GG's style på högnivå

Sammanfatta vår helg i en bild. as for me it's so true!


.


Garlic och toppa

tidigt på förmiddagen idag så red jag och Emma tillsammans på Sten och Garlic. Jag la fram lite bommar som jag jobbade med i trav och galopp på gallan, jag red även istort sätt hela ridpasset utan stygbyglar så det blev även ett träningspass för mina ben!
När min kompis Victoria kom vid tre så skulle vi rida ut på Intruz och Toppa, men Intruz ville inte in så vi fick ta Gallan istället så han gick två pass idag. Både Toppa och Gallan skötte sig super bra.

Komplett
Skrittade henne en sväng.


Ridning i förmiddagsolen



Rudy:
Red ut i förmiddags helt själv och hon var ett expolderande paket.. När jag började trava blev hon helt tossig. Trippade och gick i sidled och stutsade. Hihi busig mysig ponny.. Sen kom galoppfattningen. Herregud vad hon drog iväg. Jag släppte henne och lät henne galoppera på. Den känslan är häftig. Att bara känna hästen röra sig så fort under en. Sen var hon på tårna hela tiden.. Gick och små reste sig när jag gjorde halter och gick i sidled och gud vad hon höll på. Men hon är ändå rätt rolig att rida när hon är så här pigg och glad. Hon känns i alla fall frisk och inte snacka om glad. Världens bästa ponny!

Diss!

Tretorn Falsterbo GTX

Personligen tycker jag att de är riktigt fula! och jag tror att Emma och Lina håller med mig om det! Jag gillar ingen av Tretorn stövlarna men jag tycker att de här är värst. Jag har hört att de är väldigt sköna men fet diss till utsendet.



Sten & Rudy



Sten idag:

Åh min Stjärna är ju bara för bäst. Gick riktigt bra idag med , ökade och minskade galoppen på lång/kort sidorna osv. Jobbade mest för att få han lite trött hehe. Efter ett tag kändes han lite tveksam på vänster bak men han var inte halt eller något. Halkade bara omkring VÄLDIGT mycket.. MenMen snart är snön borta och då rockar vi ännu mera! Det har aldrig känt så bra som nu kan ajg meddela :)



Rudy idag:

I början var hon väldigt fin och super. Hon arbetade jätte fint i skritten sen skulle jag börja göra lite öppnor och slutor. Tror ni inte att skit ponny inte hade lust överhuvudtaget? Hon gick och små hoppa och reste sig smått. Jag försökte verkligen vinna över henne med hon var verkligen inte på humör.. Hon fortsatte med dessa fassoner och det blev inte lättare om vi säger så.  I galoppen var hon helt okej. Stark och pigg ponny var det idag som verkligen hade ett sto humör. Men det gillar jag med henne.

GRATTIS FINASTE VÄNNEN


Överlycklig!

Sten idag:

Släppte först lös honom på volten, och jääävlar vad krut det var i SuperStone idag! Efter många varv galopp så stanande jag honom och hoppade upp barbacka. Tänkte först bara skritta en sväng , då han inte gått sen i onsdags, MEN när jag väl satt på kändes ALLT bra. och då menar jag ALLT! Travade och fick ner han i riktigt fin form i båda varven och han sökte sig neråt sjukt sjukt bra! Gasade på långsidorna och fattade till slut galopp så mna kan säga att jag jobbade galopp på lång sidorna sedan trav på kort sidorna! BARBACKA! ni vet inte hur glad jag är just nu , hihi :')
SUPERPONNY!
Nu blir det GG + Matilda mys, vi ska laga supergott käk sen bara ha trevligt. Får se om det kanske kommer några fler för ikväll ska vi fira fina Linis som fyllt 17 år! ( för ett bra tag sen, allt för sena är vi förlåt finaste vännen :( )

Ridningen idag

Matilda & Toppa , Irma & Cormack , Lina & Rudy

Vi tre red ut till rune's kurva och tog det ganska lugnt. Lite skritt , trav samt gallopp. Bara en mysig uteritt! Emma red Sten på volten , de behövde lite egen tid hehe.

Emma & Sten today

Såhär såg vi ut idag! Jag har på mig mina supersköna ridbyxor från HorseHead,Hunterstövlar och Dunjacka från Mountain Horse!

Lata flickor!!

Nu ligger jag och Lina på golvet och lyssnar på Hannah Montana! Jätte roligt! Oj nu kom Emma och Tilda också! Då kan vi dansa. Om en stund så ska vi ut och rida lite och senare ikväll ska vi fira Lina lite! Mer update kommer senare, det blir kanske inte så mycket i helgen eftersom det är första dagen på lovet och vi vill bara ligga under täcket och slappa! Nu ska vi äta kladdkaka och sen gå ut!
Gryta Girls!

Nu ska jag sova!!

Jag han med allt som jag ville i stallet idag! Intruz, Toppa och Cakan är ridna. Cakan var väldigt pigg eftersom hon inte är riden sen helgen! När hon inte blir riden på några dagar så går hon och "tvärar" mycket eller springer iväg för att slippa jobb. Mot slutet så gick hon dock bättre när hon hade gjort av med lite energi!

Fina Cryptonit W "Cakan"



Ridning idag

Åkte ut till stallet runt 4 och träffade Irma. Vi red ut tillsammans bara en snabbis. Det blev mer snack än ridning, som det ofta blir när hon och jag väl börjar prata. Rudy fick bara gå på, sträka på sig ordentligt helt enkelt. Men kom hem nu med ett lite bättre humör. Irma är en sån person som man kan snacka med och sen komma hem gladare. Vi snackade lite om helgen och bestämde att jag skulle sova där från i morgon tills hur länge vet jag inte. På lördag kommer även Emma och Matilda upp. Kanske nån till? Vi vet inte hur det blir med den saken men annars blir det vi tjejer som ska mysa och fira mig typ ? hehe. Men det blir nog super.

Det ska bli varmare i helgen säger dem. Men sådär varmt blir det nog inte.. haaha!


Hemma! Och nu? stallet..

Nu har jag kommit hem från praktiken hos Anna-karin och ska fika en snabbis innan jag går ut och rider! Jag ska försöka hinna rida: Intruz- Ut, Cakan - volten och Toppa - volten! Vi får hoppas att jag hinner det! jag skriver mer senare.

Fina Cakan får stå för bilden! Mamma tog den här när jag red i lördags



Snabbis i stallet

Imorse vaknade jag vid 8-tiden och då hörde jag och Irma fåglarna kvittra = VÅÅR! Sen när vi väl tog och tittade på termometern nere i köket så stod den såklart på -26 grader, så ingen vår här ute. Anna skulle ta bilen till Täby så idag hade jag bara lust att dra mig hemåt. Så jag snabbade mig ut till stallet och mockade sant fixade allt så att Stene skulle klara dagen.

Just nu sitter jag på pendeln på G till Ösmo där Andreas föräldrar plockar upp mig, supersnällt! Allt är toppen bra förutom att de sitter ett gäng jobbiga typer som sitter och argumenterar om att nån är skyldig nån annan runt 300 kr.. Herregud jag orkar inte me de här människorna alltså haha! Ska ta och förflytta mig längre fram i vagnen och koppla in hörlurarna. Funderar på att läsa lite matte B medans jag ändå håller på!

Puss!

Hemma!

Blev hemma idag. Så idag har jag tid att blogga! Om jag nu kommer ha något och skriva om.
Vill inte att ni bara ska få höra på hur eländigt allt är haha. Ska ta tag i situationen idag tror jag. Sen ska jag komma ut till stallet också på något sätt. Vet verkligen inte hur. Det får väl bli när pappa kommer hem i så fall för mamma(som är bäst) är borta hela dagen och kvällen. Så idag tänkte jag förutom att blogga, att jag skulle göra lite skolarbeten och skicka iväg lite mail till lärare så de kan säga lite vad de ska göra när jag är i Thailand så jag får det gjort. För nu är det snart bara 2veckor kvar tills jag sticker. Trodde det skulle vara jobbigt att åka men nu vill jag inget hellre än att åka här ifrån. Nej nu ska jag äta frukost.

Cause you had a good girl good girl girl
Thats a keeper
You had a good girl good girl but
Didnt know how to treat her
So silly boy get out my face


Träningen + Skoldagen

Nu har jag(Lina) kommit hem, duschat, ätit middag och ska nu skriva hur jag tycker det gick idag på träningen.
Från början kändes Rudy faktiskt bra. Hon lyssnade fint på min hjälper och var allmänt duktig. Jag fick även beröm för min sits vilket man alltid blir glad för. När vi började hoppa blev hon stark och lång. Detta höll då i sig hela passet och jag mår skit dåligt nu pga personliga skäl så jag hade inte riktigt orken att verkligen ta tag i henne som jag kanske skulle gjort om inte massa saker som har hänt hade hänt. Men det här var första träningen för säsongen så jag får ta allt med en klackspark. Samt att det var första gången jag tränade för Kattis. Ska nog träna för henne några mer gånger och se om det är en tränare som passar mig och Rudy. Funkar det inte så fortsätter jag helt enkelt inte.
Ikväll blev det väldigt sent och jag har känslan av att jag inte kommer kunna somna nu. Mår som sagt piss piss piss dåligt. Livet var på topp och nu har det nått botten igen. Ska väl kämpa för att komma här ifrån..

Sådär toppen kändes hon inte idag.

Tar en snabbis om dagen. Sov ju hos Matilda och vi hade det bra. Förutom massa som hände igår kväll. Skoldagen var jobbig, psykiskt för min del. Med allt som hände eller ja inte hände så ledde det nu till att jag under hela dagen när som helst skulle bryta ihop. Mitt liv är inte längre så bra som jag trodde det var..

Du kom, vände upp och ner på allt och drog.


Träning!

Om ni har läst bloggen så vet ni att jag och Lina var iväg på träning för Kattis idag. Jag hade med mig Garic och det gick verkligen super bra! Han var  jätte jätte fin! Idag så jobbade vi mycket med vägar och galopp bommar! Garlic skötte sig jätte bra och lyssnade fint! På sluten fick jag och Gallan hoppa en bana på 1.20 och han gjorde det galant!! Jag fattar inte varför han inte hoppar så fint på tävling! Men han är fortfarande en super ponny!!

