dålig cheey

Det blev ingen ridning för min del idag. Mådde as dåligt när vi kom hem. Vi 3 tjejer la oss i Irmas säng, snackade om allt. Dessa tjejer är de bästa vänner jag någonsin haft och kommer aldrig vilja byta ut dem. De är underbara. Vi tre kan prata om allt med varandra och det är ingen som kritiserar någon om nått. Jag har nu under kvällen skrivit klart ett film analys och nu ska jag nog snart gå och sova.. Får se hur jag mår i morgon om jag orkar ta mig upp till skolan eller om jag stannar hemma.. Men det får vi helt enkelt se i morgon när jag har sovit.. Inatt blev det inte så mycket sömn eftersom jag och Irma låg och snackade i telefon från 23.00 till runt 23.50 om inte mer. Men det behövdes och det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är.
Nu ska jag åter gå till något annat, kanske lite mer piano spelade så jag kan sätta den där låten som jag håller på att lära mig. Ha det super nu och ha det bra.


Hittade det här collaget på min dator. Snuttigt söger jag bara. söt ponny och liten Lina! haha! :)

GG's nya citat

Vi har varandra, skit i alla andra - GrytaGirls , forever forever & forever!


halmnät = fungerade

ja halmnätet fungerade! Imorse stod sten kvar i sin box och hade antingen ätit upp eller haft ut all halm. Så nu hoppas jag att han stannar ikväll igen ska snart springa ut och häga upp ett nytt nät fullt med halm, YEEES!



tummen upp tummen upp tummen upp tummen upp




älskar't




Sten !



Idag longerade jag först stenieponken och sen red ajg på engång! Jobbade på superbra i traven och gick i en riktigt fin coh stadig form hela passet! Är verkligen jätteglad :) Provade att göra några galloppfattningar och galloperade på långsidorna men bara dock en 3-4 gallopp-språng pga underlaget. Nu är vi på gång igen, älskade bästa STEN!




.


Garlic
Amanda red honom idag medans jag var i ridhuset med emma och Lina

Toppa, Komplett och cormack
Jag red ut på Cormack idag tillsammans med Amanda och Komplett och Mirah och Toppa. Cormack gick jätte bra! Mirah och jag har kommit överres om att hon ska rida Toopa varje söndag så att jag ska ha tid att rida Cormack eftersom jag ska tävla honom snart, vi ska även byta på Torsadagar fast då ska hon rida Garlic.

mest spelade

haha tänkte bara dela med mig av vad jag lyssnar mest på i min iphone, heheh bäst! :) puss på er

halmnät

Imorse när jag kom in i stallet stod sten helt lös i gången. Under morgonen hade han rotat igenom alla ryktlådor & ryktpåsar som finns i vår gång och hällt ut allt innehåll på golvet, rolig häst va? Så de första jag fick göra var att sortera ihop allting och lägga de i respektive ryktlåda haha! Han had eäven ätit upp allt hästgodis ( 3 burkar en i varje ryktlåda ) och de låg allt möjligt skräp på golvet! Jag vet inte vad jag ska göra för att få honom tillfredställd i boxen, undra om han saknar en kompis att ha bredvis och bita på? hmmm.... MEN inatt ska jag iallafall prov amed att sätta in ett nät fyllt med halm som han kan käka på och slita och dra i! hoppas verkligen det funkar :)
supersten,supersten,supersten!

Garlic & Irma

träning för kattis i onsdags. Se och njut!

best i've ever had

åh va bra det gick idag! Filmer kommer senare då min data + iphone + mediaplayer inte vill samarbeta ikväll. Kan bara säga att nu är vi back on track på ALLA sätt och vis, mina älskade vänner!

Ridhus

Idag var jag och Emma iväg till Kvilunda och red i ridhus. Herregud vad det var skönt. Kunde verkligen jobba henne och hon var verkligen underbar idag. I början var hon lite små spänd men efter en stund slappnade hon av och gick fint och lungt i traven. Kunde även samla ihop galoppen någolunda. Travade över lite kavaletti bommar och hon vaknade till lite mer men lyfte inte på benen så mycket jag tycker hon ska göra. Men vad ska man förvänta sig efter att inte ens ha ridit ordentligt så här på 1-2månader. Började hoppa efter ett tag(de var andra där samtidigt) Hon tyckte det var kul men hon fick inte med sig bakbenen så hon slarvade lite men rev inte. Jag är verkligen nöjd med henne. Ska försöka komma iväg lite mer nån annan gång. För det har behövdes verkligen!

Rosa fleece täcke, ja jag vet hon är D-ponny men jag älskar rosa och hon är ju galet söt i det.

Min prinsessa är finast

Film kommer kanske upp ikväll när Emma kommer hem och har tid att lägga över dem på datan. De finns nämligen på hennes mobil.


All together

Nu bloggar vialla GG's tillsammans! Plus en liten inkräktare vid namn Amanda som vill vara en GrytaGirl för en helg hihi! Vi har nyss ridi och nu ska vil lägga oss och kolla på film. Love and other drugs står på schemat, förressten fotade jag när Lina red intruz haha snacka på att slå på stort, och då menar vi stort!haha :)



puss p er


Övergångar

Idag ska jag nog ta och rida massa övergångar på sten, och träna lydnad från ryggen! Kommer jobba massvis med skritt till trav och trav till skritt. Halt och igångsättningar från halt, ryggningar osv. Får dock se om det går att gallopera på volten idag, annars kanske vi tar en sväng ut med! Sen imorgon då blir det andra bullar, ridhus yes!

 

 

I just came to realize how much this means for me


uteritt i solen!

Nu ska jag och Amanda snart gå ut i stallet och rida ut. Amanda får ta Komplett och jag tar Toppa sen ska vi rida Garlic och nån mer senare när Lina och Emma kommer. Önska oss lycka till! (lite extra till Amanda kanske hon kommer det behöva det!)


I close my eyes and still see you here

Har nyss snackat med Lina och fixat hur jag kommer till stallet idag. Linas lillebror ska klippa sig vid 2-tiden så åker upp till dess och får sen skjuts ut! Superskönt, tackat och bockar! Just nu sitter jag och dunkar musik från iphonen uppkopplat till mina högtalare & har fixat lite foton. Ska packa mina sista grejer sen om en timme runt 1 ska jag åka in till bussen.
Mitt liv är så äckligt bra, synd att ni inte lever som mig.

Utsläpp

I morse var jag ute och släppte ut hästar. Det gick väl helt okej. Killarna kom inte ut för deras hage var trasig men det skulle de fixa senare så de är nog ute nu. Sten den lilla jävlen, förlåt Emma! kommer på något vis ur sin box och i morse gjorde han det 2gånger.. jag var inte glad på honom då.. Annars så gick det bra!
Nu äter jag frukost och ska ringa lite samtal snart sen så ska jag sega runt hemma.. Innan jag åker ut till min häst och träffar de bästa. Får se när det blir av men det ska nog bli bra. Prata med dem om lite små grejer och ha det mys.


Ridbyxor

Jag provade nyss lite gammla ridbyxor som jag hittade i min gaderob. Hittade 2par oskodda som jag inte har ridit med på flera år. Har nämligen en tendens till att inte gilla att rida med oskodda, vill ha mina helskodda. Men i alla fall, provade 2st som jag inte viste om jag kunde ha men de satt perfekt! Ett par var 160-storlek som jag måste ha köpr för flera hundra år sen, men dessa passade bra. Jag är ju trots allt 160cm lång så varför inte? Sen såg jag även mina ridbyxor som jag brukar ha på sommaren, de är de skönaste ridbyxor jag någonsin haft! Att ta på sig dem är som att komma till paradiset, jag skojjar inte! Tyvärr är dessa trasiga på båda knäna då jag sommaren 2009 ramlade med min moppe påväg till stallet och skrapade upp knäna.. Men jag rider ändå med dem hemma på sommaren.

Så, har ni några ridbyxor som ni liksom verkligen inte kan släppa?
eller är det bara jag som har sånna fasoner?

Kolla där hittade jag en bild när jag har dem på mig hhaha! :D Sånt där hål är det på andra knät också. :(


Dag 2 - Min första häst

vt inte riktigt vem man kan säga att min första häst var eftersom vi har haft massa hästar på foder osv, men jag tänker skriva om Miami Wice som var min första helt egna häst, tidagare hade jag delat med min syster.
Mimmi är ett sto som är importerad från Irland och hon är troligtvis född 1995. Vi köpte henne 2001 och delade då henne med en annan familj alltså så var det jag, mirah och min kompis som turades om att rida henne. När hon kom till oss var hon helt outbildad så vi hade mycke jobb, dock var vi inte så duktiga så det tog lång tid att komma framåt. Hon hade väldigt dåligt självförtroende och hoppade inte hinder över 60 cm. 2006 fick hon sitt första föl hos oss och vi döpte henne till Top Model w (Toppa), tanken bakom det var att hon skulle växa upp lite och få mer självförtroende. Vi fortsatte att rida och träna henne men tyvärr blev hon tillslut för lite men vi var inte redo att sälja henne, istället tog vi ett till föl som föddes 2008 och vi döpte honom till Top Gear W. Efter att mimmi hade fått Totte kom hon ut och tävlade lite den här gången med Maya men hösten 2009 var det dags att sälja. Mimmi står nu på Väsby Ridskola där hon går på ridlektioner.


Jag har tyvärr inga bra bilder på "Mimsan" men här är hon med Top Gear W


Vårens tävlingar

Sitter nu och kollar på lite tävlingar inför i vår. Vill åka till Heby den 12 Februari och starta LC, LB. Sen vill jag även till Stäket helgen efter, alltså den 20 februari. Irma snackade om att hon skulle tävla storhäst den 19 på Stäket och vi snackade lite om att jag kanske ska starta där innan allsvenskan drar igång. Det skulle ju vara skönt. Hade även tänkt att åka till Södertälje men de hade ställt in tävlingen där. Annars så blir det nog Södertörn, beroende på vilka klasser de har. Sen åker jag bort i 2veckor så efter det får man väl ta tävlingarna som de kommer. Är hur som helst riktigt sjukt taggad på att komma ut igen och köra gärnet. Hoppas att hon går bättre så vi så småning om kan debutera LA. Har inte brottom upp men det skulle vara kul att göra det i år. Men som sagt, det beror ju helt på hur hon går och hur vi uttvecklas tillsammans, för det anser jag fortfarande att vi verkligen gör.
Min lilla prinsessa och jag ska ut och rocka i vår!

Har ni som tävlar planerat in något?


provridning

Idag var jag och mamma och provred en storhäst till mig. Jag vill inte berätta för micket men jag kan säga att det var ett sto som har tävlat 120. Hon står långt bort så vi kom hem sent så idag han jag inte rida mina egna hästar. Det är allt ni får veta just nu! vi får se om det blir nått med henne.


emma älskar verkligen dessa

Titta vad jag hittade när jag kollade igenom nya katalogen som kom hem i brevlådan! SÅ SJUKT SNYGGA, jag blev helt förstummad när jag såg dessa , och priset 79:- ynka kronor! MUMS!
Gissa var de kommer ifrån, eller förresten här kommer en länk!

Någolunda snäll

Jag kom upp på häst ryggen runt halv 7 och red i ca 35-40minuter. Idag så red jag ut ner i Runeskruva, påbägen dit var hon lite små jobbig men efter att ha blivit lite sur på henne så gav hon med sig och gick på framåt. Idag kunde jag samla henne i både traven och galoppen, det kändes verkligen super skönt. På hemväg vart det andra fasoner.. Hon vill inte stå stilla så hon hoppar och backar och små reser sig.. Man bli lite irriterade på henne när hon håller på sådär men det är bara att gå på henne så hon slutar. Red ensam idag och under hela tiden hade jag musik på för att jag skulle kunna slappna av och inte sitta och spänna mig och tro att nån skulle hoppa fram ur buskarna. Men överlag var jag helt okej nöjd med henne idag.


På söndag blir det andra grejjer. Då åker Emma och jag till Kvilunda och rider i ridhus Hej hoppning!

Nu ska jag tjocka i mig godis och kolla på ett nytt avsnitt av Vampire Diaries, så jag har längtat! Sen blir det film, ska försöka få mamma att kolla på A Walk To Remember!  Ha en trevlig fredag alla söta!


3 timmar hos frissan

ursäkta för usel update från min sida, men jag har suttit hos frissan sen klockan 15 och kom hem nyss! Slingat och fixat lite med håret sen nu är det ju handbolls semi-final, och jag som är handbollsfantast måste verkligen kolla! Just nu är sverige på g upp igen och ligger under bara 4 som tidigare var 8, goo sweden!


Stenisen fick vila idag men imorgon ska jag upp och rida sen på söndag tar jag  & lina och åker till rishuset i kvilunda! Skitkul ska det bli att komma iväg och kunna rida ordentligt, förhoppningsvis kunna skutta lite också! Längtar super mycket haha, fjollig som jag är :) Irma har varit på road-trip idag och provridigt en stor-häst som hon verkade älska! Kul för henne, mer om det får ni säkert snart hihi.

liten träns tävling hihi


Skolidrott

Godmorgon på er alla, nu sticker jag iväg och har idrott till runt 12-tiden med min klass. Efter det kommer jag hem och ska duscha sen får vi se vad som händer! Ska iallafall blogga järnet av mig, woho!

Glatt godnatt!

Nu säger jag ett glatt godnatt från mig , denna dag har varit överdrivet bra! Över 200 besökare, jag har mått super bra , sten har gått bra mina vänner mår bra och allt är toppen!

så nu avslutar jag kvällen med att se på film med mamma , godnatt alla Goa läsare!

Vill du bli veckans GrytaGirl?

Nu har vi tänkt att dra igång en liten ''Tävling'' , eller man kan mer kalla de som en liten utlottning! Istället för veckans ekipage som alla andra kör så gör vi Veckans GrytaGirl! Så vill du ha chansen att bli veckans GrytaGirl så maila in en bild på dig och din häst samt skriv lite om dig själv + hästen och länka till din blogg så kollar vi igenom alla bidrag och läser även bloggarna! Till sist väljer vi ut den som vi gillar och tycker mest om som får bli GrytaGirl of the week!

Vad tror ni om detta?
( vi tvingar ingen att göra någon reklam eller något sånt utan bara en liten kul utlottning som kan göra er läsare lite extra taggade till att läsa just vår blogg, nu när vi fått upp statistiken lite! Skulle va jättekul om några anmälde sig! Kommentera gärna om de var en hiss/diss , bra eller dåligt osv! Jätte tacksamma för alla som skickar in! :)

Dag 1 - presentera din häst

Jumping Garlic
Garlic är en valack på 21 år, alltså en gammal gubbe! han är fux med bläs och vita stumpor bak. För det mesta är han super snäll men ibland får att för sig att han inte vill göra det man säger till honom och då blir han arg! och för det mesta så slutar det då med att ryttaren ligger på marken! Det har hänt mig två gånger en gång på tävling och en gång på uteritt. han är väldigt bra på att luras och att låtsas jobba är han specialite! han går för det mesta och kröker på nacken och ser fin ut men jobbar igentligen inte alls. Han älskar att hoppa men inte på tävling och dressyr är roligt om han får göra som han vill. I hagen är han en ensam varg men också den enda som gillar e lite mer udda hästarna som Rudy och Sten.

