alla kommentarer

Älskar alla era gulliga kommentarer om att ni vill ha kvar oss. Men just nu så funkar verkligen inte det. Men som sagt vill ni fortsätta läsa om våra liv och hur det går med hästarna så får ni följa oss privat. Jag kommer skriva mycket om mitt liv, tankar och såklart Rudy. Mig hittar ni som sagt på http://linahlarsson.blogg.se. Ni är såå välkomna att kika in.


No more GG

Vi har bestämt oss för att ta ett uppehåll på den här bloggen. Emma har som ni kanske har läst slutat blogga här helt av olika andledningar och jag och Lina känner lite att utan Emma så blir det inte GG mer! Vi kommer därför ta ett uppehåll och bara skriva på våra personliga bloggar. Kanske kommer jag och Lina tillbaka i framtiden! Så länge kan ni följa Lina på Linahlarsson.blogg.se och Emma på Emmasdalhbergs.blogg.se! Kanske kommer även jag ut med en egen blogg!


just came to say hello

från och emd idag slutar jag att blogga på GG. Har tappat motivationen helt och det har hänt en del grejer.

yours Emma


Bilder från dressyrträningen

Här är några av bilderna som Mirah tog på mig, Cormack och Cakan i Torsdags.

Dålig uppdatering!

Som ni ser så är det väldigt dålig uppdatering på den här bloggen , men jag ska försöka bättra mig. På morgonen idag har jag bara legat ute i solen och ska fortsätta med det snart. Senare idag ska jag iväg på en eftermiddags tävling med Cakan i Täby och starta 95! Jag hoppas på att jag inte är hemma allt för sent! Mamma ska filma mig också så det kommer ut en liten film snart!


Hoppa unghäst

De senaste åren har jag i stort sätt alltid haft nån unghäst, just nu har jag Cakan som är ett 5-årigt sto på ca 1,60 och Toppa ett maxat D-ponny sto på 5 år. Innan det har jag haft många inridna men utbildade hästar! Toppa var den första som jag red in själv. Efter att ha ridit så mycket unghästar och ponnyer så har jag lärt mig endel om det, här är några saker som jag bukar tänka på.

 • Jobba på i ett bra tempo med tryck i till hindrena, jag tycker hellre att de ska gå lite för fort än för långsamt
 • Gå framåt med små steg det är svårt att träna bort ett dåligt självförtroende om hästen skulle bli osäker.
 • Om det uppkommer bakslag så gå ett steg tillbaka med utbildningen.
 • Jobba mycket med grunder.
 • Ta inte två hinder på rad förens hästen går stadigt och är redo för det.
 • Rid inte på ett hinder i ett väldigt dåligt läge, lägg då hellre en volt.
 • Börja gärna hoppa i trav.
 • Börja med tittiga hinder tidigt.
 • Ta allt ett steg itaget, men tänk på att man också måste sätta lite press på hästen om den ska kunna utvecklas.
 • Tänk på din egen balans och att man måste hänga med när det blir konstiga språng.
Och tror ni att jag alltid följer den här listan? Isåfall tror in fel, så bra är jag inte. Det här är bara sakerna som jag brukar försöka tänka på.

 


Träningen idag

Idag var jag som jag skrev tidigare på träning i Kvilunda för Kattis. Jag hade med mig Cakan och Toppa men tyvärr så blev det ingen film eftersom jag glömde batteriet hemma. Temat på dagens träning var linjer, reliterade avstånd och serier.

Toppa
Jag började med att rida Toppa och hon gick jätte bra! Hon blev varm väldigt snabbt eftersom hon har så lång päls men hon kändes aldrig säskillt trött. Hon hoppade jätte fint, ibland var det lite svårt att få rätt läge fram till hindrena eftersom hon blir lite kort i galoppen men det löste vi tillsammans!

Cakan
Cakan var fantastisk idag! Vi kom rätt på nästan alla hinder och hon fick perfekta språng! Det finns inte så mycket mer att säga, hon avr helt enkelt perfekt! Och det blev ännu bättre eftersom jag ficka massor av beröm för både min fina häst och min ridning.

Jag red även Garlic och Cormack idagTräning idag!

Idag åker jag iväg och tränar för Kattis i Kvilunda. Det blir Cakan och Toppa som åker idag eftersom de ska tävla i helgen. Mamma ska filma mig så kommer det ut här på bloggen imorgon eller på fredag! Förhoppningsvis så är Maya, Salme och Linnea och de andra som jag känner på Kattis-träningen med också, det blir mycket roligare då!
GG´s Gillar!

Soft up!
Världens skönaste stygbyglar enligt mig! De är dessutom riktigt snygga. Jag gillar att plattan är så bred och att de sitter i ett väldigt bra läge. Jag tycker att min skänkel blir stadigare med dem och om jag rider med några andra nu så får jag lite ont i fötterna efter! Stor hiss till dem!Riksmästerskap för hoppryttare

Jag pratade med Mirah idag och vi funderar på om jag ska ställa upp i riksmästerskapen i hoppning! Det är en ny tävling för i år som kommer att hållas i sommar. Om jag förstod det rätt så ska det vara lite som ett sm men gå i mindre klasser. Isåfall ska jag starta Cormack 1,10 och kanske också Intruz. Läs mer om det här!


Vila för pluttan idag

Idag så var vädret äckligt och dåligt plus att jag inte hade något sälskap i stallet.. Vilker ledde till att hon fick vila. Åkte ut och mockade och sånt samt pussade lite på henne ute i hagen. Tusan vad söt hon är alltså.
I morgon kommer jag inte heller hinna rida henne men då kommer nog mama ta henne ut en sväng. Ska nämligen på sån här övningskörnings kurs. Aja så den håller på ett tag, hehe hela kvällen..
Men i morgon börjar vi kl.10.00 och jag ska för första gången ta min lilla röda moppe till skolan.. Även om ja känner fet pinsamhets stämpel så kör vi på det! Så i morgon ska jag gå upp halv 9, soft!

eftersom inlägget inte var hästigt så får inte bilden heller vara det!