Mamma filmade men det blev lite misslyckat.. hon trodde att hon filmade men så var det tyvärr inte.. Men vi får ta det nån annan gång!


Nu ska jag och emma baka lite! Och sen sova!!



nytt i garderoben:

Idag fick jag en ny vinterjacka av mamma, från candys såklart! Valde en Lite längre parkas modell ifrån Mountain Horse som var i samma stil som västen jag har. Superskön och väldigt anpassningsbar! Till den ingick även en inner jacka som Emma har på sig på den nedre bilden. Den är helt i dun ich går att vända ut och in på, två olika färger silver samt grön! ligger runt 2000:- , men såå värt det när de är såhär kallt ute! brr!


årets tävlings debut!

som det ser ut nu så kommer min och Stens tävlingsdebut bli på ågesta den 19 mars. Dock bara en LD och LC såg jag nyss, men men spelar absolut ingen roll!


Lastning!

Nu ska jag klä på mig lite snabbt för att sedan springa ut och hjälpa Lina & Irma lasta deras hästar. Jag har med mig Irmas kamera och min iphone så antingen ikväll eller om någon dag kommer det upp filmer ifrån träningen! Usch va surt att jag inte kunde vara med, skulle ju vara så kul.. :( Men men , nästa vecka kanske vi plockar ut Anna-Karin och då blir de hoppa!


 

vi är såå epic. love us


Ridning i solskenet!

Sten!

Idag kom vi alla 3 Gg's ut med den tidiga bussen till stallet. Irma och Lina låg inne och snackade för de ska träna ikväll och är ute och fixar deras hästar nu, medans jag gick ut och red. skulle eventuellt också träna men nu blev gruppen tyvärr full :( Iallafall, tillbaks till ridpasset! Han kändes superbra och jag red även idag med sporrar + mina stövlar vilket resulterar med att jag får mycket bättre kontakt med honom, skänkelvis. Gick i stadig och väldigt djup form för att vara Sten men i vissa stunder rusade han bara iväg vilket jag absolut inte tyckte om.. Finns mycket att träna och jobba på men just nu nöter jag bara grunder på grunder på grunder. Halter , igångsättningar samt gallopp fattningar, avsaktningar!  Ponnyn kändes iallafall riktigt fin , och då de var soligt så fick det till och med bli en söt bild på honom!


Träning ikväll!

Ikväll ska jag och Lina åka och träna för Kattis i Kvlunda! Jag tar med Garlic och Lina ska såklart ha Rudy! Träningen börjar kl 19.00 så vi åker från stallet kvart över sex. vi kanske hinner uppdatera innan  vi åker annars kommer det mer ikväll.

Peace out!


änringar i TR, bra / dåligt?

har läst på ett antal bloggar att de blivit en del ändrignar i TR för 2011. Den absolut sämsta ändringen tycker jag var att de har gjort så att de är tillåtet att tävla med tröjor med Luva på! Tidigare har det ju bara varit godkännt att tävla utan med till exempel kingsland tröjor, stickade V- ringade osv. Men nu kan man alltså tävla med ''hoodtröjor''! Enligt mig är detta en jätte risk man tar.

Visst det finns sjukt snygga tävlings tröjor men om man tänker på skade risken är de helt knäppt. Om man nu skulle ramla av , OM , så kan hästen råka trampa på luvan? eller en annan häst på framhoppningen kan göra det, samt att mna kan fastna i hinderstöd osv!

Alla har ju egna åsikter men denna regel tycker jag var väldigt konstig, hur har de tänkt egentlligen? Vi alla vet ju hur det är på lokala, men även regionala ponnytävlingar. små B och C ponnyryttare som for runt som yrväder. Ja jag fattar verkligen inte..

 




Hittade dessa intressanta inlägg på Rosanna Zimdahls blogg, henne hittar ni här grym tjej!


svinkallt!!!

det är -22 grader hemma hos mig här i stockholm, förstå då hur kallt det kommer att vara i stallet! TUR att jag lämnade mitt udnerställ där uppe, och för mig blir det INGEN hoppträning ikväll. Ger mig absolaut inte ut i detta väder.


nästa tävling!

Nu har jag anmält mig till nästa tävling! Det blir på Heby nästa helg. Garlic ska gå LB och LA och så ska jag tävla mammas häst Intruz 1m och 1.10! Det ska bli jätte kul!


Förhoppningsvis så blir det en placering även nästa helg på Garlic


outfit

Såhär såg vi ut idag! :)



Sten:
Benskydd: Eskadron
Schabrak: Hööks
Ländtäcke: Hööks
Sadel: Pessoa Amo
Förbygel: Jacson med separat fårskinn
Träns: ingen aning! men passar Stene gör det!

Emma:

Stövlar: Tattini Airboost system ( första gången på hur länge som helst jag red med ordentlig klädsel! )
Ridbyxor: Hemlis, kan ni gissa?!
Jacka: Kingsland
Dunväst: Mountain Horse
Handskar: Jacson
Hjälm: Tattini


Min stjärna idag!

 

SuperStone!

Idag var han verkligen en SUPERSTONE! Inte riden på tre dagar och jag hoppar upp på engång eendå, nu har jag verkligen överträffat mig själv. För bara några veckor sen skulle jag stått och longerat i säkert en 3-4 dar men nej nej just nu är mitt självförtroende på TOPP! Tillbaka till ridningen då, idag var han taggad och då menar jag rejält. Full fart på en gång och det tog mig säkert en halvtimme att bara få honom lugn i traven, DET är min Stonie det! Efter ett tag jobbade han på riktigt bra och då fattade jag galopp! I första fattningen flög han upp i luften och brände av några små bocksprång men denna gån var jag på som FAN och skulle vinna lver honom. Vilket jag gjorde! Det kändes riktigt bra att sitta kvar för engångs skull när han håller på och brallar! ( Sist var jag ute i skogen och flög av.. fick se en häst rumpa flyga hela vägen till stallet, medans jag fick GÅ ) Så nu är ag glad och min lilla Star är tillbaks . Världens grymmaste STEN!

KICKASS SÄGER JAG BARA!



Hos Matilda

Jag har inte skrivit på jätte länge men jag har helt enkelt inte haft tid. Resultat från tävlingen kommer upp i morgon kväll när jag kommer från stallet. Om jag hinner/orkar.
Just nu så är jag hemma hos Matilda. Vi har ridit hennes ponnysar, super kul! Rudy fick vila igår och idag men hon dör inte av det. I morgon kanske det blir träning så då kör vi igång igen.
Ha de bra så hörs vi.


Matildas ponny Vince och jag.


.



Garlic
Jag red Gallan tillsammans med Emma och Sten på volten. Han gick helt okej! Han jobbade bra i traven men drog iväg lite i galoppen, egentligen brukar det vara tvärt om med honom, han brukar vara lättare att jobba i galopp! Jag jobbade mest med att få igång bakdelen som vanligt och jobba igång han gamla stela kropp.

Toppa
På Toppa red jag ut idag. Hon gick jätte bra! Hon är väldigt enkel att rida ut på, även när hon är själv som hon var idag. Kändes konstigt att rida ut ensam jag, jag som alltid rider med Lina men idag är hon hos Tilda så då blev det så. Toppa gick som sagt super ändå och var väldigt pigg!

Cormack
Idag red jag min systers häst Cormack och hon red Komplett åt mig. Cormack är en av de absolut svåraste hästarna jag har ridit! Han är väldigt känslig och het men måste ridas starkt, han är inte jätte stel men vägrar att böja på kroppen utan går som en pinne hela tiden! Han är också väldigt hettsig särskillt på hinder! Men jätte rolig att rida. Om ni vill veta mer om Cormack så kan ni läsa min systers blogg här.


9 dagar

Förressten kanske jag har glömt att säga att Jag och Andreas blev tillsammans Söndagen den 13 februari! Världens bästa kille, bättre är nog svår att hitta! :)

 


Detta ska beställas!



Nu har jag bestämt mig att jag ska ta och beställa det här till Sten! :) Älskar tränset det är verkligen '' Emma Style '' och en svart uppsättning skydd är väl alltid bra att ha? Pannbandet på tränset ska jag nog byta ut mot ett helsvart i läder, Blir mer stilrent då och passar Stenisen grymt mycket bättre. Hittade faktiskt sakerna i Horze katalogen i lördags när vi var på Stäket! Men detta finns att beställa här!


Irma & Garlic idag!



Så här snygga var Irma & Garlic idag! Fler bilder kommer sen när Irmis lagt in de på datan, kan bara säga att min sten rockade idag och det gjorde Garlic med! ♥


Träning varje dag!!

När jag kom in för en stund sen så såg jag en stor låda som stog på trappan utanför dörren, och vad står det på? Jo de står Crosstrainer!! Tydligen hade pappa köpt en och inte talat om det för mig. Så nu ska det tränas! Tänken är att vi så småningom ska ha ett litet gym ute ovanpå stallet och det här är en början!


Livrädd Emma

igår när jag såg det här blev jag verkligen helt livrädd! Trodde först att det brann i verkstaden men sen visade det sig att det bara var en manick som skulle få igång det frysta vattnet, TUR säger jag bara :')

 


Svar på kommentar!

Jag tycker att eran blogg är jätte bra! Undrar en sak bara. Hur känner ni tjejer varandra? Ni värkar vara väldigt bra vänner!

