de bästa jag vet, Gryta Girlsen.

 

Emmaa



The best thing that ever could happen to me , is you.

 - Heartbeats Radio Edit -


bättre sent än aldrig, Tävlingsresultat!

Här kommer mina ( Emma ) tävlingsresultat ifrån igår, kom hem nyss så slängde mig in på datan och klippte ihop en liten film med musik, bilder och köret. Nu äre blogg time!

L:C
Kom till tävlingsplatsen i god tid och visade att vi had ekommit och allting. Sen insåg vi att de bara var några ekipage kvar tills D-ponnysarnas L:C började. Då blev jag superstressad för jag var efteranmäld och startade som nr 2! Fick ut hästen ur transporten och red fram, gick sedan banan en snabbis innan de var dags att hoppa fram. Då de var väldigt dålig koll på framhoppningen hann jag bara ta 2-3 språng innan de var min tur att springa ned till ridhuset. Inne på banan kändes han super, lite för framåt kanske, men endå riktigt bra! Hoppade grunden helt fläckfritt sen blev det ett stopp på andra hindret i omhoppningen, tror jag släppte lite mycket på det eller så var han abra fjantig. Andra försöket travhoppade han det ( haha ) sen misslyckades jag med min väg till sista hindret så fick lägga en volt vilket gav ytterligare 4 fel. Men inga rivningar så jag är nöjd med han. Pga vägarna så blev det 5 tidsfel så ajg slutade på 0 fel och 13 fel i omhoppningen. ( Fil finns i inlägget innan detta! )

 

L:B
Hade mycke bättre tid på mig i den här klassen, för framridning och hoppning osv. På framhoppningen kändes han grym men jag var lite osäker på häjden. Tycker de såg så sjukt högt ut! Sten klarar allt galant så jag skulle aldrig äns börja tvivla på honom märkte jag efter, haha! På banan gick han som en klocka. Grunden gick jätte bra & snabbt , lite för bra tror jag då jag fick en total blackout efter första omhopnningshindre och glömde vägen. Hittade till 2an och 3an men tyvärr glömde jag 4an och hoppade sista hindret nr 5 istället, detta gjorde mig utesluten ur omhoppningen men hade endå en bra tid så såg på resultatet nu att jag kom 6a. de var 4 placerade och vår Gryta Girl Lina stod för andra placeringen! SUPERBRA!

Så alltsammans MIN PONNY ÄR BÄST , det är bara jag som behöver mer rutin :)


kärlek

Jag har gått runt i pyjamas hela dagen. Söndagar är så sega. Mamma fick ta hand om Rudy idag då jag behövde plugga och städa lite. Pluggat har jag inte direkt gjort, boken ligger framför mig så ska väl börja läsa texten jag ska kunna tills i morgon. I kväll kommer Irma hit och vi två ska kolla EMA! Det ska bli sjukt kul. Nu ska jag köra hest spel på internet och känna mig extra nördig. Hoppas ni har det bra!

Tävlings resultat

LC:
Nu skrive jag hur det gick för mig (Lina) så får Emma ta sitt sen. Det blev lite stressigt med framridningen då det var för hårt där för att jag skulle kunna jobba henne i galopp så väntade med det och tog det på framhoppningen i stället. När jag kom in där började jag jobba henne och hon kändes okej. Hoppade fram på lilla två gånger, jobbade lite mer i trav och galopp och tog sedan räcket 1 gång. När jag hade gjort det sa de att nu får Lina Larsson göra sig beredd.. Jag blev lite stressad och tog oxern en gång hon hoppade den inte helt bra men jag tänkte, äsch jag får nöja mig med det. Väl inne på banan så måste jag köra i gång henne så hon vaknar, fick startsingnal senare än vad jag trodde och det blev helt fel för både mig och Rudy, hon hoppade helt okej på de första 6 hindrerna sen på 7:an stannade hon.. Tydligen så ville hon inte. Men hoppade gjorden hon sen i alla fall så det blev 4fel i grunden.

