Jobbat med idag!

Det här har jag jobbat med idag! Det är väldigt mycket jobb och vi har mycket kvar!
Hoppningen idag

Jag och Johanna satte upp lite hinder på volten för att hoppa me Cakan och Karlo. Vi hade bestämt att vi skulle hoppa bana och så blev det. Vi ställde upp ett räcke med fyra galopp strång till en oxer på ena långsidan, på den andra stod en kombination. På mitten stod det två räcken ställda på diagonalen, ett av dem hoppades med fyra galoppsprång till oxern på båge. Nån som fattar? Vi satte iaf ihop det till en bana med nio hinder!
Cakan kändes bra! Hon var lite lång och framtung i början och kanske vinglig genom hela passet. På slutet höjde jag upp banan till runt 1m och vi hoppade runt felfritt! Som sista sak innan vi travade av osv höjde jag upp andra i kombinationen till 120 (höjd rekord för Cakan!) för att se hur Cakan reagerade på lite mer höjd. Hon hoppade utan att tveka och gjorde det super lätt. Det känns jätte bra inför framtiden.Lite snabbt från mig

Tänkte höra av mig lite snabbt nu när jag har en ipren i blodet och inte så hög feber. Har de senaste dagarna haft mellan 38,5 och 40graders feber så jag tror ni förstår varför jag inte har orkat uppdaterat? Hoppas att det blir bättre med mig snart men ska ändå ta det lugnt ett tag till. Orkar ju knappt göra något. Att gå från varadagsrummet till köket vilket är 5m tar på krafterna bara det.
Hoppas ni andra mår bra så kommer jag tillbaka mer när jag är uppe på benen igen.

Johanna och cakan!

Jag lyckades övertala Johanna att rida Cakan åt mig idag! Hon ska rida Karlo nu så blir det Cakan sen. Jag hade egentligen tänkt longera henne men det bli bättre så här, så slipper jag snurra och gå runt. Johanna kommer rid apå volten så hjälper jag henne där. Jag ska kolla om jag får låna min systers kamera så kan jag lägga ut lite bilder sen!


Johanna och Karlo


Kvarka

Jobbet med att få bort kvarkan fortsätter. Vi trodde aldrig att det skulle bli så mycket jobb! Vi byter om mellan varje hage, först tempa valackar, sen byta om, gå till stona, byta om, gå till fölen, byta om! Och så fortsätter det få! Vi har 10 olika hagar som vi har hästar i så det är en hel del! Sen måste vi även ha olika skor och kläder när vi rider olika hästar. Allt måste dessutom spräja och tvätta all utrustning och stall inredning med dessinfektions medel. Nu kämpar vi också med att hålla upp hullet på de sjuka hästarna som inte vill äta och bara blir smalare och smalare.
När jag åker på praktik nu så har jag även speciella kläder som jag bara har där och så har jag lämnat mina stövlar och min hjälm! Vilket innebär att jag inte har nått att rida med hemma! En hel del jobb alltså och det känns som om det aldrig tar slut.


Stackars lilla Toppa har varit sjuk jätte länge och det innebär att hon har gått ner mycket i vikt.


Stockholm horse show

Jag har redan börjat planera inför horse show i Globen. Självklart ska jag gå! Framförallt för att se tävlingarna och för att gå och shoppa i annexet. Jag brukar gå fredag och söndag och så blir det även i år!
Ska ni till Globen?

Dagens ridpass

Cakan
Jag och Johanna red ut tillsammans på Cakan och Karlo. Vi hade tänkt en lite lugnare tur och se blev det! Cakan kändes super från början och hon har nu även börjat gå i en stadigare form på uteritt. Tyvärr blev det lite problem när vi tog en lugn galopp på en åker. Karlo började hoppa och studsa och Caknan som tyckte det var jätte kul började bocka. Och jävlar vad den hästen kan bocka!! Efter några språng fick jag en tur genom luften och landade på axeln och huvudet. Min vanliga hjälm ligger på praktiken så idag had jag min syster gamla som egentligen är för liten, vilket slutade i nått som förmodligen slutade i en lättare hjärnskakning. pga av det ska jag ta det lugnt nu och lägga mig i soffan!
Ridd turen hem gick iaf bra, lite snurrig och ont i huvudet bara!


Agnes och Cakan


Dålig Update

Irma har inget internet hemma och jag har gått och blivit sjuk igen så har inget att berätta. Så vi återkommer när Irmis har fått tillbaka internet och när jag har blivit frisk.

Emma & Stenes egna blogg

om ni vill läsa om ´min och Stens resa så kan ni kika in på http://Emmadahlbergs.blogg.se . Jag uppdaterar inte varje dag men när de väl kommer så kommer det mycket! :) Så ni får mer än gärna kika in där! MISS YOU GG , PUSS

Roslagen imorgon!

Idag har jag mest velat sova i soffan! Jag har mått dåligt under hela dagen men försökt hålla igång eftersom vi hade gäster. Nu ger jag upp och ska gå och sova.
Imorgon ska jag och min syster åka och kolla på tävling på Roslagens rid- och körklubb. Vi saknar båda att tävla så vi åker dit för att iallafall komma lite närmre! Jag hoppas att det blir så iallafall. Just nu har jag feber och är inte så sugen på att göra nått. Imorgon kommer även Johanna och hälsar på sn häst Karlo som blev kvar här pga kvarkan. Jag planerar även att rida flera hästar imorgon så det blir fullt upp, jag får se hur mycket jag orkar.
Det är så typiskt att Cakan är in topp form när jag inte får tävla..

Idag

Idag har vi haft födelsedags firande för min mamma som fyllde år för 11dagar sen. Grattis till världens bästa mamma i efterskott. Så jag har inte varit ute i stallet och har under hela eftermiddagen mått dåligt. Har åkt på en förkylning så jag sitter och hostar och nyser. Nu ska jag kolla på film resten av kvällen och bara ta det lugnt. Vet inte var Irma har hållt hus hela dagen men det kanske komer upp senare.
Passar på att gratta Emma till framgångarna med Sten idag. Så himla kul för dem.

Emma & Sten tävlingsdax!

Hej allesammans!
Idag har jag & Stenen spenderat dagen ute på Skå ridcenter där vi skulle tävla en lokal LD & LC. Allt gick över förväntatn och kom hem 2 rosetter och 1 plakett rikare. Plus lite hederspriser! ÄR SÅ GLAD! Här kommer film! PUSS

Knäpp ponny!

'
Jätte fin bild på min syster och min gamla ponny darwin!


Dagens ridpass

Det stod lite hinder och låg lite bommar framme på volten så jag tänkte använda dem lite grann idag. Så jag la upp dem såhär.

Började med att skritta fram en bra tag och få honom att lyssna. Travade sedan ett tag också mycket volter, snett igenom. Alltså sånt som jag kört väldigt mycket den senaste tiden. När han var lyhörd och lugn så började jag gå över bommarna. Första gången snubblade han lite över men andra gånger och efter det så lyfte han fin på fötterna. Gick på en volt över dem och böt varv rätt ofta. Efter det var det dags för galoppen. Började med att stå upp i lätt sits och lät honom rulla på, men inte allt för snabbt. Tog tillbaka honom och tog in honom på volter i båda varven. Gick sedan över galopp bommarna. Samma sak här var det lite snubbel första gången men sen så gjorde han det bra. Gjorde det här någora gånger. Tog sedan och travhoppade det lilla hindret, det gjorde han exemplariskt. I galoppen blev det svårare för honom att se avståndet så då la jag ut en galopp bom till hjälp. Det gjorde jätte mycket och han gjorde det mycket bättre. Gjorde sedan en liten serie av det hela. Började på volt med travbommarna gick sedan in på en volt igen och fattade galopp i ena hörnan tog ett varv i galopp och gick över galoppbommarna. Saktade efter dem av till trav och gick in på en stor volt och fattade galopp och kom på det lilla hindret. Travade av honom och skrittade ut. Red väl i över 1timme. Men satan va duktig han var idag! Lite sprining i övergången galopp-trav. Men det ska det bli ändring på. Super mysiga Lakritz ♥

Hehe blev mycket text idag.

Men innan jag säger hejdå så måste jag tipsa om denna grymma låt som jag hörde på veckas Pretty Little Liars avsnitt.

Ingen ridning idag..

Det blir ingen ridning för mig idag, jag håller nämligen på att bbli sjuk/ är sjuk. Sjukt jobbigt! Nu ska jag lägga mig på soffan och knapra alvidon så att jag kan rida imorgon! Då blir det en sväng ut på Cakan och kanske en promenad med Maja, det beror på hur hon mår. Jag ska även se om jag kan få med mig Lina på en körtur med Lakritz, men de skulle ha gäster så jag kanske får åka ensam. Just nu vill jag inget hellre än att rida galic men det kommer nog få vänta ett tag.