Svar: Hihih tack va glad jag blir! :D det här kan bli en ganska lång och svår förklaring men jag ska försöka! För några år sen gick Lina i klassen under mig på skolan som vi båda gick på då. Hon började senare rida en häst i vårat stall som heter Robban, vi var inte jätte bra kompisar snarare bekanta eftersom båda har svårt att ta kontakt med nya människor! För lite mer en ett år sen hade Lina praktik och var hos oss på Gryta Södergård, jag hade sabbatsår så jag jobbade hemma och var med Lina hela dagarna i två veckor efter det började vi umgås mer och mer! I sommras var vi med varandra nästan varje dag och sen började vi i samma klass och blev ännu bättre vänner!
Emma kom till Gryta för första gången på ridläger! Hon var här två gånger och fastnade för en häst som vi kallade Kulan! Efter det andra ridlägret så köpte hon honom och när hon sedan hade blivit för stor och inte kunde ha kvar honom så frågade de om vi kunde hjälp till att sälja honom åt dem! Det kunde vi så klart och som betalning så fick vi ha honom på våra läger! När Kulan kom hit så kom även Emma och jobbade här och vi umgicks stora delar av sommaren. Men det var först när Emma bestämde sig för att köpa Sten och ställa honom i vårat stall som vi blev riktigt bra vänner!
Idag är vi bästa vänner och träffas i stort sätt varje dag! När Lina och jag umgås som mest så träffas vi i skolan, åker hem och rider tillsammans och sen sover hon här, de dagarna kommer ganske ofta! Och för det mesta sover Emma här! Måste bara säga att bättre vänner går inte att hitta!!


Alla GG´s är sammlade

Hela eftermiddagen har vi Gryta Girls bara skappat! och gjort det som vi är bäst på, vilket är att prata. Emma och Lina ska gå ut och mocka snart men jag stannar inne i värmen! Senare i kväll ska Emma ut och fodra och sen sängen! Imorgon ska jag och Lina upp tidigt för att åka till skolan och Emma ska upp och rida! Nu ska jag gå och omgås lite med tjejerna innan Lina ska åka hem! Ha det!

En bild från tävlingen igår på mig och Garlic!


Nya transporten!

Så här ser den nya transporten som vi har köpt! Den har plats för fyra hästa och fem ponnyer om man köper extra väggar! Det finns en sadelkammare som går att göra större om man inte åker med många hästar. I sadelkammaren kan man välja oom man vill ha två eller fyra sadelhängare, vi ska ha fyra så vi väntar på de sista! Det finns två takluckor och fyra fönster för ljus och ventelation! Nedre delan på väggarna är mjuka vilket jag tycker är väldigt bra så hästarna kan brädda på benen!







Svar på kommentarer!

Vi har fått lite frågor på biloggen som jag tänkte ta en stund att svara på. Jag är hemma från skolan idag så jag ska snart ut och rida i solljuset.

Har du stall utanför huset precis?
Ja det har jag:) Det ligger kanske tio meter bort. Vi har ett stall med 20 boxar och tre st lösdrifter. Av alla hästar som finns på gården är sex st inackorderingar och så har vi runt 30 egna:) Så här ser stallet och hagarna ut från mitt rum:)


Ska du ha bild på din transport?? Hur då? va coolt! :D
Haha ja de ska jag :D Tack så mycke! den har kommit nu och så här ser det ut! Den sitter ovanför dörren till sadelkammaren och på samma ställe på andra sidan sitter en på Mirah(min syster).


vet du vart man kan köpa Soft Up stigbyglarna?
Ja vi kommer köpa in dem till våran gårds butik Candys Ridshop:) Vi håller även på med en webb-butik så de kommer finns att beställa där.

Vart kan man köpa såna väskor?

Ryktväskorna (Jag antar att de är de du menar) finns att köpa i Candys ridshop bla! Men de finns i de flesta hästbutikerna! Vi har inte exakt den här men en liknade.
!

Gud va läskigt! Gjorde nån illa sig? :)
(När grannes hingst rymde in vi våran lösdrift för hingstar och valackar)
Nej alla klarade sig bra, som tur va! Grannens hingst hade lite små sår och en av valackarna hade ett väldigt trasigt täcke men alla klarade sig utan större skador!

Haha ofta stiglädret lossnade!! Men det gick väll bra sen?
Haha ja efter det gick allt jätte bra! Men det tog ett tag arr få fast det igen i mörkret:)

Vilken fin bild! Och bra låt:) När är den här bilden tagen, jag såg att ni hade rosetter!

Bilden är tagen när vi hade klubbtävling för Vätö Ridklubb som alla vi gryta Girls tävlar för!




Jag hoppas att alla fick svar på era frågor! ställ gärna fler, vi tycker att det är jätte roligt!! och tack för att ni läser bloggen




Kommentarer!

senare svarar vi ordentligt på bl.a dessa kommentarer!


Tävlings resultat!

Nu har jag kommit in från stallet efter att ha fodrat, mockat och fixat stallet. Eftersom vi inte hade nån som jobbade idad så fick vi fixa allt själva, jätte kul när man kommer hem typ halv åtta! Här kommer i alla fall dagens tävlings resultat. Viedos och bilder kommer imorgon när jag har lagt in dem på datorn.

Toppa LD
Toppa startade sin tredje tävling och hon blir bättre och bättre! Hon var ganske seg på framhoppningen men jag var sista start och när alla andra hade gått ut och vi var själva så hoppade hon jätte fint!
På banan gick hon jätte fint! Hon tyckte det var kul idag och det är viktigast för mig. Hon gick jätte fint fram till sista hindret, precis bakom det var det solkatter som hon tyckte var lite läskiga och ville inte hoppa dem. vi fick två stopp på det hindret och så tror jag att det blev lite tidsfel.

Garlic LC
Han var jätte taggad på framhoppningen så det kändes super! Han gick och studsade och var jätte pigg! Men när man går in på banan med honom får man inte luras av det eftersom han brukar luras! Idag gjorde han inte det. Direkt när jag började galoppera honom kände jag att han var väldigt på och när jag kortade upp honom började han bocka i protest. Tredje gången han hoppade upp så flög jag fram på halsen och var då tvungen att släppa honom, då går han för det mesta framåt men det tar ett tag att korta honom igen! Jag fick tillbaka honom ordentligt precis innan åttan innan det så sprang han bara men han var felfri! både i grunden och i omhoppningen. Alltså dubbelnolla och en 4de plats!

Garlic LB
Innan LBn kändes han inte lika taggad men han hoppade fint på framhoppningen. När jag skulle gå in på banan så ville han inte röra sig framåt utan stog bara att sparka så mamma fick leda mig in. Väl inne på banan så satte jag igång direkt för jag ville inte att han skulle bocka i skritt, då flyger jag! Men i LBn så bockade han inte alls. Jag tyckte han kändes jätte bra och jag tycker att jag red precis som man ska på honom men han var slarvig och rev fyra hinder! Jag vet inte vad det kom ifrån, han brukar snudda bommarna ofta men han brukar inte riva. Efter första hindret (som han rev) la jag en volt för att försöka fång upp honom igen så jag fick fel även för det. Resultatet blev alltså fyra rivningar, ett stopp(volt) och tidsfel, slutade på 20 fel! Inte direkt min bästa LB men så längen vi inte får några stopp så är jag nöjd!

hos Andreas!

hela min helg planering vart lite kaos då westerlundarna inte kunde ta sig till tävlingen igår så kunde inta jag ta mig till stallet igårkväll. så jag tog pendeln ner till Andreas och nu har vi nyss kommit in efter att jag har fått rida hans häst Vibrato! Supermysig ponny, riktigt fin!! En riktig IrMa häst skulle jag tro :)

Nu ska vi slänga oss i soffan och bara ta de lugnt!
pussar

Tävling i morgon!

I morgon åker jag och Irma iväg till Stäket och startar våra första starter på Garlic och Rudy. Irma ska även ha med sig Toppa också. Jag ser verkligen framemot att få komma ut och börja tävla igen. Har inte hoppat henne på ett tag så får ta morgon dagen lite som det kommer. Förväntar mig inte att hon ska gå super bra. Men en snygg ponny har jag i alla fall. Här kommer i alla fall mina startnummer inför i morgon.
L:C startnummer 32 av 41 starter.

L:B startnummer 14 av 25 starter.


Nu ska jag packa ihop mina tävlingsgrejer här hemifrån och om ett tag åka ut till stallet, ta in hästar, fixa med Rudy och sen umgås med Irma innan vi går och lägger oss :)




Hippi löshoppar! + första galoppen på tre månader


Tävling

16de plats av 51 startande i första klassen , nu blir de donken käk och sen andra klassen!

I wanna rock'n'roll all night and party everyday

Är nu hemma efter en sjukt rolig och trevlig kväll med gamla klasskamrater. Vi dansade, lyssnade på musik, hade knasiga lekar för oss. Allt var precis som det brukar vara med dessa underbara personer. Fick även en annan sak gjord igår vilket jag blev glad för. I natt sov jag endast ca 3-4timmar. Är alltså lite trött nu så ska ta det lungt tills jag ska ut till stallet och ta in hästar, samt fixa med Rudy om vi kommer iväg till tävlingen imorgon. Strul med bilar... Men annars så är allt verkligen super duper med mig.

Tävling inställd för min del!

Jag gick upp kl 4 imorse för att vara klar när vi skulle åka kl halv 6 men så blev det inte. Allt var klart tills dess att mamma skulle köra fram transporten och jag var på väg ut med Intruz! Då märkte vi att bilen läckte olja! Vi kunnde alltså inte åka med den och det är den ända bilen som är tillräckligt stark att dra den stora transporten. Så vi fick tänka om och ta den lilla transporten. Men tyvärr så är den för liten för Intruz och klockan hade blivit så mycket att Cakan inte han till starten så Mirah skulle åka själv med Cormack. Efter att vi hade packat om allt och var klara och åka igen så visade det sig att bilen inte startade! Efter att ha försökt få igång den ett tag så skulle vi byta bil till Mirahs men den hade punka!! Alltså, ingen tävling!! :(

Mer uptade kommer senare nu när jag är hemma hela dagen och laddar för imorgon när jag ska tävla Garlic och Toppa. Hoppas på att vi har bil tills dess!!


Fredag!

Idag har jag hunnit med riktigt mycket faktiskt! JAg och Johanna har packat och fixat allt för henne och Karlo inför imorgon! Det är ju trots allt tävlingsdag för de! Johanna och Karlo ska starta 1.05 & 1.10 samma klasser som både Irma och Mirah tror jag. Sen på Söndag så ska även Irma och Lina tävla på samma ställe fast denna gång på ponny.

