Ponny tiden

Ponny tiden börjar ta slut för mig nu, jag har fyllt 18 och det är bara fem månader kvar nu. Jag har tävlat häst ganska mycket men det kommer bli jätte konstigt att bara tävla på häst. Det känns alltid roligare att åka på ponny tävlingar när man känner fler! Men det är klar att jag åker på tävling för att tävla och inte för att träffa kompisar! Jag tror att det kommer bli lite ponny tävlingar iallafall, jag ska kanske tävla ungponny nån gång och så förljer jag säker med Lina nån gång! Men såklart så är det ändå tråkigt..
Little friend

När jag kommer hem igen ska jag ta tag och jobba lite med Lillen! Som Lina skrev tidigare så har hon idit honom en gång tidigare men det slutade inte så bra. Jag har sätt honom bli riden så jag vet att han kan, men han är bara 5 år och väldigt osäker. Jag tror att han litar ganska bra på mig och han har varit lugn när jag har longerat så jag hoppas på att det ska gå bra! Han är en väldigt trevlig häst men lite för osäker, om allt går bra nu sså får vi se hur vi gör med honom, antingen så fortsätter jag eller Lina att rida honom!


Bild tagen av Johanna!


Kattungar

Vad vi inte har berättat är avv i stallet har vi 3 kattungar. En av stall katterna, Bella fick i början av sommaren 3st bebisar. 2 honor och 1 hane. Hur söta som helst. Det är om ett tag dags för dem att lämna mamma och ge sig ut på äventyr. Eller i alla fall 2 av dem. 1 hona ska stanna kvar på gården. De heter Nessi, Rose, eller Rosa och Jasper.  Nu är det riktigt busiga, hur söta som helst!


Från vänster Nessi, Rose och Jasper


Lag-sm

I Juni var jag, Lina, mamma och Mirah och kollade på tävlingarna på Stömsholm! Den största anledningen till att jag var med var att Matilda hade gått vidare till finalen i lag-sm med sin grymma ponny Bisse! Både Matilda och Bisse var jätte duktiga på en sjukt svår bana och gick runt med fyra fel!! Tyvärr så är Bisse för liten för Matilda nu och ska säljas. Men förhoppningsvis kan vi åka dig och kolla på Matilda nästa år också fast den gången med Bonny.
Varför det inte varit någon update

Är lite små ledsen att jag inte har hunnit uppdatera. I torsdags träffade jag en gammal klasskompis, vi var och badade och åt middag. Så mysigt. Kom hem sent och var tvungen att hoppa i säng direkt för igår jobbade jag från 8.30 till 18.00 på ett glass cafe i Älmsta och känade lite pengar. Super kul. Igår kväll då? Fastnade framför Sims 3 Kvällsnöjen, haha. Idag ska jag åka ut till stallet och rida lite försiktigt på min prinsessa. Prova att rida på raktbett.
Ska förberda några tidsinställda idag så det inte blir tomt. Men nu är det Sim VM på TV som jag ska roa mig framför. Det visste ni nog inte, att jag är intresserad av det.Vill ha! Ska ha!!!

Jag vill verkligen ha den här kavajen!! Den är super snygg! Hoppas att vi köper in den till Candy´s annars får jag kanske köpa den nån annanstans! Den kommer iallafall från Equality-line.
Cakan

Cakan är som jag skrev tidigare uthyrd till Agnes i tre veckor. Hon kommer hem snart men jag vet ine riktigt hur jag ska göra då. Jag vill inte att hon ska komma hem och bli smittad av de andra! Jag ska försöka lösa det så att hon kan stå i ett annat stall, iaf ett tag! Den 6-7 Augusti ska nämligen jag och Matilda åka till Louise Haaga och jag måste ha en häst att ta med dit!
Helskodd/Knäskodd

Vilket föredrar ni helskodd eller knäskodda ridbyxor? jag gillar mest helskodda men det ska vara mjuk skoning! Jag gillar också när ridbyxorna är lite hårdare och tunnar i tyget, man får bättre stöd och bättre gräpp i sadel då.
Men vad tycker ni?


Jag tävlar alltid i helskodda!

Riddare

Idag ska jag, Matilda och Mira åka iväg och se riddare rida här på Gotland! Detr ska bli jätte kul att se, jag har bara sätt det i globen tidigare och nu kommer man lite närmre! Det kanske kommer upp lite bilder från det när jag kommer hem igen!


God damn you're beautiful to meSatan i gatan vilken snygg ponny jag har. Super mysig att va ute och gå med, himlans possitiv.

Framme på Gotland!