När man hoppar hemma ställer han upp på allt!



blogga via iphone!

Fick en kommentar där de stod att en tjej inte kunde blogga via iphone så jag tänkte förklara hur man gör, det är super enkelt! Du loggar in på blogg.se via iphonen och klickar sedan på skapa inlägg precis som vanligt! MEN efter du skrivit rubriken måste du klicka på HTML knappen. ( bild 1 ) då kommer sedan en ny internet flik upp där du kan börja skriva! ( bild 2 )
Sen är de klart!

GrytaGirls Dissar!

Dags för en dissning. Den här gången kör vi på GPA Speed Air med Sverige flaggan på.
Visst, tävlar man internationelt så finns det väl en grej med att ha Svergie hjälmen som jag kallar den. Men om man typ tävlar lokalt, vad fan ursäkta språket ska man ha en sån här hjälm till? Jag tycker först, den är inte snygg, inte alls.. Om man nu gillar GPA Speed Air så kan man väl i alla fall ha en vanlig och inte en men en svensk flagga på. Om du nu inte tävlar så högt som jag skrev tidigare. Nej vi här på GrytaGirls.blogg.se FET dissar GPA speed air hjälmarna speciellt den här.

Eller, vad tycker ni?


.









Toppa
Idag åkte jag med Anna-Karin från praktiken och mötte upp mamma och Mirah i ridhuset. Som vanligt så blev det så med väldigt kort planering, det bestämdes typ precis innan vi åkte. Toppa gick verkligen super! Det är jätte roligt när man märker att hon har gjort framsteg! Hon skötte sig jätte bra och var pigg och frammot. Eftersom Toppa och Cakan inte har hoppat på jätte länge så gjorde Anna-karin det enkelt för dem, på slutet var det en liten bana med två bågar och några enkelhinder.

Cakan
Egentligen var det tänkt att Mirah skulle rida Cakan men Cakan är ett riktigt krutpaket och eftersom hon kan bocka och busa så ville inte Mirah riskera att ramla eftersom hon är gravid, alltså fick jag hoppa Cakan också. Det var lite läskigt i början, hon har inte hoppat på väldigt länge och hon älskar att göra det så hon var väldigt pigg. Även Cakan skötte sig jätte bra och på slutet hoppade vi en liten bana på 90-1m och det gick super!

Komplett

När vi kom hem så var det redan mörkt ute så jag tog upp Kompa på volten. Som emma skrev tidigare så var det väldigt dåligt underlag så det blev ett ganska lugnt ridpass. Jag jobbade hela tiden med att få henne att slappna av och söka sig neråt, hon går gärna i en kort och hög form och har lite svårt att våga ta stöd i tygeln men på slutet gick det riktigt bra.

Garlic
Efter att jag hade ridit Komplett så tog jag upp Garlic en stund på volten. Han har väldigt svårt att hålla balansen när det är halt ute och går och halkar hela tiden så på honom blev det bara skritt i ca 30 min.

Med tanke på att jag även red tre hästar hos anna-karin så har det blivit en hel del ridande idag. Det blir även mycket imoron för då ska vi åka och provrida hästar men mer om det senare.


Årets ridlägren!

Nu är alla ridläger för sommaren utlagda på ridlager.org's hemsida! Gryta Södergård kommer att ha 6 läger med allt ifrån vanliga ridläger där man tillbringar sin vecka med allt mysigt som ingår i ridningen men det finns även hopp-läger för de som är mer intresserade för hoppning och till sist familjeläger där man spenderar veckan med sin familj! Nu i mars ska vi GrytaGirls gå en ridledarkurs så att vi kan förbättras och kunna hjälpa till ännu mer än vi redan gjort de tidigare lägerna.
Denna sommar kommer rocka, så glöm inte att anmäla er till våra ridläger! :)
klicka här för att komma till info sidan och här för att komma dit du läser om de olika lägrena!

Glad tjej

Är så glad! RED idag för första gången på ett tag och han kändes super! Jobbade hela tiden så att han alltid hade någonting att tänka på , så att jag kunde få slippa allt bus haha. Började med övergångar skritt-trav sen lite samlad trav-ökad trav. Allt kändes superbra, och han var väldigt pigg på att jobba! Lösgjorde han lite granna i sidorna och han kunde gå i en stadig form hela passet. Gjorde sen halter från först skritt sen trav och sedan igångsättningar från halt. Vill inte gallopera på vår volt då underlaget är tikrigt uselt, Meeen de går att rida på.
Om jag klarar av att rida och hålla igång honom nu så ska vi nog iväg på Anna-Karin träning någon gång nästa vecka. Förhoppningsvis ahr vi fått nya transporten och då kan alla GG's åka med! YES!

Något ni inte visste..

Just nu sitter jag på bussen på väg hem till Stockholm igen så bag bloggar via min iphone! Hoppas de funkar och att detta inlägg postas för jag hade tänkt att skriva lite om min 'hopprädsla'!

En sak som jag inte tror så många vet om Mig är att jag nästan i hela mitt liv varit rädd för att hoppa högre höjder. Hoppningen har varit den gren som varierat mest mellan att älska och hata. Min första ponny var ingen vidare hopp ponny men en tjej jag tränade för just då pressade. Åse henne och mig att ta oss över en bana på 1 m . ( observera att jag var 10år ) . Chanel som ponnyn hette tyckte de var läskig och jobbat vilket gjorde att hon började stanna med mig. Ni vet känslan att de verkligen inte går? Såkändes hon. Så tränaren började med att kasta grus bakom mig , då fick ponnyn spel och började resa sig. Inte nog med det tog hon lång pisken och sprang bakom mig, Chanel blev livrädd och hoppade övergivet stort vilke gjorde att jag flög av. När jag låg på marken såg jag även hur hon flög över staketet och sprang in i stallet. Sedan dess ville jag självklart inte hoppa en cm högre än 80cm.

Idag är jag inte ett dugg hopprädd, just nu känns det som om jag skulle kunna hoppa vad som helst! Hur övervann jag det hela kanske är en fråga som många vill ha svar på. Jag hittade min drömponny som hade mitt förtroende till 100 procent och med honom tränade jag upp mitt eget självförtroende genom att gång på gång hoppa små hinder och banor tills allt kändes perfect. Efter många avramlingar, tvärnitar och rivningar så har jag kommit så långt att jag har en ny ponny som det känns som om jag klarar allt med! Inom hoppningen litar jag till 200% på Sten och när man väl är inne bland hindren så vet man att han aldrig sviker än. Jag har aldrig varit så säker när de gäller hoppningen som jag är nu med denna underbara ponny.

Så svaret är nog nästan bara att hitta en ponny som just du är säker på och skit i vad alla andra säger. Så länge det känns bra för just DIG! Hoppas ni förstår hur hopprädd jag verkligen varit och hur mycket jag har utvcklqts sen i somras då jag kom hit upp till Gryta.

.


Vi kom hem sent igår så jag han inte lägga ut det är då så jag tar det nu istället!

Komplett
Som ni kanske har sätt så red jag ut tillsammans me Lina och Rudy på Kompa. Hon gick super! och hon är underbar att rida! När rider ut så blir hon väldigt pigg och krullar ihop halsen i en boll vilket jag försöker jobba med, jag vill att hon stäcker ut halsen så att hon kan bärja jobba ryggmusklerna igen, hon är väldigt omusklad efter att ha vilat i ett år. Jobbade dock inte så mycket med det igår eftersom jag måste göra massa halter och volter för att lugna henne och det är inte så roligt när man rider tillsammans med nån. Jag tänkte ridas ut på henne idag också och då kan jag jobba lite mer.

Toppa
Red henne en kortis på volten och jobbade i skritten. Det blev mest övergångar mellan skritt och halt, jag hann inte så mycket för sen var det dags att fixa Garlic för träning!

Garlic
Igår morse bestämde vi (Mamma, jag och min syster) för att åka och träna, det har varit på gång ett tag men vi har aldrig kommit iväg. Igår provade vi en ny tränare som heter Kattis. Nån som har ridit för henne? Hon var iallafall bra! Garlic gick super! han har inte hoppat på länge så han var väldigt pigg. Temat på träningen var lösgjordhet och på slutet tycker jag att vi hade lyckats med det, han kändes jätte bra! Han lyssnade på mig och väntade på mig hela tiden. super ponny!


Svar på kommentar!



Fick den här frågan, har svarat på den förut men det skadar inte att svara igen, hehe.
Ja du.. Hahah jag har så himla svårt att komma på precis hur det var men ska väl försöka! Området där stallet ligger heter Gryta så där ifrån får vi ju såklart Gryta. Sen Girls, haha jag sms:ade Emma förra gången jag skulle svara på frågan och hon skrev att vi lallade runt i stallet precis som vilken dag som helst när vi GG's är samlade. Och helt plötsligt så kom hon på GrytaGirls, för ja det är ju vi 3 tjejer. Så hon fick då en ide att vi skulle starta en blogg och vi gjorde det! Så vi är tjejerna i Gryta. Liksom, GrytaTjejerna? nää det låter ju lite roligt så därför fick det bli GrytaGirls. För det låter coolare + att jag och Emma är engelska freak!
Hoppas du är nöjd med det svaret Jessica!

Uteritt med en glad ponny!

Idag så fick vi skjuts av Mirah hem så vi red redan vid 2. Irma på Komplett och jag på min prinsessa. Vi red samma sväng som igår och idag var hon lite lungare, trodde jag! På vägen bort var hon lite smått lojj och ville inte riktigt gå i den takten jag ville. Sen när vi började trava vart hon mer framåt men jag kunde korta och arbeta henne lite grann. Sen i galoppen så kunde jag även där hålla henne! Drev på henne lite och ponnyn kör ner huvudet och skjuter upp ryggen. Hon tyckte det var roligt. Vi vände en bit bort och sen skulle vi galoppera hemåt. Jag vill att hon ska vänta på mig och inte bara springa för att Irma red iväg. Höll henne och precis när jag tänkte fatta galopp hoppar ponnyn upp rakt i luften och skjuter även här upp ryggen och samtidigt flyger hon fram och galopperar. Jag började skratta och fick kämpa för att korta henne.. Hon tyckte det var super roligt!


On my way

Just nu vid det här tillfället sitter jag faktiskt på bussen på väg till min älskade hästis värld! Först 676:an till norrtälje sen gåsvik bussen, woho. Nu kör vi :) Mer bloggning kommer ikväll, om inte imorrn!

pusspåer!

 


Time 4 school

woho, idag kan ja äntligen gå tillbaka till skolan vilket betyder att det blir stallet i eftermiddag! Måste springa till bussen, för nu väntas en Matte lektion, Naturkunskap A och sen Franska! plus att diag ska jag fanimej rida, även om de är isbana ute! SÅDETSÅ!


Lista

Eftersom jag nu ska blogga på två bloggar så behöver jag lite idér om vad jag ska blogga om, jag tänkte därför följa den här listan! Jag hittade den på Mirahs blogg men gjorde om den lite för att passa mig. Hoppas att ni tycker att det kan bli roligt att läsa. Ni får gärna också komma med idér om vad ni vill läsa!!

Dag 1
- Presentera din häst
Dag 2 - Min första häst
Dag 3 - Din och hästens tävlings outfit
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse 
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Top 10 favorithästar
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Det här shoppar jag i hästväg
Dag 10 - Såhär ser det ut bland mina hästgrejer
Dag 12 - Mitt bästa häst minne
Dag 12 - Mina mål för 2011
Dag 13 - En bild på stallet
Dag 14 - Det här saknar jag i stallet
Dag 15 - 5 punkter som beskriver din häst
Dag 16 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 17 - Min första tävling



Storhäst!

Idag fick jag en förfrågan av Mirah, Irmas storasyster, om jag ville vara med i Vätös div II lag för häst nu ivår. Mirah sa att de saknade en ryttare och då passade hon helt enkelt på att fråga mig. Jag blev väldigt förvånad men tyckte det lät super kul så jag tackade ja. Så i vår ska jag tävla storhäst för första gången i hela mitt liv. Jag tycker det ska bli jätte intressant och läringsrikt. Riktigt kul att hon frågade! Så ja i vår blir det mycket tävlingar men det är ju något jag verkligen gillar och få prova något nytt är något jag gillar.

Tävlar några av er storhäst?



hoppsystrarnas

I helgen bestämde min syster att vi ska start en blogg tillsammans. Jag skrev precis mitt första inlägg där och jag hoppas att ni som läser den här bloggen också kanske hittar dit! Bloggen är fortfarande under uppbyggnad och designen är långt i från klar men det får duga så länge. Tänken är att den bloggen bara ska handla om hästar och allt som hör till det.
Även om jag ska skriva på den bloggen så kommer det komma mest uppdateringar här!

www.hoppsystrarnas.blogg.se

Blåsig ridtur!

Idag slapp jag rida själv då Irma följde med mig ut. Vi red ner i kurvan där underlaget var jätte bra med tanken på alla förhållanden. Rudy var idag framåt och väldigt stark. Hon har en tendens till att skaka huvudet åt sidorna och rycka tyglarna ur handen på mig och sedan köra ner i huvudet och springa så fort hon kan.. Eller ja hon försöker det i alla fall. Jag försökte jobba henne lite med hon drog så mycket och var jobbig. När man gör halt blir hon sur och börjar trampa omkring.. Får se vad jag hittar på i morgon om det kanske då kan bli lite mer ordentlig ridning och inte bara rida ut och låta henne springa. Hoppas inte det blåser lika mycket i morgon som det gjorde idag. När vi red hem så var det kallt!


.



Jag kom hem runt fem idag och då började jag och Lina med att fika och sen gick vi vidare ut i stallet. Tyvärr så var jag ganska lat idag, jag hade tänkt rida minst två hästar men det blev bara Gallan.

Garlic
Jag red ut tillsammans med Lina och Rudy, vi red en runda som vi kallar Runes kurva, underlaget var super med tanke på hur det ser ut på alla andra vägar och på volten. Garlic gick jätte bra idag! han lyssnade på mig, även i galoppen. När vi skrittade jobbade jag honom genom att flytta för skänkel osv. På hem vägen blev han lite stark i galoppen men han gick att hålla. Vi kom tillbaka för en stund sen och efter det så hjälpte jag mamma att ta in några hästar och nu sitter jag här.



Om jag orkar med det här vädret (det blåser som tusan!) så går jag ut snart igen och tar upp Toppa en stund på volten men vi får se hur det blir med det.



Candy's Ridshop på nätet!

Just nu håller Anna på att lansera en webbshop för Candy's, hur bra är inte det?!? Då kan ni som läser bloggen beställa massa bra grejer till utomordentliga priser bara genom ett litet klick! Candy's ridshop ligger i en lokal precis innan stallet så det är en väldigt egen idé, men tänk sen i sommar alla ridlägerbarn som behöver ny utrustning alla föräldrar och syskon som kommer för att hyra häst osv. Då har vi allting här! Superbra! :)  Så snart kommer vi öppna upp portarna för Candy's Webbshop!