Min morgondag och helg kommer att se ut såhär!:

Först går jag och Johanna upp och är vid stallet runt åtta tiden sen drar vi mot stäket vid nio. Efter själva tävlingsdagen är klar så åker jag med Irma & Westerlundarna upp till norrtälje där jag rider min bästa SuperStone och ska mysa med mina GG's med film och massa taggning för morgon dagen!
På söndagen är de samma sak upp tidigt och med de 2 andra GG'sen som ska starta sina första klasser för iår och både tävla mot varandra men även individuellt. Ska bli jättekul att se faktiskt haha! Efter det åker vi tillbaka till Norrtälje och jag tar mig an Sten sen drar jag hemåt och beräknar att vara hemma runt 23 tiden på söndag kväll! Så då kommer ni att få en grymt mycket bättre update än ni fått idag och resten av veckan! :)
pusspuss / E

dagens + Gårdagens ridpass


Intruz

Igår: Red på volten och gjorde lite lösgörande övningar. Han var väldigt seg och ville inte riktigt gå fram för skänkeln men efter massa övergångar mellan trav och galopp så fick han bättre bjudning och jag kunde börja jobba honom! Jag jobbade mycket med att flytta för skänkel för att få igång hans bakben och massa små volter. På slutet gick han riktigt bra!

Idag:
Jag red barbacka en kort stund och jobbade med samma sak som igår. Idag hade han bättre framåt bjudning från början så han var lite lättare att rida idag.


Cakan

Igår: Jag tog upp henne på volten för att rida ett kort pass men så blev det inte riktigt. Hon hade stått inne hela dagen ochj väntat på hovslagaren så hon hade överskotts energi till tusen!! Direkt när jag började trava fram så försökte hon sig på ett litet bocksprång! Jag röt lite på henne och red vidare men efter att hon försökte igen så var det bara att ändra planen och rida några varv i galopp innan jag kunde börja jobba henne! När hon hade lugnat ner sig lite började jag jobba med att samla henne i galopp och trav utan att hon försvinner iväg med bakdelen, för att komma undan jobb så brukar Cakan skjuta bakdelen åt sidan och flytta sig i skänkel vikning istället för att trampa under sig. Efter att ha jobbat en stund med det så gick hon riktigt bra och jag bästemde mig för att det räckte.
Idag: Idag blev det ett nästan lika långt pass eftersom hon hon var lika pigg idag! Idag gick det dock snabbare att lugna henne så att jag kunde rida ordentligt!


Garlic

Igår: Jag red honom på volten i ca 30 min och jobbade med massa volter och övergångar. Han gick helt okej men jag skulle vilja att han var lite lättade i handen. Jag har funderat på att byta bett ett tag iallafall vissa dagar, isåfall skulle jag prova ett Pelam bett om det funkar och han blir lättare att korta så kan jag byta tillbaka till det tre delade jag har nu men vi får se hur jga gör med det.


Toppa

Igår: Jag red henne på volten och jobbade grunderna för att få henne att lyssna ordentligt. Det blev mycket övergångar och tempoväxlingar på henne. Hon skötte sig super bra! Haha hoppas att ni orkade läsa det här!

packad och klar!!

Nu har jag (Irma) packat klart inför tävlingen imorgon när jag ska starta Intruz och Cakan! Jag är super taggade och det känns som om det kommer gå bra och det är ju alltid en början. Jag ska starta Cakan i 90 cm och Intruz i 1,05 och 1,10. Mirah ska vara med också på Cormack och Johanna på Karlo, båda ska starta 1,05 och 1,10! Eftersom det är tre hästar som ska med från gården så ska vi inviga den nya transporten som är stor som ett hus! Jag tar bild imorgon så ni får se den! Jag har inte sätt den i dags ljus än så jag har inte kunnat ta en bild! Lite senare kommer det ut ett inlägg om dagens och gårdagens ridpass!

Dålig uppdatering

Jag uppdaterade dåligt igår och det var helt enkelt för att jag kom in från stallet kvart i nio och jag hade massor att göra!! Igår han jag iallafall med att rida Garlic, Cakan, Toppa och Intruz + klippa Garlic + mocka och fixa påsar!! Snacka om att jag var trött när jag kom in! Nu ska jag åka till praoen mer uppdate kommer ikväll!

Dagen från iphone

Idag gick humöret upp igen, men nu gick det ned. Måste måste göra något åt detta. Var på praktiken idag och det gick bra! Fick rida en häst också så jag är nöjd! När jag kom ut till stallet pratade jag med Irma. Kollade på när hon red Garlic och sen red jag min egen prinsessa som idag var pigg och glad. Hon gick verkligen super i traven men i galoppen vart hon stark. Efter ridpasset så klippte jag henne! Äntligen, å Gud så snygg hon blev. Jag bloggar nu via iphone så kan inte lägga in några bilder och imorgon blir det nog ingen bloggning alls från min sida då jag ska på fest med massa gamla kompisar. Om man har längtat. Sen ska jag även ta tag i en annan grej kanske. Aja nu ska jag sova så jag orkar gå upp imorgon.

T O R S D A G

Idag blev de en lugn ridtur för mig och stene :) Jobbade lite lösgörande samt galopp-fattningar uppe på volten sen så skrittade vi faktiskt ut i 15-20 minuter! Hatar verkligen att rida ut så får ta och ge mig själv en klapp på axeln för det..känner mig så sjukt osäker ute i skog och mark! ETT MÅSTE ATT TRÄNA BORT! Men men för 2 månader sen skulle jag aldrig sitta barbacka och stegra på lille Garlic men vad gjorde jag igår? haha kul att man tar sig framåt med sina ''rädslor'' iallafall! ¨

Just nu har jag precis kommit hem och sitter och väntar på att Andreas ska komma hit! Vi får väl se vad vi hittar på men blir säkert suuuuuuuuuuper trevligt iallafall!



pussar från en glad tjej!


Mountain horse!

Idag hände en skitkul sak! Mountain horse skulle komma och visa Anna nya vår-kollektionen, och vet ni vad? JAg fick vara med och se alltihop! Superkul med Butiken på gården behöver man nått finns det alltid där! Så nu har jag sett hela Mountain horse's vår kolektion, slå den ni! :')

 


Morgonmys!


kOMMENTARER!

Imorgon kommer lite svar på kommentarer som vi fått under de senaste dagarna! Håll ögonen öppna vi har en liten överaskning på G med,men den får ni reda på i helgen! HIHI :D

Supersten idag!

Dagens ridning gick ,GRYMT! Kan inte säga mycket mer än det. Jobbade på bra och rejsade honom på slutet. Kul för hockeygrabben att vara igång igen. SLutade med att han blev ganska svettig så slängde på honom två st fleece täcken som ajg nyss var ute och tog av honom! Jag och irma bytte hästar en liten stund så hon fick rida hennes gamla poneyyy och jag finaste garlicen :) bättre update kommer imorgon med svar på lite kommentarer m.m!


Knasigt vad allt kan vända fram och tillbaka

Nu ligger jag i sängen och bloggar via min iphone. Min dag har varit fylld med så mycket olika känslor att när jag hoppade upp på Rudy så blev humöret sämst. Det gick inte bra, hon lyssnade inte och jag orkade helt enkelt inte då. Jag var på världens bästa humör tills nu, får inte hålla på såhär som jag gör precis nu. Mina Girls vet och det stannar där. Ska upp halv 6 i morgon så jag tänkte ta och sova nu så jag orkar gå upp i morgon. Hoppas även på att morgon dagen kan förgyllas på något vis.

Finaste Cakan!

Idag var vi iväg och löshoppade Pina och Hippi (gårdens fyra åringar). Film på det kommer senare men här kommer en film på när Cakan löshoppade när hon var på tillridning hos Anna-Karin 2009

Trötter?

Nu ska jag snart sova! Jag är riktigt trött efter att ha pratat med tjejerna hela natten haha! Vi hade iallafall jättekul igår!
Idag har jag bara ridit Intruz, mamma red garlic i ridhuset idag också och jag kännde att jag inte han med mer eftersom vi har en innlämningsuppgift som ska in imorgon som jag var tvungen att skriva klart! Den är iallafall klar nu så det är inte så mycket mer att göra ikväll, bara äta mat och fodra, jag är inte så sugen på att gå ut igen men det måste göras! Nu ska jag ut i stallet och fodra! Jag hinner nog inte blogga mer ikväll så det kommer upp lite från mig imorgon!

Jag och Lina får stå för bilden


Olika namn för samma saker!

Igårkväll snackade vi tjejer om hur mycket olika konstiga ord och namn man har på samma saker.. Och itne bara själva namnet utan hur man uttalar det med! Är de så att de är så många som fortfarande är ovetande om vad sakerna heter på riktigt? Eller är det bara bekvämare att säga de man tycker? hmm jag vet inte riktigt men här kommer några exempel på hur ajg menar så att ni förstår!




Tretorn Advance system stövlarna som från början när de kom alltid kalaldes för ''Malin Baryard-Stövlarna'' , vi kom överens om att man nu helt klart säger tretorn' stövlarna så menar man dessa.



Pullarnosgrimma som Matilda berättade att vissa kalalr för ''korsträns'' vilekt jag aldrig hört talas om innan! och denna är svår med för man kan uttala de på flera olika sätt jag ( Emma ) säger pullaár ( betoning på aa ) medans de andra sa pullar ( betoning på ll ). Men vi kom överens om att de verkligen heter Pullarnosgrimma!

Vad säger ni, har ni olika namn för saker som andra kallar något helt annat? alla kan väl inte tycka lika och det är väl ioförsig bra haha :)

 


Livet leker

Idag hoppade jag över att rida. Det är kallt och jag måste göra klart lite skolgrejer.
Ska snart sätta igång med det, först ska man bara kolla lite bloggar och sånt där skojjigt! Samt lyssna på Born This Way - Lady Gaga hela tiden + Yeah 3x - Chrish Brown. Det är mina låtar just nu, verkligen verkligen, de är grymma! Ska hoppa i säng rätt snabbt efter jag är klar då jag är grymt trött. Men annars ska ni veta att livet är rockigt bra just nu. Lever för varje dag och jag ångrar inte en sekund av det. Det är knasigt, äckligt, sjukt bra!