LB:

Vi tog ut lite tidigare här så jag hann vecka henne ordentligt. När jag gick banan så kändes det jätte mycket gick den två gånger och sen så satt den som tur var. Sen var det bara att hoppa upp på hästen och rida iväg till framhopnningen eftersom jag startade som nummer 5 i denna klass. På framhoppningen lyssnade hon perfekt. Hoppade hindrerna precis som jag ville att hon skulle, taggade till ordentligt. Inne på banan visade jag lite hinder för henne så hon inte skulle stanna. Väckte henne genom att verkligen köra i gång galoppen och sen kortade jag henne och körde i gång. Hon hoppade jätte fint på 1 och då kändes allt mycket bättre. Fick en dålig väg till 2:an men hoppade gjorde hon. Resten var inget problem, fick lite dålig väg från 5:an till 6:an men klarade mig. 7:an hoppade hon jätte fint. 8:an var samma hinder som hon stannade på i LC så tänkte hela vägen fram eller ja sa för mig själv, håll och gasa osv. Hon hoppade den också och sen blev det omhoppning. Tog inte så jätte snäv sväng till 9:an, till 10 svängde jag lite mer, 11 travhoppade hon för jag kom helt fel! 12 var det galopp sträcka till så fick gasa på henne lite. 13 blev det lite sväng till och hon hoppade och sen i mål! Jag ledde tills det var 2 Ekipage kvar sen kom mina kompis Matilda och slog ner mig till en 2:a plats där jag stannade. Men va fan jag kom 2:a i min 2 riktigt LB. Så sjukt stolt över mig ponny. På pris utdelningen gick det bra, hon är så snäll. Irma sa efteråt att om amn kollar på höjden så ligger hon på LB, LA nivå men vägarna så får hon stanna här nere ett tag. Det är bara att köra på.

älskade älskade finaste ponny

Video med både mig och Emma.


Info från tävlingen kommer!

Lina uppdaterar när filmen har komiit upp på youtube viilket tar ett tag men... Det giiick sjuuukt braaa!

Ny familjemedlem!

Alldeles nyss kom resten av Westerlundarna hem med en liten luden sak till Gryta. Denna sak var en söt liten Björn, en svart lurvig valp på 13 veckor! Björn ska kallas för Nalle och är en riktig liten NalleBjörn! Nalle är väldigt blyg och kommer nog med tiden att vä'nja säg med en nyfiken basse som bara vill leka och busa hela tiden. Men för tillfället är Basse lite läskig, Men fortfarande världens bästa BASSE! Här kommer lite bilder på den Nallebjörniga-Nalle!

 




Framme och igång

Hej hej! Nu är vi framme på Botkyrka och emma har börjat rida. Hon startar som 2 och vi hoppas på att det går bra. Jag(Lina) startar inte förens om 1 timme men snart ska vi gå banan. Vi hör av oss när vi kommit hem sen om hur precis allt gick.

Täävling i morgon!!

Nu är klockan jätte mycket och får fatta mig kort!
Har varit i stallet hela eftermiddagen och kvällen. Red barbacka på Rudy och hon skötte sig super. Lyssnade och allt. Man blir riktigt glad då! Sen har jag och Emma putsat och fixat med alla grejer, jag köpte mig även ett nytt schabrak som jag ska tävla i. Bild på de får ni se i morgon när jag kommer hem från tävling. För i morgon då drar jag och Emma iväg till Botkyrka och startar LC, LB. Det ska verkligen bli kul och jag hoppas att det går bra. Nu måste jag hoppa i säng men först hur starterna ser ut för mig i morgon!

LC, Start 31 av 32 starter, 6 strykna och 2 efteranmälda.

LB, Start 5 av 16starter, 2 stryka och 2 efteranmälda

Åhnej, detta behövdes intee!

 

När jag hade tagit in lillkillen från hagen upptäckte jag att hans högra öga var jätte svullet :( Har nu tvättatr det med både vatten och vanlig sårtvätt så får hoppas de blir bättre imorgon. Åh min lilla superkille, tror på dig nu. SuperStone SuperStone SuperStone

Alla vi som älskar kylan!

Slänger på ett gosigt täcke, drar på sig tjockaste jackan och glöm inte vinter ridstövlarna med fårskinn inuti! Så här blev dagens ridning för mig & Sten idag då mörkret föll väldigt snabbt och jag  hade ingen lust alls. Red med Linis superfinis på volten BARBACKA, på Sten(!), hahahahha. Det var massa koner och bommar utlagda på volten så vi gjorde lite lyssnings-övningar, halter , igång-sättningar osv. Gick faktiskt väääldigt bra, känns Stabilt inför imorrn då de blir tävling på Botkyrka! Oj.. hade ajg glömt säga det? Jag & Lina drar ned till Botkyrka i världesn snyggaste Cheval släp imorrn, men då hänger även Irma som super rockNroll ledare för oss och ska hjälpa oss som bara rockare kan! Nu blir det att kolla klart på Idol sen lägga mig, ska gå upp runt 05.30 så att jag hinner med allt som jag vill ska göras.