Dagen innan tävling och på tävlingsplatsen

Vi tjejor här tävlar ju endel och jag tänkte ta och skriva lite om hur jag laddar upp inför tävling samt hur jag är på tävlingsplatsen osv.
Idagen innan tävling
Skulle kunna säga att jag i stallet nästan hela dagen innan en tävling. Har provat en ny teknik som Anna(Irmas mamma) tyckte jag skulle göra. Inte rida henne dagen innan tävling. Eftersom hon inte har den bästa bjudningen på tävling. Så jag gör allt annat mellan himel och jord i stallet. Putsar sadel,träns packar alltid ner alla grejor i IKEA påsar, dagen innan så jag slipper springa som en galning på morgonen. Älskar även att stå och putsa på hästen, så det blir mycket bortsning och fixning. Flätning av svans,pannlug och om det är vår/sommar brukar jag även duscha henne nån gång. Plus att jag och Emma tävlar ju samma klasser så vi kan ofta göra allt tillsammans, mycket roligare!

Tävlingsdagen & på tävlingsplatsen
Går upp så jag slipper stressa hemma och äter alltid frukost. Anser att det är super super viktigt. I stallet fixar mamma och pappa transporten klart och jag byter täcken på Rudy om det behövs och fixar små saker. Lastar på all packning och tar sedan ut hästen. Gör detta i god tid för jag vill absolut inte komma för sent. I bilen lyssnar jag nästan alltid på musik eller kollar på film, beroende på hur lång tid det tar. När jag kommer dit visar jag eller mamma papprerna på Rudy men innan dess kollar jag såklart till henne! När jag går banan vill jag i alla fall gå den själv 1 gång och då har jag ofta musik i öronen så jag kan koncentrera mig. Repeterar banan osv. Lyssnar ofta på någon låt som jag blir glad, mindre nervös (om jag är det). Rider inte fram allt för mycket för att hon ska tycka det är kul när vi börjar hoppa. På framhoppningen börjar jag travhoppa krysset sedan flyter det på. Känns det bra hoppar jag inte hindrerna mer än 2gånger vardera.

Låt som jag nu skulle lyssna på när jag går banan!



Ni som tävlar, brukar ni ha några speciella vanor som ni gör innan tävling & på tävlingsplats?
Kommentera jätte gärna så åker det kanske upp ett inlägg med olika tekniker! :D



träna mentalt

Nu när jag varken är i stallet , eller kan rida när jag väl är i stallet så brukar jag träna lite mentalt hemma istället! Kanske låter jätte töntigt , men men here we go! Jag brukar kolla på filmer från tidigare träningar och tävlingar för att verkligen se vad jag gör för fel och sak förbättra. Desamma när det gäller bilder! Så nu är jag råtaggad på att komma iväg och kunna träna på riktigt för nu vet jag, eller vet och vet, men har en aning på hur jag ska kunna utveckla mig själv! Min sits över hinder ( då Sten bara hoppar med ryggen! ), att stilla skänkeln mer och sänka händerna!  Så detta har jag suttit och gjort idag faktistk supermysigt och se tillbaka på mina första riktiga tävlingar med lille Stonie, my loverboy! Han är stjärnan i mitt liv.

 


brunt vs svartläder

Själv tycker jag att svart är snyggast men vissa hästar tycker jag passar bättre i brunt. Om de ska vara brunt läder tycker jag att de ska vara en mörk rödbrun färg och jag tycker inte att de är snyggt på dressyr banan utan passar bäst på hopptävling. Jag rider med brunt läder men jag skulle helst rida med svart, alla mina hästar har samma sadel och den är brun och enligt mig är de inte snyggt att blanda brunt och svart i utrustningen, derimot tycker jag att Toppa är väldigt snygg i brunt. Nästa gång jag köper en sadel kommer jag köpa en svart sadel.
Så vad tycker ni Brunt eller svart?




äntligen!

Nu har jag äntligen fått tag på endator som funkar! Jag fick låna min lillebrors. Min  funkar inte och nu funkar inte internet på våran stora på nedrevåningen, värdelöst! Idag han jag tyvärr inte rida. jag kom ut i stallet ca kvart i sex och då skulle jag mocka och ta ut hästar som hade blivit verkade och sen var det jag som hade intag idag så så var de bara att börja med det. Det tog ett tag att fixa med det, jag fick springa och jaga hästar som sprängde staketet och sen när jag skulle fylla vatten tog de slut så jag fick hålla på att bära tunner. Kom in vid åtta och sen dess har jag bloggat så som ni förstår så hade inte jag en jätte rolig eftermiddag. men men nu är de färdig deppat, har ni haft en roligare dag att berätta om?


Ridning ensam i mörker.

Idag red jag för första gången på hur länge som helst känns det som. Kom upp på hästryggen vid 10 i 6. Red iväg ensam i mörkret. Ush vad läskigt det var. Det hjälpte inte med att Irma sa att Benny hade sätt älg i skogen.. Jag var rädd när skrittade iväg och Rudy kände såklart av det och var på tårna hela tiden. Började trava henne och hon hoppade åt sidan för allt och var jätte töntig. Blev riktigt sur på henne när hon kastade sig för en snöhög.. I galoppen var hon stark och jag fick hålla henne hela tiden. Även här höll hon på att kasta sig åt sidan och var jobbig. Hon drog så mycket jag stanna henne och gjorde halt och då börja hon resa sig och hoppa.. Hon stannade även fler gånger och bara stirra in i skogen. Trodde jag skulle dö! Tänker aldrig mer rida ut i mörktet själv!
Hade självklart pannlampa när jag red idag så jag såg i alla fall lite.


Ridstil

Din stil i en mening: Hopptjej mixat med dressyrens finhet

Stilförebild: Michela Frisk ( dressyr ) & Malin Baryard ( hoppning )

Vad inspireras du av i vår: Bloggare, Tidningar och mest hur jag ser andra klä sig! Tycker det är jättekul att se någon supersnyggt klädd på t ex. Tävling eller cliniq osv. och sedan kunna ta efter det!

 Vad tror du på inför våren: Snygga västar att rida i, fleecevästar eller softgel helst! Och sen långärmade rund-ringade stickade tröjor i masssor av vår färger, galetsnyggt!

Det bästa basplagget i vår:
  Pikétröjan , helt klart det enklaste att matcha och alltid snyggt på ryttaren så man ser figuren samt hela sitsen korrekt!



Färger i vår:
  Rött, Marinblått, ljus-brunt och en del mot det rosa hållet hoppas jag själv, haha!

En ideal outfit i vår: Längtar till man bara kan slänga på sig sina helskodda ridbyxor, riktiga ridstövlar och en pikétröja samt en stickad över! Riktigt skönt, men samtidigt snyggt. Piffa upp det hela genom att matcha med lindor + schabrak i rätt färg! 

Skor eller väska: På tävling absolut både och, superbra med sadel väskor samt stövelväskor! Känner mig alltid så proffsig när jag kommer med mina stövlar i min Röda stövelväska!

Do’s and don’ts:
 Våga prova nya färger, matcha hit och dit och exprimentera själv! Bara inte ''för'' vågat soma tt säga haha! ett stort don´t är att ha fel färg på lindor , om du ska matcha så matcha bra!

Ditt senaste köp:
Fårskinssludd till martingal, träns & lädergrimman! Me love!

Tre saker på vårens önskelista:
Ett rambo skritt-täcke i marinblått, En Animo kavaj & en Charles owen wellington classic skulle inte sitta fel!
 



Kopiera gärna listan och fyll i den, lämna en kommentar här sen så får vi se hur ni tycker!


hapiness'

Det finns genvägar till lycka, hästar är en av de.





Att ha en häst är inte bara att ha en sak man kan träna, tävla och rida på. Det stärker hela själen och känslan att komma ut till stallet är som en frihet. Ialalfall för mig. Så svaret är verkligen Ja, mina hästar ger mig lycka. Mina hästar ger mig en kraft att orka. allt som har med hästarna och stallet att göra gör mig glad.

Är det så för er, när ni mår som sämst mår ni bättre av att få en puff på armen av er favorithäst/ponny?


someday i'll know

Idag är inte min bästa dag. Jag känner mig trött och lite nere, har inte kunnat äta och vill bara lägga mig i sängen! Men tyvärr hinner jag inte det för idag ska jag sitta och plugga hela dagen. Så tyvärr blir det inget stallbesök för mig idag, vilket suger! Får se om jag kanske åker upp väldigt tidigt imorgon ( då pratar jag runt 06- tiden ) och sen tar mig hem på ett eller annat sätt.

Det som står på min to-do lista idag är :

  • Skriva en filmanalys om filmen Leon ( Svenska A )
  • Jobba från tal 1040-1065                 ( Matte B )
  • Analysera ett texthäfte                     ( Svenska A )
  • Uppgifter i att slå i en kartbok           ( Geografi A )
  • och sen om jag orkar skriva en Engelsk uppsats.  


Usch den känns väldigt lång ifrån det stadiet jag är i nu.. Men men , jag får ta mig i kragen och göra mitt jobb!




Schabrak, tävlingssäonger 2011

Jag sitter och längtar efter tävlingssäsongen 2011 och kollar just nu runt på lite schabrak + machtande huvor som jag är sugen på att inskaffa. Två märken som jag verkligen gillar är Scapa Sports och Glen Gordon. Fick ett Glen Gordon schabrak i julklapp och ska ta och skaffa en huva i samma färg. Heh, fyller år om 2½ vecka ungefär. Men i alla fall, Scapa Schabraken är otroligt svåra att få tag på men jag har haft turen och hittat en tjej som driven en blogg som kan ta hem Scapa, jag blev inte lite glad när jag såg det! Men sen kommer ju priset.. De kostar runt 800kr sen huva, runt 150-200 + frakt. Det blir en del men det är så värt det! Hennes blogg hittar ni här.

Dessa färger på schbrak och huvor.

So Lina style! :D


§ Kontakt §

Om det skulle va så att ni skulle vilja kontakta oss, skicka bilder, anmäla sig till tävlingar ( kommer snart ) osv. Så är det bara att maila till vår gemensamma mail [email protected] ! :)

kram på er alla goa läsare!

Sommar bilder





Hittade lite bilder som jag tog i sommras. Bilderna på fölen är så otroligt otroligt söta. De var så himla små då, nu har det blivit stora men är fortfarande lika söta. Det är så häftigt att se dem växa upp och bli till fina hästar. Och sista bilden ja.. Rudy är ju snygg prinsessan och jag ser lite halv galen ut eller något liknande!
Man längtar ju inte lite heller tills sommaren.

sleepy sunday

Mycket till ridning blev det ikke idag! Slappade hos Lina hela förmiddagen sen var jag ute i stallet till 15-tiden..När jag väl var ute så mockade jag och fixade iordning allting, när jag skulle fylla vattenhinken såg jag även att Stonie hade bajsat i hela vattenhinken, SKIThäst! Det var riktigt äckligt haha, så blev tvungen att tömma och skurta ur hela hinken.. tack Sten, tack! Då klockan redan var så mycket så gick jag ner i hagen till sten och myyyyste lite grann bara. Fick skjuts till Stockholm av Anna som äger Kulan , och nu sitter jag här!


I bilen på G hem pratade jag & Anna om hur kul det kommer bli i sommar, eller till vren när snön och isen smälter! Då vi kan rida varje dag , träna och tävla för att bli bäst och visa vad vi går för! sen till sommarn blir det ju ridläger iår igen som vi GG's ska jobba på. Ser så fram emot denna sommar så ni vet inte! :)


Söndag, värsta dagen på hela veckan.

Jag tar mig i kragen och svarar på lite kommentarer senare i kväll.
Det blev ingen ridning för mig idag.. Trodde att underlaget skulle vara sämst men Irma sa att man kunde rida på 2 vägar. Jaha men då var jag påväg iväg från stallet för att göra allt annat idag. Ska plugga lite Arbetsmiljö och säkerhet nu och sen åka ut till stallet igen för att ta in hästar. Innan vi åkte till stallet idag såg Emma och jag på A Walk To Remember.. Hehe Emma hatar mig för att jag intruduserar massa kärleksfulla filmer och ''fjollig'' otroligt bra musik som hon kalla det. Åh jag är så kär i filmen. Ska nog se den ikväll innan jag somnar.
Nej nu ska jag plugga!

Tjock ponny i sommras på betet!

Only Hope - Switchfoot


GG Tröjor!

Vi har ett tag funderat på att ,antingen redan nu eller kanske senare till sommarn, beställa Pikétröjor md tryck på! Vår idé var att piké tröjor är det absolut snyggaste att rida i och är supersnyggt att ha ocvh gå runt i på tävling. Så det ska vi tre GrytaGirls ta och göra till tävlingssäsongen -11. Frågan är bara vilken färg vi ska ha.. hmm den får vi tänka på! Och om ni har något förslag kan ni alltid kommentera det!


Morron' pigga tjejer!

Nu sitter jag och Lina här framför datan och har precis ätit frukost. Vi ska lägga oss och kolla på en film sen vid 2-tiden dra oss ut till stallet! Hoppas Irma gillar den nya designen, vi har inte sagt något om att den är rosa haha! Men man kan alltid hoppas, *hoppashoppashoppas*! Hörs Senare idag.






Be Safe , så hörs vi sen!

Vill ha från Rambo!





Älskar det här! och Sten so passar så bra i marinblått, jag bokstavligen dog då jag såg det här settet! OM jag hade alla pengar i världen skulle jag klicka hem det här på momangen! Men smakar det så kostar det..  Finns att beställa här.

Ny design!

Nu har jag och Emma suttit och finulat med en ny design. Hehe roosa! :) Vad tycker ni om den? Vi blir jätte tacksamma för kommentarer om den! Menyn är inte riktigt klar med vi ska fixa det senare, när vi verkligen orkar sitta och leta koder!




Före

Så vad tycks, före eller efter?

 


today, tomorrow and forever


Making the best of it



Sten

För min och stens del blev det lite  lydnads träning idag igen. Allt är fortfarande stenfryset och släpet har tyvärr inte kommit än så någon ridhustäningblev det inte. Tog ner honom på volten i träns och stalltäcke samt ett dressyr spö. Övade halter , att han skulle stanna när jag bredvid stannade men även att han skulle stå stilla när jag rörde mig bortåt. Ryggning, han ska backa när jag backar och så tränade vi på ett ''kommando'' så att han ska backa. Kommer jag emot honom med lite högre knän och stampar i marken ( låter knäppt jag vet, men de funkade bra och är intelite våldsamt som det låtyer! )så ska han automatiskt börja ryga några steg. Detta funkade verkligen superbra! Till sist knöt jag upp tyglarnaoch gick runt medhonom på volten helt lös!

Jag tycker det är superkul när man verkligen märker framsteg , för nån vecka sen innan jag började träna dessa småsaker så drog han iväg somen dåre så fort man rörde han i munnen. Riktigt skön känsla att all inte är för-jäves!