Emma och Garlic, saknar dem båda


Fullspeckad dag

Hemma efter en lång dag ute i stallet. Idag gjorde jag lite samma sysslor som igår. Fodra hästarna, tempa dem och fixa lite annat. Allt sånt där gjordes på förmiddagen. På efter middagen var det också att fodra dem och krata bort lite hö osv. Skrittade sedan ut på Doris i 40minuter. Hon var lite spänd och hoppade för lite grejen men inget större som amn störde sig på. Efter det så slutade jag och då tag jag tag i Lakritz, mer om själva ridpasset kommer senare. Kan säga att han var jätte duktig, har verkligen fastnat för honom. När jag var klar med honom så var det Rudys tur. Henne skrittade jag i 40minuter också. Påvägen hem så var det en som kom på cykel bakom oss som inte jag hörde med det gjorde Rudy så hon hoppade framåt och kastade sig åt sidan samtidigt. Jag som satt men långa tyglar och tänkte på något annat höll på att trilla av men som tur vad så gjorde jag inte det. Sen så åkte jag hem.
I morgon så får troligtvis båda hästarna vila då vi ska ha gäster och jag är lite förkyld så vi får se.

racer rudy, som inte får vara så mycket racer nu.


Svar på kommentarer

Anonym: Hej jag tycker Lakritz är jätte jätte sööt!! Och jag undrar vad han är för ras och vad han har för storlek på sadeln:) Kram

Svar: Va roligt att du tycker det! Lacke är av okändhärstammning. Han växte upp i en flock i norra skåne där hästarna gick lösa jämt. Man vet därför inte vilken häst som är hans mamma. Vi tror dock att det är lite welsh cob i honom. Vet inte riktigt vilken storlek han har på sadeln, tror det är 17".Grattis!!

Idag fyller min och linas bästa kompis Matilda år! Hon blir 17, stor flicka! Vi hoppas att du får en fantastisk dag fina vän! ♥


Matilda och hennes ponny Bonny! Läs gärna Matildas blogg här eller här!


Första dagen på praktiken!

Idag var den första dagen även för mig på praktiken. Medans Lina var hemma hos mig åkte jag iväg till Rånes. Där jobbade jag hela dagen i ett dressyrstall. Det värkar jätte bra är och jag är väldigt nöjd. När jag kom hem tog jag upp Cakan en sväng på volten. Jag ställde upp lite hinder idag, det blev en tre-studs och sen ett galoppsprång till en oxer. Oxern kunde även hoppas på båge från ett räcke. Cakan var jätte fin idag! Hon blir bara bättre och bättre. Jag ser framemot att tävla igen, vi får se när det blir...

Min dag

Idag har jag varit i stallet hela dagen och praktiserat. Det har gått jätte bra och jag har fått göra lite allt möjligt. Red Lakritz i 55 minuter. Började med att skritta ut en sväng och gick sen ner på volten och jobbade. Mycket volter och att få honom ut i hörnen då han faller in i hörnen. Han lyssnade bra på det och var jätte fin. Övade på tempoväxlingar i traven som han har lite svårt för men vi ska nog få till det. I galoppen blev det mycket att få honom att gå stadigt på ett volt spår. Han var duktig och började i slutet gå lite stadigare. Avslutade passet med avtravning i lågform och lågt tempo och skrittade sedan ut en sväng. När jag red Rudy sen hoppade jag upp barbacka och red i 30minuter. Jobbade henne lite och flyttade henne lite för skänkeln på Skogstorps vägen. Nästa vecka ska jag börja trava henne.


Visste ni?..

Visste ni att jag har en hund som heter Baltazar? "Basse" är min egna hund som jag fick när jag fyllde 16. Han är en korsning Golden retriever/ Amstaff/ Australian Cattledog. Han är två och ett halvt år gammal. Tyvärr så är Basse lite rädd för hästar + att han inte kan gå lös, så han kan inte följa med mig ut och rida. Men ibland när jag rider Garlic får han följa med i longerlina!


Världens bästa ♥


Dagens ridpass

Idag kom jag hem väldigt sent från skolan, klockan hade nästan hunnit bli halv sju! Så jag sprang direkt ut till stallet och fixade Cakan för en uteritt.
Idag provade jag för första gången att rida med martingal på henne, det var inga problem alls! Planen med ridpasset idag var att rida till bron och vända precis innan för att rida lite back träning´, upp och ned för backen som är där. Vi kom dock inte så lång. Under bron är det vatten som forsar ganska mycket som Cakan inte ville gå nära. Hon bara backade och hoppade och sen backade hon lite till. Efter ca tjugo minuter hade jag kommit fram de sista hundra meterna fram till bron och kunde vända om och rida tillbaka. I övrigt skötte hon sig super och var väldigt lugn!


Cakan förra sommaren


vila för oss idag

Idag får jag och hästarna vila. Till den delen då jag är jätte trött efter en natt med dålig sömn och massa annat som tar på krafterna. Till exempel en lång skoldag från 9-16. I morgon börjar jag praktisera och det ska bli jätte kul. Skönt att få något annat att tänka på och slippa de jobbiga skoldagarna när man måste sitta stilla vi bänken. Nu ska jag snart ta och kolla på Pretty Little Liars och sen ska jag sura, haha nej men ta hand om lilla mig.

en väldigt cool tjej osv!

En häst utan en ryttare är alltid en häst, men en ryttare utan en häst är bara människa


Våra hästar 3

Intruz
Truzze är min mammas häst. Han är ett polskt halvblod som är 1,80 i mankhöjd. Vi tog in honom för tillridning och försäljning men fastnade för honom och bestämde oss för att köpa honom istället! Han är supersnäll och lätt i handen trots sin storlek. Förra året startade jag honom i vårat div III lag och han skötte sig super!


Decimus
Musse är en över vuxen tysk ridponny som är 9 år gammal. Vi köpte honom förra sommaren och han började direkt att jobba på läger hos oss. Under vintern var han uthyrd och nu ska han säljas! Han är supersnäll.


Hipp Hipp Hurra W
Hippi är min systers unghäst. Han är en valack på 4 år e. Hip Hop ue. Sharp Matt. Hippi har inte kommit så långt i utbildningen än men han är på god väg! Han är jätte lätt att hantera och så är han väldigt söt! Tyvärr så är han ganska liten men han tar igen det med sin stora galopp.Salix Let It Be
Bitte är min systers gammla tävlingsponny. Hon är ett sto född-90 som har gått LA hoppning, LA dressyr och lätt fälttävlan. Bitte är den perfekta läromästaren så hon passar väldigt bra på läger, tyvärr så fick hon een spark i våras och hade en skada som höll i sig ett tag. Nu håller hon på att sättas igng igen för att hållas pigg och fin längeForever Young W
Nova är Bittes första föl hos oss. Hon är ett sto född -10 e. Gasqe. vi valde att ta en C-ponny hingst på Bitte eftersom hon är maxad D-ponny och hennes tidigare föl blev en häst, Nova därimot är mini! Hon växer lite till såklart men hon blir nog C-ponny.
Dagen ridpass - Cakan

Är inne en snabbis för att byta kläder och sen gå ut och rida Maja. Cakan gick jätte bra idag! Det blev ett dressyrpass på volten, inte så krävande dock. Sen en skritt runda ut på ca 20 min. Jag jobbade framförallt med att hon skulle lyfta sig själv mer och verkligen komma upp på bakbenen. På slutet gjorde hon det riktigt bra. jag jobbade med mycket små volter och försökte få henne att gå lite, lite innanför spåret med bakdelen några steg, har skrivit det många gången men hon skjuter gärna ut bakdelen. Eftersom det blir tvärtom för henne att då gå med den innanför så tyckte hon att det var jätte jobbigt, men det funkade verkligen!
Nu ska jag ut och ta Maja. Ska bara skritta så det blir inte så mycket.


Cakan och Agnes


Dagens ridpass

Lakritz
Började med att Gillviken rundan. Nere i skogstorp blev det lite trav innan jag red i in i skogen och följde sjön. När jag kom ut från skogen och var vid Gillviken vägen så blev han väldigt spänd. En gubbe stod med en trimmer och det var lite läskig tyckte han. Sen var det någon annan som stod och sågade så han var lite spänd alltså. Som ett plus på detta åker bokbussen in på den här smala lilla grusvägen. Blev så förvånad. Red sedan tillbaka till stallet och gick ner till volten och jobbade först lite i trav på volter och snett igenom och få ut honom i hörnen. Sen i galoppen var det även volter här och lite tempoväxlingar. Travade av honom i en lågform på serpentiner. Han var duktig idag.