Nu är jag och Matilda framme på gotland och har kommit hem till super söta Mira! Båt resan gick bra och när vi kom fram till Visby så tog vi en buss därifrån hem till Mira. Bussresan tog ca 1 timme, lite segt efter den långa båt resan. Nu ska vi hitta på nått att göra! Jag kanske skriver nån gång härifrån men jag tror inte det så vi hörs igen på måndag, tills dess kommer några tidsinställda inlägg!


Samshield

Så här ser de hjälmarna ut som jag har fixat! Jag har inte bestämmt vilken färg jag ska ha på kavajen. Jag har hittat en blå kavaj som jag vill ha och om jag köper den så vill jag ha den blå hjälmen!
På sidan av hjälmen vill jag ha mitt namn skrivet.  Godmorgon!

Jag säger godmorgon så här på förmiddagen.
Just nu är det lite halv molninigt ute och jag tänkte ta tillfället i akt att kolla in det senatse Pretty Little Liars avsnittet! Sen ska jag även försöka äta lite frukost också. Dock vet jag inte vad jag vill ha men det visar sig. Ska nog försöka ta mig i kragen och hitta lite motivation och åka ut och rida. Inte förens ikväll dock för det skulle bli rätt så varmt idag såg jag igår när jag kollade på vädret. Men ska i alla fall åka ut dit för att kolla till Matildas hästar och kolla till min plutta. Kanske mysa lite och gå på en liten promenad? Det låter i alla fall mysigt. Tror det blir lite sånt nu närmsta tiden.
Tar då med kameran så blir det lite bilder.
I våras när vi var ute på en liten betes runda, hon älskar sånt på våren!

Ny hjälm

Jag funderar på att köpa en ny hjälm. Den jag har nu är jätte bra men jag vill ha en lite finare tävlingshjälm. Jag funderar på en samshield eller en Charles owen wellington profesional. Om jag ska ha en samshield så vill jag designa en egen och så soi jag vill ha den så blir den ganska dyr, jag lägger ut en bild på den senare! Är det nån som har nå av hjälmarna? Om ni har dem är de bra?

 


Bra nyheter!

Fick tidigare idag höra av Anna att Rudy inte är sjuk. Gud vilken lättnad för mig. Nu måste jag bara hitta motivationen och att kunna rida och träna själv utan att ha någon tävling att se fram emot de närmsta veckorna. Ska nog söka runt lite på internet eller kanske köpa någon tidining? Men något ska jag komma på i alla fall. Det inte heller lika kul att rida helt själv eftersom Irma åker iväg till Gotland :( Men får väl ha musiken då istället.
Har ni några tips om övningar mot hopphållet? Tipsa mig gärna! :DGotland!

Imorgon åker jag och Matilda till Gotland! Vi ska åka dit och spendera fem dagar med Mira och kommer hem igen tidigt på Lördag morron. Under tiden kommer det inte komma upp så mycket inlägg från mig.
Mina hästar ska stå för det mesta, Toppa och Maja är ju inte på topp så det gör inget och Cakan är fortfarande borta. Den ända som får lida är Garlic men han kanske går nån lektion, eller ridas av Lina, mamma eller nån annan! 


Löshoppnings bilder

Vi började med Matildas hästar Libistro (Bisse) och Bonny. Bisse hoppade 1.35, han är ca 1.32 i mankhöjd. En liten super ponny det där! Sen var det Bonnys tur Hon hoppade som högst 1.50!! Hon är runt 1.44 i mankhöjd. Sen var det Rudys tur efter att ha släppt henne två gånger så sprang hon runt och ville inte bli fångad. Hon sprang faktiskt mot hindrerna helt själv. hahah. Matilda tyckte hon var dampig. Men sata va kul hon tyckte det var. Tills hindret låg 1.30 nånstans då fegade hon.

Maja

En av de nya hästarna som vi fick hem innan sommaren är Maja. Hon är ett 5-årigt Appaloosa sto på 1,39 cm. Maja köptes in som läger häst men i början var hon allderles för pigg. När det blev för jobbigt för henne så stack hon och gick knappt att få stopp på, hon har också en tendens till att krulla ihop nackan som gjorde att hon inte direkt blev lättare att stanna. Nu de senaste veckorna har hon blivit jätte lugn och hon gick med på ett hoppläger. Jag har hoppat henne bana 90 cm och ett hinder på 1m och hon gör det riktigt bra. Vi ska nu boka mätning så att hon kan komma ut och börja tävla i Augusti!
Så var det dags för henne också

Nu blev det även Rudys tur att bli sjuk, pluttis. Förhoppningsvis så blir det inte allvarligt men vi får se vad som händer.
Bilder från löshoppningen kommer upp imorgon för just nu är jag så trött så ögonen går i kors. Men än ska jag inte sova men orkar inte fixa med bilderna nu.
Det kommer alltså nu inte bli så mycket ridpass osv från min sida, inte Irmas heller eftersom hon drar till Gotland. Men lite andra roliga inlägg ska jag kunna slänga in!
Det var allt för nu.