Dagens ridpass

Jag är som jag skrev tidigare hos matilda och rider hennes hästar.

Vince och Bisse
Tilda red sin SM-ponny Bisse och jag red Vince. Det blev en runda ut i skogen och vi hoppade lite natur hinder. Båda hästarna skötte sig jätte bra! Bisse var lite stark och försökte dra och Vince studsade lite men det var inte så farligt. När vi kom tillbaka hoppade jag och Tilda lite titthinder på Vince, super ponny! Fuxen är Vince.


Alladin och Bonny
Jag red alladin som bockar och Tilda red bonny som gör lufthopp! Jag var inte jätte på ibörjan eftersom Tilda har berättat att han har slängt av alla som har ridit honom och att han ibland springer iväg och bockar, jätte kul! Det blev inte bättrenär matilda drog iväg i galopp över ängarna vi red på haha! Men som tur var så överlevde jag! Den svarta Bonny och skimmeln är Alladin
Gissa vem!

Jag är hos Matilda idag och hon lät mig välja mellan vilka hästar jag ville rida. Antingen den som bockar ibland och slänger av ryttaren eller den som gör luft hopp jämt! Vilken tror ni jag valde.


Den bockande alladin!
Lovisedal 15maj

Lina&Rudy
LB Moutain Horse Ponny Cup
Kan börja med och säga att jag älskar min ponny!
Hon kändes lite loj på framridningen men skärpte sig efter en stund. På framhoppningen började hon hoppa när hon hade rivit räcket en gång och efter det så flöt det på. Inne på banan var hon pigg och taggad. Det hela slutade med en felfri ritt som jag är jätte nöjd med! Dock glömde jag vägen därav neddrag på stilen. Hade inga förväntningar och sket lite i stilen. Ville bara komma runt felfritt. I protokollet var det en grej som det skrev som jag satt och log åt ett bra tag. Som övrig kommentar hade de skrivit. Söt ponny! Hihi pinsessan dåå!

LB Regionalt
En taggad ponny på framridningen och framhoppnigen. Inne på banan var det ingen tvekan där heller hon höll ett bra tempo och var verkligen jätte fin. Dock slarvrev hon 2:a hindret lite mitt fel då jag kunde tryckt på henne. Även i denna klass så glömde jag vägen!! Förstår mig inte på mig själv. Blev nog så förvånad när hon gick så jäkla bra så banan bara försvann..

Överlag så var detta en toppen dag men en ponny som just nu ligger på plus!
Emma&Sten Roo Gård 14majAlla bilder är tagna av mig med min Nikon D40! :)

Cormack


Jag var inte med när det här kortet togs men mamma, Mirah och de andra som var med kom på att det inte var så bra att ha ett hinder som var högre än staketet när Cormack hoppade ut! Man lär sig av sina misstag och det här gör vi inte om!


Svår fångad häst?

Har du en häst som är svår att fånga i hagen? Cormack har alltid varit det men Mirah har tränat bort det! Hon började med att gå efter honom när han gick iväg i hagen. Ibörjan tog det ibland över en halvtimme innan han stannade och gav upp och lät sig fångas. Men nu går han sällan iväg och om han gör det så tar det bara nån minut att få tag på honom! Så det är ett tips som ni kan försöka med. Det har även funkat på fler hästar i vårat stall.ååhh ja e glad

Åh idag var min ponny en stjärna. I båda klasserna kändes han superbra och jag hade 300% kontroll. Tog superbra språng och fick till 2 super rundor. Första klassen dubbel nolla och första utanför placering och i andra 0,4 fel då ja gjorde en lite snäv omhoppningsväng men slutade även där första utanför placering. Åh va nöjd jag är . Fina Fina ZTEN!Tävlingsresultat lördag och söndag

Cakan 90cm
Det var som jag skrev tidigare våran första tävling tillsammans. Hon kändes bra på framridningen men var som väntat väldigt spänd och kunde inte riktigt konsentrera sig. På framhoppningen kändes hon bra men jag red inte riktigt ordentligt, men jag fick till några bra språng innan jag gick in på banan. På banan kändes hon mer avslappnad än vad jag hade väntat mig, hon tvekade lite på första hindret men hoppade det, på andra gjorde jag ett misstag och tog inte ut svängen tillräckligt så hon stannade. Vi hoppade sen trean utan problem, men fyran stod precis vid utgången så hon hade fullt upp med att hålla koll på den, och såg inte hindret fören det var precis framför henne så det blev ett till stopp. Efter det gick hon som en klocka, hon tvekade lite på några hinder men när jag tröck på henne lite så hoppade hon. Vi slutade på tolv hinderfel och lite tidsfel men jag är såklart jätte nöjd!

Cormack 1,05
Det var även min och Cormacks första tävlig (han är min systers häst). Han kändes väldigt lugn på framhoppningen, det var som att rida en annan häst, han var inte samma knäppa Cormack som hemma. Först tyckte jag att det var bra men jag insåg att jag inte var van att rida honom när han är så när jag börjad hoppa. Jag hoppade några gånger och tillslut så vågade jag rida på lite mer men det visade sig på banan att jag inte gjorde det fullt ut. Jag red i ett lite för lågt tempo så det blev lite konstiga språng och på sista hindret i grunden så tvekade Cormack lite drog åt sidan. Istället för att svänga med sitsen så tog jag lite för mycket i honom och då vill han inte hoppa, jag gjorde samma sak andra gången och fick ett till stopp men tredje gången hoppade han. Det blev alltså två stopp i gruden.