Rudy
Frisk ponny var det här idag också så jag tog och skrittade henne i ca 25minuter på asfaltsvägen mot långrudan. Hon gick på i det tempot hon ville. Som vanligt är inte skritt det roligaste som finns att rida på henne då hon blir väldigt seg i det. Nu får jag ju inte heller rida på henne så man kan inte göra så mycket åt det.Planen med hästarna idag

Kom hem från skolan för ett tag sen och har precis slängt i mig lite lunch. Ska alldeles strax byta om och åka ut till stallet och rida. Idag tar jag både Lakritz och Rudy. Börjar med Lacke Lok och tar ut honom på gillviken rundan och sen en stund på volten. Rudy ska bli skrittad ut en liten sväng. Går nog ner i Skogstorp som igår eller följer asfalts vägen.
Hemma ikväll ska jag göra lite läxor och bara ta det lugnt. Hörs senare.

Lakritz

Sugen på att tävla..

Jag har suttit och kollat på lite tävlingar som ska vara under hösten och jag blir väldigt sugen på att tävla! Jag har inte tävlat på ett bra tag nu pga av kvarkan och det kommer dröjja ett bra tag tills jag kan göra det igen. Eftersom Garlic är sjuk så kommer han ta lång tid att sätta igång igen. Det betyder att det inte blir s mycke mer tävlingar för oss i år. Jag ska göra mitt bästa för att inte samma sak ska hända Cakan så vi kan komma igng och tävla så fort kvarkan är borta!
Tillbaka i sadeln

Idag var det dags att hoppa upp i sadeln igen en liten stund. Gud så mysigt det var även om det bara var skritt i ca 25 minuter så var det underbart. Mamma var med och gick brevid. Rudy tyckte det var mycket roligare att bli skrittad på än att promenarad med. Så hon gick på ett friskt tempo. Kändes väldigt possetiv. Ska fortsätta skritta henne hela veckan och hoppas på att hon håller sig frisk.


usel mobil bild!

Galoppbommar!

Vad tycker ni om att hoppa med Galoppbommar innan hindren? Jag älskar det! Det blir mycke lättare för hästen att hitta rätt avstånd, kommer man rätt på bommen så kommer man rätt på hindret. Dock är det väldigt viktigt att man kan avstånden när man lägger ut bommarna, annars får det bara motsatt effekt. Jag brukar träna med galoppbommar ganska ofta och det är väldigt bra om hästen har svårt att se avstånd!

Prinsessan idag

Var ute och promenerade med Rudy idag i runt 40minuter eller något sånt. Jag var jätte trött efter igår så det blev en väldigt lugn skritt tur. Men det var rätt mysigt. Gick ner i Skogstorp ner till sjön och vände sedan där och gick tillbaka. Övade lite små lydnings grejer med henne också. Hon är rätt duktig men ändå så har hon hårt huvud. Lite små knepigt med det släpper när man lär känna henne, precis som jag har gjort.
Nästa vecka ska jag börja rida henne. Äntligen efter typ 1månad. Ska bli underbart. Bara hon inte blir sjuk igen så ska vi komma i gång.

liten sådär usel mobil bild :)

Rymling!

Idag var de tredje gången den här veckan som Cakan hoppade ut från hagen. Idag hoppade hon över staketet och sprang in i stallet. Jag tror att hon gör det för att hon är van att gå i en mycket större flock än vad hon gör nu! Just nu går hon bara med två andra hästar medans hon brukar gå i en flock på runt 10 hästar. Eftersom Cakan och de andra två är de ända stona som inte är smittade så kan hon inte gå med några andra så hon får stå ut ett tag till!
En fantastisk kväll

Är hemma efter en grym kväll med Irma, Matilda och Rosanna. Vi fick biljetter till Veronica Maggio i sista sekund och blev huur glada som helst. Biljetterna var värd varenda krona för satan va grym hon var. Kommer nog leva på en hyp de närmsta dagarna. Nu är klockan så sjukt mycket och jag känner att min säng längtar efter mig så jag ska dra mig upp och sova. I morgon väntar en dag med ridning och promenad för min del.

X-up

Tanken med x-up stigbygeln är att man "Klickar" fast den med ett par skor som hör till. Foten sitter sen fast i stigbygeln som utlöäser vid fall! Jag har läst en del om de här! Vissa är väldigt negativa, de säger bla att om man tappar stigbygeln under ritten s är de omöjliga att "klicka"i igen. Medans andra är väldigt posetiva och säger att om man bara underhåller fäster på skorna och ser till att köpa rätt viktklass på stigbyglarna så funkar de perfekt! Precis som Soft-up finns de i flera olika färger!¨
Jag tycker att de värkar väldigt bra! Om de funkar som de ska så är de väldigt säkra att rida i! Själva stigbygeln kostar ca 2700:- och sen måste man även köpa skorna och chapsen till, men de kanske är värt det?Dagens planer

Idag ska min mamma gå ut och gå med Rudy eftersom jag inte hinner. Då till att jag inte hinner är att jag och Irma ska åka in till Stockholm och gå runt på stan. Senare i eftermiddag ska vi möta upp Matilda och Rosanna och försöka få biljetter till Veronica Maggio. Vi han inte boka så vi ska kolla om vi kan få tag på biljetter utanför. Förhoppningsvis så får vi det men det antar jag att ni får reda på!
Igår när jag var ute och gick så regnade det. Men jag var motiverad och gick på i ett friskt tempo.


Promenad med Maja

Jag kom just tillbaka från en promenad med Maja. Eftersom hon har varit sjuk så ska hon sättas igång lugnt. Idag var jag ute i ca 40 min med henne! Hon var jätte duktig, jag passade på att slänga in lite lydnadsträning och hon är väldigt lyhörd! Imorgon eller på måndag är det dags att sitta upp och rida igen! Då blir det bara skritt i några dagar ute och så smånigom trav!


Nya Soft-up!

Den här veckan kom det nya Soft-up till till Candy´s (ridsport affären på våran gård). Vi hade fått in lite bäställningar så det var dags för lite nya färger! Så nu hav vi även Soft-up i Svart/Rosa, Svart/Röd, Svart/Svart och fler Blåa.

Ridläger avslutning!

För ca en halv timme sen slutade årets sista ridläger. Det här veckan hade vi fem stycken jätte trevliga tjejer här!  Nu ska vi ta det lite lugnt ett tag, jag har nämligen jobbat sen nio i morse! Sen ska vi gå/rida och möta Amanda vid bussen. Lite senare ska vi ut och rida på Cakan, Lakritz och om Amanda vill me får hon ta Martell. Vi kommer förmodligen rida ut! Men mer om de senare, nu ska vi äta chips.

Brottom!

Super super stressigt! äta och blogga och skynda sig på. Ska nämligen ut till stallet och häjlpa till på läger avslutningen som är idag. Irma är själv och behövde en hjälpande hand och då finns jag alltid där! Efter avslutningen ska jag ut och promenera Rudy och ikväll får vi se vad som händer. Något ska man kanske kunna hitta på, eller så kanske jag bara chillar hemma.
Ajja nuu måste jag skynda!

Supermysig kväll hos Emma!

Hej allesammans!
Emma här igen , hann inte skriva hej då sist så tänkte att jag kunde göra det nu. Åkte ifrån GRyta i onsdags vid 8-tiden på morgonen. Just nu har jag precis kommit hem efter att ha varit ute och ridit samt kvällsfodrat hos Stenen. Mamma gjorde mig sällskap ikväll och filmade lite när jag red, har ni lust att se? Dock blev de bara ett avslappnat och mysigt utepass. Han gick så bra på träningen igår så idag blev de att jobba i låg form och mysa barbacka. Allt går så himla bra nu, jag älskar det!
Lördag den 27de är de dags att tävla igen, åh jag är taggad! Jag tänkte även slänga in att jag finns på en annan blogg som jag delar med min andra halva, Iris. Där kan ni läsa om våra liv och hur de går för oss jakten mot toppen! Länkar den här! HA de bäst, saknar er ska ni veta.. /EmmaNi förstår inte hur mycket denna varelse har förändrat mitt liv. han äger.

Några små bilder från dagens promenad
vi tog inte en enda normal bild idag. Alla var sånna som jag kände att det inte kan visas på bloggen. Men vi gick i alla fall ut i skogen en sväng och sen en bit på skogstorpsvägen och sen följde vi vägen tillbaka till stallet. Det är kul att gå tillsammans, jag och Irma hittar alltid på de mest knasiga sakerna


Bilder på Irma och Cakan

Här kommer lite bilder som jag tog på Irma och Cakan igår!
Regnet öser ner!