min fina lilla pluttiga prinsessa


Löshoppning

Idag står löshoppning på schemat för Rudy, om hon inte blivit smittad. Jag hoppas och ber att hon inte blir sjuk. Dock kommer det inte bli någon tävling på länge nu. Så himla trist eftersom jag bara har 1år på mig nu att ta oss uppåt. Tappar motivationen så himla mycket när jag inte har något att rida för, eller vad man ska säga. Aja det gäller väl bara att hålla igång henne nu och trimma så mycket jag orkar. Får söka upp lite roliga övningar så jag inte bara rider runt runt haha. Men vi får helt enkelt se hur det bli med allt.


här hoppar vi 1.10-1.20 eller nått :)


Fler smittade..

Jag kom precis in efter att ha hjälpt mamma att ta tempen på hästarna. Inga valackar var smittade utan hade helt normal temp. Bland stona derimot så hade både Toppa och Russin feber. De står nu i en hage med hästarna som har fått feber men inga knölar osv, så får vi se vad som händer sen. Det betyder dock att Toppa inte kan ridas nu och att vi måste ställa in en provridning som var bokad imorron!
När jag inte bloggar har detta hänt

Irma gjorde ett ''Den senaste tiden inlägg'' så jag tänkte göra något lika dant.


Jag och Rudy börjar få riktigt bra stadiga rundor i regional LB. Fina språng och bra tempo.


Vi hade Pay&Jump hemma och jag tänkte att jag kunde ta och hoppa en 1.10 bana för att prova. Det gick bättre än förväntat. Dagen efter så var det tävling på Edsbro och då efteranmälde jag mig till LA. Första LA:n vi gör någonsin och vi går runt med 4fel. Otrolig känsla. Bilden under är från Pay&Jump 1.10!


Startade en till LA på Heby, men denna gång så hade Rudy inte alls lust och stannade ut sig.


Sen drog lägrerna igång, jag lämnade bort min prinsessa och åkte iväg till Italien i 5dagar. Bodde i Rom och besökte Montepulciano en dag. Twilight-fans, om vi har några sånna läsare, känner igen porten på bild nummer 2 va?


Kom hem från Italien och det blev en färd ut till stallet för att senare på kvällen åka av Little Friend, en ung Hafflinger som jag skulle rida. Han drog iväg och bockade när jag inte ens kommit upp ordentligt i sadeln. Så jag låg på marken och senare på akuten. Inga skador men tråkigt.


Han är ju väldigt söt i alla fall.

Jobbade en vecka på läger med super tjejer och kille. Tjänade lite pengar som gick åt att köpa hästsaker. Som ett par Soft-Up t.ex

Var också på Edsbro men Rudy var inte alls på topp så där blev det bara pankaka.


Nu ska jag starta LC LB såfort det går och sen gå upp till LA igen. Ska inte ha brottom men får inte slöa för har bestämt mig att jag bara ska tävla ponny i 1år till. Kollar nu på storhäst och vi får se hur det blir med det.Den senaste tiden!

Det här hänt en del den senaste tiden!!

Cakan har startat sin första 1m klass! Hon gick bättre där en i 90 så det är det som vi kommer köra på i förtsättningen.Toppa är fortfarande till salu.


Vi har fått nya hästar, tre haflingers - Nobel Queen (Queenie), Stardust (Sture) och Little Friende (Lillen, på bild). En Appaloosa som heter Maja, men mer om henne senare (på bild 2), Och en liten stor häst med okänd härstammning som heter Lakritz (Lacke).

Cakan är uthyrd till en tjej som heter Agnes i tre veckor, hon äör en jätte duktig dressyr ryttare.


Jag har slått mitt höjd rekord, hoppade 1,50 på Garlic!


Vi har fått två föl hemma! Ett sto e. King Louie u. Caramell som ska heta Candy Queen (Candy, på bilden), och en hingst e. King Louie u. Minerva som ska heta Apollo King (Pollen)


Jag och Garlic börjar få bättre resultat i LA! Med stadigare rundor, vi vägrade ut oss på Heby men med riktigt fina språng.


Jag har tävlat Cormack igen, vi kom fyra i 1,10 och hoppade en omhoppning på 1,15! Jätte läskigt, vi kom iallafall runt med fyra fel i omhoppningen.Toppa har terrängtränat och gjorde det jätte bra!


Vi har haft fyra läger än så länge! Med massa underbara tjejer! Och jätte duktiga hästar!!


