Rudy idag

Idag följde mamma med och agerade lite fotograf.
Rudy var lite drängig idag. Lyssnade inte riktigt på mig och var lite loj. Hon hade nog en dålig dag. Ni får se lite bilder.

Lite små bilder. Jobbade lite travbommar och upphöjda galoppbommar. Hon var helt okej på dem men som sagt lite loj.. Vi tar nya tag nästa vecka!


Nästa helgs planer

Nästa helg ska vi tre GG's iväg på något speciellt, nämligen Idol Audition i stockholm! Vi ska dit och peppa vår sångfågel Lina som vi hoppas kunna hylla och heja ända fram till en guldbiljett!

Men inte det jag tänkte skriv aom utan att jag har verkligen ett sug om att åka och tävla nästa helg, men jag vet inte var. Har pratat med pappa och vi tänkte köra ett singel race och bara dra iväg han och jag. Skulle vara supermysigt men nu är det bara att hitta en tävling som inte ligger allt för långt bort med bra klasser.. inom en vecka! Wish me luck my dears!

 


från botten till toppen tack vare dig lilla sten


Bra/Dåligt självförtoende - Jobba på det bra

Hur många av er läsare har ett bra självförtroende?

Jag skulle vilja säga att bra självförtroende är väldigt sälsynt. Jag, Lina, har ett bra självförtroende. Vet att jag är bra på vissa saker och har det inbankat. Lyssnar inte på skitsnack, tar inte åt mig sådana saker. Jag hör det jag vill höra kan man säga. Är väldigt mån om vilka som får komma in i min värld. Jag går tyvärr nästan aldrig frma och tar kontakten med människor eller hälsar för jag anser att 'kommer inte de fram och pratar med mig så vill de inte ha med mig och göra och varför ska jag då anstränga mig och gå fram till dem?' Jag kan hålla med om att det här kan vara en dålig egenskap.Men det är så jag är.. Men hur funkar det här med bra självförtroende i ridningen då? Jag skulle säga har du ett bra självförtroende så har du det lättare. Sitter du jämt och tänker att 'nej det kan jag inte, jag vågar inte, det ser jätte fult, jag är förstor/förliten för min häst, han/hon går aldrig bra med mig' osv så är det ju såklart att det går sämre. Tänk possetivt, få upp ditt självförtroende. Bli lite egoboostad. Jag har alltid sätt mig själv från mina bra sidor och de dåliga har jag jobbat på..

Så mitt råd till er är, sluta se ner på er själva och tänk på det possetiva. För alla människor har possetiva sidor. Det vet jag. Man kan verkligen vilja hata någon men det är svårt för alla har något possetivt. Fråga mig om det jag vet.
Vare sig ni ska ut och festa ocg fira Valborg idag eller om ni ska vara med er familj eller vänner, tänk possetivt jobba upp självförtroendet. Glöm allt det dåliga och ha kul!

Rejoice and love yourself today. Cause baby you where born this way

Var dig själv för det finns ingen som du!



Lördag!

Idag får både Sten och jag en vilo dag! Han har gått på bra de senaste dagarna och jag hinner tyvärr inte upp till norrtälje idag. Gårdagen togs han hand om Stora Emma som red min lille prins.

Detta är Prins Zteen idag:




30 April, sista dagen i April

Godmorgon!
Gick och la mig igår innan jag somnade pratade jag med Matilda i telefon. Det första jag gör när jag vaknar är att få ett sms av henne där det står ring mig! Hahah snackar med henne hela tiden.
Idag är det sista April, tagga valborg, eh nej! Som jag skrev på facebook igår. ''Valborg är överskattat, bara massa fjortisar som super skallen av sig'' Jag kanske stannar hos Irma ikväll eller nått för hon kommer hem idag. Så jag ska inte ut och festa nej det är inte min grej, inte på valborg. Sitta hemma och lyssna på typ Taylor Swift och relatera sig till hennes låtar. Det kommer jag nog kunna göra.

Liten Rudy förra helgen på rimbo!


Ridpassen

Rudy
Som jag skrev tidigare, idag körde jag en riktig genomkörare i dressyren. Hon var i början jätte fin förutom när jag ville flytta henne för vänster skänkeln och hon inte ville. Då står hon på bakbenen och skjuter sig framåt. När hon bårkat lite så började hon gå jätte fint igen. Hade en stadig form från halt till trav. I galoppen blev hon hög och drog lite mycket. Tog då på en gummisnodd och då blev hon jätte jätte stark. Så tog av den och jobbade så gått det gick i galoppen. Hon blev finarfe mot slutet.


Garlic
Gjorde lite samma grejer med han. Körde igenom i dressyren. Han var jätte fin idag. Lyssnade på mina hjälper och flyttade sig fint för skänkeln i båda varven. Gick i stadig form i övergångarna och gick att korta/länga. Super ponny helt enkelt.

Ibland är det verkligen skönt att rida en sån välriden häst som Garlic!


Dagens planer

Godmorgon säger jag! Älskar att det är lov och man kan sova ut ordentligt. Efter en natt men önskedrömmar, och då menar jag önskedrömmar, herregud. Så ska jag ta det rätt lugnt nu på förmiddag för att framåt 2-3 röra mig ut mot stallet. Idag hade jag tänkt att rida Rudy innan jag börjar jobba. Tanken idag är att ta ner henne på volten och köra igenom henne ordentligt i dressyren. Kanske lägger ut lite bommar för att det ska bli roligare. Tar nog med kameran idag. Nu ska jag äta frukost.

Tyckte den här bilden var rätt ball.


Långärmad tävlings skjorta

Är något jag verkligen både behöver och är suge på att köpa! Senast vi tävlade förra helgen märkte jag hur varmt det blev att rida med både skjorta, kava och Ridväst! Efter ritten var ajg dyngblöt och de kändes som jag hade genomgått ett gympass haha! Så för både bekvämligheten och snygghetens skull ska ajg köpa en långärma tävlingskjorta att tävla emd nu när värmen kommer! Sen så tycker iallafall jag att det både ser snyggt och proffsigt ut att bara tävla i skjorta ;)


Här är några av de jag kollat på och tycker är snygga, den ljusblåa från Treadstone och sedan den från Pikeur emd strass ligger bäst till hos mig just nu! Lägger både upp lite billigare och även dyrare.




Treadstone 299:-                                                               Hööks 249:-


Pikeur med strass 549:-                                           Equilline 749:-



Allt snurrar, upp och ner bak och fram

Jobbat på eftermiddagen, ridit 3 hästar som allt under dagen. Nu är jag trött och har allt för mycket tankar som snurrar i mitt huvud. Livet ni vet, ska inte gå in på detaljer men jaa, alla har sina problem och that's life. Rudy är i alla fall alltid där och fyfan va fin hon är.


Torsdag 28 april

Gårdagen var väldigt jobbigt  och krävande för både mig & Lina. Det var vissa grejer som tog riktigt hårt vilket gjorde att ingen av oss har haft orken eller viljan att blogga. Ni skulle bara bli trötta p att läsa om allt negativt som hänt de senaste timmarna, minutrarna och till och emd sekundarna.. Fast i slutändan visade de sig att allt inte var såå himla såligt ändå, de är bara livet.

Vaknade upp hos Matilda imorse och red hennes hästar. Jag (Emma) fick prova att rida Libistro som är hennes c-ponny som går MsvA och Lina red Bonny sen Matilda red Vince. Bisse var riktigt tuff att rida , man tror inte att de finns så mycket krut i honom men jääklar vikken ponny! Efter ett tag fick jkag hoppa upp på Vince som är en D-ponny opch liiite mera min storlek. Han var bokstavligen underbar att rida! sög riktigt på hinder och var mjuk i ridningen. After all var alla 3 tre hästarna helt underbara, och Matilda har verkligen hittat rätt och riktigt bra ponnysar!

Vid 4-tiden kom vi ut till Gryta igen. Jag hoppade upp på Sten barbacka och sänkte hindrena på volten. Sedan hängde jag min jacka och slängde fram lite läskiga saker som jag hoppade barbacka. Gick riktigt bra! Tränade korta svängar och allt gick super. End of discussion.




Life doesn't always end up the way you want to, but after all it's pretty good anyway

Dagens ridning!

Idag stod det hoppning på schemat och redan när jag kom så hade Lina byggt upp en bana! Banan bestod av en Tre studs, Ett joker hinder och en lång kombination! Allt som jag behövde träna på! Här kommer bilder, de här blev de bästa ( endast på oxern i kombinationen heheh)

 

 







Grålle - bästa hjälpredaren

Idag har jag verkligen älskat min flakmoppe! Så himla skönt att fylla vatten i dunkarna och sen bara köra ner till hagarna och tömma dem. Slippa gå med dem i en skottkärra. I LOVE IT! Så när jag kör vatten nu så kommer Grålle vekrligen komma till hjälp. Fytusan va smart jag är som kom på ideén.



Min dag i skidbacken

Just nu sitter jag vid matbordet i vårat hus i idre och ska snart börja duka och hjälpa till lite, men först ska jag blogga ett litet inlägg om min dag. Idag gick jag upp tidigt och åt frukost och sen gick vi direkt till skadbackarna och började åka. Jag åkte med mamma, Mark, Hugo, Lukas och Niklas hela förmiddagen och sen blev det pastasallad och vofflor till lunch. Efter det åkte jag skidor en stund till med mamma och Lukas och nu sitter jag här! Efter att vi har ätit så ska vi åka och bowla så dety blir nog inte så mycket mer bloggande för min del.
Internet är väldigt segt här så jag fick tyvärr inte upp någon bild



Jobba jobba jobba!

Har ett litet lunch break. Är nästan helt klar i stallet. Alla boxar är mockade, det är soppat och höpåsarna är gjorda. Nu ska jag bara fylla vatten och sen är stallet helt färdigt. Hästarna har fått mat och vatten ute också så de är glada! Efter jag har fyllt vatten ska jag ta in Garlic och fixa iordning honom och rida innan jag ska åka och hämta Emma som kommer med 3bussen. Sen ska vi rida och ta in hästarna och efter det så drar vi vidare till Matilda.
Nej nu ska jag springa iväg och fixa allt som ska göras innan Emma kommer!
Funderar på att slänga upp Emma på Rudy idag hihi!

Uppe med tuppen!

Godmorgon! Jag har varit uppe ett tag och ska om en stund gå ut till stallet igen och släppa ut hästarna som står inne. Resten utav dagen består av jobb och jag har gjort min själv ett litet schema så jag ska hinna göra vissa saker inom vissa tider osv. När Emma kommer ut i eftermiddag ska vi hoppa lite granna. Det ser jag fram emot!
Vad ska ni göra idag ?

Ikväll kanske jag hittar på nått med bästa Matilda? :)


Emma & Sten Rimbo


Helgens film! :)




Man bara älskar det

Klar i stallet. Tog en stund att ta in alla hästar med det gick bra. När jag började ta in dem så sprang alla runt i hagarna nere vid volten. Det såg helt crazy ut. Efter jag hade tagigt in alla så hoppade jag upp min älskade prinsessa och gud så mysigt det var! jag dog lite åt hur perfekt hon var. Jätte mjuk i munnen och framåt hela tiden. Detta höll dock inte i sig hela passet då när jag kom till galoppbacken på slingan så tyckte hon det var himla roligt att dra iväg. Efter den lilla galoppen var hon taggad till tusen och blev stark. Men det är kul att se att hon har så mycket energi.
Nu sitter jag och äter middag i min ensamhet. Är rätt trött så ska väl försöka komma i säng hyffsat tidigt så jag orkar kliva upp i morgon och ge hästarna mat och släppa ut dem och sen ta hand om hela stallet i morgon. Det kommer alltså bli en lång dag men jag kommer stå ut!