Nästan hela dagen idag har regnet öst ner! Första ridlektionen för ridläger barnen fick avbrytas pga av ett hageloväder! Lina och jag var ute på promenad med Maja och Rudy när det var uppehåll en stund. Egentligen skulle Toppa med också men när vi kom till henne i hagen visade det sig att hon hade fått bölder igen och inte är helt frisk så hon får vänta! När det slutar regna igen så ska jag rida Cakan en stund på volten men först ska jag jobba ett tag!


Svar på kommentarer

Fanny om Första körningen med Lakritz: Den där hästen ser så go ut! Så jäkla söt. Älskar den mörka skimmelfärgen. Är han avblekbar eller kommer han behålla sin färg?

Svar: Vi har inte Haft Lakritz så länge men vi tror att han kommer hålla sin färg. Får kolla upp hans papper någon dag och se vad som står i dem.
Hanna om Garlic är sjuk: Vad är det för sjukdom eller vad man säger? :P 

Svar. Det är kvarka :(


Hedda: Om det är många hästar som är sjuka vilka hästar går då med på lägrena? ;)

Svar: Den här veckan är det bara fem stycken på läger så vi behövde inte så många hästar. I början av veckan gick Martell, Ellinor, Bello, Garlic och Musse. Nu är både Bello och Garlic sjuka så då fick Lakritz och Kulan (som vi fick låna av Anna) gå :)

Garlic är sjuk

Igår blev även min lilla Garlic sjuk.. För mig var det dde absolut värsta som kunde hända!! Jag kan stå ut med att inte så tävla på ett tag och med att de andra är sjuka. Men att Garlic skulle bli sjuk fick verkligen inte hända! Förutom att han mår jätte dåligt nu så tänker jag på konditionen som han kommer ha när han kommer tillbaka. Han är ingen ungdom och de tar ett tag att bygga muskler och det går väldigt fort att tappa dem! Jag hoppas på att jag hinner få igång honom så att vi kan hoppa LA igen men de viktigaste just nu är att han blir frisk!!


Utan dig finns inget mig!


Dagens ridpass

Cakan
Jag byggde upp hindren som planerat (se skissen längre ner!) och som vanligt så började jag att värma upp henne genom att känna på "gas och broms", jag jobbade också henne lite med att flytta för skänkeln. Sen började jag med att trava bommar på en volt. Där fick jag jobba lite extra med hennes ytter bog som hon gärna sjuter ut. När jag hade vänt klart henne och red på bommarna så sköt hon ut bogen vilket gjorde att det blev fler steg i sidled och vi kom snätt på bommarna, efter att jag hade gjort de några gånger gick hon super! Sen hoppade jag två hinder på båge, där jag jobbade med hennes ytter bog på små och stora bågar!
Sen var det dags att börja höja lite iaf. Jag kom först i trav över bommar, fattade galopp och hoppade en oxer på rak linje. Den hoppade hon jätte bra. På slutet la jag upp travbommarna till ett räcke och då blev det 17m till oxer som då låg på 1m. Ibörjan drog hon till vänster över oxern eftersom staketet kom så nära, då gjorde jag halt en gång efter och sen hoppade hon super fint!


Stallet idag

Efter så mycket längtan så fick jag äntligen pussa på min fina prinsessa. Men innan det så hjälpte jag Irma när hon hoppade Cakan och jag fick äran att skritta fram henne. Satan va feg jag blev haha. Var så annorlunda med storhäst. När jag rider ponny är jag tuff och vågar göra saker och ting från första början. T.ex när jag ridit Matildas ponnysar har jag inte varit rädd eller så jätte osäker. Men nu var jag det. Får se till att få bort det. Tog lite bilder på Irma och Cakan som hon får lägga upp sen när hon skriver. Efter det så hämtade jag Rudy. När jag gick från hagen så gick Irma med läger tjejerna till valack hagen och alla sa. oh my god vilken fin, gud va fin, kolla va fin hästen är. Jag lös av lycka. Fina pluttisen. Sen gick jag med henne i ca 20 minuter. Possetiv och glad var hon hela tiden. Åh vad jag saknat henne.Cakan idag

Idag tänkte jag hoppa några språng på Cakan! Jag har inte hoppat henne sen jag var hos Louise så jag hoppas att det går bra! Jag tänkte bygga upp det här:


1 & 2 är räcken på båge. 3an är trav bommar som jag sen bygger om till ett räcke. 4an blir en oxer! Vi får se vad jag kan hitta på av det här! Jag hade tänkt fortsätta jobba med att hon ska vänta och lyssna på mig hela tiden och så ska jag jobba på att hon inte ska skjuta ut bogen i bågen!

Jag skriver om hur det gick senare och det kanske blir lite bilder också!


Första dagen i skolan

Första skoldagen är avklarad och vi har fått schema och allt. Nu går jag inte mer i skolan denna vecka haha, lite små skönt. Tror det blir en helt okej termin schema mässigt. Ska fixa praktikplats bara så blir det bra. Går alltså i skolan från måndag-onsdag och sen torsdag fredag har jag praktik. Gäller bara att hitta ett bra ställe att vara på så man trivs så blir det ju super skönt. Ska nu ta och kolla på det senaste Pretty Little Liars avsnittet och sen åka ut till stallet och hjälpa Irma och äntligen pussa på min fina.

Uteritt på Lackeloook!

Idag jobbar jag! Och red ut på lacke världens bästa looook med alla ridlägerbarnen. han va rlite springig ett ta gmen annars skötte han sig super I början sade jag absolut tvär nej till stor häst, men det är faktiskt mysigt. Skrev ett enormt långt inlägg som raderades så nu är jag arg. Ha de bäst! / Emma


Svar på kommentarer

Rosanna: Kan du skriva om Bello sen?

Svar: Det finns skrivet om honom här under nu! :) Nu hittade jag en bild på honom också!
Anonym: Varför tror ni att Garlic är 17? :) Bästa bloggen!
Svar: Tack!! :D Bl.a för att hans tänder tyder på det. Vi har även pratat med folk som har sätt honom som föl som säger att han inte är så gammal som de står i alla papper (21). Det finns även fler andledningar som jag inte vill ta på bloggen :)

Kajsa: Har dem kommit och tittat på Toppa ännu?
Svar: Nej tyvärr inte, det han inte kunnat komma nån och titta på henne nu eftersom hon har varit sjuk. Hon är bättre nu och ska sättas igång så vi får se vad som händer efter det :D

Alice: Jag tycker att Lakrits är jätte fin ;D XD jag har en fråga :) vad ger ni era hästar för mat? :D tacksam för svar :D
Svar: Haha tack! Han är väldigt söt! Förutom hösilage äter i stort sätt alla våra hästar betfor och havre. Garlic äter inte havre eftersom han inte tuggar den ordentligt. Alla äter även mineraler. Garlic, Cakan och några till äter ett foder som jag inte kommer ihåg vad de heter just nu :P De hjälper iaf dem att bygga muskler!

Cakan idag

Idag red jag ut en sväng på Cakan. Jag började med att rida ner i skogen i skogstorp för att sen fortsätta på en grusväg, men Cakans hagkompis var ute på promenad och de kan inte gå nära varandra så jag fick välja en annan väg. Istället blev det då skogen och sen ut på asfaltsvägen till en annan grusväg. Cakan var väldigt fjantig på asfaltsvägen och ville inte gå framåt, men det gick efter lite övertalning. På grusvägen blev det trav och galopp med en väldigt pigg Caka! Hon har verkligen gjort stora fram steg på uteritt med tanke på att jag inte kunde rida ut själv i börjaren av sommaren och knappt med andra!!

cakan förra sommarenFörsta körningen med Lakritz!

Idag tog vi oss tid att köra Lakritz för första gången sen han kom till oss! Vi började lite försiktigt på stallplan, sen körde vi ner till volten och körde i skritt och trav där. När vi hade kört några varv åt båda hållen körde vi tillbaka till stallplan och sen fick ridlägerbarnen åka en sväng. Lacke var super duktig hela tidenoch tyckte att det var jätte kul!!Våra hästar 2

Belmondo
Bello är min systers gamla tävlingsponny. HAn är en 20 årig maxad D-ponny, en skimmel valack som är korsning Connemara, Rus och Arab. Mirah tävlade Bello upp till LA hoppning, han är riktigt bra på att hoppa men är lite tittig. Bello har höjdhopps rekordet på gården, Mirah har hoppat 1,55 på honom!


Lakritz
Lacke är en 5-årig valack som vi köpte innan sommaren. Han är liten storhäst på ca 1,55. Lacke är en ganska känslig och "blyg" häst som inte direkt är världens vackraste, men han är väldigt trevlig.


Cormack
Cormack är min systers häst som jag red under våren och början av sommaren. Nu har min syter börjat rida honom igen efter att hon fick barn. cormack är en 18-årig valack som är väldigt speciell att rida och hantera! Vissa dagar blev jag helt galen på hon för att han var så jobbig.