Hiss!

En sak som de flesta använder nu under vintern är ländtäcken/skrittäcken. Jag har alltid det när det är så här kallt ute, om mina hästar är klippta har jag ibland två stycken de kallaste dagarna. Vi har flera länd- och skrittäcken men det skulle inte vara fel att ha ett skrittäcke från Rambo som är mitt favorit just nu, de är riktigt snygga! man jag får nog spara lite pengar först!

 

Om jag hade alla pengar i världen (vilket jag tyvärr inte har) skulle jag även köpa de här två!




 

 


The Yellow Handkerchief

Såg precis klart på The Yellow Handkerchief. Jag tycker det var en otroligt fin film, välgjord och den gav verkligen en efter tanke. Den hanldar om Brett som precis kommit ut ur fängelse och av en ren slump stöter på Martine(Kristen) och Gordy. Ingen av dessa personer känner varandra men bestämmer sig för att åka över en flod vilket i sin tur slutar med att de åker långt i från där de kom från. Brett får ''flashbacks'' från sitt liv innan fängelse tiden som var i 6år och sen följer historien in att man får se hans flashbacks men samtidigt som han berättar om året innan han åkte i fängesle. En rörande historia. Tårar i slutet av filmen från min sida.
Jag gillar sånna här filmer, som lämnar en med tankar och inte bara är så här. "Jaha då va den slut vad ska vi göra  nu?" Sånna kan va kul att se men om jag verkligen fastnatr för en film lämnar den mig inte så där. Den här tror jag att jag kommer komma tillbaka till och tänka på.. Känner det på mig, precis som med Welcome to The Rileys.
Nu är jag heelt slut och ska hoppa i säng och sova, lääänge!


Film,film och mer film!

Som Irma skrev tidigare, hon och jag var och såg Welcome to the Rileys idag inne i Stockholm. En grymt grymt bra film. Kristen var helt helt fantastisk i den här filmen. Jag menar det hon var verkligen helt grym! Ja, jag avgudar henne, så himla ball tjej. Se filmen, för den är verkligen verkligen se värd. Jag tänkte faktiskt nu ta och sätta igång en film med Kristen i som jag laddade ner igår, hehe. The Yellow Handkerchief från 2008. En film jag inte sätt som hon har en roll i. Så det blir en sen fredag kväll för mig och sen ska jag sova halva dagen i morgon och städa resten och sen klämma in att åka ut till stallet och träffa mina Girls och ta med dem hem hit!

Trailer för The Yellow Handkercheif. Jag förstår knappt själv vad den verkar handla om men läste bland kommentarerna på youtube och folk sa att den va super, såå nu blir det mer Kristen-movie time för mig!


Welcome to the rileys

Idag var jag och Lina inne i stockholm och såg Welcome to the rileys! Super bra film! verkligen värd att se och Kristen var bra som alltid, Lina avgudar henne haha. Nu ska jag äta lite sen ska jag ut och fodra. Det kanske kommer upp ett lite roligare inlägg senare ikväll.


Tråkig läsning?

Förstår att det säkert är jättetråkigt att läsa bloggen just nu, i de flesta inlägg är de samma gamla tjat om att det är stenfruset överallt och att man itne kan rida längre. MEEN när isen smält och motivationen kommit igång igen så är det självklart att bloggen kommer att bli roligare! Då vi kan skriva om träningar, träningar och hur vi alla tre utvecklas tillsammans med våra ponnyer! Så håll ut så ska ni se att det kommer att bli mycket mer spännande i bloggen. Och förlåt för tråkig blogg-läsning , det är bara att det itne finns direkt mycket för oss att göra nu!



Men snart är vi tillbaka och då ska ni få se på annat, Don´t dream your life, live your dreams!


skit väder

Idag är det den 20 januari och det är riktigt skit väder ute! Jag var på praktiken idag och kom hem runt fem. Slutde egentligen tidigt där men jag orkade inte stressa till den första bussen och sen missade jag den andra, alltså blev jag sittande är två timmar extra, lyckat! Idag blir det ingen ridning för mig istället ska jag sitta inne och plugga, jag har matteprov nästa vecka och läxa till ekologi och arbetsmiljö och säkerhet. Nu sk jag sätta igång och plugga!


I'm a fool for you

Idag har jag inte gjort något verkligen. Orkade inte ta tag i skolarbeten. Har varit så trött och seg hela dagen. Kollade på en film, A Walk To Remember och grät floder till den. Ush, ni anar inte hur mycket tårar det rann ner för mina kinder den sista halvtimmen av filmen. Har någon av er sätt den?
Nu sitter jag och väntar på att min mamma ska komma hem med biopresentkort så ska jag boka biljetter till Welcome To The Rileys som jag bästa Irma ska gå och se i morgon. Hoppas att jag inte har blivit värre bara.. Men jag ska se den. Är ett riktigt film-freak, älskar att gå på bio och gör det gärna ofta. Samma film flera gånger också om de är bra.. *host New Moon & Eclipse host* hehe :) Annars så lyssnar jag just nu på musik. Hittade en låt igår i en video jag såg på youtube som jag blev helt fast för. Underbar låt enligt mig. Sån musik som jag tycker är så mysig at sitta och lyssna på. Som man kan tänka till..

Fool For You - The John Butler Trio <-- Spotify link!



Ni kommer inte undan min Robsten hysteri..
Ärligt hittade jag låten ovan i en Robsten video.


She walks up close to me
She looks me in the eyes
She said "Boy, what's it gonna be,
Now that it's just you and I?"

I'm a fool
I'm a fool for you
I'm a fool
I'm a fool for you    

Stockholms Idrottsgymnasium

Tänkte skriva ett litet inlägg om mitt gymnasium, antar att de är fler som undrar hur jag får lov att bara gå 3 dagar i veckan och hinner med allt annat! 
(bilden är en länk)
Det är nämligen så att på Stockholms Idrotts Gymnasium har vi gjort så att för att få så mycket tid som möjligt efter skolan att träna på så har vi väldigt pressade scheman med längre enstaka pass. Vi har t.ex bara en engelska lektion i veckan, de samma med svenska , religion och naturkunskap m.m. Schemat är även utformat så att man ska börja vid 9 på morgonen och kunna sluta allra senast klockan 14 på em. Varannan Fredag har vi ledig tid där vi kan utöva vår egen sport ( dvs. då jag åker iväg och tränar emd Sten elelr dylikt. ) och med hjkälp av detta hinner vi med skolan även om vi vill satsa stenhårt på den idrott vi håller på med. att läsa på Distans är också en möjlighet som finns. Vi har t.ex en kille som är påväg att bli fotbollsproffs i england som läser på distans på vårt gymnasium, då får han kursplaner och tentor skickade via mail. Man kan även göra som jag, att planera sitt shcema efter sina egna behov. Nu på vinte-halvåret hinner jag inte pendla mellan Skola-Norrtälje-Hem på dagarna p.ga bussar och mörkret. Så då har jag gjort som så att jag tar skolan måndag , onsdag & fredag sen de två resterande dagarna tar jag på mig att studera hemma. Eller hemma som menas med först stallet sen åker jag hem och vid 14-tiden sätter jag igång att plugga!
Lite om mitt Gymnasium, ett riktigt bra ett om man verkligen vill hinna med allt. Jag vill verkligen ta vara av mina 2 sista ponnyår därför gör jag det här mot mig själv. :')

allt i ett!

Just nu har jag precis skrivit ut mallen som förklarar hur jag ska skriva mitt svenska arbete! Har jobbat klart med Geografin så nu är det Svenska och Matte B kvar. Skjönt att jag kommit en liten bit på vägen iallafall. Idag efter stallet så var jag tvungen att svänga förbi skolan och plocka uppo min matte B bok som var slut sist. Så när jag väl är i skolan vid 13 tiden, tror ni inte då att alla mina klasskompisar får sluta tidigare? Jo så på väg in möter jag allihop, hästig och dan. MYSIGT. Inte min bästa dag idag.. Jennifer följde mig hem och vi pluggade en liten stund, eller satt mestadels framför tvN! Så nu ska jag ta tag i pluggningen igen, ikväll får vi se vad som händer är ju ledig imorrn så vem vet! :)

tänkte slänga in vad jag & Sten sysselsatte oss med idag på en gång, så det får bli ett liteet allt i ett inlägg!



Sten
Då Volten och alla skogsvägar fortfarande ser ut som hockeyrinkar , och sten är itne den bästa på hockey även om man skulle tro det, så fick det lov att bli en liten promenad idag ! Promenade med träns och innetäcke på en bit längs bilvägen som går ela vägen till våra sommarhagar. Varierade med halter och lite ryggsteg då och då, men inte för att han blev lugnare för det. Men men, snart kommer nya transporten och förhoppningsvis så kommer isen smälta så då blir de rida och träna som aldri förr!

Hemma..

När jag gick upp 05.30 i morse så kände jag att hela halsen var svullen och huvudet dunkade så jag fick ringa till min praktikplats och säga att jag var sjuk. BRA! 2:a veckan man ska dit så blir man dålig.. suck. Ska vila ordentligt idag och hoppas på att jag blir bättre tills i morgon och då så går jag. Eller då ska jag gå för jag måste och vill.
Annars så ska jag idag ta tag i skolarbete tänkte jag så får man det gjort. Mamma ska ut till stallet och ta hand om min ponny idag så jag kan bara vara hemma. Sen ska jag försöka planera min helg också. Mycket planer som har krockat lite med varandra och så..

Bild från när jag och min lillebror lekte i Photobooth. Mac datorer


Onsdag

Idag så red jag faktiskt! Eller ja red och red. GrytaGirls skrittade ut ner i skogstorp och tillbaka. Rudy var framåt hela tiden. Jobbade henne inte eller något utan hon fick bara sträcka på benen. På hemvägen blev hon väldigt taggad och hade brottom så fick sitta och hålla henne hela vägen hem för att hon inte skulle trava iväg..
I morgon är det torsdag och dags för praktik. Ska bli skönt att slippa skolan men jobbigt att gå upp.. Så ska faktiskt äta upp min middag nu och sen försöka gå och sova och läsa.

Söt kisse jag har som ligger i mitt knä under hela middagen!


Toppen bra att ha:


Videokameran är riktigt bra att ha vid tränings och tävlings-tillfällen ! Det är både roligt att se hur man själv red man även väldigt lärorik att se vilka fel man gör och då förstå hur man ska motarbeta de. Jag ser till exempel alltid att jag måste räta upp mig mer när jag ser mig själv på filmer, och då vet jag vad jag ska tänka på mer :)

Digitalkameran är en kul grej att ha då den kanske både har foto och film funktion så kombineras de två översta. En digitalkamera är också kul att ha då den är väldigt liten och smidig att ha med i stallet, man kanske har en sån kamera som man inte är så rädd om och oftast har hängande i stallet osv. Vissa digitalkameror har bra sport-focus läge och då kan man även fota bra bilder inte bara i stilla-stående utan också när man rider :)


Systemkameran
är den senaste high-tech uppfinningen som nästan alla hästtjejer har nu förtiden. och om inte du själv har en finns det säkert minst 5 kompisar som har en systemkamera. Systemkameran tar med rätt inställning sjukt fina och bra hopp bilder. (Även dressyr bilder men den är övelägsen då det gäller hopp-bilderna!) Så en sån ska man ha om man vill ha riktigt proffsiga bilder på sig själv & hästen. Tävlingsbilder fotas till 98% av systemkameror från olika märken och med olika objektiv. Nu har det även kommit systemkameror med videoinspelning som har superkvalitet , så ett tips:   S K A F F A    E N! :)


En tråkig kväll

Det som sagt ingen ridning idag för min del, men ska försöka ta nya tag i morgon i stället och se om det kanske har blivit bättre. Hoppas och ber att det har blivit det. Annars så har jag faktiskt inte gjort något denna kväll. Synd att jag inte hade några läxor tycker jag nästan för då hade man ju fått dem gjorda men nej nu var det bara att gå runt och inte göra något. Hade tänkt nu att krypa ner i min säng och läsa ur Breaking Dawn, fick ett sånt sug efter den boken för en stund sen så då är det bara att plocka fram den och läsa. Ur mysigt. I morgon väntar en lång dag i skolan så mig hör ni nog inget ifrån förens frammåt kvällen.

Klassisk bild ;) Har försökt lista ut från vilken Twilight bok det är men kan inte komma på det.. Sånt stör jag mig på, kommer jag inte på en sak som jag ser men vet nästan vad det är så måste jag för det mesta komma på vad det är annars blir jag små sur och irriterad!


Ridsports bloggar!

Gud vad kul det är att hitta nya hästbloggar! Har suttit i en halvtimme och bara klickat runt på massa olika läkningar , säkert 40-50 olika bloggar! Till och med skvallerbloggar inom ridsporten, haha! Tycker att vi ska få upp hästbloggarna till toppen, Dressyrmupparna har lyckats och jag tycker att fler ska det! :)

 


Ridning farligt?

Såg nyss andra avsnittet av ponnyakuten där de hand´lad eom vilka problem alla hade! Tycker de är ett jättemysigt program att titta på, i vissa situtationer känner man verkligen igen sgi själv! Det var bara en sak jag reagerade på, de talades om att flera barn skadat sig ordentligt och brutit armar och ben. Då kom frågan är Ridning en farlig sport? Tommy's svar var ett riktigt bra ett kan jag tala om!

T :

Nej, Jag skulle itne direkt tycka att den är farlig. Men om jag tycker däremot att om jag hade haft barn så skulle jag tänkt igenom noga innan jag slängde upp mitt barn på en häst. Det är fortfarande levande varelser vi pratar om. Det är som att sätta ett barn bakom en bil, man kan använda bälte & airbag men man måste även kunna köra den med!


Klockrent svar, enligt mina åsikter!


distans var det ja..

Direkt efter stallet drog jag till gymmet och tränade i en timme! Har laddat ned nån smart 'app' till min Iphone där man räknar dag till dag hur mycket man tränar samt hur mycke man ska äta osv för att gå ned så mycket som möjligt i vikt hehe. Tycker sånt är jättekul att exprimentera med! :D Så som jag skre gymmade jag i en timme och åkte hem för att duscha. Precis när jag kom innanför dörren så kom min storasyster maria fram och undrade om jag ville följa med till Nacka Forum! Såklart jag ville det, varför inte liksom!?!?! Så dir åkte vi och med hem fick jag med mig 3 par Jeans och 2 tröjor! Jättemysigt att bara åka iväg hon & jag, så jaaaa där försvann min plugga-distans dag... vilket gör att jag kommer få sjukt mycket att göra på torsdag istället, K U L !


Isen har tagit över större delen av Stallet så idag blev de en lugn longering samt promeenad för Stenes del, känns som om vi är långt ifrån det tävlingsekipage som vi var när jag först satt på honom. Juste föressten, har jag berättat hur och varför jag köpte just Sten? Kunde ju valt i princip vilken häst jag ville från hela Sverige..

Skulle ni vilja höra hur det hela gick till?! :)





Bara lite sliten efter en heldag med födelsedagsfika kl 0600 , Jobb i stallet till 11 och sen ett skönt gympass.. njaa!