1,10
I 1,10 satte jag upp ett högre grundtempo redan på framhoppningen men glömde bort det lite på banan. Han hoppade fint på första hindret men stannde på andra. Då bestämde jag mig för att sätta upp tempot och se vad det lädde till! Resten av banan gick i super fart och var så snabbt över att jag inte riktigt kommer ihåg vad som hände men vi slutade på fyra fel.


Garlic LB och LB(Söndag)
Utesluten i första klassen och åtta fel i andra. Jag är jätte missnöjd, med både min ridning och Garlic. Han var jätte dum och jag har aldrig ridit så dåligt! Mer tänker jag inte skriva för den här tävlingen ska jag glömma.


Klart för tävling

Det blir ett litet kort inlägg inför morgondagen. Tävlingsresultaten från idag kommer ut imorgon. Allt är packat och transporten är fixad, imorogn går jag upp och bortsar och knoppar Garlic så att han är fin inför stilhoppningen. Det kommer vara många ryttare som jag känner igen där imorgon, Lina kommer ju vara där men också bla Matilda. Nu ska jag sova! Håll tummarna för oss imorgon!


Bilder från dagen

Alla bilder är tagna av min syster Mirah


Cormack på framhoppningen


Cormack 1,10


Cakan på banan


Cakan efter ritten


Cormack hälsar på Cakan i transporten


Tävling

Imorgon är det dags för tävling igen för min del! Jag ska tävla Cakan 90cm och Cormack 1,05 och 1,10, det blir första gången som jag tävlar båda två. Cormack är väldigt erfaren och vill hellst sköta sig själv men Cakan har bara tävlat två gånger och kommer nog inte ihåg det, det var ett år sen, så det blir som först gången för henne. När jag kommer hem imorgon så ska jag förbereda för att tävla Garlic på Söndag så jag kommer nog inte kunna blogga imorgon så jag uppdaterar på Söndag kväll.


Komplett

Som ni ser så bloggade jag inte igår, jag var helt enkelt väldigt nere och orkade inte. Jag kände när jag red Komplett igår att allt inte stod rätt till. Jag tog upp mamma och hon fick kolla på mig när jag red, hon såg och jag kände att hon haltade på vänster framben när jag red på böjt spår i vänster varv. Jag hoppade sen av och vi longerade henne, i höger varv visade hon inget men när vi bytte till vänster så haltade hon direkt. Det tråkigaste av  allt är att det är på precis samma sätt som sist hon var halt. Hon ska nu vila i en vecka och sen kommer vetrinären och kollar på henne. Om hon inte är okej då så kommer hon nog bettäckas i8gen och om hon är det så vet jag inte vad som händer med henne, jag kommer iallafall inte sälja henne, jag är allderles för rädd om henne för det.

 

 


De närmaste dagarna

Idag hade jag en pigg ponny. Hon hade verkligen riktigt riktigt mycket energi framåt. Precis som jag hade förväntat mig. Hon bråkade lite också, precis som jag kände på mig. Men förutom att hon var ett litet moster så gick hon faktiskt riktigt bra. Hon var härlig att rida idag för jag kände att hon var possitiv till arbete så det var kul.
I morgon ska jag följa med Emma när hon ska till Roo Gård och tävla. Är liten hjälpreda och fotograf. Det ska bli kul tycker jag. Sen på söndag är det min tur. Då ska jag och Irma till Lovisedal och starta LB LB.
Så i helgen blir det tävling för hela slanten.


Borta hos Matilda

Dålig dålig dålig uppdatering! Jag är så ledsen för att jag inte hunnit. Igår så var jag först hemma sen drog jag till Matilda och var hos henne i natt. Igår så red vi hennes hästar. Jag fick rida Libistro, Bisse hennes c-ponny som hon har tävlat t.o.m MSVA med och ska vara med i lag-sm nu i sommar. Grym ponny alltså. Han är grym helt enkel. I morse följde jag med henne på hennes praktikplats. Det var kul men jobbigt att gå upp 10 i 6. Vi slutade runt halv 12 så efter det låg vi i soffan och spelade sims 3. Tills vi drog ut till stallet och red barbacka på Bisse och Bonny. Super kul. Vi 2 har det alltid verkligen super! Nu är jag hemma och ska äta lite middag om en kort stund och sedan efter det så ska jag bege mig ut min lilla häst och rida henne!

fina fina Tilda!


kan inte säga med ord..

vad det är som får mig att känna så här. vill inte, orkar inte, har ingen lust med detta just nu. Ponnyn går som en klocka och var iväg och tränade för AK idag. Bana på 1.10-15 var inga problem så tävling i helgen ska bar bi kul. hörs senare kanske. Finns förövrigt merpå min egna personliga blogg, kika gärna in om ni har lust. love you &
seeyah don't wanna be yah.

Rid lugnt och ordentligt men glöm inte att busa ibland

Jag håller helt med om att man ska rida ordentligt och nogrant. Varijera ridpassen mellan dressyr,hoppning,markarbete och uteritt. Rida igenom hästen några gånger i veckan för att känna att allt är bra. Ta ett pass där man verkligen nöter och tänker på hur hästen går samt ens egen sits och hållning. Men något som jag tycker är viktigt att göra bara nån gång är bland är att busa till det lite grann. Rid ut och rejsa, lek lite grann. Sätt upp några små hinder och hoppa lite barbacka och busa till det lite. Jag tröttnar efter ett tag att bara ta det seriöst hela tiden så jag varijerar verkligen min ridning så jag känner mig riktigt sugen.
Så glöm som sagt inte att ibland busa till det. Hästen uppskattar det och framför allt ni!