Campino W
Pina är Cakans syster som jag ska börja rida i höst. Hon är ett sto född -07 med mycke humör. Hon är väldigt fin i modellen. Pina har löshoppat några gånger men hon tycker att det är jätte jobbigt och konstigt så hon gör det inte så bra än! Hon har löshoppat ca 1,10 med fin teknik. Pina ska säljas när hon har jobbast lite mer.


Martell
Martell är en av de första hästarna vi köpte när vi flyttade hit! Han är en 22-årig valack, 1,74 i mankhöjd! När han var yngre tävlade han 1,30 hoppning och LA dressyr men nu är han gammal och går mest på läger!
Nu är det äntligen dagsPå onsdag, alltså i morgon ska jag börja promenera med Rudy, om jag inte är sjuk. Förhoppningsvis så är jag frisk eftersom jag kände mig bättre igår så hoppas vi på det. På onsdag så börjar även skolan. Då är det 2:an som gäller och bara 2år kvar sen är jag klar.

Emma is in the house!

Just nu är Emma uppe i Gryta och jobbar! Hon stannar till Onsdag den här gången. Hon är ute i lägenheten nu och nattar "barnen". Hon kanske skriver nått imorgon!
Imorgon ska jag upp tidigt för att rida, jobba och kanske hinna springa en sväng (jag kan iaf låtsas att jag kommer göra det!). Cakan ska få gå ut en sväng och sen ska vi prova köra Lakritz för första gången hos oss! Önska oss lycka till!


Emma och Stenen!


Ridläger bilder!

Här är några bilder som tog av en av tjejerna som var här på ridläger tidigare i sommras!


Hon tog kort när jag red Cakan!


Martell!


Queenie!


Toppa


Rudy


Maja
Våra hästar!

Vi fick en kommentar som önskade att vi skrev lite mer om våra hästar och jag tänkte att jag kan göra det! Hade först tänkt skriva om alla men det blir för många (40 st!!) så vi tar bara de viktigaste!

Garlic
Honom vet ni ju redan mycke om, iaf om ni läser bloggen! Garlic är min häst, det är oklart vilken ålder han är men vi tror att han är 17! Jag rider och tävlar Garlic i hoppning upp till LA.


Cakan
Det är också min häst! Hon är ett fem-årigt sto e. Non Stop R. Jag har tävlat henne upp till 1m. Hon är ganska envis men har bra temprament och inställning.


Toppa
Min häst tidigare, jag har nog inte sagt att min syster ska rida henne nu men då blir det! Jag har inte tid. Hon är ett fem-årigt sto e. Vitluvens curbitz, ca 147 cm i mankhöjd! Hon är lite åt de latare hållet och väldigt snäll emot alla som rider henne!


Maja

En stor C-ponny som vi köpte innan sommaren som jag ska rida. Pigg och framot, ganska lättstressad. Hon gillar att hoppa! väldigt trevlig häst men som har varit ganska jobbig när hon kom till oss, hon var överpigg kan man säga.


Lillen
En annan c-ponny som vi köpte innan sommaren. Även han är fem-år men lite mer problematisk att rida! Läs mer om det längre ner! jätte söt dock!Vi börjar med dem! Mer info kommer om andra hästar senare!


Varför jag inte skrivit

Inte varit så mycket bloggande från min sida de senate dagarna. Kan förklara mig med att jag är sjuk. Hög feber och väldigt trött. Känns som ett super avslut på denna sommar haha. Så ni får stå ut med mindre uppdatering från min sida tills jag blir frisk. Förhoppningsvis så blir jag det snart. Eftersom vi börjar skolan på onsdag också.
Sak samma nu. Ni får ha det bra så ska jag se till att bli frisk.

Bloggen dampar!

Har kämpat ett tag med att skriva ett ordentligt inlägg men bloggen vill inte sammarbeta med mig! Det är därför inlägget under ser ut som det gör också! Jag hoppas att det funkar igen imorgon! /Irma

FIXAT!


Svar på kommentar!

Nathalie: Ser att det kommit en massa nya hästar till gården.. Kan du inte berätta lite kort om de hästar och ponnyer som finns där nu? :D
Svar: Absolut! Jag försöker fixa det tills imorron! :)


Anonym: kan ni inte ta me ett foto på martell nån gång??
Svar: Jag kan försöka gräva fram ett foto på honom nånstanns ;)


Jobba idag!

Idag ska jag jobba större delen av dagen. Ska bl.a ha ridlektioner (hjälp!), har haft det några gånger tidigare men de är alltid läskigt innan. Sen ska jag försöka hinna med att rida Cakan och promenera med Maja innan vi ska åka till min syster som bor söder om Stockholm. Jag antar att vi kommer hem sent därifrån så det blir inget mer jobb i stallet idag! /Irma

Våran sång

Ja sådär kan det låta ute i Gryta är GG är i farten. Den här lilla låten kom jag o Emma på i vintras så den har funnits ett tag. Men vi har inte fixat det så här. Jag är nu hos min moster på 50års fest. Därav dåligt bloggande från mig idag // Lina

Börja om..

Eftersom Lillen är sjuk så jobbas han inte med just nu så jag kommer få börja om lite när han kan jobba igen. Väldigt jobbigt eftersom vi hade kommit så långt! Lillen har ända sen han kom till oss haft svårt att lita helt på människor. Han blev rädd och stressad när jag jobbade honom även om jag bara stod på en pall eller longerade honom. Så jag bestämde mig för att gå tillbaka så långt man kan och bara jobba i grimma.

Jag började jobba med att han skulle gå efter mig när jag ledde honom i grimma och stanna när jag sa till osv. När han började lite på mig mer och mer så kunde jag göra det med honom lös, han gick efter mig och var uppmärksam utan att vara rädd. Jag började gå vidare med och fick honom att vänta medans jag gick iväg för att sen gå ikapp mig när jag sa till. På slutet började han även bli ganska bra på det.
Vi de här laget litade han på mig tillräckligt för att jag skulle kunna stå på en pall, luta mig över honom och klappa honom på halsen och magen. Han tycker fortfarande att det är lite jobbigt när jag ställer mig på pallen men han lugnar sig snabb! Jag hade tänkt börja jobba med sadel igen innan han blev sjuk, men det får vänta nu tills senare. Lite surt med tanke på hur långt han hade kommit, jog hoppas att han har det kvar i huvudet sen!
Lamicell

Som jag har skrivt tidigare så är Lamicell ett av mina favorit märken. Särskillt tycker jag om deras schabrak! Jag kollade lite på schabrak från Lamicell och jag skulle inte ha nått emot att ha nått av det, speciellt inte de här:De här skulle inte heller vara helt fel!:Promenera

Nästa vecka kommer jag börja promenera med Rudy efter kvarkan. Ska bli så mysigt att börja jobba med henne igen. Har saknat henne hur mycket som helst. Världens finaste ponny. Men det dröjer ett bra tag innan vi kan komma ut på tävlingsbanan igen. Riktigt tråkigt men sånt här händer och det får man stå ut med. Hoppas i alla fall på en ponny som är poosetiv till arbete. Vi får helt enkelt se hur hon är men jag tycker det ska bli super att få sitta upp på henne så småning om igen.


promenader och så småning om sitta på världens bäst igen. to die for.

Sista dagen

Idag var det avslutning på veckans ridläger som jag och Emma har jobbat på och som Lina har hjälpt till på. Alla tjejerna var jätte trevliga och jätte söta! Vi hoppas på att vi får se dem igen nästa år! Jag åker snart till Matilda, Emma ska hem och Lina ska hem och sova så det blir inte så mycke mer uppdatering från oss idag. Imorgon åker jag hem ganska tidigt från Matilda för att hinna rida Cakan och så ska jag börja promenera med Maja och Toppa så jag skriver mer då!
Lilla Garlic har varit fantastisk på ridläger hela veckan!Knäppa Cakan!

Har jag berättat om vad som hände i början av långritten i Onsdags? Vi red förbi en hage där Cakan och Doris stod, Cakan som bara är van vid att gå i flock tycker inte om att bara ha en kompis och blir lite halvtokig när nån nnan häst går förbi. När hela ledet har gått förbi så hör jag Emma skrika mitt namn längstbak i ledet. Cakan hade hoppat över stacketet för att följa efter oss! På vägen fastnade hon och slog en volt! Efter var hoin helt lugn så det var bara att ställa in henne i stallet och fortsätta ritten!
Dagens ridpass

Idag red jag ut en sväng på Cakan. Hon skötte sig jätte bra! Som vanligt var hon lite fjantig på väg bort från gården och ville inte gå på framot men det blev bättre sen. Jag är väldigt nöjd med att vi inte hamnade i diket nån gång, det brukar vi göra! Hon brukar skjuta ut rumpan och springa med den före ner i diket men inte idag! Som sagt jätte nöjd med det och henne! Min super fina häst!