I morgon hör jag av mig nån gång sent på kvällen. Efter stallet alltså.
Ha det super nu alla där ute.

Bild på mig och super mysiga och fina Russin från våren 2010.


Soft Up stigbyglar!

Fått lite frågor angående softUp stigbyglar om att de är svåra att få tag i, men nu ska vi göra det enkelt för er alla bloggläsare! Det är nämligen så att Candy's Ridshop , Ridshopen som ligger här hos oss i Gryta, ska n'mligen ta in det hörde jag Irma säga idag! Så jag vet inte när men om nån månad eller så så kommer de finnas att köpa här hos oss på gården. Hur bra är inte det?! Super skönt för oss GG's att slippa behöva leta land och rike runt om vi behöver något. Då är de bara att gå ut i shopen hihi! Därifrån kommer alla mina täcken, min RaceSafe och fårskinnen plus massa smågrejer! SUPERBRA!




ridning i morgonsolen!

 

Imorse var det svinkallt men riktigt soligt och fint väder ute! Så medans Irma, Lina och Matilda åkte till skolan fixade jag iordning Sten och drog mig ned till volten. Hade ingen lust alls att sadla och fixa så mycket så tränsade och tog ned honom i sitt inner täcke på volten. Longerade i 20-30 minuter och ha ver jättefin! :D Lyssnade på min röst och alla kommandon , som skritt trav halt osv. Efter ett tag hoppade jag upp barbacka på honom! Nu har jag verkligen fått tillbaka den där känslan igen och allt känns så bra.

Red runt lite barbacka tills det helt plötsligt kommer en snygg ponny galloperandes på vägen. Jo tror ni inte att de är grannen hingst som tagit sig ur hagen och sprungit till vår gård? Det var det iallafall. Sten fick tuppjukk och började försöka visa vem som var bäst och när hingsten brutit sig in i en av våra hagar sprang jag in med STen i stallet för att sedan försöka fånga in hingsten.. vilket bara slutade med massa bakhovar mot mig = rädd Emma. haha! Sen kom Anna och fixade allting, förstå inte hur hon kan vara så tuff. Verkligen världens grymmaste Anna! :)


 

Men back to the basics, nu är vi verkligen på rätt spår igen!


I skolan..

Nu sitter jag, Irma och Matilda i skolan och har ekologi. Det kunde ju ha varit bättre. Plus att vi är sjukt trötta men vad gör man inte för att ha lite skojj då och då i veckan!? Vi slutar i alla fall runt 4 idag och tar 5 bussen hem. Ska rida när vi kommer till stallet, vet inte hur mycket jag kommer orka med men det är väl bara att ta sig i kragen och försöka göra något. Bloggar mer ikväll sen om planer inför morgondagen, och hur det gick att rida.
Vi ska väl fortsätta jobba, även om vi inte har nåt och göra?.. Det blir vällan facebook som det brukar haha!


Bild innan det blev så jävla kallt ute!


Gg's + matilda!

Idag red alla vi GG's illsammans, plus Matilda som var här på besök! Vi red ut en sväng vid runeskurva ( vår gallopp väg ) men halvvägs så vände Jag och Lina då de var sviiinkallt! 22 minusgrader, helt galet! Jag red iallafall på lille Kulebulan som var helt tokig haha.. Lina på sin Rudy, Irma på sin 5-åring Cryptonit W och Matilda på superbästa Top Model W! Det roligaste som hände under ritten var nog då Matildas stigläder lossnade från sadeln mitt i galloppen! HAHA helt sjukt kul :) fottade iallafall en bild så här kommer den!




pussokram

från oss till er!


svar på kommentar! :)



Svar

Hej Mikeala! För det första , gud så kul att du läser bloggen och kommenterar det gör itne bara mig utan alla oss tre jätteglada! Nu till mig då! Jag har då en häst som bara är min , som JAG står på ägarbeviset av och det är Sten! Sten köpte jag i Oktober -2010 strax efter jag sålt KissMe De gennes som var min häst innan Sten! Och du har så rätt så, När jag stod i Sorunda hade jag först av allt en ung-ponny som hette Etna. En riktig underbaring, one of a kind! Men eftersom hon fortfarande var en ungponny och behövde riktig utbildning som jag inte kunde ge henne fullt ut ( var bara 12-13 år! ) så bestämde jag mig för att sälja henne och fick hem KissMe De Gennes.

 

Etna & KissMe De Gennes

Sen efter jag haft KissMe , eller Kulan som vi kallar honom, I 2-3 år så kände jag att jag både började bli väldigt lång på honom och tappade lite intresset med ridningen.. Ni vet svackor som kan inträffa! Så då bestämde jag mig för att i somras skicka upp Kulan till Gryta där han tidigare kom ifrån när jag köpte honom så han fick gå lite ridläger och bara mysa som han älskar att göra. I Augusti tog jag mig i kragen och åkte upp till Gryta för att hälsa på honom och då slog det mig. Att jag verkligen älskade ridningen! Hade inte suttit på en häst på 3-4 månader men allt kändes ändå som igår. Under Augusti månad gick från att bara rida kulan till att rida cirka 4-5 olika hästar per dag och då bestämdes det att jag skulle leta en ny häst. Men först sälja Kulan.

Och gud vad jag grät, och var ledsen när allt det här bestämdes. TRodde att ajg skulle förlora min lilla älskling som jag bokstavligen lärt mig allt på. Att han skulle säljas till någon liten unge som skulle slita honom i munnen och tvinga ut honom på massa tävlingar och skit.. Men så blev det inte :D På ett läger var en familj som bodde i stockholm med på och de letade efter en ponny. Så jag började lite på skoj prata om Kulan , att han var den perfekta nybörjarponnyn och massa smör ni vet! Sen slutade det med att de hade bestämt sig för att köpa honom! OCH stå kvar  med honom i vårat stall, förstår ni?! Jag skulle få ha kvar min lille kulis fast endå med en annan som ägare vilket är helt okej, om inte bättre! Så därför rider jag honom då och då när Anna ( kulans ägare ) Eller någon anna i familjen Löfvgren inte har tid eller kan. Så allt blev så sjukt bra så nu känns det vissa dagar som att jag har 2 hästar!


Hoppas du blev nöjd med svaret och att du orakr läsa hela..haha men det var lite om mig och mina hästar under de senaste åren! Kan avslöja att innan dessa 3 hade jag en till som var min allra första häst! hihi men de tar vi en annan gång! så finally..

 the one and the only Sten är bara min!


bad update

min minipc , aka blogdata, har tyvärr pajat så därför har jag ( Emma ) inte kunnat uppdatera något alls i helgen! [ sen kan jag säga för dend elen att jag inte alls haft tid det ursäktar jag för.]




helgens ridning!

lördagen var det tänkt att jag skulle rida de tre hästar jag ridit tidigare dagar. Så jag började och tog tag i Sten!

Sten
Busen var galen på volten! I longeringen var de varannat bocksprång och att han halkade omkring. Förstår inte hur han vågar hålla på att busa på detta underlaget! ´Minskade faktiskt longeringen till bara 10-15 minuter sen hoppade jag upp! Och vet ni vad? Jag gallopperade på honom uppsutten på första gången sen ajg vet inte vad! Gud så skönt det vad. Han jobbades i lugn och fin form med massa tempoväxlingar för att hålla hans huvud igång, hehe knäpphästen! Så resultat: Glad Emma och Glad häst!

 

Efter det gick alla vi tre GG's in och orkade inte ata oss ut igen.. Vi lagade supermysig middag och seanre kom ett par kompisar över så kollade vi på film tillsammns! Tills det var dags att sleepa, jag hade morgonfodringen dan efter..

Söndagen så var jag uppe redan vid halv åtta tiden för att ha morgonfodring! Så uppe med tuppen släppte jagut alla hästar utom Sten, Garlic och Rudy som vi skulle rida tillsammans. Gjorde även iordning och packade ned min förra sadel ( HenriDe Rivel ) för att ta med den hem.

Sten
skippade faktiskt longeringen helt idag! ( är otroligt stolt över mig själv, haha! ) Men allt kändes bra och jag hade den där ''känslan'' i magen så jag hoppade upp direkt! Gick klockrent från start, skritt trav & gallopp i båda varven. Jobbade tempoväxlingar, igångsättningar halter och alla dessa grunder. Men vet ni? Nu är vi på gång! Funderar på att dra med mig honom för att hoppträna nån dag nu. Fattar ni hur bra det käns?! allt detta jobb denna jobbiga vinter och nu är vi äntligen på gång IGEN! åååh 2011 kommer kicka aass! Resultat: MEGA GLAD EMMA & Trött Stonie hihi!


-


Garlic
Jag red Gallan på volten tillsammans med Lina och Emma och jag är tyvärr inte alls nöjd med det ridpasset. Han var jätte stark och ville inte alls sammarbeta. Jag hade satt på dressyrsadeln för att jobba lite men det blev mest grunder för att få honom och lyssna och på slutet gick han lite bättre.

Toppa
Red ut själv på henne och hon gick super! Det känns jätte bra inför helgen! Hon lyssnade bra och gick jätte fint. Jag red ner i runes kurva och vände där, det är den ända vägen som vi kan rida just nu.

Cakan
Hade tänkt rida ut själv på henne men jag mötte våran granne Anne som skulle rida på samma ställe så vi red tillsammans. Cakan gick ganska bra, hon var lite spänd och hon orkade inte korta sig så mycket så hon hade lite svårt att hålla sig i samma tempo som Annes häst. Men annars gick hon jättebra!

Komplett
Jag red ut en lugn runda i skritt.

Dag 5 - Det här finns i min rykt låda



Det här finns i min rykt låda

- 3 hovkratsar
- hårborste
- flera olika borstar
- pälsglans
- Hovolja
- Svamp
- lädertvål och balsam
- ryktsten
- Sporrar
- Sax
- Kylgel
- fårskins borste
Jag tror att det var allt, som ni märker så har jag lite allt möjligt där.

Jag har en sån här väska (fast grön) som jag har mina borstar i, den är super!

We're on the right track!