Jag åkte till Matilda med mina hästar, eller jag tog me Garlic och Maya, vi var där i fem dagar och red tillsammans varje dag!


Min syster Mirah har fått barn, en liten flicka som heter Elmina. Snart är det dags för henne att börja rida igen och då ska jag inte längre rida Cormack.


Kvarka!

Just nu är det lite kaos i stallet! Förra veckan hade vi veterinären ute till våra avelsston, mamma passasde då på att visa en av unghästarna och han konstaterade att hon kan ha kvarka. Mamma åkte direkt iväg med prover och svaren kommer i början av veckan som kommer. Det är nu en häst till som kan ha fått samma som Pina men hon visar inte alla symtomer. Ni som vet nått om kvarka vet att det betyder att vi måste "bomma igen" stallet, inga hästar får lämna innan tre veckor efter att den sista sjuka hästen är frisk. Men om en häst har varit isolerad från de andra i tio dagar så har veternären godkänt att den kan lämna gården. Det värsta av allt är att matilda är här med Bonny och Bisse och kan inte åka hem. Och vi ska tillsammans till Louise Haaga den 6-7 augusti. Vi får se vad provsvaren säger, om det är kvarka eller inte.


Campino W har förhoppningsvis inte kvarka!!


Edsbro!

Kanske ska komma igång på riktigt nu! så här kommer resultat från helgen. Har nästan glömt bort hur det gick haha men ska försöka komma ihåg!

Garlic LB lördag
Han kändes loj och lite trög på framhoppningen. Anna-Karin var där och hjälpte mig så det gick bättre än förväntat när han var på de humöret. Han var fortfarnde likadan på banan så jag fick rida riktigt ordentligt. Han gick bra över de första hindren och hoppade jätte fint! Han var inte alls i lika många bommar som han brukar! Vi hoppade hela grunden felfritt och de första hindren i omhoppningen. På sista hindret släpte jag lite lite gran så han stannade, jag tog om den svängen och andra gången vi kom på hoppade han lätt över! Fick även ett tidsfel så slutade på 5 fel i omhoppningen!

Garlic LA lördag
Han var lika loj i den här klassen men då var jag beredd på hur mycke han krävde av mig! Hán kändes fin på framhoppningen och på banan! Jag red tufft även i den klassen och det är det som behövs på honom! då hoppar han bra! Tyvärr så blev det ett litet skit pet men vi kunde lika gärna ha varit felfria!! Jag var nöjdare än alldrig förr och älskar min ponny!!
Slutade på 4 fel

Garlic LA söndag
Var lite piggare och mer känslig i munnen än på lördagen. Vilket inte bara var bra eftersom han så också försökte slå sig fri när jag höll i honom. Han var likadan på banan och jag red inte riktigt ordentligt ibörjan. Mellan fyran och femma blev det lite fel avstånd så jag trök på honom lite och släppte i handen så då stannade han. Efter det red jag bättre och vi gick runt resten felfritt. Slutade på 4 fel i grundenSvar på kommentar

Fått kommentar om att det är lite tråkigt utan Emma, ja såklart det är det. Me så här ligger det till.
I våras flyttade Emma Sten till Ekerö. Genom att hon inte står kvar känner både jag och Irma att det är inte GrytaGirls om Emma står nån helt annan stans. Liksom från början var det ju vi 3 genom allt i ridningensväg och även utanför. Vi kan inte heta GG om det bara är jag och Irma som är de ''riktiga''. Men Emma kommer skriva nått inlägg då och då. Framförallt när hon är här uppe vilket hon kommer vara nån gång ibland troligtvis.
Vi kände också varför ska vi starta upp e ny blogg när vi redan har denna med några läsare osv. Vi har pratat om det här och nu är det så här det blir :)


Helgens tävlingar på edsbro!

Lite senare kommer det fram resultat från meetinget på Edsbro som jag och Garlic var med i! Vi startade LB och LA på lördagen och nat LA på söndagen! jag är jätte nöjd med helgen, framförallt med tävlingarna i Lördags men vi får se vad som händer med Garlic i framtiden, våran tid tillsammans kanske tar slut.vi drar igång igen!

Vad säger ni om det här då tjejer o killar, vi drar igång bloggen igen. Jag(Lina) och Irma ska nu efter några månaders uppehåll fortsätta blogga. Emma kommer hoppa in lite ibland och såklart när hon är här uppe i Gryta. Så det kommer dyka upp en ny design och så ska vi få tillbaka lite gamla besöker.
Låter detta som en bra ide? Vi gillar det skarpt!


två tjejer som alltid är hur balla som helst

Börja blogga igen?

Tankarna finns där! Det kanske är dags att börja blogga igen!


RSS 2.0