Lillen sjuk..

När jag var ute och tog in hästar med ridläger barnen såg jag att Lillen var snorig och lite svullen under "hakan". Natalja gick ut och tog temp på honom och han hade feber. Alltså den första valacken att bli sjuk. Det värsta av allt för mig är att han går i samma hage som Garlic och jag hoppas att han inte blir sjuk. Även om Garlic håller sig frisk så kommer det dröja ännu längre innan vi får tävla igen óch det känns inte så jätte kul med tanke på att det är vårat sista år tillsammans.Inget jobb med Lillen på ett tag alltså!


Svar på kommentar!

Kajsa angående de här inlägget: Jag såg honom på hästnet och kände igen bilden från grytas hemsida! Varför sålde ni honom?

Svar: Darwin var min häst men han blev för liten. saknar honom fortfarande dock, min första tävlingsponny! Vi sålde honom för några år sen.
det här är verkligen Gryta.

något jag inte kan leva utan är Coca Cola Mentos. Första gången jag åt dessa var förra året i Juli då jag kom upp för första gången och skulle jobba på ridläger här i GRyta. Så detta är verkligen Gryta, nu är jag hemma igen.

så typiskt GrytaGirls..


Långritt

Gårdagen tillbringade både jag & Irma till häst ute på en lång ritt med alla lägerbarnen! Det blev en 2 timmars tur till en supermysig äng/väg där vi stannade och åt lunch. Alla ahde fixat mackmor innan som anna kom och lämnade med bil. På ridbiten dit blev de lugnt mest skritt och trav. Efter lunchen delade vi på oss så jag red med en lite mindre grupp som skulle vara den lugna gruppen. Dock var alla så modiga att vi gallopperade en bra bit hem! Red hem på 1 timme och 10 minuter vilket var supersnabbt haha!
På långritten hade jag Fluga & Irma Cormack! :)

Inte något skrivande mer från mig idag

Idag kommer jag ursäkte mig från bloggen på grund av personliga skäl. Något som jag inte vill ta upp här men som både Irma och Emma vet om och kommer finnas där och stötta mig igenom. Vet inte heller hur mycket jag orkar med i morgon heller men ska föröska komma tillbaka då. Men idag får ni inte se något mer av mig. Irma och Emma är ute på långritt nu med lägerbarnen och kommer tillbaka någon gång i eftermiddag. Hoppas att det blir en lyckad tur för dem. Nog snackat. Nu ska jag ta det lugnt hela dagen och ikväll åka ut till dem igen.

Darwin ♥

Jag har haft lite kontakt med en tjej som har min gammla häst och fick veta för ett tag sen att han var tillsalu igen. Idag fick jag veta att min lilla prins är såld igen och åker den här veckan. Det blir de tredje hemmet efter mig, helst vill jag ta hem honom till Gryta och rida honom själv men det har mamma sagt nej till. Jag hoppas att han får det bra och att jag kommer träffa honom igen nån gång! Det finns ingen som Darwin!!
1.50

Tidigare i sommras så slog Garlic och Irma sitt höjd rekord tillsammans när de hoppade hela 1.50 hemma på volten. Här under har ni en lite kort film. Filmat med Linas iPhone så kass kvalite men får duga!

Ny design

Sådär nu ligger en ny design ute! Vi är inte helt klara med allt men det kommer vi fixa senare ikväll!
Vad tycker ni då? Vi är super nöjda och nu ska vi komma igång ordentligt igen!


Diss!

Jag gillar inte när soft-up stygbyglarna är ljusa på "insidan". Tycker att det ska vara brunt eller svart där!


Louise Haaga dag 2

Jag och Matilda gick upp tidigt för att fodra hästarna. Efter det tog vi lite frukost och kollade på den första gruppen som red på ridbanan. Den här dagen red jag i grupp två!

Vi började med att repetera en övning från dagen innan. Den som började med ett litet hinder, fem galoppsprång till ett till och sen långsidan ner till två småhinder till med fem korta galoppsprång imellan. Cakan hade haft jätte svårt för den övningen dagen innan men på de här ridpasset gjorde homn det jätte bra. Sen började vi hoppa lite smått på en liten oxer som stod på en båge till en räcke, räcke kombination. Även det gjorde Cakan jätte fint. De andra fortsatte med att hoppa en oxer, oxer kombination som var lite överkurs för Cakan så vi hoppade enkelhinder istället. Hon hoppade väldigt högt och var lite vinglig fram första gången men sen gick det bättre.
När vi sen satte ihop banan fick jag och Cakan hoppa en annan bana än de andra, en utan kombinationer. Jag red inte jätte bra första gången och rundan blev lite vinglig men när vi körde på den igen gick det mycke bättre!

Jag är jätte nöjd med min fina häst och Louise tyckte att hon var fin och hade an väldigt bra inställning på hinder!


Lina skriver lite granna

Hejsan allihoppa!
Emma har varit bättre på att blogga än jag och Irma.. Aja, jag har faktiskt inte så mycket att berätta. Ingen häst att rida så sånt kan man inte skriva om men snart så kommer jag tillbaka! Sitter just nu hos Irma och är med henne och Emma när det jobbar. Mysigt värre, förutom att det har regnat idag.. I slutet av den här veckan ska jag börja promenera med Rudy om hon fortfarande är feberfri, vilket jag hoppas och ber om. Kollar även runt på interet efter storhäst, är lite små sugen men vi får se hur det blir med den saken.
Irma kommer höra av sig mer om Louise Haaga kursen idag tyckte jag att hon sa.

så himla snygg såhär liksom! :D:D:D:D:D

Ridning av islandshäst + jobb!

Den här veckan har jag börjat att rida på en islandshäst vid namn Fluga. Henne rider jag mest för att jag ska ha henne på de flesta uteritterna med barnen samt långritten imorgon! Lite bra att lära känna henne innan jag rider iväg på en 3-timmars ritt. Fluga är en svart islänning på, ja vad kan hon vara.. 1.35 cm i mankhöjd kanske? Relativ gammal men underbar.Nu måste jag sticka iväg och jobba, börjar 15! Kram / Emma

I ♥ ridlägerbarnen

Något som är tiktigt kul är då man får ta hand om 10 riktigt trevliga och duktiga små ridtjejer. Exakt sås om vi gör nu! Det är just då man måste försöka att agera vuxen, men även kunna ksoja till det lite. Kunna vara exakt den du är men även kunna vara den seriösa som skall ha hand om allt & alla. Kunna få känna känslan att det är just dig folk ser upp till och speciellt lyssnar på, jag tycker det är så kul det här. Man kan få chansen att lära ut saker som ingen kan läsa till sig i någon bok och blanda vetskapen med något skul som till exempel vattenkrig?
Nu börjar dagen lida mot sitt slut och jag ska strax springa end och hjälpa irma med maten, som jag tror är klar mums! Ikväll blir det myskväll framför TV;n , like old times! Åh sooo good 2 be back!
KRam / Emma
Sen är det ju absolut itne fel att solen skiner och man kan bättra på brännan!?!??!! HAHA!

också var det dags igen, och det känns mer än BRA!

Hej allesammans!
Just nu är det Emma som sitter här vid datorn uppe i Gryta. Känns superbra att vara här igen dock lite tråkigt att jag inte har med mig Stenen upp, men att rida andra hästar är ju bara kul och lärorikt så jag ska nog överleva! Hit upp till Gryta kom jag i lördags för att jag ska jobba som lägerledare på ett av deras ridläger. Lägret startade igår ( söndag ) och slutar på fredag runt 12 tror jag, så ända tills dess ska jag vara här och blogga lite smått igen! :) och jag kan verkligen säga att jag saknat både mina GG's och GG' bloggen extremt mycket.

Nu till lite om mig och SuperStenen då!
Som vi avslutade vår tid i bloggen så tog jag äntligen modet att flytta Sten till stall Berga ute i skå på ekerö/färingsö. Stallet har allt kan man väl säga, spolspiltor, stor gång, ridvolt, ridhus och jäkligt bra hagar. Plus att jag har Jenny & Johanna där sen innan som hjälper mig med allt. ( Ridhus var nog det som avgjorde att jag tyvärr skulle flytta. ) Det är fortfarande en bit att åka men det är mycket närmare än förr.
Sten mår SUPER bra och nu på senare dar har allt gått utomordentligt bra. Dock så har vi märkt av lite små ryggproblem på honom vilket vi löse med en lång vila, Skrittpromenader & en kiropraktor som kom ut och gjorde det hon skulle 2 gånger. Så nu är han igång som vanlig igen! Vi är faktiskt redan anmälda till vår första tävling sen i maj och den går av på Ekerö Ridsportsförening! kommer bli helt otroligt att vara där igen, på banan!!!
Ska inte skriva en för lång text så det var allt från mig just nu! Hörs ikväll, tusen kramar! / den tredje GG'n Emma.