Igår var alla GG's samlade och vi hade en riktigt myskväll. Förutom att vi fick springa och jaga hästar mitt i natten då de hade haft sönder staketet men bortser vi från det var kvällen super! Vi gick upp tidigt i morse eller Emma gjorde, hon släppte ut hästar, jag och Irma låg kvar i sängen och sov.. Sen fick jag jätte brottom för att hinna rida Rudy. Det blev ett sjukt snabbt ridpass och hon hade så mycket överskotts energi och jag hade ingen lust så hon fick gå på i galopp några varv med lugnade inte ned sig men hon gick fint i traven, bara lite för fort för att jag tycker att hon arbetar på bra. Nu ska jag klä på mig lite finare kläder och fixa mig lite då vi får gäster om 1 timme eller så.
Men annars är allt tummen tummen upp just nu. Så jävla nöjd med livet.

Lyssna på denna och njut, så himla himla grymt! Mitt självförtroende åker upp på topp!


Bild från tävling

En bild på mig och Garlic från Södertörm som jag har köpt. Den här bilden ska jag ha på transporten som kommer nästa vecka.


Middag a l'a GG!

Nu har vi precis käkat middag , alla tre GG's tillsammans! ( plus Mark Irmas lillebror! ). Vi lagade potatis gratäng med tandori kycklig, eller rättare sagt Irma lagade hehe hon är kocken av oss! Jag ahr lyckats baka en misslycad kladdkaka som vi ska sätta oss och thocka i oss alldeles strax framför tv tittande. funderar på att se Narnia 3, eller Irma VILL det .. så då kommer det nog att BLI så hehe :D Mer update kommer senare ikväll eller imorgon för  nu ska vi mysa som bara GG's kan!

pussoch kram


.


Cakan
red henne en stund på volten och hon gick super! Jag jobbade lite övergångar och tempoväxlingar. Hon jobbade jätte fint i en samlad galopp i båda varven.

Toppa
Longerade på volten.

Intruz
Red ut med Mirah och Hippi. Hippi var väldigt spänd så Mirah ville inte galoppera så jag tog upp Truzze på volten och galopperade honom tillsammans med Lina och Emma.

Åker buss!

Sitter just nu på bussen på väg upp till Norrtälje. Där ska jag sedan ta 645;an som går ut till söderby nedre där Irma kommer och hämtar mig med Garlic & KissMe! Så idag får jag alltså rida ifrån bussen , hur tufft/mysigt och oerhört skönt är inte det?! Att bara skritta i morgonsolen och kunna snacka om allt! Om de skulle gå att göra så varje gång skulle iallafall jag inte tveka. Mycket mysigare än att gå eller få skjuts! Till i vår plockar jag nog dit min eu moppe så går det nog betydligt snabbare men definitivt tråkigare! Så at the moment tiggt now så sitter jag och dunkar musik samt smsar på hög nivå! Skrev nyss en ny status på Facebook där jag skrev - " 2011 har börjat superbra, och de kommer bara att bli bättre!"

Vilket stämmer till 300% , jag har aldrig mått så bra som jag gör nu. Jag har de bästa av vänner som förstår mig , min familj stöttar mig i allt jag gör och jag är bara oerhört glad.

My head keeps shaking , heart keep waiting and I don't know where to go. Cause all I wanna do is be with you!

Lördag!

Hej allihoppa!
Jag vaknade runt 11 idag, så himla skönt att sova. Skulle kunnat sova ännu lite mer men kände att det var nog bra att jag gick upp nu för annars hade jag väl aldrig kommit upp. Idag så ska väl komma ut till stallet och stanna där ett bra tag. Har inget annat jag ska göra idag så då kan jag lika gärna vara där med mina bästa vänner. Kanske till och med kan få en present från dessa tjejer, får vänta och se.
Ha en bra dag så hör vi av oss!

Coolaste tjejerna!

GrytaGirls, eller var det GrytaGangsters, som Jesper sa? haha:)


Om du aldrig provat hur kan du då vara säker

Sträcker upp mina händer
Tror att det här kan vara början på nått stort
Jag står precis på gränsen
Horisonten är nån annans konstruktion

saknar våren,sommaren&italien

men älskar nuläget.


sommar sommar sommar



hittade lite bilder från i sommras precis innan jag träffat på mina älskade GG's då jag var på Cypern med min mamma. Gud vad jag saknar det här, bara enkla naturliga Emma.. Inget att behöva bry sig om utan bara vara.

VILL HA SOMMAR


Ryttare som häst?

Här om dagen pratade jag och Emma om att vi tjejer är väldigt lika våra hästar. Jag tänkte skriva lite snabbt om hur jag och Rudy liknar varandra. Jag är en spn person att om man inte riktigt känner mig så kan jag verka super dryg och lite översende eller hur man ska säga. Folk ser på mig som om jag tror att jag är bättre än andra osv. Men detta är bara för att jag har ett bra själv förtroende. Med Rudy är det lite lika. Känner man inte denna lilla dam kan hon verka dryg och tråkig. Men när man lär känna henne är hon underbar. Så säger mina vänner även om mig. Hon är också hög i rang och vill gärna visa vem som bestämmer och vet att hon är bra på det. Så är även jag i vissa fall. Det är lite lustigt, eller ja snanare kul tycker jag. Att Emma och jag kom på det här i onsdags kväll i stallet.
Nu ska jag klä på mig ridkläder och åka ut till stallet och träffa Irma. Vi kommer inte ut härifrån,
FÖR MYCKET SNÖ. skitskitskitskit

Känner ni också så här med era hästar?


Träning

I Onsdags var jag och tränade för kattis. Jag tog med mig Toppa och Cakan eftersom båda ska tävla nästa helg och det gick super super bra!!

Cakan
Jag red Cakan först, red faktiskt i samma grupp som Linnea som är med i vårat lag och My som har köpt Carisma av oss, jätteroligt att rida med dem! Cakan gick super! Hon fick massa beröm för sin hoppteknik och Kattis sa bla att jag borde rida på falsterbo på henne och att hon hoppar lika bra som sin pappa (Non Stop R)!! Även jag fick massa bra kritik så jag är super nöjd! Temat för dagen var bana och på slutet så hoppade jag och cakan en lite bana på 90 cm. Hon gick super!

Toppa
Även Toppa gick jätte bra! I den gruppen red Maya, Salme och några tjejer från deras stall. Det var jätte kul att se mayas ponny Valmo hon var super fin och jätte roligt att se att Salmes gamla ponny fortfarande är så pigg! Toppa skötte sig super och även hon fick beröm för sin hoppteknik! Det kännes verkligen jätte bra inför tävlingen nästa helg hon har fattat vad hoppningen innebär och tycker att det är kul! På slutet hoppade vi en bana på 80 cm och hon gjorde det super!


Vinterkaos!

Nu är jag 17 år, har varit det i en dag men igår hade jag inte tid att skriva. Var borta hela dagen med klassen i Kungsberget, och fy vad kul vi hade. Livet leker just nu. Hihi är lagom glad. Men tillbaka lite till min födelsedag. Fick en kommentar i förrgår om man vad jag öskade mig. Jag kan säga vad jag fick i stället. Av min föräldrar ska jag få beställa et par Pioneer stövlar!! och mamma har beställt ett par Roeckle handskar. Sen fick jag ett speciellt skydd till min iPhone av pappa och en fin tekopp! Av min lillebror fick jag presetkort på bio. Sen hade jag även mina kusiner på mammas sida här och mormor. Av dem fick jag en fin filt som passar utmärkt i mitt rum samt ljus hållare som också passa i mitt rum. Av mormor fick jag presentkort på evenemange på globen! Måste hitta nått jag vill se och dra med mig någon/några och se. Idag kom jag inte heller iväg till praktiken för att SL har ställt in all busstrafik! Så jag är hemma idag!
Hör av mig senare under dagen!

Är ändå glad glad glad. Även om snöovädret är kast. Nothing can bring me down now!


Irma är här igen!

Det har varit lite dåligt med uppdateringar från mig det senaste dagarna! Anledning? I Onsdags kom jag hem tio ftån hoppträning och igår var jag och Lina och åkte skidor hela dagen med Klassen! Det blir lite bättre uppdatering idag!
Hemma hos är det hur mycket snö som hellst vilket har gjort att hästarna fortfarande står inne, mamma var ute och skottade upp dörrarna i morse under snön som på vissa ställen är 80 cm hög! Nu ska jag och mamma ta ut hästarna mer inlägg kommer senare! Bla ett från träningen i Onsdags.


Domani ylletäcken!




En sak som bör tas fram lite extra är Domanis super snygga ylletäcken! Irma är så lycklig att hon äger 2 st som hon har när hon tävlar och tränar. Jag är på jakt efter ett sånt här marinblått med röd och vit kant! Har kollat runt lite och sätt att flera personer hittat superbillliga för under 500-lappen fast de kostar 1200:- i nypris. själv hittar jag aldrig dessa i butik! Men iallafall, FET tumme upp på Domani :)


misslyckade bilder haha





alla från hoppträning i sommras, älskade lilla plutten KissMe!


lite mycket torv-påsar?


keep in shape'



Efter stallet tog jag mig en tripp till gymmet! Woho efter det så drog jag hem och åt lite lunch sen crashade jag i soffan med matteboken på magen.. lyckat va? Ja och så vaknade nu! Så nu kommer det svåra hur jag ska somna inatt?!


ridning!

 

 

Idag tog jag mig upp vid 7-tiden och käkade frukost. Vid 8 var jag i stallet och hann med att rida 3 hästar, mocka och städa stallet woho! Så här kommer lite dagens ridpass :)

 

Sten
Började med Sten, underlaget var faktiskt helt okej på volten idag. Skritta = självklart , Trava = halvt & Galloppera = inte en chans. Men började med att longera och lösgöra med hjälp av gummisnodd för en gångs skull! han accepterade snodden superbra och sökte sig nedåt i en samlad trav.. Hoppade sedan upp och började böja/forma , jobba halter och igångsättningar sedan lite i traven. Om jag får säga det själv så skötte han sig exemplariskt! Min lilla SuperStonie!