Taggad ponny påväg till galopp i vintras


Föreläsning

Nu ska jag och Emma iväg på en föreläsning om avmaskning och annat viktigt skit. Den hålls på Vätö ¨så det är inte lång att åka! Vi bloggar mer när vi kommer tillbaka.


Promenad med fotografering

Trotts ont i foten så var jag äckligt bestämd med att jag skulle ut och promenera med henne idag. Hon gick ju hårt igår så idag gick vi. Jag haltade och hon gick fint brevid. Tog lite bilder som ni ska få se nu!

Släng gärna in en kommentar om bilderna! :)


Svar på kommentar

Anonym
Varför fick inte emma åka med? De är ju alltid bara ni två som åker o tränar hela tiden, enligt bloggen :)
Förra veckan när vi var på terrängträning så ville Emma helt enkelt inte följa med. Varför får ni fråga henne om! Igår när vi åkte så var det så att vi åkte dit för att de var vattengrav och eftersom Irma och jag ska tävla i helgen där de har vattengrav så fick vi förturen att åka. Plus att nu de senaste veckorna har bilen som drar 4häst släpet varit trasig så då får man liksom prioritera lite granna.

Sommar 2011!

 • Jobba på ridläger
 • Lägga ner mer tid på Cakan så att vi kan nå mitt mål att starta 1m i höst!
 • Förhoppningsvis gå på kurs/läger i England med Matilda
 • Tävla massor
 • Bara rida på morgonen och kvällen för att inte få solsting!
 • Rida i piké varje dag.
 • Rida med sköna tjejer varje dag, i sommar kommer Lina, Emma, jag, Johanna, Carro och ibland hoppas vi på att Maya, Salme och Tilda kommer och hälsar på så vi blir ett stort gäng.
 • Jag ska träna massa dressyr för att få bättre sitts.
 • Jag hoppas på att våran gamla tränare från Tyskland kommer upp en helg så att vi kan hoppträna.
 • Börja rida Pina.
 • Åka till Falsterbo?
 • Göra massor av roliga grejer med kompisar, både i och utanför stallet.
 • Ser fram emot att inte mocka när hästarna går på bete. 


Hur lyckas man??

Jag lovar att jag är den ända som alltid, alltid glömmer nått när jag åker iväg. Idag var det stygbyglarna! Jag hade dem på Cakans sadel och glömde byta, lyckat. Som tur va så kunde min syster åka och hämta dem åt mig fick dock rida en stor del av träningen utan stygbyglar! Tidigare har jag glömt hjälm, träns, benskydd, schabrak och värst av allt sadel!

Jag komemr helt klart ha träningsvärk imorgon!


Min dag

Som Lina skrev tidigare så var vi iväg på träning idag, jag kommer dock inte skriva så mycket. Jag kan säga att det inte inte var våran dag, Garlic var loj och inte helt med mig, det var inte heller så lyckat att jag red piss dåligt idag, men vi tar igen det någon annan gång. Jag han inte rida nån mer häst idag eftersom vi har matte prov imorgon så jag måste plugga massa. Det får bli massa ridning imorgon istället när jag slutar 12. På Torsdag blir det träning igen men den här gången för Anna-Karin och på Cakan. 


Hoppträning

I morse blev det bestämt att jag och Irma åkte skulle åka iväg på hoppträning nu ikväll.
Idag så åkte vi iväg till Edsbro och tränade för Micke. Rudy var fantastisk idag. Hon var super att rida, pigg och framåt. Lite bråkig men det då hon går som bäst. Jag hade aldrig tränat för Micke tidigare så var förväntans full på hur det skulle funka och funka gjorde det verkligen. Fick rida henne så som jag tycker hon behöver ridas. Mycket tryck, mycket hand. Fick tips om att jag måste få upp huvudet på henne. Vi hoppade vattengrav som de har där och on brydde sig inte om den alls. Hon bara hoppa över den. Det känns jätte bra inför på söndag när vi ska till Lovisedal, Roslagen och tävla. För där har de ju vattengrav. Vi slutade med att hoppa en bana på 1m-1.10. Inga problem dock var hon trött men kämpade gjorde hon!

 


Dagens ridpass

Cormack
Idag fick jag hjälp av Mirah att hoppa honom. Han var väldigt pigg och spänd idag och mycket svårare än vad han har varit när jag har hoppat honom tidigare, han tycker inte heller om solen och går och studsar och slår mycket med huvudet då. Vi ställde bara upp tre hinder för att jag skulle får hoppa honom lite. Han hoppade fint men väldigt spänt och drog både innan och efter jag var tvungen att prata med mig själv hela tiden för att påminna mig om att jag inte fick hålla i honom. Jag är väldigt nöjd med passet och det känns bra inför helgen.

Komplett
Jag hopade samma hinder på henne och hon hoppade SUPER fint! Hon var väldigt avslappnad och kändes säker på hindrena. Jag slutade med att höja upp hindrena till 1,10 och hon hoppade jätte fint.

Cakan
Jag tog upp henne på volten och jobbade med gunder en kort stund, det blev mycket övergångar och halter.Comack hoppar väkldigt stelt som ni ser, men han tar sig alltid över!


 


Bilder från tävlingen

Här är några av de bilderna som Mirah tog på mig och Toppa i Söndags på Skånsta.
just can't take it any longer

orkar inte mer, är bara trött. ursäkta min dålig franska men fuck allt.

pigg och gla´ kexchoklad`? fuck no.


Pigg ponny

Hade ångest om jag skulle orka rida idag eller inte men tog mig i kragen och gjorde det. Idag var det inget som funkade mellan mig och Rudy. Hon var verkligen jätte stark idag och körde ner huvudet och bara drog i galoppen. När hon sen inte fick som hon ville så ställde hon sig på bakbenen. Jag satt där i mjukis byxor, lite halv glidit ja! Det blev inte bättre mot slutet heller. Hon var verkligen taggad till 100 och ville gå på hela tiden. Söt ponny... Men hon fick röra på sig i alla fall och det är väl bra.