Louise Haaga dag 1

När jag kom fram började jag med att ställa in Cakan! Både jag och Matilda var sena så vi sprang bort till caferterian där Louise presenterade hur veckan skulle se ut. Sen driekt efter var det en clinc som vi kollade på! Efter det kollade vi hästarna gav dem mat och sen bärde vi upp våra saker till huset! Sen satt vi och kollade på de andra grupperna istortsätt hela dagen! Det var fem grupper med, Matilda red i grupp tre och jag i grupp fem.
.
Första dagen så var det markarbete som gällde! Vi började jobba med att flytta undan hästarna för skänkeln, det gjorde vi genom att rida i serpentinbågar mellen hindren i en fyrkombination. Jag hade inte förväntat mig så mycket av Cakan när vi skulle göra det men hon gjorde det jätte bra!
Efter det började vi hoppa lite på småhinder. Vi hoppade ett litet hinder och sen skulle man göra halt efter, när man hade gjort det några gånger och det gick bra så skulle man fortsätta till ett hinder till och hoppa med fem galoppsprång imellan, det var 17 meter så det blev ganska trångt. Jag och Cakan hoppade länge på första hindret innan vi fick fortsätta, tillslut gjorde hon det ganska bra! Sen gick vi vidare, man började hoppa de två hindrena och sen gick man långsidan ner och saktade av till skritt och fattade ny galopp. När galoppen var stadig vände man upp på två till småhinder med 17 meter imellan och red med lika många galoppsprång där som imellan de första! Målet var att man skulle kunna gå på fem galoppsprång eller mer mellan de första två sen öka galoppen lite, minska igen och sen få fem galoppsprång igen mellan de andra två.
När vi var klara med det skulle vi hoppa fyekombination, det gjorde dock inte jag och Cakan eftersom hon är så ung! Vi väntade istället tills hon hade tagit bort de två första sen hoppade vi en tvåkombination. Vi hoppade den några gånger och sista gången låg den på ca 1m vilket hon gjorde jätte bra!

Tyvärr blev det inga bilder!Jobbat och jobbat

Idag har jag jobbat ute i stallet från 8-15. Är helt slut nu och ska bara ta och sätta på en film och slappa. Hörde att det funkade bra med Lakritz så det är ju super skönt. Har fäst mig vid honom lite grann liksom. Sen en nyhet som är otroligt bra är att Rudy är feber fri och alltså påväg att bli frisk. Så himla skönt! Nu hoppas vi på att Queenie ska bli frisk också så man kan börja planera in tävlingar.
Irma kommer hem om ett tag så ikväll någon gång får ni nog höra från henne hur hon har haft det hos Louise Haaga. Tror hon är nöjd, i alla fall det jag har fått höra av henne.

Bra tränings tips!

Den här är en av mina favorit övningar som jag använder jätte ofta och som är väldigt lätt att ta fram. Man lägger tre bommar på mitten av volten med travavstånd. Sen rider man heltenkelt i en åtta över dem! Jätte lätt! Sen kan man också korta och länga avståndet mellan bommarna och öka och minska volterna. Det är en övning som är väldigt lösgörande och som jag gjorde mycke med Cormack.
Här gör jag den övningen på Cormack

Ridpass

Lakritz
Körde på som vanligt idag också. Han var lite springig men lyssnade ändå fint. Idag kom det hårda i högern tillbaka men släppte in i mitten av ridpasset. Red volter och gjorde tempoväxlingar och halter som han idag var mycket bättre på. I Galoppen jobbade jag på volter och han gick super! Såg till så han inte sprang in i fattningen och de gjorde han bara nån gång. Prövade även fattning från skritt och det gjorde han också bra!
Emma red Garliv tillsammans med mig och det såg super bra ut!
I morgon börjar ridlägret och då ska Lakritz gå med. Hoppas det funkar bra. Emma och jag ska ut vid 8 i morgon och fixa inför kommande veckan. Så nu väntar film och sen sängen!


Lacke Lok!

Emma kommer idag!

Idag kommer bästa Emma upp hit till Norrtälje! Ni som har varit med oss tidigare vet att Emma är/var den 3:de GG:n Hon ska i alla fall jobba på läger den kommande veckan. Ska bli super att umgås med henne. Jag kommer i alla fall att åka och hämta henne i Norrtälje vid 16 tiden och sen ska vi åka ut till Gryta tillsammans. Jag ska rida Lakritz och hon hjälper mig och agerar lite fotograf! Så ikväll får ni lite mer bilder. Bra va?!

världens coolaste!


Packlista!

Det här har jag med mig till kursen i helgen!
 • Sadel
 • Träns
 • Benskydd (plast och läder)
 • Borstar (hovkrats, svamp)
 • Putssaker
 • 2 Schabrak
 • Fleectäcke
 • Flugtäcke
 • Spö
 • Mat till Cakan (hö och kraftfoder)
 • Väst
 • Hjälm
 • Stövlar
 • Ridkläder
 • Vanliga kläder
Jag tror jag fick med allt jag behöver!

Nu åker jag

Jag ska precis gå ner till Cakans hage för att fixa klart henne och sen åker vi! Det ska bli jättekul att åka iväg men jag är lite nervös över att ha med Cakan! Hon är inte alltid lätt att hantera på nya platser och just nu är hon i en fas när hon är svår att köra. Men det ska säkert gå bra! Jag har gjort lite tidsinställda och det kommer en ordentlig uppdatering på Söndag när jag kommer hem!

Svar på kommentar

Emma: När kommer nya designen????

Svar: Hej fina Emma! Eftersom det är kvarka på gården nu kan vi inte ta några nya bilder på mig och Irma tillsammans med hästarna. Vi vill köra riktigt ordentligt med nya bilder och så. Har dock fixat en tillfällig design men har inte hunnit sätta in den, men ska väl ta mig i kragen och göra det.
Så det är nuläget!

Louise Haaga imorron!

Imorgon åker jag iväg på en helg kurs till Louise Haaga! Jag hade egentligen tänkt ta Garlic men pga av kvarkan fick det bli Cakan istället (hon har inte stått hemma). Idag har jag packat alla hennes saker som ska med, sadel, träns, mat osv! Förutom det har jag jobbat för fullt i stallet för att förbereda innför ridlägret som börjar på Söndag, vi har skurat och städat hela tallet och därefter spräjat med desinfektionsmedel. Och så har vi spräjat all häst och stall utrustning. En hel del jobb alltså!!

Ridpass idag

Lakritz
Hade tänkt lite på att rida ut men mötte Irma så vi red tillsammans på volten först och sen ut en sväng. Idag var han mycket lugnare. inte lika springig som tidigare. Jobbar fortfarande med att få honom lugn. Mycket tempo växlingar, halter och volter. Han lyssnade bra och var känslig för skänkeln men inte hård i högern som han var igår. Vilket är bra. Galoppen funkade också, inte så springig in i fattningen och jobbade bra i ett lugnt tempo. Sen red vi ut ner mot bron och han var super lugn hela vägen dit när han gick först. Inte alls hård i munnen utan väldigt behaglig. På hemvägen när han fick gå efter Cakan så blev han hårdare och stretigare i munnen, han tyckte det var lite jobbigt att gå efter och fick brottom och lyssnade inte riktigt.
Men överlag så är jag väldigt nöjd med honom.

Sådär lite mer rättvisa bilder på Lakritz.

Dags att dra sig

Ska snart ge mig ut till stallet och rida Lakritz. Har inte gjort något vättigt idag. Vet inte varför men nej det har bara inte blivit av. Idag hade jag tänkt att rida ut tror jag. Var ju ute en liten stund igår men idag ska jag känna på honom helt ute. Ska bli intressant att se hur han fungerar. Återkommer senare när jag kommer hem om hur det gick.

Saknar Rudy

Kollade igenom lite bilder tidigare idag från i våras när det gick som bäst för mig och Rudy. Ush vad jag saknar att rida henne! Även om jag vet nu att det väntar en lång igång sättning och sen ut och starta LC LB innan jag kan överhuvudtaget tänka på att gå upp till LA igen. Detta hindrar mig inte från att sakna min otroligt fina prinsessa och hennes små ideér. Jag hoppas innerligt att hon inte blir så jätte sjuk och att hon blir frisk snart så vi kan komma back on track och köra gärnet helt enkelt.
världens finaste Rudy

Hiss!