Fascinerande

En sak jag tycker är väldigt coolt att se på, eller man kanske ska kalla det fascinerande? Iallafall jag bara ÄLSKAR att se när hästarna dricker vatten! Det är nästan bland den mysigaste känslan när man precis tagit in hästen och den börjar dricka ut vattenhinken man nyss fullt. När de händer så blir det någon speciell känsla inom mig, Jag vet inte om de är för att det är ett tecken som visar att hästen är helt frisk eller bara om de är jag som är knäpp.

En annan sak är de HÄSTARNA gör när de dricker! Jag tror nog att alla beter sig olika, på ett bra sätt haha! Jag själv märkte imorse att Sten rör öronen fram -och tillbaka medans han dricker, supercharmigt! Jag bara dog av skratt, haha! Sen hörde jag av Irma att Bello alltid sparar den sista klunken med vatten i munnen så om man får han att öppna den , så rinner allt ut! haha, hur kul är inte det?

Så kolla nästa gång, och iakta hästen så kanske ni förstår vad jag menar!





'Sten imorse, var tvungen att göra den svart/vit då färgerna såg för hemska ut!'


Gårdagens outfit!

Snyggast i stan eller stallet kanske? Horze pannband, Reflex jacka från Jackson och jeans från MissSixty. En typisk stall outfit, eller vad tycker ni? Ärligt talat just nu orkar jag ALDRIG att bry mig om vad jag rider i. Bara jag håller mig helt okej varm och känner mig bekväm! ( red inte i jeans , haha :D )




I skolan

Hejsan hejsan!
Nu sitter jag och Irma i skolan och vi har inte lektion förens om 1timme ungefär. När vi slutar så får vi skjuts hem av Mirah. Sjukt sjukt skönt. Idag ska jag inte rida tror jag. Igår gick det ju som sagt inte och jag tror nog inte att underlaget är bättre idag tyvärr. Får kanske försöka igen i morgon. När jag kommer hem då så ska jag läsa lite på engelskan och sen sova. Kände nu att jag sjukt trött.
Hoppas ni har haft en bättre dag hehe!


Bjuder även idag på en av mina favorit hopp bilder.. Synd att vinkeln är som den är, annars.. wow den hade hamnat på väggen hemma ! Min fina lilla prinsessa.


Is överallt



Vet inte vad jag ska säga.. När inte äns de grovsta av is-broddar hjälper, Ja då finns det inget att göra. Så här ser hela vägen ut , ända från stallet och ned till volten. Cirka 500 meter som bara är täckt med is, och då har jag inte äns fottat Volten. Fyrkant-spåret består av sten-hård snö och volt-spåret av IS . Ge. Mig. Vår. Eller kanske ett ridhus!


Trött på detta äckel väder.

Jag är trött på detta kassa väder. Idag kunde jag itne rida för det gick inte över huvudtaget på volten. Halt på spåret och innanför så trampar de igenom skaren och jag vill inte att hon ska gå igenom där och riskera att göra sig illa. Rida ut är ingen idee. Isgata på hela vägarna + att det är kolsvart när jag kommer ut till stallet. Åååååh är så trött på denna vinter, den kan ta och försvinna nu så jag kan rida och träna normalt igen. Ska ta ett snack med min pappa och försöka få honom att köra mig till ett ridhus i helgen så jag kan rida och hoppa! Hoppas han går med på det bara. Nu måste jag göra en läxa vilket jag inte orkar. Är trött på allt nu, vill bara lägga mig och sova och ligga där tills i mars när jag drar till Thailand.

Dessa bilder blir jag alldeles fnissig av, ååh va de ör snygga.. muummms hehe! :)


Godnatt!

Ska nu ta och krypa ner i sängen och börja läsa Dead Until Dark av Charlaine Harris, första boken i serien the Sookie Stackhouse novels, som nu gjorts om till TV serie också men som där går under namnet True Blood. Fick även nyss en Twilight kick då de släppte Breaking Dawn bilden jag visade tidigare i veckan i Hög kvalité, ååh jag blev helt till mig haha! Bara 305 dagar kvar läste jag på en blogg. Dessutom är det Golden Globes i natt som jag spelar in och kollar på imorgon kanske om jag hinner. Rob ska presentera så det ska bli super super, + att jag älskar film&musik galor i alla dess former. Lagom mycket nice!
Nej nu ska jag hoppa ner i sängen och läsa. Ny vecka i morgon och nya tag.

Super inköp!

har tänkt på att köpa dessa ett tag nu men de har aldrig blivit av, så idag tog jag mig i kragen och köpte ett par Hunters! Dessa blir suveräna att ha nu när slaskens tid har kommit, plus att de blir superbra att åka till stallet i. Gummistövlar av naturgummi så man slipper tänka på vad man trampar i mitt i stan men även hur skitig man blir i stallet. För under tusen-lappen blev det mina, åh vilken tur jag hade! GillaGillaGilla!


 


-


Garlic
Red honom på volten med inspänning och det gick super! han går alltid jätte bra med inspänning, han blir väldigt avslappnad och jobbar på bra! Underlaget var lite bättre idag! Skrittade sen av honom en stund ute, hela ridpasset varade i ca 50 min.

Toppa
Red ut på skogstorpsvägen och en bit ut i skogen, eftersom det var ganska halt blev det mest skritt och lite trav. Hon skötte sig jätte bra! som alltid när man rider ut! Jag red i ca 1 timme.

Komplett
Blev en kort skritt runda på Kompa ner i Skogstorp i ca 30 min, även om skötte sig väldigt bra! Hon blev lite trippig på hem vägen men efter lite halter och volte lugnade hon ner sig.


Regn!

Det regnade och var äckligt ute så jag tog ner henne en snabbis på volten. Jag hade väl inte direkt världens lust att sitta och nöta så det blev väl inte så mycket av bra ridning. Hon lyssnade annars helt okej, stretig i höger varv och när jag inte har sån lust så övergår jag så lätt till vänster varv för där är hon lättare. Måste sluta med det och jobba mer i höger varv. Får ta tag i det ordentligt i vår mer när man orkar rida ordernligt. Vi har ju inget ridhus så det blir volten som gäller. Hoppas på bättre inställning från hennes och min sida nästa vecka.

Varje gång jag ser den här bilden så känner jag inte igen mig själv! Det ser inte ut som jag!


Morgonfodring!

Kom nyss in efter en lång morgonfodring! Var uppe & ute i stallet vid 08-tiden imorse, slå den ni! Då släppte jag ut alla hästarna och jag hade den turen att få ta ut Amanda och mini, där båda stegrade sig och slet sig ifrån mig.. KUL! Så en springtur fick jag med på köpet haha, men som ur var så sprang de bara in i hagen. När jag kom in i stallet hadem Linat lämnat ett meddelande där de stod att Igårkväll hade Stonielyckat ta sig ur sin box (?) , vid kvällsfodringen! hahaom jag attade, lilla SuperStonie!


JUSTE när jagkom in i huset igen så hade Irma gjort iordning jättegod frukost till oss, Så nu ska vi äta frukost sen ut och rida i snöstormen! Irma ärallt bra hon :')

Har ni snöstorm hos er förressten? för här öser det ned!






zzzzZZzzZZ

ojdå, Irma sover visst..  hehe hon får blogga imorrn! :)


Lång dag för mig!

Idag blev det som sagt en väldigt lång dag för mig , ( EMMAAA ). Stannade kvar i sthlm hos Johanna och drog hem vid ett-tiden. Efter det packade jag väskan igen och åkte upp till Norrtälje! På bussen pratade paret bredvid mig om hur Sten hoppade ner i vattnet och att Sten hade byggt klart deras båtbrygga ochj då brast jag ut i skratt! haha, min lilla Stonie såklart! :) Nu har jag precis ätit middag med Westerlundarna och jag & Irma ska lägga oss och kolla på Epic Eclipse!

 


SUPER-STEN ROCKAR FETT

 

Stonie

Kom upp till stallet SENT idag, vilket betyddde ingen ridning. Vid 21-tiden var jag ute och mockade och sen hann jag snabbt slänga på Stonie en tömkörnings-jord som jag longerade han med inspännigar på en stund. Blev några varv på volteni låg form, idag var han samarbetsvillig! Fast i slutet visades den rätta Stonie lite granna, några bock-språng och plötsliga galopp fatnningar, JA de är ju STEN ja snackar om!

Jag tänkte bara förtydliga en sak som jag verkligen tycker är super braatt ha i stallet! Tömkörnings-Jordar , De är tur för  mig att Westerlundarna har allt sm man kan få användning av ibland för JAG själv skulla aldrig kommit på tanken med att köpa en sån här! MEN när man inte har tid att rida ,eller kanske hästen fått lite skav av sadeln så kan man jobba de minst lika mytcket med hjälp av en sån här! SUPERBRA tycker jag, likelikelike!

Sten fick agera modell idag!

 


dagen + gårdagen

Som ni kanske har läst så var jag inne i Stockholm igår med min syster Mirah, hennes kompis Emma, Johanna och såklart GG- Emma, Lina kunde tyvärr inte följa med. Det blev först en middag på Östermalm sen drog vi vidare till bion och kollade på The Tourist, helt okej film den var inte så bra som jag trodde att den skulle vara men Johnny Depp är alltid bra och slutet var bra!
Idag tog jag lite sovmorgon och gick upp elva sen kl tolv bar det ut på turne med familjen  och vi kom hem halv fyra och då var det bara att börja mocka, fixa påsar och sen ta in alla hästar. Nu ska jag kolla på film i väntan på att Emma ska komma, vi skriver lite mer senare ikväll!
Tyvärr är det lite dåligt med bilder i mina inlägg eftersom internet inte funkar på min dator men det får ni leva med!



Forever you and me

'Cause we are gonna be forever you and me
You will always keep me flying high in the sky of love

Don't you think it's time you started

Doing what we always wanted
One day we're gonna get so high
'
Cause even the impossible
is easy when we got each other

One day 'we're gonna get so high


Uteritt på en glad och pigg ponny

Idag bestämde jag mig för att brodda bak och ta en tur ut i Skogstorp. I stallet är hon så himla chramig. Står och kollar på en med stora snälla mörka ögon. Hon är verkligen en ögon tjänare.. Det räcker med att jag kollar på henne och kanske höjjer handen lite och säger åt henne och hon slutar genast göra det hon gör. Vet inte hur hon lyssnar på andra med på mig lyssnar hon på. Red först in lite i skogen där en traktor kört. Hon gick på bra och var glad. Vände sedan och fortsatte på SKogstorps vägen. Hon var väldigt på tårna när jag började travade och hoppade åt sidan för små saker. I galoppen blev hon stark och pigg. Men gud så mysig hon är när man rider ute. Man känner verkligen att hon tycker om det, snuttig ponny. Idag så tänkte jag inte direkt mycket på formen, fick mest sitta och tänka på att hålla henne kort. På hemväg gjorde jag en halt och skulle fatta galopp från halt. Hon tyckte det var onödigt att stå stilla så hon börja klampa runt och små resa sig. Men över lag var hon super mysig idag.

Finaste lilla söt-ponny.

Så här ser Skogstorpsvägen ut på vintern. Får ta en bild sen i vår/sommar och visa hur det ser ut då :)

Fin ponny idag

Idag var faktiskt Rudy riktigt fin när jag red henne. Jag var lat och orkade inte byta om till ridbyxor så jag hoppade upp i sadeln med mjukis byxor och mina vinter skor som jag har i stallet. I skritten och traven jobbade hon i början i en lite hög form men sänkte sig mer och mer. I vänster varv går hon som en klocka i traven och skritten men i höger varv är det fortfarande lite stretigt. När jag fattade galopp så blev det andra tankar. Huvudet flög upp och hon blev jätte stark. Volten är lite halv hal så jag ville inte rejsa på henne heller. Försökte få henne och gå på ett stadigt volt spår men hon bara drog. Galopperade bara lite runt fyrkants spåret och då lyssnade hon helt okej. Travade av henne i låg form och hon lyssnade jätte fint. Nöjde mig så efter att ha haft en ponny som kändes lös och böjbar!

älskade vännen. Denna bild har jag faktiskt hängande på min vägg hemma.

Fredag, äntligen

Hemma från en låång dag. Har precis ätit middag och ikväll ska jag chilla galet. Emma och Irma är i Stockholm hos Johanna nu men jag hann inte följa med. Men sånt är livet. Började jobba halv 8 i morse precis som igår. Idag fick jag rida 2 hästar. Det var super att få rida lite andra hästar men när jag kom hem till min egen ponny och stallet kände jag hur skönt det var. Man vet precis hur och vad man ska göra osv. Riktigt riktigt skönt. Men det är ju såklart bra att rida andra hästar också för att utvecklas som ryttare.

Lite bild på min prinsessa från förra vintern :)


Semlor!

Ja som ni ser i inlägget innan så tog jag en sväng ut till och ekerö , hem till Johanna & the mattssons! Kollade på hoppträningen sen drog hem till Johanna där vi fixade semlor! Jag & Sofia fixade med rosa grädde på våra och med massa socker hehe, Så EMMASTYLE WOHO! Nej men nu ligger vi och kollar på I Love you, Philip Morris sen ska vi lägga oss!


Torsdags kväll på ekerö!

Nu har vi precis kommit hem ifrån att Johanna & Karlo har hopptränat. Jag tyckte det såg jättefint ut från mitt perspektiv och hoppas johanna kännder desamma! De var vääldigt mycket studs och cavaletti övningar som är bra för karlo, han om någon behöver träna upp sin koordination! :)  Jag , Sofia och Sussie satt välpåklädda på läktarn och kollade. Termobraller,dunjacka + uggisar, wohooooo!!



 







-


Garlic
Red ut en sväng i snön så han fick lyfta mycket på benen. I början tyckte han att det var riktigt jobbigt men när jag hade kommit förbi den djupaste snön kunde jag trava och galoppera också. Han gick jätte bra! Han har börjat lyssna jätte bra det senaste veckorna.

Toppa
Red en lugn rund på henne nere i skogstorp, jag gick i väg kanten och hon kändes väldigt stadig så jag tog även en liten golopp. Det var länge sen jag red henne med så lätt underlag och jag kände att hon har blivit lite "sne", hon är starkare i höger sida så jag jag får ta tag och jobba lite med det.

Komplett
Jag red henne en lugn runda i skogstorp. För henne blev det nästan bara skritt och lite trav. Hon är skiter i var och hur hon sätter ner fötterna så när det är sånt här underlag så är hon bambi på is! Det bästa vore om snön kunde försvinna så att jag kan rida henne ordentligt.