 


Svar på kommentar!

Hedda: Vad har hänt med "Appe"? :)

Svar: Appe eller Aparche som han egentligen heter är min gamla ponny som jag fick för några år sedan, när han kom till oss var han väldigt väldigt skygg och vi fick intryck av att han hade blivit misskött och misshandlad tidigare, han hade också ärr på rumpan. Efter ca ett halv år hos oss var han mycket bättre, jag och min sýster red honom lite granna men han började göra stora luft hopp och stack med oss ute, när vi red på volten så vägrade han att gå ifrån mitten utan hoppade bara rakt upp i luften när man drev på honom. Vi åkte in och kollade honom och det visade sig att han hade kissing spines, en sjukdom som gör att ryggkoterna växer ihop och trycker emot varandra, han hade också pålagringar i båda knäna fram efter gammal skada och så har han exem. han vilade i typ ett år innan vi började rida igen och ett tag funkade det men han har lite av sina gamla vanor kvar och om jag skulle hoppträna tex så fick jag hoppa av och stå brevid honom när jag inte red. Vi gav tillslut upp och eftersom han blev stressad av att ridas och bestämmde att vi skulle ta bort honom eftersom han får ont i ryggen när han inte jobbar med den. Min lillebror erbjöd sig att ta hand om honom och tömkör nu honom några gånger i veckan. Som ni förstår så är det en ganska så trasig häst som är väldigt försiktig och stressad men han mår bra hos oss.


Skånsta i bilder

Vi kör lite musik som spelades igår i Idol-kön!

Det blev inte några bra ridbilder då jag valde helt fel objektiv. Skulle tagigt mitt 70-300mm men hann inte tänka på det igår eftermiddag. Men nästa helg så åker det med!

Dessutom är det så himla synd att kvalitén på bilderna blir ur usla när de läggs upp. Färgerna blir mycket ljusare och gråare än vad de är i verkligheten. Plus att mitt photoshop krånglar så det blev inte någon redigering.. Får fixa det tills nästa gång.


Gryta Södergårds andra hästar

Här är några av de andra hästarna som vi ibland nämner i nått inlägg!

Salix Let It Be "Bitte" - Min systers gammla ponny som Emma rider ibland. Hon ska gå på läger i sommar.


Cormack - Min systers häst som jag rider och tävlar eftersom hon ska få barn i sommar.


Decimus "Musse" - En av våra läger hästar som är uthyrd nu men han kommer snart tillbaka, Lina red honom nån gång.


Kiss Me de Gennes "Kulan" - Emmas gamla ponny som står uppstallad hos oss och som hon rider ibland för att hjälpa hans ägare Anna.


Aparche "Appe" - Min gamla ponny som tyvärr inte går att rida längre så min lille bror tar hand om honom.Sharp Russian xx "Russin" - Russin är ett sto på 8 år som Emma och Lina rider ibland, hon ska gå på läger i sommar och har föl på gården.
Gullock "mumin" - En sju årig häst som beter sig som tre, Irma rider honom ibland för att jobba bort att han bockar.

Titta titta!

 


GG's on tour

Godmorgon allesammans! Just nu sitter vi 5 tjejer i bilen med 2 ponnysar i släpet på väg ner till åkersberga där vi ska tävla på skånsta! Jag & Irma ska tävla, Lina & Maya är med som medhjälpare och fotograf/filmare och till sist Mirah är vår chaufför som ska sitta och mysa i solen hela dagen! Då vi är efteranmälda båda två så kommer vi starta först i förta klassen samt först och sist i andra klassen eftersom Itma startar avd. B! somnade vid 12 igår och var uppe med tuppen vid 6 imorse för att fixa alltihop men nu är vi på väg och beräknas vara där om ca 40 min. Ha en toppen dag och heja på oss hemifrån!


IKVÄLL EXPANDERAR VI!


Tävling imorgon!

Direkt när jag och Emma och till stallet så var det bara att tagga om för tävligen imorgon på skånsta ryttare. Vi ska starta LD och LC, Emma på Sten såklart och jag på Toppa. Vi är nu färdig packade och redo att åka, hästarna är borstade, lädret är putsat och alla saker är nerlagda i Ikea påsar. Vi åker från gården halv åtta imorgon, tävlingen börjar nio och vi startar först i katergori D eftersom båda är efteranmälda, önska oss lycka till!!


ZuperZten idag

Mysigt barbacka pass på volten, varierade dressyr med lite hoppning som beröm då han gick som bäst. Sprången var klockrena och allt känns överdrivet bra inför imorrn. Lina var med och tog några bilder så här får ni se lite mysiga barbacka pic's  :)


 


Idol dagen i bilder

Här kommer vår idol dag helt i bilder, enjoy! och glöm inte att hålla utkik i höst då kanske ni ser oss två på tv hihi!
Mat , mat och åter denna mat..

Som ryttare och varje sorters idrottsman så är Kosten & Maten en av de viktigaste delarna som man lätt glömmer. Det är viktigt att äta rätt, och rätt mängd för att orka med dagen och rida sina hästar. Som till exempel idag när vi ska till Idol är de grymt viktigt att vi tog oss tid till att frukost, eller kanske köpa något på vägen så att man får i sig något i magen och kommer orka hålla humöret uppe hela dagen. Jag ( EMMA ) är jättedålig på att äta både till frukost till lunch och middag, de där hungersuget kommer liksom aldrig. Men då har jag börjat med att förs'ka äta lite flera gånger ocha lltid ha med mig t.ex en KEXCHOKLAD i väskan, hehe :)

Just idag är de viktiga för oss 3 inte hungern, utan att äta för att hålla blodsockret och humöret i kroppen! Utan det kommer vi bli supernervösa och säkert svimma innan vi äns kommit fram.. Desamma är med mig och tävlingar haha, så duktig är jag! Så tänk på att skita i vikt och grejer och ät för att överleva och överlev inte för att äta.. MAT MAT MAT!
Just nu är vi på G..