KissMe De Gennes
Efter det tog jag tag med lille kulebulan! Har pratat med Anna och de är i fjällen denna vecka så jag får faktiskt rida han varje dag om jag vill och har tid, SUPERKUL! Älskar att rida min lille bebis! Iallafall, red en 35-40 minuter på volten och jobbade mest i traven. Och GUUUUUD så underbar han var! Gick i grymt din och stadig form, kändes lösgjort till 100 % och allt gick riktigt bra. Flyttade ganska mycket för skänkeln i både höger och vänster varv och han svarade perfekt. Supernöjd! Slutade med att ta några gallopper på vägen utanför volten, då började han små kicka för att han tyckte det va lika kul som jag , haha!


 

 



Jumping Garlic
Sist av allt så tog jag tag i Garlic! Fick rida han åt Irma idag som var i Romme med klassen ( med Lina också! ). Så de var också jättekul, hade inte så himla mycket tid på mig men det fungerade! Sket i att sadla honom och red barbacka med bara innetäcke på honom. Och vet ni vaD? Jo skumpande Garlic skötte sig också perfect och nu förstår jag vad alla menar med att han är så underbar! Älskvärd ponny det dära, Jobbade hur fint som helst i traven och jag satt som en prinsessa.


 


676an

Sitter just nu på bussen på väg hem från Norrtälje. Hittils har jag faktiskt hunnit med att rida så mycket som 3 hästar , mockat och fixat fint i stallet! Käkade även lunch så nu ska jag dra till gymmet bloggar nät jag är hemma igen! Puss

Lina 17 år!

IDAG FYLLER 1/3 DEL AV OSS GRYTAGIRL'S 17 ÅR, SÅ GRATTIS ÄLSKADE LINA LARSSON YOU'RE FUCKING PERFECT ! <3


sista dagen som 16 !

Idag blev Rudy frisserad och nu ser hon snygg ut igen!
Ridningen gick väl inte som jag tycker det borde gått.. Ovillig var hon och stretade emot och stod och hoppade upp och ner och ville inte flytta sig för skänkeln. Förutom det så gick hon fint i traven. Jobba i galopp var ingen idee men tanke på underlaget!.. Kom hem sent, åt middag fixade saker till i morgon då vi ska åka till Kungsberget med skolan. Ska bli kul! I morgon fyller jag även 17år! Så det är blir sista inlägget som 16årig, känns det bra? jag vet inte men om 1år och 1dag så smäller det. 18, woho!

älskling


You're fucking perfect to me

Pretty pretty please, don't you ever ever feel
Like you're less than fuckin' perfect
Pretty pretty please, if you ever ever feel like you're nothing
You're fuckin' perfect to me!


Dag 4 - Hur började mitt häst intresse

Nu har jag kommit till punkt 5 på min lista, det går sakta framåt! Jag kommer inte ihåg hur mitt intresse för hästar började. Jag har ridit sen jag var tre så jag har inte så mycket minnen från det. Jag antar att jag började rida för att min mamma hade ett stort intresse för hästar, om inte hon hade varit häst intresserad så skulle jag aldrig vara där jag är idag.


Jumping Garlic

Lina och jag tog lite bilder i Söndags och jag lyckades ta den är på Garlic som jag älskar!! Hanär super fin!!


ridning i alla gångarter!

Kom hem för en stund sen. Idag kunde vi rida i alla gångarter! Helt underbar känsla. Rudy var lite loj i början men blev sedan lite piggare efter en galopp. Vi ville inte riskera att galoppera på volten för underlaget var inte alls super. Men på vägen upp till stallet och den som går upp till vår/höst & sommar hagarna gick att galoppera på så vi gjorde det där. Hon var väldigt stark men ändå kontroler bar. Hoppas hon går bra i helgen när jag ska tävla.

I skolan idag var Emma med en stund och även Irmas kompis Viktoria. Emma gick efter 12 men vi andra fortsätte att ha kul med grabbarna. Det känns bra att komma varndra närmre i klassen! Nu ska jag snart springa upp till min data snart och leka lite.

gillar den här bilden!


Dynamiteeeh



Dynamite går på radion och jag är överdrivet glad.


Ni glömmer väl inte?



http://grytagirls.blogg.se/2011/january/vill-du-bli-veckans-grytagirl.html


Cool tjej med back on track



hela gårdagen sprang ajg runt med denna på huvudet! Varför vet jag inte men när jag väl fått på den ville den inte hoppa av! Galet skön hjälm.. funderar på om de får bli en sån här jag köper. Synd bara att den är så satans dyr ligger runt 3-4 000 om jag inte minns fel? men skön var den! 5 av 5 GG's!


De rockar min värld

Först och främst. Jag har världens bästa vänner. Ni kommer aldrig i hela era liv att träffa några som Irma och Emma. De berättade för mig idag att det hade planerat en överaskningsfest till mig men lokalen vi skulle vara i blev upptagen men vet ni vad, jag bryr mig nästan inte om att det inte blev av. För grejen bara att de tar tag i något sånt och får hela min gamla klass att hänga på och folk från nya klassen betyder ju otroligt äckligt mycket. När Irma berättade det var vi i skolan och jag blev helt sjukt förvånad och jag var så nära på att börja stor grina.. Ni anar inte. Sen när jag träffade Emma så kom tårarna.. Fick fram "Du är det bästa som finns" sen så bara rann det för kinderna. Jag blir otroligt rörd av att de gjorde detta. Tyvärr gick det inte igenom. Hade det gått hade jag stått och storbölat inför massa männsikor. Oj ojoj..
Mina bästa vänner Irma och Emma är de finaste man kan få. De rockar min värld. 2/3 av mitt liv.

We will stick together forever. GG's is the shit.


118118



När till och med 118118 vet vilka man är haha då är man rockigt coola! GG's will stick toghether!

Stonie

Idag blev det ännu en mysig och lång promenad. Jag gick med Lina & Rudy hela vägen bort till sommarhagarna, vi sjöng och hade det allmänt mys. Isen ligger kvar överallt och ja imorrn får jag se vad mna ska hitta på! Min ponny är otroligt fin endå :)



Pluggpluggplugg

Sitter just nu i skolan med Hannah och Iris, snart har vi lunch och då blir det att dra ner till Cypern och äta restaurang mat! Efter de drar jag nog till EMS gymnasium och tffar henne slutar efter de här :)


hörs senare idag, pussar!

Lina får freakout, som vanligt

Jag måste bara få skriva av mig så orkar ni inte sitta och läsa mitt Twilight freakout så kan ni hoppa över detta!

Blööööhhhh, aah jag vill bara ställa mig rakt upp och ner och skrika, gråta, skratta och eh, dampa loss. Har suttit och kollat på en drös Robsten videos, nya som gamla. Jag tröttnar inte. Blir helt galet till mig och sitter och stor bölar åt dem. Såg nyss en video som sammanfattade 2010. Som jag sätt förut och jag brast ut i tårar och ville bara skrika att de är bäst. Blir helt paff av vissa och andra sådär fan tjutig.. Känner mig verkligen som världens största patetiska tönt men jag kan inte hjälpa det. 15 juni 2009 då såg jag Twilight för första gången och sen dess har det bara växt mer och mer på mig. 2010 var galet. Speciellt 16 augusti. Så himla EPIC. Jag älskar det, jag är så sjukt ledsen att behöva säga det men jag älskar att vara så här extremt tokig som jag är. Vilket jävla super extremt bra liv jag lever.
November i år säger jag bara, London, Breaking Dawn premiär. Jag. Ska. Vara. Där. punkt slut.

epic shit. jag tror jag ska sova nu innan jag verkligen exploderar av epicness


Mer kommer i morgon!

Har fått lite videos från Emma så imorgon kväll kommer det upp en film från förra söndagen. Bättre sent än aldrig! Det blev ingen ridning idag eftersom underlaget är som det är så går det helt enkelt inte över huvudtaget. Det är personer som har försökt ute i stallet men de har fått vända för hästarna bara haökar runt även fast de är broddade. Så jag vet inte alls hur det blir med tävlingen i helgen. Beror på om jag kan komma iväg på ridhus träning på onsdag men det är ju transport dit och tillbaka som kör ihop sig. Vi får vänta och se!

Ska snatta lite bilder som Irma tog idag på mig och lite hästisar så jag kan fixa ihop nått kul! Så kanske det också kommer upp i morgon. Nu borde jag sova men tror jag inte har nån lust med det så hamnar nog på youtube och kollar på lite Robsten videos. Mysigt. hehe.


Dröm outfit!

Jag längtar tills tävlings säsongen drar igång igen! Men tills dess ska jag gotta mig i massa fina tävlingssaker som jag aldrig kommer ha råd att köpa! Här är min dröm outfit till garlic och Toppa!




Garlic
Sadel: Pessoa
Schabrak och luva: Schockemöhle
Kavaj: Animo
Stövlar: Mountain horse
Ridbyxor: Mountain horse
Stigbygel: Soft up(Vill hällst ha en helt svart)
Benskydd: Jonh Whitaker




Toppa
Sadel: Pessoa
Schabrak: Lami-cell
Kavaj: Animo
Stövlar: Mountain horse
Ridbyxor: Mountain horse
Pannband: Swarowski

Vilken tycker ni var snyggast??

tack lina för hjälpen med bilderna!

trogna läsare!

Åh va glada vi alla tre blir att även fast uppdateringen varit långt ifrån på topp så har vi ändå samma unika besök-siffra som innan. Älskade Trogna läsare, tack!




Nu kommer vi igång igen med en ny vecka med mycket bus på gång!


Emma sad face

Jag har varit en urusel GrytaBlogger  i helgen. Men de är för att jag sen i Fredags varit hos Johanna och familjen mattsson på Ekerö. Fredagen var mysig hos Jessica, lördagen bubbelbad i Jacuzzin med Fredrik och sen drog jag ovh Johanna iväg en sväng. Söndagen blev bara sov dag! Idag har jag legat i sängen HELA dagen tills nu då jag duschat och ska släng amig med massor av plugg. Men men mitt loiv rockar fett.

Pratade nyss med Irma och ¨vi båda tyckte det var evigheter sen vi alla tre GG's sågs.. 4 dagar sedan! haha så är det när man är så nära vänner, Love my GG's!