13 januari 2011

Nu är det Irma som skriver igen! det händer faktiskt att jag gör det ibland. Som ni kanske har läst så började jag och Lina på våran praktik idag (vi går i samma klass), jag ska vara hos våran tränare Anna-Karin varje Torsdag och Fredag den här terminen. Jag var ute hos henne kvart över nio i morse och började direkt med ridning. Red två hästar och fixade lite hö påsar hos henne alltså blev det en kort dag. När jag kom hem runt tre så gick jag ut i stallet efter en snabb fika och red, men mer om det seare! Senare bar det av ner till Mirah och Benny som fyller 30 idag för att äta tårta. Och nu tillslut är vi hemma och ska äta middag! Mamma ropar på mig nu att vi ska äta! Lite senare kommer det ut ett inlägg om dagens ridpass men nu ska jag försöka få i mig lite mat i min mage som är full med tårta!


Video som jag blev helt kär i

Som många av er vet vid det här laget är jag besatt av The Twilight Saga och framför allt Robsten (Robert&Kristen tillsammans) Kan sitta och kolla på youtube videos med dem i hela nätter. För en stund sen hittade jag denna helt underbara video. När jag såg den andra gången började jag gråta och nu när skriver detta och tänker på den börjar jag gråta.. Jag är en sån person, som gråter för allt och inget.
Har ni något som ni är besatta av? Kan vara precis vad som helst, är bara nyfiken!


Svar på påstående



Fick den här kommentaren igår och jag vill absolut inte låta som en elak bitch som ser ner på folk men tycker sånt här är lite onödigt.. Om du tycker jag ser stor ut på min ponny så, ja okej men det är jag inte. Min tränare säger att vi är perfekta för varandra. Så många andra säger det också. Ni passar perfekt osv. Jag är 160cm lång och Rudy hon är 147.8cm i manken. Hur kan jag vara för stor för henne? Dessutom är hon kraftigt byggd om du syftar på att jag inte är den smalaste människan här i världen? Hon klarar av att bära mig annars skulle jag ju inte börjat rida henne i första taget? Jag väger runt 60kilo och hon går ju bra med mig. Ville absolut inte låta taskig nu men jag tycker det är lite onödigt att folk skriver att jag är förstor för min ponny när jag själv vet bäst med hjälp av tränare och andra mycket hästkunniga i stallet. Rudy kräver en stark ryttare. Någon med pinnsmala ben skulle nog inte orka rida henne.
Okej det där blev endel. Annars tack för att du gillar bloggen. Skulle vara kul och se vad du heter bara men vill du vara anonym så va det. Kramar.

Praktik + annat idag.

Kom hem för en stund sen efter att ha praktiserat hela dagen lång. Jag praktiserar nu på Roo Gård och tror att jag kommer trivas där. Idag skulle jag fått rida också men tog itne med mig mina grejjer.. Attans! Men har fått hålla på med allt annat inom häst och stalltjänst så jag är rätt nöjd ändå. Kan medge att jag är rätt trött nu efter att ha gått upp klockan 05.30. Men i morse när jag gick upp så såg jag att de hade släppt en officel bild från Breaking Dawn.. Jag ville bara skrika ut och dansa runt hela huuuset. Så glad var jag.  Det gjorde så jag kom upp ordentligt i morse och var på bra humör hela dagen!
Jag hann/orkade inte åka ut och rida idag.. Känner mig så dåålig som inte orkar men efter att ha jobbat i 8timmar och varit uppe sen 05.30 så är man väldigt slut. Mamma skulle mocka åt henne och jag hoppas hon kan rida henne i morgon då jag kanske ska till Stockholm med GrytaGirls + Mirah & Emma och möta upp Johanna och käka middag tillsammans och gå på bio. Mysigt värre men nu ska jag finula lite, äta middag och sen läsa ur min underbara bok. Water For Elephants.

Vare sig nu gillar det eller inte så visar jag ändå den underbara bilden som gjorde min dag till som den blev.

18 November kan väl ändå skynda på lite grann?


Hörde jag ordet , Rånarluva?



Den nya hjälm-mössan som är just den perfekta hjälm-mössan med både andningsmöjligheter för mun & näsa kommer faktiskt ifrån Mountain Horse! En superbra ''Rånaluva'' som nu kommit i en ny konstruktion med nät för munnen och hål för näsan. Materialet är superskönt och mjukt, vilket gör att håret inte bli lika elektriskt som av andra rånarluvor! Sitter som en smävck under hjälmen så man slipper riskera skador :) !

GillaGillaGilla!

Uteritt

Sten

 Anna & Jag ade kommit överens om att Sten skulle få komma ut i skogen lite idag, så Ja en skritt-tur i skogen blev det. Jag red och Annagick bredvid och gjorde mig sällskap, superskönt! Började med att skritta längs skogstorps vägen sen gick vi in i skogen en stund. Allt gick bra tills jag kännde att han började spänna sig = Jag blir rädd och spänner mig ännu mera. Slutade med att Stonie for iväg i bockande galopp och jag ligger på marken! Tur at det var snö iallafal , för mjukt landade jag haha! Fångade in honom och hoppade upp igen. Skrittade ut i cirka 30-40 minuter till och kände mig jättenöjd efteråt. Anna sade att det var bra gjort av mig så då blev jag riktigt glad! Bus-Sten!'


 




GrytaGirls Dissar!

Jag ville ta mig i ackt och dissa kopior. Hittade ett utmärkt exempel. Två schabrak, det ena är från Hööks och kostar runt 200kr. Det andra är från Lamicell och kostar runt 600kr. Dessa två schbrak är löjligt lika varandra och tycker det är en fet diss stämpel. Att Hööks ska härma Lamicell med en billig kopia? Nej det faller inte mig i smak över huvudtaget. Jag tycker det ser ut som man försöker men inte kan. Nej tack till billiga kopior.

Eller vad tycker ni?

Är det snyggt med billiga kopior?


Onsdags Ridning!

 

 

Sten!

Longerade som uppvärmning cirka 10-15 min, sen efter det ´så hoppade jag faktiskt upp och red! Jobbade honom i låg och bra form både på volt-spår men även fyrkanten! Han kändes superbra idag :) ! Rund och fin galopp, bra takt i traven och allmänt bra. = Glad Emma! :)

 


Ingen ridning idag

Som rubriken lyder, idag hoppade jag över att rida. Det snöar sjukt mycket och det är sämst underlag så jag tänkte att då kan jag lika gärna ta tag i skolarbete ikväll eftersom jag inte vet när jag kommer hem imorgon efter praktiken. Mockade och fixade bara i stallet och så. Nu sitter jag här hemma och ska snart göra läxor och annat skit även fast jag verkligen inte alls har lust med det.. Men går man i skolan är väl det en sak man helt enkelt måste stå ut med, även om det suger! Speciellt när man har häst och har 15minuter med bil till stallet och kommer vanligtvis hem 20.00 på kvällarna för man går i skolan till 16.25 de 3dagar jag går i skolan. Nu har jag t.o.m ställt en klocka så jag ska komma ihåg att gå ifrån datan, haha!

Kolla vååår! Så otroligt mysigt. Och en fin maskros krans som Mirah gjorde. Vi tänkte ta kort när Sten hade den på sig men vi kom på att han skulle ha sönder den så vi strunta i den men min Rock-Prinsessa är så snäll Eller?


tränat kroppen!

Kom faktiskt alldeles nyss hem ifrån Gymmet! helt otroligt va?! Haha det tycker iallafall jag! Men jag har haft lust att träna sen i lördags så idag tog jag mig i kragen och åkte dit. köpte ett 10 gångers kort för 400:- Så nu jädrar ska kroppen trimmas och komma åter i form , hehe! Innan jag köpte Sten och började med ridningen på ''riktigt'' igen så tränade jag handboll 4-5 gånger i veckan. Så Jag har bytt inriktning helt , men är riktigt nöjd med det! ¨

Så nu har jag snackat med min storasyster och vi ska försöka komma iväg till gymmet tillsammans varje torsdag eftermiddag runt 14-tiden, då jag kommer hem ifrån stallet på mina distans dagar! Så kommer vi att träna tillsamman och sedan åker jag hem och studerar. Jag ska nog även försöka trycka in ett träningspass på tisdagen vid samma tid om jag har tid/lust/ork! PLUS att jag ska försöka att inte käka något godis tills Helgen samt dricka LÄSK, mina tänder mår inte alls bra i dagens tillstånd där det enda jag knaprar på är godis & Coca Cola.. haha.

 

Så 2011 , Nu kör vi!



(man går ju som sagt på Stockholms idrottsgymnasium, haha! )


Svar på kommentar!



Fick en kommentar som jag tänkte svara på, och ska försöka att förklara så gott som möjligt! Det är nämligen så att jag bor i Stockholm / Älvsjö och om jag skulle åka till en sadelutprovare så skulle min pappa behövt köra väldigt långt. Hade tänkt göra det här från början men sen när jag räknade ut HUR långt det blev att åka och hur mycket bensinkonstnader det blev ångrade jag mig, ordentligt.

Första resan skulle bli hem ifrån mig ut till stallet :


8 mil och runt 54 min restid

Andra resan skulle bli med Släp & häst till sadelutprovningen:


Runt 6 mil och ca 50 min

Tredje resan skulle blivit hemresan tillbaka till stallet ( samma som ovan )
Runt 6 mil och ca 50 min

och till sist fjärde resan hem till mig i Stockholm igen:

8 mil och ca 54 min restid.

sammanlagt skulle det bli runt 33 mil och 208 minuters restid.. Ganska ovärt för då kostar resan säkert redan 1/4 av priset på sadeln om inte mer haha! Detta är en grymt stor nakdel med att ha stallet och hästen så långt borta, då menar jag SÅÅÅ långt borta. Hoppas du blev nöjd med svaret! :)




Ridningen idag



Okej, rubriken är väl inte det bästa eftersom det inte blev mycket till ridning eftersom volten fortfarande inte tillåter till att rida där.. Hon halkade runt och var ostadig och hade inte direkt lust att arbeta. I morgon slutar Irma och jag 12 så då ska vi rida ut och då kanske vi kan rida lite mer ordentligt. Annars så är allt bra med mig. Måste bara komma in i skolrutinerna igen, är fortfarande lite trött men det kommer nog vända snart. Hoppas jag.

Jag är så suugen på att komma igång och tävla och träna ordentligt nu. 2011, nu kör vi!


Ny sadel!

Igår fixade jag en ny sadel till Sten. Det blev en Pessoa Amo , som jag lade upp HÄR tidigare i bloggen!! 17'' i sitsen och bommen äedium wide. Snygg svart enkel sadel med guld detaljer, somm in martingal & träns! Sadeln låg helt OK på Sten , inte perfekt , men bättre än min gamla . så nu byter jag på Stonie från min Henri De Rivel flatback till en Pessoa Amo! :)

 




Longering!

 

Sten

NY SADEL PÅ STEN!  Började med att longera utan inspänningar somuppvärmning, då bara for han upp i luften och galloperade runt som ett yrväder. Knäpphäst! Efter ett när han lugnat sig så gjorde jag iordning inspännningarna och då blerv han nästa galnare. Kickade och bockade som entok i 10 minuter en kvart sedan accepterade han inspänningarna och jobbade fint hela passet. Gallopen var rund och fin idag, riktigt kul att se resultat! Broddade bakhovarna med Elit brodd ( överdrivet långa broddar ) då de var som en isbana på volten.


Kvällsjobb

Tänkte att eftersom jag missat några fodringar i helgen så tog jagpå mig att gå ut och kvällsfodra idag måndag! Ska nog även göra det på onsdag-kväll somär nästa gång jag sover här. Under kvälls fodringar så ger man frst en varsin hö-påse till alla hästar, i stallet finns 17 boxar med hästar och en med 2 föl i. Så de blir alltså 19 påsar. Sedan har vi tagit bort systemet medhinkar osv så vi kör med 0.5 kg korn på morgon och 0.5kg havre på kvällen ( lie beroende på vilken häst somfår). Efter det delart v ut betfor till de de som ska ha sen fyller vi vattenhinkarna med hjälp av kannor.. Så beräknad tid fölr de här brukar väl ta run 40 - 60 minuter.

 


 - först hö

- sedan havre


- därefter betfor

- och till sist vatten!



10 januari

Ingen vidare ridning idag.. Hårt och så på volten så jag kunde bara skritta och trava lite på volten.. Kommer väl vara såhär nu tills det smälter ännu mer eller kommer mer snö. Helst får allt smälta bort så jag slipper denna äckliga snö.. ush jag tycker verkligen inte om vinter.
Första skoldagen var det idag också. Nytt schema som jag hoppas att jag överlever med. Har inte så mycket mer och berätta nu. Det händer inte så mycket i livet just nu hehe ;) Juste! Idag är det exat 1 månad kvar till min födelsedag! hihi.

Irma & Emma

Garlic

Red en sväng på volten men tyvärr så var underlaget skit dålig så det blev ett ganska kort ridpass. Jag red mest i skitt och gjorde massa övergångar, det är inte så mycket merman kan göra med sånt underlag.

Toppa

Red även henne på volten. De blåste mycket hemma hos oss idag så hon var väldigt spänd och hoppade runt lite, men efter att jag hade försökt övertala henne att träden inte vill äta henne till middag så blev hon lite lugnare.

Komplett

Tog uppe henne och skrittade lite på volten en kortis.

Sten
Emma longerade Sten på volten och som alltid när det blåser ute så var han lite busig så det blev ingen ridning idag.


Vårterminen

Idag äre skolstart för mig och de flesta andra tror jag faktiskt! Så gick in lite snabbt för att kolla mitt schema och då hade de fixat och trixat lite så att jag tydligen ska ha idrott måndagar.. Faan vajobbigt då kommer jag att få släpa idrottsgrejer hela vägen till Norrtälje! USCHHHH, sen har de lagt in 1 timmes Naturkunskap på tisdagar som jag kommer missa...fan alltså! Får ta ett snack med rektorn och fixa lite med mina kurser, blä blä blä!

 



hörs ikväll!


Hästsläp!

 

 

Till mig! Ett Cheval libérte Max Racer 2000 GT2 , Super bra och snyggt släp med stor och ljus last yta. Mellanvägg , hingstgaller och sadelkammare. Sen lite ''brodyr'' på det hela med mitt & stonies namn på! Skulle inte sitta dåligt just nu alltså!

 



Till oss GrytaGirls! Ett Cheval libérte XL pro , plats för 5 ponnier eller 4 hästar. Extra hög och extra brett släp så att även den största får plats. ( INTRUZZZZZ ) . detta med ett ballt och maffigt släp med inbyggd sadelkammare, skulle vara super för oss tre GG's. Det är ett sånt här släp familjen Westerlund beställt!


Söndag hos mattssons!

Igår kväll kte jag hem till Johanna ute på Ekerö, där jag stannade över natten och kom nyss hem. Vi hade skräckfilmskväll och jag hade fixat 3 skräckfilmer, som tyvärr inte var bra alls! vi såg inception vid 2-tiden som däremot var grymt bra och gjorde s vi lade oss vid 4 imorse..