Ny design!





Vad tycker ni?!


just sayin

Emma här. Från min sida har det varit riktigt dålig bloggning sedan i lördags efter tävlingen och jag vet inte riktigt varför det inte har blivit något. Under dessa 3-dagar som gått så har allt bara fallit utför för mig. Det finns flera olika sätt att säga det men jag kan dra denna enkla '' från toppen till botten på bara en sekund''. Exakt så är det både inom och runt omkring mig just nu. JAg vet att ni har sett och läst detta förr därför ska jag fatta mig kort.

Vet aboslut inte vad som händer och pågår just nu. JAg mår inge bra, varken vill eller orkar ingenting och vill bara lägga mig i min säng och vakna upp för att göra desamma nästa dag. Ingenting går som jag vill och jag kan inte göra ett piss åt det. Jag har ont i magen varje dag för jag vet att det finns något jag behöver göra och folk som kräver något av mig men jag klarar inte att göra det. Det absolut enda jag vill just nu och har velat de tre senaste dagarna är att hoppa upp på min ponny och rida iväg nånstans. Ut i skogen, träna på banan, åka och tävla bara jag gör det enda som känns rätt för mig. Men de har inte gått heller. 3 timmar buss är ingenting man bara sätter sig och åker.

''You'll never know how strong you are.. until being strong is the choice you have. ''

Vet inte var jag vill komma med det här inlägget vill bara att  ni alla därute som tror och säger saker ska vet ahur jag verkligen mår. Och jag tackar även de få fina vänner jag har där ute som verkligen bryr sig om hur just jag känner och hur just jag mår. Om inte en speciell varit där under dessa dar skulle jag inte tagit mig hit.

Jag hatar mig själv för att må så här och få andra att må dåligt över en själv. Avslutar inl'gget med dessa qoutes som jag älskar mer än jag älskar mig själv.




''Good friends are like stars. You don't always see them but you know they're always there.''





Kommentarer!



Vi har fått en del kommentarer angående VÅRA hästar och hur många vi rider dagligen. Vi har svarat på detta förr men de är såklart superkul att få fler! Så hr kommer svar till Caroline:

Hej Caroline!

Superkul att du börjat läsa vår blogg och kul att du gillar den! Förstår att du inte fattar det då vi rider fler hästar än våra egna varje dag! Vi tre tjejer ( Emma,Lina & Irma ) har hästarna på en gård vid namn Gryta Södergård som ägs av Irmas familj. På denna gård finns det över 30 hästar och på somrarna anordnas det ridläger och kurser med mera! Nu mera till själva frågan. Jag, Emma, äger en häst eller en ponny som heter Sten. Men jag rider oftast minst ent ill häst när ajg är på gården för att hjälpa till! Detsamma med Lina hon är fodervärd åt Rudy som står i stallet och rider då och då nån annan ponny. Irma är den av oss som har fler hästar. Hon äger just nu 3 ponnyer och 1 stor häst. Det är Jumping GArlic, Top Model W, Komplett och Cryptonit W.

 

Hoppas du fick svar på frågan, vi ska även sätta ihop ett lite inlägg om detta där de står mer utförligt än det vi har nu :) Tack för kommentaren tjejen!


Vilken är den bästa färgen på hästar?

På våran blogg finns det lite olika, Rudy är brunskimmel och riktigt fräck! Toppa är stickelhårig, Garlic är fux med bläs, Komplett är en vackert tecknad svarskäck och Sten och Cakan är rödbruna och "brinner" i solen. Men vilken är egentligen den bästa färgen? Jag gillar svarta och gråskimmlar och så är ju en riktigt maffig fux med bred bläs och vita stumpor snyggt! Vilken färg tycker ni bäst om? Är det kanske skäck? eller svart, eller isabell? Lämna en kommentar och låt oss veta!





 

 

 


Mycket gjort

Ledsen för sån dålig uppdatering de senaste dygnen!
Igår var jag i alla fall hos Matilda och red hennes hästar. Red Bisse, hennes c-ponny som hon har tävlat t.o.m MSVA med. Super rolig ponny, honom gillar jag verkligen. Sen fick jag även rida en inackodering som är en övervuxen Connemara på 6år som heter Epok. Mysig kille det med! Vi hade super kul hela kvällen och i morse var vi också ute och red. Hoppade lite terräng hinder.
Igår när jag var ute i stallet så longerade jag Sten & Rudy, släppte de lösa på volten och red barbacka en liten stund på båda två.
Just nu sitter jag i lägenheten ute i Gryta. Har jobbat lite nu på eftermiddagen och ska runt 19 börja ta in hästarna och sen rida Rudy. Red Garlic nyss och han var jätte duktig. Lyssnade på min hjälper och gick i en fin form. Red honom i ca. 40minuter.
Nej men jag hör av mig senare ikväll. Har mycket tid över så bloggning kommer det nog bli!

Ett stycke Garlic


Första dagen i Idre

Idag har vi varit ute större delen av dagen och haft det mysigt. Jag åkte inte skidor idag och kommer nog inte göra det den här veckan men jag behövde inte vara ensam eftersom jag har tre systrar som antingen hr små barn eller är gravida. Idag blev dit lång promenad, grillning och massa prat. Vi ska försöka ta oss ner till bowlinghallen och simhallen någon dag i slutet av veckan men i morgon så blir det nog samma sak som idag. Här är en av bilderna som togs idag, jag ska inte tråka ut er med fler.

super varm dag!

Idag är det verkligen sjukt varmt ute. Tror att vi har 22grader i skuggan här hemma hos mig. Ska snart tror jag börja röra mig mot stallet för att rida Rudy och Sten. Efter dessa ridturer ska jag åka hem till Matilda med Emma och ha det mysigt där. Mer update kommer senare under dagen!
Kolla in dessa efterblivna ponnyes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lite om dagen och nästa vecka

Har precis varit ute och nattat hästarna. Det är så mysigt att natta dem samt släppa ut de på morgonen. Man kommer alltid in i stallet och alla börjar gnägga för de vet vad som är på gång!
Nästa vecka har vi påsklov. Känns som Norrtälje området är lite efter.. Jag ska i alla fall jobba en del under lovet. På tisdag, torsdag och fredag ska jag jobba eftermiddag. Fixa vatten i hagarna, ge eftermiddags hö ute och ta in samt rida. På onsdag ska jag jobba hela dagen. Hela stallet, släppa ut och in och ge mat. Behöver inte ta kvällen den dagen. Skönt! Så får ihop lite pengar denna vecka!
Idag hade jag och Emma det mysigt inne i stan. Köpte skor och tog en glass i Kungsan.

Såhär ser det ut utanför stallet!

I love Lady GaGa!


Mina mål för 2011

  • Förhoppningsvis gå dubbelnolla i LA med garlic
  • Starta LA igen med Komplett
  • Gå felfritt med Toppa i LC
  • Hitta en perfekt storhäst
  • Börja tävla storhäst på riktigt
  • Jobba bort min stolsitts helt
  • Bli en bättre dressyrryttare
  • Få mer tid för Cakan och gå felfritt med henne 1m innan året är slut
  • Börja rida Cakans syster Pina
  • Jobba mer effektivt så att jag hinner med mer
  • Vara nöjd med min egen ridning och inte bara med hästen
Jag ska nu börja rida dressyr minst varannan vecka, jag ska hoppträna två hästar för anna-karin varannan vecka och hoppträna för Kattis iblana. Jag ska jobba hårdare och ta mer hjälp från andra. Och framförallt ska jag göra allt för att mina hästar ska trivas så att de kan prestera så bra som möjligt.




Bilder från tävlingen

Här kommer två av de bilderna som Emma tog på tävlingen igår. Fler bilder kommer senare
Jag, Mirah och Komplett
Jag och Toppa

Jag måste också passa på att säga grattis till Tilda och Fredrika som kom etta och tvåa i LB! Kolla deras blogg här



Söndag, heldag!

Solen skiner, jag är hemma hos Lina som kollar in sina priser ifrån igår! Vi har nyss ätit lite frukost och ska snart göra oss iordning för att åka med hennes familj in till Stockholm. Linas familj ska gå på en fotbolls match medans jag & Lina ska ta en tripp hem till mig och bara mysa, framförallt sola! Idag får alla GG's ponnysar vila medans det blir hårda tag igen imorrn. Igår var det en lång, hektiskt men framfölatt varm dag för hästarna så de förtjänar en dag att bara strosa i hagen.

 

Hoppas ni har en jättemysig söndag, för det ska vi ha! :)


Planen för veckan

Den här veckan har jag lov och vi har bokat en stuga uppe i fjällen tillsammans med hela min stora familj och ska vara där i stort sätt hela veckan. Vi ska åka om några minuter nu kommer hem på fredag. Lina och Emma ska hjälpa mig lite med mina hästar i veckan, framförallt med Garlic som ska tävla på Lördag, det blir LA och kanske LB på Haninge. Jag kommer blogga så myck jag kan i vecka!

Tävligs resultat

Toppa:
Hon startade sin första LC och för första gången startade hon två klasser. Första klassen som var en LD är jag super nöjd med, hon lyssnade bra och hade bra tempo + att hon tog alla svängar jätte fint. I andra klassen (Lc) gick det inte lika bra. Hon var jätte jobbig under dagen och gick och skrek och sprang runt som en tok osv, det gjorde så att hon blev väldigt uttöttad så hon orkade inte runt hela banan, det blev tre vägringar på näst sista hindret. Nästa gång får inte Komplett följa med på samma tävling eftersom Toppa blev väldigt jobbig eftersom hon var med.

Komplett:
Jag hade inte så höga förväntningar från henne i första klassen (LC), hon brukar trampa om väldigt mycke när hon inte har tävlat på länge, det tar ett tag att hitta tillbaka. Men det gick super! Hon hoppade runt felfritt och tyckte att det var jätte kul! jag fick ett konstigt språng när hon skyggade för funktionärer på sidan av hindret och hoppade det sen stillastående men annars så gick allt super bra!
Inför LB kändes hon ännu mer taggad, hon var inte allas trött och när jag stod och väntade på min tur började hon hoppa och studsa lite. När jag började hoppa så hoppade hon jätte fint på de första tre hindrena men på fyran försökte jag hjälpa henne för mycket och hon blir då väldigt störd, vilket resulterade i att hon hoppade men rev nästan hela hindet. Vi kom fel i på feman som var en kombination och på sexan vågade hon inte längre utan hon stannade och bestämmde sig för att inte fortsätta.

Jag är inte jätte nöjd med resultatet och framförallt så är jag orolig för Komplett, vi ska ta ut en veträner bara för att se om hon är helt okej. Om hon är det så ska jag hoppa henne lite hemma och om det känns bra så startar jag henne LC och LB även nästa gång. Toppa tänker jag starta samma klasser även nästa gång och hoppas på att hon är mindre stressad då, planen är att starta LB med henne  i höst om hon är kvar då.

Little secret!

Just nu håller vi på med en ny design. Denna gång så blir det verkligen att sitta och nöta så vi får en som vi alla 3 är nöjda med och som är snygg, stilren och helt perfekt! Den kommer nog inte upp förens om några dagar när vi verkligen är helt klara och nöjda



olalaa, nu blir ni kanske lite nyfikna va? :)

Rimbo Ridklubb!

Dagens tävling var verkligen lyckad. Emma och jag(Lina) sitter hemma hos mig nu efter en lång dag.