Den bästa av vänner


underbart!!

Jag kan inte tro det! Jag stod i stallet och mockade när Lina ringde mig och sa att vi har fått en kommentar från min gammla ponny Darwins ny ägare!! Jag blev jätte glad Darwin är bäst!! och det är super att se vart han hamnade!! Underbara ponny!!
Här är en länk till hennes blogg: http://darwins.blogg.se/


Dåligt underlag still,

Även idag är underlaget hemskt. Jag ska åka ut idag försöka hitta på något. I alla fall så hon får röra på sig lite.
Annars så är väl allt bra förutom att man inte kan rida.. Det är så tråkigt. Speicellt när man verkligen verkligen vill rida. Men that's it när vädret inte vill vara ens vän. Jag ska väl förska fixa ihop en film från förra veckan men har fortfarande inte fått alla filmer av Emma. Så det kommer när jag fått filmerna. Måste skaffa en filmkamera så jag inte behöver vänta på filmer från en kompis ;)
Tar med kameran till stallet idag och tar lite kort i alla fall, för det är grymt fint väder!

Min prinsessa.

hästar på rymmen!

fick nyss ett samtal om att det var hästar på vägen, vallackerna har sprängt staketet! Så då blir de bara ut och jaga hästar i kyyylan och all jävla snö! Varför måste alltid hästarna leka rövare när man är ensam hemma och ingen Anna finns i närheten?! SUCK!


nyyy hårfärg

I brist på annat så var jag och fixade håret i morse. Slingade det ljusare och klippte lite, är super super nöjd! Idag går det inte att rida.. Irma messade mig och sa att det är isgata överallt. Jag vill då inte riskera att hon sträcker sig eller gör sig illa på något annat sätt så kan inte rida.. Sjukt jobbigt eftersom jag ska tävla om 1 vecka. Så idag åker jag inte ut förens ikväll när jag har kvällsfodring. Mamma och jag ska åka in till Norrtälje igen och fixa lite små saker så jag tar en seg dag idag. Nu väntar jag på mat som värms i mikron och lyssnar på denna grymma låt.

Hörde den igår när jag såg på de nya avsnittet av Vampire Diaries.

nyyy hårfärg där också, rock'n'roll!


dåligt underlag!

Dte senaste dagarna har det varit väldigt dåligt vägunderlag här i gryta. Det har regnat och sen fryst på och igår började det snö för att göra det ännu värre. Det gör att det blir lite jobbigt att rida. volten går inte att rida på och för att komma till alla hagar och åkrar så måste man rida på vägen sokm knappt går att gå på. Jag red inte igår men jag ska försöka komma ut lite idag, det är lite svårt eftersom Garlic intehar några skor bak och Toppa går inte att brodda. Men jag tänkte försöka brodda Komplett bak, hon har varit lite stessad de senaste dagarna eftersom hon inte längre får gå med Mary men det ska nog gå bra!


juste..

Himla ledsen för dålig uppdatering de senaste dagarna. Jag ska försöka komma igång igen i morgon och samtidigt ska jag prata med min andra fina flickor så de också kommer igång! Stå ut med oss ett tag i denna svacka. Vi åter kommer bättre än förr!

Dålig uppdatering nu idag

Jag har inte någon ork att sitta och blogga då jag är sjuk. Irma har strömavbrott så hon kan inte heller blogga. Emma vet jag inte var hon håller hur så det blir lite dålig uppdatering idag.

tide är kommen

Nu ska jag och irmis slänga oss i sängen! Jag ska ta och plugga lite geografi och irma ska nog kolla på big time rush, haha totally hgrymt! Imorrn blir det en lång dag för mig med både stall och sen efter det prov i geografi.. suck! Hoppas ajg överlever dagen. kommer blogga när jag är hemma vid 2-tiden och Irma när hon är hemma efter praoen!

pusspussspusspsuss


Stonie today

idag blev det en promenad för min och stens del. Vi tog några varv på volten och jag övade på halter och liknande. Idag kan man verkligen säga att de var isbana , överallt. Var man än gick så halkade man och även fast jag broddade Sten på alla fyra så gled han som en vante på vägen dit. blä blä blä. har hört att det ska bli minusgrader och snö igen på lördag, och nu som våren äntligen kommit usch :( !


.


Garlic

Jag och Lina red ut tillsammans, vi red i Runes kurva och det blev en ganska lugn och flummig runda idag. Garlic gick jätte bra!

Toppa & Komplett
Jag red båda två ca 30 min i skritt på volten det gick inte att rida mer där eftersom underlaget var så dåligt.

Flätor i manen

Igår kväll så bestämde jag mig för att fixa lite med Rudys man. Den har en tendens till att dela sig så hon får ''mittbena''. Inte så att det är 50/50 utan att det är lite grann på ena sidan och resten på andra.. Men igår så flätade jag manen där den brukar dela sig och förhoppningsvis ska den lägga sig på den högra sidan. Hon ska nu få gå med flätor ett tag så manen ''fastnar'' där. Jag måste ju säga att hon ser otroligt fånig ut! Kolla själva bara...

usel bild men fy va knasig hon ser ut haha!


-


Garlic

Garlic var riktigt grinig idag!! Jag red på volten och tog det lite lugnt i början för att känna på underlaget lite. Det kändes jätte bra idag så då kunde jag passa på att rida lite hårdare! Under vintern har man nästan bara kunnat rida på fyrkantsspåret så det kändes skönt att kunna jobba lite igen. Jag började med att flytta lite för skänkeln och i första varvet gick det skit bra! men när jag skulle byta varv ach flytta för vänsterskänkeln blev han skitsur! Han tyckte det var jobbigt så han vill inte vara med, istället började han backa, göra lufthopp, resa sig och helt enkelt bråka i allmänhet. När han blir sur så blir han riktigt förbannad!! Tillslut lyckades jag iallafall jobba igenom det och då var det dags att jobba i galoppen. Jag har tidigare jobbat mycket med förvänd galopp så jag tänkte prova det idag, det slutade med en riktigt sur Garlic som gjorde allt han kunde för att slippa fatta galopp!!

Lina filmade oss så om jag lyckas lägga upp filmen imorgon så kan ni få se den andra sidan av Garlic, en sida som man inte ser så ofta!!
(Det roligaste av allt är att jag pratade med Amanda idag om att garlic är en ängel men ibland en huligan!!)



Toppa
Jag red även henne på volten. Hon gick inte super utan var lite springig men det blev bättre på slutet!


underbar ponny

Idag var Rudy helt underbar att rida. Red på volten idag och där kunde jag rida i alla gångarter. Hon jobbade super fint i skritten och traven. Hon kändes verkligen super lösgjord och sökte sig fint nedåt och gick i en låg form men även när jag bad henne så gick hon i en lite högre form. I galoppen var hon lite stretig i början men efter några varv i galopp slappnade hon av och sökte sig lite nedåt här med. Ååååh jag blev så himla glad. Vi har nämligen lite problem med galoppen. Förutom allt detta super perfekta så var hon lite små tjurig när jag skulle flytta henne för skänkeln, det ville hon inte så då stod hon och små reste sig och sparka lite grann.. När hon blir sur nu för tiden så gör hon tydligen så? Ajja jag bortser från det totalt idag för hon var UNDERBAR! Jag skulle kunnat sitta och rida i flera timmar.

Känner ni också så nån gång ibland när allt bara går sådär äckligt bra?

Hon ser ju liksom lite lagom olycklig ut när hon stod i spolspiltan när jag hade ridit. Det tog några minuter att få henne att gå in där över huvudtaget. Anledningen till att jag ställde henne där var för att jag såg att hon hade trampat sig på höger bak och blödde lite grann. Så broddade av och spolade rent såret lite. Som tur var så var det bara ytligt men nästa gång jag broddar bak blir det BOOTS på bak hovisarna.


EgoEmma

här har ni mig i egen hög person, like it or leave it!

ridhjälmar!

Dessa hjälmar tycker jag är bland de absolut snyggaste och bästa som finns ute på marknaden just nu. Jag vet att vi i bloggen har dissat Gpa speed air, MEN observera MEN detta är vad jag tycker! Jag föll för den bruna läderversionen, tycker den är riktigt snygg! Mycket snyggare än de gråa vanliga. Men dessa är mina åsikter ni andra har såklart era egna! Får se vilken det blir jag slår till och köper nu till tävlingssäsongen..

livet rullar på

Sten Sten Sten, finns inget annat i min hjärna. Träna träna träna träna träna och träna lite till. Mums vad kul det är att se resultat, jag är glad glad glad! Red idag igen och han gick underbart bra. avslutade det hela med att ta en promenad på 30 minuter ner mot skogstorp, mys mys mys! För många positiva ord på en gång? who cares i love it.
den finaste någon kan få

Tävlingskjortor

för tillfället äger jag själv dessa tre skjortor. Alla går i den ljusblå tonen vilket jag tycker nästan är den bästa färgen att ha under både tröja och kavaj. Två av dessa är frpn ELT paris och den sista kommer från treadstone! Nu till sommaren är jag på jakt efter en snygg långärmad skjorta helst vit som jag endast ska ha och tävla i , alltså utan något över! :) I love ljusblått..haha.. torsk!

Marvelous Mary W

Om ni har läst bloggen några gånger så kanske ni har läst om Mary!? Mary är Kompletts bebis, hon föddes i Augusti 2010 och är alltså ett år nu. Hennes pappa är Sambesi som är ett svenskt halvblod, han är svartskäck precis som Mary och är 166 com i mankhöjd. Mary är våran största åring just nu så jag hoppas på att hon blir runt 165 cm. Om några år är det jag som ska rida in Mary förhoppningsvis blir hon minst lika rolig som Komplett att rida!




skola

Nu sitter jag, Lina och Tilda på ekologi lektionen i skolan. Varje Tisdag så skriver vi en rapport på vad vi gjorde veckan innan men vi var inte där då så det finns inte så mycket att skriva, alltså blir det Facebook istället. Idag blir Lina och jag hämtade i Norrtälje så förhoppningsvis hinner jag rida alla tre idag, det vore bra eftersom jag inte red nån igår, jag var allderles för lat!


RSS 2.0