Träffade på lille Karlo när vi var förbi i stallet med och vi mockade och fixade sen red ett tag i ridhuset. Deras ridhuset är så himla stort och fint! Åh va ja önskar vi hade ett sånt uppe i Gryta.. Kollade iallafall när Johanna red sen fick jag prova att rida honom lite granna, man tror inte at than är så stark som han egentligen är! lilla KrazyKarlo haha. I sommar ska både han och Johanna upp till Gryta igen för att jobba på ridlägrena och även bara sommarmyyysa och ha det allmänt bra! Familjen Mattsson har nämligen landtsälle lite utanför vrat stall så vi kommer förhoppiniongsvis träffas mycket i sommar! :)

Allt som allt så har ajg haft det jättebra men förlåt för en superdålig update från mig. Tror atta Stone fick vila idag om inte Irma ridit eller longerat honom. Sak samma shan mår nog riktigt bra uppe i snön. Imorgon efter skolan åker jag upp då ska jag blogga som aldrig förr!

 

 


Dagen

Hejhej!
Min dag har varit super mysig. Var hos morfar hela eftermiddagen med kusiner och moster som jag inte träffat på ett tag. Fick 300kr av morfar, super bra! Vi åt gof mat och efterrätt och pratade om allt mellan himmel och jord. Älskar att träffa släkten. Tog sedan in hästisarna och det gick på löpande band. Inget som är svårt. Han dock inte rida min skit ponny idag men det tar vi i tag med i morgon. Nu ska jag få tag på Irma och Matilda och snacka vett i dem. Heh ha det bra!

sista dagen på lovet.

Godmorgon säger jag, sista dagen på lovet.. Uhh det känns nästan hemskt att tänka så.. Ajjja! Idag ska jag hem till min morfar för vi har inte sätts på hela julen så jag ska faktiskt få julklappar av han idag. Vi ska äta lunch där med mina kusiner och några till tror jag. Har insläpp sen i eftermiddag/kväll så jag hinner nog inte blogga mer förens jag kommer hem från stallet vilket kanske blir runt 7-8.
Ha en bra dag!

Fortsätter bjussa på Thailand bilder, saknar verkligen att vara sådär brun! :(


nu är jag tillbaka!

iallafall kommer ett inlägg! Jag sitter nere vid våran stora dator eftersom internet inte fungerar på min, dock är internet jätte segt här och det tar typ fem minuter att öppna en sida haha. Idag var jag i Kungsberget med min familj för att åka skidor. Vi kom iväg först kl 12 så vi hade typ två timmar på oss att åka så jag sket i det. Jag väntar tills jag kan åka en hel dag! det känns så onödigt att åka så kort, istället satt jag in´ne och fikade och pratade lite med Mirah när honhade åkt klart.
Imorgon ska jag iväg tidig till Tilda och sova där så det kommer troligtvis inget inlägg från mig fören efter skolan på Måndag. Ha det bra tills dess!

Longering!

Kan inte lägga ut en dagens ridpass eftersom jag inte red idag. Jag bestämde mig för att ta tag och jobba henne från marken. Hon behöver få tillbaka lite ryggmuskler som hon tappat när hon vilade och sen nu när hon varit osamanbetsvillig. Så idag longerade jag henne med inspänningar. Hon är väldigt lätt att longera och idag arbetade hon på bra. Hade mycket fart framot och fick med sig sina bakben. I galoppen blir hon lite för taggad ibland och vill inte riktigt söka sig nedåt men i tarven gick hon super! Tycket jag i alla fall. Lägger upp en lite video från skritten och traven senare kanske. Vi får se med det. Hann inte longera Sten åt Emma då jag kom ut sent och ville komma hem eftersom min bror fyller 15 idag.

Min jacka pluffar upp sig och jag ser jätte stor ut haha!


Örby

Nu sitte rjag äntligen hemma i mitt efterlängtade rum efter en vecka uppe i stallet. Så idag får Sten antingen vila eller så skulle Lina vara så snäll och longera honom lite , spelar ingen roll lite vilket som. Men åh så skönt det var att sova i min egen säng  i natt! Fast man inte tror det så tror jag verkligen att man sover så mycket bättre hemma hos sig själv. Annars sover jag hos i Irma i dagarna och de är trevligt det med men de blir aldrig den där skön känslan att sova hemma.

Tror jag ska sätta mig och planera in lite tävlingar för säsongen idag, men först och främst träningar! :)Ska se om jag får tag på Irma, hon är påväg upp till Kungsberget nu för att åka skidor, så att vi kan snacka ihop oss lite. Pappa tycker de blir så krångligt att köra då han måste först upp till Norrtälje sedan till Tävlingsplatsen för att sedan igen åka till Norrtälje och därifrån hem. Bensinen landar väl på runt 1000-1500 kr plus att det kommer att ta runt 6-7 timmar bara i bilen. Så jag samåker oftast med Irma , fast även också Lina ibland :)

Men Men nu ska jag slänga mig i soffan och bara vila! Får se hur det blir ikväll , men både Sten och Jag får iallafall en vilo-dag!



 


8 januari

Idag är det inte vilken dag som helst, utan idag fyller min (Lina) lillebror år. Så jag ska försöka vara hemma så mycket som möjligt eftersom förra året så var jag först i skolan hela dagen och sen åkte jag hem till en kompis med hela klassen och sov där haha. Men iår ska jag vara hemma. Ska nu äta upp min frukost och sen åka ut till stallet, rida en snabbis och sen hem igen.

7 Januari 2008

Den 7 Januari är ett väldigt speciellt datum för mig. Varje år kommer samma kalla känsla tillbaka just detta datum, antingen på morgonen direkt när jag vaknar eller på kvällen när jag ska gå oc lägga mig. Då jag insett att jag levt hela dagen i skratt och lycka medans samma dag för 3 år sedan min första ponny gick bort. 3 år sedan, aouch vilken lång tid det har gått.. Tre hela år.. Den 7 Januari 2008 blev vi tvugna att avliva min första ponny , men även bäste vän. Min stjärna, Coco Chanel .





Nu mot Stockholm

Hej hej!
Här kommer 3 bilder från dagen. Har lite brottom då GrytaGirls ska in till Stockholm nu och gå på bio. Rudy var i alla fall helt okej idag. Lite stark och ovillig ibland men annars helt okej.





Bio - night!

Nu så är vi klara i stallet och ska dra in till stockholm för att gå på bio! Antingen Harry ptter eller Narnia 3! Woho, GrytaGirls drar iväg igeeeen hörs senare ikväll!

 

 


Godmorgon, eller?

Godmorgon!
Hoppas ni sovit bra. Det har jag och Emma gjort i alla fall. Vi har nu precis ätit frukost och ska snart röra oss ut till stallet. Idag får vi se vad vi hittar på med våra små ponnyer. Om ni har tur kanske det kommer lite bilder och kanske någon film i eftermiddag! Emma funderar på att röra sig hem mot Stockholm ikväll, så frå hennes sida kommer nog uppdatering ikväll. Irma kanske fortfarade har problem med sitt internet, det är bara att vänta och se. Med mig, Lina så ska jag komma på en födelsedags present åt min bror och ta kontakt med lite gammla kompisar.
Vi hörs senare under denna fredag.

Vi bara smälte..

 



klicka här!

Tävlings outfit!



Svar på kommentar!




Tänkte svara på en kommentar jag fick om inlägget jag skrev tidigare idag om att jag börjat galoppera Sten igen! Hänt och hänt kan jag väl inte säga att det gjort, han har inte varit skadad eller sjuk osv. MEN då jag bara haft honom i snart 3 månader så började han trilskas med mig och bockade av mig gång på gång i ridningen så bestämde mig för att ta itu med honom ifrån marken! Där av allt markarbete med longering + inspänningar osv. Nu har jag precis börjat sitta upp på honom igen och allt känns faktiskt jättebra! Stenis är en liten busunge som älskar snön, där av all överskotts energi plus en liten feg Emma på ryggen.. hehe han tog tillfället i akt kan man säga! ;D

Hoppas du är nöjd med svaret, men inte tar mig som värsta fegisen hehe! Kul med kommentarer! :)


Ny Sadel!

Min sadel jag har just nu är en Henri De Rivel flatback mot hopp 17" , Den är supersnygg & Super skön men tyvärr ligger de inge bra på lilla Stene. Därför håller jag på att kikar lite på nya sadlar men det är ju så svårt att köpa begagnat via t.ex hastnet.se osv. Så jag funderar på att åka iväg till Mustang som ligger i täby med Sten för att prova ut en riktigt bra hopp-sadel till honom! Får se när vi får tid med det , men det ska ske! Annars så har ögonen mina fastnat för dessa två modeller :



Till vänster:
Pessoa Amo med utbytbart kopparjärn. Pedantskött och härlig hoppsadel som ligger runt 14 000 :-
Till höger:
Källquist Fazzino , Franskinspirerad hoppsadel med utbytbara kåpor. Stadig balans och sits. 10 000:-

Är helt kär i dessa två, men får fundera lite på priset.. Gick ut med en budget på runt 5 - 7 000 kr.. aj aj aj aj. Hmm undra vad far min kommer att säga nu, hahah.. :)

Tattar - dag

Efter ridningen åkte jag med hem till Lina och här har vi legat och kollat igenom alla 3 twilight filmer! När vi kolat igenom alla 3 kollade vi även på lite rliga ''audio commentaries'' där Rob och kristen sitter och kommenterar filmen. Sjukt kul, ni måste se det vi skrattade tills vi grät. det blev även lite pannkaks lagning som satt finfint. Nu blir det ännu mer film, vi tar en riktigt vilo-dag idag. en så kallad Tattar-dag! :)





SuperStone



Sten
gick upp rätt tidigt och red vid 10 - tiden, då det var total snöstorm ute! Longerade och red sedan min lilla superstone ! han gick riktigt bra i alla gångarter både uppsutten och med linan. helt utan inspänningar idag , vi gör framsteg WOHO ! Riktigt skönt nu efter alla omständigheter. Han kändes till och med riktigt arbetsvilig och positiv. Synd bara att jag hade full vinter-mundering på mig , samt ridväst och hjälm.. hahha! Men Men imorgon kör vi igen! Rockn'Roll Sten :)


PCA - över för iår!

Efter en lååång väntan så fick jag äntligen se mina älskade bästa Rob, Kristen och Taylor. Dock bara för cirkus ½timme för det var de ända de han vara med på. De flög nämligen in från Baton Rouge där de spelar in Breaking Dawn. Men de tog iallafall emot pris för Best Actress, Best Movie, Best Drama Movie & Favorit Screen Team. Jag avgudar Kristen Stewart, hon är så otroligt cool. Sen Rob är den charmigaste killen jag någonsin sätt.. CRUSH! Ajja nu är klockan mycket, eller lite? Ska i alla fall gosa ner mig i sängen några timmar med min älskade lille Emmett!



Taggar galet!

Jag sitter här och taggar galet inför People's Choice Awards i natt. Har verkligen sett fram emot detta. Röda mattan början halv 2 i natt och själva shoen klockan 3. Jag kanske ska försöka sova lite innan men vi får se hur det blir med det. Tror inte jag kommer kunna göra det..
I morgon ska jag i alla fall vara i stallet tidigt för att kunna få skjuts hem innan mina föräldrar åker iväg på musikal inne i Stockholm. Irma och Emma följer i alla fall med mig hem så vi blir här hela dagen. Det är morgon dagens planer. Nu ska jag tagga vidare inför natten och att äntligen få se mina favoriter tillsammans igen inför publik och förhoppningsvis ta emot massa priser. Men det är ju People's Choice, och ja vi TwiFans är bäst så varför skulle vi inte vinna? Kommer ihåg från förra året när jag satt uppe hela natten och började skolan dagen efter haha! Den dagen var bra knasig!
Om jag ska vara helt ärlig är jag mest taggad inför att äntligen få Robsten tillsammans under en gala igen!
Ha en trevlig kväll!
Okej detta handlade inte alls om hästisar, men en insyn i mitt galna Twilight liv fick ni allt!



Like

Idag köpte jag ett helt paket med fårskinns-ludd att ha på min utrustning! Det var ett pack med Nack-stycke, Nosludd och 2 st sidostycken. Men jag hade  tänkt att ha det näst längsta på martingalen vid träning och tävling samt det längsta som nosludd på nosgrimman på tränset! Det var Irma som sade att de längderna passade bäst på sina ställen, och sido stycken får jag se vad det blir av med! Jag tycker iallafall att det är skitsnyggt med äkta fårskinnsludd på Martingal och Träns! och det tror jag att det är fler som tycker, eller vad säger ni?! :)



4 pack fårskinns-ludd för 259:- , riktigt bra pris! Köptes på Candys ridshop som ligger här ute hos oss i Gryta!



I MADE IT!

Idag satt jag upp på Sten och både skrittade , travade samt galopperade! Är så sjukt stolt över mig själv att ajg klarade av detta igen, nu är vi på gång! Irma peppade mig från marken och filmade till och med så här får ni en film!

dislikes

Tänkte bara passa på att berätta hur inte bra tävlingsplatsen vi var på idag var. Ingen ordning eller struktur alls. Små BARN som skötte framhoppningen samt att ridhuset där man tävlade i var en bra bit ifrån framhoppningen. På framhoppningen var det inte avdelat så ALLA ekipage red där ( både framridning och hoppning ) , Små barn som inte kunde de rätta reglerna och red i vägen osv. Inte plogat eller tillräkligt förberett, nej det var inte mycket som var bra idag.. så Dislike till Sthlms Fältridklubb för dagens tävlings insats.



Inget monster idag!


Idag var Rudy inte alls ett monster som hon var igår. Testade idag att rida på rakt bett och hon gick faktiskt bra på det. Hon var lite små jobbig men bortsett från det så funkade det bra. Kunde rygga i detta bett vilket jag inte kunde i de andra? Eller så kanske det bara var hon som hade en bra dag idag, man vet aldrig. Red i alla fall en stund på volten där hon gick helt okej. Red sen ut en snabbis och galopperade på Skogstorps vägen, mysigt var det! Så jag är väl okej nöjd med passet.


-

Idag red jag ut en sväng på lille kulan! Han har fått för sig att de är super läskigt att vara ute så själv så då skulle ajg ta ut han en sväng och se om jag kunde göra något åt det. Vilket jag tror att jag faktiskt gjorde! Berömde varje gång han gjorde något bra och han knatade på piggt och framåt hela vägen! Red hela skogstorpsvägen i både skritt , trav och gallopp. Pigg ponny, det gillar vi! Taktade en del med de har han aldrig gjort med mig förr, hehe mysponny!

tävlings resultat

Haha är det nån som orkar läsa den långa texten? Det skulle inte jag göra! Mirah filmade så jag kanske lägger ut en film senare för dem som inte vill läsa! btw Toppa är en super ponny!
Nu är vi hemma från tävling och Emma är ute och rider Kulan (hennes gamla häst), han är lite jobbig att rida ut själv på så Emma ska hjälpa Anna att rida honom en sväng.