Lina
Jag är jätte nöjd! Vi kom på en 3:de placering i LC:n Hon stod emot mycket med kämpade sig runt. Inte den bästa rundan men är nöjd eftersom hon verkligen kämpade! I LB var hon otroligt fin. Hade ett super bra tempo. Dock fick vi ett stopp på 4:an Blev sur på henne och då hoppade hon hur fint som helst. Det var verkligen inget problem för henne alls. Känner mig ännu mer och mer säkrare på att LA inte kommer vara något problem.


Emma
Under hela tävligsdagen var jag avslappnad. När jag är det är Sten avslappnad och lyssnar på mig. LD var verkligen super! Han lyssnade på mig och sköt inte ut bogen eller bockade. Även LC var helt underbar. Han petade dock sista hindret men jag märkte det inte överhuvudtaget

Iphone bilder från dagen på Rimbo!


fyra ponnysar fyra rosetter, bra dag!



 


Påväg mot Rimbo

Just nu är vi påväg mot Rimbo. Det blev lite sent så vi har lite bråttom. Eller inte jag(Lina) för jag ska inte starta förens i andra klassen. Vi hoppas verkligen på bra resultat. Nu taggar vi till! Irma har med sig Toppa och Komplett och jag och Emma har med oss Sten och Rudy såklart!

3 tjejer 4 ponnyer!



I'm looking at an angel and beleive me she got that whole place glowing





Var ute och gick/red barbacka med min älskling. Mamma var med så lite bilder blev det även.


Löshoppning på schemat!

Idag har det stått löshoppning på schemat och så ahr det blivit! Vi har hittils hunnit med att löshoppaett femtal hästar  men mer ska det bli. Så snart Irma kommer hem ifrån en uteritt med ett par kunder så ska vi ta tag i ett par unghästar till. Sten och KArlo är två av de vi redan hunnit med och båda gick galant! Sten fick para ta några små språng då han ska tävla imorgon men Karlo höjde vi upp ända till 1.40! , vilket han tog med lätthet!

Här kommer ett gäng bilder, men fler kommer senare! :)




Min underbara Super Sten


Johanna och Karlo Lysemose






 


Svar på kommentar

Robyn om ''Flowet är tillbaka"
Åh så söt ponyyy!!! Hur kommer d sig att de är så många olika tjejer uppe i ert stall? Hyr ni ut hästar eller vadå??
Visst är han! Jag(Lina), Irma och Emma har häst ute i Gryta där Irma bor. Sen Johanna som har varit här nu i veckan har landställe 10minuter där ifrån och hyr Karlo av Irmas familj. Amanda är här några helger i månaden, rider och umgås. Maya är våran kompis som har hyrt häst här förut och har nu en egen ponny som står 1mil från oss. De hyr även ut hästar på vinterhalvåret och på sommaren är det ridläger som gäller!

Min vackra prinsessa på volten i Gryta


ni får bedömma oss!


Så kan man rida lata hästar

Jag tänkte dra lite snabbt hur jag tänker jag rider lata hästar.
När jag började rida Rudy var hon riktigt lat. Lyssnade inte på min skänkel eller något. Jämför man henne med hur hon var för ett år sen och hur hon är så är det en helt annan häst.
När jag värmer upp så jobbar jag mycket med halter och att få hästen att gå framåt direkt efter. Alltså få den uppmärksam. När jag har gjort det här i både skritt och trav så brukar jag rejsa runt i galopp så hästen verkligen vaknar. Efter der brukar jag gå ner i trav igen och jobba och fortfarande med halvhalter och att få hästen att lyssna.
Gör saker som ni även känner att hästen tycker är roligt så den inte bara går och gör saker som du känner är tråkigt. Varijera ridningen. Rid ut, hoppa busa lite ibland. Det här har jag jobbat med och nu har jag fått en ponny som inte alls är så lat längre!

Så här såg det ut i början med min prinsessa.


Svar på kommentar!

Lisa - Fin bild! kul med träning. Hur gammla är ni tjejer? :)

  Svar: tack! :D Jag (Irma) har precis fyllt 18, Lina är 17 och Emma fyller snart 17. Jag är alltså 93a och Emma och Lina båda födda 94 :)



Johanna - Fin blogg! Jag märker att ni har ganska många hästar, hur många rider ni ungefär per dag? :)

  Svar: Tack så mycket ! :D Jag (Irma) rider runt tre hästar varje dag och så rider jag även på praktiken. Emma rider 1-3 hästar beroende på hur mycke tid och ork hon har och Lina rider oftast 1 häst men ibland mer hon rider också ibland på sin praktikplats.



Det är jätte kul med kommentarer och frågor på bloggen! Det vill vi gärna se mer av! :D

Inför en tävling

Dagen innan än tävling brukar jag göra lite speciall pass på mina hästar. Alla hästar har sina speciella saker som jag brukar göra. Garlic rider jag alltid på volten, antingen ett kort dressyr pass eller så gymnastik hoppar jag små hinder för att han ska bli extra lösgjord i kroppen, efter det tar jag ut honom på en skritt runda. Komplett brukar jag ta en lugn runda ut på och bara ta det lugnt! Hon blir lite extra taggad då. Toppa brukar jag rida ut en kort men intensiv runda, så att hon håller sig pigg men på bra humör och int e allt för mycket energi. Cakan vet jag inte riktigt eftersom jag inte har startat henne men jag tror att jag skulle jobba ett lösgörande pass på volten.


Gårdagens ridning+Dagen

Igår var det hoppträning och jag var grymt nöjd. Rudy var verkligen super duktig igår och på slutet börjde hon hoppa upp sig ordentligt. Anna-Karin var nöjd med vår insatts så det var verkligen en lyckad träning. Sov hos Irma igår med Johanna, Emma, Maya, Amanda och såklart Irmis! Imorse var vi jätte stressade till skolan men hann ändå. Slutade vid 12 och då körde jag moppe från verkstaden.
Nu sitter jag på Stockholms bussen påväg mot Matilda. Mamma lovade att rida Rudy åt mig idag så får jag slappna av lite och umgås med en av de finaste tjejerna på jorden.

Ha med datan på bussen + iPhone som internet anslutning är ju helt suveränt!
I love Apple!


''flowet'' är tillbaka!

Efter en tid då allt bara dalat nedåt så är äntligen den rätta känslan tillbaka. Vi har gått som ekipage ifrån en stel ridning där jag bara spänner mig mot det avslappnare hållet och verkligen hittat tillbaka till vår riktiga form. Igår på hoppträning tyckte jag själv i början att inget gick och att jag var sämst i världen. Men efter lite peppning och när jag väl började rida igen slutade det riktigt bra, Sten tog alla svängar ordentligt och lyfte sig ver hindrena. I tisdags red vi ut och galopperade barbacka utomhus.

I helgen är det tävling och vi startar LD, LC för att hitta den rätta känslan på tävling också igen. LD:n är en Clear Round och LC:n är en A:0 A:0. Så vi ska komma hem med minst 1 rosett i helgen, där med baaasta! :)

Nu ska vi ta en lugn skritt-tur så att min lille Sten får sträcka på benen efter träningen igår, och imorgon blir det lite gymnastik hoppning på låga höjder så att han både är lösgjord och av-hoppad till tävlingen!






Kvällens hoppning

Idag blev de två olika grupper med sammanlagt 7 ekipage i som tränade. Övningarna gick ut på att kunna hålla hästarna lugna och samlade på bommar både innan och efter hindrena! Det var mest sådana övningar vilket är superbra då man verkligen behöver jobba och kämpa för att hinna med att tänka på allt samtidigt. I slutet blev de lite banhoppning med svåra svängar och trix som AK fixat. De som tränade idag var Irma & Cormack, Johanna & Karlo, Kajsa & Bello, Lina & Rudy, Emma & Sten, Irma & Garlic och till sist Maya & Vallmo!





Här är en bild från hoppningen, Irma & Cormack.
Maya ligger här och vill hälsa till bloggen, hej hej från Maya!


kvällens bana :

Jadu Anna - Karin är grym på att rita banskisser på mobilen, inget snack om saken!! :)


Banbygge nästa!


Hej på er alla, såhär snygga är vi just nu haha ;)

Sitter nu i fönstret och lyssnar på musik ifrån Johannas gamla ipod, det är jättekul att höra all ''gammal'' musik och återse alla minnen man har med låtarna haha! Solen skiner och jag sitter i T-shirt & jeans shorts. Livet leker! Ända tills nu har vi två legat i solen och tagit det lugnt. Jag har försökt att plugga, men det höll bara i nån timme sen blev de bara snack..

 

Fick även nyss ett mms av Anna-Karin med banskissen inför ikväll! Blir en superbra bana med många bra bom-övningar så att hästarna håller reda på fötterna ordentligt! Tiktigt behövligt för både Sten & Karlo samt för de andra hästarna med tror jag. Nu står vi bara i valet och kvalet om vi porkar bära ned Vätö's stora mur som vi har fått hit till Gryta. Det är en riktig ''trä-mur'' som är bygd i olika lager. Många bitar att släpa ned till volten men skulle vara riktigt kul att hoppa den , för mig skulle det vara första gången med Sten!

Nu ska jag först släppa ut Martell, Mocka Stens box, Fixa hö-påsarna, och ta in Sten & Garlic innan kl 4 då vi bestämde oss för att börja bygga.. Herregud vad jag inte kommer hinna, see you guys!



Det blir alltid en första gång!

Det finns alltid en första gång för allt och idag var det dags för mig att ramla av Cakan för första gången! Jag hade precis börjat jobba henne och höll på att rulla fram henne i en ganska stor galopp, hon var väldigt pigg idag och när hon är det så vill jag alltid att han ska göra av med lite energi innan jag börjar jobba henne ordentligt. När jag kom in på ena kort sidan och kortade lite så sköt hon upp ryggen i ett bocksprång och sen ett till och ett till, när hon bockar så blir hon en gummiboll som slänger sig åt alla håll så hennes hals försvann och jag flög av! Det var riktigt länge sen jag flög av ordentligt och jag kan avslöja att jag kommer ha en STOR fläskläpp imorgon efter att ha landat i gruset.

Så här kan det se ut när Cakan gör små hopp när hon blir skrämd av Molle t.ex.  det var dock mycket värre idag



över hela världen känns det som

Mellan landar hemma för att en snabb middag och sedan åka ut mot stallet.
Igår så var vi ju flera stycken i Gryta. Matilda var även där, super super mys. Idag var allt bra i skolan, sen blev det förjävligt. Kul liv man har ibland. När jag kommer ut till stallet ska jag ta en tur barbacka. Ska göra massvis med andra saker efter jag varit i stallet. Typ åka flakmoppe runt hela roslagen. Jätte roligt.. Men då får jag en stund för mig själv och tänka igenom massa frågor som kommit upp i huvudet de senaste dagarna. Nej nu ska jag hoppa i ett par mjukis byxor samt ge min efterblivna katt lite mer mat. Han måste seriöst ha ett fel i sitt huvud..

I want your lovin right next to me
And I can't
Erase you out of my memory

Swich up biten är ju helt awesome. Jag dör lite åt vad bra den är.


Bilder i massor :)

Johanna & Karlo






Emma & Sten









Välkommen Amanda

Amanda kom upp idag och ska vara här i några dagar, kul att alla älskar och fastnar för Gryta så som jag själv gjort haha ;) Här är en bild ifrån idag då Amanda red Garlic!

