Välj rätt tränare

För en sattsande tävlingsryttare är det jätte viktigt att ha en bra tränare som man kan dela åsikter med, be om råd och få pepp ifrån, det tycker vi gäller oavsätt vilken nivå man är på. Men det är viktigt även om man inte tävlar, för att man ska utvecklas och hästen måste bli riden på rätt sätt för att den ska hålla längre. Därför tänkte vi nu skriva om hur man väljer rätt tränare och hur man får ut så mycket som möjligt av sina träningar.
.
Det viktigaste är att man väljer en tränare som är rätt för dig i det stadiet av utbildningen som du och din häst ligger på, man ska välja en tränare som sätter lite press på en så att man utvecklas men som samtidigt har träningar och övningar som man klarar av, det är jätte viktigt att komma ifrån en träning och känna sig nöjd! För att hitta den tränaren så måste man prova olika ibland mer en en gång och man måste ge alla en chans, kanske funkar deras metod även om du aldrig har provat den! Det får man aldrig veta om man inte försöker! Lyssna också på vad andra som tränar för den tränaren tycker och tänker men gör inte upp din egen åsik efter deras, alla ekipage är olika så den tränaren som passar din kompis kanske inte passar dig!
.
För att få ut så mycket som möjligt av träningar måste man anstränga sig och försöka, lyssna på vad tränaren säger så kommer han/hon att tycka adtt det är mycket roligare att ha dig där. Det är också mycket viktigt att fråga om hjälp, berätta vad du har svårt med och vad du vill förbättra, berätta om dina mål! Men om man ska göra det så är det viktig att man har en tränare som angagerar sig i det som du gör!
Så viktigast av allt enligt GrytaGirls: Lyssna på vad tränaren har att säga och var öppen för nya förslag. Be om hjälp om du behöver det och var kräsen när du letar efter rätt tänare för dig!



På träning i sommeras för Anna-Karin som är våran "första tränare", vi tränar även för andra men Anna-Karin är bäst och den som jag (Irma) ber om råd ifrån när jag behöver det.

Kommentarer
Postat av: linn

kolla gärna in min nya blogg? :) kram!

2011-04-12 @ 22:15:08
URL: http://linnnochprissy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0