+ vintern -

hade tänkt att skriva ihop liiiiite om Plus och Minus med vintern!

+ Pluuuuus +


- Ljuset!
Nu när snön lagt sig som ett vitt täcke över hela sverige s blir allt så mycket ljusare, och även på kvällen om månen skiner så ser man fortfarande mer!

- Jul-känslan! Att få in den rätta stämningen med massor av jul-belysning , musik och dekarationer hemma! För att absolut inte glömma all bakning som sker, pepparkakor och lussebullar i mängder! Det finns ju inge mysigare än att komma in efter en lång ridtur och ta en kopp varm choklad!

- Snön! Slippa all slask, is och hrda underlag! Nu när det finns massvis med snö så GÅR det faktistk att rida ordentligt, och att det blir definitvt mjukare landning om ponnyn skulle vara busig!

- Snygga täcken! Nu får man även chans att tjata till sig det där x-tra fina  och tjocka duntäcket man alltid velat ha till hästen, för nu när de är så kallt måste de faktiskt ha sådant! Iallafall jag älskar att köpa snygga stall-täcken, utetäcken och ridtäcken till de hästar jag rider. Och för att inte tala om att hästarna tycker de är ännu skönare de själva.

- Vinter bus! Sista och absolut bästa punkten, att se hästarnas glädje när de leriga och skitiga underlaget bytts ut emot en tjock pudermassa av snö. Att se busarna gallopera runt i hagen, av glädje, och bara använda den extra energi de fått. Att känna när man sitter på ryggen av hästen hur helt plöstligt energin har stigit till topp. Så att allt arbete blir kul arbete, hästarnas vilja och glädje är absolut det roligaste, mysigaste och bästa som finns att se.

                   


- Minuuuus -
även solen har sina fläckar, haha nej men det finns faktiskt en hel drööös med jobbiga saker som bara blir ÄNNU jobbigare under vinter-tid.

-kylan! Man tar på sig kläder lager efter lager för att bli varm och till slut ser man ut som en skitnödig pingvin när man går. Och även fast man har den där supervarma och sköna dunjackan på ,så lyckas men endå frysa utomhus..Inte gilla!

-kall och blööööt! Om man inte bestämmer sig för att gå powerwalk hem frn bussen, skolan etc. så slutar det med att man blir stel om frusen efter 5 minuter.Fingrar fryser, för såklar glömmer man ALLTID vantarna, trna fryser sönder även fast man har tredubbla sockor.  Snöar det ute så blir man även blöt på köpet. Roligt? Nej!!!!

- Upp och Nedförs backar! Backarna är ju lagom hemska, nej helt galet urläskiga! Speciellt när det är alldeles isigt och inte grusat, döfarligt. Det är oftast omöjligt att ta sig upp eller ner utan att halka. Och har man inte de rätta skorna så är det kört. Man ramlar och folk skrattar..Kuuul? NEEEJ!

- Trafiken! Ska jag ens nämna att alla bussar och tåg är försenade p.g.a vädret och väglagen? SL, sakta och långsamt?? ohja.. Då får man stå ute och frysa ännu mer och bli arg, galen, fruuuusen osv. Halt som fasiken är det också. Vågar man cykla? Nej, aldrig! Ska man börja tolka eller ka skidor till skolan? Kanske slutar med at man tr hästen!

- Skotta snön! Vissa ställen , städer/byar eller ja whatever har ju det svårt med att skotta..eller så hinns det bara itne med att ploga alltihop. Det roligaste är ju när man står där på uppfarten och äntligen skottat klar heeeeela , så kommer plogbilen...och vipps är uppfarten igenplogad IGEN. Snö till knäna och vägen till skolan som annars tar 5 minuter tar nu en kvart att gå. Dessutom blir man blöt och kall om fötterna. Inte kul nej!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0