 

 


we're loving this

Imorgon kommer vår tränare Anna-Karin upp igen! Denna gång blir det hoppträning och vad jag vet så är de massa som ska träna. cirka 5-6 personer så det blir nog minst 2 grupper och massor av bilder! Superkul! :D

 

 


SuperStone & KrazyKarlo



Idag var hästisarna på hugget hehe , litet smakprov av bilder!


hörde jag påsklov?

Nyvakna tjejer ligger ute i lägenhete med en varsin cola i handen och njuter av denna underbara morgon! Vi har precis kopplat in högtalarna och dunkar musik på högsta volym medans vi kollar på lite gamla sommar bilder. Jag och Johanna ska strax börja klä på oss för att sedan ta en promenix ner till stallet och rida buspållarna! Har man lov så har man, detta är enda gången jag verkligen kan sova ut utan att få några skuldkänslor att jag har massor att göra! plus i kanten är att värmen har hittat hit med så nu är allt på topp!

Idag blir det ett långt dressyrpass för mig & Sten , *johanna och Karlo ska väl dampa runt som vanligt. Kameran är med så förvänta er bilder!



Dagens ridpass

Garlic & Toppa
Jag red Garlic och Matilda red Toppa. Vi red ut en runda tillsammans med Lina och Johanna och hoppade lite stockar och diken. Garlic var super pigg idag och studsade en del men som alltid så blev han lugn så fort man gav honom lång tygel. Toppa testade Tilda väldigt mycket och det var först i sista galoppen som hon verkligen lyssnade! I övrigt så skötte sig hästarna jätte bra. Garlic är jätte härlig att hoppa på i naturen!

Cormack
Idag var det dags att hoppa Cormack för första gången! Han är inte hoppad på några veckor så han var jätte pigg idag och tyckte att det var jätte roligt. Jag började lite lågt och redan då så drog han ganska mycket, han höll sig lugn i svängarna men sista biten emot hindret så drar han och efter hindret så får han väldigt brottom! Mirah var så klart där och hjälpte mig men när han är pigg aå är det inte så mycket som man kan göra. Mellan hindrena när jag tog en paus så jobbade jag som Mirah brukar göra med mycket tvära vändningar och det funkade jätte bra!


Rimbo RK

På lördag är de tävlingsdax igen! Alla vi GrytaGirls tar och åker iväg till Rimbo för att starta allt från LD till LB! Emma ska dit med Sten och starta LD,LC i kamp om att försöka få tillbaka ''flowet''. Lina Ska dit med Rudy och starta LC, LB i jakt om placering och Irma ska ta med både Toppa och Komplett. För Toppa blir det hennes första LC och för Komplett första tävlingen på väldigt länge. Irma ska starta LD, LC på Toppa och LC, LB på Komplett!

 

3 tjejer, 4 ponnysar. Let's go!


Halm i mängder!

Har jsut nu kommit in efter att ha halmat hela hingst-lösdriften! Det var riktigt mycket halm som skulle ut och smarta som vi var gjorde vi det i t-shirt.. Haha!  Så nu ser våra armar helt misshandlade ut, och de kliar som satan! Har en hage kvar att halma sen sak vi bara tjilla hela eftermiddagen! :)



 

Våra armar just nu, helt galet haha!


We are kicking some ass

Idag har vi ridit 3 hästar! Tog först en lång uteritt på Sten & Karlo, Sedan red jag KissMe ett ordentligt tag på volten. Han vart supersvettig, haha! Efter jag spolat och släppt han i hagen blev de inte 1, 2 utan 3 rullningar! haha Stackars Anna imorrn ;)





Idag fastnade vi verkligen på bild!



Såhär snygga var Emma och Sten idag när de red ett riktigt hårt dressyrpass i eftermiddags solen! Ser ni hur svettig Sten är eller?! Kondisen måste upp!

Glada Johanna efter ett litet hopp pass på Karlo, Han for iväg som ett skott över en kombination på 1.15!

´
Johanna & Sten efter en liten betespromenix :)


bästa ponny

Älskade lilla ponny!

Idag red vi ut och hoppade lite diken och stockar. As roligt! Rudy skötte sig helt okej, lite små stressig men lyssnade ändå helt okej. Mycket galopp och vi var ute i över 1 timme. Irma och jag hade sjukt kul, våra uteritter är så himla vrickade!


Summerfeelings, outfit!





Idag var det så himla skönt väder ute, så jag kunde rida i kortärmat! Detta hade jag på mig :)



Ridbyxor:  Treadstone
Ridhandskar: Hööks
Piké: Ralph Lauren
Väst: Domani
Hjälm: Back on Track EQ2
Klocka: Jetset


Upptagna tjejer!

Hejsan!
Igår blev det inte mycket uppdatering från vår sida! Först så red vi Rudy, Cakan, Toppa och Komplett. Efter det fick vi väldigt väldigt brottom! Vi fick fixa oss i super fart för att hinna med bussen in till Norrtälje och sedan mot Stockholm. Inne i stan så käkade vi middag och sen gick vi på bio och såg Water For Elephants. Den var helt ursynnigt grym! Love på den. Sedan när vi skulle hem så gick tunnelbanan sönder.. KUL! Så vi satt fast vid Stadion i ca 30minuter. Vi kom hem hit runt halv 12 och då hoppade vi i säng direkt. I morse gick vi upp halv 7 för att släppa ut hästar. Vi har alltså varit uppe ett bra tag men än har vi inte fått något gjort.. Vi inväntar Emma och Johanna!

Visst verkar den bra? Lovar er, den är awesome! :D


gällande filmer..



Jag har lite egna åsikter angånede videouppladdningar, men frågan är vad tycker ni? Jag hatar videofyme för all äcklig reklam, men visst att bloggarna tjänar några kronor.. Jag håller på youtube!


Johanna & Karlo Lysemose



De här pajasrna är de som är på g till oss GrytaGirls just NU! :) hörs under dagen, seeyah!


Gryta here we come!

Imorrn klockan 10.00 lämnar vi Ekerö med Karlo i släpet. Tanken är att vi ska försöka vara framme vid 14-tiden så att vi båda hinner rida och fixa när vi väl är framme i Gryta. Så under denna vecka då jag & Johanna har påsklov så kommer det att bli rejäl update från oss, ni kommer även få en lite klarare bild på vilka Johanna & Karlo verkligen är!

Just nu ligger hon i sängen och slår efter en äckel mygga, MEN de är en annan historia som vi kan dra sen! haha!

Johanna & Jag i somras, första gången vi sågs! Vi jobbade här uppe på ridlägrena tillsammans! :)


Look who's back!


Tjena , hallå heej!

Ursäkta min frånvaro i bloggen denna helg men jag har varken varit i stallet speciellt mycket eller haft något vettigt att berätta om. Mitt lliv pendlar just nu som en berg och dalbana , upp ena sekund fast sedan ner snabbare än man hinner blinka. Det är en riktigt jobbig period i mitt liv som jag absolut inte vill ska dra ner stämningen i bloggen, that's why jag inte har haft orken till att blogga!

Fredagskvällen spenderades för första gången på säkert en månad med några sköna lirare från skolan. Första helgen med tävlings ledigt på ett redigt bra tag = catcha upp med vännerna! Var med Iris, Bravo & Elliot och vi drog iväg in till stan för att sedan bara ha kul och släppa allt o alla.

Imorse droh jag hem för att sedan packa och dra till Johanna och Mattssons som jag är hos just nu! Denna vecka kpommer johanna upp med Karlo upp till Gryta så vi har packat hela dagen och fixat och trixat. Håller på att fixa det sista inför veckan, då vi kommer stanna ända tills söndag ( för mig ). Under denna vecka ska jag rida minst 2 ridpass i dressyrsadel, hoppa minst 1 gång ordentligt och 1 gån gymnastik hoppning inför tävlingen på Rimbo som äger rum på lördag!



 

Lite snabb update från moí, hörs imorrn!


God morgon

Nu är Lina och jag vakna och ska dra ut till stallet och rida och fixa. Senare ikväll ska vi gå och titta på water for elefants på bio! Idag rider jag Cakan och Komplett och Lina rider Rudy och Toppa åt mig! Om vi hinner och orkar så rider jag även Garlic och Lina rider sten åt Emma eller Russin en kortis. Vi uppdaterar lite senare!

Idag blir det uteritt på världens bästa Komplett

Bilder på Rudy från idag:



Rudy

Sadel: Irmas dressyrsadel, hjälp!

Schabrak: Hansbo

Lindor: Showmaster ponny lindor

Träns: Jacson

 

Lina

Hjälm: Charles Owen Wellington Classic

Pikeé: Ralph Lauren

Ridbyxor: Treadstone

Stövlar: Pioneer


Vill/ska köpa!!

Nytt bett - Till Garlic, ett pelham som är beställt och förhoppningsvis så kommer det nästa vecka. Jag provade ett som jag lånade av Tilda och det funkade super på honom!

Nytt träns till bettet - När jag får det nya bettet så måste jag också köpa ett träns till det av tre andledningar, garlic ska gå med sitt nuvarande tredelade bett på volten, på hans nuvarande träns är det remontgrimma och den funkade inte med pelham bettet och Komplett har samma träns och hon ska ha tredelat.
Så här bra kan det gå med pelham:


Soft up - jag funderar på Soft Up stygbyglarna, jag tycker att de är as snygg och vi får snart in dem till Candy´s, tyvärr är det väldigt dyra så jag är inte säker på om jag vill lägga ner så mycket pengar.

Träns till Toppa - Hon har ett jätte fult ihopplock men jag kommer nog inte köpa ett nytt eftersom hon ska säljas. Det är ingen jätte bra bild men tränset är svart, brunt, ljusbrunt, rundsytt, sytt med vit söm osv.


Nya tävlingsschabrak - Jag har inte så många så jag vill ha fler, men har tyvärr inte så mycket pengar.
Det här vore inte helt fel:


Latex tror jag att det heter - Som man sätter på bettet för att det bygger upp det lite på hästens svaga sida, det blir då lite lättare att få hästen att ta stöd på båda sidorna av bettet. Det står högt på min lista! Jag ska ha det på Cakan.

Dagens planer

Just nu sitter jag (Irma) hemma hos Lina, hon håller på att byta om och sen ska vi dra ut i stallet och rida och fixa. Lina kommer rida en av mina häst och Rudy såklart och jag rider Cakan och Komplett sen åker vi tillbaka till Lina, byter om och tar Linas moppe till Norrtälje där vi möter Tilda och hennes kompis Rosanna och äter lite middag med dem. Hänga i Norrtälje helt enkelt.. Det händer inte ofta! Efter det kommer jag troligtvis att sova hos Lina. Vi skriver lite mer senare och lägger upp lite bilder från dagens ridpass men det kommer upp ikväll! Ni får klara er tills dess.


Lina övar inför Idol 7maj, Det verkar tveksamt om hon kommer lyckas enligt Irma...

utvärdering, dressyrträning!

Idag kom vår tränare Anna-Karin ut för första gången sedan hon fick sin dotter , Elwira! Så det blev två dressyrlektioner först ut var Irma & Toppa samt Anna & Intrus. Efter det var det jag , Emma & Sten och Irma & Garlic!
Emma & Sten

Idag fick jag låna en dressyr sadel som passar Sten perfekt ut av Westerlundarna. Första gången på väldigt länge jag rider ett ordentligt ridpass i dressyr sadel men framförallt första gången jag red dressyr i en dressyrsadel på Sten! HAha lite komiskt kanske, men sant är det!
Träningen gick superbra, han lyssnade på mina hjälper ordentligt hela ridpasset och var allmänt framåtdrivande, superkul! I vissa lägen låste han sig i frambogen ( mest i vänster varv, vårat svåra ) men med lite tips och framförallt upprepande tillsägelser så lossnade det och det som redan var bra , blev ännu bättre! Galoppen jobbade på bra och det enda som jag tycker gick riktigt dålgit idag var min egen prestation. Speciellt min sits, usch jag kan inte rida i dressyr-sadel.. Måste öva och öva och öva, fast ajg hatar det!
Jätte nöjd Emma med en trött Sten, längtar redan tills nästa vecka då AK kommer upp igen! Får se om det blir hoppningen eller dressyr då, just nu är ajg sugen på ännu mer dressyr hihi! :)

Såhär såg vi ut på träningen idag!

mer info om själva träningen kommer senare, ni får ursäkta bildkvalitén usel iphonekamera!