Emmaa



Lina & RockingRudy



Emma & SuperStone


Irma likes

en av det bästa häst-sakerna någon sin måste vara Back on Track produkterna!! Jag använder själv Paddarna under en vanlig linda och så har jag ett par stallbandage och två stycken ryggvärmare. De produkter som jag har använt är super och jag tycket verkligen att de funkar. Garlic t.ex har alltid haft problem med galliga bakben och det försvann efter bara några dagar. Nu när komplett börjar gå in på nätterna ska jag även använda de på henne och jag hoppas att det ska hjälp till att förubygga så att hon inte blir skada igen. Jag funderar på att köpa en rygg platta eller nån tröja till mig också och få känna effekten själv.


Irma








Dagens

Siktkul när man precis har skrivit ett långt inlägg och sen börjar datorn lagga! men jag börjar om igen. Idag kom vi tillbaka hem igen med tre bussen och sen dess har vi varit i stallet. Jag (Irma) har bara ridit en kort runda på Garlic, han var lite varm och svullen i ett ben så det blev bara skritt idag, jag hade tänk linda honom med Back on Track över natten så hoppas jag att det har gått över tills imorgon. Jag hade tänkt rida Komplett men den som släppte ut i morse tog av henne grimman så nu går hon inte att fånga, det var bara att skita i det och gå in istället. Det hade varit bra om jag hade hunnit rida henne idag eftersom jag ska vara borta mycke i helgen, jag har bestämt mig för att följa med emma och lina imorgon eftersom Mirah inte ska tävla och på Söndag ska jag till min syster och sen ska jag sova hos Lina men det löser sig nog.
Ha det bra!


Irma


Tittade igenom min dator och hittade den här underbara bilden på min älskade ponny Darwin, vill ha tillbaka!!! den ponnyn är tilloch med bättre än Komplett


Jag ska göra det tusen gånger om.

Godmorrgon, eller förmiddag kanske?
Nu ska vi alldeles snart sticka till bussen för att åka vidare till Norrtälje och vårt älskade Gryta hehe. Våran kväll var super och nu ska vi tagga hela eftermiddagen inför tävlingen i morgon. Jag(Lina) skriver mer sen när jag kommer hem i kväll efter jag troligtvis har sätt Vampire Diaries. Men men nu måste vi bege oss. Ha det bäst!!

Film från torsdagens ridning!



Film från när vi hoppade lite smått idag ( Torsdag ) , tog det ganska lugnt då Emma & Lina båda ska tävla på lördag! Ska bli SKIT KUL , båda ska starta L:C & L:B. Nu jävlar ska vi ROCKA, ROCKA ROCKA ROCKA! Är mega taggad för i helgen, vi hoppas även att älskade Irmis ska följa med och heja på oss. Hoppas hoppas hoppas hon ändrar sig och lämnar lilla rockmirah i sticket och följer med oss truly GrytaGirlsN!

see you soon then / Gryta Girls


We are back on trackk

Tjena!
Nu sitter vi hemma hos Emma och rockar som aldrig förr! Vi var som sagt och såg The Last Airbender på bio. Jag (Lina) tycker den var grym, och Jackson Rathbone som spelar Japser i Twilight var med i filmen och han ääär gryyyymt snygg tycker jag hehe. Men ja filmen var verkligen super. Vi är epic. säger Emma. Kvällen har hitills varit super och den kommer väl fortsätta vara så. Lite senare kommer film upp från idag när vi hoppade lite grann. Ha det super tills dess!

Lite sisådär väldigt coola

Så Emma style ;);)


åka busss!

Grytagirlsen är på väg till super Stockholm för en kväll hemma hos MIIIIIG! Först ska vi dra oss in till medis och se på bio, woho!

Gryta Girls are on their way!

Hej hej! Nu sitter vi Gryta Girls på bussen mot Stockholm! I kväll ska vi gå på bil och vi sms se The Last Airbender och sedan ska vi sova hos Emma! Det kommer bli super ska ni se. Ridnigen idag gick helt okej för mig(Lina) hon var trött efter att inte velat kommit in från hagen så vi fick jaga henne runt hela hagen flera varv tills hon stannade och jag fick tag på henne. Men annars så gick det bra! Vi lägger ut film på det vi gjorde när vi kommer hem till emma efter bion! Ha det bra nu så hörs vi :)

On the road!