Idag kommer vi att spendera förhoppningsvis hela dagen på cirkus i stockholm! Ni kommer att få massor med update och bilder ikväll när vi kommer till Gryta då Lina har med sig sin systemkamera! VI kommer även uppdatera FAcebook hela dagen där ni kan ha koll på hur de går osv.

Får se om det kanske kommer upp något tidsinställt inlägg under dagen annars få ni hålla tummarna för oss :)


Hos Emma

Nu är GG´s samlade hos Emma och håller på att förbereda oss för imorgon. Vi drar runt fem imorgon och kommer köa hela förmiddagen, vi kanske uppdaterar vi iPhone men annars så blir det mer imorgon kväll. Önska Lina och Emma lycka till!!Så var det IDOL-audition imorgon ja

I morgon den 7maj så är det Idol som gäller. Jag, Lina har alltid älskat att sjunga och stå på scen. Har ju gått i musik klass så vet att jag kan sjunga och tänkte nu ta och testa på detta. Liksom för att det är en rolig grej. Går det bra så går det bra om inte så liksom jaha, då rullar vi vidare. Jag vet inte hur mycket jag kan skriva ut om hur det går här i bloggen men annars får ni vänta och se tills i höst när det visas på TV. Skulle det bli så att jag går vidare i morgon träffar jag jurryn på ondsag tror jag. Vi får helt enkelt se vad som händer!

Idag har jag somsagt varit hemma och laddat. Sjungit fixat och gjort sånt där förberedande.

Hoppas på att kunna charma dem lite samt visa vilken kraftig röst jag har!


En dag av sång

Förberedelser hela dagen lång har det varit för min del. Har sjungit hur mycket som helst men inte förens nu på eftermiddagen så har rösten verkligen funkat perfekt. Hoppas på en sen start för min del i morgon.
Resten av dagen ser ut så att jag och Irma tar buss in till Norrtälje och är där strax efter 4. Då ska vi handla lite grann och sen så åker vi vidare mot Stockholm och till Emma. När vi kommer dit så övar jag nog lite mer och sen ska jag låta rösten vila.
Mer om morgondagen kommer ni få höra om i kväll och samt lite uppdatering från våra iPhones under lördagen!

Såhär ska man se ut i morgon!


Min dag! *Tidsinställt*

Nu ska jag åka iväg till praktiken*! När jag slutar så åker jag med bussen till Norrtälje och där hämtar mamma mig. Jag åker då direkt hem och rider Toppa och sen byter jag om och mamma kör mig och Lina till Norrtälje så sticker vi till Emma i Älvsjö. Som ni ser så det en ganska full bokad dag så det blir nog inget bloggande för mig idag! Med update kommer ikväll eller imorgon!

*Det blev ingen praktik, jag ramlade av Cakan igår och när jag vaknade i morse så hade jag jätte ont i knäna och var helt svullen, blå och hade svårt att gå.

Godnatt fina ni!

Sitter här i min säng och ska alldeles snart krypa ner under täcket och sova. I morgon blir det ingen praktik för min del. Inget jobb att göra + att jag måste ladda super inför på lördag, Idol-audition. Så ska ta en pytteliten sovmorgon och sen sjunga upp och sjunga igenom låten jag har valt ett x-antal gånger så det verkligen sitter.
Mamma ska rida Rudy åt mig både idag och i morgon så hon får röra på sig. Det känns bra när jag är borta och gör det som min andra halva älskar :) Om ni har tur så kommer det upp en video när jag sjunger i morgon!
Nej nu känner jag att ögon håller på att falla ihop så jag ska ta och sova!

tar i från tårna!


Min framtid med hästar

Hästar har alltid varit en dela av mitt liv och jag hoppas att de kommer fortsätta att vara det även i framtiden! Förutom att tävla så vill jag fortsätta jobba med hästar efter skolan, hellst vill jag såklart rida! Mitt dröm jobb är att rida antingen unghästar, hästar under utbildning eller tävlingshästar i Svergie eller utomlands. Just nu går jag första året i gymnasiet och vi har nu två dagar praktik i veckan, nästa år kommer va ha likadant, två dagar i veckan och året efter det, i trean så kommer vi ha praktik tre gånger i veckan. Jag hoppas att jag kommer kunna hitta en lika bra praktikplats nästa år som jag har nu men då vill jag prova på något nytt, kanske ett stort dressyr stall?! Jag hoppas på att kunna leva på hästar i framtiden och också att kunna fortsätta tävla, vilka är era framtids drömmar när det gäller hästarna? Vill ni bara hobby rida eller jobba med det? Eller kanske sluta rida helt..


Jag hoppas på att kunna ta upp Cakan i lite högre klasser och så småningom även våra andra unghästar!Bilder från terrängen

Här några bilder som Mirah tog på mig och Garlic igår. Några korta filmsnyttar kommer när jag har tid och fixa det. Måste säga att Garlic var helt fantastisk! Han stannade bara en gång och det var på en väldigt svår väg på ett hopp ur vatten! Annars så hoppade han trekombinationer, upphopp, nerhopp och hela köret.

 


medans alla andra åker till gotland och tävlar MSV..

så drar team GG till  och drar en L:D , L:C!