Sten

Benlindor: Klarblåa från Showmaster
Schabrak: Matchande lindorna Showmaster
Sadel: Vet ej märke men dressyrsadel!
Träns: Eget ihop plock, provade med remont idag!

Emma

Ridstövlar: Tattini airboot system
Ridbyxor: Mountain horse Jeanie
Pikétröja: Ljusblåå Ralph Lauren
V-tröja: Stickad från H&M
Väst: Mountain Horse
Hjälm: Back on track EQ2
Handskar: Hööks, enda handskarna jag kan rida i haha!

Uteridning!

Alldeles snart ska jag åka till stallet och rida min prinsessa. Tänkte ta och rida ut idag tror jag. Vädret är ju så himla mysigt så då ska man ta chansen! När jag kommer hem ska jag ta och fixa lite snabbt sen ska jag in till Norrtälje och ha utvecklingssamtal.. Inte så roligt. Efter utvecklingssamtalet ska jag åka till Matilda och sova där. Super super mys.


Dagens ridpass

Komplett
Jag hoppade tillsammans med Lina och Emma idag och det gick jätte bra! Hon var lite loj i början men när jag provade att höja upp ett hinder till 1m så hoppade hon mycket bättre! Första gången kändes det inte super men när jag hoppade andra gången så lät jag henne sköta allt själv, jag sturyde bara på hindret och då hoppade hon jätte fint! Efter det blev den en skritt runda.

Toppa
Efter Komplett tog jag upp Toppa en stund på volten. Jag tog bort några av hindrena eftersom jag inte ville göra samma övningar med henne. Jag började med att rida mycket på volter och åttor innan jag började hoppa. Hon hoppade jätte fint idag och på slutet hoppade jag tre hinder på 90 cm och hon gjorde det super fint!

Cormack
Jag red honom på volten en stund och jobbade mycket med volter, han var lite stressad eftersom hindrena fortfarande stod kvar.


Jag hade tänkt lägga upp bilder men jag hittar inte min kamera så de kommer imorron, då kommer även en liten banskiss.

Hoppning på schemat idag!

Vi har bestämt framöver att på onsdagar när vi inte tränar för tränare ska vi hoppa. Idag är det onsdag och alltså hoppning! Rudy var super taggad idag, kändes att hon hade vilat en dag. För det var krut i ponnyn. Hon var verkligen jätte fin och jag är jätte nöjd med passet med tanke på att jag var helt slut eftersom jag varit/är dålig. Men jag känner att vi verkligen är på rätt väg nu. Hon är så fin min lilla prinsessa!
Ikväll ska jag ta det lugnt och i morgon ska jag stanna hemma från praktiken för jag är så trött i hela kroppen.

fina fina fina Rudy <3


Kan ni gissa vad jag har gjort?


Idag hann jag med att:

  • Rida Komplett ut i 50 min
  • Rida toppa på volten dressyr ca 30 min och skritta fram och av ute
  • Skritta ut på Garlic ca 30 min
  • Mocka till Rudy
  • Göra klart läxan
  • Kolla lite tävlingar
  • Hjälpa till med maten
  • Busa med Basse
  • Städa lite i mitt rum
Känns ganska bra att ha hunnit med att göra allt det efter skolan när man kom hem kvart in sex! Iaf är jag nöjd!

Välj rätt tränare

För en sattsande tävlingsryttare är det jätte viktigt att ha en bra tränare som man kan dela åsikter med, be om råd och få pepp ifrån, det tycker vi gäller oavsätt vilken nivå man är på. Men det är viktigt även om man inte tävlar, för att man ska utvecklas och hästen måste bli riden på rätt sätt för att den ska hålla längre. Därför tänkte vi nu skriva om hur man väljer rätt tränare och hur man får ut så mycket som möjligt av sina träningar.
.
Det viktigaste är att man väljer en tränare som är rätt för dig i det stadiet av utbildningen som du och din häst ligger på, man ska välja en tränare som sätter lite press på en så att man utvecklas men som samtidigt har träningar och övningar som man klarar av, det är jätte viktigt att komma ifrån en träning och känna sig nöjd! För att hitta den tränaren så måste man prova olika ibland mer en en gång och man måste ge alla en chans, kanske funkar deras metod även om du aldrig har provat den! Det får man aldrig veta om man inte försöker! Lyssna också på vad andra som tränar för den tränaren tycker och tänker men gör inte upp din egen åsik efter deras, alla ekipage är olika så den tränaren som passar din kompis kanske inte passar dig!
.
För att få ut så mycket som möjligt av träningar måste man anstränga sig och försöka, lyssna på vad tränaren säger så kommer han/hon att tycka adtt det är mycket roligare att ha dig där. Det är också mycket viktigt att fråga om hjälp, berätta vad du har svårt med och vad du vill förbättra, berätta om dina mål! Men om man ska göra det så är det viktig att man har en tränare som angagerar sig i det som du gör!
Så viktigast av allt enligt GrytaGirls: Lyssna på vad tränaren har att säga och var öppen för nya förslag. Be om hjälp om du behöver det och var kräsen när du letar efter rätt tänare för dig!



På träning i sommeras för Anna-Karin som är våran "första tränare", vi tränar även för andra men Anna-Karin är bäst och den som jag (Irma) ber om råd ifrån när jag behöver det.

ponnytävling vs. hästtävling

PLUS OCH MINUS
(hoppning)

Häst:
+ Bra framridning med ryttare som har koll
Oftas stora banor
Trevliga människor
Fina hästar

- Alla är super seriösa hela tiden!
Det är jätte svårt att vinna eftersom alla är felfria
Jätte mycket starter
Höga hinder!

Ponny
+ Många kompisar att vara med mellan klasserna
Söta små B- och A-ponnyer att kolla på
Hinderna är lägre
Färre starter och mindre felfria

- Jobbiga ponny föräldrar
Bortskämmda ungar
Dålig och rörig framridning (särskillt på lokal)


Jag tycker iallafall mest om ponnytävlingarna!


this is what we need, dressyr dressyr dressyr!

Efter helgens tävling har ajg insett en stor sak. Tillsammans kan vi hoppa, men vägarna till hindrerna är usla. Jag ska hedanefter nöta och nöta och nöta dressyr varierat med uteritter och lite gymmnastikhoppning för att få upp hans ryggmuskler igen. Så från och med idag och hela april ska vi köra dressyr! På torsdag kommer eventuellt vår tränare Anna-Karin ut och då ska ialalfall jag rida en dressyr lektion medans ajg tror att de andra nog vill hoppa..


Ifrån dessa slutsatser så blev såklart ridningen idag ett barbacka dressyrpass! Barbacka för att nu när Sten tappat lite muskler och blivit tjock så har sadeln legat fel och skavt lite.. Plus att jag får bättre skänkel läge utan sadel! Tränar även balansen och slappnar av mer. Men Men! Jobbade mest med grunderna som vanligt , stadig form, avsaktningar och igångsättningar. Sen blev det en del galopp där han gick superbra! Men vänstervarvet är vårat problem varv så de är det varvet ajg behöver få hjälp med i. Detdär jäääkla vänster varvet,haha! Avslutade med lite sidflyttningar och skrittade sedan ut en sväng med långa tyglar. Duktig ponny!
två bilder från L:Cn i helgen, den vänstra är ifrån grundomgången och den högra från omhoppningen. Ser ni vad han länger när jag gasar lite? superponny! :D

sjuk chey

Efter en rolig och mysig kväll igår med GG's + Matilda inne i Norrtälje kommer jag hem och mår så dåligt.. Började må jätte illa under idrotten och skiten höll i sig hela kvällen. Åt middag och blev bättrr men sen blev det sämre. Kom hem runt 21.10 och en timme senare ligger jag och är magsjuk. frächt... Så idag blir jag hemma och nu mår jag sådär.. Tänker inte stoppa något i min mage idag men mest så har jag ont i precis hela kroppen. En sjukt konstig känsla.
Åker väl ut till stallet sen och mockar men ridning blir det inte idag.

Bilder från Frankrike, Italien och Monaco

Här kommer lite av bilderna som jag tog när jag var utomlands i helgen. Som jag skrev tidigare så åkte vi även in i Italien och Monaco.
Vi hyrde en bil och åkte till Italien
Utsikten från vägen
I Italien
Monaco
Vårat hotell
Stranden i Cannes
På väg till middagen i söndags, jag tillsammans med min lillebror Mark

Tillbaka från Frankrike!

Nu är jag tillbaka från Nice i Frankrike som jag har varit i över helgen. Vi var nära Italienska gränsen så vi åkte även över dit en vända och till Monaco! Direkt när jag kom hem så åkte jag till Norrtälje och åt middag med mina fina kompisar. Jag hade super mysigt på resan och det kommer lite bilder imorgon för nu ska jag äta tårta med familjen:)

Irma 18 år i bilder!

kvällen började med kidnmappning av födelsedags barnet!
tog en promenad till en grym restaurang i norrtälje C
Födelsedagsmiddag - fördrink!
GG' bild!
Avslutade kvällen med fika nere vid vattnet , m y s !

Raise your glas for..

I kväll så ska vi fira Irmas 18års dag eftersom just idag den 11/4-2011 så fyller 1/3 av oss 18år. Vad vi hittar på får ni höra senare för det är en lite överraskning men det kommer bli super. Så nu får Irma göra precis vad hon vill! Vilken lycka.

Grattis världens bästa Irma!

 


Hästbloggar vi läser

Här kommer några tips på hästbloggar som vi följer och läser dagligen!

Rosanna Zimdahls
Elitryttarnas
TeamSL
Dressyrmupparna
Victoria Logård



♥ just smile and everything's gonna be alright ♥

 


Leriga hagar = håll utkik för..

MUGG!

Nu när all snö har smält och hagarna blir fyllda med vatten vilket leder till lera så är det jättelätt att hästarna får mugg. Vi har haft ett stort problem med det här på gården de tidigare åren, eller iallafall jag med mina ponnyer! Det är inte att man är slarvig men ibland så bara glömmer man dubbelchecka hästarnas karleder och då kan det bli så.

Ett tips är från mig att börja med att klippa hästarnas hovskägg, så att du lättare kan känna efter och kontrollera så att de inte finns någon smuts kvar. Sedan har vi börjat med att alltid spola av benen och göra rent de med hjälp av svampar innan ridning. På så sätt minskar du chansen för bakterier att ta sig in och sätta sig på de ställen man ofta inte kommer åt med borstar! Det finns även massor med olika salvor du kan bli rekomenderad att köpa , men ärligt talat så räcker de med att bara smörja med antingen helosan eller equibona hästsalva. Den har jag just nu och ahr även haft den på mina tidigare ponnyer, efter varje spolning så smörjer jag in hästarnas ''haser'' ( karlederna ) så att de inte bara torkas ut.