´(^^* Tidsinställt inlägg!*^^)

 

Nu har jag nog precis gått av bussen uppe i Gryta och ska gå den sista skogsbiten från bussen till Stallet! Hmm mysig va? Nej faktiskt inte så därför har jag alltid med mig mina gummistövlar! Skit smart att bara dra på sig de på bussen så slipper man sabba sina vardagsskor, dock är det väldigt jobbigt att hela tiden släpa dessa stövlar fram och tillbaka.. haha.. Men men mina gummistövlar äger, de är bruna , höga i skaftet och assnygga! Mohaha , det får väl räckasom ett litet inlägg.. eller?

Emmaa


Let's work it!

Reseförslag Torsdag 4 november

08:11: Du är framme 11:08.
3 byten. Restid: 2 timmar och 57 minuter

  1. buss 165
    ca 08:11 - 08:36 buss 165 från Helgestavägen mot Liljeholmen. Kliv av vid Liljeholmen.
  2. tunnelbanans röda linje 14
    08:43 - 09:07 tunnelbanans röda linje 14 från Liljeholmen mot Mörby centrum. Kliv av vid Danderyds sjukhus.
  3. blåbuss 676
    09:13 - 10:08 blåbuss 676 från Danderyds sjukhus mot Norrtälje. Kliv av vid Norrtälje busstation.

    Hållplatsen flyttad till hållplatsläge F p g a vägarbete.

  4. blåbuss 676 ansluter till:

  5. buss 645
    10:10 - 11:08 buss 645 från Norrtälje busstation mot Gåsvik. Kliv av vid Söderby nedre.


NU DRAR JAG , UPPDATERING SKER IKVÄLL OM INTE NÅGRA TIDSINSTÄLLDA INLÄGG KOMMER!

Emmaa

Shiver


Bara för att liksom om man får säga så.  Leker lite med tidsinställningen också.
Robsten in my heart <3

Var har Emma varit?



Men bloggen då! Jag har tyvärr inte haft tillgång till någon dator de senaste dagarna men var i stallet måndag & tisdag. Stene var lika bäst som vanligt så finns inte så mycket mer jag kan säga. Mitt humer & liv har itne riktigt varit på topp senaste dagarna helelr så jag har bara velat tagit det lugnt och för det mesta varit ensam. Måndag till Tisdag spenderade jag ute på Ylvas landställe på värmdö, sen Onsdagen vet ajg itne vad. Imorrn blir det rockar dag då jag ska upp 0700 för att hinna med åtta-bussen mot norrtälje. Hoppa lite granna sådär småkul sen drar alla tre GrytaGirls hem till mig för lite bio och mys tajm, för att itne snacka om taggning inför Botkyrka i helgen!

 

Emmaa


Jag har de bästa av vänner , Gryta Girls will stick togheter.


Dålig humor så här på kvällen

Jag sa aldrig att jag var helt normal.. Detta är vad som händer när jag verkligen har tråkigt.!

kul tjej

Nån mer än jag som hatar att åka bil? hittade lite bilder på datan som jag gjorde på väg ned till mormor, jag fixade lite i pogrammet creatouch så här blev resultatet:












Inte mycket ord.

Sitter hemma, lyssnar på musik och är så trött.. Ridpasset idag gick super. Rudy skötte sig verkligen, hon var pigg och glad men ändå så lyssna hon. Jag och Irma red ut som ni kanske har läst? Det var super skojj, som vanligt. Jag har inte riktigt så mycket mer att berätta. Förutom att Daniel Adams-Ray's debut skiva är lite så där lagom sjukt bra! :) Ha en mysig kväll, det ska jag ha.

Hon är allt fin måste jag säga.