Tänkte ta och hissa Glen Gordons nya schabrak. Vet inte om ni har sätt deras nya kollektion, men de är i alla fall riktigt tjocka och har stora rutor. Liknar väldigt mycket hur Scapas kollektion såg ut för nått år sedan eller så. Jag köpte ett GG schabrak från den nya kollektionen till att ha som tävlingsschabrak. Mitt är i fushia(?) allstå inte lila och inte rosa utan en blandning av det. Jag älskar färgglatt och det här passar utmärkt på Rudy.


Finns även i färgerna grått och beiget. I Like It!

Gårdagen

Det blev inget bloggande från mig igår, jag hade helt enkelt inte tid. Jag satt vid datorn sammanlagt 5 minuter! Istället städade jag ridläger boendet, red tre hästar, tempade hästar, flyttade hästar, fixade utrustning från stallet- sadlar, träns, hinkar osv - som kan ha kvarka bakterier på sig! Men de har de inte längre!! Nu ska jag ut i stallet och börja rida direkt, efter det är det stallet som gäller hela dagen!


Dagens ridpass

Lakritz
Skrittade fram ute tillsammans med Irma som gick och skulle ta tempen på några hästar på Janmyren. Han var pigg och framåt, något spänd men inget man störde sig över. Prövade trava lite och han var lugnt, men lite spänd. Tog en kort galopp också eftersom han ska gå på läger snart. Han var lugn i galoppen också men blev lite häning och stark vid avsaktningen, speciellt i traven. Red sen tillbaka till volten och började jobba lite mer. Tempo växlingar i skritt o trav. Han blev väldigt hård i höger tygeln så försökte mjuka upp honom så gått det gick. Irma kom ned sen och tyckte ja skulle hoppa några skutt. Han var duktig här också. Sist jag hoppade så såg han inga avstånd själv och kastade sig lite halft över. Nu såg han avstånden och hoppade lite bättre. Skrittade sedan av ute.
Han är faktiskt mysig, så himla possetiv till arbete och speciellt hoppning. Även om han inte är duktig på det så tycker han att det är så himla roligt. Vilket jag tycker är super!


Gårdagens ridpass

Lakritz
Det var andra gången jag red honom och idag var han lite små jobbig. I skritten jobbade han fint och lyssnade bra på mig. Jobbade med volter och halter. Sen kom vi till traven. I traven blir han väldigt springig, man kan likna honom med ett ånglok. Så för att få honom lugn så jobbade jag mycket på små volter och mycket med rösten för det lyssade han på delvis. Han blev lugnare när Cakan inte travade eller galopperade. Så han måste nog bli lite härdad med att andra hästar är på volten samtidigt. I Galoppen var han inte alls lika springig. Tog inte så mycket galopp. Efter ridpasset så såg vi att han var snorig så vi tog tempen och han kanske kan ha feber.. Det kan ju var så att han var varm efter ridpasset men vi får se. Om han inte är sjuk så rider jag honom idag igen och då hoppas jag kunna jobba lite mer!


Orättvis sits när jag rider lätt. Ser ut som världens stolsits, inte okej! ;)

Swarovski

Nu har jag bestämt mig för att köpa ett swarovski pannband till Cakan. Jag har berställt ett rött med brunt läder som passar till hennes tävlings schabrak. Jag hoppas att jag får hem det snart men det spelar inte så stor roll eftersom jag inte ska tävla på ett tag.Tävlingssäsongen

Tyvärr så kommer mitt tävlande framöver att bli drabbat av kvarkan på gården. Idag blev en till häst sjuk, Queenie hade feber när vi kollade henne imorse. Toppa är fortfarande sjuk och maja har varit det. Maja ska snart börja ridas igen men när en häst har haft kvarka så ska man sätta igång den försiktigt. Även om alla mina hästar är friska så får jag inte tävla innan gården är helt fri från kvarka och det kommer ta flera månader. Som det ser ut nu så är det minst en månad men det kommer nog bli ännu mer!! Ingen tävling för mig på ett tag alltså, jätte tråkigt eftersom det är mitt sista år på ponny.

Jag hoppas att jag får tävla snart igen, jag och Garlic har inte så många tävlingar kvar tillsammans


Bilder från terräng träningTidigt på sommaren så var jag med Irma när hon terräng tränade Toppa för första gången. Jag tycker det är jätte kul att vara med och fota och är ju helt okej bra på det tycker jag, eller vad tycket ni ? Är mest nöjd med de 3 sista bilderna! Riktigt riktigt snygga.

Inte som planerat

Vi stryker förra inlägget. Jag fick mer jobb av min pappa och var tvungen att hjälpa honom. Alltså hann jag inte åka ut för då skulle det blivit alldeles för sent eftersom jag ska gå upp klockan halv 7 i morgon.. Usssh! Så nu väntar sängen för mig, men först duschen!

Det blir ridning ändå

Eftersom min prinsessa är sjuk så ska jag få hoppa upp på en annan häst under tiden. Ni kanske har hört att Irma har skrivit om Lakritz? Nu är det i alla fall så att honom ska jag få rida. Han är en liten storhäst. Inte världens vackraste men enligt mig underbar att rida. Mjuk och känslig. Han är rätt ung men känns ändå väldigt utbildad för sin ålder. Hoppa är dock inte hans starkaste sida men det ska vi ju inte behöva göra så mycket nu. Mest bara att jag ska ha någon att rida.
Bild saknas men tänkte ta med kameran ikväll så tar vi lite bilder när vi rider så får ni se honom!

Hipp Hipp Hurra W

Hipp Hipp Hurra W är hästen som min syster red igår. Som jag skrev tidigare så är han en unghäst och under inridning. Han är inte riden på länge eftersom Mirah har varit gravid och inte kunnat rida men igår var det dags igen!
Jag antar att ni ser att Mirah rider med pelham. Det gjorde hon för att alla träns hänger i den "smittade" delen av stallet så Hippi fick låna Garlics träns. Det var de ända som var rengjort.Ridning på schemat idag!

Idag planerar jag att rida hela förmiddagen! Jag ska rida Garlic, Cakan, kanske Komplett om hon inte har feber (hon har inte visat nått täcken på kvarka än) och sen får jag se om det blir nån mer, kanske Lakritz! Vilka det blev får ni veta senare när jag är klar och det kanske kommer ut nån bild också!

Cakan är hemma!

Mamma hadé inte berättat för mig att Cakan kom hem igår igen så jag fick en liten överraskning när jag kom hem! Hon ser ut att ha haft det jätte bra hos Agnes och Susanne! Den närmsta tiden kommer hon stå med Intruz hos Mirah för att inte stå i karanten i stallet! På så sätt kan jag åka till Louise Haaga i helgen och Cakan kan inte bli smittad. Det innebär att hon kommer stå där jämt och att mina saker inte kommer ligga i stallet och jag kommer inte ta henne hem till gården alls!

Agnes och Susanne skickade med lite bilder också! här kommer några!

Va tycker ni? Visste ser hon fin ut?!

Sjuk...

Red ut idag, hon började dock hosta när jag började trava så då skrittade vi bara. När vi kom hem till stallet så kollade jag ännu närmre på henne och såg att hon har knölar mellan ganacherna. Tog sedan tempen och ja feber va det här.. Så hon är sjuk. Riktigt tråkigt.. Min lilla prinsessa. Så nu blir det ändå inte så mycket ridupdate från min sida..


Hemma!

Nu har jag äntligen kommit hem efter en låång resa från Burgsvik på Gotland! Jag har haft det jätte roligt tillsammans med underbara Mira och Matilda! Det kommer ut lite mer om vad vi har gjort senare och också lite bilder men först ska jag hjälpa min syster att rida hennes unghäst och sen ska jag rida garlic! Men först av allt kommer ett litet smakprov på enb bild som Mira tog när vi var och kollade på tornespel!I kväll kör vi

Idag kommer Irma hem så nu kan ni förvänta er mer och bra uppdatering från båda oss!
Idag ska jag rida för första gången på ett tag. Har låtit henne haft en liten vila nu och tänkte köra i gång lite smått idag. Blir nog ut en sväng och känna lite på henne. Inget ansträngande. Dock gör vi det ikväll för nu är det så varmt ute. Tänkte spendera dagen ute i solen och ska försöka dra mitt fega arsle ner i sjön. Så hör inte av mig förens ikväll troligtvis när jag ridit. Allt för mig den här gången!


Ridsport tidningar!

Jag älskar att läsa alla möjliga tidningar om ridning! Det är väldigt lärorikt att läsa olika repotag om stora ryttare eller få tips om övningar från olika tränare! Vi får hem varje nummer av ridsport och jag läser det alltid! Jag gillar även att kolla igenom annonserna efter fina hästar. En tidning som jag inte har läst än är hoppning från häst magasinet! Jag ska nog köpa den nån dag, denm verkar bra!


.


RSS 2.0