Skrev ett inlägg tidigare om just mugg och det kan du läsa om här, där står det b.la om lite mer preciserat vad mugg är och på vilka sätt du enklast känner igen och motverkar det! :) hoppas inlägget gav något till er läsare!


Ridningen i bilder

Dagens ridningen blev ett lösgörande pass barbacka på volten. Där vi jobbade bort träningsvärken från igår.

Här kommer ett gäng med bilder!!


Idag har vi hunnit med..

Först vaknade vi runt halv 10 då kollade vi på film, Eclipse hehe! Sedan rörde vi oss mot stallet och tog det riktigt chill idag. Vi hade en riktig photoshoot så förvänta er en bildbomb senare i kväll! Vi rörde oss sedan från stallet mot min pappas jobb som ligger ca 1,5mil från stallet. Körde moppe hela vägen. Vi städade sedan på min pappas jobb som jag gör 1gång i veckan. Vi drog sen mot Norrtälje och stannade på Willys och köpte lite godis och läsk. En snubbe frågade hur mycket min flakmoppe kostade, han verkade väldigt impad över den! Sen nu kom vi hem och ska chilla hela kvällen.
Juste Emma sover här igen för hon orkade inte åka hem!

 

 


Vårtecken!

Idag kom vi fram till 4 riktiga vårtecken!

  • Åkte moppe till stallet för första gången. När man kan göra det så är det vår!
  • Väl i stallet byttes vinterridstövlarna ut mot gympaskor!
  • Under ridpasset var det så pass varmt att pikétröja räckte att rida i!
  • Efter ridpasset kunde hästen få gå ut utan täcke. Då är det fan vår

Tävlings resultat

Lina & Rudy
L:C
Hon kändes fin på framridningen och framhoppningen. Hon hoppade jätte fint och kändes sjukt taggad. Sen inne på banan så dog hon lite och slarvrev 2 hinder. Men är ändå rätt nöjd med henne för hon hade ändå väldigt bra tempo och var fin. Men det satt i mitt huvud och det kunde gått bättre

L:B
Här kändes hon först lite lojj på framridningen. Väckte henne sen ordentligt och sen så på framhoppningen var det inte nått tvek överhuvudtaget. Hon var taggad och sutsade lite mot hindrerna. Tummen upp! Hon rev oxern en gång men sen så red jag mycket bättre och hon flöög över! Inne på banan var hon så himla fin. Hade super bra tempo och hoppade som en gud. Hon slarvade dock på 4:an och rev den. Då tappade jag ridningen och hon stannade på 5A. Tog om svängen och hon blev mer taggad och hoppade 5A & B super fint och resten av banan.

Jag är riktigt nöjd med henne. Hon var super fin. Mamma och pratade om att hon verkligen komma kunna gå LA om hon fortsätter så här. Hihi min fina prinsessa!

 

Emma & Sten

L:C

Inför L:Cn blev det väldigt stressigt idag, startade som nr 53 och då jag kom till framridning fick jag direkt gå till framhoppning och hoppa allt en gång för att sedan snabba mig in på banan. Väl inne på banan kändes han väldigt på och var pigg framåt! Riktigt glad ponny som saknat att tävla. Gick superbra tills en sväng i omhoppningen då jag slppte yttern helt och fick göra en andra anridning. Slutade med 4 fel i omhoppningen och en supertid. Pappa nämne något om att jag kom runt 16 av 60 startande. Utan de 4 felen skulle ajg blivit bland de 4 första placerade, surt!!

Nöjd med ritten!

L:B

Inför L:Bn tog vi ut för tidigt, skrittade i 25-30 minuter... Hoppade allt ordentlig och när ajg skulle röra mig mot banan kom en tjej bakifrån i full fart vilket utlöste Stens ADHD utbrott. Han for iväg bockandes och mitt självförtroende sjönk helt. Väl inne på banan sög han ordentligt mot ettan, men sedan tog han på tvåan. Hoppade den igen och sedan drog han som jag vet inte vad mot trean och kom sjukt fel. Stannade där och desamma hände även andra gången = utesluten. hoppade etta igen och de gick ju superbra.

inte alls nöjd med ritten, ska starta LD+5 och LC nästa gån så vi får upp flytet igen. We will be back!


 


Lördag 9 april

 

 


Som ryttare som ponny?



Välkommen hem till Irmas Garlic.



Välkommen till Emmas Sten.



Välkommen till Linas Rudy.

Lina & Rudy väsby L:C


Sollentuna L:C & L:B

Så här ser dagens startlistor ut, innan L:Cn så är det sammanlagt 154 starter vilket betyder att vår klass startar vid 14-tiden, så det kommer att bli en lång dag! Vi har planerat att lämna Gryta vid 11.30 tiden för att vara på plats runt 13. Önska oss lycka till , och stay tuned för resultat under dagens gång!


L:C Lina Larsson start nr 38, Emma Dahlberg star nr 52.

L:B Lina Larsson start nr 12 , Emma Dahlberg start nr 18.

Till Nice

Imorgon kl 7 går planet mot Nice i Frankrike från Arlanda. Vilket bertyder att vi åker halv fyra här hemmifrån. Det tar ca 2 timmar att flyga och när vi kommer fram så åker vi dirket till hotellet och packar upp lite sen hyr vi en bil och åker igenom Monaco till Milano i Italien! Där stannar vi och shoppar och turistar lite under dagen och sen åker vi samma resa tillbaka till Nice igen. Bilresan tar ca 2 timmar.



Dagens hästjobb

Cakan
Idag löslongerade jag henne på volten för att göra av med lite överskotts energi. Hon skötte sig jätte bra, jag stod mest på mitten och kollade på medans hon sprang runt som en galning! Riktigt snygg var hon! När hon hade sprungit av sig lite så övade jag lite med att hon skulle följa efter mig och stanna när jag stannade och sen gå igen osv.

Toppa
På henne blev det en uteritt idag. Första gången i år som jag red på slingan!! Det är helt klart vår bästa ridväg. Hon skötte sig jätte bra och var väldigt lugn och fin hela vägen. När jag hade ridit i ca tio minuter såg jag en stor hög med älg skit på vägen och sen en till och en till och en till, jag ni fattar jag räknade dem till totalt 13 högar!! på ca 200 m och några såg ut att vara ganska fäska. Läskigt jag vill inte möta en älg!


Jag tog lite bilder på Cakan men nu kan jag inte hitta kameran så de kommer upp imorgon istället


vi just nu..

sitter vi och smörjer och fixar samt trixar lite i stallet inför morgondagen! Vi ska smörja in all vår läderutrustning och göra rent benskydden. Efter det blir det att packa all utrustning och fixa transporten! Tror vi drar oss härifrån runt 19-tiden så räkna med startlistor och mer rolig info då, Stay tuned!


On the road!

Hej alla superbra blogg läsare!

Just nu är jag ( Emma ) & Lina hemma hos henne i tomta, vi har precis käkat lite och ska nu dra oss ut mot stallet! Idag blir det en fixar dag för oss inför morgondagen som det kommer mer info om senare ikväll. Vi ska nu åka och rida våra små stjärnor barbacka, för de går alltid bra för oss på tävling om vi ridit barbacka dagen innan! Vår nya standard! Vid 18-tiden så ska vi även börja släppa in alla hästisar och bara myyysa lite mera. Jag sover hos Lina ikväll då vår tredje GrytaGirl drar till frankrike över helgen, för att fira sin 18-års dag! hörs senare, stay tuned!

 

 


Electra Stursk

På våran gård har vi två travare, de är systrar och heter Electa stursk och Ellinor Stursk. Det är inte våra egentligen utan vi lånar dem. Vi tog emot dem för att de skulle slaktas annars, när vi fick Ellinor hade hon bott i 7 hem på 4 år innan den nuvarande ägaren köpte tillbaka henne. Ellinor går med på läger och är en jätte trevlig läger häst, perfekt för nybörjade! Electra derimot har ett humör som det inte finns gemförelse till! Ägaren har lånat ut henne tidigare men hon kommer alltid tillbaka efter typ en vecka eftersom hon är allderles för svår, vilket är jätte synd för hon är super trevligt de få dagarna när hon är på rätt humör. Eftersom Electra är så svår så kan vi tyvärr inte ha kvar henne på gården längre, ägaren vågar inte sälja henne och det går inte att låna ut henne därför har vi tillsammans med ägaren kommit fram till det svåra beslutet att ta bort Electra. Det var verkligen inte lätt och vi har försökt med allt för att komma fram till en lösning men det finns helt enkelt ingen som kan ta emot henne.

 

 

 


Inplanerade tävlingar!

Idag satte sig jag och mamma och planerade lite tävlingar! Jag ska tävla Komplett och Toppa den 23 April på Rimbo, Komplett ska starta LC och Toppa LD och LC, det blir Kompletts första tävling på nästan två år och Toppas första LC och första gången hon startar två klasser. Sen har jag anmält Cakan till våran första tävling tillsammans det blir en 90 på Tierp den 14 Maj.


som det burkar vara

Rudy
Böt som sagt till pessoat idag. Vips så gick hon som hon brukar igen. Jag kunde rida precis som jag gjort hela vintern och hon gick jätte fint! Bästämde mig som sagt för att hoppa lite grann och hon var jätte duktig. Lite trött men ändå sög hon lite i hindrerna och hade bra galopp fram till hindrerna och mellan dem. Det hela slutade med en oxer på 1.10 utan problem. Är riktigt nöjd med det så nu ska det bli kul att tävla på lördag.

alla tre ser efterblivna ut. coola tjejer!


Dagens ridning i detalj - Garlic

Garlic
När jag började rida idag så var Garlic väldigt stel, troligtvis efter hoppningen igår. Så jag bestämde mig för att gymnastik hoppa när hindrena ändå stod framme. Jag byggde om lite, oxern från igår fick bli en studs istället och idag blev det inga höga hinder, det högsta låg på 50-60. Jag hoppade massor på volter och åttor och travde mycket bommar och på slutet så gick han jätte fint! 




1. ett kryss hoppas från att C.
2. Efter 1an svängde jag runt bommarna och studsen och hoppas också frånC.
3. Båge från 2an till litet räcke.
4. Liten volt hoppa samma igen.
5. Krysset från andra hållet.
6. U-sväng till studsen.
7. Runt halva volten trav över bommarna från C, fortsatte över dem i en åtta tills han var mjuk.
8. Sen hoppade jag studsen åt andra hållet (från A).
9. Runt halva volten till travbommarna från A, travade över dem tills han var mjuk.





Cakan
Jag hade tänkt longera henne men när jag hade gjort det några varv så kom stormen igång på riktigt, grinden till volten blåste sönder och min lilla 5-åring fick nästan en hjärtattack! Efter det blev hon allderles för stressad då jag gick ner igen.




 


Promend med Mary

Jag har börjat med att gå lite promenader med Kompletts föl Mary. Hon har väldigt mycket humör och sist när hon skulle värkas så fick hovslageren ge upp efter första hoven, Mary var inte alls rädd hon ville bara inte. Så nu ska jag försöka hinna med att hantera henne några gånger i veckan och så får vi se om det blir bättre.

 


Röd rosett i svansen

Jag ahr som standard att oftast ha med mig antingen ett rött band eller ja helt enkelt en röd rosett att ha i svanasen på tävlingar. Det kanske inte alltid är att hästen är tjurig och sparkar andra hästar utan jag brukar mer ha det som säkerhets stämpel att folk ska hålla sig undan då jag själv oftast blir nervig och rädd på framförallt framhoppningar och framridningar! Så såg att Rosanna hade länkat en superbra rosett på Matildas blogg som jag ska ta och besställe med en gång!