Dagens ridpass

Hallå i stugan!! idag var det en riktigt seg dag i stallet fick inte ricktigt gjort de som jag ville göra men jag har ridit Garlic och Toppa och fixat Kompletts box så att hon kan börja gå in på nätterna, i morgon är det dags att ge henne en extrem makeover.
På Gallan red jag ut  en sväng i skogen och tränade lite kontition. Det var tänkt att jag skulle rida med mirah men hon var så seg så efter att ha väntat på henne i över en timme red jag ut själv istället. Garlic skötte sig som vanligt, han var väldigt pigg men han blir bara roligare att rida då!!
Lina och jag hade tänkt rida gillviken-rundan och sen på volten på Toppa och Rudy men istället så blev det gillviken-rundan och en sväng i skogen. Vi passade också på atthoppa lite diken och stockar i skogen som vi inte hade sätt förut, ska ta och rida Garlic där nån dag han kommer tycka att det är super kul!!



Irma

Parnormal Activity 2

Hemma från Stockholm. Filmen var helt okej, rätt äcklig. Det blev rätt mycket skrik. Men va fan det är ju skräck film liksom. Första gången för alla i mitt sälskap att se skräck-film på bio. Hahah, men kul var det. Buss resan hem var galet dryg.. Hatar verkligen att åka buss. Vid det tillfället öskar jag att jag hade tagigt mig tiden åt att lägga in Eclipse på min telefon. Tänkte faktiskt ta och göra det nu bara för att. När den håller på att greja ska jag gå ner och söka upp min lille Emmett och gosa lite. I morgon blir det en lugn dag. Ska nog stanna hemma i morgon kväll, men får väl se.

Påväg mot Stockholm

Hej hej! Nu sitter jag och bloggar från min iphone. Är på väg in till Stockholm med 3 kompisar och vi ska möta upp 4 till inne i stan. Vi ska som sagt gå och se Parnormal Activity 2!! Jag kommer fan dö seriöst fy va läskigt, eller ja man hoppas ju det eftersom det är en skräck film! Tidningen idag gick väl så där.. Hon lyssnade inte alls i galoppen hon ville liksom bara rusa. Jag tycker det var jätte jobbigt för då fick man ingen kontroll och mitt tålamod försvan tyvärr väldigt fort idag, igentligen skulle jag behövt ha mitt tålamod en sön här dag men var stressad så då blev det helt enkelt så här.. Jag sitter nu och lyssnar på blandad kompot av De 3 Twilight saga soundtracken. Lite så där lagom awesome måste jag medela. Men ja jag gör av mig när jag kommer hem så vet ni att jag överlevde filmen! Hahah puss/ Lina

godmorgon eller nått?!

Hello! nu sitter jag inne med Amanda vi har ätit lunch och ska snart gå ut i stallet igen. vi har redan ridit Musse, garlic, Truzze och toppa så nu är det bara elle och Komplett kvar. Garlic gick jätte bra det blev en lungn runda i skogen tillsammans med MusseToppa skötte sig bättre idag en i fredags men hon har fortfarande mycke åsikter, det kommer bli en jätte fin ponny!!





Irma




Fullspeckat schema!

Hejhej!
Nu är jag hemma en liten stund för att snart åka i väg igen. Igår kväll hade jag det toppen, M15(min gamla klass) är så underbara. Vi kollade på äcklig film skrattade snackade och hade det precis som förut. Ska nu springa ner äte en frukt och åka ut till stallet. Ska hinna rida min älskade ponny innan jag ikväll ska in till Stockholm. Ska gå på Parnormal Activity 2 med Rebecka, Fanny och Emma och kanske några fler. Det kommer bli sjukt kul! Så jag hör förhoppningsvis av mig innan jag åker till Stockholm. Ha det häst bäst! Det har jag för det är LOV! :D

Bild på de bästa sen 8:an :)

Hemma igen

hej igen, nu är jag hemma efter en helg med mormor. Emma och Amanda som ska vara här hela veckan har kommit och det var tänkt att vi skulle rida men vi orkar inte så ni ska vi ställa oss och laga mat och se sätta på nån film. lägger ut lite bilder som jag tog hos mormor...



Irma


Mirah körde hela vägen ner


Bjuder på en bild på mig på väg ner till mormor


Mirah ville klättra i träd, det gick dock inte så bra efter att ha glidit ner några gånger gav hon upp försöken


Hittade en gammal bild på mig och min morfar... och sen en på mig, mirah och mark
 

På promenad med Jejja



Jag och jajja framför nått som kan vara världens största graffitti



Jejja





Mirah och Jejja på andra sidan där det var ännu mer graffitti


Mirah och Jejja


jag och Jejja


Jag nere i hamnen


Emma och Superstone!

Emma och Sten från i lördags

RSS 2.0