Söndag 8maj!
Emma Dahlberg & Sten LD, L:C.
Mål är att gå felfritt i båda klasserna och hoppas på placering i L:C!
Irma Westerlunf & Top Model W
Mål är att ha fina rundor med bra språng i båda klasser!


helgplanering

Fredag : GG's kommer hem till mig och vi kör på film mys och peppning inför morgondagen.
Lördag : Stiger upp vid 5- för att dra in till cirkus inför IDOL audition!
Söndag: Tävling Skånsta LD, LC Emma & Sten och Irma & Top Model W.
Vi är ryttarna som rockar med hästarna som hoppar, vi rockar mera fett än ni nånsin sett.Träningen igår

Igår var vi somsagt på Nääs och terrängtränade. Rudy var helt fantastisk igår. Hon stannade inte en ända gång och sprang bara på sidan en gång och det var helt och hållet mitt fel. Tredje gången hon gör det i sitt liv och hon var så duktig. Vattnet var inte heller något problem. Jag ver verkligen jätte orolig för det för förra gången så stod vi i 15minuter för att få ner henne där men igår så traskade hon i nästan självmant. Jag tappade nästan hakan. Min lilla plutt prinsessa var super-duper duktig!
Nu är jag och Irma riktigt sugna på att åka ut och starta fälttävlan någonstans. Fy vad kul det skulle vara!
Bilder och filmer kommer såfort vi får tag på materialet!

Bild från förra året som jag lånade av Mirah :)


just walked a mile to see if you still miss me

En trött, slkiten och feberig Emma har precis kommit in efter att fixat klart i stallet. Idag blev det en lång promenad för min och Stens del. Som jag skrev tidigare igår så har han inte känts 100% fräsch så ska ta det lite lugnt. I helgen blir det efteranmälan till Skånsta där vi sak starta vår första tävling på utebana för iår. Irma ska åka med Toppa så de blir bara LD , LC för oss båda.
Promenerade i 35-40 minuter ned mot vattnet i skogstorp coh gud så skönt det var att bara få lite ensamhet och kunna tänka. hittade en blogg som jag kommer läsa igenom vilket får mig att tänka ännu mer..
Ponnyn idag

>Titthinder<

Kom upp direkt efter skolan idag då jag fick skjuts ut av Anna, tack så mycket! Har inte mått 100% på hela dagen så förväntade mig ingen super ridning från min egen del, men de blev ganska bra! Sist när vi var hos Matilda så berättade hon att hon tränar Vince med små titt hinder varje dag . Då hon gör det vänjer han sig vid det läskiga och tillslut är de bara vanliga hinder för honom. Hon gav mig idén att prova! Fast i mitt och Stens fall är det itne han som är tittig, utan jag..

Ställde upp 3 små hinder som jag sedan hoppade en och en, och till sist som en bana. Sten kändes fin att jobba med på marken men när vi började hoppa var det något som inte stämde.. han kändes bara itne 100 procentig. och jag kan inte säötta fingret på vad det är för något som knasar men något är det. Avtar det inte innan helgen plockar jag nog ut en vetrinär som får känna igen honom för säkerhets skull!
Här kommer bilder på det vi ''hoppade'' idag!
började på denna höjd höjde sedan till runt 80-90 bara för att känna på honom :)

!Terräng träning!

Idag är det årets första terräng träning som jag och Lina ska åka på! Jag ska inte tävla utan gör det bara för att det är kul. Idag blir det på Nääs för Anna-Karin och jag ska ha med Garlic, en sak som är väldigt spännande är att det kommer en spekulant dit och kollar på honom när jag tränar, vi får se hur det går med det.
Kan ni tänka er?

Kan ni tänka er att Cakan och Toppa har varit så här små?? här är en bild på dem som föl!


Dagens ridpass!

Rudy
Red tillsammans med Irma på volten. Hon var tung och hård i munnen idag. Lyssnade inte alls på mig och när jag blev sur på henne blev hon sur tillbaka och började små resa sig. Kände inte direkt för att bårka med henne idag så jag körde på lite grann tills det gick helt okej och då slutade jag.

Komplett
Red ut tillsammans med Irma. Hon är verkligen ur mysig, en ponny jag gärna rider ibland. Hon var mjuk i munnen och lyssnade på mig hela tiden. Helt underbart. Irma borde vara glad över att ha en sån mysig ponny!

pluttan får stå för bilden!


Ponny skänkel

Ett uttryck som jag tror att de flesta ryttare känner till är "ponny skänkel", jag har aktiskt ingen aning om vart varför det kallas så eftersom det även finns många stor häst ryttare som rider ponny skänkel. För mig beskriver det uttycket en glappande bankande sänkel som bankar in i hästens sida med jämna mellanrum, är det en väldigt extrem ponny skänkel så kan den bankas in från nästan en dm in i hästens sida. Jag är stakt emot en sådan skänkel men jag har förståelse för att små tjejer rider så dock tycker jag inte om att se tränare som uppmuntrar det! Jag tycker att alla ska uppmuntras att rida så mjukt som möjligt, man kan trycka fram hästen en gång och om den inte reagerar då så kan man "kicka" den i sidan eller lägga på spöt en gång den metoden är till för att hästen ska lära sig att vilja gå framåt det är därför viktigt att ma´n har en stilla skänkel när hästen går framåt. Jag tror att många av de äldre ryttarna som rider med ponny skänkel gör det för att de är så de är lärda och det är svårt att lära om men om en tränare kan säga på ett snällt sätt att man måste jobba på det så tror jag att de flesta ryttarna är berädda att lägga ner den tiden som krävs för att bli bättre, för hästen bästa.


 


Dagens ridpass

Cakan
Efter att Emma och Matilda hade åkt så red jag och Lina Cakan och Rudy på volten. Cakan gick okej idag men kunde ha gått mycket bättre. Hon var fram tung och tvärade mycket. Tyvärr så är hon den av mina hästar som får minst tid eftersom de andra ska säljas nu, hon behöver egentligen mycket mer tid för att utvecklas fullt ut! Eftersom jag ska tävla om två veckor så ska jag rida henne sex dagar i veckan nu så att hon är redo för det.