28:- här!


Back on track MIPS





Igår kom mmin nya ridhjälm! En back on track EQ2 Mips hjälm, som jag älskar! Den är helsvart med inställbara läder remmar. Till hjälmen ingår 2 olika ''ilägg'' en för storlek 52-53 och en för storlek 54-55. vet inte riktigt vilken ajg har i men blev tvungen att spänna den till max då jag har ett väldigt littet huvud, i denna ror jag nog att jag har storlek 53! Är riktigt nöjd med den, nu kan jag rida säkert igen!


Vi kör lite hoppning idag

Nu ska jag byta om och sätta mig på moppen i denna storm och köra ut till stallet.. Ville ha skjuts men nehe det fick jag inte alls idag. Så ska skynda mig på idag så jag kan komma hem tidigt och hinna kolla på Grey's Anatomy och sen sova.

Eftersom det inte blev så mycket hoppning för mig igår så tänkte jag ta några små skutt idag istället. Byta från pelhamet till pessoat igen. För pessoat går hon bra på.

Så får det gärna se ut idag!


barbacka dressyrhoppning!

Sten

Idag blev det ett fbarbacka dressyrpass för lille Stene och mig! Jobbade väldigt mycket med att försöka få upp ryggen och få honom att verkligen arbeta varje steg. Han lossnade ordentligt i traven och galoppen var helt otroligt, idag var en sån dag man verkligen inte ville sluta rida! allt rullade på riktigt bra och i slutet provade jagatt travhoppa de ett av de hindren vi hoppade igår. han lyssnade perfekt på mina hjälper och vi travade över hindret 2-3 gånger under full kontroll! I slutet fattade jag galopp och hoppade det en gång ordentligt som beröm, haha andra ponnyer får hästgodis min får hoppa som beröm :D


Emma hoppelihoppar



Jumping Garlic
Idag fick ajg äran att hoppa Irmas Jumping Garlic, en riktig superponny med grymt stor galopp och härlig ärlighet på hinder. Fick kämpa som ett djur för att få han att gå i MIN takt och inte bara springa iväg stor galloperad som han är. Jobbade mest mig själv med vägar och självförtroendet , slutade bra som ni kan se i filmen!

Sten
Var super nervig redan från början och visste inte var jag skulle ta vägen.. allt bara snurrrade i skallen och sten bara rusade. Men jag tog tag i mig själv och började som tur rida! Red igenom lite linjer och tog flera vändor på travbommarna för att få honom lugn och stilla. Hoppade sedan en liten bana som kändes bra, hamnar dock fortfarande lite efter i vissa språng men jobbar på det!


Årets första hemma hoppning

Komplett
Första gången jag hoppade henne på nästan två år och hon gick super!! Vi började med att hoppa lite i trav på låga hinder och sen hoppade jag oxern en gång (kolla på skissen här under). Efter det höjde vi upp lite eftersom jag inte ville att Kompa skulle hoppa så många språng. Även då hoppade hon super fint! hon kom lite fel och trampade om några gånger men för mig gör det inget eftersom det var så länge sen hon hoppade. jag skriver inte så mycket mer än så utan låter videon tala för sig! Super ponny!!




Toppa
Med toppa blev det bara några låga skutt idag och jag tränade på att hon skulle korta upp sig och inte hoppa av så stort. Några gånger hoppade hon av enormt när det hade varit perfekt med ett till galopp språng men när hon hade gjort det några gånger så fattade hon och hoppade jätte fint resten av passet.


disaster

Ridpasset idag var en katastrof. Hon var lojj och funkade inte alls. Jag försökte men sen så bara gick det inte mer och då så sket jag helt enkelt i det. Drog där ifrån och skrittade ut..
Just nu har jag ingen lust heller allt är skit och jag orkar inte med detta längre. Ska duscha och sen sova tror jag. Måste upp tidigt i morgon så jag vill vara utvilad. Hoppas att hon går bättre i morgon och att jag är på bättre humör. Jag och onsdagar funkar inte ihop.

Kolla här på min ängel. jag dör åt hur bra han är. snygg, bra på att sjunga, dock kort men det har jag gjort förut ;)


Bilder från dagens ridning








Hoppningen idag

På lektionen idag så ritade jag och lina upp en liten skiss på vad vi ska hoppa idag. Vi tänker bara göra det väldig enkelt med enkelhinder. När vi har byggt upp hindrena så bestämmer vi vilken ordning vi kommer ta dem i, det blir nog några olika.
 Numreringen är inte i hoppordning!

1. Räcke med travbom
2. Först travbommar sen litet hinder med sockerbitar
3. Räcke med travbom
4.Oxer

På det markerade området på bilden ligger det forfarande kvar lite is


Rudy idag

Red på volten idag och testade pelhamet ännu lite mer. Man har verkligen knappt något i handen. Det är lite ovant för mig och henne men det blev mycket bättre mot slutet. Jobbade jätte fint i traven och även i galoppen i vänster varv. Red sedan ut och lät henne galoppera av sig. Hon stack eller drog inte överhuvudtaget. Underbart var det! I morgon ska jag prova hoppa henne på det om volten tillåter det. Går hon bra på det så köper jag ett, helt klart!

ser lagom glad ut.. Hon hade stått på bakbenen och dampat som fan innan bilden togs.


Dagens ridning

Komplett
Idag blev det ett ordentligt dressyr pass på henne. I början var hon väldigt pigg och trippig så jag lät henne springa av sig lite först. Sen började jag jobba på riktigt, jag jobbade mycket med övergångar för att få med mig bakdelen, särskillt trav-galopp för att hon lyfter rumpan väldigt mycket i galoppen och går bara på bogen.

Cakan
Det blev en lugn runda på volten, jag ville inte rida ut eftersom hon inte har blivit riden på några dagar och hon blir väldigt tittig då. Det var hon så klart idag! Det tog ett bra tag för mig att få henne att gå in i alla hör och framförallt att hälsa på muren. Det blev mest skritt idag och lite trav

Garlic
Idag blev det bara skritt barbacka på Garlic alltså inte så mycket att skriva.

Jag måste säga att jag tycker att jag var riktigt duktig idag som orkade rida tre hästar fast vi slutade halv 5! om vädret tillåter så blir det hoppning på Komplett imorgon! Första gången på nästan två år!!!


Skratt ang kommentar

anonym: fjortisar
HAHHAHAHA jag satt och skrattade ett bra tag åt den kommentaren. Jag har inte hört det ordet riktat mot mig sen början av 9:an och ojj då kunde man ju ändå ta åt sig lite men nu, hahahah jag kan verkligen inte ta åt mig om någon kallar mig fjortis för det är vi verkligen inte. Men ni känner ju oss inte utan ni får bara se hur vi skriver och samt vilka löjliga bilder vi lägger ut. Vi är raka motsattsen mot fjortisar som är ute och super varje helg.
Nej nu ska jag sluta dampa och skratta åt meningslösa kommentarer om att vi är fjortisar, för det är vi inte haha! Töntar, det kan jag hålla med om!

geeks, check!


självförtroende

Något jag insåg i helgen är hur lågt och dåligt mitt självförtroende är. Jag tror aldrig ajg kan någonting och blir därför glad för minsta lilla. Jag har alltid lga förhoppningar av mig själv och därför vill jaf stor dissa mitt självförtroende. Måste hitta något sätt att egoboosta mig och få upp mitt självförtroende ige, annars kommer de här bara gå i botten..


Det är vad du gör som gör dig till den du verkligen är

Ligger just nu i soffan framför TV:n med spotify på datorn. Små kollar lite på fjorton suger som just nu går på canal SF, riktigt rolig film där man verkligen ser hur allt har förändrats på bara några år. Min dag idag var hektisk och jobbig. Vill bara antingen lägga mig i min säng och somna för att sedan inte vakna upp eller ka upp till stallet mitt älskade Gryta. usch usch usch, hatar att känna så här som jag gör ganska ofta tyvvär..

Morgonen började uppe i Gryta där jag gick upp vid 8- tiden efter en mysig kväll med tjejerna igår. Kände redan då att min hals men först och främst mina halsmandlar var svullna och febern hade stigit igen. Ringde Irma och kollade om någon av de kunde rida Sten idag då min ork verkligen låg på noll. Efter de drog jag mig endå ut i stallet och släppte ut några hästar för att sedan mocka och fixa Stenes mat..Vid 11 satt jag på stockholmsbussen på väg till naturhistoriska riksmuseet där vi skulle gå på studiebesök med skolan idag. Jag och Jennifer blev klara rätt snabbt och efter det åkte jag och hade en matte lektion för att sedan dra mig hemåt vid 4-tiden.


Nu är jag helt slut. bokstavligen helt s l u t. vet inte vad jag ska göra för att f upp orken igen, något måste ske, nånting måste få mig att bli sådär överdrivet glad.. frågan är bara vad..


tävlingsresultat : Emma & Sten

L:C

Redan på parkeringen var Sten på tårna och drog iväg i en bockserie. Alla bara stirrade och gud så jag skämdes, men jag satt kvar och satte honom på plats. På framridningen var det ingen idé att äns försöka mig in på inför L:Cn då de var 55 starter = 10-12 ekipage samtidigt. Tog några galopp vändor och jobbade med fattningar och kände så att han vverkligen lyssnade på mig, vilket han gjorde! Efter att han bara rusat omkring som en tok. Vet inte hur ajg ska få bort mitt ''spänningsmoment'' där jag bara spänner mig hela tiden.. Hoppade 4 språång sen in på banan. Där var han helt otrolig, väl kontrollerad och grym! när jag kom ut från banan kom en kvinna fram till mig och sade '' Gud vad duktiga ni var , de där kunde man inte tro när man såg er på framridningen. Grymt jobbat! m'' Det gjorde mig glad. Dubbelnolla och en helt ok tid gav en 8de placering av 55 startande. bästa poney.

L:B

Framridningen var mycket bättre denna klass och både Sten och ajg var tröttare. Hoppade fram ordentligt där han kändes alert och väldigt framåt! Väl inne på banan gick allt bra och han tog riktigt fina språng på de 4 första hindrerna! Svängen till 5:an sjabblade jag bort totalt och tapapde fokus vilket slutade med att vi var osäkra på vilket hinder som skulle hoppas och det slutade med ett stopp och kraschade även hela hindret. Andra anridningen kände jag att han var trött och kunde itne göra så mycket utan blev ännu ett stopp. Tredje och sista gången red jag verkligen ordentligt och han var på väg att hoppa plus att ajg redan berömde honom , men tyvärr höll inte kondisen så de blev ännu ett stopp. Så slutade med uteslutning men är endå riktigft nöjd med ponnyn!




En grym L:C och 4 fina sprng i L:B . Nöjd tjej!


Tammers Robin Hood

I söndags när vi var på Väsby och tävlade så träffade jag min gammla ponny Bob som jag red för 2år sen ungefär. Han var sig lik med sina stoora öron. Hihih söt ponny! Kändes lite konstigt att se honom men ändå väldigt kul. Synd bara att han inte tävlade för det hade varit ännu roligare.


Gissa vem?

Gissa vem jag träffade på tävlingen i söndags?? Min gamla häst Mimmi!! Som även är Toppas mamma. Vi sålde henne som lektionsponny till Väsby så hon stod i hagen när vi var där, i Maj är det tio år sen vi köpte henne och vi hade henne i åtta år!! Förutom att ha varit min häst så gick hon på ridläger hos oss och fick två föl hos oss, Top Model W och Top Gear W.