Tävlingen idag gick helt okej. Framhoppninge därimot gick jätte dålig. Började med att hoppa krysset och mitt i sprången bestämmer sig Toppa för att stanna och jag flyger över halsen, bra start! eftersom avd B var före avd A så startade jag först så jag började hoppa på C-ponny höjd. stannade en gång på räcket sen gick det bra. När jag började hoppa oxern stannade hon två gånger innan vi la ner den, då hoppade hon.
När jag var klar på framridningen hade jag brottom in på bana och på väg in i ridhuset rasade det snö från taket rakt på mig och Toppa. Toppa blev så klart rädd och i stället för lugn skritt blev det ett luft hopp in på bana. Toppa gick runt och skrek en stund innan jag fick börja. Hon hoppade super på hinder 1 och 2, sen kom hon lite snett på trean men tog även det. 4, 5 och 6 gick bra men hon hoppade nästan stilla stående. Fram till 7an kände jag att kraften tog slut och det blev ett stoppa, sen ett till och ett till. Alltså utesluten på 7an som var näst sista. Hoppade 1an igen innan jag gick ut.

Jag är jätte nöjd med Toppa! hon skötte sig super och har gjort framsteg sen senast! Är dock inte jätte nöjd med min ridning. Jag tycket att det är svårt att rida "lata" hästar och det var hon idag. Kände ibland att tygeln började glappa lite men hon ger mig inget så det finns inget att fånga upp. Mamma vill att  jag ska prova rida med sporrar nästa tävling, men vi får se jag vill hälst slippa det.


Väldigt trött.

Jag uppe och vaken även om jag helst skulle vilja ligga kvar i sängen och sova men jag har en drös med saker jag ska göra idag. Okej bara två men det känns som jätte mycket. Ska nog testa rida på ett annant bett idag, eller så hoppas jag bara upp och ser om hon är lika bråkig idag igen. Vi får se! När jag kommer hem idag ska jag i alla fall lägga mig och sova om jag kan, för i natt klockan 3.00 börjar årets första film/musik-gala. People's Choice Awards, och det ska jag kolla på för mina favoriter, Kristen Stewart, Robert Pattinson och sen Taylor Lautner ska vara där, ta emot massa priser, hehe hoppas man, och kanske presentera något? Ajja det blir nog en sjukt kul kväll.

Vädligt suddig bild men en sån där var det utanför biografen när jag var i Thailand i sommras! Epic Shit.


On our way!

Nu har vi varit uppe sen klockan 05 00 och gjort allt ifrån packat tävlingsgrejer till att släppa ut hästar och fodrat utehagarna. Toppisen gick super att laSta och nu ska jag slå till Irma som fottar mig! Wish us luck!

Hopp - sugen

Gud vad jag är hoppsugen. Imorrn när Irma ska tävla kommer jag sitta så taggad bredvid. Men snart så kommer träningarna igång igen och då ska vi 3 GrytaGirls hoppträna och tävla tillsammans som aldrig förr. Iår ska vi försöka att komma iväg på lite olika meetings tillsammans och rida galet bra.

Monster-Rudy


Som ni kanske har läst eller inte har så var i alla fall Rudy ett monster idag.. I början av passet var hon som vanligt lojj. Jag började trava och hon körde upp huvudet och ville inte söka sig ned i form. Tog lite galopper och hon blev genast super pigg och stark. Hoppade ett litet räcke och hon drog mor det och var små jobbig. Sen så vet jag inte vad som flög i hennes huvud. Först så drog hon i galoppen så jag red ut i djupa snön så hon skulle stanna och när jag tog i henne började hon resa sig. Vände henne och fortsatte trava och hon drog iväg igen. Sen så höll hon på med små lufthoppa, sparka, små stegra och var ett allmänt monster.. Får se hur damen är i morgon annars vet jag inte vad jag ska ta och göra med henne.

Har era hästar haft såna här perioder någon gång?

Lilla monstret våren 2010.


Tävlingsdags!

Imorgon är det dags för Toppas andra tävling! Det är en L:D + 5 på Stockholms Fältridklubb inne i stockholm så de blir att lämna rätt tidigt. Förra tävlingen gick helt okej då hon var super lugn på plats men lite försiktig inne på banan. Nu senaste dagarna har Toppa varit helt underbar att rida, pigg och framåt hela ridpassen så hoppas verkligen hon är så imorgon! Så idag har Irma och jag packat och gjort iordning Toppa så att hon ska vara superfin och ta alla med storm imorrn! det är irma som ska tävla och jag ( Emma ) ska med som hejaklack och förste fotograf!
Det är ett mirakel att Irma lyckades med att klippa Toppas man RAKT! eller.. den kanske inte blev det?!?!? resultatet får vi se imorgon!
första tävlingen!

Snö - ridning!


Lina och monster Rudy idag på volten! Idag var hon ett litet monster som gjorde lufthopp , stegrade och var allmänt galen. Det måste vara SNÖN! :)
Emma longerade Sten idag i hopp om att han skulle få göra sig av med all sin energi. Efter några bock - språng och galopp fattningar så var han helt ko - lugn och hon hoppade upp och red honom. För första gången på säkert 14 dagar satt Emma på Sten!!!! Hon var nervös men jätteglad så imorrn blir de att rida i alla gång arter dör att sen fortsätta som vanligt! :)
Irma red fin fina toppa inför imorgon, och hon gick superbra! Tyvärr blidde de inga bilder då de var hon som var fotografen! ( Ett inlägg om toppa kommer ).

Svar på kommentar!



Jaa, jag ska väl försöka svara då gott jag kan haha! Stället där gården ligger heter Gryta, och det är en by ca 2mil norr om den lilla staden Norrtälje som ligger 7mil norr om Stockholm. Jag Lina bor i en super liten by som heter Tomta som ligger 1mil från Norrtälje, Irma bor på gården och Emma bor i Stockholm, Älvsjö. Mer om det finns här. Och GrytaGirls, Emma kom på att vi borde göra en blogg som vi tre tjejer kunde blogga i. Sen ja, vi var ju tjejerna från Gryta och vi tre har väldigt knasig humor och är nästan alltid lite halv galna och ja sen dök GrytaGirls upp i Emmas hjärna och VIPS, så var bloggen skapad!
Hoppas det blev ett bra svar hah! :)

superkallt, då menar jag super!

Idag gick jag upp tidigt för att släppa ut hästarna. klockan var halv åtta ute och det var -23 grader. kul, eller inte. Eftersom det är så kallt idag så måste det stå hästar inne hela tiden, halva dagen står valackarna inne och sen byter vi för att vattnet inte ska frysa.
Jag har hunnit rida Komplett och Garlic. Red ut på båda och när jag red Garlic fick jag sällskap av Kajsa som hyr Bello den här veckan, sjukt duktig tjej! Nu ska jag och mamma åka och handla, vi ses senare!


Kajsa och Garlic tidigare i år.






Hallå där!

hallå där! Det är Irma som skriver, det var ett tag sen. Just nu ligger jag i sängen och kollar på film, jag ska snart gå och lägga mig för jag ska upp tidigt imorgon. Det är en hel del som jag ska hinna göra imorgon. Toppa är anmäld till tävlingen på Onsdag så jag ska fixa lite inför det. Dock blir jag inte borta så länge eftersom det totalt är typ tio starter i första klassen som är den ända som jag ska starta. Jag räknar med att vara hemma innan elva.
Imorgon ska jag även rida Komplett, Garlic och Russin och kanske morgonfodra. Sen ska jag åka med mamma in till Norrtälje och handla så som sagt dags att sova!


Diggar godis påsen som Mirah köpte till mig! 110 kr fick jag betala för den haha
Irma gillar godis

upp och ner bak och fram!

Just nu har vi precis suttit och fixat lite med designen här hos Lina! Lyssna på musik och kolla på tv ska vi sysselsätta oss med snart hoppas jag om Lina kan sluta skrika varje gång hon ser en RobSTEN bild! Jag vet att hon älskar Sten , jaaaa men hon menar ju inte riktigt våran lilla Supersten just nu.. attans! Får höras mer imorrn när vi kommer ut till Gryta igen, då blir de massa ridning!

Be Safe


här ser ni Lina's älskade RobSTEN , oh herregud..

 


Amigo horseware



Igår fick jag själv hem mitt nya Amigo Horseware stalltäcke. Beställde det som var näst tjockast då jag redan har ett annat Amigo täcke som utetäcke ( med 200mg fyllning! ). Hade superbra passform och ponnyn såg ut att trivas i det. Det enda med Amigo är att deras storlekar är lite speciella och väldigt stora så man får ta en storlek mindre än vanligt. Sten har i vanliga fall 135 men i Amigo's täcken har han 125. Ligger på runt 500 - 700 kr beroende på vilken fyllning man vill ha , alltså tjockleken. Men även skiljer priser från affär till affär. Mitt köpte jag på Candy's för runt 600:- .

Men allt som allt, Supersnyggt Inne täcke med BRA passform!

Ridpassen idag

Hej Hej!
Nu har vi alla 3 kommit in från en förmiddag och eftermiddag i stallet. Emma och Irma hade redan ridit två hästar när jag kom. Jag och Emma hämtade Rudy och Toppa och fixade iordning dem medans Irma fixade med Sten. Vi red en stund på volten och Irma longerade Sten. Jag och Emma beslöt oss efter en stund att rida ner i Skogstorp så vi gjorde det. Rudy hade damp idag och ville inte alls lyssna på mig. Hon stod och hoppa och små stegra och jaa.. Toppa skötte sig helt okej tyckte jag Emma sa!

-Här kommer lite bilder från todayyy!

Det var allt från tillfället. Emma klagar om hur äcklig hon är!



3 januari

God morgon alla!
Jag har precis ätit frukost och sitter nu och kollar på något tråkigt på TV. Ska väl snart börja röra mig ut till stallet, först ska jag skicka iväg ett mail bara. Får se vad jag hittar på med Rudy idag. Det är rätt fint väder ute, lite soligt så hon kanske är pigg och glad. Ikväll kanske vi GrytaGirls ska gå på bio, beror på när och hur.
Ha en bra måndag nu.


Min favorit bild :)

ponnylicens


¨
Anna kom nyss in med Stens ponnylicens bricka, skitbra att han redan har licens då kommer vi kunna komma ut på lite regionala tävlingar iår! Ser fram emor att rida igång honom igen, min älskade bästa supersten.


Dagens ridning

Dagens ridpass
Jag och Rudy red ut tillsammans med Irma och Emma. Vi skrittade bort till janmyren via Skogstorps vägen. Sen red vi en stund på janmyren. Det var sjukt mycket snö där och Rudy tyckte det var lite jobbigt att gå i den höga snön. Vi skrittade ändast på åkern och red sen upp på vägen igen. I kanten av vägen kunde man trava och galoppera så det gjorde vi. Rudy tyckte det var jätte kul! Satt barbacka idag, så mysigt. På vägen hem mötte vi Anna med Kulan och red en stund med henne. Rudy var jätte otålig och ville inte stå still alls när vi väntade på att Anna skulle hoppa upp. Men annars så jobbade hon på bra idag. Det är så kul att rida henne när hon är pigg och glad!

I kväll vet jag inte rikigt vad jag ska hitta på. Får helt enkelt se vad som faller mig i smak.


Min fina fina fina prinsessa hösten 2010

Videoblogg #2!




Januari ridning!

Första ritten för iår tillsamans för GrytaGirlsen!vi red allihop på janmyren där det var rikligt med snö! och sen så red vi på en grusväg , som nu är täckt me snö hehe så där kunde vi gallopera lite! Emma red Bello, Irma red Toppa och Lina sin lilla Rudy.


2a Januari 2011

God förmiddag!
Jag är påväg att klä på mig stallkläderna och sedan åka ut till stallet och stanna där hela dagen lång. Har insläpp i eftermiddag så jag blir kvar i stallet tills dess. Emma är ju snart där ute så man ska väl ta och fixa på sig kläder. Idag ska vi rida i en av hagarna som vi ofta rider i nu på vintern och ta lite kort!


Bild från Thailand i sommras, brun som en pepparkaka. Längtar tills den 12 mars när jag drar igen!


Morning has arrived

Morsning Korsning!



Idag åker jag upp till de här tjejerna, så nu måste jag sticka!



proud to be me

Idag är det den 1 Januari år 2011! HELT OTROLIGT !

Och inte nog med det så inledde jag det nya året toppen. Irma & Lina sov här och drog mot Norrtälje på morgonen, samtidigt så tog jag bussen ut till Johanna i Stenhamra! Hon hade skadat foten inatt och fått åka ambulans och hela köret så tänkte att jag kunde åka dit och pigga upp'na me lite godis! Så var där vid två tiden och stannade sedan tills 22. Skitmysigt, älskar att vara hos henne världens bästa Johanna! Fick skjuts till brommaplan sen av några av familjens kompisar, som jag träffat ett antal gånger nu haha känns som jag är där hela tiden! :) Så nu är jag hemma och så fort som jag satte mig vid datan till att börja skriva så kom jag att tänka på att det verkligen är ett nytt år nu. Nytt år och Nya möjligheter. Detta år kommer att bli så underbart! Ska verkligen hård-träna och tävla mer och mer iår med min älskade Sten och allt som allt bo i stallet. I sommar sen ska jag & familjen till USA en månad i Juni-Juli vilket också kommer bli superkul! Åh har så många förväntningar inför iår, och hoppas allt som allt kommer bli som jag vill. Hej då toppen bra-iga 2010 och hej år 2011!

Lite kort från mig, Nu jädrar ska jag komma igång och blogga igen!






Morgondagens planer!

Imorgon Söndag, ska jag ta mitt pick o pack och dra upp till Norrtälje! Funtar på att packa ihop lite grejer redan nu så jag slipper göra det imorrn, ska stanna där ett tag så nu kommer det att bli mycket häst-bloggande! ( som jag inte alls gjort något av på länge pga sjukdomen! ) Men men, så här ser mina planer ut för imorrn!

 

Reseförslag Söndag 2 januari

09:08: Du är framme 12:18.
3 byten. Restid: 3 timmar och 10 minuter

  1. buss 165
    ca 09:08 - 09:29 buss 165 från Helgestavägen mot Liljeholmen. Kliv av vid Liljeholmen.
  2. tunnelbanans röda linje 14
    09:33 - 09:57 tunnelbanans röda linje 14 från Liljeholmen mot Mörby centrum. Kliv av vid Danderyds sjukhus.
  3. blåbuss 676
    10:08 - 11:02 blåbuss 676 från Danderyds sjukhus mot Norrtälje. Kliv av vid Norrtälje busstation.
  4. buss 645
    11:20 - 12:18 buss 645 från Norrtälje busstation mot Gåsvik. Kliv av vid Söderby nedre.


som sagt .. 3 timmar, mums! MEN vad gör man itne för sina älskade? hihi nej men sen efter det när jag kommit fram blir det ut i snön och busa med massa hästar, hundar och mina vänner såklart! Om några dagar kanske även Tilda och Biss kommer ut. SUPERMYS!



01-01-2011

Då var det ett nytt år. Dags att sätta nya mål och förbereda sig inför nya äventyr!
För min del har 2010 varit ett sånt toppen år. Men det ska bli intressant och se hur detta år ser ut och har ju en del att se fram emot om jag säger så. Idag tog jag ledigt från ridningen. Är alldles för trött sen igår så vi tar nya tag i morgon.
2011 NU KÖR VI!

Så här snygga var Emma och jag igår!


RSS 2.0