Cormack
Jag och Lina red ut tillsammans. Cormack gick jätte bra, han hade väldigt mycket överskotts enegi och tacktade stora delar av vägen eller galopperade i slow motion och ville inte sakta av, jag ignorerade bara det så efter en stund lugnade han ner sig och gick lugnt för att sen börja galoppera eller tackta igen.

Gullock
"Mumin" är en av våra unghästar skulle man kunna säga fast han är sju, han beter sig som en tre åring! Vi tog emot honom för några år sen för att han skulle avlivas, han är nu helt frisk. han rids av natalja som jobbar hos oss men har börjat bocka och slänga av henne så hon har blivit lite rädd. Mamma och jag bestämmde därför att jag skulle rida honom någon gång och se vad han gör när man säger till honom. Jag började med att longera honom och sen fick mamma leda mig i skritt och trav, när hon släppte så började han bocka direkt i traven och jag la på spöt på bogen och då började han resa sig istället, jag röt på honom och då slutade han och gick vidare. Han har helt enkelt kommit på att det funkar och slänga av ryttaren och att det är en enkel utväg, det blev ingen galopp för mig idag eftersom han inte hade några säkerhetsstygbyglar och jag höll på att fastna med foten så jag ska rida honom en gång till.


Inget stall förens i natt

Idag blir det ingen ridning för någon av oss. Irma och Emma är på Johannas studentskiva och jag är hemma hos mig nu med Matilda. Senare ikväll, eller i natt så kommer Irma och dem och hämtar oss här och sen så åker vi ut till henne och sover där för i morgon så är vi lediga! Riktigt riktigt skönt. Så då tar vi och rider våra små hästar.

Nytt i garderoben!

Den senaste veckan har det kommit en del nya saker till min garderob, det här har jag köpt eller fått:

Soft up - Jag köpte dem idag och hade dem på tävlingen, de finns att köpa i Candy´s ridshop. Jag har samma färg som på bilden, brun/vanilj.Nytt träns och bett till Garlic - Jag köpte ett från Jacson som jag haar spanat på ett tag. Jag behövde ett till Garlics nya pelham eftersom han och Komplett har delat träns tidigare.


Träns till Toppa - Jag fick ett av mamma, jag tror att det är ett gammalt från Jacson. Svart med aachennosgrimma.

Täcke till Cakan - Jag fick det tidigare men jag har inte skrivit om det. Ett vanligt regntäcke från Amigo för kalla dagar eftersom hennes var för tjockt. Tyvärr så han mamma ta ett mörkrosa innnan jag han välja nått annat!

Tävlingsresultat

Jag hade ingen fungerande dator igår när jag kom hem därför blev det inget bloggande och ni kanske inte visste att jag tävlade idag? Det var Garlics tur idag och vi startade LB och LA, LB var Mountain Horse Pony Cup med stil bedömning!

LB - Min första tävling med pelham bettet som han har gått så bra på hemma och jag kan inte direkt säga att det var någon hitt! När jag kom in på den trånga framridningen och börjar flytta honom för skänkeln i trav så börjar han hoppa och resa sig och han slutade inte när jag släppte honom utan han bara fortsatte. Tillslut lyckades jag stoppa honom och kunde fortsätta rida. Sen gjorde han samma sak när jag kom in på framhoppningen och började korta honom i galoppen, han reste sig högt och började bocka. Då valde jag att hoppa av eftersom han alltid slutar då och när jag hoppade upp och kröp fram i galopp igen så skötte han sig när jag började hoppa men han fortsatte tyvärr inne på banan. Han började hoppa och resa sig innan jag gick över startlinjen så jag hoppade av och satt upp igen. Vi kom runt hela banan men han studsade och var på väg upp i luften så fort jag tog i honom så det blev en riktigt ful runda med en rivning.
Slutade alltså på fyra fel och 48 stilpoäng(utan avdraget) jag är helt okej nöjd med det med tanke på hans humör.

LA - Till LA bytte jag träns och red på ett tredelat, jag hoppades på att han skulle ha kvar lite av enegin från första klassen men inte vara övertaggad. Han bråkade lite en gång på framridningen men skötte sig super på banan. Det blev en runda som jag är jätte nöjd med och ett bra flyt! Han hoppade fina runda spång och vi kom rätt på alla hinder utom 7an som vi kom lite nära på och han rev, det var ett plank med raka skåller så det var väldigt lätt att riva.
Vi slutade även i denna klass på fyra fel i grunden och det är ett resultat som jag är jätte nöjd med!!


(anledningen till att jag hoppar av när jag inte kan få honom att sluta, vilket är väldigt sällan, är att han inte blir nöjd förens man ligger på marken. När han bockar och reser sig så mycket så gör han det för att få av ryttaren om man då hoppar av så blir han nöjd och slutar. För det mesta så brukar det räcka med att man släpper honom och driver framot men det funkade inte idag.)


Pelham idag

Inte så mycket uppdatering idag.
När jag red idag provade jag pelham igen. Idag så klickade det. Hon funkade jätte bra och gick att korta/länga och blev inte allt för stark. Efter en sväng ute gick jag ner på volten och tog några språng för att tästa om det gick. Hon gick super bra! Riktigt trevligt att det funkade.


GrytaGirls gillar!

Har ni provat ett par Roeckl handskar? Om inte gör det och köp ett par. De är helt sjukt sköna. De är i tunt läder. Inte alls jobbigt att hålla tyglarna. Man får en helt annan kontakt med hästen än med andra handskar. Jag tycker det är jobbigt att rida med andra handksar nu när jag har haft 2par Roeckl.

Dessutom är de ju snygga!


RSS 2.0