Tävlings resultat

Rudy LC
Innan jag kom upp till framridningen så stod hon på bakbenen och var väldigt jobbig tills hon fick gå så snabbt som hon ville.. På framridningen var hon fin och lyssnade jätte fint. Hon var lagom taggad och härlig. På framhoppningen var det jätte trångt och jag tyckte det var jätte jobbigt att vara där inne. Så hoppade lite snabbt och gick sedan ut. Inne på banan var hon underbar. Hon hade ett superbra tempo och hoppade fint, tog inte i så som hon kan men jag är så nöjd med henne. Detta gav en 2:a placering. Blev så glad!

LB
Hon var fin på framridningen och lyssnade även här bra. På framhoppningen så hoppade hon fint på räcket och sen på oxern stannade hon. Jag blev jätte osäker innan hindret och slutade rida och blev spänd. Tog det igen sen och 3:de gången blev jag riktigt sur och red ordentligt och då hoppade hon jätte stort och bra. Inne på banan så var hon lite trött men hon hoppade helt okej. Petade 5:e hindret. Men jag är även nöjd här eftersom hon inte stannade inne på banan.

Om jag ska säga hur dagen var överlag så säger jag bra. För hon hade mycket tempo framåt och lyssnade bra på mig. Blev inte allt för lång och stark. Vi tar ännu mer nya tag nästa helg!

älskade fina ponny vad vore jag utan dig.


Inte GG' style..




I  helgen såg vi något som var vi tyckte var riktigt fult, eller iallafall inte vår stil alls. det var att ha bpde vit luva och vitt schabrak, men framförallt vit luva. GG ogillar!

typiskt GG's

en vanlig dag för oss GrytaGirls i stallet ser oftast ut så här.. säg vad ni vill men '' Vi har varandra och skiter i alla andra''.

 


Rudy på pelham

Idag var det min tur att prova pelham på Rudy. Hon fungerade super på det ute och ska prova det några gånger till innan jag bestämmer mig om jag ska köpa det eller inte. Men just nu så lutar det verkligen åt att jag ska köpa det. Hon gick att korta och länga och var helt underbar! Åh det kom nästan lite glädje tårar åt hur underbar hon var. Prinsessan är underbar och jag älskar henne.


Tävlings resultat - Irma

Toppa
Med Toppa startade jag bara en klass, det blev LD+5. Hon kändes inte så bra på framridningen utan gick mest och skrek och var väldigt ostadig och stark. Ungponnyerna var före avd A så jag var första D-ponnyn så när jag kom i på framhoppningen låg allt på C-ponnyhöjd, jag hoppade lilla några gånger och sen en gång på räcket, det var väldigt trångt där inne. Precis när det hade höjt klart så kom den sista C-ponnyn in så då var det tvungna att sänk igen. Allt slutade med att jag bara hann hoppa en gång på rätt höjd innan jag travade in på banan. När jag var där inne så gick hon super bra! Hon hoppade lite stort eftersom hon inte riktigt orkar men annars så kom hon bara fel på ett hinder. Hon gick runt med sin första felfria runda! Till nästa gång ska jag jobba med orken och att hon inte ska hoppa av så stort, innan har jag bara jobbat med framåtbjudningen.



Garlic 

LC
- Jag hjälpte Emma mycke med Sten så jag hann inte rida fram så länge, Johanna lädde honom åt mig så när jag satt upp så travade jag några varv och sen fattade jag galopp. När jag hade jobbat nått varv i galopp och började korta honom så blev han jätte irreterad på mig och började bocka!! Och han bockade inte lågt! Han tvärnitade och stod och sköt rygg och gjorde hopp på stället typ tio gånger på rad och jag höll på att flyga av, tillslut fick jag fram honom och han skötte sig bra efter det. Inne på banan så kändes det jätte bra på första men i svängen till andra så släppte jag i en millisekund och så klart så stannade han då och.. började bocka!! Jag ville verkligen  inte flyga av på banan, jag lyckades få honom att sluta och han hoppade runt fint resten av banan och vi slutade på fyra fel.

LB - Innan LB var jag inte alls taggad utan mest rädd för att bli avslängd. Men jag sket i det och satt upp endå! jag red en kort stund på framridningen och gick sen upp till framhoppningen, allt kändes super! Han hoppade jätte fint. Jag gick in på banan som tredje sista ryttaren och satte igån i galopp direkt för att han inte skulle bocka. När jag väl började hoppa så blev det fart på honom och vi hade nog helt klart snabbaste grundomgång, jag fick inte riktigt den kontrollen som jag ville (vilket var bra). Vi fortsatte likadant i omhoppningen men i den sista svängen så svängde jag fel och fick en jätte konstig väg till sista hindret, tyvärr så blev det ett stopp på det. Alltså fyra fel i omhoppningen och precis utanför placeringen.


Så här såg Emma ut idag




Såhär såg Emma ut idag :)

Stövlar: Hunters
Ridbyxor: Helskodda Treadstone
Ridstrumpor: Jacson
Jacka: Irmas skoljacka
Väst: Mountain horse
Pannband: Horze

5 positiva saker från tävlingen!

Jag hakar oftast upp mig på det negativa som sker, så här kommer en ego boost! PEPP PEPP PEPP!

  • Jag satt kvar under hela dagen!
  • Fick Sten att sluta bocka när han började, gav mig f'n inte!
  • Tävlade i kavaj, fast jag hatar det!
  • Fick glädjetårar när L:Cn var slut för att allt var så galet bra. GG's tillsammans, Johanna var där, Salme & Maya var där och till och med mina föräldrar var där. allt var perfekt.
  • Fick höra av 2 andra vuxna vilken stor skillnad det var på Sten från framridning och inne på banan. Superkul att få beröm ifrån någon man aldrig träffat förr, detta gjorde mig glad för hela dagen!


Nu är Emma Hemma

Hemma eftern en lång dag som startade klockan 08:00 i stallet. Efter en heldag i regn och rusk ska jag äntligen få sätta mig och plugga engelska inför vårat glosförhör imorgon, mums! Här kommer lite usla iphone bilder som får sammanfatta dagen. Mer update och de bra bilderna kommer imorgon! Jag kan säga att jag åkte dit utan förväntningar och kom hem gladare än gladast!

 




  


Fina Rudy

Bilden räcker med att visa hur det gick i LC!

Mer detaljerade resultat samt film kommer upp i morgon för nu måste jag sova för att orka skolan i morgon!


Nu drar jag! *Tidsinställt*

Nu är kl halv sju och jag (Irma) åker iväg på tävling på väsby ridklubb. Lina och Emma startar inte första klassen så det åker senare, men eftersom jag ska tävla alla klasser idag så kommer jag vara där några timmar innan dem! Pappa kör mig idag så det blir min första hopptävling utan mamma eller min syster! Spännande!!


GrytaGirls to Väsby!

I morgon taggar vi Väsby och hoppas på bra resultat. Är det nån av er som ska dit? Tveka inte på att komma fram och hälsa! Vi kommer ha på oss dessa jackor, alltså våra Vätö jackor!


Linas dag

Hela min eftermiddag gick åt till att vara i stallet. Har putsat alla mina grejer och packat samt fixat med massa annat. Ridit en snabbis på Rudy, ut barbacka. Hon skötte sig väl helt okej.. Lite små jobbig menmen. Johanna var även här idag så fick träffa henne. Grymt kul! Nu ska jag försöka hoppa i säng så snabbt som möjligt och sova.
Klippte prinsessans man idag och här har ni lite resultat. Lite svårt att se på bilderna men ändå! Pannluggen är flätat också på andra bilden, gör alltid det innan tävling!


Emmas inköp idag


Kavaj från Roping

Helskodda ridbyxor från Treadstone

Helskodda ridbyxor från Moutain Horse

Nyheter!


Vi har tagigt kontakt med svenska webb domän och inom en snar framtid, kanske i kväll men annars i morgon kväll så kommer vi att byta från GrytaGirls.blogg.se till GrytaGirls.se. Vi hoppas alla läsare stannar med oss och att vi såklart får ännu fler med det nya domänet! Detta är ett stort och otroligt roligt steg för oss.

You make it real to me




Dagens ridpass

Kung Garlic & Prinz Zteen
Emma galopperade ut för första gången på flera månader idag. Både på bort och hemvägen. Vi red på Vikvägen, den är verkligen super! Irma red på pelham idag och det gick super, han var bara lite stuttsig.

Prinzezzorna Rudy, Komplett & Toppa
Rudy skötte sig verkligen idag, det gjorde inte Toppa. Komplett var enligt Emma en ängel. Vi red även med dessa på Vikvägen.


APRIL APRIL!

men vi antar att alla fattar det ??
Irma sitter brevid här och vi mår så här bra...


.....

idag hände tyvärr en hemsk sak. Garlic kastade av Irma så hon just nu ligger inne på Danderyds sjukhus och troligtvis har hon brutit vänster ben.. vi skriver mer när vi vet, men vi kommer nog inte uppdatera så mycket mest sitta i telefon och vänta på resultaten.. :'( vår lilla irma..


Emma & Lina

Krubbitning

Visste ni att garlic krubbiter? Han har gjort det jätte länge och gör det hela tiden, på alla väggar i boxen, på krubban, på stolparna i hagen, i transporten, på staketet om man släpper honom lös på volten och om han står på ett passande ställe på tävlingsplatsen! Ja ni fattar, han är ganska så beroende. I början försökte jag få honom att sluta, jag satte på en krubbitar rem och smorde in alla väggar och liknande med antibit cream, men det funkade inte, han fortsatte göra det ändå. Jag tror att han har helt enkelt gjort det för länge så han får vara som han är. För er som inte visste det så är krubbitning en betendestörning som hästar får när de är ostimulerade och inte kan leva efter sina naturliga betenden. Som jag sa så krubbet Galic redan innan han kom hit så det är inget hos oss som har utvecklat det. Men det är beroende framkallande och Garlic kan inte sluta, krubbitningen frigör endorfiner och hästen mår då bättre.

Vi har gjort mycket för att få Garlic att sluta, han går ute i hagen från 8-18 eller 19 nu under våren och på sommaren går han ute hela dygnet. Han går i en stor hage med flera hästar (just nu är de 5 st i hagen) och han står i box så att han kan röra sig fritt. Men han krubbiter ändå, så som sagt han får göra det! Jag tror ínte att han tar någon skada av det! Vi har haft tandläkeren ute och kollat på honom och tänderna var lite slitna men inte så farligt.

 


Nosgrimma med swarovski?

Förra sommaren när jag var på en häst tävling så såg jag en häst som hade swarovski stenar på nosgrimman. Jag tyckte att det var jätte snyggt och har sen dess varit ute efter en egen! Jag vet dock inte om hon hade köpt den eller gjort den själv och jag inte hittar någon så kommer jag nog göra en om jag får en häst som skulle passa i det.

Så nån som kan tipsa om en sån nosgrimma? Jag vill ha en achen men stenar ända ut till kanten (som på pannbanden).


Mirah och Cormack

Här är en film från när min syster Mirah tävlade sin häst Cormack för ca två veckor sen. Cormack är en valack på 19 år som jag ska rida ganska mycket under våren och kanske också starta någon gång. Jag rider honom eftersom Mirah ska få barn i sommar så hon kan inte rida själv.

Jag måste säga att han är mycket lugnare på tävling än hemma! I första klassen drog han med Mirah i ohoppningen och i 1,10 gick mirahs stigläder sönder. Det var flera månader sen han tävlade sist här. I sommeras debuterade de 1,25 tillsammans och gick felfritt! Inte så dåligt för en gammmal gubbe.



RSS 2.0